Zobacz pełną wersję : Dobre (nie ASO) warsztaty w Warszawie. Kompendium wiedzy!!!
poul_angel 11-05-2016, 08:53 Potwierdzam, właśnie jestem po naprawie zimnych lutów przez Pana Pawła i po 500 km jest spokój nic niepokojącego się nie wyświetla
A można Wiedzieć ile taka naprawa zimnych lutow u Pawła, bo u mojego taty w FF2FL wyświetlacz szaleje i chyba trzeba się za to zabrać.
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
ile taka naprawa zimnych lutow u Pawła
250 zł + VAT - 307 zł
1h i naprawione
poul_angel 11-05-2016, 09:51 Dzięki za info
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
slawomirro 11-05-2016, 13:16 Jeszcze apropo UrsynCar na Romera w Warszawie.
Byłem tam kolejny raz, ustawiali mi pełną geometrię i zbieżność oraz wymienili uszkodzone i zapieczone łożysko lewy przód.
Warsztat zbiera różne opinie. Złe i dobre. Zastanawiałem się z czego to wynika. Wyszło mi, że z podejścia do klienta. Poprzednio byłem zadowolony z usług,
ale już znacznie gorzej było z wiedzą i chęcią słuchania klienta przez człowieka, który tam przyjmuje do napraw dla klientów indywidualnych.
Tym razem trafiłęm na osobę z obsługi flot i firm. Inny człowiek i od razu inne podejście. Słuchał, doradzał, interesował się, szukał w Google rozwiązania
tego czego sam nie wiedział i w czym warsztat Forda nie mógł pomóc.
Koszt tej naprawy dyskusyjny, bo 1000zł, ale bardzo dużo zmienia podejście do klienta, nieważne jak dobrze warsztat naprawia auto.
Sorry, ale jeśli obsługa przy kliencie szuka rozwiązania w Google w sprawie geometrii i łożyska to dobrze nie wróży.
slawomirro 12-05-2016, 13:07 Sorry, ale jeśli obsługa przy kliencie szuka rozwiązania w Google w sprawie geometrii i łożyska to dobrze nie wróży.
Kazali sprawdzić punkty bazowe nadwozia. Oni tego nie robią i w całym mieście są tylko 2-3 miejsca gdzie to można zrobić, więc sprawdzali dla mnie gdzie.
elucidate 12-05-2016, 18:37 Szukam warsztatu/osoby który zna się na Fordzie a dokładniej Focusie gdzie podejmą sie modyfikacji np. dołożenie czujnika zmierzchu i świateł czy tez wymiana lusterek zewnętrznych na BLIS itp. Byłem w solidgarage i tylko usłyszałem takie informacje jak utraci Pan gwarancje i odpiszemy Panu na email - na tym się skończyło.
A kto mi poleci dobry zakład w którym mógłbym wymienić komplet sprzęgła z dwumasą ?. Mam na uwadze zakład Solid Garage i ew. Auto-Waś
A kto mi poleci dobry zakład w którym mógłbym wymienić komplet sprzęgła z dwumasą ?. Mam na uwadze zakład Solid Garage i ew. Auto-Waś
Jeśli chodzi o Wasia to najpierw zadzwoń i dowiedz się czy są chętni przyjąć auto.
Ostatnio, gdy chciałem się umówić na przegląd to nie byli zbyt chętni.
Wcześniej jednak robiłem u nich rozrząd z pompą, olej i wszystkie filtry i bylem zadowolony.
Gdyby byli chętni to bym kontynuował współpracę.
przejrzałem kilka stron wstecz i ale nic nie wygrzebałem :roll:. gdzie zrobić silnik to wiem gorsza sprawa z blacharka. stara ostatnio przetestowała wytrzymałość filaru na parkingu :mad: tragedii dużej nie ma ale próg poszedł się.. wiadomo co.. w Warszawie czy tez okolicy do 20km. byle by było tanio i dobrze nie musi być szybko ;)
Z OC sprawców robiłem 2 wczsniejsze auta w EMTI na Młodzieńczej. Zadzwoń zapytaj.
wilhelmsson 09-06-2016, 11:41 Zajrzyj do tego wątku:
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=242202
Ostatnio robiłem u nich klapę i zderzak w kombi, jest całkiem dobrze. Nie wiem czy tanio, bo z OC sprawcy.
Hej,
poszukuje jakiegoś sprawdzonego mechanika na Warszawskiej Woli. Do standardowych eksploatacyjnych napraw - klocki, tarcze, zawieszenie, filtry, oleje. Tak żeby wykonać pełny przegląd po zimie i sprawdzić co jest do wymiany/naprawy.
Dzięki za pomoc
Polecam Solid Garage http://www.fordserwis.com.pl.
rychu.zychu 11-06-2016, 22:02 Hej,
poszukuje jakiegoś sprawdzonego mechanika na Warszawskiej Woli. Do standardowych eksploatacyjnych napraw - klocki, tarcze, zawieszenie, filtry, oleje. Tak żeby wykonać pełny przegląd po zimie i sprawdzić co jest do wymiany/naprawy.
Dzięki za pomoc
Może nie Wola , ale na Bemowie masz stary dobry sprawdzony serwis Forda ul.Szczotkarska 62A (22) 665 93 86
kaczy_skc 16-06-2016, 09:30 Panowie,
Gdzie w Warszawie znajdę magika od klimatyzacji? Do wymiany mam prawdopodobnie cewkę sprężarki. Fajnie gdyby był to warsztat na tyle ogarnięty, że zrobi to bez demontażu sprężarki.
Ja regenerowałem kompresor klimatyzacji w swoim eśku w zeszłym roku tutaj:
http://www.swiatregeneracji.pl/
Zadzwoń i popytaj, czy podejmą się roboty bez wyjmowania kompresora.
Ja swój miałem już zdemontowany wcześniej w ASO. Po założeniu w ASO klima jak nowa, a może i trochę lepiej..
Kompresor był praktycznie do odebrania na drugi dzień, a przemiał duży.. cena (ok 1100 PLN) do zaakceptowania (na szybko nigdzie indziej nie mogłem znaleźć, a był koniec kwietnia) + gwarancja zdaje się, że na rok..
cipronex 23-06-2016, 08:18 Panowie,
Gdzie w Warszawie znajdę magika od klimatyzacji? Do wymiany mam prawdopodobnie cewkę sprężarki. Fajnie gdyby był to warsztat na tyle ogarnięty, że zrobi to bez demontażu sprężarki.
Polecam serwis auto-widawski (http://www.autowidawski.pl). Akurat ja mam do tego serwisu najbliżej i z ojcem korzystamy z ich usług od jakichś 20 lat. Ostatnio odgrzybiałem tam klimę.
Panowie, potrzebuje speca od blacharki po prawej stronie Wisły - ktoś ma jakiś dobry namiar? Do robienia próg, tylny błotnik, przedni i drzwi do wymiany.
Polecam stuprocentowo Solid Garage www.fordserwis.com.pl. Zrobiłem kilka dłuższych tras i podjechałem na sprawdzenie czy wszystko z samochodem w porządku, wiadomo - początek wakacji, pewnie będą jeszcze wyjazdy. Wszystko w warsztacie zostało sumiennie sprawdzone, płyny i olej uzupełnione gdzie brakowało, sprawdzone błędy na komputerze, zawieszenie - wszystko po kolei, bez oglądania się - rewelacja! Sumiennie, fachowo, rzeczowo. Na koniec poprosiłem jeszcze o sprawdzenie klimatyzacji to został uzupełniony czynnik a samochód jeszcze został przeozonowany. Wyszedłem z kompletną informacją o stanie samochodu, co zostało zrobione na miejscu i dodatkowo na co będzie należało zwrócić uwagę za jakiś czas - super. Ze swojej strony całkowicie bezkrytycznie polecam.
rychu.zychu 02-07-2016, 11:14 Widzę że ostro ruszacie z promocją własnego warsztatu :D
Macie jakiegoś mechanika/specjalistę od wtryskiwaczy - prawdopodobnie walnięte.
Ja też muszę polecić Solid Garage. Jeśli chodzi o mechanikę, to nigdzie indziej się nie wybieram.
Wymienili mi dwumasę za 2k, skrzynię za mniej niż tysiąc, renowacja rozrusznika jakoś 450 zł. Miałem fotki z wymiany. Szukałem na allegro soczewek do przedlifta i jest jedna za 900 zł. Ich dostawca ma za mniej niż 500 zł, ale się nie zdecydowałem miesiąc temu i teraz czekam...
Jestem bardzo zadowolony i tylko tam będę wracał, ale teraz szukam lakiernika. Ktoś poradzi? Pytałem w SG, ale powiedzieli, że z czystym sumieniem nie mogą nikogo polecić, co też dla mnie jest świadectwem ich uczciwości.
slawomirro 21-07-2016, 00:23 A ja apriori nie polecę warsztatu Auto-Plaza:
http://www.autoplaza.com.pl/pl/serwis/serwis-mechaniczny.html
Nigdy tam nie byłem i może naprawiają super, ale kupowanie (nie wiem od kogo) baz klientów, jest dla mnie rzeczą nie do przyjęcia.
Otóż otrzymałem SMSa o takiej treści:
AUTO PLAZA
Przypominamy o zbliżającym się badaniu technicznym samochodu Ford Fiesta WN xxxxx. Zapraszamy AUTO PLAZA Warszawa www.autoplaza.com.pl
Nigdy tam nie byłem z autem, a już wiedzą że mam Fiestę o takim numerze rejestracyjnym. I w ciemno wysyłają zawiadomienie o serwisie. Komórka zarejestrowała sms od "auto plaza", ale nie ma numeru, ani nie da sie go wyświetlić.
velPaulus 02-08-2016, 12:05 Czy miał ktoś może okazję wymieniać przewody (nie same kostki) od poduszki powietrznej (kurtyna)? Jeżeli tak, to proszę o informację gdzie. Z góry dziękuję.
byłem wczoraj w Solid Garage.
Powód piski z okolic paska oraz lampka airbag.
Wymieniony
Pasek (68zl) + rolka napinacza (23zl), wymiana 80zl
Sprzęgło alternatora(120zl) , wymiana 250zl
Airbag sam się naprawił po podpięciu pod komputer (80zl)
w sumie nie wiem co mam myśleć, warsztat jak warsztat, póki co ok, cena to chyba nie jest ich mocna strona a na pewno promują się na tym forum ,chociażby przez wpisy ostatnich kilku osób które specjalnie zarejestrowały się na tym forum żeby napisać tego jedynego posta o warsztacie.
Okazuje się że dostałem w gratisie bez mojej wiedzy i zgody ramkę do tablic przodu i z tyłu z reklama warsztatu czy to znaczy że mam u nich serwis za free?
elucidate 18-08-2016, 14:58 Jakis serwis lub osobe znacie ktora dorobi i zmieni wiazke/kable do czujnika zmierzchu?
grzyb_grzyb 01-09-2016, 20:09 Cześć
Nie polecam Szczotkarskiej.
Objawy - drgania budy przy przyspieszaniu. Diagnoza przez telefon - napewno prawa półoś. Zmienić na używkę. Łaskawie przyjęli auto, po wymianie powiedzieli że nic już*nie szarpie, 2 półoś*ok, a moje auto jest jak stara k....wa bo leci w każda stronę*przez zawieszenie (cytat). Odebrałem auto, drgania nie ustały.
Nie wiem jak Panowie nie wykryli luzu drugiej półosi, pewno przez swoją*arogancję nawet jej nie sprawdzili, nie sprawdzili też auta po naprawie (tak sądzę, takich drgań nie da się*nie zauważyć).
Polecam Ew-Car Młodzieńcza 6a.
Wymiana półosi krótkiej (lewej), auto jeździ prosto, nic nie drga. Auto faktycznie latało po drodze ale ze względu na lewą półoś właśnie. Miała duży luz. Profesjonalnie. Szybko. Kulturalnie. Bez łaski. :one:
Psilocke 02-09-2016, 21:44 @ slawomirro
O Plazie napisałem kilka słów już wcześniej. Teraz nawet taczki bym u nich nie zostawił.
@ grzyb_grzyb
Ew-Car niby robi fajnie ale. Mam kilka ale.
NIGDY nie mieli części mi akurat potrzebnej. Zawsze na zamówienie
Serwisu ich nie sprawdzałem bo serwisuje sam.
Witam.
Czy ktoś zna rzetelny warsztat w Warszawie, który uczciwie doleje mi płyn do dpf, i nie zapłacę jak za zboże. Z góry dzięki za pomoc. Tomek
Czemu nie skorzystasz z polecanych na tym forum warsztatów: Solid Garage, Auto-Waś, a nawet Ford Lipski. Weź pod uwagę dogodną Ci lokalizację, zadzwoń, zapytaj ile kosztuje.
