Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-10-2018, 14:32   #11
porosty
ford::beginner

Imię: Tomasz
Model: Focus
Silnik: 1,4
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Zasilanie gniazda zapalniczki i kamerki

Cytat:
Napisał pablos79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - ja dokładnie mam takie samo rozwiązanie, z lampki wyciągnąłem +12V i mase i do tego ładowarka do komórki - daje +5V i kamerka śmiga,
Jak masz podpięte zasilanie/ masz jakąś fotkę co do czego?
Pod styki automatycznego światła (tego co się włącza jak otwierasz drzwi czy pod styki światła na żądanie)?
Myślałem o tym rozwiązaniu, ale wydaje mi się, że jak podepnę na wymuszone światło, to będzie działać non stop, a jak podepnę pod to drugie - czyli włączające się po zamknięciu drzwi się zaraz samo wyłączy.

porosty jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-10-2018, 14:35   #12
pablos79
ford::average

Imię: Paweł
Model: Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 16V TI-VCT
Rocznik: 2008

wiesz co musiałbym sprawdzić, ja po prostu w smochodzie sprawdzałem napięcia voltoierzem i znalazłem takie które całyczas dawało +12V, ewentualnie jest drugie rozwiązanie - zawsze możesz sobie przeciągnąć cienki kabel od radia samochodowego, tam są dwa kable - żółty i czerwony - jeden z nich daje tylko zasilanie po włączeniu stacyjki. to jest chyba najlepsze rozwiązanie i masz pewność że kamera będzie się sama włączała po przekręceniu stacyjki.
Stary 18-10-2018, 14:38   #13
porosty

Cytat:
Napisał pablos79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zawsze możesz sobie przeciągnąć cienki kabel od radia samochodowego, tam są dwa kable - żółty i czerwony.
Bajera!
O to mi chodziło!
Mam już pociągnięty kabel w okolice radia więc będzie jak znalazł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 18-10-2018, 14:45   #14
pablos79
ford::average

Imię: Paweł
Model: Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 16V TI-VCT
Rocznik: 2008

z tego co pamiętam - żółty jest bardzo gruby i podaje 12V całyczas do radia a czerwony właśnie chyba tylko po przekręceniu stacyjki ale pewny nie jestem musisz voltomierzem sprawdzić. jeśli chcesz mam schematy kostek do radia - są też na forum i z nich sprawdzisz gdzie idą jakie sygnały.
Stary 18-10-2018, 15:18   #15
porosty

Cytat:
z tego co pamiętam - żółty jest bardzo gruby i podaje 12V całyczas do radia a czerwony właśnie chyba tylko po przekręceniu stacyjki ale pewny nie jestem musisz voltomierzem sprawdzić. jeśli chcesz mam schematy kostek do radia - są też na forum i z nich sprawdzisz gdzie idą jakie sygnały.
chętnie przygarnę!

Ostatnio edytowane przez porosty ; 18-10-2018 o 15:25
Stary 20-10-2018, 09:59   #16
porosty

Koledzy, myślałem że ogarnę kostkę iso ale niestety.

Sprawa wygląda tak:
Na wyjętym kluczyku radio jest wyłączone - ok
Na przekręconym kluczyku radio jest włączone - ok

i tu jaja:

Na wyjętym kluczyku jest zasilanie na kostce na kablach: żółtym, pomarańczowym, czerwonym i czarnym... i nie mam pomysłów jak tu ogarnąć teraz podłączenie kamery aby się sama wyłączała po wyłączeniu samochodu.
Możliwe, że jest jeszcze jakiś przewód sterujący zasilaniem który daje sygnał aby się radio wyłączyło, ale to już dla mnie za dużo.

please Help!!
Odpowiedz

Zasady postowania