![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::average
![]() Imię: Michal
Model: mondeo mk4
Silnik: 1.8 tdci 125km
Rocznik: 2010
|
witaj kolego
jak sie sprawuje bryka po zaslepieniu egra? |
|
|
|
|
|
#62 |
|
|
no przy zmianie z 1 na 2 nie ma takiego przyduszenia (szarpniecia).
|
|
|
|
#63 |
|
![]() Imię: Michal
Model: mondeo mk4
Silnik: 1.8 tdci 125km
Rocznik: 2010
|
czyli ten problem moze rzeczywiscie bierze sie od egr-a... od paru dni zauwazylem pewne powiazanie z tym przerywaniem- mianowicie przed wrzuceniem dwojki czesto zdarza sie ze nie schodza obroty, tak jak by sie zawiesily na moment i wtedy ZAWSZE wystepuje to przerywanie. czy ktos z kolegow fachowcow moglby to rozkminic? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0tdci 140KM
Rocznik: 2009
|
Stary temat i nie widzę by coś działo się tu związanego z tematem, więc odgrzeję kotleta.
U siebie też zauważyłem szarpanie na 4 i 5 biegu przy mocniejszym wciśnięciu pedału gazu ale w zakresie obrotów około 1900-2200. Gdy na spokojnie przyśpieszam to nic nie drga. Wie już ktoś co może być przyczyną tego zjawiska? |
|
|
|
|
|
#65 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 tdci 140km
Rocznik: 2007
|
Witam ! pomocy ! nabyłem ostatnio mondeo mk4 2.0 tdci titanium 140 koni zrobione na 160
Podczas jazdy na na biegu 4 ,5 ,6 na obrotach 1800-2300 przy mocnym depnieciu w gaz auto drży przez ułamek sekundy i wydaje dziwny świst , jeżeli mu depne powyżej 2,200 nic sie nie dzieje świst jest słyszalny juz na biegu 3 , jeżeli przyspieszam spokojnie czyli nie wciskam mocno pedału gazu jest ok nic sie nie dzieje i tego świstu tez tak w tedy nie słychać dodam , że wymieniłem już sprzegło w sensie tarcze , docisk , i wysprzęglnik ponieważ mi sie sprzegło ślizgało , mechanik stwierdził iż dwumas jest w kondycji bardzo dobrej samochód ma przejechane 147 tys w oryginale !! na wolnych obrotach silnik pracuje bez zarzutu nie czuć żadnych drgań na pedale sprzegła gazu ani nic ! PROSZĘ O JAKIES RADY SUGESTIE BO JUZ NIE WIEM CO MAM Z TYM ZROBIĆ |
|
|
|
|
|
#66 |
|
ford::advanced
![]() Imię: marek
Model: focus
Silnik: 1,8tdci
Rocznik: 2005
|
taki swist to może być nieszczelosc ucieka powietrze z doładowania turba sprawdz przewody
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 tdci 140km
Rocznik: 2007
|
dzieki kolego , też tak myślałem bardziej martwi mnie to drganie dodam , że egr został wyłączony komputerowo , ale nie zaślepiony ! czy w mk4 tez wystepują problemy z półośkami i przegubami wewnętrznymi?
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-12-2015
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 Benzyna
Rocznik: 2008
|
Witam
Od czasu zakupu mojego forda borykałem się z problemem drgań podczas przyspieszania...szczególnie na 3 biegu, auto całe drżało strasznie nieprzyjemny efekt. stawiałem na prawą półośkę. po zmianie prawej nic się nie zmieniło więc nie było sensu jej wymieniać, wymieniłem lewą i jak ręką odjął. Jednak pozostały drgania podczas hamowania. Tarcze przednie były sprawdzane, są ok, tył nowy komplet, felgi sprawdzone, opony nowe. Sprawdzę teraz raz jeszcze stan kół oraz przednich tulei wahacza. |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
![]() Imię: Maro
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2,0 LPG
Rocznik: 2008