![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2201 |
|
FCP member
![]() Imię: Leszek
Model: FORD MONDEO
Silnik: 1,6 ECOBOOST
Rocznik: 2011
|
Witam, mam pytanie czy moduł BT/VC CS7T-14D212-AE obsługuje komendy w języku polskim i czy będzie pasował bez problemu do Mondeo rocznik 2011, moduł jest z Smaxa rocznik 2013?
|
|
|
|
|
|
#2202 | |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-04-2013
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010
|
Cytat:
To czy da Ci się jakoś to połatać zależy od wprawy jaką masz w lutowaniu no i narzędzi jakimi dysponujesz. Przypominam, że wymiary układu to 925um. Wrzuć jakąś fotkę jak to wygląda to może coś podpowiem. Co do pierwszego linku jaki podałeś. Tam linie danych USB wcale nie są zabezpieczone. Ten bezpiecznik polimerowy jest na zasilaniu i ma za zadanie zabezpieczyć port USB komputera gdyby w urządzeniu wystąpiło jakieś zwarcie. Nie polecam tego rozwiązania. Ryzyko wystąpienia niekontrolowanych wyładowań powstaje w momencie podłączania urządzeń do gniazda USB. Więc teoretycznie gdybyś do swojego modułu BT podpiął na stałe jakiegoś pendriva z mp3 i go nie zaczepiał to w zasadzie nie powinno się nic stać. Ale pamiętaj że jeśli polecą linie danych w procku to jest duże prawdopodobieństwo że cały moduł razem z nimi. Jeśli chodzi o drugi link to zabezpieczenie jest tam zrobione zgodnie ze sztuką. Na liniach danych są szeregowe rezystory oraz układy z diodami. Jak pisałem takich układów są setki i w zasadzie nie ma znaczenia jaki zastosujesz. Ważne jest aby spełnił swoje zadanie i był dedykowany między innymi do USB. Jedynym problemem będzie tylko doklejenie go i podkynarowanie do uszkodzonej płytki.
|
|
|
|
#2203 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: MONDEO Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
Koledzy starałem się zlokalizować wiązki do BT/VC niestety jak kostkę do mikrofonu znalazłem to tej nad schowkiem niestety co się oszukałem za diabła nie znalazłem. jeszcze jutro rozbiorę panel i zobaczę te dwa kabelki (biały i pomarańczowy) ale czy w razie ich braku ta wiązka będzie pasować:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2204 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Pasują.
Opisz co znalazłeś? Wtyczkę modułu? Wtyczkę do mikrofonu? Pajączek? |
|
|
|
|
|
#2205 |
|
|
Tylko wtyczkę do mikrofonu przy lampkach nic poza tym. A miałem nadzieję że znajdę więcej. Jeszcze jutro będę szukał ale już mniej optymistycznie
Koledzy czy ten moduł bedzie gadal w ojczystym języku? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez michalj1983 ; 19-01-2015 o 08:10 |
|
|
|
|
|
#2206 |
|
|
Więc Panowie znalazłem tylko wtykę pod mikrofon innych niestety brak. Wymontowałem radyjko i niestety nie wychodzą te dwa kable które powinny od radia więc muszę zamontować wiązkę. Rozumiem że aby mój mondeusz zagadał po polsku czeka mnie również wymiana radia bo mam fordowskie CD6000
Koledzy co to za moduł? Podejdzie mo mondeusza mk4? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez michalj1983 ; 19-01-2015 o 19:12 |
|
|
|
|
|
#2207 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
To jest moduł SYNC - pasuje tylko do Focusa MK3/C-maxa MK2 i nowej Kugi oraz do poliftowych Fiest MK7. Do Mondeo MK4 nie podejdzie.
|
|
|
|
#2208 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-04-2010
Model: Clio III,Mondeo Mk4
Silnik: Benzyna,2.0 Tdci 140KM
Rocznik: 2006,2009
|
Dzięki wielu wskazówkom mayaka(dzięki wielkie za wszelką pomoc) podłączyłem w ubiegły piątek bluetootha do mojego mondka mk4 2009 z radiem sony z seri 7s7t(dowiedziałem się po rozebraniu radia) i zakupiłem moduł 8m5t z usb i angielką w głosie. Po podłączeniu wszystkiego(wiązka od komorowskich) i kabla OTG za 8zł Usb gra jak należy, pani gada, telefon paruje,convers wyświetla niestety nie mogłem jej odpowiedzieć bo nie mam mikrofonu dziś przyszedł od ford malwowa poznąń i mam nadzieje że zachula i to bo połączenia odbierałem także bez problemu. Teraz jak i to ruszy mam zamiar zmienić na polskiego lektora mimo że znam dobrze angielski mam pytanie czy moduł PL podejdzie do mojego auta?
|
|
|
|
|
|
#2209 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-03-2008
Model: Focus mk3 ST / C-max II
Silnik: 2.0 ecoboost +290KM,490Nm / 1.5 ecoboost 150KM
Rocznik: 2013 / 2018
|
Choć to banał ale dzisiaj zamówiłem gniazdo montażowe USB na ebay (z Chin) za cenę 30zł z przesyłką (10zł mniej niż na allegro ;-). Posiadam doinstalowane BT/VC z USB, obecnie kabel USB do podłączenia pendrive jest w schowku ale podczas jazdy/zakrętów lata to cholerstwo w schowku i denerwuje :-) fajny zestaw sprzedają chinole do podłączenia usb koło podgrzewania tylnej szyby (wygląda to gniazdo jak oryginał) ale z racji że mieszkamy w Polsce i jak łebasy zobaczą pendrive za 20zł w aucie to dobiorą się do tego i narobią szkód (mam tak oryginalnie w bravo II i zawsze wyciągam pendrive z tego powodu :-). Dlatego będzie ostatecznie w schowku w desce lub w podłokietniku (wiem że usb jest właśnie oryginalnie tam - mądry pomysł forda).
Ostatnio edytowane przez jarekfxsilver ; 20-01-2015 o 19:30 |
|
|
|
|
|
#2210 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD