![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#4131 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Tak w ogóle to jak na mój gust wystarczą 2 żyły w ekranie ,gdzie ekran robi jako trzecia żyła GND.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
|
#4132 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Jeszcze jedno pytanie mam. Czy ma ktoś może z Was rozpiskę i jest mi w stanie powiedzieć w których miejscach w tej szarej kostce łączącej wiązkę podsufitki z deską, siedzą piny od mikrofonu? Mam do wsadzenia 3. Przewód mam już z pinami od kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Wiem że można poprowadzić od razu do kostki modułu BT ale skoro mam już oryginalne piny to nie chcę ich ucinać tylko wsadzę je na swoje miejsce a z drugiej strony dorobię sobie 3 żyłowy przewód z pinami który puszczę do kostki BT. W tej szarej kostce mam wolne miejsce i gdyby były tylko 3 to nie miał bym problemów z wsadzeniem ale jest ich więcej niestety Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. I jeszcze jedno pytanie, czy mogę tą kostkę bezpiecznie rozpiąć sobie czy aby to zrobić muszę odłączyć aku? Chcę ją rozpiąć bo chcę sprawdzić jakie są w niej piny żeńskie żeby je dokupić. |
|
|
|
|
|
|
#4133 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-03-2013
Model: S-max
Silnik: 2.0 140KM
Rocznik: 2010
|
Witam. Proszę o pomoc w ewentualnym montażu modułu bluetooth do focusa mk2 FL z 2009 r ( bez converse +)
W tej chwili posiadam radio CD 6000 http://www.talkford.com/community/up...1317762305.jpg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wtyczki od radia wyglądają następującą: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W schowku odnalazłem następujące wtyczki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dodatkowo znalazłem następującą wtyczkę ( pętle ) i nie mam pojęcia od czego ona jest 8M5T-19A442 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W podsufitce nie ma kabli do podłączenia mikrofonu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Od niebieskiej wtyczki w schowku odchodzi z jej wiązki kabel i idzie w stronę słupka przy lusterku bocznym i tam przy lusterku jest wtyczka 16 pinowa i z niej wychodzi tylko 1 kabel który łączy się już na słupku wzdłuż przednich drzwi pasażera z innym kablem i w połowie drzwi skręcają ku podsufitce w kierunku oświetlenia zewnętrznego przy lusterku wstecznym, Teraz moje pytania: 1. Czy w ogóle jest możliwość domontowania modułu 2. Jaki moduł powinienem dokupić ? 3. Jakie kable dodatkowo muszę mieć żeby bluetooth działała poprawnie ? 4. Czy wtyczka którą posiadam w schowku jest wystarczająca , czy potrzebne są dodatkowe kable ? 5. Skoro jest niebieska wtyczka do podłączenia modułu BT to czy powinno gdzies być wyprowadzona wtyczka do podłączenia mikrofonu ? Z góry dziękuję za odpowiedź Ostatnio edytowane przez lukasz.pb ; 22-08-2017 o 12:16 |
|
|
|
|
|
#4134 |
|
|
Szukając rozwiązań dołożenia obsługi BT do mojego radia ktoś mi podesłał takie rozwiązanie:
http://www.vocomo.de/en/Bluetooth-Ha...1-Ford-V1.html Ten moduł obsługuje streaming, HD Voice i wycisza sam głośniki. Niestety brak obsługi z kiery. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro |
|
|
|
#4135 |
|
ford::average
![]() Imię: Dawid
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCI 125bph
Rocznik: 2007
|
Powiem wam szczerze że ja też się zastanawiałem z podłączaniem modułu, co za tym idzie dołożenie nowej dźwigienki z przyciskami (tej od kierunkowskazów) i zdecydowałem sie jednak na nowe radio Pumpkin na Androidzie. mnie to kosztowało 200 GBP, wraz z kamerą cofania, możliwością oglądania filmów, zainstalowaniem jakiej chcesz mapy, oraz nawet podłączenie 3G pod internet.
Ma oczywiście swoje drobne wady, jak np to że jest za mocne i rozwaliło mi głośniki z przodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. teraz pracuje na 50% mocy (można ustawić wszystko w ustawieniach) pełno gniazd, USB SDcard itp itd. Nawi się włącza około 2 minuty, ale już jechałem na niej do PL i do Niemiec z Wlk. Brytani i super działa. Taki mały off topic ale na prawdę warto się zastanowić czy nie lepiej zainwestować w coś co zrobi dużą zmianę we wnętrzu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak moje wnętrze się zmieniło od marca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez DawidUK ; 23-08-2017 o 09:40 |
|
|
|
|
|
#4136 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Po zainstalowaniu radia na convers'ie cokolwiek związanego z radiem się wyświetla?
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
#4137 |
|
|
Najpierw miałem na Systemie Windowsowym, i nie działal Convers, teraz jak im oddałem to i wziałem z Androidem pokazuje co jest odpalone, czy radio/cd/aux pokaże na jakiej stacji jest (ale bez nazwy) ale nie możesz np z kierownicy przełączyć na CD, przyciski działają, głośności, i przewijania, ale reszta z panelu dotykowego.
|
|
|
|
|
|
#4138 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-04-2013
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010
|
Dzieje się tak dlatego, że przyciski po lewej stronie (z literką M) są podłączane bezpośrednio (lub przez jakieś przejściówki) do radia. I one będą działały praktycznie zawsze (głośność, przewijanie) przy każdym radiu.
Przyciski po prawej stronie (z OK) są podłączone do Converse+ A aby one miały jakikolwiek wpływ na radio musi ono mieć zaimplementowany pełny fordowski protokół CAN. A nie słyszałem jeszcze aby takie niefabryczne istniało. Dlatego tez nie da się przełączać źródeł sygnału biegając po menu converse. Nie wspomnę już o strzałkach od nawigacji, książce telefonicznej, czy strukturze katalogów/plików mp3 z pendrive.
|
|
|
#4139 |
|
|
Wszystko się zgadza, ale i tak radio jest super rozwiazaniem moim zdaniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. "dotyk" w ramach użytkowania radia aż tak nie boli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4140 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
|
Panowie, niestety nie mogę odnaleźć informacji w tym temacie, szukałem poprzez wyszukiwarkę ponieważ przeczytanie ponad 400 stron zajęło by mi kilka dnia. Potrzebuję jeszcze wyjaśnić dwie kwestie ponieważ nie sądzę aby nie miały one znaczenia a też nie chciał bym utknąć z robotą w martwym punkcie.
Sprawa numer 1. Mikrofon ma 2 kable: czerwony oraz niebieski które odpowiednio łączą się z kablami w wiązce: czerwony idzie do brązowego, niebieski do niebieskiego. Czy wie może ktoś z Was który kabel to + a który -? Albo inaczej, który łączę z pinem 3 a który z 4 w kostce modułu BT. Sprawa numer 2. Gniazdo AUX. Jakiego koloru są kable w wiązce AUX i który jest który? Jeden to na pewno masa (GND), dwa kolejne to sygnał prawy/lewy. Który kabel odpowiada któremu pinowi w kostce BT? Najlepiej kolorami ponieważ sądzę że wiązka jest zawsze tego samego koloru Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|