Zobacz pełną wersję : Dobre (nie ASO) warsztaty w Warszawie. Kompendium wiedzy!!!

Strony : 1 [2] 3 4

wers
16-10-2013, 17:40
Mi został rekomendowany ten warsztat, w formie ulotki za wycieraczką :D

http://images61.fotosik.pl/286/9c395910883277e1med.jpg (http://www.fotosik.pl)

sLiFFa
17-12-2013, 21:23
Witam,

Szukam dobrego mechanika do mojego C-Maxa na targówku/białołęce. Potrzebuje uszczelnić wtrysk na 1 cylindrze. Wiem, że to niby prosta sprawa, ale dla ostatniego mechanika nie była... Leci mi teraz spod wtrysku i śruby trzymającej wtrysk.
Będe wdzięczny za polecenia.

Bump:

wojtekjanus
22-12-2013, 14:06
Odświeżę post - niedawno urwał mi sie korbowód przy dużej szybkości w Transicie (silnik Puma 2,0 tdci/125KM - identyczny jak w Mondeo Mk3). W Auto-Waś robiłem przekładkę na używkę z Mondeo. Naprawdę nie mam słów co do oceny jakości pracy mechaników.Bardzo dawno pisałem - i nic się nie zmieniło.
Tak się złożyło, że byłem dzisiaj w Auto-Waś ze swoim Blue Flame.... Rozmawiałem z panem Janem Wasiem, rzeczywiście przyjmują inne Fordy - zwłaszcza Mondeo - w ramach luzów i wykorzystania kupowanego u Forda oprogramowania i narzędzi, co jest bardzo kosztowne. Np nie można kupić oprogramowania tylko dla Transitów - kupuje się kpl dla wszystkich Fordów.

Polecam gorąco ten warsztat. Jest to jeden z niewielu warsztatów jakie znam, gdzie właściciel może stać przy aucie i truć tyłek mechanikowi. Wiadomo, że nie jest to mile widziane (bo to wydłuża nieco naprawę), ale pozwalają na to. Zastanawiałem się dlaczego tak jest - i doszedłem do wniosku, że u Wasia po prostu nikt nie ma nic do ukrycia przed klientem. Robią wszystko tak jak powinno się robić, odpowiednimi narzędziami, nie oszukują na częściach, mają wszystko w magazynie (lub umówią się na sprowadzenie), mechanik spokojnym krokiem idzie do magazynu i po MINUCIE wraca równie spokojnym krokiem niosąc potrzebną część w oryginalnym opakowaniu, zna robotę na pamięć i nikt go nie zmusza do pieprzenia tej roboty, wszystkie specjalistyczne smary i płyny są w najlepszych standardach... Np oleje używają Mobila - takie jak Ford zaleca, ale jak chcesz lepszy (np ja biorę Mobil1) - także mają. W cenach bardzo korzystnych, bo kupują w beczkach bezpośrednio od Mobil Polska. Możesz przynieść swój - nie ma problemu, części też - mimo że mają świetne zamienniki i oryginały.
Dzisiaj jak mi wymieniali filtry i olej oraz klocki - zastanawiałem się, dlaczego mechanik upchał kawał ligniny na pasku klinowym. Dopiero jak przyniósł napełniony po brzeg nowy filtr paliwa, zakumałem, że lignina chroni pasek przed ewentualnym rozlaniem paliwa na pasek - w Transicie filtr jest nad paskiem. Toć ja sam - kiedy zmieniałem sobie filtr - tak nie robiłem...
Prowadnice zacisków zostały oczyszczone i nasmarowane specjalnym smarem do prowadnic, piasty oczyszczone szczotką drucianą, do wyboru miałem cztery marki klocków, szpilki kół zostały oczyszczone i natryśnięte preparatem miedziowym, nakrętki dokręcane OCZYWIŚCIE kluczem dynamometrycznym - itd, itd. I tak jest ZAWSZE.

Waś ma świetnego skrzyniarza - a to naprawdę jest wyższa szkoła mechaniki samochodowej. Np ustawić dyfer w skrzyni Transit/Mondeo to trzeba i wiedzieć, i móc, i mieć zaplecze.... Silniki diesla - tak tddi jak i tdci - mają obcykane jak mało kto... IDS z pełnym oprogramowaniem jest wykorzystywany tak jak na to naprawdę pozwala - ze mną diagnosta wsiadł do samochodu i jeździliśmy ponad godzinę z podłączonym laptopem - często dopiero badanie w trybie rzeczywistym daje miarodajne wyniki...

Klient umawia się do nich telefonicznie na dzień i godzinę i nie ma opcji, aby nie był obsłużony natychmiast i fachowo.
Warsztat marzenie - naprawdę każdy będzie usatysfakcjonowany.
Na miejscu jest też stacja kontroli pojazdów.

Zapraszam do wątku http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=184196&highlight=Transit+urwany+korbow%F3d
na podstawie którego można ocenić standard warsztatu.

Tu podam tylko co było robione i dodane z magazynu warsztatu podczas wymiany silnika:

Za wszystkie części które dał warsztat i za robociznę zapłaciłem 4.650 zł brutto (sama robocizna 3.200 zł)
A było tego naprawdę sporo:
- uszczelka kolektora wydech./głowica (czyli pod turbinę)
- uszczelka metalowa kolektora wydech./rura wydechowa
- uszczelki kolektora ssącego
- uszczelka-płyta metalowa pompy wtryskowej
- uszczelka pompy płynu chłodz.
- uszczelka pompy wspomagania
- uszczelka wałek rozrządu/pompa vacu
- śruby kolektora wydech. dwustronne
- uszczelka przewodu olejowego turbiny
- nakrętki szpilek wydechu
- simmering wału korbowego tył
- pasek alternatora
- śruby koła zamachowego
- uszczelki wtryskiwacza Delphi
- świece żarowe kpl
- szpilki katalizatora
- oring termostatu
- olej silnikowy Mobil1 5W/50
- filtr oleju
- uszczelka korka miski olejowej
- uszczelka (simmering) półosi
- olej przekładniowy wg specyfikacji Forda
- płyn hamulcowy do układu sprzęgła
- płyn chłodniczy (dwie nagrzewnice: przód/tył)
- czynnik układu klimatyzacji (dwa parowniki: przód/tył)

Dochodzi zakup silnika 1.500 zł., były tańsze, ale tu mogłem obejrzeć "dawcę" z małym przebiegiem 75.000 mil.
Sam dodatkowo zdecydowałem o zakupie nowej dwumasy i kpl sprzęgła, mimo że mogły jeszcze jeden sezon przepracować - więc to był dodatkowy, nie związany z awarią koszt.

Wszystkie części miał warsztat w swoim magazynie na miejscu - albo oryginały, albo bardzo dobre zamienniki, nigdzie nie latałem i nie szukałem po mieście niczego. Wszystkie płyny oryginalne Forda.
Jakość pracy mechanika po prostu... porażająco wzorowa, z doświadczenia wiem, że w tym zakładzie jest zero awarii ponaprawczych. Można pójść na stanowisko, zobaczyć co i jak jest robione, spytać, pogadać - nic nie jest ukrywaną tajemnicą.
Przy wszelkich wątpliwych decyzjach był telefon i pytanie: robimy czy nie? (np simmering wału itp).

Kilka zdjęć z naprawy mojego Blue Flame:

http://i60.tinypic.com/2u9rbso.jpg

http://i58.tinypic.com/2rdentx.jpg

http://i57.tinypic.com/wmay68.jpg

Polecam wszystkim ten zakład, przyjmują w ramach luzów także inne Fordy - nie tylko Transity.
Robią także dostawczaki innych firm wyposażone w fordowskie silniki Puma.
www.auto-was.pl

jerzu
22-12-2013, 14:16
Jak miałem Transita, to jeździłem tylko do nich (Auto-Waś). Powiem szczerze - nie spotkałem lepszego warsztatu od nich. Czysto, schludnie, fachowa obsługa. Możesz siedzieć mechanikowi na garbie - nikt Ciebie nie wygania. Robią to co trzeba, nie naciągają na niepotrzebne wydatki. Sporo części mają na stanie, nie trzeba czekać aż ktoś przywiezie. Masz wybór - oryginał i kilka zamienników.
Szkoda że nie ma takiego warsztatu od Renówek :)

wojtek2411
22-12-2013, 22:20
Witam. Mam Focusa i do zrobienia jest simering wału, bo wycieka olej. Silnik duratec 2.0. Czy w auto- wach mi zrobią Focusa, i jakie mogą być koszty całkowite wymiany, orientuje się ktoś?
Najlepiej okolice Pruszkowa, ale jak warto to do Wacha pojadę.
Pozdrawiam

jerzu
23-12-2013, 14:21
Okolice Pruszkowa to masz dwóch mechaników "klubowych" - jeden w Piastowie, drugi w Ursusie.

nizak102
30-12-2013, 21:46
Witam
Drodzy koledzy poszukuje właśnie kogoś z okolic Piastów lub Ursus żeby podpiol (fajnie było by w rozsądnej cenie ��) moje mk7 pod tester bo po zakupie i weryfikacji (mojej i znajomego mechanika) jestem bardzo pozytywnie zadowolony ale chce mieć 100% pewności . Także koledzy podrzcicie namiary proszę ��

faraon31
31-12-2013, 09:18
jak macie jakiś problem z waszymi fordami to zapraszam i pomogę a miejsce to ursus (694715600) pozdrawiam !

jedros1
05-01-2014, 01:47
Witam
Drodzy koledzy poszukuje właśnie kogoś z okolic Piastów lub Ursus żeby podpiol (fajnie było by w rozsądnej cenie ��) moje mk7 pod tester bo po zakupie i weryfikacji (mojej i znajomego mechanika) jestem bardzo pozytywnie zadowolony ale chce mieć 100% pewności . Także koledzy podrzcicie namiary proszę ��

W Piastowie jest bardzo dobry mechanik. Paweł Paolo. Ja u niego serwisuję swoje dwa Mondeo i ani razu mnie nie zawiódł. Nie drogi lecz fachowy. Wystarczy zadzwonić do niego , powiedzieć co jest nie tak z Fordzikiem , a on wie co jest i jaki koszt.
Piastów ul. Prusa 7 tel. 791744660

wcirek
05-01-2014, 21:21
Witam, przejrzałam już cały ten temat z nadzieją, że znajdę odpowiedź, hmmmm niby wiem, ale może ktoś będzie miał jeszcze jakąś nową propozycję, a mianowicie potrzebuję elektryka,który będzie znał focze niuanse i ogarnie mi dlaczego kontrolka od drzwi jest cały czas włączona, dlaczego oświetlenie wewnętrzne nie działa, doprowadzi mi halogeny do używalności i spowoduje że nie będzie przy nich spięć, no i może znajdzie jeszcze cośo czym nie wiem.... w każdym razie ostatnio dużo przechodzimy z naszym fokusikiem i może w końcu pora oddać go do dobrego znachora, proszę pomóżcie, dodam,że szukam w okolicach piastowa, ale i do w-wy mogę dojechać

czy słynny już Paolo :) ogarnia również elektrykę??

jedros1
06-01-2014, 23:41
Kasiu , raczej nie. Mechanior jest suuuper , lez kiepski z elektryki. Ja ci mogę polecić Jacka Lebiodę w Legionowie. Koleś jest drogi , ale raz podjeżdżasz oni ci naprawiają i raz płacisz. Fachowo i niestety drogo.
http://www.lebioda.eu/
Ja u niego naprawiam elektryke , i naprawdę ci polecam. Koleś naprawia Mercedesy Audi Lexusy......

HPL
07-01-2014, 18:26
Andriu :) ty mnie jeszcze nie poznałeś od strony elektrycznej, jestem w stanie ogarnąć tematy z tej foki ale nie w tym tygodniu, przyszły jak najbardziej.

faraon31
07-01-2014, 19:32
Andriu :) ty mnie jeszcze nie poznałeś od strony elektrycznej, jestem w stanie ogarnąć tematy z tej foki ale nie w tym tygodniu, przyszły jak najbardziej.

jak najbardziej dam sobie rade z takim tematem mój tel-694715600

jedros1
08-01-2014, 10:19
Hahahahahaha No to Kasiu Masz Fuuuulll wypas.. :D MAsz wybór. No to mnie Pawle zaszokowałeś :D bomyślałem że ty niet elektryk :D sorki ;)

faraon31
08-01-2014, 11:42
Hahahahahaha No to Kasiu Masz Fuuuulll wypas.. :D MAsz wybór. No to mnie Pawle zaszokowałeś :D bomyślałem że ty niet elektryk :D sorki ;)

muszę się rozwijać i więcej robię tej elektryki takie to autka są

tomulin
11-01-2014, 21:53
Witam wszystkich forumowiczów mam Mondka 2008 już 2 latka prowadzam go do ASO Ostroroga bez uwag, polecam.ceny przystępne i fachowcy:)
ps ja co do ASO to moge polecic

Lipski B.S.
Warszawa, Ostroroga 20-22 A/B
(22)6327544

pbobek
21-01-2014, 11:07
A serwisuje ktoś w Ewcar na ul. Dorodnej 35a?
Rozglądam się za warsztatem w celu zmiany tarcz i klocków z fakturą.

pawszysz
24-02-2014, 17:21
Witam,
Jestem nowy na forum więc wybaczcie wpis tutaj. Mam problem z foką mk1 2004. Podczas jazdy przyśpieszając ponad 100m/h drga strasznie całą budą jakby z lewej strony. Większość rad i opinii mechaników stwierdziło, że przegub wewnętrzny lub cała półoś. Stąd moje pytanie czy możecie polecić kogoś kto się na tym zna i nie będzie trzeba zostawić nerkę?

dżizas
03-03-2014, 20:07
Polecam :

Auto-Waś Jan Waś
ul. Kobiałka 28
03-044 Warszawa
Dzielnica Białołęka

Telefony:
tel. +48 22 614 48 41
tel. 602 234 385
fax +48 22 811 04 20

Godziny otwarcia serwisu:
pn-pt: 8:00-17:30
Godziny otwarcia SKP:
pn-pt: 8:00-19:00
Byłem u nich na diagnostyce i mają ode mnie wielkiego plusa bo w trakcie umawiania wizyty przez telefon podali mi cenę 150 PLN, a ponieważ nie było żadnych błędów zainkasowali 70 PLN.

