Zobacz pełną wersję : Dobre (nie ASO) warsztaty w Warszawie. Kompendium wiedzy!!!
Mieszkam w tych okolicach (Ursynów) i... na wszystko poza wymianą opon / przekładką kół i ew. przeglądem klimy jeżdżę... do Łomianek, do zaufanego warsztatu (Auto Magic) :)
Nie słyszałem o dobrych serwisach u nas. Znajomi też raczej jeżdżą gdzie indziej.
Ursyn Car (ASO) miał swojego czasu chyba najgorszą opinię z możliwych i mógł być solidnym kandydatem do najgorszego ASO w kraju (byłem tam aż raz po gwarancji i mogę potwierdzić wszelkie negatywne opinie).
Niezależne serwisy są z pewnością lepsze (gorsze ani równie złe raczej być nie mogą, a przynajmniej są tańsze), ale jakoś wolę do zaufanego człowieka jechać daleko (~30 km), niż zlecać robotę obcym ludziom tylko dlatego, że mam bliżej. Plus jest taki, że przy niewielkich przebiegach na ogół wystarczy jedna wizyta w roku z jednym autem. Jak potrzeba jeździć częściej, niż na roczny przegląd (oddzielnie robiony np. rozrząd, ale chodzi o brak nieplanowanych wizyt bo coś się psuje), to raczej zaczynamy rozważać zmianę auta ;)
Próbowałem kilka razy prostych rzeczy w sieciowym FeuVert (przed re-brandigiem na Norauto) przy Braci Wagów i było mocno słabo (wiele rzeczy potrafili zrobić, ale mieli straszny bałagan, nie trzymali terminów, a w wydawanych dokumentach za każdym razem "odbierałem" inne auto i nawet nazwisko klienta potrafiło się zmieniać). No i kiedyś przy oponach i klimie poprosiłem o wymianę żarówek pozycyjnych z przodu (3 minuty na lampę), bo jedna padła dosłownie w drodze do nich (dałem im żarówki wożone na zapas w aucie) - doliczyli 170 złotych do rachunku i nawet nie sprawdzili ustawienia świateł (regulowane w SKP może z tydzień wcześniej)! Po wizycie u nich ponownie regulowałem światła w SKP. Ręcę opadają.
Po zmianie na Norauto jest dużo lepiej (inny właściciel / kierownik) i zaczynam rozważać powierzenie im czegoś więcej, niż koła / klima, z czym znów tam jeżdżę (reszta u znajomych na północy) :) Opinie też im idą do góry.
Niemniej chętnie poznam opinie o ew. dobrych serwisach w południowej sypialni stolicy, żeby z jakimiś drobiazgami nie gonić do Łomianek (jak np. ostatnio z przetartym kablem od czujnika ESP) :)
Andrzej TD 03-10-2019, 08:55 Szukam warsztatu który naprawi mi silnik w C-maxie 1.8 benzyna....bierze olej więc najszybciej pierścienie....czyli remont :(
mam 2 silniki w takim samym stanie.
Warszawa i okolice Legionowa.
Dzieki
Szukam warsztatu który naprawi mi silnik w C-maxie 1.8 benzyna....bierze olej więc najszybciej pierścienie....czyli remont :(
mam 2 silniki w takim samym stanie.
Warszawa i okolice Legionowa.
Dzieki
Zapraszam do mnie w razie czego, zajmuję się remontami tych silników od ponad 10 lat.
tel 791 744 660
luk&mary 03-10-2019, 09:47 Jaki polecacie warsztat do wymiany tarcz i klocków w północnej części Warszawy (Bielany, Bemowo)?
faraon31 03-10-2019, 10:12 jak ci pasuje ursus to wpadaj [694715600]
cześć!!
Szukam warsztatu Magika, który w ten weekend W Warszawie będzie mógł wymienić olej w mojej skrzyni PS - najlepiej z diagnostyką i kalibracją...
Dziękuje i pozdrawiam
Cześć.
Będę w sobotę 19.10 w Warszawie obejrzeć S-MAXa 2.0TDCi 2010r
Szukam warsztatu w pobliżu Ursynowa/Jeziorek który zrobi podstawowy przegląd przed zakupem (otwarty w sobotę)
lub też pomocy (może kogoś z forum) kto pomoże przy diagnostyce komputerowej Forda dedykowanym softem.
Wwa? Sobota? Warsztat? Raczej trudno.
Cześć.
Szukałem trochę po necie i rzeczywiście te bardziej polecane warsztaty raczej są otwarte pon-pt.
Może ktoś z forum pomoże przy diagnostyce komputerowej Forda dedykowanym softem w tej lokalizacji lub gdzieś w pobliżu Ursynowa? Kasa do uzgodnienia.
Cześć.
Będę w sobotę 19.10 w Warszawie obejrzeć S-MAXa 2.0TDCi 2010r
Szukam warsztatu w pobliżu Ursynowa/Jeziorek który zrobi podstawowy przegląd przed zakupem (otwarty w sobotę)
lub też pomocy (może kogoś z forum) kto pomoże przy diagnostyce komputerowej Forda dedykowanym softem.
Auto Serwis Gawota na Gawota, Marimix Auto na Żołny - w sobotę są czynni. Czy robią takie przeglądy? Nie wiem.
goralbaca 05-11-2019, 11:33 To i ja się przyczynię do dyskusji o warsztatach. Do rozrządu w foczce 2 2009 się przymierzam i tu pada pytanie gdzie ale jednak w warszawie i południowych okolicach zostańmy.
Na tapecie mam kilka miejsc.
1. Szczotkarska - Pan Andrzej jest mi znany i cennik też - obecnie 2100
2. Solid garage - na stronie informacja że 1850 całość.
Pytanie brzmi, gdzie warto, gdzie lepiej. Czy żaden z powyższych.
RogerFederer 07-11-2019, 08:33 Panowie, czy motobull dalej pracuje? Nestety mają wyłączony telefon.