Dzięki. Wyjaśniam - obdzwoniłem już 2 z polecanych na forum (Szczotkarska oraz Kuta); w każdym powiedzieli mi, że nie zajmują się tym - stąd moja prośba. Jeszce raz dzięki. Pozdrawiam. Tomek.:one:
A do czego Ty chcesz płyn dolewać?
Do zbiornika przy DPF; mam mokry DPF - a komputer zakomunikował konieczność dolania płynu.
poul_angel 06-09-2016, 19:02 Do zbiornika przy DPF; mam mokry DPF - a komputer zakomunikował konieczność dolania płynu.
Ja co prawda nie mam dpf, ale dolewalem do tego zbiorniczka ON jak komputer wyrzucił błąd, że nie ma płynu. Zwykły lejek i 2m weżyka dolewanie jest bajecznie proste. Jak byś chciał jakieś porady co i jak to pisz na Priv.
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
Dzięki. Wyjaśniam - obdzwoniłem już 2 z polecanych na forum (Szczotkarska oraz Kuta); w każdym powiedzieli mi, że nie zajmują się tym - stąd moja prośba. Jeszce raz dzięki. Pozdrawiam. Tomek.:one:
Czyli nie kontaktowałeś się z warsztatami które wymieniłem :)
Np. Auto-Waś płyn ok. 240 zł +plus robocizna, kasowanie komputera, myślę, że w granicach 400 zł.
W ASO znacznie drożej: płyn min. 300 zł + robocizna też tyle czyli min 600 zł.
Sprawdziłem - Auto Waś i Solid: ok. 440 PLN w obu. Dzięki. Pozdrawiam.
daniel66 12-09-2016, 09:27 Jeszcze masz blisko siebie Nadnieprzańską. Tam też się Fordami zajmujooooo
Jeszcze masz blisko siebie Nadnieprzańską. Tam też się Fordami zajmujooooo
U Zbyszka raczej nie zresetujesz ustawień w komputerze.
daniel66 12-09-2016, 13:43 A tego nie wiedziałem sorry.
poul_angel 19-09-2016, 11:45 Jak gdzieś w okolicach Wołominna to jak samemu napelnisz to kompa za browara mogę Ci zresetować.
cipronex 05-10-2016, 15:00 Od zawsze, tj od 1997 roku, bo wtedy zdałem prawko korzystam z auto-widawskiego (oczywiście w W-awie) i jeszcze nigdy nie zdarzyło się, abym był niezadowolony z naprawy i usługi.
Cześć :-)
Na forum od lat, ale to mój pierwszy post. Krótko - kiedyś mondeo MKIII ogarniałem na Szczotkarskiej. Teraz mam do kupienia S-Maxa z 2007 roku i chcę się upenić, że nie wtopię. Do sprawdzenia:
1.wtryski, dwumas, turbo, ew. błędy komputera. Czyli diagnostyka, którą ktoś musi wiedzieć jak i czym zrobić.
2. Buda czy nie bita (geometria + dobre oko blacharza).
3. Cała reszta (zawieszenie itp).
O Szczotkarskiej ostatnio raczej opinie słabe. Może jest inne solidne miejsce?
cybershot 21-10-2016, 18:48 Cześć :-)
Na forum od lat, ale to mój pierwszy post. Krótko - kiedyś mondeo MKIII ...
O Szczotkarskiej ostatnio raczej opinie słabe. Może jest inne solidne miejsce?
Podjedź tutaj: http://www.fordserwis.com.pl
Aleje Jerozolimskie 228
02-495 Warszawa
tomaso wawa 26-10-2016, 19:35 Może już było ale proszę o opinię nt. Auto Lipski Warszawa. Jak to u nich z fachowością, ceny i itp? Mam transita 2.4tdci. Potrzebuję go przygotować do pracy bo stał niewiele używany parę lat czyli gruntowny serwis.
Może już było ale proszę o opinię nt. Auto Lipski Warszawa. Jak to u nich z fachowością, ceny i itp? Mam transita 2.4tdci. Potrzebuję go przygotować do pracy bo stał niewiele używany parę lat czyli gruntowny serwis.
Jak transit to auto-waś
elucidate 26-10-2016, 22:19 Jak chcesz oddać samochod na gruntowny remont to raczej nie ASO bo tam policza ci jak za zboże...
daanieel1 19-11-2016, 15:22 Poszukuje doktora od silnika 1.8 duratec 125km. Jaki warsztat zna sie na tych silnikach. Ok warszawy
faraon31 19-11-2016, 18:14 a mu dolega????
poleci ktos z kolegow warsztat z mazowieckiego ktory sprawdzi wtryski?najlepiej zeby w jednym miejscu demontowali i mieli sprzet do naprawy.
marek_sal 28-11-2016, 20:18 Cześć,
szukam warsztatu do zrobienia przeglądu mojego Mondeo (Mk IV, '2009, 2.0 TDCi, 235k km) - standardowy przegląd + ewentualnie to, co wyjdzie (póki co nic nie przypuszczam)
Do tej pory jeździłem do ASO na Radzymińskiej.
z tego, co polecacie, to jest
-abscar
- solid garage (http://www.fordserwis.com.pl/)
Czy coś jeszcze?
pozdrawiam
Witam,
muszę zrobić regulację zaworów w Focus III 1,6 (105 KM). Nie Ecoboost.
Silnik jest zagazowany.
Dodatkowo do wymiany będzie pasek rozrządu.
Polecicie kogoś w okolicach Pruszkowa lub Grodziska Mazowieckiego.
Pozdrawiam
Aktualizuję poprzedni wpis.
Czytając pozytywne recenzje z tego forum na regulację zaworów udałem się do człowieka z Piastowa (Prusa 7).
Niestety po wizycie nie jestem w stanie napisać nic pozytywnego na temat tego mechanika.
Jak zobaczył silnik to się przeraził (okazało się, że są zmienne fazy rozrządu).
Od razu stwierdził, że ewentualna regulacja zaworów będzie bardzo trudna. (wspominał o trudnym blokowaniu i łatwości zrobienia błędu)
Jednak stwierdził, że podejmuje się naprawy. Po około 6 godzinach zadzwonił z informacją o sprawdzeniu luzów zaworowych. O dziwo okazało się, że wszystko jest w normie i nie trzeba nic regulować. Jednakże nie przedstawił, żadnych danych (spisane wartości z poszczególnych zaworów) na potwierdzenie swych słów. Będąc już w warsztacie poprosiłem o wydruki a ten stwierdził, że było wszystko OK i nie spisywał.
Drugą kwestią był drobny wyciek przy silniku. Według słów mechanika "poci" się skrzynia biegów. Stwierdził że nie będzie tego robił, szkoda czasu. Dolewka oleju została zrobiona po moim pytaniu czy przypadkiem nie powinno się dolać, skoro coś wycieka. Wpierw mechanik stwierdził, że nie ma tego oleju, dopiero jak powiedziałem że i tak odbieram auto na drugi dzień to się zgodził zamówić olej i dolać (chyba to zrobił).
W aucie także miał być wymieniony wahacz, jednak z mojej winy (kupiłem zły typ), nie doszło do wymiany.
Samochód odebrałem ale nie mam pewności czy faktycznie można jeździć.
Poprzednie sprawdzenie zaworów robiłem w Solid Garage. Tam dostałem pełen rachunek za usługę oraz wydruki z luzami na poszczególnych zaworach.
Bazując na doświadczeniu zdecydowanie nie polecam mechanika z Piastowa.
poul_angel 11-01-2017, 05:09 poleci ktos z kolegow warsztat z mazowieckiego ktory sprawdzi wtryski?najlepiej zeby w jednym miejscu demontowali i mieli sprzet do naprawy.
Ja polecam do wtrysków wrmserwis heroldów 5b Warszawa. Nie zdzieraja i uczciwie podchodzą do sprawy. Jako nieliczni w W-wie nie boją się dotykać wtrysków siemens. [emoji6]
WRM SERWIS
https://goo.gl/maps/4aJAskLe5T22
poleci ktos z kolegow warsztat z mazowieckiego ktory sprawdzi wtryski?najlepiej zeby w jednym miejscu demontowali i mieli sprzet do naprawy.
Ja polecam do wtrysków wrmserwis heroldów 7b Warszawa. Nie zdzieraja i uczciwie podchodzą do sprawy. Jako nieliczni w W-wie nie boją się dotykać wtrysków siemens. [emoji6]
Koledzy bede oglądął auto w Kobyłce, polecicie jakiś zakład, ASO gdzie mi obejrzą oglądane auto i powiedzą co i jak ?
Taki przegląd przedzakupowy.
Jak ASO to lepiej wczesniej zadzwonić i sprawdzić czy mają wolne terminy
Nadano z P8
Drodzy,
stała się rzecz fatalna - moja Fiesta doznała poważnego uszczerbku na zdrowiu. Wszystko przez nieuwagę kierowcy z tyłu, który nie ogarnął.
ASO na Popularnej wyceniło mi naprawdę na szkodę całkowitą - ale tylko nieznacznie powyżej wartości samochodu. Zastanawiam się czy nie zabrać rozbitka w inne miejsce i już w limicie naprawić. Ktoś podrzuci jakiś namiar? Miejsce?
Idź do kierownika serwisu i pogadaj. Jak niewiele to przyzna Ci ukryte 5% rabatu w kosztorysie i wyjdzie "w limicie".
Niewiele udało się ugrać, więc wciąż szukam - dobry serwis z lakiernikiem? Jak dziś przejrzałem dokumenty, ile ASO bierze za odkręcenie niektórych części to mało się nie przewróciłem ;) Ktoś, coś?
MatRat to ASO Tobie wycenia szkodę czy ubezpieczyciel?
Pytanie o warsztat blacharsko-lakierniczy wciąż aktualne.
Sprawa ma się tak, że naprawa wyceniona na 23,7 tys. zł, wartość auta 17,9 tys. zł. 5-proc. rabat mnie niestety nie urządza. Ale chętnie jednak naprawiłbym auto, gdyż do wymiany są zderzak przód i tył oraz maska i trochę oświetlenia (tak w skrócie, silnik cały). Lakierowanie 4 tys. netto, robocizna 3,5 tys. netto. Mam wrażenie, że znalazłbym miejsce, któe zmieści się w 18 tys. zł za naprawę - nawet na oryginalnych i nowych częściach.
Swoją drogą uznaję wycenę wartości auta za nagiętą. Nowe opony zostały opisane jako w 40 proc. zużyte, pakiet stylizacji wart jakieś grosze i tak dalej i tak dalej. Do tego auto na bieżąco serwisowane - klocki, tarcze, paski wszystko nowe. Więc może ugram podniesienie do 19 tys. zł wartość auta.
Jaki jeszcze warsztat polecacie do standardowego przeglądu poza ABS i Solid? Z pierwszym mam bardzo negatywne doświadczenia a z drugim zaczynam mieć negatywne. Szukam czegoś nowego.
Ja gorąco polecam Solid garage jerozolimskie 228 profesjonalna i miła obsługa :) zag12w moze.wyjatkowo trafiłeś na gorszy dzień. Ja jestem pod wrażeniem :)
Ja jestem pod wrażeniem
Pod wrażeniem czego?
zag12w moze.wyjatkowo trafiłeś na gorszy dzień��. Ja jestem pod wrażeniem :)
To w takim razie recepcja musi mieć często kiepskie dni. Co na tobie takie dobre wrażenie zrobiło?
Ja tam mam złe wspomnienie zarówno z ABS Car (inne ceny na ich www, a inne w warsztacie). Co do Solid Garage - słyszałem różne opinie, sporo było negatywnych. Ale sam u nich nie byłem.
malutkiv6 06-03-2017, 08:18 Witam czy ktos moze polecic warsztat ktory sie zajmuje skrzynia automatyczna power shift? Od pewnego czasu cos qydaje dziwne dzwieki ktore tylko slychac podczas jazdy i przy dodawaniu gazu i nik nie moze zdjagnozowac co to jest dosam ze jak auto bylo na podnosnoku nie bylo tego slychac . Dzwiek przypominajacy lozysko na rolce taki troche swist . Ale tez ktos przypuszcza ze to moze byc wlasnie skrzynia i potrzebuje kogos kto by to mog zobaczyc od skrzyni! Chyba ze da sie zsjagnozowac prace skrzyni przez kompa?
cinsamar 20-03-2017, 20:10 Potrzebuje jakiś warsztat albo dobrego elektryka okolice Otwocka najlepiej Józefów, gdzie podepną mi przerobione lampy w Fusionie. W niektórych modelach częściowo można zrobić to na kompie i na tym właśnie najbardziej mi zależy.
slawomirro 21-03-2017, 09:56 Potrzebuje jakiś warsztat albo dobrego elektryka okolice Otwocka .
Czy zrobi to co chcesz to nie wiem, ale magik elektryk samochodowy jest w warsztacie na Batorego zaraz po prawej strony za rondem od Kraszewskiego w Otwocku.
Pytanie o warsztat blacharsko-lakierniczy wciąż aktualne.
[...]
Jeśli nadal aktualne, to mogę polecić mojego blacharza-lakiernika.
Hornówek / Izabelin
peter2903 26-03-2017, 15:36 Forumowicze,
Gdzie polecacie sprawdzić naprawić następującą usterkę:
W moim Focusie ST mk2 r. prod 2005 występuje zacięcie kierownicy- tylko przy skręcie w lewo z prostych kół i na początku skrętu-potem idzie płynnie.Nie mam żadnego błędu wspomagania, pompa nie huczy,tylko to przycięcie.. Opór jest najbardziej odczuwalny na zimnym silniku, po kilku minutach jazdy i rozgrzaniu jest prawie niezauważalny. Wymieniony został płyn wspomagania ( po wymianie objaw się jakby nasilił na zimnym...), przy okazji geometrii 2 tyg temu stwierdzono ( co już w na wielu wątkach forum potwierdzano :roll: ), że maglownica jest już mocno zużyta- i z tego co czytałem zużyta przekładnia na 90% jest przyczyną zacięcia układu przy skręcie w lewo z prostych kół.
Konkludując- gdzie polecicie warsztat,który jednoznacznie wskaże, że maglownica to przyczyna problemu ( wykluczając jakieś pierdoły,który (chciałbym) mogłyby być przyczyną zacięcia..) i po wykluczeniu innych przyczyn wyjmie i włoży, a najlepiej zregeneruje/wyśle do sprawdzonego punktu regeneracjii maglownic?
Ktoś poleci punkt w Warszawie, gdzie ogarniali mu tego typu operację ? Ile orientacyjnie może/powinno kosztować samo wyjęcie starego magle i potem ponowne włożenie zregenerowanego? ( punktu regeneracji mogę poszukać w ostateczoności na własną rękę- ktoś poleca jakiś szczególnie - najlepiej Wawa i okolice?). Najlepiej byłoby żeby warsztat sam miał sprawdzony, partnerski punkt, żeby w razie czego było gdzie jechać z reklamacją( bo jak włożą magiel,który ja odbiorę i im przywiozę do włożenia to potem,przy złej regeneracji, operacyjnie będzie porażka :<)
Dzięki za pomoc
faraon31 27-03-2017, 14:54 jak masz czas to podjedź do mnie to ci zdiagnozuje czy to magiel i ja oddaje mgle do regeneracji na Michałowice na razie nie miałem reklamacji (tel. 694715600)
Ja też polecam Michałowice.
Wytaplane z MotoG3
ralfbutton 30-03-2017, 20:47 Nie wiem czy to najlepsze miejsce na taką antyreklamę, ale chciałbym przestrzec wszystkich przed komisem w Zielonce Wyszyńskiego 34.
Po krótce - nie polecam.
około 2 miesięcy temu szukałem rodzinnego auta.
W ofercie tego komisu znalazłem Forda Mondeo 2,0 Ecoboost z 2013 roku
Po krótkich oględzinach i przejażdżce testowej zdecydowałem się na zakup.
Sam nie wiem dlaczego, ale sprzedawca wystawił mi fakturę na niższą kwotę niż zapłaciłem w rzeczywistości
Już w pierwszym dniu, w drodze do domu pojawił się Check Engine.
w Aso mówią, że to wina układu paliwowego i pewnie sprzedawca o tym wiedział tylko usunął Check.
Wysłałem reklamację z tytulu odpowiedzialności sprzedawcy do komisu i dostałem odpowiedź, że odrzucą bo sam jestem winien, że niby złe paliwo zatankowałem (98 na Orlenie)
Daro Smax 01-04-2017, 13:14 Witam Forumowiczów.
Jestem w trakcje realizacji zakupu Forda S max. Chciałbym go sprawdzić przez zakupem.
Na forum znalazłem polecany przez forumowiczów Solid Garage w Warszawie.
Zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem przeglądu w Dr. Lemon. Bliżej mam.
Niestety mało opinii o Warszawskim oddziale Dr. Lomon`a . Podpowiecie czy warto tam sprawdzić auto?.
pozdrawiam
D
R_u_f_u_s 02-04-2017, 18:13 Jestem w trakcje realizacji zakupu Forda S max. Chciałbym go sprawdzić przez zakupem.
Wg mnie jeśli kompletnie nic nie wiesz o aucie i nie masz żadnej wiarygodnej informacji o historii to jechalbym do ASO na kontrolę przed zakupową - wg mnie podchodzą do tego tak, że możesz być dla nich potencjalnym klientem i akurat kontrolę przed zakupem robią rzetelnie :)
Jak kiedyś (sierpień - październik 2014) sprawdzałem tak auta (Bemo i Lipski) to po kontroli mnie brali oddzielnie (tzn właściciel auta w rozmowie nie uczestniczył), pokazali raporty, wydruki, historię, informację o wypłatach z ubezpieczalni itp., ogólnie po takich kontrolach byłem na tyle zadowolony, że za każdym rezygnowałem z zakupu :) a w Bemo przy 3. razie to mi nawet zniżkę dali :D
Obecne Mondeo weryfikowałem w Solidzie - po ponad półku jestem nadal zadowolony z zakupu :)
Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
Sprawdzenie auta polecam w Ford Lipski.
Byłem u nich na przeglądzie 4+ i naprawdę szukają skutecznie.
Skrzypek00 11-04-2017, 14:42 Sprawdzenie auta polecam w Ford Lipski.
Byłem u nich na przeglądzie 4+ i naprawdę szukają skutecznie.
Ford Lipski naprawde dobry. Jak sprzedawalem swoje poprzednie MK4 to kupujacy tam zamowil przeglad przez zakupem. Auto ode mnie kupil i pokazal mi raport od nich.
peter2903 12-04-2017, 15:00 Forumowicze,
Gdzie polecacie sprawdzić naprawić następującą usterkę:
W moim Focusie ST mk2 r. prod 2005 występuje zacięcie kierownicy- tylko przy skręcie w lewo z prostych kół i na początku skrętu-potem idzie płynnie.Nie mam żadnego błędu wspomagania, pompa nie huczy,tylko to przycięcie.. Opór jest najbardziej odczuwalny na zimnym silniku, po kilku minutach jazdy i rozgrzaniu jest prawie niezauważalny. Wymieniony został płyn wspomagania ( po wymianie objaw się jakby nasilił na zimnym...), przy okazji geometrii 2 tyg temu stwierdzono ( co już w na wielu wątkach forum potwierdzano :roll: ), że maglownica jest już mocno zużyta- i z tego co czytałem zużyta przekładnia na 90% jest przyczyną zacięcia układu przy skręcie w lewo z prostych kół.
Konkludując- gdzie polecicie warsztat,który jednoznacznie wskaże, że maglownica to przyczyna problemu ( wykluczając jakieś pierdoły,który (chciałbym) mogłyby być przyczyną zacięcia..) i po wykluczeniu innych przyczyn wyjmie i włoży, a najlepiej zregeneruje/wyśle do sprawdzonego punktu regeneracjii maglownic?
Ktoś poleci punkt w Warszawie, gdzie ogarniali mu tego typu operację ? Ile orientacyjnie może/powinno kosztować samo wyjęcie starego magle i potem ponowne włożenie zregenerowanego? ( punktu regeneracji mogę poszukać w ostateczoności na własną rękę- ktoś poleca jakiś szczególnie - najlepiej Wawa i okolice?). Najlepiej byłoby żeby warsztat sam miał sprawdzony, partnerski punkt, żeby w razie czego było gdzie jechać z reklamacją( bo jak włożą magiel,który ja odbiorę i im przywiozę do włożenia to potem,przy złej regeneracji, operacyjnie będzie porażka :<)
Dzięki za pomoc
Konkludując powyższe - problem ustąpił po regeneracji maglownicy. Zrobione w Solid Garage. Solidnie zapłacone, mam nadzieję, że "solid"ność roboty poszła w parze z kosztem :619:
Chemik10 18-04-2017, 14:05 Cześć,
Szukam godnych polecenia speców od:
1. Regeneracji reflektorów,
2. Obszycia kierownicy.
Cześć,
Szukam porządnego i rozsądnego cenowo lakiernika w Warszawie lub w prawobrzeżnych okolicach; potrzebuję polakierować i zabezpieczyć progi (początki korozji, odprysk lakieru). Z góry dzięki za info.
2. Obszycia kierownicy.Jeśli chcesz, poszukaj mojej relacji z obszywania w Katowicach. Użytkuję obszytą kierownicę do dnia dzisiejszego i nadal jestem z niej równie zadowolony jak pierwszego dnia po obszyciu :)
peter2903 23-04-2017, 15:28 Konkludując powyższe - problem ustąpił po regeneracji maglownicy. Zrobione w Solid Garage. Solidnie zapłacone, mam nadzieję, że "solid"ność roboty poszła w parze z kosztem :619:
Dobra, objawy wróciły, kierownica znowu się przycina, opinię o Solid wstrzymuję, auto po majówce oddaję do korekty i zobaczymy. Niestety regeneracja jest w firmie zewnętrznej, więc jasno na ten moment nie mogę stwierdzić kto dał ciała...:<
jasno na ten moment nie mogę stwierdzić kto dał ciała...:<
Siadam w pierwszym rzędzie i obserwuję z zainteresowaniem rozwiazanie problemu.
Jeśli okażą się ze winne jest zupełnie co innego, zwrócą pieniądze za regeneracje czy powiedzą ze maglownica "też była zjechana"?
Układy wydechowe - polecam AUTO-STACH z Zielonki:
http://www.autostach.pl/
I ceny można negocjować i generalnie fajnie z nimi wychodzi. :one:
peter2903 25-04-2017, 16:30 Siadam w pierwszym rzędzie i obserwuję z zainteresowaniem rozwiazanie problemu.
Jeśli okażą się ze winne jest zupełnie co innego, zwrócą pieniądze za regeneracje czy powiedzą ze maglownica "też była zjechana"?
Wiesz,jeśli to nie była maglownica, to tam poszło na bogato 900 za regenerację, 400 chyba za zdjęcie starej i włożenie nowej maglownicy. No ale podobno był "magiel na 100%", no zobaczymy..:roll:
900 za regenerację? To rzeczywiście na bogato.
Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
Arcybiszkopt 01-05-2017, 13:48 Czołem,
Poszukuję dobrego blacharza do naprawy mondka po kolizji w ramach AC.
Do wymiany jest maska, zderzak przedni, nadkole, reflektor i pewnie jakaś masa plastików. Muszę skorzystać z warsztatu współpracującego z Avivą. Naprawa będzie na zamiennikach.
Czy ktoś miał styczność z poniższymi warsztatami i może któryś polecić?
ABCAR BIERANOWSKI ARTUR
Auto-Widawski S.C.
EWATEX (Parowcowa)
ABRAMCZYK (Lazurowa)
AUTOM Tomasz Lubowiecki
AUTO SCHUBERT
Z góry dziękuję za pomoc.
Hej,
EWATEX (Parowcowa) - to znam z naprawy mego auta w ramach AC.
Moje auto jeżdżone po zakupy lub inną prywatę bo nie wierzę, że jazda próbna (dostukali kilkadziesiąt kilometrów), a sama robota spaprana. Jedno co dobrze zrobili to dobrze dobrany lakier pod względem odcienia i gradacji (srebrny metalik). Raczej nie polecam.
Opinie na podstawie naprawy w 2015 roku. Może coś się zmieniło :027:
Cześć,
Szukam porządnego i rozsądnego cenowo lakiernika w Warszawie lub w prawobrzeżnych okolicach; potrzebuję polakierować i zabezpieczyć progi (początki korozji, odpryski lakieru). Mam na miejscu dobrego lakiernika - ale nie chce mu się z tym bawić - za mała jak dla niego robota (kasa).
R_u_f_u_s 18-05-2017, 07:25 Cześć,
Szukam porządnego i rozsądnego cenowo lakiernika w Warszawie lub w prawobrzeżnych okolicach; potrzebuję polakierować i zabezpieczyć progi (początki korozji, odpryski lakieru). Mam na miejscu dobrego lakiernika - ale nie chce mu się z tym bawić - za mała jak dla niego robota (kasa).
Tomek, przejrzyj ostatnio kilka stron. Nie boli , a może nawet pomoże. [emoji41]
Było kilka osób szukających lakiernika na prawym brzegu.
Witam, gdzie na Bielanach, Żoliborzu nabije klime? Ford focus mk3, jak koszt? Jest sens w ASO?
slawomirro 25-05-2017, 21:48 Witam, gdzie na Bielanach, Żoliborzu nabije klime? Ford focus mk3, jak koszt? Jest sens w ASO?
