![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#411 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tobiasz
Model: Ford Smax
Silnik: 2.0 Ecoboost 203 KM Powershift
Rocznik: 2011
|
Czyli nie moge wgrac juz oficjalnego polskiego softu?
Co z mapami? Beda dzialac jak kupie oryginalna karte? |
|
|
|
|
|
#412 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Tego nie wiem. Pytaj kolegów od "uczenia".
|
|
|
|
#413 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-04-2013
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010
|
Spróbować zawsze możesz.
Czy masz pewność, że pin radia został zmieniony? Bo to jest raczej nietypowa sytuacja. Sam update softu nigdy nie powoduje takiej zmiany, chyba, że taj jak Tadeusz napisał ktoś grzebał mocniej w radiu. A wtedy ciężko powiedzieć co się stanie po update. Spróbować oczywiście zawsze można. W najgorszym wypadku trzeba będzie postawić je spowrotem na nogi za pomocą programatora. Pytanie jeszcze, czy mapy które masz po tym update są orygialne. Bo jeśli nie to po wgraniu fabrycznego softu przestaną działać.
|
|
|
#414 |
|
![]() Imię: Tobiasz
Model: Ford Smax
Silnik: 2.0 Ecoboost 203 KM Powershift
Rocznik: 2011
|
Rozmawialem z Panem od "uczenia" i powiedzial ze powinno byc ok ale moge sobie narobic wiecej problemow niz to warto.
Co do pinu to mam dwa. Nigdy nie musialem uzywac. Potwierdzil rowniez ze VC nie bedzie dzialac po polsku nawet po wrzuceniu oryginalnego softu. Podobno mozna to zrobic ale kosztem innych funkcjonalnosci (tu powialo tajemnica zawodowa). Mysle ze odpuszcze ten temat. Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#415 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2012
|
Witajcie
Jestem nowym użytkownikiem forda mondeo mk 2012. Przeszukałem sporą cześc materiałów na temat spolszczenia radia NX SD i wiem, ze można dokonać tego samemu zgodnie z instrukcją na ponizszej stronie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Pomimo tego mam obawy, czy taka operacja nie uziemi mojego radia ograniczając jego możliwości takie jak: BT, AUX, połaczenie z telefonem itp. Moja wersja SOFT'u (zdjecie poniżej) MAIN_VER_SW: 2012_101125 REG_VERSION: DI_SWNAVI9.3C3P22 NAV_VER_SW: N2189VF__9.3C3P22 Karta SD nawigacji (zdjecie poniżej) |
|
|
|
|
|
#416 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
A dlaczego miało by ograniczyć? Bluetooth, aux itd działają na PL sofcie.
|
|
|
|
#417 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
|
#418 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2012
|
Ok ale czy obecny SOFT pozwala mi na skorzystanie ze spolszczenia z forum ?
W starszy edycjach / innych rocznikach samochodu mogło pójść gładko ale czy w moim przypadku też tak bedzie.... Ostatnio edytowane przez maverik77 ; 29-10-2017 o 16:59 |
|
|
|
|
|
#419 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Tańczący z S-Maxami
![]() Zarejestrowany: 11-05-2014
Model: Romet
Silnik: Wigry