Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zobacz wyniki ankiety: Którą wersję softu Converse+ PDC skończyć jako pierwszą
Przedliftową 195 63.31%
Międzyliftową 23 7.47%
Poliftową 90 29.22%
Głosujących: 308. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-10-2014, 23:59   #451
wildthink
ford::average

Imię: Tomek
Model: Mondeo mk4 kombi
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Schemat podłączenia Converse+ poszukuję

Jak spojrzałem na średnie spalanie, to aż nie mogłem uwierzyć, do momentu az zerknalem na opis po lewej. Ale nogi to lekkiej nie masz...

wildthink jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-10-2014, 10:47   #452
Alecki
ford::professional

Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017

...to dlatego, że podczas "operacji" pracował silnik a auto stało. Nogę mam lekką - wieczorem było już 13,5 :-)
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc]
Alecki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-10-2014, 21:51   #453
kura2000
ford::beginner

Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008

No i ja również dołączyłem do szczęśliwców śmigających na sofcie Oriona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Poszło szybko, sprawnie i na szczęście bez komplikacji.
Zegary zaktualizowane z 804 na 1007 black - uwielbiam ten motyw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Konieczny był update modułu PAM żeby PDC się wyświetlało, ale teraz przynajmniej wiem, który czujnik mam uszkodzony bo sam się często załączał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Doszło też chwilowe spalanie.
Ciekawostka - ponieważ mam dołożonego niefabrycznego pioneera 2din to nie działa wtedy przełączanie spalania przyciskiem OK.

PDC sprawuje się genialnie - wreszcie ta funkcja ma sens Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Polecam i robię reklamę bo warto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kura2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-10-2014, 22:02   #454
Alecki

U mnie też trzeba było updatować PAM.
Przyznam, że nie doceniałem uroku czarnego motywu. Mimo, że nie pasuje do niebieskiego layoutu NX-a to i tak na nim jeżdżę.
Następnym krokiem będzie custom car w widoku głównym.
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc]
Stary 21-10-2014, 22:12   #455
wip

Model: S-Max
Silnik: 2,0 tdci

piszecie tyle superlatyw, że też już nie mogę się doczekać kiedy wyślę licznik do Oriona. Tylko, że nie odpowiada mi na PW i nie wiem gdzie wysyłać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wip jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-10-2014, 22:29   #456
Alecki

Jak będziesz wysyłał to spytaj, czy już jest zrobiona "kosmetyka" - poliftowa ikonka tempomatu i zlikwidowana pojawiająca się sporadycznie (i na moment) sygnalizacja obecności przyczepy przy tylnych czujnikach cofania.

Dziś próbowałem zapędzić soft w przysłowiowy kozi róg. Właziłem, gdzie tylko można, różne komunikaty przerywałem PDC. I wygląda na to, że jest stabilny i nic się nie wywala.
Stary 21-10-2014, 22:58   #457
kura2000
ford::beginner

Model: s-max
Silnik: 2.0

Ikonka jeszcze przedliftowa - wiem bo update był dzisiaj i taką mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kura2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-10-2014, 01:35   #458
orion512
FCP member

Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał Alecki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak będziesz wysyłał to spytaj, czy już jest zrobiona "kosmetyka" - poliftowa ikonka tempomatu i zlikwidowana pojawiająca się sporadycznie (i na moment) sygnalizacja obecności przyczepy przy tylnych czujnikach cofania.
Alku jako że byłeś betatesterem już w momencie ogrywania wiedziałeś że soft będziesz miał do updatu. Ta drobnostka o której piszesz występowała tylko w twojej kopii softu i była poprawiona jeszcze tego samego dnia wieczorem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do pozostałej kosmetyki to prace posuwają się do przodu.

Między innymi przeniosłem czarny motyw na pierwszą pozycję a niebieski wylądował na drugiej. Dzięki temu po restarcie ewentualnie odłączeniu akumulatora domyślnie włącza się czarny i nie musimy go specjalnie przełączać.
Poprawiłem "polski" na "Polski" w menu wyboru języka. Drobnostka ale cieszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poprawiłem tłumaczenia komputera pokładowego na Chwilowe spalanie, Średnie spalanie, Średnia prędkość.
Po różnych testach zdecydowałem się nie rezygnować z koloru w słupkach PDC i zachować konwencję jaką przyjęli inżynierowie forda w chińskiej wersji softu. Chodzi o to, że słupki o różnej wysokości mają też inne kolory. I tak kolejno mamy szary, ciemno zielony, jasno zielony, żółty, pomarańczowy oraz czerwony. Elegancko to wygląda i widać każdą zmianę.
Taką właśnie kolorową wersję otrzymał dzisiaj kolega kura2000. Swoją drogą, co mnie bardzo cieszy, kolega wykazał się dużą determinacją przyjeżdżając do mnie aż z Poznania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tak więc naprawdę została mi tylko ta nieszczęsna ikonka tempomatu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na zdjęciach możecie pooglądać jak wygląda stan aktualny.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg DSC05197.jpg (92.8 KB, 1218 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSC05213.jpg (96.4 KB, 380 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSC05215.jpg (95.0 KB, 372 wyświetleń)

sprzedam: Licznik Convers+ | chwilowo Grabarka |

Ostatnio edytowane przez orion512 ; 22-10-2014 o 02:14
orion512 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-10-2014, 03:14   #459
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał orion512 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak więc naprawdę została mi tylko ta nieszczęsna ikonka tempomatu
No i obrazek starego auta w ACC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-10-2014, 15:15   #460
szaqall111

Imię: Marcin
Model: BMW 320 D
Silnik: 2.0 D 163PS/380Nm
Rocznik: 2012

A, że się tak spytam kolega orionie nigdzie nie będziesz latał( OlSZTYN i okolice :-) w najbliższym czasie???? :-)

Zasady postowania