Żoliborz to nie jest, ale dosyć blisko... Staniewicka 2 przy Wysockiego (rzut beretem z S8 ), Clima Team. Dobicie do 100zł, od zera 200. Przegląd i serwis - 100.
actchris 27-05-2017, 15:07 Jak tylko dobicie to tam gdzie taniej, zobacz czy nie masz jakiegoś feuverta albo innej sieciówki gdzieś niedaleko. Każdy zakład i tak robi to tak samo czyli podpięcie maszyny i poczekanie aż wskaźnik napełnienia dojdzie do wymaganego przez producenta.
http://www.warsztat.wloclawek.pl/katalogi/item/26-ford-ilo%C5%9B%C4%87-czynnika-r134a-w-klimatyzacji.html
Nie bardzo rozumiem co się zmieniło w ostatnich latach, skoro można (?) "dobić" klimę.
Zawsze mi tłumaczono że żeby zrobić dobrze klimę należy czynnik odciągnąć, osuszyć, dodać olej i na powrót załadować odpowiednia ilość.
A można to zrobić tylko nabijając od początku.
Nie ma bowiem możliwości zbadania ile jest czynnika w środku układu.
Kolega pisze ze dobija się tyle ile trzeba żeby uzyskać "wskaźnik określony przez producenta." Jak to mierzą?
To nie jest ciśnienie, tu trzeba określić wagę czynnika w zamkniętym układzie w samochodzie.
actchris 29-05-2017, 08:32 Nie wiem jak to jest technicznie ale mi zawsze podpinali auto pod coś takiego (przykład):
http://allegro.pl/stacja-obslugi-klimatyzacji-fast-202-oksys-raty-0-i6829505845.html
https://www.olx.pl/oferta/stacja-klimatyzacji-launch-value-200-12-rat-0-CID619-IDdeZcL.html#7dbd5e2bf8
Czekałem 30 min i cieszyłem się chłodem przez następne lata.
Psilocke 29-05-2017, 16:32 Powinno to działać tak.
Podpięcie maszynki. Wyssanie czynnika, zwazenie.
Nabicie ciśnieniem z barwnikiemw w celu wykrycia nieszczelności.
Nabicie czynnikiem sciagnietym uprzednio plus ewentualny dodatek do wymaganego stanu.
Ewentualne odgrzybianie w trakcie jeśli klient zamówił.
Tak to powinno wyglądać a jak wygląda to bywa różnie.
Ja ze swoim klekotem będę jechał pewnie w środę. Jak się chłopaki sprawdzą to mogę dać namiar plus cenę za usługę.
Dyskutowałbym ale zaraz będzie opieprz za offropa ;-)
Nabijają od razu czynnikiem z markerem. Bardziej im się to opłaca.
Jak jest ok to zarobili, jak nie jest ok to zarobią prawdopodobnie podwójnie.
Zawsze mi tłumaczono że żeby zrobić dobrze klimę należy czynnik odciągnąć
Zawsze tzn. od kiedy? Odkąd wszelakiej maści warsztaty poinwestowały w te śmieszne kombajny?
To odsysanie to wyłącznie kwestia ekologii. Rozumianej po europejsku, bo w USA w każdym markecie na stoisku motoryzacyjnym zestawów do samodzielnego napełniania za 15-20$ klimy jest cały regał. O starym dobrym R134a oczywiście piszę. Który w UE reglamentowany jest niczym jakiś Pavulon.
BTW. Od lat 90-tych mam auta z klimą i nadziwić się temu dobijaniu nie mogę. Escort chłodził przez 15 lat (co potem nie wiem) bez tych czarów. Fusion już 11 daje radę. Pewnie też bym się przejmował, gdyby kiedyś stary klimiarz na prośbę o dobicie, nie podłączył termometru, manometru i powiedział: Panie, ale po co?
Od czasu kiedy jeżdzę samochodem z klima, może jakieś 17 lat.
A może zawsze trafiałem na dziwne zakłady?
A co do samochodów? Lodówka stara chodziła ponad 40 lat i oprócz wymiany przekaźników które się upalały na stykach nic nie trzeba było robić. Nie agresywny czynnik i miedziany układ.
Dzisiejsze lodówki są obliczone na cztery/piec lat.
A te zestawy to jak działają? Podłączasz puchę i nabija do jakiegoś ciśnienia? Cała to cała, pół to pół a reszta puchy idzie w powietrze jak się nie zmieści w układzie?
Spanulek 29-05-2017, 20:43 Witam wszystkich,
Ratujcie, kto w Warszawie (Bródno, Targówek lub Białołęka), to ogarnie ? trzech mechaników już to sprawdzało.
Po wymianie klocków blokuje się zacisk. zacisk wymieniony na nowy (czyt. regenerowany), przewód hamulcowy elastyczny ok, płyn hamulcowy wymieniony, linka ręcznego ok, pompa ok, przewody odpowietrzone. Co jest grane?
Z góry dziękuje.
Nie wiem jak to wyglada ale mechanik tłumaczył: "zacisk przekoszony na prowadnicach".
Nowe klocki powodują ze zacisk pracuje na nowych obszarach prowadnic, zwłaszcza jak klocki poprzednie nierównomiernie sie ścierały.
Podszlifował nowki klocki o milimetr i problem ustąpił.
Zaznaczam ze opisuje co mi tłumaczył, nie widzialem, nie znam sie ;-)
Spanulek 29-05-2017, 21:00 Nie wiem jak to wyglada ale mechanik tłumaczył: "zacisk przekoszony na prowadnicach".
Nowe klocki powodują ze zacisk pracuje na nowych obszarach prowadnic, zwłaszcza jak klocki poprzednie nierównomiernie sie ścierały.
Podszlifował nowki klocki o milimetr i problem ustąpił.
Zaznaczam ze opisuje co mi tłumaczył, nie widzialem, nie znam sie ;-)
Zacisk wymieniony juz po wymianie klocków, wlasnie dlatego ze sie blokował i grzalo sie koło.
U mnie sie grzało koło lewy tyl i zostały wymienione klocki i zaciski na regenerowane. Nota bene w jednym z polecanych zakładów.
Grzało się dalej, nie wiadomo czy ze "starej przyczyny" czy nowej.
Okazało sie ze raz: po wymianie zacisków linka ręcznego była dociągnięto na sztywno, dwa właśnie ten przekoszony zacisk.
Psilocke 29-05-2017, 22:12 Ja bym obstawial że jeśli po wymianie zacisku nadal jest to samo to nie schodzi ciśnienie z układu. Zakładając że ten regenerowany jest sprawny.
Spanulek 30-05-2017, 06:13 Ja bym obstawial że jeśli po wymianie zacisku nadal jest to samo to nie schodzi ciśnienie z układu. Zakładając że ten regenerowany jest sprawny.
Przewod hamulcowy ok.
A wracajac do tematu, kto to ogarnie w okolicy Brodna, Bialoleki. Trzech mechaników juz tam grzebalo i dupa, dalej sie zaciska .
actchris 30-05-2017, 13:00 Od czasu kiedy jeżdzę samochodem z klima, może jakieś 17 lat.
Podobny staż i jedyne co robiłem to jazda to warsztatu i podpięcie do automatu, automat sam robił wszytko, co robił tego nie wiem ale zimno było przez następne lata.
Psilocke 30-05-2017, 13:58 Trochę ot się robi.
Przewód hamulcowy może być ok a ciśnienie może nie wracać.
peter2903 31-05-2017, 07:03 Dobra, objawy wróciły, kierownica znowu się przycina, opinię o Solid wstrzymuję, auto po majówce oddaję do korekty i zobaczymy. Niestety regeneracja jest w firmie zewnętrznej, więc jasno na ten moment nie mogę stwierdzić kto dał ciała...:<
WItam ponownie, odebrałem fure, ponowiono regenerację i na ten moment kilka dni jeżdżę i jest ok. Generalnie pozytywne wrażenie, Pani z recepcji Solida dość ostra i nie pie***** sie w tańcu ale w sumie może to i dobrze.
Zasadniczo mogę polecić,ale jednak Zbicar okolice Grochowskiej to jest mój faworyt, usługa wymiany pasków solid vs Zbicar wyceniona taniej 40% na korzyść Zbyszka i kontakt elegancja,tam się będę stołował:P.
Pozostaje się cieszyć że dziala.
Znaczy jednak to że temat naprawy został zwalony. Nie sugeruję przez kogo. Nie wiem.
Byłeś uparty i masz zrobione za zapłacona kasę. Kto inny poszedłby do innego mechanika i 900 pln jak w ucho wsadził.
A to już nie fair.
Janiszek 07-06-2017, 12:35 Ja Wam polecam dobrego mechanika na terenie Warszawy wykonuje on usługę taką jak usuwanie wgnieceń. Moi znajomi korzystali z jego usług i są bardzo zadowoleni, zresztą sam widziałem jak efekty i naprawde warto zajrzeć
Byłem w Solid Garage - wymienili rozrząd, rolkę napinacza i pasek osprzętu - wszystko śmiga - mój rozrząd wytrzymał 220kkm. ;) I po wymianie silnik troszkę lżej pali i równiej chodzi. ;)
slawomirro 10-07-2017, 15:26 Miałem stłuczkę, uszkodzony zderzak, reklektor, błotnik.
Oddałem auto do ASO Skoda/Seat/VW o nazwie "Auto Blak" na Farbiarskiej (wjazd od Baletowej, okolice Puławskiej przed granicą Warszawy)
Dali mi samochód zastępczy (Seata Ibizę IV 1.4 85KM, swoją drogą Fordy są o niebo lepsze :D )
Jeździłem nim tydzień, płaci się tam tylko tankowaniem przed zwrotem.
Z jakości prac lakierniczych jestem zadowolony i polecam serwis. :)
Obsługa klienta też b. dobra. Mają myjnię i myją auto przed oddaniem, jedkak trwa to strasznie długo. Ja czekałem prawie 40 minut. No ale umyli, więc ok.
Jak z cenami to nie wiem, bo robiłem bezgotówkowo. Jedynie wiem, że ich roboczogodzina to 130zł.
A dodatkowa polerka mechaniczna innych elementów to 50zł za element. Robili mi polerką maski i dachu.
Przed i po:
https://forum.fordclubpolska.org/attachment.php?attachmentid=85384&stc=1&d=1499711128
https://forum.fordclubpolska.org/attachment.php?attachmentid=85385&stc=1&d=1499711128
slawomirro 27-07-2017, 08:45 Byłem w Solid Garage - wymienili rozrząd, rolkę napinacza i pasek osprzętu - wszystko śmiga - mój rozrząd wytrzymał 220kkm. ;) I po wymianie silnik troszkę lżej pali i równiej chodzi. ;)
I jeszcze informacja dla miłośników serwisu Solid Garage (bo osobny wątek jest zamknięty). Serwis nie ma obecnie elektryka, ten miał jakiś poważny wypadek samochodowy i wróci najwcześniej w październiku, jeśli wogóle wróci... :(
Panowie czy w solid garage obsługują transity?
Bo mam pacjenta z cieknącą miską olejową i potrzebnym przeglądem przy 150kkm. Czy warto?
Czy jednak auto-waś? (byłem, obsługa ok, tylko że z okolic janek trochę jednak za daleko...)
Ja z Ursynowa jeździłem do Wasia. IMHO nie ma co szukać alternatywy jeśli chodzi o Transita.
snamhtor 30-08-2017, 19:23 Witam
Panowie poszukuje dobrego warsztatu w którym będe mógł bezstresowo wymienić przednie amortyzatory IVDC wraz z łożyskami, odbojami, mocowaniami itd. ktoś coś poleci ?
Solid Garage - tydzień temu robiłem to samo u nich :)
Bez zastrzeżeń jak zwykle
screensky 08-09-2017, 00:57 Jak to w Solid Garage na razie niema eletryka? Przyciaz kurde on byl tam chyba glownym i wszystkim tam zadzil.Przepraszam za moj Polski jezyk. Bylem w Solid Garagu z iles tam razy, polecam. Chodzi mi tylko o jedna rzecz, oni praktykuja to, ze oddajesz kluczyki i idziesz sobie na spacer, ale ja jestem chetny widzic swoj samochod. I to troche sie nie uklada, bo pani na recepcji zaczyna denerwowac jak ja wpadam do swojego auta. To pierwsze. Po drugie. Czasami pani z recepcji, mowila mnie placic za cos, za co sam mechanik poznij mowil, ze to jest za darmo. Takie odczucia ze pani z recepji jest gotowa sprzedac wszystko i nawet wiecej, nawet powietza w lozysku ktore mnie wymienili)))) Moze to kwescia tego ze jestem ukrainiec, nie wiem)) Nie moge powiedziec ze rozmowa ze mna byla ina, chyba tego nie odczulem. Podoba mi sie Solid, ceny sa wparzadku tez, ale tylko hce widziec co robia z moim samochodem, a nie czekac jak glupek na stacji paliw. Jestem przystosowany do tego ze w Kijowie nawet w ASO, najlepszym w miascie, gdzie takoz robili Rangy, Bentli, moglem w kazdym razie wpasc do nich i wszystko zapytac o co mnie chodzilo, bo ja za to place i hce widziec jak robia moj samochod. Dla tego nie jade do Lipskiego, bo oni tam kurde taki powazni, ze jak odasz klucz od samochodu, to chyba robia go gdziez na Marsie, ze zobaczysz samochod juz po naprawie tylko na ulice. Hce mi tak zebym mogl pogadac z mechanikem na temat jak co i dla czego zeby mechanik juz pamietal moj samochud i nastepnego razu rozumial o co chodzi. W Kijowie mialem tak, ze wszystko robilem w ASO tylko u jednego mechanika, i dla tego moglem sie nie martwic ni o czym bo oddawalem jemu samochod jak dziecko do żłobku. Przynajmniej hce widziec jaky kolor ma uzywany olej, w jakim stanie byl filtr powiatrza czy nie uszkodzany gdzie indziej jakis detal i takie inne, bo mnie nie chodzi tylko o wymienie oleju mnie chodzi o samochodzie calkiem, poky wymieniaja olej ja moge zauwazyc jeszcze cos naprzyklad, a w Solidu, pani z recepcji wyglada jako ochroniaz przed wyjsciem do klubu)) Ale jak ona byla zajeta))))) Mechanicy chetnie ze mna gadali)))
ABC Auto
Warszawa-Włochy 02-427
ul. Notecka 13
723-292-255
(22) 863-41-50
Ogólna mechanika pojazdowa, chłopaki kiedyś pracowali w Fordzie i poszli na swoje. Potem połączyli się z zakładem "tłumikarskim".
