![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
- podpinasz amperomierz - patrzysz jaki jest pobór prądu - po kolei wyjmujesz bezpieczniki - jeśli pobór spadnie, to patrzysz co jest na tym bezpieczniku Druga sprawa - chyba po 30 minutach system oszczędzania energii powinien odcinać dopływ np. do zapalniczniki czy oświetlenia wnetrza pozdrawiam Arturek
|
|
|
#42 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Jakie masz radio FX SD ?
|
|
|
|
#43 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: MK4
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
|
Trochę odkopuję temat, ale mam taki sam problem. Czy udało Ci się*rozwiązać ten case?
P |
|
|
|
|
|
#44 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2007
|
Dzisiaj poszedłem po samochód i echo. Napięcie aku 2.6...2.7V.
Prawdopodobnie zapomniałem wyłączyć podświetlenia podsufitowego przedniego. Nie wiem czy ono jest automatycznie wyłączane po tym jak zamknę samochód z pilota. Dwu krotnie przepalił mi się bezpiecznik 7.5A od gniazda zapalniczki (podejrzewałem że rozgałęźnik był wadliwy i wtyczki robią zwarcie). Czytałem opinie, że winnye rozładowania może być grzanie foteli. Mam chociaż sterownik przy drążku hamulca ręcznego jest odłączony. Ale kilka razy zdawało mi się, że fotel grzeje. Jest osobny bezpiecznik tylko od grzania foteli? |
|
|
|
|
|
#45 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-04-2004
Model: Smax
Silnik: 2.2 TDCi ograniczone by Heko :)
Rocznik: 2009
|
piekna wietrzna pogoda. ładujesz akumulator. Ale to parenaście godzin zejdzie. jutro właczasz szeregowo amperomierz i meldujesz:
1) ile mA po zamknięciu auta 2) po 15 min 3 ) po 30 min wtedy to się można zastanawiać. a nie gdybać, czy podsufitka świeci lub nie. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
|
Więc tak:
Po wyłączeniu stacyjki i zamknięciu drzwi jest ok. 1250mA. Zamykam z pilota to prąd spada do 390-530mA, co 2 minuty cyknie przekaźnik (zaznaczony na zdjęciu, skrzynka obok akumulatora, przekaźniki bliżej przodu samochodu) i wtedy prąd rośnie do 1550-1600mA i spada do wartości 390-530mA. Po 15 minutach prąd jest w okolicy 200mA, po 30 minutach prąd 180mA stabilny przez 5 minut czekałem i nic nie rosło ani nie malało. Zdjęcie skrzynki bezpiecznikowej: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Szukałem od czego on jest, ale mam tylko opis bezpieczników. Przekaźnik oznaczony jako R2. Ostatnio edytowane przez SilesiaFord ; 09-05-2021 o 18:26 Powód: Zmniejszenie zdjęcia |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-03-2019
Model: mondeo mk3
Silnik: 1.8
Rocznik: 2004
|
cytat użytkownika z forum
" Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
|
W sieci znalazłem, że R2 to przekaźnik PCM (dalej nie bardzo wiem od czego). A prawidłowy prąd płynący po zamknięciu samochodu to 50-60mA. Czyli u mnie zbyt duży.
Błędów komputer nie pokazuje. |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-04-2004
Model: Smax
Silnik: 2.2 TDCi ograniczone by Heko :)
Rocznik: 2009
|
Cytat:
kolejna rzecz, czy w nowym czy przedpotopowym aucie. wyjmujesz po kolei bepieczniki, ale zostaw tak auto żebyś go nie wzbudzał zadnymi odbiornikami i obserwuj prąd |
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
|
Przekaźnik wymieniłem, ale zmian nie zaobserwowałem w poborze prądu. Akumulatora nie rozładowuje, tak aby był problem z odpaleniem.
Oświetlenie wewnątrz zmieniłem na LEDy, bo to nie wiadomo kiedy się załączy i zostawi zaświecone. |
|
|
|