Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 10-03-2009, 22:24   #11
tomiscorpio
Zablokowany

Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95
Domyślnie Odp: SILNIK FORD MONDEO 1,8 BENZYNA DURATEC HE 2001 ROK - prosze o pomoc

Cytat:
Napisał motorek26 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mikrofon jeżeli masz taki sam objaw na benzynie jak i na gazie to nie bedzie to wina wtryskiwaczy
jeżeli jest błąd że wina zapchanego układu wydechowego to bedzie tak jak pisze 1olek
ewentualnie może to być wina silniczka krokowego (zawór bocznikowy) spróbuj go wyczyścić i przesmarować
"ostatnio wymieniony silniczek krokowy "

innym wytykasz ze czegos nie doczytaja a sam tego nie robisz.

tomiscorpio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-03-2009, 22:26   #12
motorek26
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
Domyślnie Odp: SILNIK FORD MONDEO 1,8 BENZYNA DURATEC HE 2001 ROK - prosze o pomoc

Cytat:
Napisał Mikrofon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
esli mozesz mi powiedziec gdzie znalezc ten czujnik
czujnik VSS jest na skrzyni w okolicach półosi możesz bez problemu sam odłączyć tam jest kostka taka jak wszystkie inne
motorek26 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-03-2009, 22:30   #13
Hari7777
ford::amateur

Model: Mondeo III hatchback
Silnik: 1,8 Duratec 125 KM
Rocznik: 2001

Siemka. Tem czujnik jest wkręcony w skrzynie biegów. Zobaczysz go jak spojrzysz z góry (od strony osłony kolektora wydechowego) wprost na pierwsza sonde lambda. On jest tuż obok wkręcony w skrzynie (po prawej jak patrzysz)-u mnie czarna kostka (notabene w czarny czujnik). Obok niego (równolegle) znajduje sie ośka napędowa. Proponuje latarka poswiecić-jest tylko jeden w tym miejscu. Aby go odłączyc musisz od góry nacisnąć ząbek, który to trzyma i wyciągnąć (może się opierać). Odłączenie tego cuda spowodowało u mnie, że prędkosciomierz "padł" i załączała się piszczałka o braku beny.
Ekstra dostep jest też od spodu - ale to jak masz kanał. Czujnik jest łatwy do zdemontowania. Trzyma go 1 śróbka (na klucz 8mm). Przeciścic tego nie idzie.
Jak będziesz wyciągał wtyczke to tylko przy zimnym wydechu bo się poparzyc można.
Powodzenia!!!
Hari7777 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-03-2009, 16:56   #14
Mikrofon

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.8

Dzieki wielkie za wyjesnienie dam znac jak bede po Pozdrawiam ;]
Mikrofon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-03-2009, 22:43   #15
motorek26
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005

Cytat:
Napisał tomiscorpio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał motorek26 Zobacz post
Mikrofon jeżeli masz taki sam objaw na benzynie jak i na gazie to nie bedzie to wina wtryskiwaczy
jeżeli jest błąd że wina zapchanego układu wydechowego to bedzie tak jak pisze 1olek
ewentualnie może to być wina silniczka krokowego (zawór bocznikowy) spróbuj go wyczyścić i przesmarować
"ostatnio wymieniony silniczek krokowy "

innym wytykasz ze czegos nie doczytaja a sam tego nie robisz.

doczytać doczytałem i wiem o co chodziło to że wymieniony nie musi być sprawny może być przyciety i też bedzie taki objaw dlatego napisałem że należy go przesmarować
motorek26 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-03-2009, 17:57   #16
Mikrofon

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.8

Po odlaczeniu czujnika VSS auto na benzynie utrzymuje obroty ( jest lepiej ) lecz nadal silnik nie chodzi rowno.Na zimnym silniku jak i na rozgrzanym nie chce wchodzic na obroty 1 , 2 strszanie szarpie.Macie moze jakies pomysly lub rady Fordowicze ?
Mikrofon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-05-2014, 22:08   #17
Bomba1233
ford::average

Imię: Kamil
Model: Mondeo Mk III i Ford S-max
Silnik: 2.0 PB i 2.0 EB
Rocznik: 2002 i 2011

Witam wiem że tamat dość stary ale mam coś podobny problem jak koledzy...a mianowicie na Pb przy dodaniu gazu jest zamulony tak do około 3200-3500 obr później hula.... na gazie nic takiego nie występuje...
Dodam że wywala mi błąd o zdolnosci katalizatora do odpr. szkodliwych spalin...
jeszcze jedno pytanko czy do mk3 moga być świece ngk czy PLATYNOWE jakie montowane są oryginalnie??
Bomba1233 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania