![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1001 |
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-04-2013
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010
|
![]()
Software. EEPROM pozostaje bez zmian.
![]() |
#1002 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Była dokładnie jedna wersja takiego softu - wynikało to z tego, ze w magazynach Forda, jako części zamienne leżały jedynie convers+ "międzyliftowe" a było zapotrzebowanie na c+ jako części zamiennej do przedliftów. Toteż stworzony został soft fabryczny do robienia z tych międzyliftowych c+ liczników przedliftowych.
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 06-11-2024 o 09:52 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
ford::advanced
![]() Imię: Sławek
Model: Fusion Energi Titanium
Silnik: Plug-In Hybrid 188km
Rocznik: 2017
|
![]()
Podasz namiar na soft ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1004 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
Sławek @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] zgrał tę wersję softu z takiego licznika "serwisowego" programatorem i takim samym sposobem jest w stanie wgrać ją do dowolnego licznika "międzyliftowego". Zgodnie z tym co sam powyżej napisał. BTW - kilka lat temu ten temat dość dokładnie tu na forum "wałkowaliśmy"... Sławek ma zapewne pod ręką oznaczenie tego softu, bo mnie wypadło z głowy a nie chce mi się szukać tego w tamej historycznej dyskusji... Jako wyraźne OSTRZEŻENIE dodam tu tylko fakt, iż próba dowolnej aktualizacji softem przedliftowym (np. takim od m0rtala...) licznika międzyliftowego "wyglądającego jak przedliftowy" i ogranego tym specjalnym softem kończy się albo koniecznością wymiany licznika albo koniecznością jego wysłania do Sławka do "przywrócenia jedynej wersji specjalnej" softu...
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 07-11-2024 o 14:14 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1005 |
|
![]()
Ok , dzięki za podpowiedź , miałem parę tych liczników miedzyliftowych i nie wpadłem na to aby ściągnąć z nich eeprom lub soft . Teraz leży mi licznik am2t i nie mogę go wrzucić do swojego przedlifta , bo jest błąd poduszki , a ciężko sprzedać takiego miedzylifta .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1006 |
ford::beginner
![]() Imię: bogdan
Model: puma
Silnik: 1.6
Rocznik: 2001
|
![]()
Czyli jeśli mam auto przed lift a licznik miedzylift nie da się tego ogarnąć ipcupdate?
Bo wgrałem wersję która mi znajomy podesłał, airbag zgasł ale prędkościomierz i wskaźnik paliwa działał chyba odwrotnie bo wskazówki stanęły na max |
![]() |
![]() |
![]() |
#1007 |
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo MK4 Kombii
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam Panowie,
Wymieniłem zegary u siebie w Mondeo mk4 na Converse+ jednak mam jak widzę znany problem świecącej poduszki powietrznej. Potrzebuje wsadu który ten problem usunie albo jakiegoś magika w lubelskim który by mi to zrobił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1008 | |
|
![]()
Zależy jaki macie licznik . Licznik międzyliftowy pasuje to międzylifta i polifta . Chyba że tak jak kolega wcześniej napisał ma ktoś szczęście i trafił na licznik międzyliftowy czyli AM2T który ma fabrycznie soft do przedlifta . Więc jeśli ktoś chce zmienić licznik z czerwonego LCD lub przedliftowy który jest awaryjny na poliftowy który jest ładniejszy i lepszy , to jest taka opcja , bo jest soft do liczników BS7T lub CS7T który nie powoduje błędu poduszki . Dlatego jak ja wymieniam liczniki to tylko na BS7T lub CS7T.
Bump: Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1009 | |
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-04-2013
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1010 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
Tu dawno temu Sławek ostrzegał tak jak ja powyżej - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Tak jak wcześnij pisałem - mają "specyficzne" oznaczenie softu 10cośtam - jednak różniące się "na pierwszy rzut oka" od standardowego 1007 tyle, że nie pamiętam jekie. Więc jeśli Sławek będzie miał ochotę, to uzupełni moją niepamięć co do tego "dziwnego numerka"...
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 08-11-2024 o 19:24 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
converse+ , mondeo mk4 |
|
|