![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 Hybrid
Rocznik: 2022
|
Dzień dobry,
silnik DW10C, przebieg 170 tys. Robię dziennie jakieś 80 km, z czego połowa to obwodnica więc prędkości autostradowe. Do tej pory widziałem regularnie (raz lub dwa razy w miesiącu) proces wypalania DPF. Natomiast od 4 miesięcy nie widziałem ani razu. Zatem coś się zmieniło, w sensie popsuło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Gdzie szukać? Na komputerze zero błędów. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
|
Pierw bym podłączył forscana i sprawdził % zapełnienia DPF.
Dziwne abyś bez problemu rozpoznawał moment wypalania podczas prędkości autostradowychGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Rozpoznaję bo jadę obwodnicą na tyle długo żeby się zaczął wypalać ale nie na tyle długo, żeby proces się zakończył. Widziałem po dobiciu do korka przy zjeździe z obwodnicy, na postoju to już łatwo się zorientować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Radosław
Model: Mondeo MKV AWD, Peżot 308 T9 ON
Silnik: 180 + wirus
Rocznik: 2018
|
Pamiętaj że filtr podczas ostrej jazdy w pewnym zakresie czyści się bez procedury dopalania. Podczas jazdy autostradowej może dopalać sie np. 2 -3 minuty,a to umknie kierownikowi.
|
|
|
|
#5 | |
|
ford::average
![]() Imię: Kuba
Model: Ford Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI 140->163KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Rozumiem. To może nie ma co szukać dziury w całym, błędów nie ma, działa normalnie to jeżdżę. Gorzej jak pewnego dnia dostanę info o skończonym DPF Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
p.s. czytałem, że trafiają się awarie tej świecy dopalającej czy jak to tam się nazywa i pomyślałem, że może to ta cholera. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: Radosław
Model: Mondeo MKV AWD, Peżot 308 T9 ON
Silnik: 180 + wirus
Rocznik: 2018
|
Jak dziennie robisz około 80 km, to po 4 miesiącach gdyby filtr się nie dopalał , a średnio wyszłoby zaniżając 20 dni x 80 km x 4 msc= 6400 km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiedziałbyś o tym doskonale zamawiając lawetę, lub widząc dyskotekę na liczniku. Nie bierz tego do głowy, masz dobry filtr / o ile jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. / i jak widać całkowicie bezobsługowy. Nie szukaj problemów, same jak zechcą znajda Forda w najbardziej zapadłej dziurze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#8 |
|
|
Filter jest, nie wycinałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Skoro uspokajacie to idę pojeździć, dzięki Panowie. |
|
|
|