Polecam również Jacka Lebiodę z Legionowa o którym była mowa wcześniej, dobry lecz dość drogi byłem u niego z BMW kilka lat temu.

TheDoman
05-03-2014, 09:16
Witam,

chciałbym polecić serwis, który już tu występuje, mianowicie:
http://www.kutamotors.win.pl/

Posiadam forda Fiestę MK3, zabytek można rzec, z 1990 roku. Potrzebowałem wymienić kilka części, w tym nieszczęsny krzyżak/przegub kolumny kierownicy, który zejść nie chciał by go wymienić... i zaczęła się moja gehenna... obdzwoniłem/zwiedziłem z 15 różnych warsztatów i to co usłyszałem: nie mamy na to czasu, nie podejmiemy się, panieee to trzeba maglownicę zdjąć(!), może za 2 tygodnie jak będzie czas... itd, itp. Dodam że warsztaty tu polecane, też się pod ten opis kwalifikują. Ogólnie miałem wrażenie że praktycznie nikt nie wie jak to zrobić - a wystarczy na podnośniku od spodu wybić krzyżak, godzina roboty z wymianą, góra.
W końcu zadzwoniłem do KUTAMOTORS, powiedzieli że jak przyjadę to od ręki zrobią i faktycznie zrobili. Nie to że nie mieli co robić, kolejka była, po prostu oddelegowali jednego mechanika do szybkiej sprawy, godzina roboty wraz z przeglądem całego autka. No i zapłaciłem mniej niż myślałem że zapłacę.

Trochę się rozpisałem, ale chciałem uzasadnić polecenie tego serwisu :-)

Doman

darekko
08-03-2014, 18:45
Koledzy,
szukam dobrego warsztatu, najlepiej we wschodniej części Warszawy, który wymieni mi skrzynie biegów w c-max'ie z automatu na manual. Może znacie jakiś dobry warsztat sprawdzony w temacie skrzyni biegów, sprzęgła, przegubów?
Z góry dziękuje, Darek

MarioTDI
09-03-2014, 20:55
Witam,
właśnie szukam jakiejś opinii dot. tego warsztatu
Kolega wymieniał może hamulce tam? Dobrze ogarnęli sprawę?

JD2005
11-03-2014, 08:26
Koledzy,
szukam dobrego warsztatu, najlepiej we wschodniej części Warszawy, który wymieni mi skrzynie biegów w c-max'ie z automatu na manual. Może znacie jakiś dobry warsztat sprawdzony w temacie skrzyni biegów, sprzęgła, przegubów?
Z góry dziękuje, Darek

Robiłem swoją skrzynię automatyczną w zakładzie w Warszawie przy wylocie na Łomianki: Warszawa ul. Pasymska 16. Warsztat jest niepozorny ale właściciel, Przemysław Sznajder, zajmuje się automatami od bardzo dawna. Ja byłem zadowolony z naprawy. Telefon do właściciela 501108688. Powodzenia.

Michcios
31-03-2014, 19:15
Czy ktoś z Was może coś powiedzieć na temat warsztatu na Maklakiewicza 10?

Bump: Drugie pytanie - gdzie polecacie w Warszawie (najlepiej w okolicach Mokotowa) wyczyścić klimatyzację?

bor0wy
01-04-2014, 10:42
Tak czytam ponownie ten temat czy jakiś nowy warsztat konkurencja dla Szczotkaskiej pojawiła się?
Czy coś innego polecacie - chodzi o ogólne sprawy, przeglądy, drobne naprawy itd.

I pytanie czy jak robicie przegląd - Szczotkarska lub inny warsztat to czy podłączają standardowo też kompa i coś czyszczą (info o przeglądzie), czytają błedy itd. Czy to dodatkowo płatna usługa?

Po kilku wizytach na Szczotkarskiej mam trochę wrażenie że komputer to bardzo opcjonalnie podpinają i dodatkowo płatne ok 100zl. Jakie są wasze odczucia?

el_guapo
01-04-2014, 14:17

Byłem tam 2x razy:
- rozrząd w 1.8 TDCI, nie mam zastrzeżeń,
- diagnostyka przyczyn ciężkiego odpalania na ciepłym

W 2gim przypadku nie byłem juz w 100% zadowolony.

Boblo
01-04-2014, 23:28
- diagnostyka przyczyn ciężkiego odpalania na ciepłym
.
Zawór na pompie? :) Jak nie to, to mogą być wtryski.

pbobek
02-04-2014, 11:23
Witam,
właśnie szukam jakiejś opinii dot. tego warsztatu
Kolega wymieniał może hamulce tam? Dobrze ogarnęli sprawę?

W sumie wymienione w ASO z FV:)

Ciufa
10-04-2014, 23:31
Witam serdecznie,

Mialem niemiłe zdarzenie pare dni temu - wjechała do mnie w bok kobita jak jechałem Puławską środkowym pasem :(
Przyznała się i szkoda jest z OC.

Mam do wymiany/przemalowania prawe drzwi przednie i tyle, nadkole i spojler.

Czy ktoś ostanio robił coś w ASO i jest godne polecenia?
Jeśli nie w ASO to w ogóle kogoś kto zatroszczy się o mojego Esia?

Help please...

faraon31
11-04-2014, 06:38
jak ci pasuje ursus to pojedź obejrzę twoje cudeńko (694715600)

Skarbowy
11-04-2014, 12:05
Kolego faraon31
jesteś jakoś uchwytny w ciągu dnia żeby do Ciebie w przyszłym tygodniu podjechać? Mam wgniotę o wielkości piłki tenisowej z dziurami na wylot na wysokości dolnej krawędzi drzwi w nadkolu. Zdaję sobie sprawę, że pewnie trzeba będzie wspawać ten kawałek. Ponadto dół tylnych drzwi jest lekko zakrzywiony i zarysowany od tego samego uderzenia, ale na razie nie chcę tego robić. Blacharz u którego dziś byłem nie chciał rozmawiać o samej dziurze.

faraon31
11-04-2014, 17:14
pewnie ze jestem tyko dzwoń ze jedziesz ?

jerzu
12-04-2014, 11:41
Faraon, a Ty blacharkę też robisz?

faraon31
12-04-2014, 16:56
a co się stało ??

jerzu
12-04-2014, 19:07
a co się stało ??

Miałbym próg do pomalowania.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

siero3
16-04-2014, 20:25
Panowie pilna sprawa i prośba!
Dziś mojemu bratu zagotowało sie mk4. Prawdopodobnie przestał działać wentylator i zagotował sie, zaczęło parować oraz wywaliło płyn chłodniczy.
Z uwagii ze są święta czy znajde kogoś kto dałby rade pomóc, może namiar na jakiegoś mechanika co byłby skłonny spróbować pomóc? Może znacie kogoś? Najlepiej z komputerem, aby sprawdzić błędy i wiedzieć co robić dalej. Brat jest z nowego dworu mazowieckiego, dojedziemy w miare możliwości. Pomocy prosze :(

faraon31
17-04-2014, 06:36
to dawaj do ursusa może pomogę (694715600)

jerzu
17-04-2014, 08:39
to dawaj do ursusa może pomogę (694715600)

Co z tym progiem? Obejrzałbyś to?

faraon31
17-04-2014, 11:17
pewnie ze tak,a kiedy będziesz ??

jerzu
17-04-2014, 11:33
Podjadę po świętach, wcześniej zadzwonię.

KCMICHALSKI
19-04-2014, 12:20
Mam następujący problem, gdzie byście polecili się udać???
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?p=2197568#post2197568

midisso2010
20-04-2014, 18:54
Witam
szukam dobrego lakiernika do podmalowania mondeo mk4.
Okolice wawy, zachod lub poludnie.

IamPIamP
22-04-2014, 11:18
Witam,
idac za rada kolegi Wojtekjanus, zadzwonilem do Auto-Was i umowilem sie na wizyte 24.04 godz 12.30 aby zdiagnozowano dziwny stukot, gdzies w okolicy rozrzadu...dwie rozne opinie dwoch roznych mechanikow:
1. kolo pasowe do wymiany
2. ktorys z napinaczy lancucha rozrzadu
czytajac forum, doszedlem do wniosku ze raczej kolo pasowe...ale pewnosci nie mam a zadnemu z w/w mechow nie oddam mondka do roboty...w czwartek powinienem wszystko wiedziec, a po wizycie w Auto-Was dodam tutaj swoja opinie o tym warszatacie

kordyl
23-04-2014, 15:56
Zrzuć pasek i będziesz wiedział czy koło pasowe...

IamPIamP
25-04-2014, 08:09
zapewne gdym umial go potem zalozyc to i moze bym sie o to pokusil...kompletny laik ze mnie :)

wczorajsza wizyta w Auto-Was rozwiazala problem, a takie sa moje wrazenia...przyjechalem na umowiona godz w celu sprawdzenia stukania w okolicach rozrzadu, po wejsciu do biura, chwila konsternacji, trzech facetow za "lada" i brak zainteresowania? po krotkiej chwili Pan, ktory wlasnie konczyl jesc (rozumiem, taka pora, sam w pracy jem o tej porze) zapytal w jakiej sprawie, po odp powidzial zebym chwile zaczekal, wiec poszedlem zapalic...szybki papieros, wracam do biura i na wejsciu mechanik "poprosze kluczyki", usmiech na mojej twarzy :) po krotkich ogledzinach, diagnoza to: "padajace kolo pasowe, jeszcze Pan pojezdzi, ale lepiej wymienic calosc", troche pogadalismy, podpowiedzial mi kilka rzeczy o ktore pytalem...zdecydowalem sie na wymiane calosci, poczym uslyszalem ze kosztowac mnie to bedzie miedzy 1100 a 1200 i okolo 2.5 godziny, cena wydala mi sie oka, a czas roboty przyjalem z usmiechem glebokiego niedowierzania, zostawilem autko i okolo 13 pojechalem do domku (autobusem okolo 25 min)...dokladnie o godz 15.21 odebralem tel a w sluchawce uslyszalem "Dzien dobry, Mondeo jest gotowe do odbioru" jakie bylo moje zdziwienie? OGROMNE, z zegarkiem w reku zajelo im to 2 godz i 20 minut...wczesniej sie z czyms takim nie spotkalem, koszt roboty z czesciami to 1149.00 pln-ow, dodajac do tego mila obsluge i krotki (moim zdaniem) czas oczekiwania, serwis Auto-Was spisal sie na 5+ :) wiem, ze jak cos sie bedzie dzialo z moim mondkiem, to pojade wlasnie do nich...polecam :)
jeszcze jedno, kiedy zostawialem samochod, zapomnialem o tablecie wartym jakies 3 tysiace, ktory zostal w schowku siedzenia pasazera, kiedy odbieralem samochod, w biurze gosciu przypomnial mi o tablecie, ktory to czekal na mnie na polce w biurze...duuuze brawo za uczciwosc i uczynnosc, wierze ze tej uczciwosci nie brakuje im przy "robocie" :)

ssyba
25-04-2014, 12:30
Witam,
Planuję pojechać na jakąś stację diagnostyczną aby sprawdzili czy coś nie gra w samochodzie (prawdopodobnie amortyzatory do wymiany + sprawdzenie śladowości). Na podstawie tego będę szukał warsztatu w Warszawie (okolice Praga południe, Rembertów, Wawer) gdzie można to zrobić. Jakiego mechanika polecacie ? Gdzie się wybrać? Nie szukam naciągaczy i partaczy, który będą wynajdywać wyimaginowane problemy.

bor0wy
25-04-2014, 12:52
Jeśli stacja kontroli pojazdow to ja polecam tu:
http://www.badaniapojazdow.pl
byłem na Błękitnej.

ssyba
25-04-2014, 13:25
Byłem 2 lata temu w tej stacji. Podstawowy przegląd jak co roku. Nie działała mi jakaś żarówka od tablicy rejestracyjnej i coś jeszcze z mechaniki - nic konkretnego. Facet ze stacji (chyba szef) od razu straszył, że zatrzyma dowód itp. a, że to był okres zaraz przed świętami więc zależało mi na czasie. Prosto z mostu powiedział, że chce 60 dych za pieczątkę inaczej nie puści. Zeszło na 40 dychy po targach (zapłaciłem bo dzień później wyjeżdżałem). Szperając po necie nie jestem jedyny i znalazłem same negatywne opinie o ul. Błękitna 78. Nie polecam i odradzam naciągaczy, którzy szukają lewego fajsu.

jerzu
25-04-2014, 13:45
Naciągnął Ciebie i tyle. Diagnosta ma wystawić kwit do ponownego badania tych elementów, które zakwestionował. Naprawiasz/wymieniasz żarówkę i jedziesz na ponowne badanie. 20 zł. za każdą usterkę. I tyle. Żeby diagnosta zatrzymał DR to muszą być do tego przesłanki, poważne uszkodzenia które mogą spowodować zagrożenie w BRD.

ssyba
25-04-2014, 13:55
Zależało mi na czasie, facet nie zaproponował takiej opcji tylko od razu chciał fajs. Mnie naciągał raz, ostrzegam innych przed tym zakładem.

Wracając do tematu gdzie mogę znaleźć mechanika, który zrobi np. amortyzatory + wymiana oleju i filtra (+ sprawdzenie wycieku oleju z okolic misy) po lewej stronie Wisły.

bor0wy
25-04-2014, 14:13
Ja bylem na diagnozie sprawnosci amortyzatorów i calego zawieszenia bo cos stukalo.
I to było zrobione bardzo profesjonalnie plus bardzo mili pracownicy.

Co do badania technicznego to dzieki za info nie pojade tam :)

Bump: Ja bylem na diagnozie sprawnosci amortyzatorów i calego zawieszenia bo cos stukalo.
I to było zrobione bardzo profesjonalnie plus bardzo mili pracownicy.

Co do badania technicznego to dzieki za info nie pojade tam :)

ssyba
25-04-2014, 16:30
Jakie są koszty takiej diagnozy na stacji?

IamPIamP
25-04-2014, 16:45
Lewa strona wisly to mokotow, srodmiescie, zoliborz, bielany itd. wydawalo mi sie ze szukales praga pld a to prawa strona wisly ;) jedz do Auto-Was ul. Kobialka 28 maja tam i diagnoste i warsztat :)

ssyba
25-04-2014, 18:53
Tak, prawa strona, oczywiście.

bor0wy
28-04-2014, 08:36
U mnie zdiagnozowali i naprawili na Szczotkarskiej. Coś na nierównościach waliło. Amortyzatory sprawne, łącznik też ok a nadal wali.
Okazało się ze to górne łożysko kolumny McPhersona

ssyba
28-04-2014, 12:03
Co sądzicie o tym serwisie "fix auto" na ul. fieldorfa ? Warto tam jechać i naprawiać samochód ?

jerzu
28-04-2014, 12:20
Jak mają takie ceny jak na Janowskiego to sobie daruj. Zresztą to są "wymieniacze" a nie warsztat z prawdziwego zdarzenia.

ssyba
28-04-2014, 12:25
To w takim razie gdzie jechać ? (okolice praga południe, rembertów, wesoła, wawer)

ssyba
29-04-2014, 08:30
Znalazłem 2 ciekawe warsztaty po prawej stronie Wisły mianowicie "Garaż Serwis" na ul. Grochowskiej i AUTO NAPRAWA na AL.GEN.CHRUŚCIELA (Rembertów). Cenowo nie wyglądają najgorzej a co do jakości to nie mogę być pewien dopóki nie sprawdzę. Ktoś z was był i naprawiał tam samochód ?

bor0wy
29-04-2014, 09:39
A dlaczego nei pojedziesz do polecanych warsztatów? Szczotkarska, Auto Was?

ssyba
29-04-2014, 09:52
Auto Was - ponieważ serwis pracuje do 17:30 więc nie zdążę dojechać na czas po pracy
Szczotkarska - terminy dopiero po weekendzie majowym
dlatego szukam coś w okolicy aby nie marnować czasu na dojazdy i zrobić samochód przed długim weekendem

bor0wy
29-04-2014, 10:29
Jest jeszcze polecany mechanik na Oświatowej 16A, ale to też Bemowo.

http://www.forumforda.pl/showpost.php?p=1871161&postcount=125

kwiatekwawa
29-04-2014, 11:00
Adres:
ul. Himalajska 1/ za stacja diagnostytczną po lewej stronie.
01-493 Warszawa
Kom.
502 540 634
509- 661- 105 Karol szef/ bardzo wporządku facet.
Email:
mikserwis@o2.pl
Godziny otwarcia:
08:00 - 18:00 - Pon., Wt., Śr., Czw., Pt.
08:00 - 14:00 - Sob.

przykladowe koszta sprzeglo okolo 1000
rozrzad okolo 800

może ciut drozej ale od reki i dobrze.
Troche miałem problemów z poprzednim autem dziewczyny, zaklad zawsze znalazl rozwiazanie.
Ze swoimi czesciami tez bez problemu, przynajmniej ze mna. zawsze dużo aut, nawet taxówek.
ja polecam .

IamPIamP
29-04-2014, 14:03
potrzebuje sprawdzonego elektryka ktory bedzie ogarnial kabelki od taxi, mozecie kogos polecic?

zelazowy
05-05-2014, 09:00
Czołem, po zimie sypnęły mi się progi w foczce, do tego mam niewielkie poprawki lakiernicze (pod prawym lusterkiem, klapa, błotnik lewy przód) - znacie kogoś godnego polecenia?

Nie musi być super tani, ale chcę spojrzeć za 3 lata na foczkę i nie żałować wydanych pieniędzy ;)

elinox
08-05-2014, 14:49
Witajcie!

MAM Fokusa MK2 z 2006 roku. Jakiś kamień stłukł mi lekko szybę przednią z podgrzewaniem. Czy macie jakiś sprawdzony warsztat w Warszawie, który by to zrobił nie zdzierając kasy? Znalazłem na razie jeden - z nową szybą będzie to koszt 840 zł. Patrzę, że na allegro używki chodzą po 250-350 zł. Wolałbym się zmieścić w 500 zł. Polećcie mi coś proszę :)

Kayu
08-05-2014, 15:25
Sprawdźtutaj: http://peranamotors.pl/kontakt.php

faraon31
08-05-2014, 15:59
kup szybę a ja ci w stawie koszt to 150 zł albo ci poszukam (694715600)

likon
10-05-2014, 16:40
dobry warsztat lakierniczy ktos moze jakis polecic?

faraon31
10-05-2014, 17:09
a ursus ci pasuje ????

Broncoii
17-05-2014, 20:21
Witam ,

Szukam zaufanego zakładu z terenu Warszawy któremu można zlecić naprawę góry silnika 2.0 Duratec 145 KM .Chodzi o regenerację głowicy (zdjęcie, regeneracje i powtórny montaż ).

Po 220 tys. z czego ostatnie 80 tys. na gazie, gniazda zaworowe na 1 cylindrze (prawdopodobnie) się wypaliły i padła kompresja.

pete79
23-05-2014, 12:55
witam,
Panowie Podpowiedzcie gdzie w Wawie/Marki szukac dobrego mechanika co wymieni rozrząd w mk4 dieslu.

DanPlut
08-06-2014, 17:09
Witam. Gdzie w Warszawie lub okolicy jest dobry warsztat, żeby serwisować Rs-a?

smith55
09-06-2014, 07:19
Czy możecie polecić serwis klimatyzacji w Warszawie. Nie chodzi mi o odgrzybianie czy nabicie czynnika bo to każdy umie zrobić ale o znalezienie usterki. Klima padła z dnia na dzień, a nie chcę wymieniać poszczególnych elementów układu aż wreszcie zadziała. Krótko mówiąc szukam fachowca.

jerzu
09-06-2014, 07:22
Górczewska 146, ale tanio nie będzie. Ewentualnie Euro-klima na Szyszkowej.

bor0wy
09-06-2014, 08:46
Co do klimy ostatnio poczytałem w internecie o opiniach itd. i polecane są
- http://www.autoklimatyzacja.waw.pl - czyli wspomniana Górczewska
- http://www.perfectclima.pl

ask
09-06-2014, 10:37
Full Service. Specjalizacja Ford
Trakt Brzeski 91
05-077 Warszawa

czy ktoś był? jakie wrażenia? potrzebuję zrobić kilka rzeczy w mojej fieście: wymiana podkładek pod wtryskami, sprawdzenie egr i ew.czyszczenie bo straszny muł jest i takie tam

kacpero
09-06-2014, 14:46
Czołem

Nietypowo, bo nie o Forda idzie. Gdzie w Warszawie (praga) polecilibyście zrobić sprzęgło Citroen Berlingo 2.0HDI '05?

jerzu
09-06-2014, 16:17
France Auto Service?

WyeXperiowane z eLki

kacpero
10-06-2014, 20:10
thx za namiar ale już poradziłem sobie :)
ogólnie zostałem wrobiony w naprawę auta kumpla z worka... on na urlopie hehe cfaniak

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

paoloWawa
10-06-2014, 20:19
Czy możecie polecić serwis klimatyzacji w Warszawie. Nie chodzi mi o odgrzybianie czy nabicie czynnika bo to każdy umie zrobić ale o znalezienie usterki.

Polecam na Jelonkach na Połczyńskiej 71 (po prawej stronie jadąc do centrum) jest warsztat robiący elektromechanikę pojazdową (Elektromechanika Pojazdowa Kucińscy), a na jego tyłach jest pan Piotr robiący klimatyzacje. (nazwy warsztatu nie pamiętam, wiem tylko że oba współpracują).

Mi też z dnia na dzień padła klima, umówiłem się do niego z 2-tygodniowym wyprzedzeniem (miewa spory ruch w interesie). Przyjechałem na 8:00, szybko znalazł wyciek w rurce przy skraplaczu, szybka naprawa, nabicie czynnika, i o 11:00 było fertig. Przy okazji wykrył zepsuty rezystor dmuchawy (wiatrak działał tylko na drugim biegu), to po sąsiedzku Panowie z Elektromechaniki zdemontowali mi rezystor i go naprawili.

Za całość zapłaciłem 350zł.

Robunio4
19-06-2014, 13:06
Cześć, tak się stało, że jest uszkodzona automatyczna skrzynia biegów tzn. obudowa jest pęknięta i wycieka olej. Na razie wyciek zaklejony poxipolem, ale i tak wycieka, więc nie ma wyjścia trzeba robić. Polecicie zakład gdzie można dobrze i niedrogo naprawić usterkę?

bor0wy
20-06-2014, 20:08
Cześć, tak się stało, że jest uszkodzona automatyczna skrzynia biegów tzn. obudowa jest pęknięta i wycieka olej. Na razie wyciek zaklejony poxipolem, ale i tak wycieka, więc nie ma wyjścia trzeba robić. Polecicie zakład gdzie można dobrze i niedrogo naprawić usterkę?

Akurat w Warszawie nie polecam bo ani dobrze i przede wszystkim drogo.
Ja jeżdżę do Lubawy na wymiany oleju w skrzyni czy tez naprawy. Tanio bardzo dobrze. Żeby przekonać to na placu stoi zawsze kilkanaście kilkadziesiąt rożnych aut od starych cytryn po najnowsze BMW , Audi i Range Rovery

Tomasz Krajewski
Łążyn 12
14-260 Lubawa
tel. kom. 603 283 655

Robunio4
22-06-2014, 20:35
Dzięki. Zadzwonię i dowiem się co i jak. W wawie rozmowy o wyjęcie skrzyni zaczynają się od 1200 zł. A potem nie wiadomo, czy spawać , czy wymieniać obudowę.

dżizas
05-07-2014, 20:00
Witam
W sierpniu wybieram się do PL i chciałbym zregenerować alufelgi 18" w swoim ST-ku.
Kogo byście polecili w W-wie lub okolicach? Nalepiej okolice Legionowa lub Wołomina bo tam głównie będę przebywał (choć niekoniecznie).
Życzyłbym sobie aby było dobrze, fajnie żeby było tanio (choć jedno z drugim raczej się wyklucza) i wręcz cudownie jakby zakład miał do wypożyczenia koła zastępcze wtedy mam autko do dyspozycji.
Pogrzebałem trochę na forum i znalazłem jeden zakład na Instalatorów w W-wie, drugi bodajże w Markach a trzeci na Grochowskiej ale nic aktualnego bo wszystkie posty są z przed kilku lat.
Z góry dziękuję za wszystkie namiary.
Pozdrawiam.

manio49
10-07-2014, 22:33
Znajomy robił ostatnio felgi na instalatorów, bardzo zadowolony :) robił ich metodą "systemową" więc ciut drożej, ale wiem że mają koła na zastępstwo. Tylko polecałbym Ci już się umówić konkretnie :)

kwiatekwawa
11-07-2014, 13:24
http://www.autogaz-wardak.waw.pl/home robił ktoś LPG u nich ??

dżizas
11-07-2014, 21:13
Znajomy robił ostatnio felgi na instalatorów, bardzo zadowolony :) robił ich metodą "systemową" więc ciut drożej, ale wiem że mają koła na zastępstwo. Tylko polecałbym Ci już się umówić konkretnie :)

Dzięki Manio49!!!
Wiem, że termin trzeba umówić dużo wcześniej szczególnie u dobrych fachmanów, dlatego chciałem się wcześniej zorientować, kogo polecają forumowicze w W-wie i okolicach.

dżizas
11-07-2014, 22:42
Czy korzystał ktoś może z usług tej firmy?
http://www.regeneracjafelg-warszawa.pl

jerzu
12-07-2014, 13:08
Czy korzystał ktoś może z usług tej firmy?
http://www.regeneracjafelg-warszawa.pl

OIDP to korzystał ktoś z Mondeo Klub Polska.

Lola2.0
17-07-2014, 02:38
Koledzy,
Zna ktoś, korzystał z usług warsztatu PW CAR Płońsk?
Ew. warsztatu Części Mondeo z Grudziądza?
Ew. może polecicie mi warsztat na wymianę silnika w Mondeo mk3 z 2001r. benzyna?
Mazowieckie, najlepiej. I może doradzicie, gdzie szukać (polecane miejsca) silnika do ww. autka? Jakiś sprawdzony szrot albo warsztat?
Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam,
Ola :)

jerzu
17-07-2014, 10:06
Paolo z Piastowa? Kiedyś pisał, chyba na MKP, że zajmuje się takimi rzeczami.
Co do silnika - nie pomogę. Ale generalnie to jest chyba loteria...

actchris
24-07-2014, 08:42
Witam
W sierpniu wybieram się do PL i chciałbym zregenerować alufelgi 18" w swoim ST-ku.
Kogo byście polecili w W-wie lub okolicach? Nalepiej okolice Legionowa lub Wołomina bo tam głównie będę przebywał (choć niekoniecznie).
Pozdrawiam.

Kolega z pracy siedzący obok mnie :) robił tam w tym roku swoje felgo do 17" do Fokusa.

http://naprawiamyfelgi.pl/cennik

Sam też będę chciał do nich podjechać żeby mi zrobili felgi bo mam pokrzywione.

Dzięki Manio49!!!
Wiem, że termin trzeba umówić dużo wcześniej szczególnie u dobrych fachmanów, dlatego chciałem się wcześniej zorientować, kogo polecają forumowicze w W-wie i okolicach.

Co do instalatorów to nie znam nikogo kto by ich polecił, dodam że tam gdzie serwisuję auto też ich nie polecają bo poza wysoką ceną nic więcej nie potrafią zaoferować. Jeśli już robią felgi (prostowanie, naprawa) to wszyscy jadą na Łódzką (chyba, na pewno od Żelaznej stary dobry sprawdzony punkt)

Dyplomata1961
24-07-2014, 08:53
Cześć,
W Radomiu jest profesjonalna firma której szukasz - FELGMAN.Znajdziesz w necie 8)

jerzu
24-07-2014, 15:59
wszyscy jadą na Łódzką

Łucką :)

actchris
25-07-2014, 07:28
Dzięki Manio49!!!

