![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1471 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Radim
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Cytat:
W każdym przypadku ale muszę wiedzieć, co robię aby mieć pewność, że będzie działać. Chciałbym zmierzyć cało drogę z NX pinu 10 (niebieski) do pinu X v NokiaBT/VC. I z NX pinu 6(czarny) do pinu Y v Nokia BT/VC. Czy ktoś ma schemat pinuw na NX i NokiaBT/VC? Co oznaczajo te piny ? Jasne jest tylko podłączenie mikrofonu ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wiem, że to tylko mój problem a was wsystkich to kosztuje mnóstwo czasu. Dzienkuje bardzo. |
|
|
|
|
|
|
#1472 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
NX - z powodu wbudowanego własnego VC - ma "priorytet" dostępu do mikrofonu i w związku z tym mikrofon najpierw musi być podłączony do MIC IN NXa, a następnie z MIC OUT NXa idzie do modułu BT/VC (poprzez "pajączek"). 8-pinowy pajączek w Mondeo jest (na moją pamięć) analogiczny jak w Kuga/C-max. Schemat już był podawany. Załączam ponownie. Czeski kolego rmkk - podaj mi proszę swój e-mail, to poślę schematy w normalnej rozdzielczości. Cytat:
Natomiast prawdą jest, że gniazdo "pajączka" warto przemierzyć, czy zgadza się ze schematem.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 03-01-2014 o 13:21 |
||
|
|
|
|
|
#1473 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1474 | |
|
FCP member
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
|
#1475 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
I to się nazywa dobry pomysł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .Brawo Marcin.
|
|
|
|
|
|
#1476 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Sam zamieniałem (w C-maxie a nie MND4, ale nie powinno to akurat robić różnicy) radio Sony najpierw na navi FX a potem na NX i finalnie na NX SD Plus i w konektorze C quadlocka nic nie mieszałem, natomiast pajączka przerabiałem oczywiście... Tyle, że u mnie instalacja była gotowa dokładnie pod we/wy mikrofonu w konektorze C.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 03-01-2014 o 19:02 |
|
|
|
|
|
|
#1477 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Wystarczy zacząć czytać (wystarczą 2 strony)w tym wątku od postu #1374,dlaczego czasami mają być zamienione te 2 przewody(warto spróbować to niewiele kosztuje ale za to może wiele wyjaśnić).Kilku kolegów musiało tak zrobić między innymi "kr.bi" i "Mayak".W którymś poście "Kolonez" ładnie to wyjaśnia,że była zmiana elektryczna w instalacji koło marca 2008 roku-bynajmniej w mondeo mk4 i wychodzi na to,że jak się spotka stara instalacja(auta 2007 i do marca 200Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z nowym radiem NX(radio wyprodukowane po kwietniu 200Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,to trzeba zmienić te 2 przewody(10 i 6) w quadlocku białym.Inna sposobność tej zamiany to nowa instalacja po kwietniu 2008 i stare radio produkcja 2007 i początek 2008 roku.To są moje domysły tak jak już pisałem potwierdzone wypowiedziami innych kolegów z tego wątku.Ja kupiłem auto z radiem Sony,następnie zainstalowałem Blaupunkta FX i pajaczka nie ruszałem,teraz zainstalowałem sobie Blaupunkta Nx SD i pajączek przerobiłemw/g schematu załączonego przez Kolonez'a w tym wątku i wszystko ładnie bangla,dodam tylko,że moje auto jest z pażdziernika 2008,mam 22 pinowy pajączek i nie musiałem zamieniać nic w quadlocku.
U kolegi ewidentnie było wymienione pół radia(panel przedni został) tył jest od C-max'a,więc tutaj bym szukał przyczyny nie działającego mikrofonu.Kolega ma starą instalację,pajączek 8 pinowy i chętnie dowiedziałbym się jaka jest data produkcji jego nowego tyłu radia.Z drugiej zaś strony przydałby się schemat audio C-maxa by być pewnym,kiedy były tam zmiany instalacji elektrycznej,jak w ogóle były. |
|
|
|
|
|
#1478 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Radim
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Koledzy,
oba poslednie posty zdaja sie byc logicne. Ja chcialem tylko prez rozbieraniem samochodu jakiegos schematu abym wiedzal co robie. Bo jak to niepowiedzie sie s zamiana 10/6 to nie mam szanc sprubowac coz innego, bo niemam schematow. No bende musial i tak to sprubowac. Przed tym ale juz skontakowalem Zaqika, no jeszcie nie odpisal. Mozna sprubuje najpierw diagnostike. No nie warto sie kluczic tutaj. Wsistkie informacie sa dla mnie warte zlota. Innak musial bym do servisu, no tam nikt nie bendzie sie gral s mojim samochodem tak jak ja :-( Dzienki. |
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
FCP member
|
Cytat:
W poliftowym C-maxie/FF2 oraz w Kudze nie było żadnych zmian w instalacji radia. Przynajmniej nie ma po tym śladów na schematach i w praktyce. Ten zamieszczony kawałek schematu Kugi jest wprost z etisa (kiedyś zrobiliśmy z keisimem akcję odpłatnego dostępu do etisa i zrzuciliśmy trochę aktualnych rzeczy...).
|
|
|
|
|
#1480 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
A mam jeszcze pytanie,czy w C-maxie i pokrewnych autach były różne pajączki (8 i 22 pin) tak jak w mondeo mk4 ?
Jak byście robili kolejną akcję na odpłatne schematy to piszę się, oczywiście jak mnie weźmiecie. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|