+ jakieś opinie odnośnie Gullwing AutoSerwis?
Dzięki.
faraon31 07-11-2019, 10:24 To i ja się przyczynię do dyskusji o warsztatach. Do rozrządu w foczce 2 2009 się przymierzam i tu pada pytanie gdzie ale jednak w warszawie i południowych okolicach zostańmy.
Na tapecie mam kilka miejsc.
1. Szczotkarska - Pan Andrzej jest mi znany i cennik też - obecnie 2100
2. Solid garage - na stronie informacja że 1850 całość.
Pytanie brzmi, gdzie warto, gdzie lepiej. Czy żaden z powyższych.
jak ci pasuje ursus zapraszam [694715600]
Auto Serwis Gawota na Gawota, Marimix Auto na Żołny - w sobotę są czynni. Czy robią takie przeglądy? Nie wiem.
Mam do nich blisko. Mogłaby to być ciekawa opcja.
Masz z nimi jakieś doświadczenia? Możesz ich polecić do Forda?
Nie wiem nic na ich temat. Nie korzystałem z ich usług. Polecany jest za to serwis Moto Gajdy czy coś takiego.
Cześć, szukam elektryka z Wawy, najlepiej okolice Bródna / Targówka.
C-max 2008, benzyna 2.0.
Objawy to podczas jazdy czasami choinka na desce + radio przygasa + wspomaganie jakby traciło moc. Dodanie gazu niweluje problem. Alternator OK, ładowanie jest, aku też w porządku, oborty nie falują. Nie ma reguły kiedy problem występuje. Po nocy odpala bez problemu (nie garażowany) a potrafi dać takie objawy w ciągu dnia, kiedy jest odpalany ktoryś tam raz (miejska jazda) - stąd pierwszy pomysł że coś z alternatorem.
Do głowy przychodzi mi że gdzieś jest jakieś zwarcie. Do kogo się udać z tym?
Dziękuję za pomoc
Witam zna może ktoś dobrego fachowca od tapicerki ,rolety panoramy w s max na terenie Warszawy?Wyszła mi w połowie tkanina z prowadnic i ta połowa co siedzi w prowadnicach zwija normalnie i tylko do połowy mogę ją zwinąć.Strasznue mnie to denerwuje bo jak zasunę całą panoramę druga połowa wisi.
slawomirro 15-01-2020, 17:34 Polecam serwis kluczyków W Al. Wilanowskiej 228 'Auto Kluczyk'
Zakupiłem nowy kluczyk z pilotem, który został zakodowany przez nich i docięty grot.
Koszt: 300zł
W Warszawie dorobienie zwykłego kluczyka z imo kosztuje 200-250, także kluczyk z pilotem za 300 to raczej normalna cena.
slawomirro 15-01-2020, 20:35 także kluczyk z pilotem za 300 to raczej normalna cena.
Dokładnie.
btw Temat ogarnęli w całe 15 minut, to ich plus. Inne serwisy chciały podobnie, ale miałem oddać auto z kluczykiem na znacznie dłużej, np na Twardej gość przez tel zaśpiewał pół dnia, a przy Polu Mokotowskim chciał 400zł.
W Warszawie dorobienie zwykłego kluczyka z imo kosztuje 200-250, także kluczyk z pilotem za 300 to raczej normalna cena.
Może i normalna ale można to zrobić taniej.
Witam
polećcie mi proszę solidny warsztat w Wawie bo jeden na Gocławiu bardzo mnie zawiódł. Co boli auto: spaliny mi goni do wentylacji i wnętrza auta, po regeneracji turbiny (początek grudnia) s-max nie ma mocy wydaje odgłos jakby miał dziurę gdzieś w strefie pod nogami pasażera przód.
z góry wielkie dzięki
Maciek0202 16-02-2020, 01:30 Poszukuje dobrego serwisu w Warszawie bo mój mechanik rozkłada ręce. Focus MK2 lift 2.0 TDCI 136 KM manual szarpie podczas normalnego przyspieszania. Auto dławi się w zakresie ok. 2000 obrotów. Usterka nie występuje jednak ciągle - są dni że auto jeździ bez zarzutu. Zauważyłem że auto wariuje częściej kiedy jest wilgoć oraz to że gdy to się dzieje i jadę jednostajnie 50-60 km/h to pali ponad 9 litrów. Może ktoś poleci jakiegoś człowieka mocnego w temacie? Od mojego mechanika padła propozycja wymiany zaworu EGR. Niestety komputer nie pokazuje błędu EGR. Mechanik wspominał mi coś o jakiś zacinających się grzybkach...
Witam, poszukuję warsztatu. Wyciek płynu chłodzącego, prawdopodobnie (na moje oko) pompa wody - cieknie na pasek i chlapie, wyciek pojawił się po wymianie termostatu i płynu chłodzącego, przy okazji było czyszczenie zbiornika wyrównawczego. Przed wymianą termostatu od jakiegoś czasu jakaś rolka hałasowała, może pompa wody.
Ford Focus MK2 1,8TDCI Lynx Duratorq, 2007.
Kogo polecacie, jestem z okolic Bielan, mogę dojechać. Zależy mi na kimś kto wie co ma zrobić.
faraon31 16-02-2020, 14:43 ursus ci pasuje to wpadaj zobaczę [694715600]
Jamajka07 19-02-2020, 20:00 Ktoś zaktualizuje moduł kontroli napędu w związku z akcją serwisową ford escape 2018 USA W Warszawie?
Akcja 19b37.
Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka
To ja z innej strony. Bardzo wstępnie zastanawiam się nad autem z Góry Kalwarii. Ktoś poleci miejsce gdzie można go porządnie przetrzepać przed zakupem? Zakładam, że coś się znajdzie na południowych obrzeżach Warszawy...
Cześć wszystkim.