Łucką :)

Wiedziałem że coś zjeb... :) sorry za błąd.

szaqall111
11-09-2014, 07:52
Pytanko mam do dobrych ludzi z Warszawy u kogo mógłbym sprawdzić furkę przed zakupem
zawieszenie silnik takie tam chodzi mi o sprawdzenie Citroena C2. Potrzebuję namiar na jakiegoś mechanika (najlepiej forumowy) który przyjąłby mnie w niedzielę!

habr
30-09-2014, 15:45
witam,

mam do naprawy Fiestę po kolizji. Uszkodzony przód: maska, zderzak, błotniki, wyłamane zaczepy reflektorów i chłodnicy. Wystrzelone dwie poduszki przednie i napinacze pasów.
W ASO ceny są tak kosmiczne, że wyszła szkoda całkowita. Czy ktoś zna warsztat w Warszawie, który współpracuje z Wartą i ma na tyle niższe koszty żeby dało się naprawić w ramach ubezpieczenia?

Czy znacie może któryś z tych warsztatów:
Usługi lakiernicze Jaworski ul. Bema, Wwa
Auto Widawski SC, ul. Estrady ?

Z góry dzięki za pomoc.

emerson
01-10-2014, 15:53
hej, znam Widawskiego, robilem tam trzy razy audi A3, solidnie, szybko cenowo mialo to sens.
Ustal od razu gdzie beda zaminniki a gdzie orginaly.
Jesli Ci powiedza ze nie warto robic ze wzgledow bezpieczenstwa to maja racje.
A3 mialem w Unice - warsztat wspolpracje takze bezgotowkowo z ubezpieczycielami, zostawiasz auto, podpisujesz oswiadczenie Widawski robi reszte.. jesli chcesz to przyjezdzasz na ogledziny do wyceny.
A3 przy podobnej szkodzie jak Ty wycenili mi na 15k PLN.

BTW kiedys ... chyba 2010 Widawski - wlasciciel - wypowiadal sie jako expert od blacharki w TVN Turbo .. bylem juz wtedy po pierwszej stluczce a trafilem do niego z ulicy.

faraon31
01-10-2014, 16:00
a jak ursus pasi to zapraszam 694715600

habr
03-10-2014, 12:27
hej, znam Widawskiego, robilem tam trzy razy audi A3, solidnie, szybko cenowo mialo to sens.
Ustal od razu gdzie beda zaminniki a gdzie orginaly.
Jesli Ci powiedza ze nie warto robic ze wzgledow bezpieczenstwa to maja racje.
A3 mialem w Unice - warsztat wspolpracje takze bezgotowkowo z ubezpieczycielami, zostawiasz auto, podpisujesz oswiadczenie Widawski robi reszte.. jesli chcesz to przyjezdzasz na ogledziny do wyceny.
A3 przy podobnej szkodzie jak Ty wycenili mi na 15k PLN.

BTW kiedys ... chyba 2010 Widawski - wlasciciel - wypowiadal sie jako expert od blacharki w TVN Turbo .. bylem juz wtedy po pierwszej stluczce a trafilem do niego z ulicy.

dzięki za odpowiedź, spróbuję wycenić u Widawskiego

a jak ursus pasi to zapraszam 694715600

jak Widawski nie da rady to zajadę do Ursusa, dzięki

erwinn
11-10-2014, 18:06
polecam AUTO WAŚ Warszawa Bielany. Wymieniałem u nich rozrząd - ceny częsci i usługi umiarkowane. Mechnicy mają profesjonalne podejscie i dużą wiedzę. Co wiecej bardzo uczciwe podejscie- dwa dni po odebraniu samochodu zadzwonił szef serwisu do mnie z informacją ze mechanik który zakładał rozrząd nie był pewny czy z dobrym momentem dokręcił rolkę i zapraszają mnie na weryfikacje. Podjechałem, Pan sprawdził i przeprosił. Takie podejście rzadko się zdarza w dzisiejszych czasach a w ASO to juz zachowanie nieosiągalne. Ja jestem zadowolony, wszystko zrobione jak należy.

radek9103
13-10-2014, 12:45
Witam. Potrzebny dobry mechanik do TDDI , okolice Wołomina, Marek , zielonki i kobylki. Mam odczucie jakby stukal któryś zawór i potrzebuje rzetelnej opinii oraz diagnozy . Pozdrawiam.

dopawcia
14-10-2014, 11:07
Panowie,

1. wymiana tulei tylnych wahaczy MONDEO MK4 2.0 benzyna - ktoś wymianiał ostatnio i zna cenę tej roboty z częściami ?

2. wymiana łącznika elastycznego (tam koło katalizatora) ? pytanie jw.

Dobry i w uczciwej cenie zakład do zrobienia tego ?

bor0wy
14-10-2014, 14:08
Panowie,

1. wymiana tulei tylnych wahaczy MONDEO MK4 2.0 benzyna - ktoś wymianiał ostatnio i zna cenę tej roboty z częściami ?
Ostatnio robilem to na Szczotkarskiej, cena to tak ok 1000zl.
W to wchodzi tez geometria

sportowiec2
16-10-2014, 21:13
Witam, zna ktoś jakiegoś dobrego diagnostę, który ma dobry komputer i sprawdzi wszystkie błedy i ewentualnie je skasuje (ford focus 2008, 1,6 diesel- wyskakuje komunikat awaria silnika), pzdr

bor0wy
17-10-2014, 10:26
Na Dobrą mozesz jechac, ale bledy to wykasuje CI kazdy kto ma ELM327

mataman
17-10-2014, 13:28
Podjedź na wilanów lub ursynów, to za piwo ci te błędy zczytam i wykasuje ;)

dagetto
19-10-2014, 10:52
Ja na Żoliborzu mogę Ci zczytać i wykasować.

shreku
20-10-2014, 00:15
Ostatnio robilem to na Szczotkarskiej, cena to tak ok 1000zl.
W to wchodzi tez geometria

i tak sporo, ja za tuleje z wymiana płąciłem chyba 350, łacznik elastyczny mnie czeka.

jerzu
20-10-2014, 08:53
i tak sporo, ja za tuleje z wymiana płąciłem chyba 350, łacznik elastyczny mnie czeka.

Za komplet? Jakoś mi się nie chce wierzyć.

bor0wy
20-10-2014, 09:00
Sama tuleja kosztuje min. 100zl. Roboty przy tym jest duzo, dodatkowo trzeba robic geometrie. Jesli ktos to robi za 350zl to bardzo ciekawe

shreku
20-10-2014, 11:53
Tuleje po 80 z intercarsu po rabacie, znajomy mechanik co odszedł z forda. Roboty nie jest dużo jeżeli sciagasz na aucie. A nie demontujesz wachaczy. Sprawne serwisy w wawie podobno nawet w 2h to robią. Jak nie szybciej o ile mają ręczną prasę z nakładką do wciskania.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

shreku
20-10-2014, 11:54
Geometri nie wliczalem w to

gploski
06-11-2014, 13:42
Dzień dobry. Może ktoś ma doświadczenie, gdzie wymienic-zregenerować tylny zacisk ham focus mk2. Uszkodzenie polega tylko na zacięciu się dźwigni hamulca recznego.

faraon31
06-11-2014, 16:58
Dzień dobry. Może ktoś ma doświadczenie, gdzie wymienic-zregenerować tylny zacisk ham focus mk2. Uszkodzenie polega tylko na zacięciu się dźwigni hamulca recznego.

jak ci pasuje Ursus to ci zregeneruje tel.694715600

Slon512
23-11-2014, 22:46
Witam kolegów,

Po wizycie na SKP, otrzymałem informację: "Do wymiany cały sworzeń wahacza po lewej stronie z przodu" innych luzów w zawieszeniu brak.
Czy ktoś może polecić warsztat w okolicach Targówka, Bródna?
Z ewentualnym zakresem cenowym?

dagetto
24-11-2014, 21:18
Czy ktoś może polecić warsztat w okolicach Targówka
Kiedyś jeździłem do takiego chłopaczka na Gilarskiej 4 (Targówek)
tel: 502-691-657
Możesz sprawdzić, bo potwierdzam poniższe opinie:
http://dobrymechanik.pl/mechanicy/warszawa/kmgmechanika-pojazdowa-2.html

adlugolecki
01-12-2014, 12:59
Opinia na temat Szczotkarskiej :

Oszustwo, wyzysk, kradzież - UNIKAĆ Z DALEKA

Diagnoza źle postawiona - wymieniono sterownik turbiny, ale wsadzono z powrotem stary w związku z tym, iż nie nastąpiła poprawa - koszt 250 zł za fatygę.
Diagnoza gruszka turbo do wymiany - skierowanie do STS Turbo przez serwis partnerski STS Turbo - Panowie twierdzą, że wymienili gruszkę turbo (koszt 800 zł), ale objawy nie ustąpiły. Brak poczucia winy do zwrotu pieniędzy zarówno przez STS i serwis partnerski na Czereśniowej.
Jedyne co dobre to, że Pan Andrzej na koniec rozłożył ręce i wysłał mnie do serwisu na dobrej - diagnoza wyłączone sterowanie turbiną prawdopodobnie spowodowane spadkiem napięcia - koszt 250 zł i tyle powinno to sumarycznie mnie to zakosztować.
Wyzysk - podejrzewam tylko dlatego, że mam rejestracje spoza Warszawy.

dagetto
02-12-2014, 10:17
Opinia na temat Szczotkarskiej :
Oszustwo, wyzysk, kradzież - UNIKAĆ Z DALEKA
Byłem tam raz na zmianie rozrządu, miałem swoje graty. Co do usługi nie mam zastrzeżeń, co do ceny też. Zaniepokoiło mnie jedynie to, że koncentrat do chłodnic rozrobili mi wodą z kranu, chociaż dałem swoją bańkę zdemineralizowanej. Z tego co mnie kiedyś uczyli, to się tego nie robi ze względu na kamień, który może osiąść w chłodnicy. Może teraz te nowe płyny mają lepsze zabezpieczenia przeciw kamieniowi.

Wyzysk - podejrzewam tylko dlatego, że mam rejestracje spoza Warszawy.
Też mam obce blachy :)

shreku
07-12-2014, 08:21
Woda zdrmineralizowana przede wszystkim ma wyższą temperaturę wrzenia :)

powerpwlk
15-12-2014, 21:59
Gdzie najlepiej podjechać na "płytkową" regulacje luzów zaworowych w ZETEC-u 1,6 :?:

rodeush
29-01-2015, 07:58
Witam
poszukuje serwisu w którym można by sprawdzić zawieszenie i silnik w Mondeo MK3 2.0 Benzyna w okolicach Wawra/Traktu Lubelskiego/Wału Miedzeszyńskiego...
Ford ma w okolicy tylko serwis blacharski.

PitersonCK
02-02-2015, 11:58
Witam kolegów,

Po wizycie na SKP, otrzymałem informację: "Do wymiany cały sworzeń wahacza po lewej stronie z przodu" innych luzów w zawieszeniu brak.

Tarnogórska 20 aczkolwiek opinie sa różne http://www.ford-serwis.com/

dopawcia
02-02-2015, 12:58
Ja też jestem z tamtych okolic ale jeżdżę do Paola (znany na forum mondeo) do Piastowa. Bardzo dobry fachowiec i dobre ceny.
Możesz spróbować raz tam podjechać i przekonasz się. telefon 791 744 660

Kretstar
02-02-2015, 13:01
Najlepszy nizależny serwis forda jest na ul. Instalatorów 9 firma Abscar. Leczą tam wszystkie beznadziejne przypadki z którymi ASO sobie nie poradziło. Serwisujemy tam samochody floty

Rafał-Focus
04-02-2015, 21:19
Możesz spróbować raz tam podjechać i przekonasz się. telefon 791 744 660
Również podpisuje się pod dobrą opinia o Pawle [HPL/Paolo]. W poniedziałek rozrząd/pompę wody/oleje/filtry wymienione. Co ważne dzięki temu, że budowę fordów zna praktycznie na pamięć potrafił ocenić ile czasu zajmie naprawa, i o 13 foka była gotowa do jazdy. Po prostu konkretny człowiek !!

thanatos777
05-02-2015, 17:47
Najlepszy nizależny serwis forda jest na ul. Instalatorów 9 firma Abscar. Leczą tam wszystkie beznadziejne przypadki z którymi ASO sobie nie poradziło. Serwisujemy tam samochody floty
Abscar ? to mnie rozbawiłeś :) Uszkodzonej sondy lambda nie potrafili zdiagnozować.
Dobrzy to oni może są w wymianie piór wycieraczek i i oleju :)
A co do ASO to sobie dobrze radzi z wyczyszczeniem portfela klienta.

Kretstar
07-02-2015, 18:35
Abscar ? to mnie rozbawiłeś :) Uszkodzonej sondy lambda nie potrafili zdiagnozować.
Dobrzy to oni może są w wymianie piór wycieraczek i i oleju :)
A co do ASO to sobie dobrze radzi z wyczyszczeniem portfela klienta.

Skoro ten zły to możesz wskazać lepszy? Chętnie skorzystam.:P

thanatos777
09-02-2015, 19:48
Skoro ten zły to możesz wskazać lepszy? Chętnie skorzystam.:P
Niestety sam mam z tym problem, albo jest drogo i fachowo, chociaż nie zawsze to idzie w parze, albo tanio i lipnie.
Jak kiedyś znajdę godny polecenia warsztat na pewno dam znać.

Ostatnio byłem w Centrum Dobra na wymianie piasty - sprawnie i bezproblemowo, ale to tylko piasta...
Zapytałem o cenę przeglądu i padaka - 500 zł za wymianę oleju i filtra oleju, a przecież nie mają już autoryzacji, skąd im ta cena się wzięła.
To Lipski ma teraz 279 zł za wymianę oleju, filtra oleju i powietrza, tyle że bez wpisu do książki.

kendes
16-02-2015, 10:10
W ASO jest jeszcze opcja okresowy przegląd 4+ dla osobowek za 490 wymiana oleju filtra oleju i powietrza

Nadano z 3Galaktyki

buli41
22-02-2015, 17:18
Witam kolegów,

Kiedyś jeździłem do takiego chłopaczka na Gilarskiej 4 (Targówek)
tel: 502-691-657
Możesz sprawdzić, bo potwierdzam poniższe opinie:
http://dobrymechanik.pl/mechanicy/warszawa/kmgmechanika-pojazdowa-2.html

Cześć!

Slon512 czy byłeś w warsztacie na Gilarskiej? Mam do wymiany wahacze z tyłu i szukam właśnie czegoś w okolicach Targówka i Bródna.
A może ktoś z forumowiczów może coś polecić właśnie z tych okolic?
Jakbym miał bliżej do faraon31 to po przeczytanych opiniach an pewno bym się do niego zgłosił :)
Oprócz wahaczy trzeba przyjrzeć się lampom; auto mam od kilku dni dokładnie 2 i chyba są niewłaściwie zamontowane a w jednej nie działa korektor ustawienia (być może lampa do wymiany?).

Z góry dziękuję za pomoc!

shreku
27-02-2015, 06:50
Lampy ustawisz za 15 czy 20zl w każdej stacji diagnostycznej

jerzu
27-02-2015, 09:46
Przy przeglądzie (czasem) doliczają za to 7 zł.

shreku
27-02-2015, 18:46
Tak! 7zl za reflektor

Veris
28-02-2015, 14:33
Witam,
Szukam opinii na temat serwisu
FORD SERWIS
ul. Połczyńska 82, 01-302 Warszawa - Bemowo

Jakieś opinie, bo przegooglowałem i nie ma żadnych?
Mam usterkę w moim Fokusie taką że poziom paliwa faluje (nie wiem czy to pływak czy nie) i szukam dobrego serwisu, myślałem nad ABSCAR ale po opiniach sądząc to sobie go opuszczę ;)
Czekam na odp.! Dzieki

dagetto
03-03-2015, 13:40
Lampy ustawisz za 15 czy 20zl w każdej stacji diagnostycznej
A mi zawsze robią to za darmo w zamian za obietnicę, że przyjadę na przegląd :)
Jak chcą kasę, to Wy chciejcie na to paragon - od razu zmiękną.

jerzu
03-03-2015, 14:51
Niekoniecznie. Ja miałem na fakturze wyszczególnioną operację regulacji ustawienia świateł.

buli41
04-03-2015, 09:11
Czy korzystał ktoś, w nieodległej przeszłości z usług www.ford-serwis.com, są na Tarnogórskiej na Targówku?
Widziałem o nich opinię na forum ale sprzed kilkunastu miesięcy i chciałbym się upewnić że nadal trzymają fason :)

Dzięki i pozdrawiam!

trzesickipiotr
05-03-2015, 06:36
Znalazłem 2 ciekawe warsztaty po prawej stronie Wisły mianowicie "Garaż Serwis" na ul. Grochowskiej i AUTO NAPRAWA na AL.GEN.CHRUŚCIELA (Rembertów). Cenowo nie wyglądają najgorzej a co do jakości to nie mogę być pewien dopóki nie sprawdzę. Ktoś z was był i naprawiał tam samochód ?

Znam Garaż Serwis bardzo dobrze- serwisowałem tam Renault Megane. Byłem za każdym razem bardzo zadowolony zarówno z obsługi, jak i z efektów. Ceny przyzwoite i zawsze uczciwie skonsultowane.

Chętnie bym tam wrócił z S-maxem, którego właśnie zamierzam kupić, ale nie mam pojęcia jakie mają doświadczenie w innych markach. Miałem zawsze przekonanie, że specjalizują się w Renault. Jak już będę miał samochód, to może podjadę tam i porozmawiam z właścicielem.

PT

slowian
03-05-2015, 22:14
W ASO jest jeszcze opcja okresowy przegląd 4+ dla osobowek za 490 wymiana oleju filtra oleju i powietrza

Nadano z 3Galaktyki

Dodam jeszcze, że w tej cenie jest Assistance Ford na 12 m-cy.

jerzu
04-05-2015, 09:35
Co mnie po assistance które mnie na siłę zaciągnie do ASO?

slowian
04-05-2015, 20:02
To tylko informacja co w tej cenie jest, nikt nie zmusza do kupna. W tej ofercie assistance działa w całej Europie, daje możliwość samochodu zastępczego, opłacenia noclegu w hotelu czy np. też otwarcie drzwi przy zatrzaśnięciu kluczyka w środku więc za tę cenę z wymianą oleju i filtrów chyba nie jest źle.

jerzu
04-05-2015, 20:20
Wiem że nikt nie zmusza, ale chyba mam prawo wyrazić swoje zdanie?
Olej wymienię taniej (ostatnio zapłaciłem 250 zl. za wymianę oleju z filtrem, olej Motul), a w swoim assistance też mam takie bajery ;)

mikawajos
09-05-2015, 16:16
Witam
Planuje zakup forda S-maxa w Warszawie w następnym tyg.
Chciałbym uprzednio podjechać na warsztat sprawdzić co nieco.
Polecicie koledzy gdzie możnaby to uczynić?
Dzielnica Ursynow, ale skłonny będę podjechać dalej jak stwierdzicie ze warto.

Pozdrawiam
M.

Darcin
27-05-2015, 21:44
Witam,
Mam pytanie chcialbym wymienic sprzeglo z dwumasa w swoim fordzie mondeo, mozecie polecic gdzies dobry warsztat?? Najelpiej okolice Piaseczna, ewentualnie Warszawa w okolicach Ursynowa. Znalazlem warsztat w Piasecznie Trans Petro Color, niby ma dobre opienie ma na portalu dobrymechanik.pl, ktos robil cos w tym warsztacie?? Dzieki za info.

Wizytor
08-06-2015, 21:15
Witam, W czwartek oddaje swoje Mondeo do ABScar na wymianę węża zasilającego turbinę. Napiszę po wszystkim jak było.
-----------------------------------------------

Dzisiaj odebrałem auto. Mechanicy zasugerowali, że wymiana węża jest zbędna. Oczyścili plamy oleju i uszczelnili połączenie. Wizyta kontrolna za tysiąc km. Dodatkowo powiedzieli, że wymiana odboi amortyzatorów (którą sugerowali mi w ASO) również jest niepotrzebna.
Cena 150PLN.
Jestem mile zaskoczony. Według mnie ABScar nie próbuje naciągnąć klienta na dodatkowe koszty i fachowo podchodzi do tematu. Polecam.

ognik71
19-06-2015, 09:34
Jeżdżę Fordami od wielu lat. Miałem 2 Focusy, Mondeo MK2, Galaxy 2007. Teraz mam Galaxy 2010.
Jak coś muszę zrobić w ASO jadę na Ostroroga do Lipskiego - może dlatego że mam blisko. Są ok. Kroją jak mogą, ale takie życie.

Zawieszenia/hamulce/układ kierowniczy: od lat we wszystkich autach naprawiam u Błońskiego: Zielonka;
ul. Poniatowskiego 63; +48 22 781-81-38. Zrobi wszystko, ma wszystko a jak nie ma to dorobi. Wadą jest to, że nie można się umawiać tylko trzeba przyjechać i czekać w kolejce. Nie do pobicia.

Błędy w elektronice, programowanie: Paweł tel 663042374(pracował w ASO które nie jest już ASO) oraz obecny na forum kolega Mayak (proszę go wyszukać i samemu się kontaktować - robi to hobbystycznie ale polecam).

Sprawy mechaniczne - zdecydowanie Szczotkarska 62a. Próbowałem w w różnych serwisach ale ten polecam. Czasem pewnie się mylą jak każdy ale to moim zdaniem porządni ludzie. Robiłem u nich wiele napraw. Zrobili mi np dwumasę w Galaxy. Jedyne co im nie wyszło to toczenie tarcz hamulcowych - tutaj lepiej sobie poradził Błoński.

Generalnie należy szukać specjalistów. Masz uszkodzony zacisk - szukaj firmy od zacisków (polecam Zapalamy.pl), alternator czy rozrusznik szukaj firmy od rozruszników (polecam Auto ART). Jak problem z maglownicą - regeneruj. Problem z linką jedź do Linplast (nie każdy chciał się podjąć naprawy mechanizmu hamulca ręcznego).

Lata doświadczeń w kilku zdaniach :) Powodzenia!

rgroch1
21-06-2015, 07:00
Mogę coś napisać o Kuta Motors na Łodygowej...
Chciałem wywalić klapki z duratec 1.8..zadzwoniłem ..odebrał szef powiedział żebym przyjechał i za 200zł mi to zrobią ..myslę suuper , przyjechałem szef zebrał mechaników i się ich pyta czy to robili i czy 200zł to nie za mało...goście starsi popatrzyli na silnik z przerażeniem i wkręty że to kupa roboty ( znaczy cały dzień rozkręcania itd ) i że to będzie za to 500zł . Ja się ich pytam czy kiedyś to robili? No kiedyś raz tak.....
Podziękowałem...

Może Kuta jest dobry w blacharce czy zawieszeniu... może...

mrdominik
02-07-2015, 18:23
Witajcie!
Szukam serwisu znającego się na fordowskich 2.0 tdci w Warszawie (Tarchomin).
Jest jakiś porządny serwis w tych okolicach?

faraon31
03-07-2015, 10:15
Witajcie!
Szukam serwisu znającego się na fordowskich 2.0 tdci w Warszawie (Tarchomin).
Jest jakiś porządny serwis w tych okolicach?

a jaki maż problem?

Virtutis
03-07-2015, 12:14
Siemka.
Czy znacie jakiś dobry warsztat od klimatyzacji w Warszawie?
Mam na wylocie kratki ok 12*C i to chyba ciut za dużo. Choć ilu ludzi tyle opinii i dlatego chciałbym żeby zbadał to specjalista.

majktajson
06-07-2015, 22:50
Cześć,
potrzebuje oddać w dobre "ręce które leczą" mojego Mondka TDCi 2.0 i wyleczą pompę, usuną błędy i ew. przeprogramują conieco, a przy okazji zerkną czy czegos jeszcze nie trzeba wyleczyc. Wdzieczny bede za info gdzie w W-wie ktoś potrafi zaopiekowac sie autkiem tak by dobrze zrobic a nie tylko dobrze zArobic.
Dzieki

M.
szybki kontakt do mnie na gmailu jako "roboczy24"
dzieki

fudi
13-07-2015, 08:39
Hej,

Chciałbym kupić samochód spod Piaseczna i zastanawiam się nad przeglądem przedzakupowym na miejscu. Polecacie ASO Forda w Piasecznie, czy macie może jakiś zaufany serwis w tych okolicach?

Pozdrawiam,
Mateusz

jadzior
16-07-2015, 08:21
Panie i Panowie,
potrzebuje jakiegoś dobrego/niedrogiego (jak sam to czytam to się uśmiecham :)) który podejmie się wymiany/sprawdzenia tylnego zawieszenia w Focus MK1 Kombi, oraz zerknąć na hamulce bo jak dochamowuje to stukają...
Interesują mnie okolice Moktowa, ale jak będzie Ursus to tez nic się nie stanie - byle by komunikacja miejska dojeżdżała :)

Z góry dziękuje.

expaby
17-07-2015, 11:19
Cześć,

Polecam skorzystanie z usług Pana Pawła z Piastowa. Warsztat jest na ulicy Prusa 7 w Piastowie, stoi tam całkiem sporo fordów ale nie tylko.

Odstawiłem tam swojego s-maxa 2.0 Pb + LPG, ponieważ praca silnika w mojej opinii była nie tak jak być powinna, dało się usłyszeć jakieś dziwne brzęczenie. Silnik był po sporym remoncie, m.in. po wymianie wału. Remont robił człowiek pracujący w autoryzowanym serwisie Forda w Wa-wie. Brzęczenie bardzo mnie niepokoiło, dlatego udałem się do niego z reklamacją. Niestety nie wiedział co się dzieje i co to za dźwięk. Pojechałem do innego warsztatu, tam stwierdzono że to wydech i mam się nie przejmować. Nie odpuszczałem, pojechałem do kolejnego, tam z kolei kazano mi obserwować i nasłuchiwać. Przełom nastąpił dopiero po telefonie do Pana Pawła i umówieniu się zerknięcie. W ciągu 5-10 minut i krótkiej przejażdżce postawił dwie prawdopodobne przyczyny: źle ustawiony rozrząd lub zawory. Umówiliśmy się że odstawię auto za kilka dni i tak zrobiłem. Okazało się, że diagnoza była prawidłowa i że w moim aucie był źle ustawiony rozrząd. Wreszcie trafiłem do profesjonalisty dlatego go polecam. Ceny rozsądne, atmosfera bardzo dobra, na 100% tam wrócę.

Robunio4
20-07-2015, 09:06
Siema
A gdzie pojechać na dopasowanie zderzaka, montaż osłony pod zderzakiem i osłony pod silnikiem. Z przodu nad zderzakiem są za duże szczeliny i bardzo nie ładnie to wygląda, auto było po kolizji i jest trochę słabo spasowane. Do tego trzeba założyć i podłączyć obudowę filtra powietrza z przepływką i zamontować obudowę akumulatora. No i pewnie regulacja silnika i przepływomierza po montażu filtra powietrza.
Dzięki z dobre podpowiedzi. :)

szmelcmax
24-07-2015, 22:43
Polecacie ASO Forda w Piasecznie, czy macie może jakiś zaufany serwis w tych okolicach? ASO to chyba mało kto poleca. Warto natomiast skorzystać z warsztatu "fordowskiego" w ... no nie wiem czy to jeszcze Piaseczno czy Jazgarzew. Ale jadąc na Górę Kalwarię może ze 300m za mostkiem na Jeziorce jest po prawej stronie nieco oddalony od głównej drogi spory budynek ze wspomnianym warsztatem. Łatwo przegapić choć napis duży. Kiedyś korzystałem i było ok.

