![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::average
![]() Imię: Szymon
Model: Ford Focus MK4 2023
Silnik: 1.0 EcoBoost
Rocznik: 2023
|
Jak w tytule, zakupiłem nowe czujniki FoMoCo i w stacji wulkanizacji panowie takim czytnikiem z kolorowym wyświetlaczem, odczytali wszystkie 4 czujniki, podłączyli się przez OBD i wywaliło im błąd że nie można połączyć. Powiedzieli że złe czujniki, napewno z aliexpress. Nie, kupiłem nowe od gościa na OLX który sprawdził mi ich kompatybilność po katalogu. No i zacząłem drążyć temat. Czujniki które kupiłem są o numerach EV6T-1A180-CB a jak zadzwoniłem do serwisu to powiedzieli że do mojego powinny być F2GT-1A180-DE. Po kontakcie z Panem który mi to sprzedał powiedział że te i te powinny pasować wedle katalogu, ale jeśli chce może mi wysłać te z niby poprawnym numerem. Dla mnie to znów kłopot. Ponowne ściąganie opon, wyważanie, dodatkowy nie potrzebny koszt. Co z tym fantem zrobić? Może Ci w wulkanizacji mieli złe urządzenie?
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
No to w czym problem jeśli uważasz, że mieli złe urządzenie - jedziesz do innego wulkanizatora i sprawdzasz W moim przypadku - kupiłem u wulkanizatora komplet czujników i on zakładał. W czasie jazdy miałem ciągłe komunikaty błędów - podjechałem do innego wulkanizatora na sprawdzenie (inne urządzenie) - miał problemy z zaprogramowaniem Wróciłem do tego u którego kupiłem i skończyło się na wymianie czujników na inne, a też były oryginały fordowskie i miały pasować pozdrawiam Arturek
|
|
|
|
#53 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Cytat:
|
|
|
|
#54 | ||
|
ford::average
![]() Imię: Szymon
Model: Ford Focus MK4 2023
Silnik: 1.0 EcoBoost
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#55 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Jak mu te z katalogu wyszły to nie wiem. Powinno się dać je dopisać, ale wymaga to zmian w konfiguracji auta (Forscan, UCDS).
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
|
Cytat:
Jeśli czujniki są dobre, to zaprogramujesz je urządzeniem za 50zł, a jeśli coś jest nie tak, to nie pomoże urządzenie za 1500zł pozdrawiam Arturek
|
|
|
|
#57 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
|
Złe czujniki, one są do MK3.
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
![]() Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)
|
kupiłeś czujniki do MK3, a nie do MK4 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-06-2025
Model: Focus Mk4 St Line
Silnik: 1.5L 150km
Rocznik: 2020
|
Witam, mam problem. Mam Focusa Mk4 St line 2020 rok. Kupiłem sobie nowe felgi do których dostałem orginalne czujniki. Po założeniu na auto kół przejechałem około 10 km i wywala błąd czujników.Pojechalem do mechanika który zajmuje się adaptacją czujników. Mechanik za pomocą specjalnego urządzenia próbował przypisać czujniki do mojego pojazdu ale cały czas wywala błąd. Do mojego focusa mam również komplet oryginalnych felg z czujnikami przeznaczonymi do jazdy na zimę i tam nie miałem tego problemu z czujnikami. Czy może do mojego pojazdu trzeba zakupić jakies specjalne czujniki z innymi numerami? Czy raczej jest tylko jeden rodzaj czujników? Prosze o wsparcie w tym temacie:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#60 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
|
Jest tylko jeden rodzaj, być może masz niewłaściwe?
|
|
|
|