Jaka jest cena i jaki zakład w Warszawie polecilibyście do regulacji luzów zaworowych w 1.6 100km z Focusa 2?
- Tak, wiem, że cena zależy od ilości szklanek do wymiany. Chodzi mi o przybliżone koszty i polecenie miejsca.
- Nie, luzy nie były regulowane odkąd mam ten samochód (u mnie jest z 5 lat, ma na liczniku 260k km).
- Tak, ma LPG.
- Tak, silnik szaleje. Obroty mu strasznie falują na luzie, trzęsie się strasznie, klekocze jak garnki zrzucone w dół brukowanej ulicy i sypie błędami o ubogiej mieszance i missfire.
- Rozumiem, że i tak trzeba wymienić rozrząd przy tym, więc jak przyniosę nowy pasek i napinacze to zostaną wymienione w ramach usługi a nie "załóżmy stary, jeszcze pochodzi" (nie, nie pochodzi).
- Trzeba przy okazji wymienić uszczelniacz na wale od rozrządu. Lepiej wstrzymać się z wymianą oleju czy to bez znaczenia?
- Gdzie można dostać szklanki? Macie sprawdzone sklepy?
- Coś jeszcze powinienem przewidzieć przy tej naprawie?
- Czy olać te pytania bo zawory lub gniazdo jest i tak już do wymiany i nie opłaca się ratować trupa?
faraon31 16-04-2020, 05:12 ja na początku sprawdzam luzy zaworowe potem określam cenę ///
225rgnusmas 08-05-2020, 12:20 Witam serdecznie. Ręce już opadają, do sedna. W moim fordzie mk2 fl od jakiegoś czasu słychać dziwne stuki itp. plus piski z któregoś z kół. Byłem już u dwóch mechaników i nic ...zdejmują koła, czyszczą i jest jak było. Na stacji diagnostycznej Forda na Popularnej przeszedłem przegląd - nic nie widzą. Stukanie np. na kostce brukowej i innych nierównościach. Może polecicie warsztat w Warszawie, który to ogarnie. Szlag mnie trafi z tym. Dziękuję
rychu.zychu 10-05-2020, 00:31 Podjedź może do Piastowa na Bolesława Prusa 7.
von_Paulus 25-05-2020, 08:58 Cześć,
Następujący problem - mondeo mk5 2.0 EcoBoost 2.0 z 2016 r. (przebieg 35 tys. km) z błędem p0420.
Kwestia wielokrotnie poruszana na forum, ale... w 4-letnim mk5:shock:
Wielka prośba, możecie polecić mechanika/warsztat, który by ogarnął temat.
ASO - wiadomo koszty, prawdopodobna propozycja wymiany kata z marszu.
Dzięki. Pozdrawiam.
Cześć,
Polecicie jakiś serwis do wymiany pompy ABS w Fusionie?
Świeci mi się kontrolka ABS i ręcznego i w ASO powiedzieli że trzeba wymienić pompę ale wycenili to na 8000zł więc odpada :/
faraon31 01-06-2020, 17:10 jak ci pasuje ursus wpadaj [694715600]
slawomirro 09-06-2020, 09:23 Cześć,
Polecicie jakiś serwis do wymiany pompy ABS w Fusionie?
Świeci mi się kontrolka ABS i ręcznego i w ASO powiedzieli że trzeba wymienić pompę ale wycenili to na 8000zł więc odpada :/
Solid Garage w Al. Jerozolimskich.
Dosłownie parę tygodni temu padła mi pompa ABS. Dostałem od nich używaną z niewielkim przebiegiem za 500zł i działa doskonale.
Lord_Fordemort 09-06-2020, 09:42 Solid Garage w Al. Jerozolimskich.
Dosłownie parę tygodni temu padła mi pompa ABS. Dostałem od nich używaną z niewielkim przebiegiem za 500zł i działa doskonale.A ja miałem z nimi styczność 2-3 razy i za każdym razem mnie skutecznie zniechęcili.
1) Chciałem im zlecić montaż czujników parkowania, oryginalnych, wraz z podłączeniem ich pod Convers+ (który mam, więc zegarów zmieniać nie trzeba)
Usłyszałem, że "łoo paanie, to z 5 tysięcy będzie kosztowało albo lepiej" -
jest tu na forum wątek, co należy kupić itd., koszt części (wiązki, moduły etc.) łącznie na allegro to ok.1000-1200 zł, więc 4 tysiące za robociznę to tak trochę... dużo. A mówiłem od samego początku, że wszystkie części dostarczę sam i chodzi tylko o założenie. Ewidentnie bali się tematu i nie chcieli go podjąć.
2) Bywa, że PowerShift łapie mi zawiechę, po dłuższej jeździe, jak parkuję, mija dobra sekunda, zanim przerzuci z D na R. Podjechaliśmy do Solida i znów - "no, może automatyka albo zaworki by były do zrobienia" Mówię: ok, to robimy! A oni "Nie, bo to 2 tysiące by kosztowało, a nie wiadomo, czy pomoże, lepiej nie ruszać."
Zaraz... Może się mylę, ale chyba lepiej łatać usterki w zarodku i zapłacić 2 zamiast 7 tysięcy - ale nie wg Solida. Oni wolą, żebyś zaczekał, aż skrzynia padnie całkiem, i zlecić im całość.
Chcąc mieć 2 niezależne opinie, udaliśmy się też do Maktransu, którzy trochę mnie uspokoili i stwierdzili, że wszystko jest ok i to normalne - po prostu te skrzynie tak mają, że czasem "dłużej pomyślą". Ale podejście do klienta zupełnie inne.
Wysłane z komórki (za stodołą) przy użyciu LTE (sąsiada)
rychu.zychu 09-06-2020, 21:42 Kolego Lord_Fordemort mnie ostatnio w Solid Garage jakiś praktykant robił przegląd , bo oleju nie żałował i przelał 1 cm ponad max na bagnecie. Koszt przeglądu to 435 PLN.
slawomirro 10-06-2020, 07:34 mówiłem od samego początku, że wszystkie części dostarczę sam i chodzi tylko o założenie. Ewidentnie bali się tematu i nie chcieli go podjąć.
