![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 14-04-2025
Model: Ford Focus
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016
|
Witam, nabyłem 150km focusa z pewną dolegliwością. Kapanie oleju z góry silnika w nieznanym mi miejscu i zapocenie na filtrze oleju.
Miał ktoś może podobny problem np z pompą wysokiego ciśnienia itp. Macie pomysł skąd może wydobywać się ten olej? Dodam że brak błędów z obd, brak błędów na desce i oznak braku mocy. Wszystko działa ok ale muszę zgiagnozowac co się kończy Dodaje filmik i zdj gdzie jest wyciek. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez maniekkk324 ; 01-05-2025 o 22:57 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
|
Nie wiem czy ja robię coś nie tak, ale tych linków nie umiem otworzyć… Co do wycieków oleju, one raczej błędów Ci dawać nie będą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wycieki z pompy CR to głównie objaw w postaci zarzyganej skrzyni biegów i na dole pod autem skrapla się to na dolnej poduszce skrzyni, oraz obudowie skrzyni, trochę można się pomylić że to uszczelniacz wału. Zapocony filtr oleju - albo słabo dokręcony albo puszcza chłodniczka oleju.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ostatnio edytowane przez zmulim ; 01-05-2025 o 22:10 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 14-04-2025
Model: Ford Focus
Silnik: 2.0
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
|
Ciężko dokładnie stwierdzić ale wychodzi na to że masz dwa niezależne wycieki oleju. To pierwsze w okolicy zaworu par paliwa, na 99% masz wyciek z okolic pompy CR. Do do tego zdjęcia z filtrem oleju, ciężko stwierdzić bo nie widać co jest wyżej, jak to tam wygląda.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| focus , wyciek oleju |
|
|