Polecam, bo nigdy się nie zawiodłem, zawsze w nagłych wypadkach znajdą czas. Jeżdżę tam od 8 lat. Ważne jest też to, że nie naciągają. Na googlu tez mają 5 gwiazdek.
focuswwl 20-10-2017, 17:22 Cześć.
Mam problem z moim focusem. Zapalił się check, pojechałem do mechanika i zczytał kod P0017 tzn. Położenie wału korbowego wałka rozrządu korelacja (bank 1 sensor b). Powiedział, że jak wymienię rozrząd to będzie ok. Oczywiście wymieniłem, mechanik użył odpowiedniej blokady itp. ale błąd ciągle wyskakuje. Dodatkowych objawów brak.W związku z tym mam pytanie czy ktoś miał podobny problem ewentualnie czy zna ktoś warsztat godny polecenia, który nie będzie wymieniał wszystkiego po kolei a zdiagnozuje i naprawi mi samochód?
Adamss90 15-12-2017, 08:22 Jeszcze nie musia łem nigdy narzekać na Wacar i niech tak już zostanie :) Dobrzy fachowcy, zwłaszcza przy problemach z silnikiem warto do nich uderzyć. Duże znajomość tematu, potrafią wyregulować silnik raz a porządnie a nie po kilka razy byle jak...:P
Ktoś może polecić speca od zaworów FF 2009 MK2 1,6 Zetec S 100KM, strasznie mi klekotają (tak wiem podobno ten typ tak ma) ale chciałbym to sprawdzić ewentualnie wyregulować.
Najlepiej w bliskiej odległości od Białołęki/Legionowa
dawid25wawa 08-01-2018, 10:23 Panowie potrzebuję pilnie naprawić, a wcześniej zdiagnozować Mondeo MKIII 2.5V6,brak mocy. Silnik pracuje wzorowo, ale nie ma mocy.
Prawdopodobnie IMRC.
Jeśli polecacie kogoś, to dlaczego i czy aby na pewno znają się na Fordowskich V6?
Jak cenowo i czasowo?
Warszawa, lub okolice najlepiej.
Czy może ktoś polecić serwis, który podjąłby się naprawy przedniej lampy xenon?
Kod błędu: B14D9:87-0B( HCM)
Ford Lipski zdiagnozował usterkę jako nienaprawialną "lampa do wymiany".
Grzech0111 22-02-2018, 20:48 Jako świeży użytkownik forda, miałem przyjemność-nieprzyjemność zostawić swoją fokę w jednym z polecanych tutaj warsztatów (celowo bez nazwy), fakt polecił mi go ktoś zupełnie inny aczkolwiek widzę, że u tutaj się kilkakrotnie przewinął w glorii chwały. Co trzeba Panu przyznać faktycznie rozrząd i sprzęgło zrobił wedle umowy i faktycznie szybko i sprawnie. Inną sprawą są detale mało być 600 robota (sprzęgło dostał kompletne nowe) rozrząd ze względu na dwie wersje napinacza miał kupić sam koszt ok 150-200 zł. prosta matematyka daje 800, margines na ew korekty 200, w których to miał wymienić uszczelkę dekla zaworów, sprawdzić i ew naprawić wycieki z węży płynu ponieważ podciekały w okolicach parownika lpg, zdiagnozować stuki w tylnym zawieszeniu.
Finał: rozrząd sprzęgło zrobione i śmiga, lecz uszczelka dekla zaworów nietknięta wymieniałem dziś świece to toną w oleju, mało tego widać iż owy dekiel nie był nawet odkręcany (plomby zrobione przez poprzedniego użytkownika nawet nietknięte), węże cieczy zapewniał, że sprawdził i podociskał luźne cybanty-nic z tego na cybantach patyna zdradzająca ich niemłody wiek i niedotknięcie ich nawet palcem a leje się z spodnich ja ze starej k...., a owe stuki w zawieszeniu które to ponoć pochodziły od oberwanej blachy termicznej wydechu którą to ponoć usunął są niczym innym jak wybitymi na amen tulejami przednimi wahaczy tylnych. cena usługi jedyne 1100zł prawie jak darmo :mad: Tak więc jak czegoś nie zrobicie sami a mechanik wyczuje że nie znacie danego modelu to nie będziecie jeździć chyba, że do niego. Jeszcze inna sprawa to od wyjazdu od speca mega falujące obroty, stąd wymiana świec i przewodów dzisiaj, niestety nie pomogło - bo nie mogło, zdjęty wężyk podciśnienia i zatknięty na sztywno pod opaskę, znalazłem przypadkiem (nie wiem czy to fachman czy handlarz od którego go kupiłem - nie chcę kogoś bezpodstawnie posądzić) fakt faktem to po rozpięciu opaski i zatknięciu węża na miejsce zmieniła się całkowicie praca silnika a i obroty się uspokoiły. A potem się ludzie dziwią że chodzą opinie, "że ford ****o wort"
R_u_f_u_s 23-02-2018, 08:28 przyjemność-nieprzyjemność zostawić swoją fokę w jednym z polecanych tutaj warsztatów (celowo bez nazwy)
Celowo ... ja bym się chętnie dowiedział, który to warsztat. Poproszę PW.
Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
Nie rozumiem tego "celowo". Albo podajemy nazwy, albo cały ten wątek nie ma sensu.
Grzech0111 23-02-2018, 13:21 Chętnie bym podał, natomiast gość jest dobrym kumplem mojego brata i nie chce później słuchać, że opinie zepsułem, czy że klientów potracił. Podpowiedzieć jedynie mogę, że pan ma lokalizacje na grochowie:P
R_u_f_u_s 23-02-2018, 21:59 Chętnie bym podał, natomiast gość jest dobrym kumplem mojego brata i nie chce później słuchać, że opinie zepsułem, czy że klientów potracił.
Grzegorz, to po co pisałeś posta?
Straciłeś czas swój (na pisanie) i innych (na czytanie).
Poprosiłem o prywatną wiadomość z nazwą serwisu - brak odpowiedzi.
Skoro jest to kumpel brata, to dlaczego Cię oszukał? Jeszcze cenę po kosztach powinieneś mieć, nie mówiąc o straconym czasie. A tu dodatkowo wałek, że coś wymieniał, a śladu po wymianie nie ma.
To się kupy za grosz nie trzyma...
Grzech0111 24-02-2018, 14:02 Nie rozumiem czemu się kupy nie trzyma, po prostu gościu wykorzystał mój brak wiedzy o foce i nieznajomość cen ponieważ poprzedniczkę czyli astrę ogarniałem od a do z sam. Zły jestem ale nic to nie zmieni. Jedno jest pewne mojego auta na bank już więcej nie zobaczy i nie będę się zastanawiał, czy to on robił czy pracownik. Generalnie nie bardzo ogarniam fakt wciskania jakiejś ciemnoty z rzeczami które niby zrobił bo doskonale wiedział że się w końcu dopatrzę.
rychu.zychu 14-03-2018, 08:49 Miał ktoś styczność z serwisem Forda w Warszawie na ulicy Szczotkarskiej 49A wjazd od Strzelców (nie mylić z adresem Szczotkarska 62A ) ?
Ma ktoś doświadczenie z naprawą Forda w Auto Kaczorowski ul. Szuberta 38? Chyba na tym forum znalazłem kiedyś kontakt do tego warsztatu ale teraz szukajka nic nie znajduje. Jak kiedyś dzwoniłem to odniosłem wrażenie, że Fordy to niekoniecznie ich domena. Ale może sie mylę. A mam tu dość wygodny dojazd.
^^ Pod tym adresem są dwa warsztaty. Wspomniany Kaczorowski o raz drugi to Mech-Tom. Z tym drugim mam styczność, ale raczej z Renówką niż z Fordem.
Co do Forda to jest na Noteckiej warsztat. Ja u nich byłem raz na sprawdzeniu zawieszenia, ale polecał ich facet, u którego kupowałem pompę wspomagania do Mondeo.
Solid garage chyba za dużo klientów.
Do tej pory u nich robiłem, może nie najtaniej ale wszystko ok.
Podjechałem bo po wymianie oleju nie skasowali i wkurza mnie już komunikat wymiana oleju.
Wiem że to błahostka, ale odpowiedzi jak ktoś przyjdzie to zrobi, trzeba poczekać itp...
Postałem z 15 min i się zawinąłem bo są przyjemniejsze rzeczy na świecie do ogarnięcia[emoji6]
Ps Oczywiście nie usłyszałem też takiego trudno przechodzącego przez gardło słowa... Przepraszam
Do zrobienia zbliża się zawieszenie trzeba szukać kogoś innego...
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Podjechałem bo po wymianie oleju nie skasowali i wkurza mnie już komunikat wymiana oleju.
oczywiście błąd po ich stronie, ale:
ile zajęło Ci dojechanie tam, poczekanie i powrót? 30min?
a wyszukanie jak to skasować samemu (bez jakichkolwiek narzędzi) i zrobienie tego zajęło by <5min
... komentarz zbyteczny
Skąd wiesz że jechałem tam specjalnie... Ech
Nie muszę szukać wiem że jest procedura.
I nie o to tutaj chodzi, jak nie zrozumiałeś to o zwyczajne olanie.
Jak ktoś powie sorry dziś nie mam czasu to też zrozumię.
Czołgiem
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Witam Was,
A ja mam takie pytanie, ktoś wie, gdzie w Warszawie mogę wymienić uszczelniacz wału korbowego tylny w Mondeo MK3 2.5 V6 z automatyczną skrzynią?
kaczor345 15-05-2018, 11:42 Szybkie pytanie: 800zł za wymianę rozrządu części +robocizna w Focusie mk2 FL 1.6 benzyna+lpg z 2008 to dużo/mało/rozsądnie?
Pytałem w warsztacie nie-ASO i zastanawiam się czy cena sensowna, bo wcześniej robiłem tam jakieś pomniejsze rzeczy w poprzednim aucie (Astra) i są w porządku, ale mam wrażenie, że tym razem chcą zedrzeć na tym rozrządzie.
Zobacz ile w necie kosztują graty, odejmij od 800 zł i zostanie Ci robocizna. Sam oceń czy to dużo czy mało.
faraon31 19-05-2018, 04:09 ja ci zrobię do 500 zł
[694175600\
Jeśli z fakturą, na oryginałach, to dobra cena. Jeśli nie, to drogo.
PS. Faraon mi robił rozrząd. Jestem zadowolony :)
Cześć
Gdzie w Warszawie w miarę tanio zamontuje
1) czujniki parkowania tył
2) czujniki parkowania przód
3) kamerke parkowania
Jakie to mogą być koszty? Od tego zależy co będę robić.
Ford Mondeo mk4 kombi
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
elucidate 29-05-2018, 19:29 Ktos w mazowieckim bawi sie lub zna warsztat gdzie dołożyłby mi pakiet ST Line (serwis blacho-lak krzyknal 600zl!), aktywny tempomat itp? ford Focus 2015?
Panowie, czy ktoś ostatnio był na Szczotkarskiej 62A z jakimś problemem mechanicznym i może powiedzieć czy jakość usług nie spadła tam jakoś drastycznie? Bo czytając temat od początku, z każdym następnym postem poziom usług u nich był coraz gorszy.
Chciałbym aby sprawdzili mi koła napędzające osprzęt razem z napinaczem paska, także pierdołę, ale jeżeli mają coś schrzanić to wolę im nie oddawać fury.