W mechanice są świetni, jeśli chodzi o elektrykę to masz rację, tak sobie.
Z elektryką typu programowanie komputera pokładowego, praca climatronika, korekta czujników parkowania, itd to sobie nie radzą.
Na szczęście w dużym stopniu z elektryką jestem w stanie sam się ogarnąć, ale na mechanice się prawie nie znam. (nie mam też narzędzi i warunków do takich prac).
W każdym razie do wymiany elementów zawieszenia, elementów hamulców, praw przy silniku, mechanicznej części klimatyzacji, itp można spokojnie walić do nich jak w dym.
Cześć
Chcę sprawdzić czy mój smax 2009 2.0 TDCI (DW10) jest po chipie i czy zostało to poprawnie zrobione :).Potrzebuję tego do dalszej diagnostyki problemów z autem. Kogo możecie polecić w Warszawie i okolicach?
albo shamować go, ale wgrać najnowszy fabryczny soft do niego i przejechać się aby sprawdzić czy jest różnica :)
Pawe cmax 01-08-2020, 19:39 Witam,
Mam zaślepiony egr i wyłączony komputerowo, samochód jest kompletnie bez mocy, przy mocniejszym wciśnięciu na gaz, zapala się awaria układu silnika kod błędu to P0489. Poszukuje sprawdzonego serwisu który to sprawdzi
Witam, po 5 latach w miarę bezawaryjnego korzystania z Mondeo mk3 1.8 16v zaczyna się robić nieprzyjemnie. Już po krótkiej jeździe ( szczególnie w momencie stania, np. na światłach) najpierw zaczynam czuć zapach spalenizny, później leci mi dym spod maski. Po zatrzymaniu się stwierdzam ubytek płynu chłodzącego, chociaż temperatura silnika ( według info z deski rozdzielczej) jest w normie. Szukam warsztatu, który poprawnie zdiagnozuje problem (pewnie uszczelka pod głowicą) naprawi i przy tym nie weźmie milionów ode mnie. Najbardziej interesują mnie okolice Żoliborza i Bielan, ale w promieniu 15 km powinienem mimo wszystko dojechać. Dziękuję z góry za sugestie.
Lord_Fordemort 06-08-2020, 16:29 Zacząłbym od Szczotkarskiej, tylko musisz podjechać na Bemowo (mieści się w tych 15km). Wielu rzeczy nie potrafią, myli im się przycisk start engine z system start-stop (really!) ale uczciwie liczą, a jak czegoś nie potrafią, to powiedzą i najczęściej odeślą do kogoś.
Było już o nich nie forum, chyba Szczotkarska 62, ale wpisz w google.
Kolego Lord_Fordemort mnie ostatnio w Solid Garage jakiś praktykant robił przegląd , bo oleju nie żałował i przelał 1 cm ponad max na bagnecie. Koszt przeglądu to 435 PLN.
A miałem się do nich wybrać na wymianę rozrządu :?
Asymptota 08-08-2020, 11:58 A miałem się do nich wybrać na wymianę rozrządu :?
Robiłem tam rok i ~14k km temu razem z innymi paskami i sprawdzeniem luzów.
Jeździ do przodu, do tyłu, skręca na boki i spryskiwacze działają :)
Koledzy podpowiedzcie gdzie zrobić rozrząd w s maxie 2.5t - Warszawa i okolice.
Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka
Lord_Fordemort 10-08-2020, 21:33 2.5T to silnik Volvo, zrobiłbym w Vikingu w Otrębusach. Zajmują się tylko Volvo, 3 łosie u nich robiłem, zawsze spoko.
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
faraon31 11-08-2020, 18:02 jak ci psuje ursus to ci wymienię[694715600]
BrodaczMajk 20-09-2020, 19:00 Koledzy, szukam, przeglądam wątki i nie znajduje: czy jesteście w stanie polecić jakiś warsztat, już nie musi być specjalizacji Ford, do którego można się udać z prostszymi tematami typu wymiana płynów, klocków/tarcz ale tez i np. wymienić rozrząd? Szukam czegoś na południu Warszawy, okolice Ursynowa, Piaseczna, Iwicznej itp. Już nie mam ochoty jeździć po całym mieście szczególnie że nie widzę żadnych korzyści, w polecanym szeroko Solidzie byłem dwa razy i nigdy więcej tam nie pojadę. Zbliża się roczna wymiana rzeczy eksploatacyjnych, auto ma już 6 lat i nie mam ochoty jechać kolejny raz do ASO... Dzięki!
faraon31 22-09-2020, 05:38 jak ci pasuje ursus wpadaj 694715600
momencik 24-09-2020, 11:14 Cześć. Od kilku miesięcy jestem posiadaczem FOCUSA 1,8 benzyna z 2008r. Poszukuje fachowca a mianowicie. Silnik odpala na dotyk i dopóki nie dotknę gazu jest ok. podczas zmiany biegów gdy puszczam gaz obroty spadają do ok 350obr. (a czasami potrafi zgasnąć) i wracają do normy dzieję się tak przy każdej zmianie biegu. Na rozgrzanym silniku objawy jakby mniejsze. Poza tym na wolnych obrotach na postoju słyszalny jest świst ( jakby zasysanego powietrza )
Lord_Fordemort 24-09-2020, 12:32 Wątek dotyczy warsztatów, a nie porad w konkretnych przypadkach.