Hipos
29-07-2015, 10:18
Mogę śmiało polecić Grzegorza Zarzyckiego z Solid Garage
specjalizacja Ford.
Poza blacharką komplet usług: diagnostyka komp., mechanika, klimatyzacja, opony

al Jerozolimskie 228 W-wa,
tel 502 472 028
solid-garage@wp.pl

Rift
30-07-2015, 15:11
Cześć.
Ciekawe czy tylko Ja ten temat przeczytałem caluteńki :p .
Zauważyłem, że wiele tematów się powtarza i wystarczy przejrzeć dokładnie temat by znaleźć odpowiedź (dotyczy prostych spraw jak klima, hamulce czy wymiana oleju).
Ceny prostych wymian jak np oleju za ponad 250-350zł :shock: dla mnie to szok.
5l oleju to koszt 100-150 zł filtr 20-45 i ok 30 min roboty (odkręcenie jedne śruby i filtra), skąd takie ceny, nie wiem.

Mnie interesuje grubszy temat znany na forum :? mianowicie remont silnika 1.8 duratec ( obecnie nie wiem czy mam benzynę czy diesla - zapotrzebowanie na obydwa płyny mam jednakowe :? :P )

Czy ktoś zna w okolicach Warszawy Zakład co profesjonalnie się tym zajmuje ?
Tzn. przed wymiana pierścieni robi pomiar "owalizacji" cylindrów, wymienia uszczelniacze i szlif głowicy i gniazd zaworowych itd.(dając na wszystko gwarancję)? Sprzedaż w takim stanie nie jest opłacalna więc muszę iść w druga stronę.

Pozdr.

actchris
31-07-2015, 08:03
Gdzie w Ursusie po 17 znajdę kogoś kto zobaczy mi wydech i ewentualnie zaspawa dziurę ? może być też sobota.

faraon31
31-07-2015, 11:18
w sobotę tak po dziesiątej na faraona 13 mogę zobaczyć (694715600)

actchris
31-07-2015, 11:35
Dam Ci znać rano bo troszkę zalatany ostatnio jestem. Jeszcze pewnie brat z S-MAX pewnie się odezwie bo jakiś błąd mu wyskakuje podczas jazdy.

yogagfx
03-08-2015, 09:34
Panowie, proszę o pomoc, bo nie bardzo wiem gdzie pojechać. Mam Mondka 2,2 TDCi z 2006 r. (MK3) ze standardowym problemem migającej sprężynki. 40 minut na trasie, dociążenie silnika i przy obrotach ok 3k lekkie szarpnięcie i miga sprężynka.
Silnik w tryb awaryjny i niechętnie przekracza 2k obrotów, moc znacznie zmniejszona. Nie gaśnie, dojechać się da, komfort niestety szlag trafia.
Auto niegdyś było moje służbowe i wtedy serwisowałem w ASO auto nobile, ale mam słabe zdanie o tym serwisie. W każdym razie, miałem już coś takiego 4 lata temu, wówczas skończyło się na regeneracji turbiny i pomogło.
Teraz nie chcę jechać do ASO (szkoda mi kasy) ale też chcę, żeby sprawa została poprawnie zdiagnozowana. Byłem w kilku warsztatach, nie potrafią ogarnąć tematu, wszyscy rozkładają ręce i twierdzą, że jak komputer nie zapamiętał błędu (bo nie zapamiętał, mimo wielokrotnego występowania problemu) to oni nie pomogą.
Gdzie mogę pojechać, żeby nie zbankrutować, a jednocześnie mieć temat zrobiony? Polećcie pliz jakiś warsztat w stolicy, który ogarnia diesle.
Z góry dzięki. I pozdrowienia.
PW

actchris
04-08-2015, 08:36
w sobotę tak po dziesiątej na faraona 13 mogę zobaczyć (694715600)

Na razie leżę i nie ma czasu, może za tydzień albo dopiero pod koniec sierpnia dam radę, jak będę coś wiedział dam znać.

Boblo
05-08-2015, 22:41
ygagfx, spróbuj tu www.wrmserwis.pl

kedar
06-08-2015, 21:52
yogagfx

ostatnio tego typu problemy miałem w dwóch mk3
temat ogarnięty tu -> Sylwester Rusa ul. Szarych Szeregów 5B
najtańsza opcja to nastawnik turbiny, niestety są i droższe

rosół
09-08-2015, 16:55
ABScar (Instalatorów 9, Warszawa) jest dalej polecany? Bo różne opinie są na necie, chętnie usłyszę słówko od kogoś z dużą ilością postów :). Zależy mi na czasie, jutro muszę znaleźć mechanika bo za tydzień wakacje, a mam "silnik usterka" :(.

rosół
09-08-2015, 18:34
Czy macie jakies opinie o Euro Car Serwis (Leonidasa 50) lub Feu Vert (Aleje Jerozolimskie 152)? Lub bardizej, ktorego teraz mechanika polecacie w okolicy Okecia/Wloch/Ochoty?

Rift
11-08-2015, 07:52
Szukam speca w Wawie i okolicach od remontów silnika --> wymiana zapieczonych pierścieni. Temat pilny :(

mrozpa
11-08-2015, 08:16
ABScar (Instalatorów 9, Warszawa) jest dalej polecany? Bo różne opinie są na necie, chętnie usłyszę słówko od kogoś z dużą ilością postów :). Zależy mi na czasie, jutro muszę znaleźć mechanika bo za tydzień wakacje, a mam "silnik usterka" :(.

sam u nich ratowałem wielokrotnie pare lat temu swoje byłe 1.6 tdci (znają te silniki na wylot).

moja opinia na ich temat jest pozytywna

ps.do dziś serwisuje u nich swoje mondeło :)

Stanley89
16-08-2015, 18:39
Witam,
Panowie szukam speca od silnika 2.0TDCI,(mondeo mk3) bardzo niepokojące stukanie, w żaden sposób nie stracił na mocy wszystko niby ok, tylko to stukanie!!! Chodzi mi o Speca a nie o mechanika..."zobaczymy pomyślimy, na szrot pan odda samochód będzie taniej" itd.
Proszę o pomoc miłośników Fordów.
Jestem z warszawy (Żoliborz)

faraon31
17-08-2015, 06:37
Witam,
Panowie szukam speca od silnika 2.0TDCI,(mondeo mk3) bardzo niepokojące stukanie, w żaden sposób nie stracił na mocy wszystko niby ok, tylko to stukanie!!! Chodzi mi o Speca a nie o mechanika..."zobaczymy pomyślimy, na szrot pan odda samochód będzie taniej" itd.

a ursus ci pasuje ? (694715600)

Stanley89
19-08-2015, 17:53
a ursus ci pasuje ? (694715600)
OK, fajnie. Widziałem kilka pozytywnych komentarzy zadzwonie i wpadne.;)
posłuchamy klekocika.

Velsu
29-08-2015, 08:21
Ten MotoReno dalej prosperuje? Probowalem dzwonic na ten numer i ze nie istnieje, znalazlem w google drugi, tez nie istnieje?

Mam chyba problem z automatem wiec postanowilem podjechac do Robert Cichecki Auto Sport na Modlinskiej w Warszawie, mam nadzieje ze nie bedzie zle, jak ktos ma jakas opinie na temat tego warsztatu bylbym wdzieczny.

MadMax V8
14-09-2015, 09:27
Witam,

Podjedz do Marcina z Moto Bull kilka lat serwisuje u niego swoje fordy i jest bezproblemowo ;) warsztat został przeniesiony na Bielany będziesz miał blisko
www.fordserwis.waw.pl

D3lta
20-09-2015, 10:18
Bielany będziesz miał blisko
www.fordserwis.waw.pl

Super! Też mam blisko. W tym tygodniu tam pojadę pogadać i liczę na to, że będzie to mój mechanik na lata. :)

lukaszm1991
25-09-2015, 21:42
Witam

Mógłby ktoś polecić mechanika w Warszawie, który wykona kontrole luzów zaworowych? Ku mojemu zdziwieniu polecany na forum ABScar nie wykonuje takiej usługi. Pozdrawiam :lol:

GregReg
08-10-2015, 12:53
Witam

Mógłby ktoś polecić mechanika w Warszawie, który wykona kontrole luzów zaworowych? Ku mojemu zdziwieniu polecany na forum ABScar nie wykonuje takiej usługi. Pozdrawiam :lol:

na Szczotkarskiej 62a - wczoraj rozmawiałem z gościem - będę do niego w przyszłym tyg wstawiał mojego Focus'a 1.8 tdci na rozrząd ( 2,500zł ) - podczas rozmowy powiedział że przy wymianie rozrządu robi od razu przegląd/regulację luzów, jak dobrze pamiętam koszt płytki ok 10 zł

HPL
11-10-2015, 10:01
będę do niego w przyszłym tyg wstawiał mojego Focus'a 1.8 tdci na rozrząd ( 2,500zł )

Tylko 8 kilometrów różnicy od mnie a cena wyższa prawie o trzy stówy.

jarowo
11-10-2015, 20:57
na Szczotkarskiej 62a - wczoraj rozmawiałem z gościem - będę do niego w przyszłym tyg wstawiał mojego Focus'a 1.8 tdci na rozrząd ( 2,500zł ) - podczas rozmowy powiedział że przy wymianie rozrządu robi od razu przegląd/regulację luzów, jak dobrze pamiętam koszt płytki ok 10 zł

Ja Ci polecam Pawła (HPL) tak jak napisał nie dość ze trzy stówki taniej to jeszcze masz pewność ze autko będzie dobrze potraktowane, wiem co piszę bo już 8 lat u Niego się stołuję.

arkadiusz301
14-10-2015, 22:47
Hejka, jestem nowy co do Forda, ale z tego co słyszałem to Samko trzeba omijać wielkim łukiem. Partacze i ciężko od nich później uzyskać pomocy, nawet jak coś zepsują. Opinia znajomych automatów !

Bump: Robiłem Corsę C automat na Człuchowskiej 33 Transtronik i gość jest skrupulatny, nie odda auta do puki nie zrobi. Robi DSG i Ezytronic pewnie robi też PowerShift poza tym jest tam sąsiedni warsztat i tez go polecam.

GregReg
28-10-2015, 17:47
Ja Ci polecam Pawła (HPL) tak jak napisał nie dość ze trzy stówki taniej to jeszcze masz pewność ze autko będzie dobrze potraktowane, wiem co piszę bo już 8 lat u Niego się stołuję.

Znalazłem jeszcze taniej i u dobrego mechanika (opinie i tu i tam ... )
Foczka trafiła do SOLID GARAGE (http://www.fordserwis.com.pl)

Aktualizacja 30-10-2015
Odebrane auto od SOLID GARAGE (http://www.fordserwis.com.pl)
+ 100% wykonanych prac zakończonych sukcesem :)
+ prace wykonane z należytą starannością ( auto oddane czyściutkie, i pachnące ... poważnie :) zawieszka z zapachem miły gadget )
+ w międzyczasie 3 telefony, informacje o dodatkowych częściach czy akceptuję itp ... na bieżąco informacja o kosztach
+ prosiłem o sprawdzenie auta gdyż jest u mnie od 2 tyg... następnego dnia miałem pełną informację co i jak z moją foczką
+ faktura + dokładna rozpiska użytych części i materiałów
+ do wglądu wszystkie stare/zużyte cześci
- dojazd tylko 1 autobusem z DW.Zachodniego :)

Koszty - miłe informacje, mimo że zostawiłem ponad 2,5 k zł to :
rozrząd kompletny góra i dół (kaseta) ze wszystkimi uszczelkami, uszczelniaczami, napinaczem itp ......... 1950 zł
hamulce tył, tarcze + klocki + wymiana ......ok 400 zł
wymiana pł.hamulcowego + odpowietrzenie ukł. + spr. układu .....80zł

Dodam jeszcze że skrupulatnie przejrzałem wykonane prace i nie mam żądnych uwag, wszystko czyste, ułożone, pospinane .. dokładnie tak jak by się samemu dla siebie robiło. Zgrzeszyłbym nie wspominając o Pani "recepcjonistce" która przyjęła i oddała auto oraz na bieżąco informowała mnie o stanie prac :) i co miłe zna się na wykonywanej pracy ... dobrze nawet bardzo dobrze

arkadiusz301
07-11-2015, 14:52
Witam, koledzy potrzebuje DOBREGO mechanika/warsztat do wymiany oleju w ASB PS w S-max Warszawa i okolice...
Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam Arek

arkadiusz301@wp.pl

Bierut
10-11-2015, 15:59
Właśnie jestem po wymianie oleju, filtrów + rozrząd w polecanym serwisie AUTO-WAŚ.
Tak jak poprzednicy jestem bardzo zadowolony. Jeden mechanik poświęcił 6 godzin na wykonanie usług. Ceny części bardzo konkurencyjne, robocizna także. Podoba mi się podejście do pracy. Szczerze polecam. Sam na pewno tam będę kontynuował serwis.

manio49
13-11-2015, 21:29
Poznałem jednego z mechaników z Wasia.
Byłem świadkiem jak wymienił rozrząd w focusie w 7!! minut ;)
Także ten, podzielam opinię kolegi Bierut, z tą jednak różnicą, że sam nic u nich nie robiłem.

robaror
01-12-2015, 11:14
Witam ,
Kogo polecacie z lakierników w Warszawie. Mój dziadzio C-Max został na parkingu dość mocno zarysowany ( przednie i tylnie drzwi od strony pasażera ). A na święta nie mogę się pokazać z zarysowaną blachą . Przez tę ilość postów nie sposób się przebić
Dzięki za pomoc

adam289
29-12-2015, 13:27
Ja bym w przypadku blacharki proponował się zgłosić do Auto Młynarski. Realizują naprawy powypadkowe z rozliczeniem bezgotówkowym z ubezpieczenia. Wszystko szybko i bezproblemowo załatwiają. Więcej info o ofercie jest na ich portalu www.auto-mlynarski.pl.

rafal_baranski1
17-01-2016, 20:34
Panowie,
moja foka 1,6 tdci 90km 09' wypluła mi właśnie P042F. Podłączyłem autko pod kompa i po weryfikacji podobnych problemów z forum (brak mocy, odłączone turbo) okazało się, że mam problem z EGR. Tylko nie wiem czy mam go czyścić, zamawiać nowy itp.. Polecacie kogoś od tych tematów? Warsztat na szczotkarskiej aktualny? Jestem z bielan. Niedawno robiłem półoś w feuvert na conrada 29 na bielanach i było w miarę ok.

faraon31
18-01-2016, 14:13
lak pasuje ci ursus to ci poradzę (694715600)

kapecio
18-01-2016, 21:23
Hej, siemanko, przestało mi śmigać światło wstecznego, potrzebuję jakiegoś sprawdzonego warsztatu do wymiany czujnika wstecznego, nie mam niestety dostępu do odpowiednich warunków, aby samemu to wymienić. Polecicie coś? :)

faraon31
19-01-2016, 06:56
Hej, siemanko, przestało mi śmigać światło wstecznego, potrzebuję jakiegoś sprawdzonego warsztatu do wymiany czujnika wstecznego, nie mam niestety dostępu do odpowiednich warunków, aby samemu to wymienić. Polecicie coś? :)

jak pasuje ci ursus to dawaj (694715600)

Rafał-Focus
19-01-2016, 19:12
Dziś Focus zadowolony po wizycie w serwisie u Pawła " HPL " (Piastów, Prusa 7).