Daro Smax 13-06-2018, 09:53 Witam,
Panowie potrzebuję informacji gdzie w Radomiu mogę sprawdzić S maxa przed zakupem. Tyle się naczytałem negatywnych opinii o autach z Radomia. Podpowiedzcie gdzie sprawdzić???
pozdraiwam
D
W Radomiu chwalony jest Bratford.
Cześć jakie macie opinie odnośnie Solid Garage? Słyszałem już od 2 osób że byli świetni ale ostatnio się rozrosli i jakość usług spadła.
Kupiłem auto które było tam serwisowane (Solid Garage), poprzedni właściciel chwalił i powiedział że jeżeli coś robić to tylko tam. Ceny trochę wyższe niż standardowo, ale mówił wszystko mają do Fordów więc to istotne.
Chciałem umówić wczoraj na sprawdzenie turbiny - pierwszy wolny termin 06.07.2018
faraon31 15-06-2018, 08:55 jak masz czas wpadnij jutro to ci obejrzę {694715600}
slawomirro 17-06-2018, 23:51 Kupiłem auto które było tam serwisowane (Solid Garage),
Chciałem umówić wczoraj na sprawdzenie turbiny - pierwszy wolny termin 06.07.2018
Popularność wpisów na tym forum zrobiła swoje. Serwis nagle stał się tak popularny, że czeka się bardzo długo.
Na przegląd auta wykonany 11.06 umawiałem się 14.05 (!).
Tylko czy warto? Bo owszem, na tym forum to same ochy i achy (szeptany marketing?). Ale spotkałem się w necie z niezbyt pochlebnymi opiniami. Ja nie wiem, nie korzystałem z ich usług.
To jakie aktualnie serwisy polecacie oprócz Solid Garage ? Lista w 1 poście jest z 2009 roku.
cipronex 26-06-2018, 14:29 Na ul.Estrady jest Auto-Widawski. Jedyny na którym się nie zawiodłem.
FosiaMK3 29-06-2018, 12:44 Panowie
Mam problem z Focusem 1.6 diesel, 115km 74 tyś km, z 2014.
Stuki przy zmianie biegów.
Byłam u 5 mechaników, każdy stawia inną diagnozę.
Chcę wstawić auto do kogoś, kto pracował w Fordzie, jest rzetelny, uczciwy, zna się na tych autach i nie będzie zgadywał. Pomóżcie bo już witki opadają :-/ aby rozkręcił, porządnie zdiagnozował i podjął się naprawy.
różne diagnozy oscylują pomiędzy:
- dwumasą
- skrzynią biegów
- luzem na wieloklinie na półosiach napędowych
- zużyciem poduszek silnika/ skrzyni (wstępnie wykluczone)
dziękuję za pomoc!
FosiaMK3 ale gdzie już byłaś? Choćby w polecanym tu Solid Garage?
FosiaMK3 03-07-2018, 13:19 na czwartek umówiłam się do Zbicar. Same dobre recenzje w googlach. Kto jeszcze na (wszelki wypadek)?
[MENTION=377524]w polecanym tu Solid Garage?
terminy na miesiąc do przodu :(
elucidate 03-07-2018, 20:16 Zobacz tego Pana, wyglada że się zna: FHU Blue Strawberry Paweł Hibner - niezależny serwis marki Ford.
martinrekk 12-07-2018, 15:09 W moim wypadku bardzo fajnie sprawdza się mechanik na Racławickiej, serwis Wacar. Nie mam zastrzeżeń. Nigdy mi nie zamontowali części które by mnie potem w trasie zawiodły. Mają duży wybór zamienników w dobrych cenach, które faktycznie wytrzymują tyle ile w dokumentacji a nawet mogę powiedzieć że więcej – choćby amory już naprawdę mam długo u nich wstawiane.
R_u_f_u_s 12-07-2018, 18:58 W moim wypadku bardzo fajnie sprawdza się mechanik na Racławickiej, serwis Wacar. Nie mam zastrzeżeń. Nigdy mi nie zamontowali części które by mnie potem w trasie zawiodły. Mają duży wybór zamienników w dobrych cenach, które faktycznie wytrzymują tyle ile w dokumentacji a nawet mogę powiedzieć że więcej – choćby amory już naprawdę mam długo u nich wstawiane.Zarejestrowany od 12 lipca 2018 ... Panu raczej podziękujemy
Asymptota 12-07-2018, 22:11 W moim wypadku bardzo fajnie sprawdza się mechanik na Racławickiej, serwis Wacar. Nie mam zastrzeżeń. Nigdy mi nie zamontowali części które by mnie potem w trasie zawiodły. Mają duży wybór zamienników w dobrych cenach, które faktycznie wytrzymują tyle ile w dokumentacji a nawet mogę powiedzieć że więcej – choćby amory już naprawdę mam długo u nich wstawiane.
Korzystałem 2x.
Pierwszy raz - bo blisko. Problemy wyszły po czasie od naprawy.
Drugi raz - bo musiałem. Po odczytaniu błędów z kompa i wstępnej ocenie co jest nie tak, zdecydowałem się na transport auta w inne miejsce. Znam się na autach tyle co potrzeba ale wiedza mechanika mnie przeraziła.
Omijam to miejsce.
Daro Smax 22-07-2018, 19:24 Cześć,
Podpowiedzcie gdzie w Radomiu zrobić przegląd przed zakupowy S maxa.
Aso Forda http://www.radmotors.com.pl/ czy warsztat http://www.vipserwis.com/ , a może http://www.bratford.pl/ . Jak sądzicie?.
pozdrawiam
Hej
Jestem tu nowy :) z racji zakupu Mondeo MK4. Podpowiedzcie gdzie mogę szybko i dobrze w Warszawie wymienić tuleje tzw. lizaki w tylnym zawieszeniu oraz tylne tuleje wahaczy w przednim? Muszę to ogarnąć przed 10.08 - urlop.
Ewcar, dzwoń może Ci się uda wcisnąć w rozsądny termin.
rychu.zychu 24-07-2018, 15:53 Hej
Jestem tu nowy :) z racji zakupu Mondeo MK4. Podpowiedzcie gdzie mogę szybko i dobrze w Warszawie wymienić tuleje tzw. lizaki w tylnym zawieszeniu oraz tylne tuleje wahaczy w przednim? Muszę to ogarnąć przed 10.08 - urlop.
Na szybko to Szczotkarska 62A na Bemowie.
amper1984 24-07-2018, 19:16 Nadnieprzańska 8 ZBICAR Zbyszek ogarnia fordy jak mało kto. Polecam
Osobiście byłem z polecenia w ABC Cars na Noteckiej (Włochy) robiłem pełny rozrząd + wszystkie płyny i filtry.
Moje wrażenia bardzo pozytywne:
1) Wytłumaczyli dokładnie co było zrobione
2) zadzwonili z pytaniem o wymianę pompy wody (przedstawili koszt wymiany teraz i ewentualnej wymiany w terminie późniejszym)
3) zrobili przegląd auta i informacja co trzeba zrobić i kiedy a czym się nie przejmować
4) znają się na Fordach, wcześniej pracowali w Ford
5) nie naciagali na sztuczne koszty itp
Osobiście ciężko mi stwierdzić czy technicznie wszystko jest ok ale wszystko działa jak należy i Panowie prezentują dobry poziom obsługi.
Byłem kiedyś u nich z pierdołą w Focusie. Mimo że nie anonsowałem się to nie było żadnego problemu z wjazdem na podnośnik. W sumie nawet nie wzięli za to ani grosza.
Jak kupowałem regenerowaną pompę wspomagania do Mondeo to do wymiany polecali właśnie ten warsztat.
turbosprite 01-08-2018, 09:50 Cześć, ktoś może polecić dobry serwis LPG?
marcin55 25-08-2018, 08:51 Nie wiem czy to po lewej czy prawej , stojąc twarzą do morza to chyba prawa :)
spróbuj tutaj , bardzo sprytne i ogarnięte w temacie LPG chłopaki i mają sporą wiedzę . W nietypowych problemach pomogą, znajomemu z amerykańcem pomogli.
TOMGAS
Warszawa, ul. Mechaników 9, tel. 791 561 959
Pozdrawiam
Bump: Panowie
Mam problem z Focusem 1.6 diesel, 115km 74 tyś km, z 2014.
Stuki przy zmianie biegów.
Może spróbuj podjechać na stację diagnostyczną, czasami diagnosta ma większą wiedzę i doświadczenie niż mechanik
dudikovvv 25-09-2018, 09:02 Byłem kiedyś u nich z pierdołą w Focusie. Mimo że nie anonsowałem się to nie było żadnego problemu z wjazdem na podnośnik. W sumie nawet nie wzięli za to ani grosza.
Jak kupowałem regenerowaną pompę wspomagania do Mondeo to do wymiany polecali właśnie ten warsztat.
Mi Abscar wziął niemałe pieniądze za diagnozę usterki z informacją że lepiej jak pojadę do innego serwisu bo nie znają się na elektryce... W Solid Garage naprawili usterkę w kilkadziesiąt minut, i to za kwotę niewiele większą od kwoty za samą diagnozę w ABS CAR.:shock::!:
^^ ABSCAR czy ABC CAR? Bo piszesz o dwóch różnych warsztatach.
dudikovvv 27-09-2018, 13:57 ^^ ABSCAR czy ABC CAR? Bo piszesz o dwóch różnych warsztatach.
Racja, mi chodziło o ABS Car na Białołęce a Wy piszecie o ABC (Włochy)
beribazoo 01-10-2018, 10:34 Panowie, gdzie w Warszawie udać się z grubszą robotą (S-Max 2.0 Duratec, problemy z pierścieniami, bierze olej i zaczyna puszczać "chmurki")?
Czy polecane Abscar i SolidGarage ogarną temat?
A może ktoś ma coś po prawej stronie Wisły (Wesoła, Wawer, Sulejówek)?
klocolus 01-10-2018, 13:46 Jaki warsztat polecacie do przetestowania wtryskiwaczy "na stole"?
Andrzej Focus 07-11-2018, 17:58 Częsty problem z podwyższającymi się samoczynnie obrotami przed zatrzymaniem i podczas zmiany biegów w Focusie Mk1 1.8 16V. Kilka warsztatów już rozkłada ręce.
Jaki warsztat do dobrej diagnozy polecacie?
Paolo. Piastów, spróbuj tam.
Sprawdziłem osobiście AutoBartosz w Starej Miłosnej
Naprawiałem u nich turbinę i wymieniałem Intercooler - bardzo sprawnie i rzeczowo
Sprawdziłem osobiście AutoBartosz w Starej Miłosnej
Naprawiałem u nich turbinę i wymieniałem Intercooler - bardzo sprawnie i rzeczowo
O tak, bardzo dobry warsztat, nie tylko Ford. Oczywiście, jak to w takim przypadku czasami trochę trzeba poczekać w kolejce.
Poleci ktoś dobry warsztat od automatycznych skrzyń biegów w Warszawie i okolicach?
Chciałbym zrobić wymianę dynamiczną oleju oraz wgrać aktualizację softu do AWF21(nie powershift) w Mondeo 09r.
P.S.
Robiłem ostatnio rozrząd, oleje i płyny u polecanego przez Was Pana Zbyszka z Zbicar na Grochowie. Bardzo konkretnie, uprzejmie i w dobrej cenie :) Polecam!
Polecicie kogoś na Ursusie lub Włochach? Niestety ABC Auto i Solid nie mieli dla mnie czasu :( Do zrobienia hamulce - sprawa pilna :(
W Ursusie Faraon, w Piastowie Paolo - namiary znajdziesz w tym dziale. Obu polecam.
Andrzej Focus 03-12-2018, 10:31 W końcu sam rozwiązałem problem z samoczynnie podwyższającymi się obrotami w Focusie MK1 1.8 16V dzięki angielskojęzycznemu forum:
Należy tak ustawić(przekręcić o kilka stopni) czujnik położenia przepustnicy (TPS), żeby na zamkniętej przepustnicy (puszczonym pedale gazu) podawał sygnał o wartości niższej niż 0,4V.
Można to sprawdzić na diagnostyce komputerowej lub poprzez podpięcie między wtyczkę, a czujnik miernik napięcia (ewentualnie w kabel się wbić igłą).
W większości przypadków, żeby tak go ustawić należy poszerzyć otwory w nim (zrobić tzw. fasolki) i obracać tak, żeby napięcie malało.
U mnie pomogło.
Problemem potrafi być też wiązka, wtyczka lub czujnik ciśnienia w układzie wspomagania, który odpowiada za podwyższanie obrotów.
Pozdrawiam
Czesc,
Umowilem sie wstepnie na wymiane oleju w skrzyni w http://autoservice-grabowiecki.pl/ w Izabelinie. Zajmuja sie podobno tylko tym. Znalazlem ich w Internecie. Ktos moze z Was korzystal? Cos slyszeliscie o warsztacie? Strona wyglada dosc profesjonalnie i budzi zaufanie.