Skoro spadają obroty przy zmianie biegów, a układ sprzęgła hydraulicznego jest zasilany tą samą pompą, co hamulce, a pompa ta bierze podciśnienie z kolektora ssącego, co stanowi jakieś tam obciążenie dla silnika, to pewnie gdzieś po drodze jest nieszczelność (słyszana jako ten świst, lub jest to objaw czegoś zupełnie innego) i dlatego, żeby uzyskać odpowiednie ciśnienie obciąża go bardziej, niż normalnie, czego komputer sterujący silnikiem się nie spodziewa, i co objawia się spadkiem obrotów.
Ale to tylko teoria robocza, do zweryfikowania W ODPOWIEDNIM DZIALE.
momencik 25-09-2020, 08:25 Nie szukam w tym wątku co to może być? Bardziej mi chodziło, że napisze mi ktoś kto miał podobną przypadłość w swoim Fordzie i wskaże warsztat w którym bez problemu mi to zweryfikują i naprawią.
Czołem.
Czy możecie polecić rozsądne(czy to w ogóle możliwe?) ASO w Warszawie? - problem z głośną pracą skrzyni biegów A8. Chciałbym, żeby ktoś poważnie potraktował problem i zaproponował właściwe rozwiązanie.
Poniżej link do wątku
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=313637
Do Lipskiego nie miałem zastrzeżeń, jak już musiałem do ASO.
Tomek Pacior 18-10-2020, 10:16 Grodzisk Mazowiecki:
Anza ul. Gen. G. Orlicz Dreszera 17
05-825 Grodzisk Mazowiecki, Kozery
Warsztat specjalizujący się w naprawie Forda
Z ojcem serwisujemy tam już od paru dobrych lat. Ekipa praktycznie się nie zmienia i w sumie poza jednym fakapem to wszystko super. Dodatkowo w tym samym budynku mają sklep i SKP.
https://anza.waw.pl
Serwis samochodowy
22 755 56 38
Sklep
22 755 56 37
Cześć.
Polecicie warsztat w Warszawie, który dobrze i w dobrej cenie zająłby się wymianą pękniętej, przedniej szyby w Focus mk2?
Lord_Fordemort 20-10-2020, 12:34 Wymieniałem na Górczewskiej, vis a vis Wola parku, ale ich już nie ma. Potem byłem w NordGlassie na Połczyńskiej, ale nie z wymianą, tylko odpryskiem, i jestem z nich zadowolony.
Grzane nordglasy szybko padają. Z mojej strony polecam http://www.auto-glass.waw.pl/
Witam,
Jakiś warsztat do prawdopodobnej regulacji zaworów i wymiany paska klinowego godny polecenia? Myślałem nad dks serwis Bielany albo tip top na Siekierkach/Czerniakowie, ktoś robił u nich Forda?
HPL, przeniósł się ostatnio z Piastowa do Włoch.
KittyLady 04-12-2020, 16:46 witajcie,
mam problem z rozrządem :(
Galaxy 2.8 2004 benzyna+LPG
Niestety nie wiem do końca, co tam trzeba by było zrobić, więc na bank najpierw diagnostyka, a potem wycena.
I tu pytanie - który warsztat byście polecali (Warszawa i okolice), bo już wiem, że to nie będzie takie hop-siup.
Z góry dzięki!
Lord_Fordemort 04-12-2020, 16:49 witajcie,
mam problem z rozrządem :(
Galaxy 2.8 2004 benzyna+LPG
Niestety nie wiem do końca, co tam trzeba by było zrobić, więc na bank najpierw diagnostyka, a potem wycena.
I tu pytanie - który warsztat byście polecali (Warszawa i okolice), bo już wiem, że to nie będzie takie hop-siup.
Z góry dzięki!Magik, który dobrze ogarnia podtlenek gazotu, to Auto-Dakar na Mechaników. Jeżdżę, polecam. Czy rozrząd ogarnie - musisz już sama zapytać.
KittyLady 06-12-2020, 15:48 Dzięki, niestety to instalacja vialle czyli tylko Laurowa to ogarnia.
Witam,
Jakiś warsztat do prawdopodobnej regulacji zaworów i wymiany paska klinowego godny polecenia? Myślałem nad dks serwis Bielany albo tip top na Siekierkach/Czerniakowie, ktoś robił u nich Forda?
polecam mały serwis forda na Tarnogórskiej. Nigdy mnie nie zawiódł
Lord_Fordemort 13-12-2020, 07:46 polecam mały serwis forda na Tarnogórskiej. Nigdy mnie nie zawiódłA ogarniają też bardziej skomplikowane problemy? Prosty przykład - padł mi akumulator, został wymieniony na reklamacji, ktoś tam sprawdził napięcie ładowania miernikiem i stwierdził, że jest ok.
Tymczasem nie jest, bo bez zapalonych świateł potrafi dojść do 15V albo spaść do 12. Czyli trzeba pogrzebać głębiej, przejechać się, sprowadzić regulator napięcia, diody w alternatorze itd. a najczęściej spotykane przeze mnie podejście to "spoko spoko, jeździć obserwować" a za rok znowu reklamować akumulator.
Poczytaj o automatycznych układach ładowania w samochodach, tak objawia się ich działanie.
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
HPL, przeniósł się ostatnio z Piastowa do Włoch.
A gdzie bliżej? W wizytówce nadal jest Piastów.
Witam,
poszukuje warsztatu, który obejrzy zawieszenie z przodu (w aucie sama delikatnie skręca kierownica - efekt jest zarówno na kołach letnich i zimowych, zbieżność też była robiona) oraz zweryfikuje poprawność działania maglownicy w Ford S-MAX I. i oczywiście dokona ewentualnej naprawy. Najlepiej z Warszawy lub okolic od strony Bemowa.
Pozdrawiam.
A gdzie bliżej? W wizytówce nadal jest Piastów.
https://pl-pl.facebook.com/BlueTruskawka/
mariusz7810 22-01-2021, 16:15 Witam,
gdzie polecacie zrobić rozrząd plus przeglad filtrowo-olejowy w ecoboost 1,6 Warszawa
nie chodzi, że ma być tanio ma być przede wszystkim dobrze.
Dzwoniłem na Instalatorów cena 1300 pln brutto za rozrząd na ori częściach , dobra cena ?
pozdrawiam
Argi-Marcin 28-01-2021, 10:50 Witam,
gdzie polecacie zrobić rozrząd plus przeglad filtrowo-olejowy w ecoboost 1,6 Warszawa
nie chodzi, że ma być tanio ma być przede wszystkim dobrze.
Dzwoniłem na Instalatorów cena 1300 pln brutto za rozrząd na ori częściach , dobra cena ?
pozdrawiam
Dobra cena w ASO pytałem do mojego to powiedzieli 2800 :)
też dałem 1300
Cześć, szukam dobrego elektryka/diagnostę z okolic Pragi Południe/Wawra a może w ogóle gdzieś dalej, który pomoże znaleźć usterkę związaną z odpalaniem za pomocą Ford power. Wiem już że to nie tylko kwestia akumulatora i zanim kupię nowy chce wiedzieć dokładnie czy i gdzie leży problem. Chodzi o osobę lub warsztat który rzeczywiście tego poszuka a nie zacznie od wymiany części i obserwowania. Auto to S-Max 1.6 EB z 2013.
Już wiem że w ZBICar tylko mechanika, Pit SC na Omulewskiej też raczej nie ze względu na brak znajomości marki (kiedyś wymieniałem u nich rozruszniki i alternatory i byłem zadowolony).
slawomirro 23-02-2021, 17:46 Wymieniałem na Górczewskiej, vis a vis Wola parku, ale ich już nie ma.
Jak nie ma jak są, tylko wjazd jest teraz gdzie indziej z powodu budowy metra
http://www.szyby-warszawa.pl/
Witam,
Warszawa
Dzwoniłem na Instalatorów
A gdzie tam jest serwis? Kojarzę tylko lakiernię proszkową, bo korzystałem kilka razy do malowania paru elementów do Fiesty.
Lord_Fordemort 24-02-2021, 07:20 Jak nie ma jak są, tylko wjazd jest teraz gdzie indziej z powodu budowy metra
http://www.szyby-warszawa.pl/
Nie do końca jestem z nich zadowolony. Raz było bardzo ok, zakleili odprysk tak, że nic nie było widać, innym razem (już w innym aucie) ponoć coś zakleił, ale nadal było bardzo widoczne, pojechaliśmy drugi raz, żeby poprawił, powiedzieli, że to tak ma być (?) I w końcu podjechaliśmy do Nord Glassu na Połczyńskiej, gdzie zrobili to porządnie i gość stwierdził, że tamci to tak jakby w ogóle tego nie ruszyli (w sensie, że nie było naprawiane). Czyli tak 50/50 jak dla mnie.
Natomiast wymieniałem też u nich szybę chyba 2 razy (odprysk od kamienia, z ubezpieczenia za darmo więc sobie nie żałowałem) i tu nie mam żadnych zastrzeżeń, nigdy nic nie ciekło potem ani nic się nie działo.
slawomirro 24-02-2021, 14:46 Nie do końca jestem z nich zadowolony.
No ja akurat bardzo zadowolony jestem, wymiana przedniej szyby z czujnikiem i ogrzewaniem do Fiesty i też przedniej ale do Kii Ceed - bezproblemowo, ekspresowo.
Cześc,
Szukam miejsca gdzie bedę mógł wypłukać zbiornik paliwa, najlepiej Wawer lub okolice (pomijam profilaktykę typu wymiana filtrów paliwa/oleju, dolewanie mixolu/liqui moly etc)
Mondeo MK3 2.0 TDCi
Koledzy,
polecicie kogoś kto w Warszawie (lub okolicy) jest w stanie założyć ori kamerę cofania do Fiesty MK8 Titanium Sync 2.5 (montaż, kodowanie) czyli podejdzie do tego kompleksowo.
tak, jeśli kupisz potrzebne graty
Czesc,
ford transit 2005- potrzebuje zrobic kopie kluczyka z płytka do immo.Jaki koszt?
Czesc,
ford transit 2005- potrzebuje zrobic kopie kluczyka z płytka do immo.Jaki koszt?
mogę zakodować kluczyk (gdy będzie docięty grot)
Napisałem e-mail. Zerknij proszę w wolnej chwili
Hej, poleci ktoś może jakiś warsztat, który bez kręcenia nosem, ani strachu w oczach wymienia olej w skrzyni IB5? Czynność w sumie prosta, acz upierdliwa, ale nie mam warunków. Chcę podjechać do kogoś, kto to robił, ma wprawę i przerobił kilka metod (odsysanie wlewem lub metoda z wybierakiem biegów, gdzie jest OK, o ile ktoś niczym nie poruszy). Mój mechanior tego nie chce ruszać, więc szukam kogoś, kto temat przerabiał, zamiast dzwonić. Solid? Inni? Ktoś, coś? :)
faraon31 28-03-2021, 06:13 niby się nie wymienia tylko wyjmowaniu skrzyni się zlewa ale jak bardzo chcesz to ci wymienię ? [694715600]
slawomirro 06-04-2021, 08:52 Odkryłem niedawno nowy serwis (otwarty parę miesięcy temu), AUTO LOMA na Braci Wagów 13 na Ursynowie.
Powstał w miejscu okrytego kiepską sławą Feuvert/Norauto. Ma nowych właścicieli, nową ekipę i zero związku z tym co było, pojechałem przetestować na czymś prostym (wymiana płynu hamulcowego) za 80zł bardzo dobrze i na poczekaniu zrobili prawie z marszu. I zbiera poprawne opinie z Google, więc może być nową alternatywą do serwisu auta.
