Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Edge
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-02-2019, 14:41   #31
Barixon
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Mustang GT
Silnik: 5.0
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Adaptacja światła przeciwmgielnego

Kolejny Edge skończony , gdyby kogoś ciekawiło jak to wygląda i świeci to tak:

Było:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jest:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Materiały:

Lampki dzienne z alli
Ori halogeny
ori wiązka pod zderzak

Ostatnio edytowane przez Barixon ; 23-02-2019 o 22:39
Barixon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-02-2019, 14:44   #32
vipek_pl
ford::average

Model: Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2017

Te lampy dzienne z Ali to ponoć mega szit. Szybko przestają świecić

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
vipek_pl jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-02-2019, 14:47   #33
Barixon

Cytat:
Napisał vipek_pl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Te lampy dzienne z Ali to ponoć mega szit. Szybko przestają świecić

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Pewnie masz rację. Ale wiesz jak jest , klient chce to montuję. W sumie zamontowałem 4 komplety takie z dwoma klientami nie mam kontaktu ale z poprzednim i obecnym mam, u poprzednika 3 miesiące i świecą zobaczymy co dalej . Jak by padły to zawsze można spróbować je rozkleić i wlutować paski led np
Stary 23-02-2019, 22:48   #34
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał Barixon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pewnie masz rację. ...
Ładny eufemizm...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nieco z musu zaryzykowałem takie dwufunkcyjne DRL/przeciwmgłowe - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Funkcja przeciwmgłowego w jednej lampie przeżyła dokładnie 5 włączeń (testowych). DRL na razie świecą (3 dni...). Nic tylko odwrotną pocztą 'friendom' trzeba by też g... wysyłać...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 23-02-2019, 22:59   #35
kzmuda1
FCP member

Imię: Krzysiek
Model: wszytkie fordy 2,7 lubie , Mach-e podstawa
Silnik: TDCI PB , obecnie 2.0 ecobost 243
Rocznik: 2020-----2023>>>>>
Domyślnie Odp: Przeróba lamp tylnich raz jeszcze

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odsyłam do MART Auto w Katowicach (na Dąbrówce, za Ikeą).
Jeden z niewielu (może jedyny...) warsztatów, które chcą się w to bawić...
Tadek ale czy to takie ciężkie ? przecież wtyczki BCM w dostępnej lokalizacji, podłączenie przeciwmgłowego z przeciągnięciem kabla to 30 minut ...., majac przygotowane (znalezione piny bo bcma) nie ma z tym namniejszego problemu NAPRAWDE , gorzej jest dołożyć kabel drl .......
Stary 23-02-2019, 23:04   #36
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał kzmuda1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tadek ale czy to takie ciężkie ? ...
Na emeryturze? Wręcz niewykonalne!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jedynie w swoim osobistym świeżo sprowadzonym Edge'u właśnie to sobie dłubię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pinów do BCM mam "skolko ugodno" i MART AUTO je dostaje...
Programowo nie robię żadnych robót "fizycznych" poza montażem tempomatu na kierownicy i działaniami z Sync/audio... Pozostawiam to młodszym i ambitnym.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 23-02-2019, 23:14   #37
kzmuda1
FCP member

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na emeryturze? .Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
oj tam oj tam, Emerytura, to nie kalectwoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. hmmm, może za dużo wszystkiego napsułem w życiu ze to takie szybkie dla mnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale tez się broniłem do pewnego momentu przed rożnymi rodzajami prac, ale niestety jest to niewykonalne i trzeba często.

odczepiając osłonę pod kierownica na wprost oczu mamy 2 wtyczki BCM C2280G i F , rozebrać wtykę dołożyć piniki , polutować ,

jak będziesz jechał gdzieś możesz zajechać.... w przerwie na kawę zrobię @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , nie musisz dłubać na emeryturze ..... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

ps. trzeba dołożyć czujniki i lampy EU led do Edge .......
Stary 23-02-2019, 23:23   #38
tedi_k
FCP member

Cytat:
Napisał kzmuda1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...jak będziesz jechał gdzieś możesz zajechać.... ...
Chętnie, ale wtedy to już to będzie gotowe...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W tej chwili mój Edek wygląda tak

i do tego ma wymontowane całe wnętrze (fotele i boczki drzwi oraz audio) - sprzedałem swoje amerykańskie grzane skóry i zamieniam je na europejskie alcantary wentylowane/grzane...
W takim stanie to - jak doskonale wiesz Krzysztofie - nawet dla emeryta dołożenie instalacji do tego światełka nie jest wyzwaniem...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tyłu będzie zderzak 'sport' z europejskim światłem, więc wystarczy wpiąć pin we wtyczkę kostki wiązki tylnego zderzaka...

BTW - piny we wtyczce kostki tylnego zderzaka są dokładnie takie same ja te nas interesujące we wtyczce C2280F BCM...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 23-02-2019 o 23:28
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-02-2019, 23:35   #39
kzmuda1
FCP member

na moje oko wygląda Tadeuszu B.dobrze, Biala perla, sliczne , miałem pierwszego fusiona w którym siedziałem i uaktywniłem FDL , co było niewykonalne .

ale odbiegając od tematu @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Edge fusion, przeciwmgielne przecie zero problemu.
aczkolwiek , nowe BCM Forda USA zadziwiają mnie, okrojone na maksa, seryjnie brak P.Mgielnych przód tył ,wiec brak pinów , inne plyki w bcm, i kombinacja zostaje,
ford robi oszczędności na wszystkim powoli,

gdzie czasy mondeo mk3 , dołożenie świateł p.mglowych, wtyczki są, kable są, montujemy i działa, nawet po programowane było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ahhh

Ostatnio edytowane przez kzmuda1 ; 23-02-2019 o 23:38
kzmuda1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2019, 15:26   #40
Barixon

Cytat:
W tej chwili mój Edek wygląda tak
Bardzo ładny.

Edge z zdjęcia już ma zalaną prawą lampę dzienną coś czuje że będzie czekać mnie reanimacja

A orientujecie się koledzy czy lusterko z fotochromem i czujnikiem światła np z Fusiona 2017 z wiązką będzie pasować do Edge Fusiona ze starszych roczników ? Ewentualnie czy ta jedna wiązka wystarczy żeby lusterko działało

Ostatnio edytowane przez Barixon ; 24-02-2019 o 16:12
Odpowiedz

Zasady postowania