Olej+filtr+robocizna=~950PLN brutto.
Nie wiem czy to tanio/drogo/normalnie. Moze ktos moze cos powiedziec?
Przeglad gwarancyjny w ASO polaczony z kilkoma innymi czynnosciami kosztuje 2600PLN
Wedlug mnie wygada to rozsadnie.
Jakies uwagi?
Pozdro,
Kuba
Poleci ktoś dobry warsztat od automatycznych skrzyń biegów w Warszawie i okolicach?
Chciałbym zrobić wymianę dynamiczną oleju oraz wgrać aktualizację softu do AWF21(nie powershift) w Mondeo 09r.
P.S.
Robiłem ostatnio rozrząd, oleje i płyny u polecanego przez Was Pana Zbyszka z Zbicar na Grochowie. Bardzo konkretnie, uprzejmie i w dobrej cenie :) Polecam!
Hej Druido,
Jesli chodzi o sama wymiane oleju w skrzyni to moge polecic Ci warsztat w Izabelinie na ulicy 3 Maja 110 (http://autoservice-grabowiecki.pl). Bylem tam dzisiaj i wymienilem olej w moim Mondku. Pierwszy raz uczesniczylem w takim procesie i mam bardzo pozytywne odczucia wzgledem obslugi.
Pozdro
Kuba
Hej Druido,
Jesli chodzi o sama wymiane oleju w skrzyni to moge polecic Ci warsztat w Izabelinie na ulicy 3 Maja 110 (http://autoservice-grabowiecki.pl). Bylem tam dzisiaj i wymienilem olej w moim Mondku. Pierwszy raz uczesniczylem w takim procesie i mam bardzo pozytywne odczucia wzgledem obslugi.
Pozdro
Kuba
Dzięki Kuba :)
Problem w tym, że mamy dwie różne skrzynie. U Ciebie dwusprzęgłowy powershift u mnie "hydrauliczna" AW21, inne konstrukcje więc i inne podejście. Mimo wszystko serdecznie dziękuję za polecenie :)
Dzięki Kuba :)
Problem w tym, że mamy dwie różne skrzynie. U Ciebie dwusprzęgłowy powershift u mnie "hydrauliczna" AW21, inne konstrukcje więc i inne podejście. Mimo wszystko serdecznie dziękuję za polecenie :)Dzowniles moze do nich z pytaniem? Jak nie to moze dzwonknij. Moze tez sa w stanie pomoc. Pozdro.
Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka
Roszczyc 21-01-2019, 09:39 Czy poleci ktoś jakiś zaufany warsztat od regeneracji turbosprężarek w Warszawie?
faraon31 21-01-2019, 15:30 ja oddaje do regeneracji w Pruszkowie jak coś to tel.694715600
Kowalski 19-02-2019, 13:06 Cześć. Zacznę tutaj w nowej wiadomości bo przeglądałem warsztaty na pierwszej stronie i nie znalazłem tego czego szukałem.
Mam sytuację, że mam do naprawy szkody z OC sprawcy. Głównie blacharsko lakiernicze. Zastanawiam się jak podejść do tematu i gdzie to robić. Czy w ASO czy przeciwnie? Jeśli nie ASO to gdzie w Warszawie zrobią mi to dobrze?
Będę wdzięczny za rekomendacje.
Piotr
Dzwoń do Arka 604 753 870 i powołaj się na mnie, Pawła z Piastowa z serwisu Forda.
Kowalski 20-02-2019, 14:06 Dzwoń do Arka 604 753 870 i powołaj się na mnie, Pawła z Piastowa z serwisu Forda.
Dzięki, ale jakiego serwisu?
Dzięki, ale jakiego serwisu?
Z tego na Prusa 7 :)
Kowalski 11-03-2019, 10:56 BTW może warto byłoby odświeżyć listę na pierwszej stronie jeśli coś się zmieniło bo widzę że ostatnia data edycji to 2009.
Witam,
Czy ktoś może polecić dobrego mechanika/warsztat z Warszawy lub mazowieckiego, który byłby w stanie najpierw zdiagnozować i ewentualnie wykonać mały remont silnika 1.6 100KM mk2, tzn. sprawdzić gniazda zaworów, ścianki, pierścienie itp. Objawy to: stukanie w silniku, duże spalanie oleju, dymienie. Podejrzewam, że do gniazda mogła dostać się resztka świecy, która została ułamana przy wymianie świec, a wcześniej silnik chodził normalnie. :(
porozmawiaj z Zbicar lub Solid Garage
Czy ktoś z Was może wymieniał cały silnik i mógłby polecić kogoś w Warszawie lub na południu mazowieckiego ?
Córka ma od niedawna Focusa mk3, cieknie jej pompa sprzęgła. Widziałem na Youtubie, że jest trochę przy wymianie gimnastyki i nie bardzo chce mi się przy tym grzebać, a robiłbym to pierwszy raz.
Ile może kosztować robocizna i gdzie wysłać dziewczynę, żeby jej nie skroili.
faraon31 09-04-2019, 05:08 jak ci pasuje ursus to zapraszam [694715600]
thomason7 10-04-2019, 07:59 Może nie warsztat, ale szukam osoby, która na terenie Warszawy może wykonać przegląd przedzakupowy Focusa MK2. Kasa do dogadania. Chodzi mi o kogoś, kto ogarnia markę, wie gdzie zajrzeć, co sprawdzić itd. Ktoś coś? Kasa do dogadania.
actchris 10-04-2019, 16:56 A czemu nie salon? ASO na Popularnej ma taką usługę dla Forda i chyba innych marek.
thomason7 11-04-2019, 15:53 Wg mnie w znacznej części ASO pracują chłopaczki bez większego doświadczenia albo nawet prosto po szkołach. Nie mówię, że wszędzie tak jest, ale mam podobne doświadczenia. Poza tym podejście do klienta - zostaw kupę siana, a my przelecimy miernikiem lakier i sprawdzimy opony. Szukam kogoś, kto zna markę, wie gdzie zajrzeć i co sprawdzić w konkretnym modelu, a nie tylko podepnie kompa i odczyta błędy.
Nie rozumiem twojego uporu.
Jak nie warsztat to jak chcesz to zrobic? Uważasz że przyjdzie guru, schyli się na kolanko przy samochodzie, zajrzy i powie "brać"?
Wielkie mi siano, 120 złotych za protokół z serwisu z miernikiem lakieru w kilkudziesięciu punktach, oględzinami podwozia, amory, sworznie, tuleje, silnik, płyny, elektryka, błędy.
Jak nie ASO to np. inny polecany tu warsztat robi to samo.
No ale jak jakiś Mietek jest lepszy to szukaj dalej.
Edit: zajrzałem do cennika, dziś kosztuje 249pln. Znacząco więcej niż ja płaciłem ale nadal można się zastanowić.
thomason7 12-04-2019, 06:59 Ja z kolei nie rozumiem o czym Ty do mnie piszesz. Kolega wyżej zapytał czemu nie salon (ASO), to ja się odniosłem tylko do tych przybytków, nie do wszystkich nieautoryzowanych serwisów. Jak żyjesz w przekonaniu, że ASO jest gwarancją jakości, to nie zamierzam Cię namawiać do zmiany poglądów. Mietka też nie szukam. Wyraźnie napisałem, że chodzi mi o osobę, która trudni się takimi oględzinami np. poza regularną pracą, wie co sprawdzić w danym modelu, gdzie zajrzeć, ma sprzęt do diagnostyki i przede wszystkim jest mobilna. Nie każdy sprzedający jest chętny dymać do serwisu z jednego końca Warszawy na drugi, nawet jak mu zwrot paliwa zaproponujesz. Nie mówiąc o sytuacji, kiedy auto stoi np. 30 km poza miastem. Teraz już rozumiesz?
Swoją drogą, jak w ASO się płaci 120 czy tam 200 zł za przegląd przedzakupowy, to świadczy to o mizernym zakresie takich oględzin, czyli zapewne tak, jak pisałem - lakier i opony. I może jeszcze sprawdzą czy szyby oryginalne. Troszkę nie o to chodzi.
actchris 12-04-2019, 07:59 ASO wyda Ci protokół z oględzin, ktoś się pod tym podpisze i bierze za to odpowiedzialność prawną. Jak Ci wyjdzie że rozpadnie ci się po miesiącu od kupna a diagnoza wykazała że element jest w 100% sprawny to można się z nimi procesować że wprowadzili Cię w błąd i masz na 99% wygraną.
A ziutek z warsztatu to ci powie, ładny panie tylko nie pomalujesz bo amytynowy ale bym brał bo full opcja z DE i po 10 latach ma tylko 150 tyś przebiegu a jeździł nim tylko dziadek do kościoła.
Usługa ASO to nie tylko lakier i opony:
Przegląd przed zakupem zawiera następujące kontrole:
działania sprzęgła
sił hamowania
stanu amortyzatorów
grubości powłoki lakierniczej (51 pkt.)
działania klimatyzacji
płynów i ich jakości
zawieszenia (przód i tył)
ewentualnych wycieków
układu wydechowego
powłoki zabezpieczającej nadwozie
w cenie 249 PLN
Ja z kolei nie rozumiem o czym Ty do mnie piszesz. Kolega wyżej zapytał czemu nie salon (ASO), to ja się odniosłem tylko do tych przybytków, nie do wszystkich nieautoryzowanych serwisów. Jak żyjesz w przekonaniu, że ASO jest gwarancją jakości, to nie zamierzam Cię namawiać do zmiany poglądów. Mietka też nie szukam. Wyraźnie napisałem, że chodzi mi o osobę, która trudni się takimi oględzinami np. poza regularną pracą, wie co sprawdzić w danym modelu, gdzie zajrzeć, ma sprzęt do diagnostyki i przede wszystkim jest mobilna. Nie każdy sprzedający jest chętny dymać do serwisu z jednego końca Warszawy na drugi, nawet jak mu zwrot paliwa zaproponujesz. Nie mówiąc o sytuacji, kiedy auto stoi np. 30 km poza miastem. Teraz już rozumiesz?
Ostatni mój wpis na ten temat.
Zapewniam cię że rozumiem.
I nawet potrafię sprawdzić w necie gdzie znaleźć taką ofertę a nie pytam o to na forum.
A co do zakresu to po raz kolejny wpisujesz "lakier i opony" zamiast sprawdzić "mizerny" zakres przeglądu.
Mogę ci wysłać namiary na mobilnego sprawdzacza z usług którego korzystałem trzy czy cztery razy.
Ale i tak skończysz w serwisie bo on na swoim motorze nie wozi szarpakow a w pełnym zakresie oględzin (drugi stopień za który dopłacasz) sam jedzie samochodem na stację obsługi lub ASO.
I żaden poważny sprawdzacz nie wyda opinii jeśli nie pojedzie do warsztatu.
A co sprzedających co nie chcą jechać do warsztatu? Nie to nie, tego badziewia nie brakuje.
To moje pieniądze i ja decyduje komu je zostawić.
thomason7 12-04-2019, 08:20 ASO wyda Ci protokół z oględzin, ktoś się pod tym podpisze i bierze za to odpowiedzialność prawną. Jak Ci wyjdzie że rozpadnie ci się po miesiącu od kupna a diagnoza wykazała że element jest w 100% sprawny to można się z nimi procesować że wprowadzili Cię w błąd i masz na 99% wygraną.
:lol:
Mówisz to z doświadczenia czy czytałeś w internecie? Występowałeś kiedyś na drogę sądową i wiesz jak to w praktyce wygląda? Bo taki scenariusz, jak napisałeś jest możliwy chyba tylko w Magdzie M, a nie w życiu.
Usługa ASO to nie tylko lakier i opony:
Przegląd przed zakupem zawiera następujące kontrole:
działania sprzęgła
sił hamowania
stanu amortyzatorów
grubości powłoki lakierniczej (51 pkt.)
działania klimatyzacji
płynów i ich jakości
zawieszenia (przód i tył)
ewentualnych wycieków
układu wydechowego
powłoki zabezpieczającej nadwozie
w cenie 249 PLN
Czyli to samo, co sprawdzasz na SKP (oprócz lakieru i może płynów), za jakieś 80 zł.
Ostatni mój wpis na ten temat.
Mogę ci wysłać namiary na mobilnego sprawdzacza z którego korzystałem.
Ale i tak skończysz w serwisie bo on na swoim motorze nie wozi szarpakow do amortyzatorów i w pełnym zakresie oględzin (drugi stopień) sam jedzie samochodem na stację obsługi lub ASO
Jeżeli z Warszawy lub okolic to będę wdzięczny za namiary.
actchris 12-04-2019, 08:37 Znam paru prawników i wiem jak to wygląda :)
Powiadasz że to samo masz na SKP, od razu napiszę że nie masz:
działania sprzęgła, pomiaru lakieru, działania klimy, jakości i stanu płynów, wycieki też traktowane po macoszemu bo zwracają tylko uwagę jak cieknie strumieniem, zapocenia, lekkie wycieki, stan turbiny.
thomason7 12-04-2019, 08:41 Znam paru prawników i wiem jak to wygląda :)
Tak właśnie myślałem - teoretyk. Kiedyś Ci się zdarzy, że będziesz musiał (czego Ci nie życzę) złożyć zawiadomienie na podstawie Kpk albo na drodze cywilnej, to Twoja wiedza ulegnie szybkiej weryfikacji.
