![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#2171 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Otwarty moduł BT/VC wysłałem do kolegi orion512. Nie wiem czy go odnajdzie i czy będzie miał czas zrobić stosowne fotki... Czy chodzi o to co zaznaczone na fotce?
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 04-01-2015 o 23:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-11-2008
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
|
![]()
Dokładnie o ten element chodzi.
Napiszę dodatkowo na priv do orion512 może będzie miał chwilkę porobić fotki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2173 |
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-04-2013
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010
|
![]()
Gołym okiem nie ma szans coś z niego odczytać. Ten układ (BGA) ma 1x1mm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W środę wrzucę go po mikroskop i umieszczę zdjęcie. Ale z mojego doświadczenia te układy montowane na liniach sygnałowych USB są to diody zabezpieczające. Możesz przemierzyć miernikiem czy nie ma zwarć pomiędzy liniami sygnałowymi a masą lub zasilaniem (układu) co by świadczyło o ich zadziałaniu (czyli spaleniu). Teoretycznie jeśli są przepalone (mają zwarcia) można spróbować je wylutować i o ile nic więcej nie poleciało układ powinien zadziałać. Tylko wtedy bez zabezpieczenia przy jakimkolwiek wyładowaniu leci od razu procek. Może to być cos np. tego typu (tylko tu jest obudowa inna) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Moja przygoda z preFL Convers+ | FL Convers+ | Customowym LOGO | TPMS | sprzedam: Licznik Convers+ | chwilowo Grabarka | Ostatnio edytowane przez orion512 ; 05-01-2015 o 19:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2174 | |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-04-2013
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010
|
![]()
Ja mam przed sobą płytkę a nie niewyraźne zdjęcie i widzę kulki. Ale skoro wiesz lepiej...
Jak wrzucę zdjęcie z mikroskopu to mi pokażesz te pady Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#2176 |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]()
Nie wiem lepiej,tylko się grzecznie zapytałem,a to jest różnica,pewnie Ty tego nie zauważyłeś.Skąd wiesz ,że nie było różnych wersji PCB ??
To,że twoja ma BGA nie oznacza,że kolega także będzie miał BGA prawda ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
FCP member
|
![]()
Marcin - mniej nerwowo... Sławek ma przed oczami płytkę, której zdjęcie Ty widzisz... Płytka jest ode mnie a zdjęcie zrobiłem przed jej wysłaniem...
![]() |
#2178 |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]()
Tadeuszu,jestem nad wyraz spokojny,grzecznie się zapytałem przecież , mając na uwadze,że są dwa typy modułów BT/VC z USB (Novero i Nokia) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2179 |
FCP member
|
![]()
Novero to wydzielona z Nokii cześć zajmująca się elektroniką automotiv, przejęła produkty i linie produkcyjne.
![]() |
#2180 |
FORD|ZAWODOWIEC
|
![]()
Wiem to doskonale,a także fakt ,że są zastosowane 2 rodzaje gniazd USB do modułów,co za tym idzie są na pewno 2 rodzaje płytek PCB modułów,co za tym idzie mogą być zastosowane inne elementy w modułach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|