Szybko, profesjonalnie, w miłej atmosferze. Polecam!!

kabar3
29-01-2016, 20:39
hej, dzisiaj swojego focusa odebralem od Pawla "Paolo" z Piastowa, Prusa 7. Szukalem dobrych mechanikow, znajacych sie na fordach w Poznaniu, ale jeszcze na takich nie trafilem. korzystajac z tego, ze i tak wybieralem sie do wawy postanowilem zostawic samochod u Pawla.

polecam go wszystkim. szybko, konkretnie a jednoczesnie uprzejmie i z zaangazowaniem. co bylo robione:

- na wolnych delikatnie poszarpywal, ledwo zauwazalnie, ale mnie wkurzalo. jeden mechanik nie byl nawet w stanie tego zauwazyc. drugi, ponoc spec od fordow, stwierdzil ze to pewnie swiece, bo zalozylem denso a nie ori ("fordy lubia oryginalne"). zgadnijcie czy zmiana na ori cos zmienila... Pawel zaproponowal sprawdzenie rozrzadu. okazalo sie, ze faktycznie lancuch jest juz troche rozciagniety i rozrzad wymagal niewielkiej korekty. efekt - poszarpywanie jak reka odjal. dodatkowo mam wrazenie ze jest cichszy na wysokich obrotach i lepiej sie zbiera (co ma sens). btw zmienil sie tez wykres LTFT (wczesiej LTFT prawie caly czas byl mniej lub bardziej ujemny)

- sprawdzenie luzu zaworowego (212 tys i luz w normie, nie zagazowany)
- halasujaca oslona wydechu
- "osluchanie" klapek w dolocie i dwumasy. bedą żyły :)
- niedzialajacy spryskiwacz tylny. niby drobiazg a poprzedni zaufany mechanik polegl na odkrecaniu spojlera (przekrecona sruba) i dal za wygrana. okazalo sie, ze winna byla pompka... pierwszy raz od kiedy kupilem dziada dziala tylny spryskiwacz, a przy okazji przednie rowniez wreszcie pryskaja jak powinny

- wymiana poduchy skrzyni. To Pawel sam zauwazyl. po wymianie mniej szarpie przy redukcji

auto bylo gotowe na drugi dzien. od teraz w Poznaniu zalatwiam tylko bierzace pierdoly, z wszystkim co powazniejsze i wymagajace zdiagnozowania uderzam do Pawla. polecam!

she-lat
02-02-2016, 08:08
Złego słowa nie mogę powiedzieć na temat tego jak zostałem obsłużony ostatnio przez zakład na Chodeckiej (www.auto-mlynarski.pl to strona firmy). Naprawa była z OC. Świetnie nałożony lakier, jakby człowiek nie wiedział że była obcierka, to by się sam nie domyślił.

Przemas_D
10-02-2016, 09:31
Szukam dobrego warsztatu do wymiany rozrządu, najlepiej na Pradze, możecie coś polecić?

mayak
10-02-2016, 11:27
polecam ZBICAR na ul. Naddnieprzańskiej (w bok od Marsa)

MaxWawa
10-02-2016, 15:50
A chętnie zasięgnę opinii na temat warsztatu Abc Auto serwis Włochy, na Noteckiej 13,jutro jestem z nimi umówiona na przegląd, a z tego co czytałam na stronie robią też tłumiki i mają wulkanizację. Ktoś tam był ? Opinie na necie mają dobre, ale może ktoś tam był i sprawdzał na własnej skórze?

jerzu
10-02-2016, 20:58
Ja nie byłem, ale firma, w której kupowałem regenerowaną pompę wspomagania poleca ich do montażu.

masterek
14-02-2016, 10:53
Od niedawna jestem posiadaczem S-maxa.
Lada chwila musze zrobic podstawowy przeglad - wymiana oleju i filtrow.
Za 20tys km czeka mnie wymiana rozrzadu.

Czy polecilbys Paolo z Piastowa?

hej, dzisiaj swojego focusa odebralem od Pawla "Paolo" z Piastowa, Prusa 7. Szukalem dobrych mechanikow, znajacych sie na fordach w Poznaniu, ale jeszcze na takich nie trafilem. korzystajac z tego, ze i tak wybieralem sie do wawy postanowilem zostawic samochod u Pawla.

polecam go wszystkim. szybko, konkretnie a jednoczesnie uprzejmie i z zaangazowaniem. co bylo robione:

- na wolnych delikatnie poszarpywal, ledwo zauwazalnie, ale mnie wkurzalo. jeden mechanik nie byl nawet w stanie tego zauwazyc. drugi, ponoc spec od fordow, stwierdzil ze to pewnie swiece, bo zalozylem denso a nie ori ("fordy lubia oryginalne"). zgadnijcie czy zmiana na ori cos zmienila... Pawel zaproponowal sprawdzenie rozrzadu. okazalo sie, ze faktycznie lancuch jest juz troche rozciagniety i rozrzad wymagal niewielkiej korekty. efekt - poszarpywanie jak reka odjal. dodatkowo mam wrazenie ze jest cichszy na wysokich obrotach i lepiej sie zbiera (co ma sens). btw zmienil sie tez wykres LTFT (wczesiej LTFT prawie caly czas byl mniej lub bardziej ujemny)

- sprawdzenie luzu zaworowego (212 tys i luz w normie, nie zagazowany)
- halasujaca oslona wydechu
- "osluchanie" klapek w dolocie i dwumasy. bedą żyły :)
- niedzialajacy spryskiwacz tylny. niby drobiazg a poprzedni zaufany mechanik polegl na odkrecaniu spojlera (przekrecona sruba) i dal za wygrana. okazalo sie, ze winna byla pompka... pierwszy raz od kiedy kupilem dziada dziala tylny spryskiwacz, a przy okazji przednie rowniez wreszcie pryskaja jak powinny

- wymiana poduchy skrzyni. To Pawel sam zauwazyl. po wymianie mniej szarpie przy redukcji

auto bylo gotowe na drugi dzien. od teraz w Poznaniu zalatwiam tylko bierzace pierdoly, z wszystkim co powazniejsze i wymagajace zdiagnozowania uderzam do Pawla. polecam!

jarowo
14-02-2016, 13:45
Sporo osób poleca, osobiście też polecam, zawsze auto jest zrobione tak jak powinno.
Na forum MKP masz spory temat o warsztacie Paolo.

luu1986
24-02-2016, 05:33
Szukam dobrego warsztatu do wymiany rozrządu, najlepiej na Pradze, możecie coś polecić?

Ja robiłem w Euro Art na Bieżuńskiej całą dwumasę + sprzegło (komplet). Zrobione fachowo w jeden dzień. Robocizna 500 zł

velPaulus
29-02-2016, 20:38
Panowie, czy ktoś ma do polecenia warsztat, który byłby w stanie ogarnąć i usunąć problem świecącej się (co jakiś czas, nie zawsze) kontrolki poduszki (nie "wymiguje" błędów)?

faraon31
01-03-2016, 07:52
jak ursus ci pasuje to zapraszam (694715600)

Gaborno
04-03-2016, 08:22
Mój Focus oddany 02 marca odebrany 03 marca (wym.rozrządu z pompą wody, nowe tarcze i klocki przód, filtr oleju wraz z wym oleju, filtr kambinowy, plus inne drobne naprawy\wymiany). Jestem pod wrażeniem. Polecam wszystkim serwis u Pana Pawła " HPL " (Piastów, Prusa 7).
Cyt. p. Pawła " u mnie samochody nie stoją, ja je naprawiam"
Szybko, profesjonalnie, w miłej atmosferze. Polecam!!

robaror
08-03-2016, 15:02
Witam wszystkich
W ostatnim tygodniu moje autko ( focus c- max 03') zaczęło niedomagać.Problemem była moc..Raz ona była raz jej nie.. Z początku miał przyspieszenie jak traktor. Byłem w warsztacie no to powiedzieli że regeneracja turbiny ( 2000 PLN). Jak zabrałem auto z tego warsztatu ( robione były pierdoly) to moc zaczynała wracać. Najpierw na zasadzie: raz jest a dwa razy jej nie ma ale z biegiem czasu ta moc wracała. Podajcie proszę warsztat który może to sprawdzić co się dzieje -oczywiście za rozsądną cenę.. Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi. Moc teraz jest ale uważam że nie jest to pełna moc

go2mati
09-03-2016, 20:03
Całkowicie się zgadzam z poniższym. Umówiłem się na całościowy zakres prac dotyczących elementów eksploatacyjnych silnika mojego S-MAX w SOLID GARAGE (http://www.fordserwis.com.pl) i gorąco polecam! Profesjonalnie i skrupulatnie i w bardzo przyzwoitych cenach. Świetna robota, wszystko dopieszczone, wytłumaczone i doinformowane. Uzgodniony zakres robót i materiały. Świetni fachowcy, świetna robota. W zasadzie kolega GregReg opisał dokładnie wszystko co i u mnie miało miejsce, potwierdzam w 100%. No i też dostałem zawieszkę zapachową :) Nie mam pytań - świetne miejsce, świetni ludzie. Wiedzą co robią i to robią. Warto. Tak powinna wyglądać naprawa auta. :)

Jeszcze jedno: faktycznie dokładnie pod sam warsztat dojeżdża jeden autobus z Dworca Zachodniego 717. Bezpośrednio. Jednak z Dworca Zachodniego jedzie kilka autobusów do przystanku wcześniej i można przejść kawałek. Chcę powiedzieć, że to akurat nie jest problem po prostu. To tak na marginesie.
Znalazłem jeszcze taniej i u dobrego mechanika (opinie i tu i tam ... )
Foczka trafiła do SOLID GARAGE (http://www.fordserwis.com.pl)

Aktualizacja 30-10-2015
Odebrane auto od SOLID GARAGE (http://www.fordserwis.com.pl)
+ 100% wykonanych prac zakończonych sukcesem :)
+ prace wykonane z należytą starannością ( auto oddane czyściutkie, i pachnące ... poważnie :) zawieszka z zapachem miły gadget )
+ w międzyczasie 3 telefony, informacje o dodatkowych częściach czy akceptuję itp ... na bieżąco informacja o kosztach
+ prosiłem o sprawdzenie auta gdyż jest u mnie od 2 tyg... następnego dnia miałem pełną informację co i jak z moją foczką
+ faktura + dokładna rozpiska użytych części i materiałów
+ do wglądu wszystkie stare/zużyte cześci
- dojazd tylko 1 autobusem z DW.Zachodniego :)

Koszty - miłe informacje, mimo że zostawiłem ponad 2,5 k zł to :
rozrząd kompletny góra i dół (kaseta) ze wszystkimi uszczelkami, uszczelniaczami, napinaczem itp ......... 1950 zł
hamulce tył, tarcze + klocki + wymiana ......ok 400 zł
wymiana pł.hamulcowego + odpowietrzenie ukł. + spr. układu .....80zł

Dodam jeszcze że skrupulatnie przejrzałem wykonane prace i nie mam żądnych uwag, wszystko czyste, ułożone, pospinane .. dokładnie tak jak by się samemu dla siebie robiło. Zgrzeszyłbym nie wspominając o Pani "recepcjonistce" która przyjęła i oddała auto oraz na bieżąco informowała mnie o stanie prac :) i co miłe zna się na wykonywanej pracy ... dobrze nawet bardzo dobrze

AstraC
16-03-2016, 23:25
Witam wszystkich,

Potrzebowałbym warsztat, który ogarnie mi sprawy około turbinowe w Galaxym 2.0 TDCI 2009, na 100% jest nieszczelny dolot, do tego turbina dosyć leje olejem. Chciałbym tzw. full service - czyli oddaje popsuty, odbiorę ze szczelnym, czystym dolotem oraz zregenerowaną turbinką, ktoś coś? Warszawa i bliskie okolice.

Pozdrawiam

luki11
21-03-2016, 11:36
Witam, poszukuję mechanika (nie aso) najlepiej w okolicach Wołomina, ewentualnie Warszawa do zrobienia kilku pierdół w moim Mondeo Mk3 (nie działają awaryjne, otwieranie klapy z przycisku we wewnątrz auta i jeszcze coś tam). Zależy mi na ludziach doświadczonych z Fordzikiem by nie polegli na jakiejś głupocie ;) Proszę o jakieś namiary. Pozdrawiam

radek9103
21-03-2016, 17:43
luki11 Tyle to sam ogarniesz :D

luki11
22-03-2016, 10:08
radek9103 wiem, że bym ogarnął ale niestety brak czasu :/ akurat ma drugi do jazdy i ten tak poszedł szczerze w odstawkę ale zadbać trzeba więc pytanie nadal aktualne;)

radek9103
22-03-2016, 14:02
Czyli polecam https://m.facebook.com/profile.php?id=197656533729257

sinu600
22-03-2016, 15:35
Polecam Mechanika Pojazdowa
Wa-wa ul.Fortuny 33 Marek Sagało
Tel 22665-95-12
Kom 602-229-472
Robię u nich każdy swój samochód i nie narzekam,dla mnie są dobrzy skoro dają radę nawet z czymś takim jak Lancia Lybra(w innych warsztatach w okolicy Bemowa nikt nie chciał mi jej naprawić jak pierdło wspomaganie a oni naprawili to w 2 godziny,pękł tylko przewód i żeby nie wyciągać chłodnicy i unosić silnika koszta koszta połączyli przewód 3 rok jeżdżę i jest ok zapłaciłem 100zł) a teraz Mk4 świeżo po zakupie zrobiony u nich termostat koszt 450zł całość.

Artic1972
22-03-2016, 17:55
Witam, proszę jakie miejsce możecie mi polecić w Warszawie (najlepiej w okolicy Wilanowa) na zrobienie szybkiego (bez robienia terminu) serwisu. Nie jestem miejscowym, a właśnie "zaświecił" mi się "serv" i nie chcę jechać 800 km do domu nie robiąc tego. Dzięki za każdą radę. :)

jarowo
22-03-2016, 18:09
Paolo Piastów tel 791 744 660
Solid garage tel 503 840 228
Jednego i drugiego polecam.

MaxWawa
22-03-2016, 20:25
Pytałam jakiś czas temu o opinie o ABC AUTOSERWIS WŁOCHY na Noteckiej we Włochach.
Zrobiłam u nich przegląd, i jestem mega zaskoczona, gdyż cały robota trwała może godzinę, sprawdzili wszystko od podłogi aż po dach, wymienili filtry oleju, paliwa, kabinowy (fordowskie) i olej( fordowski) za 220 pln-ów ( chyba nie przepłaciłam ) Pokazywali co, gdzie, nie krzyczeli jak im zadawałam pytania, można było się w trakcie kręcić koło samochodu.
Tak więc ja polecam - cierpliwi Panowie

radek9103
22-03-2016, 20:33
Może w oko im wpadłaś :P

luk&mary
22-03-2016, 20:42
Możecie polecić kogoś kto wymieni dwumas + sprzęgło + wysprzęglik jestem z Bielan ale mogę podjechać nieco dalej jeśli ktoś się w tym specjalizuje.

MaxWawa
23-03-2016, 10:25
Może w oko im wpadłaś :P

Bardzo wątpię, gdyż drugi klient który był w tym samym czasie też miał pełną swobodę ;)

Artic1972
23-03-2016, 15:51
Paolo Piastów tel 791 744 660
Solid garage tel 503 840 228
Jednego i drugiego polecam.

Dziękuję, skorzystałem z "Solid Garage". Szybko, sprawnie i bezproblemowo. :)

Iron Age
23-03-2016, 18:50
Hej,

czy ktoś ma jakieś doświadczenia związane z serwisem EWCAR?
http://ewcar.pl/pl/i/Serwis-Ford/13

jerzu
23-03-2016, 21:39
Z serwisem nie. Ze sklepem owszem. Negatywne.

poul_angel
24-03-2016, 15:49
Czy ktoś może polecić pewny serwis do ogarnięcia problemów z pompa w Focusie 2.0 TDCI. Najlepiej żeby był to ktoś co zna temat pomp i wtrysków siemens.

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

dagetto
25-03-2016, 08:28
Najlepiej żeby był to ktoś co zna temat pomp i wtrysków siemens.
Ludzie polecają Roto Service
http://dizba.republika.pl/mod222.html

Golson
25-03-2016, 12:50
Ludzie polecają Roto Service

Nie polecam. http://www.autocentrum.pl/gfx/mordki/smoke.gif

poul_angel
25-03-2016, 12:51
Nie polecam. http://www.autocentrum.pl/gfx/mordki/smoke.gif
A masz jakieś przykre doświadczenia?

Madb
14-04-2016, 22:37
Ostatnio musiałem poszukać nowego mechanika który od ręki przyjmie mojego Focusa i zdiagnozuje problem który pojawiał sie od dłuższego czasu a większość mechaników rozkładała ręce nie chcąc szukać przyczyny, na Szczotkarskiej cieżko z terminami, ABSCar przyjął mnie od ręki , tego samego dnia auto sprawdzone i naprawione, fajna obsługa, pytają o szczegóły , objawy, polecam :)

muzgm
19-04-2016, 19:58
Witam dziś byłem u AUTO-WAŚ UL. KOBIAŁKA 28 i powiem tak jestem raczej zawiedziony, może tematy mechaniczne mają opracowane i w tranzytach są dobrzy ,ale...Wydaje mi się ze u nich każdy mechanik dostaje zlecenie na konkretny samochód i przy nim pracuje w pojedynkę robi diagnozę itp i musi znać się na wszystkim czyli na niczym dobrze. Pojechałem do nich z pulsowaniem mocy tzw. sławnym zajączkowaniem,po krótkiej rozmowie z mechanikiem pojechaliśmy na test na czuja bez kompa i pomiaru parametrów.Po powrocie mech.stwierdził że auto zapierd.. ja mu że przecież mówiłem że na pierwszych 3,4 biegach tak jest, na teście po okolicznych uliczkach nie dało się wywołać efektu ( za małe prędkości i brak możliwości wrzucenia biegu 5,6) Wróciliśmy macha w górę i jak zobaczyłem że gościu nie potrafi zdjąć pokrywy silnika (szarpał ją od tyłu ) musiałem mu pomóc, to już wiedziałem że on nic nie pomoże podłączył kompa posprawdzał coś tam i powiedział że wszystko jest ok. Aha poświecił jeszcze latarką tu i tam i powiedział że nic nie widzi złego.Postanowiłem to zakończyć i poprosiłem o koniec diagnozy. Jeśli macie prosty temat mechaniczny może są i dobrzy , ale jeśli chodzi o sprawy natury elektryczno-diagnostyczne gdzie nie ma wczytanych błędów to raczej nie polecam.

g6444723
19-04-2016, 23:04
Witajcie, potrzebuję zrobić kilka napraw w mojej foce:

1. na przeglądzie powiedziano mi, że tylne tuleje przednich wahaczy nadają się na robienie
2. wydaje mi się, że trzeba sprawdzić luzy zaworowe bo moim zdaniem klekocze i latają mu obroty (1.6 na szklankach i gazie)

3. ogólnie rzucić okiem czy się auto nie rozpadnie za 10k km i co trzeba w nim zrobić :)

Polecicie mi zakład lub zakłady, które dadzą uczciwą cenę za porządną robotę? Okolice Włochy, Ochota, Ursus. Niemniej przez najbliższy czas będę odwiedzał regularnie Wólkę Kosowską, więc Raszyn, Janki i Wólka też wchodzą w grę.

jerzu
20-04-2016, 08:16
Ursus

Piastów, Prusa 7.

MaxWawa
20-04-2016, 22:35
Okolice Włochy, Ochota, Ursus. Niemniej przez najbliższy czas będę odwiedzał regularnie Wólkę Kosowską, więc Raszyn, Janki i Wólka też wchodzą w grę.

ul. Notecka 13, Włochy, Abc Auto Serwis Włochy

mayak
21-04-2016, 08:06
zajrzyj tu: http://www.fordserwis.com.pl/ - Jerozolimskie 228

rychu.zychu
22-04-2016, 13:10
mayak serwisujesz samochód w solid garage ?

mayak
22-04-2016, 13:12
za daleko ode mnie, serwisuje w Zbicar (ul. Naddnieprzańska, w bok od Marsa), ale o SoligGarage słyszałem dużo pozytywnych opinii

jerzu
22-04-2016, 14:09
Chyba muszę się do tego Solid Garage wybrać. Widzę że rozwiązują "problemy z DPF" ;)

lukero
28-04-2016, 12:52
Pytałam jakiś czas temu o opinie o ABC AUTOSERWIS WŁOCHY na Noteckiej we Włochach.
Zrobiłam u nich przegląd, i jestem mega zaskoczona, gdyż cały robota trwała może godzinę, sprawdzili wszystko od podłogi aż po dach, wymienili filtry oleju, paliwa, kabinowy (fordowskie) i olej( fordowski) za 220 pln-ów ( chyba nie przepłaciłam ) Pokazywali co, gdzie, nie krzyczeli jak im zadawałam pytania, można było się w trakcie kręcić koło samochodu.
Tak więc ja polecam - cierpliwi Panowie

ode mnie w mondeo chcieli 600zl za przegląd z wymiana oleju i wszystkich filtrów , co sadzicie o tej cenie?

jerzu
28-04-2016, 13:34
Nie wiem co wchodzi w skład tego przeglądu, ale... http://www.ford.pl/Serwis/Motorcraft_Service/Serwis

mrozpa
28-04-2016, 14:47
Chyba muszę się do tego Solid Garage wybrać. Widzę że rozwiązują "problemy z DPF" ;)

a ja widzę, że warsztat prowadzony jest przez byłych mechaników z ABS CAR, co daje podstawy sądzić, że na fordach się znają, i przy połączeniu, że pracują na swoją rękę może być atutem.

Lukasp85
29-04-2016, 14:48
Jestem po odbiorze Focusa z Solid Garage, w moim aucie przestawiła się zbieżność i kierownica nie była prosto przy jeździe na wprost. Inny serwis przy wymianie płynu hamulcowego zdiagnozował u mnie końcówkę drążka do wymiany i nie zauważył zużytych klocków hamulcowych, choć wymianę płynu zrobili dobrze i w sensownej cenie.
Z Solid Garage za to uczciwie zadzwonili do mnie i przyznali że końcówki nie trzeba robić, bo jest ok, ale geometrię trzeba było zrobić i do tego zużyte klocki do wymiany. Przy okazji dowiedziałem się, że poci mi się amortyzator i trzeba by się tym zająć za jakiś czas.
Zapłaciłem za geometrię i klocki + montaż 340 zł (160 zł same klocki Motorcraft, czyli cena zbliżona do internetowej)
Pierwsza wizyta, serwis ok. Amory chyba też u nich zrobię, cenę za amory podali podobną do ceny na Ford E sklep więc nie zdzierają na częściach.

Bierut
02-05-2016, 11:43
Solid Garage czy Ford Lipski ?

Proszę o sugestię osób które korzystały z tych serwisów w Warszawie.

Przegląd w Solid (mały, czyli bez filtra paliwa, ale chyba z filtrem pyłkowym) to ok. 320 zł (w tym niektóre filtry zamienniki), a u Lipskiego (zgodnie z przeglądem Forda 4+) to 490 zł na oryginalnych filtrach + asisstance na Europę, którego obecnie w pakiecie ubezpieczenia nie mam, a będę potrzebował. Dopłata u mojego ubezpieczyciela to ok. 160 zł, czyli mniej więcej tyle ile wynosi różnica w cenie usług.

Poprzedni przegląd (duży z rozrządem) robiłem w Auto-Waś. Jestem zadowolony (pisałem o tym wcześniej), ale po ostatnim kontakcie telefonicznym (brak odpowiedzi na maila) odczułem niechęć do wykonania tej usługi. Może mają już za dużo firmowych Transitów i nie zależy im na "drobnych" klientach indywidualnych.

olek_grom
05-05-2016, 09:55
Ktoś ma jakieś info nt. warsztatu "Auto Lisia" http://www.auto-lisia.pl/o-nas.html na ul. Lisiej w Warszawie?
Ma dużo dobrych opinii na "dobrym mechaniku".
Wszystkie polecane warsztaty są daleko ode mnie (Targówek).
Z góry dzięki

Ewik84
06-05-2016, 13:53
odebrałam mojego mondziaka z solid garage, przegląd zrobili na tip top, naprawili wszystko co było konieczne i dali wskazówki co w kolejności względem priorytetów trzeba jeszcze zrobić i ile to będzie kosztowało,póki co auto chodzi jak strzała, usługa pełna profeska!!!a i cenowo jest całkiem przyzwoicie, generalnie znają się na robocie, nawet auto wybłyszczone w gratisie :), szczerze polecam!!!

Luki_F
06-05-2016, 16:25
Witajcie,

Potrzebuję założyć alarm do Focusa 2 - 2005 rok. Okolica najlepiej Ochota, Włochy. Możecie kogoś polecić ?

Pozdrawiam,

Looq
09-05-2016, 11:42
Witam
Do wszystkich FFmk2 poliftowych, którzy zmagają się z kreskami na przedliftowym wyświetlaczu i zimnymi lutami. Na ul. Dobrej r. Zajęczej w Warszawie za 250zł + Vat (307zł) można naprawić zegary. Jak narazie mam przejechane ok. 300 km i nic się niepokojącego nie wyświetla. Czas działania ok. 1h i auto do odbioru. Zostałem również poproszony "gdyby coś się działo" to proszę podjechać sprawdzimy - jak narazie wszystko działa.
http://centrum-dobra.com.pl/

PIOTR_R_R
10-05-2016, 10:51
Witam,
Koledzy czy możecie kogoś polecić do usunięcia filtra DPF z Mondeo mk4 2.0 tdci .
Jestem w pilnej potrzebie :-(

poul_angel
10-05-2016, 10:52
A skąd jesteś?

PIOTR_R_R
10-05-2016, 10:53
Jak w opisie z Warszawy

poul_angel
10-05-2016, 11:33
Nie spojrzałem na opis. Słyszałem dużo dobrego o Panie Pawle co pracuje też w centrum dobra. Ogólnie niezły elektronik. Telefon do niego 663 042 374

PIOTR_R_R
10-05-2016, 14:24
Nie spojrzałem na opis. Słyszałem dużo dobrego o Panie Pawle co pracuje też w centrum dobra. Ogólnie niezły elektronik. Telefon do niego 663 042 374

Dzięki za informację.

A miał ktoś do czynienia z Pit Stop na Karczunkowskiej ?

Looq
11-05-2016, 08:35
Słyszałem dużo dobrego o Panie Pawle co pracuje też w centrum dobra. Ogólnie niezły elektronik. Telefon do niego 663 042 374

Potwierdzam, właśnie jestem po naprawie zimnych lutów przez Pana Pawła i po 500 km jest spokój nic niepokojącego się nie wyświetla