Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Ogólnie o motoryzacji
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zobacz wyniki ankiety: Którą wersję softu Converse+ PDC skończyć jako pierwszą
Przedliftową 195 63.31%
Międzyliftową 23 7.47%
Poliftową 90 29.22%
Głosujących: 308. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-10-2014, 08:10   #381
kura2000
ford::beginner

Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
Domyślnie

Pięknie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Działaj z przedliftem i przyjeżdżam błyskawicznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

kura2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2014, 08:20   #382
lsulima
FCP member

Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Schemat podłączenia Converse+ poszukuję

Cytat:
Napisał orion512 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak się złożyło, że przez kilka ostatnich dni byłem pozbawiony mojego przedliftowego converse+ (był u jednego z forumowych kolegów jako część zastępcza podczas gdy ja naprawiałem jego licznik). W związku z tym aby nie tracić czasu zabrałem się za licznik poliftowy. I powiem wam że całkiem nieźle zaczyna wyglądać to PDC.
Soft oparłem na najnowszej dostępej wersji dla poliftów to jest 1507 (łatwo poznac po żółtej kontrolce silnika na dole).
Soft został ograny w moim maxiu na liczniku międzyliftowym (to akurat bez znaczenia, akurat taki miałem w tej chwili w samochodzie).
Jak możecie zobaczyć na zdjęciach działa zupełnie przyzwoicie. Zostało mi jeszcze tylko wyczyścić dolny panel (ten pod samochodzikiem).
Tak jak jest nie może zostać bo informacje wyświetlane tam gryzą się ze słupkami PDC.
Postanowiłem przy tym zrezygnować z podpisu "Parkowanie" jak ma to miejsce w rosyjskim sofcie.
Tak naprawdę nic on nie wnosi (przecież widać że jest parkowanie) a komplikuje sprawę bo trzeba robić rożne wersje językowe.
Kiedyś była dyskusja na temat nierównych wykrzykników w wersji rosyjskiej.
Zwróćcie uwagę że u mnie taki defekt nie występuje - są idealnie symetryczne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wydaje mi się że do weekendu powinienem się z tematem uporać i wersja 1507 PDC powinna być gotowa do wpalania.
Więc gdyby ktoś chciał się umówić na weekend to jest szansa. Liczba miejsc ograniczona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jutro wraca do mnie mój przedliftowy licznik więc będę mógł kontynuować pracę nad wersją 1007.
No wreście jakieś "good news" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A wiesz jaki Kraków jest piękny jesienią? Zapraszamy do Małopolski tu na pewno będziesz mógł wgrać swój soft do kilku fordów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
lsulima jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2014, 12:11   #383
maximondi
ford::average

Model: Mondeo Titanium
Silnik: 2.2 TDCi 200PS
Rocznik: 2012

Kolego orion512 obecnie w Conwers+ mam wersje 1304 czy update do wersji 1507 PDC będzie możliwy po kablu bez rozbierania ? Pytam bo latem odwiedziłem kolegę tedi_k niestety wtedy nie udało się wgrać nowszej wersji Conwers+.
Stary 01-10-2014, 13:53   #384
orion512
FCP member

Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010

Nie powinno być żadnego problemu.

sprzedam: Licznik Convers+ | chwilowo Grabarka |
orion512 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2014, 16:20   #385
maximondi
ford::average

Model: Mondeo Titanium
Silnik: 2.2 TDCi 200PS
Rocznik: 2012

Po kabelku to fajnie. Czekam na finał 1507 PDC .
Stary 01-10-2014, 20:45   #386
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał orion512 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I powiem wam że całkiem nieźle zaczyna wyglądać to PDC.
Zastanów się nad współpracą bo wątpie aby pół PL gnało do Wawy
Coś na kształt Rosyjski ..... jak wiadomo trzeba mieć do tego odpowiedni sprzęt i dostęp pełny do VFB Loadera ( ja nie mam i puki co od czasu gdy mam program i kabel wgrałem oprogramowanie do trzech C+ więc nie zarobiłem jeszcze na licencję aby mieć full dostęp)

No ale to już zależy od Ciebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdrawiam Tomek

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 01-10-2014 o 21:26
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2014, 20:49   #387
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Pozostaje tylko kwestia przy współpracy w jaki sposób udowodnić komuś ,że zaktualizował 5 conversówa nie 55 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..Rosjanie załatwili to poprzez UCDS i kredyty.
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2014, 20:58   #388
dobo_28
ford::advanced

Imię: Artur
Model: S-MAX, YARIS
Silnik: 2.0 FFV Pb + LPG, 1.0 Pb
Rocznik: 2009, 2006

Może by wgrywać zdalnie przez neta jak ktoś ma kabelek przechwycić kompa np przez TeamViever i aktualizacja leci.
dobo_28 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2014, 21:16   #389
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
że zaktualizował 5 conversówa nie 55
Rynek "ogrywania" wąski co widać w "sondzie" u góry strony .
pozostaje coś takiego jak kredyt zaufania .
Lepiej wspierać swoich niż płacić Rosjanom .
W sumie będzie to samo no może dopieści kosmetycznie to Orion512 .
Jakoś to można rozegrać aby kolega był więcej niż zadowolony a współpraca była "zdrowa" . Tu zaufanie będzie miało główne znaczenie bo wątpię aby kolega wszedł w układ z Rosjanami ..... a może ?? w sumie niegłupi pomysł i sprawa byłaby rozwiązana .
Kolega będzie chciał to się zastanowi a jak nie to nie . Cóż nie będziemy naciskać w każdym bądź razie nie ja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrawiam Tomek

ale kolega nie wypowiada się wiec raczej będzie że nie będzie

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 09-11-2014 o 13:14
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-10-2014, 21:35   #390
walim
ford::beginner

Imię: waldek
Model: Ford Mondeo Titanium
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 04.2010

Cytat:
Postanowiłem jednak spróbować podmienić kontrolki na poliftowe w moim converse+. Parę godzin pracy i voila.
Przed chwilą wróciłem z garażu zobaczyć jak prezentują się w rzeczywistości.
No i powiem wam, że chyba było warto. Przedliftowy Converse+ w połączeniu z nowymi kontrolkami i czarnym motywem jakiejś takiej elegancji nabrał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zresztą oceńcie sami. Na zdjęciach macie porównanie przed i po.

Na razie nowe kontrolki wrzuciłem do wersji 1122.
Czy ktoś byłby tym zainteresowany w wersji 1007 bo nie wiem czy się za to zabierać?
Hej ja mam soft 1007 czy da sie to zaktualizowac?

Bump:
Cytat:
Postanowiłem jednak spróbować podmienić kontrolki na poliftowe w moim converse+. Parę godzin pracy i voila.
Przed chwilą wróciłem z garażu zobaczyć jak prezentują się w rzeczywistości.
No i powiem wam, że chyba było warto. Przedliftowy Converse+ w połączeniu z nowymi kontrolkami i czarnym motywem jakiejś takiej elegancji nabrał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zresztą oceńcie sami. Na zdjęciach macie porównanie przed i po.

Na razie nowe kontrolki wrzuciłem do wersji 1122.
Czy ktoś byłby tym zainteresowany w wersji 1007 bo nie wiem czy się za to zabierać?
Hej ja mam softa 1007 da rade to zaktualizowac?
walim jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania