![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | |
|
Zablokowany
Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95
|
Cytat:
innym wytykasz ze czegos nie doczytaja a sam tego nie robisz. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-12-2008
Model: Mondeo III hatchback
Silnik: 1,8 Duratec 125 KM
Rocznik: 2001
|
Siemka. Tem czujnik jest wkręcony w skrzynie biegów. Zobaczysz go jak spojrzysz z góry (od strony osłony kolektora wydechowego) wprost na pierwsza sonde lambda. On jest tuż obok wkręcony w skrzynie (po prawej jak patrzysz)-u mnie czarna kostka (notabene w czarny czujnik). Obok niego (równolegle) znajduje sie ośka napędowa. Proponuje latarka poswiecić-jest tylko jeden w tym miejscu. Aby go odłączyc musisz od góry nacisnąć ząbek, który to trzyma i wyciągnąć (może się opierać). Odłączenie tego cuda spowodowało u mnie, że prędkosciomierz "padł" i załączała się piszczałka o braku beny.
Ekstra dostep jest też od spodu - ale to jak masz kanał. Czujnik jest łatwy do zdemontowania. Trzyma go 1 śróbka (na klucz 8mm). Przeciścic tego nie idzie. Jak będziesz wyciągał wtyczke to tylko przy zimnym wydechu bo się poparzyc można. Powodzenia!!! |
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-10-2008
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.8
|
Dzieki wielkie za wyjesnienie dam znac jak bede po Pozdrawiam ;]
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
Cytat:
doczytać doczytałem i wiem o co chodziło to że wymieniony nie musi być sprawny może być przyciety i też bedzie taki objaw dlatego napisałem że należy go przesmarować |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-10-2008
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.8
|
Po odlaczeniu czujnika VSS auto na benzynie utrzymuje obroty ( jest lepiej ) lecz nadal silnik nie chodzi rowno.Na zimnym silniku jak i na rozgrzanym nie chce wchodzic na obroty 1 , 2 strszanie szarpie.Macie moze jakies pomysly lub rady Fordowicze ?
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ford::average
![]() Imię: Kamil
Model: Mondeo Mk III i Ford S-max
Silnik: 2.0 PB i 2.0 EB
Rocznik: 2002 i 2011
|
Witam wiem że tamat dość stary ale mam coś podobny problem jak koledzy...a mianowicie na Pb przy dodaniu gazu jest zamulony tak do około 3200-3500 obr później hula.... na gazie nic takiego nie występuje...
Dodam że wywala mi błąd o zdolnosci katalizatora do odpr. szkodliwych spalin... jeszcze jedno pytanko czy do mk3 moga być świece ngk czy PLATYNOWE jakie montowane są oryginalnie?? |
|
|
|