![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#631 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Stanisław
Model: focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2017
|
Szukam instrukcji lub schematów z opisem wyjść radia zamontowanego w moim focusie.
Mogą być zdjęcia radia po demontażu. Chodzi mi o możliwość podłączenia kamery cofania. Ostatnio edytowane przez arturek ; 06-01-2020 o 15:17 |
|
|
|
|
|
#632 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
A do tego radia da się podpiąć kamerę? Kamera to chyba dopiero do dotykowego ekranu pozdrawiam pankrakus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
------------------------------------------------------------- katalog części online Instrukcje obsługi PDF Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 06-01-2020 o 16:20 |
|
|
|
|
|
#633 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomek
Model: Focus MK 4 FL
Silnik: 1.0 EcoBoost 2nd gen
Rocznik: 2022
|
Witam. Przymierzam się już od jakiegoś czasu do dołożenia w moim aucie kamery. Udało mi się trafić na znanym portalu blendę w tym samym kolorze co pojazd wraz z kamerką (praktycznie nowe), zaopatrzyłem się również w zgodną z katalogiem wiązkę klapy. I w tym momencie zonk bo rozprułem boczek bagażnika i osłonę słupka w poszukiwaniu wtyczki do podłączenia. Niestety nigdzie jej nie widać. Wzorowałem się na koledze
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
wychodząc z założenia że jeżeli ten sam rocznik i podobne wyposażenie to pewnie i u mnie wiązka będzie bogatsza. Mam wersję titanium kombi z ass, park asist, oświetleniem nastrojowym, sync 3 dokładany(oryginalnie był S2) a tej złączki nigdzie niestety nie ma. I tu skłaniam się ku rozwiązaniu tego problemu poprzez wymianę całej wiązki podłogowej na właściwą.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
widzę że zdobył tę wiązkę i stąd moje pytanie jaki jest jej numer i cena? (Korci mnie żeby dorzucić jeszcze blissa , elektrykę fotela i parę innych dodatków więc interesowała by mnie najbardziej rozbudowana wiązka) Jeżeli ktoś ma dostęp do etisa i był by w stanie pomóc będę zobowiązany co zamawiać chyba że macie jakieś inne propozycje...
|
|
|
|
|
|
#634 |
|
ford::professional
![]() Imię: Adrian
Model: kuga mk3
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2021
|
Wymiana całej wiązki to nie takie hop.
Wiązki nawet z tym samym wyposażeniem, ale innym rocznikiem potrafią się mocno różnić. Szybciej i łatwiej kupić wiązkę która ma to co potrzebujesz, wypruć i dołożyć do siebie. |
|
|
|
|
|
#635 | |
|
![]() Imię: Zbyszek
Model: Ford Focus MK3 FL kombi
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Mam kombiaka FL titanium i chciałem zamontować kamerę cofania. Powiedz mi proszę czy mogę kupić ten komplet (wiązka, przycisk klapy z kamerą) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i po poszerzeniu otworu pod przycisk, zamontowaniu kupionego, podpięciu wiązki i zakodowaniu kamery będzie mi działać kompletnie tzn. łącznie z liniami skrętnymi (sprawdzałem mam szarą wtyczkę do wpięcia instalacji w bagażniku po prawej stronie). Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#636 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Będzie działać, natomiast jest to wiązka i przycisk z wersji hatchback. Na 200% w kombi fabrycznie jest to realizowane przez otwór po boku blendy i w nim jest kamerka. W kombi nie ważne czy przed czy polift, potrzebne jest coś takiego: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez zmulim ; 24-01-2020 o 22:07 |
|
|
|
|
|
#637 | |
|
|
Cytat:
kamera: kod: F1ET19G490CC finis: 1873025, wiązka: kod: F1ET-14D466-BAE finis: 1915488 koszyk mi już podałeś pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#638 |
|
FCP member
|
Wiązkę generalnie możesz nawet dorwać z HB, i tak czeka cię rozbebeszanie jej i retrofitting, bo focus w wersji z kamerą i bez ma zupełnie inne wiązki tylnej klapy - część leci prawym przepustem, a część lewym. Ja robiłem to tak że rozebrałem fabryczną wiązkę z HB, kabla było dość z długości, odseparowałem to co idzie do kamery, owinąłem taśmą izolacyjną i wraz z rurką do spryskiwacza pociągnąłem prawym przepustem, który też miałem razem z tą wiązką z HB. Koszyk właściwie mam na zbyciu, kamerkę mam działającą ale niestety z innego Forda i nie działają w niej linie skrętne. A niestety kamery w kombi i hb się różnią wyglądem, kątem wtyku. Ogólnie ciężko dorwać kamerkę do polifta kombi...
Ale np taka: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] To będzie to Wiązka klapy to nawet taka by Ci wystarczyła: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] A tu koszyk: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Wydobywasz z niej tylko to co trzeba, i jazda z montażem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy zakupie dobrze jest się pospieszyć, bo te kamerki dość szybko znikają z rynku. Ostatnio edytowane przez zmulim ; 24-01-2020 o 22:08 |
|
|
|
|
|
#639 |
|
|
Żałuję że Cię nie posłuchałem od razu i niestety ktoś mnie uprzedził z zakupem kamerki.
Czekamy i szukamy następnej... Ostatnio edytowane przez SRS ; 25-01-2020 o 18:50 |
|
|
|
|
|
#640 |
|
FCP member
|
Oj szkoda, bo cena też była super jak za kamerkę do polifta... Ale pozostałe elementy są dostępne, dobrze by było je już nabyć, przygotować sobie wiązkę itp, a na okazję z kamerką poczekać aż się znów trafi.
Ja tak właśnie sobie to zorganizowałem. Najpierw dorwałem wiązkę, potem koszyk i zająłem się kablologią, a potem udało mi się namierzyć kamerkę. Ostatnio edytowane przez zmulim ; 25-01-2020 o 16:51 |
|
|
|