Witam. Poszukuje serwisu w okolicy Warszawy któremu będę mógł zlecić remont silnika. Ford Focus MK2, duratec 2.0 + LPG - silnik zaczął brać olej i to w sporej ilości (na trasie 300km wypił mi "pół bagnetu". Co prawda przy prędkościach rzędu 140-170km/h, ale nigdy aż tyle nie żłopał). Dzięki za info
Cześc,
Szukam miejsca gdzie bedę mógł wypłukać zbiornik paliwa, najlepiej Wawer lub okolice (pomijam profilaktykę typu wymiana filtrów paliwa/oleju, dolewanie mixolu/liqui moly etc)
Mondeo MK3 2.0 TDCi
Cześć,
Ponawiam swoje pytanie. Zależy mi na tym. W obecnym warsztacie mówią, że w grę wchodzi tylko kompletna wymiana układu paliwowego tj. przewody, zbiornik itd a z drugiej strony jest np. Rafał Osip (aktywny na FB), który takie rzeczy robi jak płukanki, regeneracje, ale on jest z Kuj-Pom więc trochę daleko :)
jest np. Rafał Osip
Kupowałem od niego części do mondeo mk3, strata nerwów i pieniędzy, omijać typa szerokim łukiem.
^^ Na FB też nie ma dobrych opinii, dodatkowo jest bardzo chamski i arogancki.
^^ Na FB też nie ma dobrych opinii, dodatkowo jest bardzo chamski i arogancki.
No ja jestem w grupie Mondeo MK3 to tam jak padają pytania odnośnie wtryskiwaczy/pompy i ogólnie układu CR to pada tam zazwyczaj imię tego Pana. A coś więcej? Czemu nie ma dobrych opinii? Cena? jakość roboty?
slawomirro 19-04-2021, 17:29 Odkryłem niedawno nowy serwis (otwarty parę miesięcy temu), AUTO LOMA na Braci Wagów 13 na Ursynowie.
Powstał w miejscu okrytego kiepską sławą Feuvert/Norauto. Ma nowych właścicieli, nową ekipę i zero związku z tym co było, pojechałem przetestować na czymś prostym (wymiana płynu hamulcowego) za 80zł bardzo dobrze i na poczekaniu zrobili prawie z marszu. I zbiera poprawne opinie z Google, więc może być nową alternatywą do serwisu auta.
Dodam, że ostatnio zrobili mi rozrząd, paski wielorowkowe, pompę wody i alternator. I jest porządnie wykonane i za rozrząd wzięli 450 i 150 za resztę.
I największy plus tego miejsca - mam piechotą do domu po odstawieniu auta :D
Poszukuję dobrego warsztatu wulkanizacyjnego, co by mi kółka porządnie sprawdzili i wyważyli
Lord_Fordemort 19-04-2021, 20:33 Poszukuję dobrego warsztatu wulkanizacyjnego, co by mi kółka porządnie sprawdzili i wyważyliJaka dzielnica? Na Bemowie wiele lat korzystałem z:
VOLKAN
604 086 774
https://maps.app.goo.gl/bi93UeNe77aELHwe6
Nie są najtańsi, ale nigdy (przez 6 lat) nie miałem akcji, że koła biły albo coś podobnego. I jak coś było nie halo, to sprawdzali w ramach gwarancji.
Jaka dzielnica? na zachód od Wisły
Nie są najtańsiczyli ile? Nie znam obecnych cen.
Ja polecę ABSCar. Na pewno jeśli chodzi o problemy z elektroniką.
W internecie można w sumie znaleźć sporo różnych opinii, dobrych, złych i takich, że jadą na dawnych rekomendacjach. Ja opiszę moją przygodę z nimi.
Na forum S-Max i tutaj opisywałem problem jaki miałem z uruchamianiem przyciskiem Ford Power. Wcześniej byłem w ABSCar na pierwszym przeglądzie olejowym po zakupie samochodu i z drobną usterką elektroniczną (wymiana części na nową i programowanie) i miałem bardzo mieszane uczucia, na co pewnie miała wpływ wysokość rachunku jaki mi wystawili za całość - doszło dużo rzeczy eksploatacyjnych co do których nie byłem przekonany.
W każdym razie byłem u dwóch elektryków, dzwoniłem do innych serwisów specjalizujących się w Fordach i po opisie usterki generalnie odbijałem się od ściany bo sam wiedziałem że to paskudna robota - prawdopodobnie przetarta wiązka. Poza tym wiele warsztatów zajmuje się tylko mechaniką.
Mimo wszystko pojechałem do ABSCar ponownie, nawet dwa razy, ponieważ ze względu na pandemię czasowo rozłożyło się to dość długi okres, ale nie spieszyło mi się.
Dziś odebrałem naprawiony samochód. Moja amatorska diagnoza okazała się nietrafiona. Okazało się, że rzeczywiście jest uszkodzona wiązka, ale w dość specyficzny sposób. Sądząc po opisie i jej umiejscowieniu, czasie jaki był potrzebny na znalezienie tego i całą resztę to jestem nawet zadowolony z tego ile za to zapłaciłem tym razem. Wymiana pompki sprzęgła z czujnikiem na zamiennik wraz z robocizną, którą podejrzewałem sam wyceniona podobnie.
Panowie
Co się stało z Moto Reno. Strona nie działa telefony odączone.
Kto wie gdzie się przenieśli ludzie.
AM
Gdzie w Warszawie robią dobrze geometrię zawieszenia? Dodam że chodzi o Focusa MK3 po lifcie.
Wysłane z mojego AGS2-L09 przy użyciu Tapatalka
Dobrucki - Al. Prymasa Tysiąclecia 42
Robiłem ostatnio w swoim S-maxie - mogę z czystym sumieniem polecić.
Gdzie za sensowne pieniądze wymienię dynamicznie olej w skrzyni MK5 2.0 EcoBoost 2016 240km?
Dobrucki - Al. Prymasa Tysiąclecia 42
Robiłem ostatnio w swoim S-maxie - mogę z czystym sumieniem polecić. jerzu tez robiłem tam w swojej foce mk3 po wymianie magla.
