Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-07-2014, 15:05   #61
Lipstein
ford::average

Imię: Bartek
Model: Ford Focus II FL
Silnik: 1.6 TDCI 110KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Radio Ford CD 6000 MP3

Dla potomnych: zakupione radio działa bez problemu z pilotem, VC/Bluetooth i zestawem głośnomówiącym. Samo połączyło się z komputerem i zmieniło np datę i godzinę na swoim wyświetlaczu. Po dokupieniu przejściówki do kabla antenowego z DIN na FAKRA sprzęt bez problemu szuka stacji. Doradzam kipienie przejściówki z kątową wtyczką FAKRA, bo kabel w tej prostej delikatnie się zagina na wewnętrznej obudowie w desce rozdzielczej. Za podpowiedzi dziękuję.

Lipstein jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-08-2014, 11:59   #62
lulu007
ford::amateur

Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał nikita33 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie róznica jest kolosalna, własnie dziś wyjąłem z mojej foki FL owalne 6000CD i wrzuciłem sony mp3 oznaczenie ....Island -KW2000. Panie , toć to totalnie inna klasa radia i dźwięku, DSP - 3 warianty dzwieku , korektor fabryczny , pop, rock, classik i coś tam jeszcze i do tego mozliwość regulacji TONE tonów basy, soprany , mid czyli mozna ustawić naprawdę fajnie , po przekładce aż mnie zdziw wziął jak te fabryczne głosniki ładnie idą ;o). TO jest mój 3 ford w ciągu 7 lat w tym 2 foka mk2 i był jeszcze mondek mk4 i we wszytkich było te posrane radio ford 6000CD które najgorzej to chyba grało w mondeo gdzie miałem 8 głosników, gościu który kupił odemnie samochód dzwonił zapytać czy te radio przypadkiem zepsute nie jest ;o) (jak to ktoś ładnie zapodał na forum audio w mondeo gra jak gramofon bambino).
Ludzie nie piszcie więc że nie ma róznicy , bo trzeba być chyba głuchym jak pień aby jej nie zauważyć, żadne tam wymiany głosników nic nie dadzą jak jedn. sterująca jest to D__Y. Rozważałem wstawienie nowej ramki 1din i jakiegoś pioneera ale suma sumarum taki zestaw nie wyglądałby imponująco a po drugie kosztowałby dużo drożej z racji przymusu zakupu wiązki sterującej pilotem spod kierownicy, ramki itp. Na allegro mozna ustrzelić SONIAKA za 400-800 zł używakę lub fabrycznie nowe, trzeba tylko do Foki brać z oznaczeniem KW2000 bo to jest radio dedykowane do foki, żadne tam GDS(mondeo) czy MCA(wymaga wzmacniacza fordowskiego) bo mogą być problemy.
nikita odpowiedziales mi na pytanie, zanim je zadalem, za co dziekuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ogolnie zastanawialem sie czy przypadkowo nie do wszystkich modeli sony nie trzeba stosowac wzmacniacza
lulu007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-02-2015, 19:06   #63
qrczakos
ford::advanced

Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
Rocznik: 2007

witam, mam pytanko z lekkiej innej beczki.

mam u siebie radio owalne sony ze zmieniarką 6cd. niestety płyty nie chcą ruszyć (winda od zmieniarki chodzi, ale radio nie chce podać tego lasera na środek płyty. z tego co zauważyłem cały mechanizm zmieniarki można odpiąć od radia oraz odłączyć w całości. myślę, aby kupić jakieś uszkodzone radio ale ze sprawnym napędem i przełożyć do mojego, tylko pytanko:

czy to że radio czyta mp3 to kwestia samego radia czy właśnie napędu? znalazłem np 6000cd z mk4, które z góry wygląda dosłownie identycznie jak moje. zastanawiam się czy napęd jest obojętny, czy musi być tylko i wyłącznie z radia sony
qrczakos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-04-2015, 21:22   #64
knapers85

Imię: Piotr
Model: Fiesta MK6, C-max MK2
Silnik: 1.3 b+g, 1.0 EcoBoost
Rocznik: 2006/2018

Panowie witam serdecznie,

Czy radyjko Sony montowane do Forda Mondeo :

http://caraudio-service.ru/published...-FS132_enl.jpg

będzie pasowało zamiast Fordowskiego 5000C w fieście MK6 poliftowej?

http://markotny.w.interia.pl/front.jpg

Wiem, że były wersje z "pochyłym" panelem przednim w stosunku do tylnej części radia, co utrudnia montaż w standardową wnękę, ale czy wystepowały modele Sony pod konsolę Fiesty?

Pozdrawiam
knapers85 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2015, 18:38   #65
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał knapers85 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]
Wiem, że były wersje z "pochyłym" panelem przednim w stosunku do tylnej części radia, co utrudnia montaż w standardową wnękę, ale czy wystepowały modele Sony pod konsolę Fiesty?

Pozdrawiam
Witam

Do Fiesty montowałbym Sony od Focusa (boki pionowe, a nie trapezowe / ukośne)

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

pozdrawiam
Arturek

Ostatnio edytowane przez arturek ; 13-10-2019 o 13:54
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-04-2015, 04:36   #66
blaugrana_

Model: Focus
Silnik: 1.6

Odświeżam.

Jakie można wsadzić radio do focusa mk1 żeby czytało płyty mp3? Szukałem po pierwszych 6000 z cd, ale podobno nie czyta mp3. Mowa o fordowskich radiach, najlepiej te na 1.8din

PS. Czytałem gdzies coś o szynie can, zapłonie itp, ale u mnie było coś kombinowane, bo jest wsadzone radio nieoryginalne które działa bez względu na kluczyk/zapłon itp. W sensie, że żeby nie grało to musze je wylaczyc/wypiac panel.
blaugrana_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-04-2015, 06:34   #67
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Witam

1) Można szukać radia Ford model MP3

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

2) Druga opcja: radio Ford 6000 + cyfrowa zmieniarka wpinana w miejsce "normalnej" zmieniarki.
Cyfrowa zmieniarka (dostępne na Allegro) zależnie od wersji: można podłączyć PenDriva lub wgrać pliki MP3 na kartę pamięci

pozdrawiam
Arturek

Ostatnio edytowane przez arturek ; 13-10-2019 o 13:55
arturek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-04-2015, 11:35   #68
blaugrana_

Model: Focus
Silnik: 1.6

dziękuję bardzo Arturek za odpowiedź, chociaz tak teraz przez chwile poszukałem to to radio to jest jak święty Graal chyba.
blaugrana_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-05-2015, 12:49   #69
Peet91

Imię: Piotr
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2005

Witam, ja mam radio nr 3 i zastanawiam się, jak wymienić tutaj radio na inne skoro mają różne kształty. Czy to wiąże się z wymianą tego całego panelu z klimą itd? Znalazłem na allegro możliwość podłączenia jakiegoś przetwornika w formie kostki do której można podłączyć pendrive do 16 Gb. Co o tym sądzicie? Mnie chyba nie przekonują wiszące z radia kable.
Peet91 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-05-2015, 13:45   #70
arturek
FORD|ZAWODOWIEC

Witam

Zobacz do tego wątku

pozdrawiam