![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX ST / Focus Active, wnętrze Vignale
Silnik: 2.0 TwinTurbo/1.5 EB
Rocznik: 2020/2020
|
Zamek wymieniony, poliftowego s-maxa. Dwa problemy: czy można wyłączyć mechanicznie klamkę od wewnątrz (dziecko ). W polifcie blokada jest elektryczna...
Drugi problem to brak podwójnego ryglowania w tych drzwiach. Odpowiada za to moduł czy jednak zamek? Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
S-MAX: AmbientLEDx25 /CANbox /Heated 2nd row /2nd USB HUB /DSP B&O / FullDigital FOCUS: AmbientLEDx15 /TSR /DAS /AHB /BLIS /CTA /iACC /PCA /NAVI /Alarm /FrontCAM /CANbox /Towbar /WACM /2nd USB HUB /Electric seats x2 /right door lock switch /storage seat x2
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Maciej
Model: S-Max
Silnik: 2.0 diesel
Rocznik: 2007
|
Witam jestem nowy na forum, przeglądałem juz sporo postów i nie znalazłem niestety rozwiązania.
Jestem nowym posiadaczem S-maxa 2007 przy zamknięciu auta zamyka się cały , otwarcie tylne drzwi nie otwiera. obie tylne furtki nie odryglowuje, mimo klikania dwa razy pilotem. Właśnie kupiłem zamek niestety nic się nie zmieniło. Sprawdzę jeszcze ten nowo kupiony czy zadziała w przednich drzwiach. Czytałem że ktoś miał odwrotną sytuację nie zamykał a otwierał ... jak rozwiązać ten problem?? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 LPG
Rocznik: 2012
|
Cześć
Odkryłem iż przestał działać z tyłu w drzwiach za kierowcą centralny zamek jak i elektryczna szyba.(szyby nie można otworzyć również z miejsca kierowcy) Domyślam się iż przyczyn może być wiele, proszę o podpowiedz od czego sprawdzenia mam zacząć? Dodam iż po włączeniu blokady dla dzieci na drzwiach kierowcy pojawia się komunikat i jest usterka blokady |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Czyli wszystkie funkcje modułu drzwi padły. Do sprawdzenie wiązka w przejściu z nadwozia do drzwi i zasilanie modułu. W ostateczności sam moduł może być do wymiany.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-12-2024
Model: S-Max
Silnik: 1.6
|
Zacząłbym od modułu tylnych drzwi, a w szczególnosci od jego bezpiecznika ktory jest w bagazniku w skrzynce z bezpiecznikami. Bezpiecznik FA3
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 LPG
|
Serdeczne dzięki wszystkim.
Sprawdziłem bezpiecznik, był cały. Włożyłem ponownie i problem się rozwiązał :-) |
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Imię: Maciej
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Jeśli problem wróci to sprawdziłabym przewody w przelotce między budą a drzwiami. U mnie sterowanie raz działało, raz nie, a potem już wcale. Winny był przerwany przewód w tym gumowym słoniu - dość typowa przypadłość.
|
|
|
|