Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-09-2015, 09:07   #1651
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
Domyślnie Odp: domontowanie tempomatu

Cytat:
Napisał krzysiek__m Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy przerabiał ktoś może temat domontowania tempomatu do Mondeo MK5?
nie było jeszcze chętnych, ale da się zrobić
o modyfikacjach mk5 to na razie jest ten wątek:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-09-2015, 09:46   #1652
maniunio
ford::advanced

Imię: Mariusz
Model: Kuga MK3 Vignale/ Puma MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 EcoBlue 190KM A8/ 1.0 EcoBoost 155KM DCT7
Rocznik: 2021/ 2022

Dobra teraz się zgadza. Speed limiter skojarzył mi się z aktywnym tempomatem. Myślałem, że to jedno i to samo. Także uciekam stąd Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
maniunio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-09-2015, 20:15   #1653
Piotrek344
ford::average

Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1997/163KM
Rocznik: 2011

No i zrobione....kol tedi_k aktywował tempomat i limiter bo okazało się, ze zle był tempomat i limiter aktywowany,dołożył również auto ryglowanie drzwi i wgrał nowy soft do conwers-a z wersji 12xx do 14xx czyli widzę teraz temp wody mam większy zegar,mam czerwony znacznik oznaczający ilość paliwa i automatyczne wyłączenie radia po otwarciu drzwi.
Piotrek344 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2015, 09:13   #1654
Piotrek344
ford::average

Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1997/163KM
Rocznik: 2011

Dla potomnych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_20151001_084847.jpg (79.8 KB, 208 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_20151001_084907.jpg (81.6 KB, 193 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_20151001_084918.jpg (86.7 KB, 186 wyświetleń)
Piotrek344 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2015, 22:07   #1655
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A może ogranicznik działa, a Ty nie wiesz jak go używać? Jeśli masz zegary z małym wyświetlaczem to nic nie pojawia się po wciśnięciu klawisza ogranicznika, nic poza wyłączeniem tempomatu.
Tak więc wciśnij ogranicznik, a potem kilka razy set+ i nie pojedzie szybciej niż np. 50
Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mayak, dzięki za wskazówki. Sprawdzę Twoją teorię. Czyli mam rozumieć, że na convers+ powinien wyświetlać nastawioną prędkość ogranicznika a na zwykłym, małym conversie nie będzie wyświetlał nic? Na moim małym "bieda" conversie po włączeniu tempomatu wyświetla tempomat standby, a później nastawianą prędkość lub zawieszoną (przekreśloną). Niestety z limitera nie wyświetla nic.
Wszystko co pisał mayak się potwierdziło. Ogranicznik działa ale niestety na tym małym wyświetlaczu nic nie pokazuje.
Dzięki @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] za aktywację i @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] za 100% sprawny sprzęt.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2015, 22:19   #1656
kordyl

Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No chyba, że kolega kordyl coś manipulował z samymi przyciskami.
Cytat:
Dzięki @krystianen za aktywację i @kordyl za 100% sprawny sprzęt.
A proszę bardzo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Celowo się nie odzywałem, bo byłem pewien na 100%, że nie ma takiej opcji, że przyciski działają, a tylko limiter nie reaguje.
W każdym razie ciesze się, że wszystko śmiga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

PS. @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] dzięki za wyjaśnienie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 01-10-2015, 22:43   #1657
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - pora szukać nowych zegarów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-10-2015, 09:59   #1658
p.saw

Cytat:
Napisał kordyl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A proszę bardzo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Celowo się nie odzywałem, bo byłem pewien na 100%, że nie ma takiej opcji, że przyciski działają, a tylko limiter nie reaguje.
W każdym razie ciesze się, że wszystko śmiga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przecież napisałem to jako żart:
"No chyba, że kolega kordyl coś manipulował z samymi przyciskami". z odpowiednim komentarzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście convers+ byłby jak najbardziej wskazany, szczególnie z bajeranckim softem oriona.
Stary 02-10-2015, 10:20   #1659
orion512
FCP member

Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010

Cytat:
szczególnie z bajeranckim softem oriona
Gdybyś przejeżdżał kiedyś przez wawe to daj znać.
Zdaję się mam gdzieś prawie nówkę sztukę poliftowego na zbyciu.
To od razu byłby komplet z softem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

sprzedam: Licznik Convers+ | chwilowo Grabarka |
orion512 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-10-2015, 21:12   #1660
p.saw

Cytat:
Napisał orion512 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Zdaję się mam gdzieś prawie nówkę sztukę poliftowego na zbyciu.
To od razu byłby komplet z softem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No kusząca propozycja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Rozumiem, że masz do bendzynki?
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , poszło PW.
Odpowiedz

Zasady postowania