Nie o tym jest temat, więc proponuję zakończyć.
actchris 12-04-2019, 08:44 Dokładnie zostawmy temat, sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po mojej stronie :)
A znam nie tylko teoretycznie :)
Witam
Czy może ktoś polecić warsztat w okolicy Wołomina w którym wymienią olej w skrzyni automatycznej 6f35 w fordzie fusion 2,0 turbo z 2014 r.? Czy jakieś ASO by się tym zajęło?
Dokładnie zostawmy temat, sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po mojej stronie :)
A znam nie tylko teoretycznie :)
Miałeś taki protokół w ręku? Bo ja mam przed sobą. I jest napisane coś takiego: "Niniejszy raport jest ważny wyłącznie w chwili jego sporządzenia i opiera się wyłącznie na wzrokowych oględzinach pojazdu. Z tego względu raport może nie ujawniać ukrytych usterek lub wad pojazdu. Przeprowadzone oględziny nie zastępują normalnych przeglądów i obsługi serwisowej przewidzianych dla danego typu pojazdu."
Powodzenia w sądzie.
Nie wiem o co się kłócicie. Jedni pójdą do serwisu i otrzymają "nic nie warty raport" a drudzy będą bazowali na opinii szwagra i jego kumpla "co to na taryfie 20 lat jeździ".
Ani jedni ani drudzy w sądzie nic nie ugrają a która droga weryfikacji stanu technicznego jest lepsza to pewnie jedni drugich nie przekonają.
Proponuję zakończyć temat albo przenieść się do Hyde Park'u
A może ktoś wie gdzie w Wawie regenerują tylne mosty. Potrzebuje zregenerować tylny most w Escapie Ja znalazłem http://autokramer.pl ale może są jeszcze inni Będę wdzięczny za pomoc
Jest jeszcze polecany zakład w Zielonce.
Hamulce, zawieszenia.
Ech, widocznie przez święta ludziom się nie chce ;-)
Mówię że polecany, znaczy że znajdziesz na forum.
Proszę:
http://www.blonski.com.pl/
Sam tam nie robiłem, bazuję na opiniach.
Robiłem kiedyś w małym zakładzie zbieżność na metalowej ramie, zrobili tak że mucha nie siada a kilka zakładów miało kłopot.
Widocznie liczy się też człowiek, nie tylko maszyna ;-)
Nigdy nie miałem tylnonapędowego samochodu. Poczytałem na ten temat i teraz się zastanawiam, czy Błoński czymś takim się zajmuje.
To napęd a nie zawieszenie ;-)
slawomirro 21-04-2019, 21:28 Co do serwisów to byłem kilka dni temu w "Auto Service Mobil Piotr Dąbrowski" (Warszawa-Ursynów). Dostali ode mnie zadanie wymiany w Fordzie Fiesta przewodów gumowych hamulcowych na takie w oplocie. Zadaniu podołali, całość odpowietrzyli.
Jestem zadowolony.
I cena. Większość warsztatów chciała od 120-250zł za stronę. Ten wziął tylko 80zł za stronę. I zrobił dobrze, więc tu mogę ich polecić.
Cześć,
mam do was pytanie odnośnie turbiny i podwyższonego spalania w Focus ecoboost 1,6 z 2011r. Mianowicie na badaniu komputer pokazał błąd turbiny. Mechanik sprawdził i nie jest to zawór turbiny ani problem z układem dolotowym ale moduł sterowania turbiny. Nie podejmował się naprawy bo to sprawy związane z elektroniką i wysłał do aso. Jedyne objawy to duże spalanie. Nie ma też spadku mocy. Ktoś z was miał podobny przypadek? Jaki jest ewentualny koszt i gdzie naprawialiście?
Każdy z nas ma podobny przypadek, zwłaszcza porównując spalanie do wartości katalogowych ;-)
Co znaczy podwyższone spalanie? 10? 12 na sto?
ponad 12, zrobiłem niewiele ponad 200 km, w tym 100 w trasie, po pełnym tankowaniu i połowa baku mi została. ale nie to jest moim zmartwieniem tylko błąd turbiny.
Może ktoś polecić warsztat (Warszawa i okolice), który potrafiłby zdiagnozować układ doładowania (nieszczelność, EGR, turbina)? Mondeo MKIV, 2.0TDCi 11/2010 FL (140KM)
faraon31 25-04-2019, 05:11 a co ci się dzieje ?
Slychac swist - "na ucho" nie do konca potrafie ocenic, czy to swist powietrza z nieszczelnego weza czy swist samej trurbiny... P2263, P006D
Czy możecie mi polecić kogoś w Warszawie by zająć się wymianą koła pasowego w 2.0 ecoboost?. Potrzebne będą specjalne blokady.
Mógłby ktoś polecić miejsca najlepiej w zachodniej części Warszawy i okolicach, gdzie można solidnie i w rozsądnej cenie wykonać w Mondeo MKIV:
- sprawdzenie i ewentualna naprawa zawieszenia
- poprawki blacharsko lakiernicze - przetarte błotniki
Polecam MaxMoto w Warszawie na ulicy Pułkowej 37 - MaxMoto.com.pl
Dlaczego?
Udało im się znaleźć źródło problemów z autem - prędkościomierz w trakcie jazdy spadał do 0, auto dusiło się, gasło i wywalało błędy wszystkich układów - ABS, wspomaganie, układ kierowniczy, skrzynia. I nie można było go ponownie odpalić.
Dodatkowo na uwagę zasługuje komunikatywność - wiele profesjonalnych warsztatów nawet nie potrafi oddzwonić. Serwis przystępny cenowo, wystawia faktury na życzenie, można płacić kartą, Potrafią mieć nie odległe terminy i najważniejsze znają się na autach
Specjalizują się z pompach wspomagania. Ale są zdeterminowani (i kompetentni) naprawić każde auto.
Zapytaj w Solid
Niestety solid schodzi poniżej progu jakości. Lecą już*na hurt niż*jakość. Mechanikó bez liku stanowisk też. Teraz wymiana olejów i filtrów to czas oczekiwania 1 dzień czyli, możesz umówić się danego dnia ale tego dnia to tylko zostawić*auto możesz. Cenowo też nie najlepiej. Serwisowałem wiele lat dziś*powiedziałem dość jak muszę na przeglądzie okresowym auto oddać i dopiero następnego dnia odebrać. Rok temu od ręki mi zrobili przegląd. Muszę*szukać inny serwis bo do tego specjalnie dojeżdżałem aż 30 km..
Nie mam zamiaru mocno warsztatu bronić bo sam mam do nich uwagi ale czy nie przesadzasz trochę?
Nie wierzę że nie można się umówić "na rano" za tydzień czy 10 dni i odebrać auto po 2 godzinach.
Pewnie że się nie wciśniesz na już do kolejki ale da się dogadać z panią Barbarą.
A że mechaników dużo? To dobrze, nie każdy musi być szefem - są mechanicy od wymiany oleju i tyle.
Nie wierzę że nie można się umówić "na rano" za tydzień czy 10 dni i odebrać auto po 2 godzinach.
Po 2 godz. to może być jednak trudno. Raczej zostawiasz samochód rano i dostajesz informację, że "zadzwonimy jak będzie skończone" - w domyśle po południu. Chyba, że masz większą siłę przekonywania.
rychu.zychu 06-06-2019, 13:45 Niestety solid schodzi poniżej progu jakości. Lecą już*na hurt niż*jakość. Mechanikó bez liku stanowisk też.
Mają spory przerób to musieli przyjąć dodatkowych mechaników , ale niekoniecznie "ogarniętych".
Nie wierzę że nie można się umówić "na rano" za tydzień czy 10 dni i odebrać auto po 2 godzinach..
Jeszcze kilka lat temu można było się umówić , a teraz jak koledzy piszą wstawiasz rano samochód do Solid Garage i czekasz na telefon od Pani Barbary.
Mają spory przerób to musieli przyjąć dodatkowych mechaników , ale niekoniecznie "ogarniętych".
Jeszcze kilka lat temu można było się umówić , a teraz jak koledzy piszą wstawiasz rano samochód do Solid Garage i czekasz na telefon od Pani Barbary.
Specjalnie dzwoniłem z 2 tyg. wyprzedzeniem aby od ręki mi zrobili, niestety pani Barbara, która mam wrażenie, że za karę tam pracuje mówi pan przywiezie zostawi jutro odbierze. Jeszcze w rok temu od ręki zrobili.
A ceny coraz wyższe na tych zamiennikach. Wczoraj popytałem ogarniętego mechanika ile by wziął za to co zrobiłem w solid. Tylko się wkur.. ile przepłaciłem. Kiedyś sprawdzili mówili jak można to niedrogo naprawić. Dziś tylko słowo WYMIANA słyszę..
Hej,
Potrzebuje naprawić tylny hamulec, lewa strona prawie nie trzyma. Na przeglądzie technik powiedział, że linka jest bardzo napięta.
Polecacie jakiś warsztat w okolisach Sadyby?
Polecicie jakiś warsztat w którym zrobię Chipa z hamownia? Nie mam czasu jechać do Heko, z tego co widzę to trochę jest warsztatów w Warszawie które się tym zajmują - tylko które są sprawdzone.
Z Warszawy to mogę polecić Kreatora Mocy.
Zadzwoniłem i chyba skorzystam, co prawda cena jest wyższa niż u heko, ale mam nadzieję że jakość usługi będzie też na tym poziomie.
Poleci ktos dobrego mechanika do mondeo mk5 wyciek oleju spod albo skrzyni albo turbiny
Najlepiej nie Warszawa tylko miejscowosci pobliskie
Marki Zabki Radzymin?
Solid jak dla mnie za daleko. Zreszta cos im ostatnio robota nie idzie.
Koledze wymieniali dwumas w focusie na nowy po 3m.padl. pojechal na reklamcje i nie uwzglednili mu.strasznie nawymyslali glupot po drodze.
Motohurt Marki, ul. Fabryczna
strazak88 31-07-2019, 14:45 Hej.
Poleci ktoś warsztat z naprawą układu wtryskowego?
Dieselsystem z Nadarzyna ma termin dopiero pod koniec sierpnia.
Auto Ford Focus mk2 1.8 TDCi, w warsztacie powiedzili, że jest coś z układem wtryskowym i nie mogę tego konkretnie zdiagnozowac, polecili Nadarzyn.
Coś/ktoś? Najlepiej Ursus i okolice, bo jak mi zgaśnie na ulicy to laweta...
faraon31 31-07-2019, 16:44 jak ci pasuje ursus to po niedzieli [urlop]
Regeneracja wtryskiwaczy 1.6TDCi w Warszawie? Kto, gdzie i za ile?
Raptor73 05-08-2019, 23:28 Hej
Foka, 1,8 tdci 115 km - kto poleci fachowca od diesla w Warszawie, najlepiej praska strona lub okolice Ząbek? Kopcenie już trochę mnie wkurza, kierowców za mną pewnie też.
Szukam do polecenia kogoś kto mi zobaczy czemu tak kopcę ostro na czarno przy przyspieszaniu? Mechanik niby znajomy co mi sprzedawał mówił że ten typ tak ma ale trochę wg mnie za dużo tej sadzy. Moc jest, wtryski chodzą spoko bo były regenerowane, nie trzęsie, na trasie ostatnio 5,5 w mieście 6,7
Czasami (raz na 100 przyspieszeń) przy ok 2 tys obrotów lekkie szarpnięcie (czuć bardziej na niższych biegach jak jedynka i dwójka)i ostatnio 3 razy przy 120 na godzinę na 5 biegu - jakby jakiś syf w paliwie. Chciałbym oddać do kogoś kto nie naciągnie i nie zacznie śpiewać że to od razu turbina. Chodzi mi o dobrą diagnostykę, ale żeby nie stracić przy tym majątku.
Drugi temat - zabezpieczenie antykorozyjne podwozia, jak go wyleczę z dymienia chciałbym pojeździć kilka lat jeszcze bez rudej pod spodem - kogo polecicie?
Jajcarnia 08-08-2019, 22:16 Temat trochę umarł (pewnie przez sezon urlopowy) ale może się ożywi ;)
Po przejrzeniu tego tematu w sumie nie ma jednoznacznych opinii, więc pytam wprost.
Polecany warsztat do opieki nad Mondeo MK4 ?
Cudownie by było Warszawa Ursynów, Piaseczno i ogólnie te okolice.
|
|