Nadano z Galaktyki
kendes akrzyw Dzięki. Ogarnięte dziś z marszu.
kendes akrzyw Dzięki. Ogarnięte dziś z marszu.
Jaka kwota?
Też skorzystałem. Cena za usługę 180 zł.
Kogo polecacie do naprawy klimatyzacji? Po włączeniu strasznie hałasuje, chyba sprężarka do regeneracji.
Szuiram76 07-06-2021, 17:39 Interesuje mnie sprawdzenie i uzupełnienie klimy z nowym czynnikiem; proszę o polecenie zakładu na terenie Praga Południe lub okolice Piastów/Reguły w okolicach ulicy Bodycha
II Armii Wojska Polskiego 23 w Ursusie.
Adamxyz666 13-06-2021, 16:02 Koledzy, szukam, przeglądam wątki i nie znajduje: czy jesteście w stanie polecić jakiś warsztat, nie musi być specjalizacji Ford, do którego można się udać i wymienić rozrząd? Kuga tdci 2.0 - 2010 r.
Ile teraz taka usługa może kosztować, w ASO w Economy krzyczą 1700 zł.
Szukam czegoś na południu Warszawy. Już nie mam ochoty jeździć po całym mieście a nie mam ochoty jechać kolejny raz do ASO...
Dzięki!
faraon31 13-06-2021, 18:27 a ursus ci pasuje [694715600]
Kto w W-wie ogarnie naprawę silnika 2,2 w Transicie z 2013r. ? Mam zamówione auto u niemca z opisem "silnik pracuje nierówno" więc zakładam najgorsze - pekniety tłok. No i chciałbym go naprawić u kogoś kto ze 3 takie silniki w zyciu zrobił :)
II Armii Wojska Polskiego 23 w Ursusie.
Klimą zajmują się kompleksowo , czy tylko podstawowe rzeczy?
Chodzi o wymianę tej glownej rury od skraplacza do parownika i wymiana zaworu w sprezarce.
Zdecydowanie więcej potrafią, niż tylko podłączyć kombajn.
Niestety zarobiony gość jest. Ten z Ursusa.
Może możecie polecić jakis dobry serwis klimy(nie napełniaczy) po lewej stronie Wisły?
Witam,
Polecacie warsztat do napraw lub diagnostyki Ford Focus ST MK3 2.0 (Z USA).
W Warszawie lub okolicah.
Cześć, ktoś miał doczynienia z Maglownice MKB serwis Kobyłka? Lub zna godnych polecenia fachowców w tej materii w Wawie lub okolicach? Chodzi nie tylko o naprawę mechaniczną magla ale i o proces adaptacji do wozu...
Marek Bochacz? Miałem. Dawno temu, ale bez zastrzeżeń.
Gdzie w Warszawie robią dobrze geometrię zawieszenia? Dodam że chodzi o Focusa MK3 po lifcie.
Wysłane z mojego AGS2-L09 przy użyciu Tapatalka
Warszawska 33/35, 05-075 Warszawa, za 150 złocisz ustawili mi przód i tył, musiałem się naczekać ale chyba warto było
Bump: Możecie mi polecić konkretny warsztat, gdzie naprawdę poradzą sobie z amerykańcem, chodzi głównie o elektronikę... zaliczyłem już chyba z 6 magików i żadnego z czystym sumieniem nie polecę...
a ursus ci pasuje [694715600]
Faraon przy mondeo ST220, też dasz radę coś pogrzebać czy tylko foki?
faraon31 19-07-2021, 05:14 znam te auto.....
Szuiram76 08-08-2021, 06:33 Potrzebuje dobrego i solidnego punktu w którym ktoś mi ogarnie drobne ryski na przedniej szybie; nie mam maszyny polerskiej żeby samemu poprawić, a robota ręczna to chyba ze 2 dni trwa. Najchętniej okolice Piastów lub Praga Południe.
actchris 09-08-2021, 11:14 Potrzebuje dobrego i solidnego punktu w którym ktoś mi ogarnie drobne ryski na przedniej szybie; nie mam maszyny polerskiej żeby samemu poprawić, a robota ręczna to chyba ze 2 dni trwa. Najchętniej okolice Piastów lub Praga Południe.
Szyby się nie poleruje tylko wymienia.
Szuiram76 09-08-2021, 17:33 Szyby się nie poleruje tylko wymienia.
czy jak pójdziesz do stomatologa z drobną rysą na szkliwie to zęby wyrywasz czy leczysz?
Witam
Pacjent Focus C-Max 2003 rok, benzyna 1.8 120 koni. Wymiana sprzęgła z dwumasą. Ktoś coś ?
Dzięki :)!
ajbedner 25-08-2021, 14:33 Gdzie na południu Warszawy znajdę ogarniętego elektryka do alternatora w Focusie Mk3 1.6 Ecoboost?
faraon31 25-08-2021, 14:49 jak ursus ci pasuje wpadaj [694715600]
witam, sprawdzony mechanik od kaczuszek (KA Mk1 2006) w Warszawie i okolicach?
dużo przy nim sama zrobiłam (z nieocenioną pomocą Taty) ale chciałabym, żeby ktoś obejrzał fachowym okiem i powiedział czy wszystko jest ok. Plus martwi mnie trochę tylne zawieszenie (korozja) i potrzebuję kogoś do oceny stanu pacjenta.
Oraz sprawdzony blacharz, który nie zażąda miliona monet za naprawę progów i drobnych (na razie) ognisk korozji na tylnej klapie (koło zamka i wycieraczki) (pewnie trzeba będzie całą malować)
faraon31 21-10-2021, 13:52 witam, sprawdzony mechanik od kaczuszek (KA Mk1 2006) w Warszawie i okolicach?
dużo przy nim sama zrobiłam (z nieocenioną pomocą Taty) ale chciałabym, żeby ktoś obejrzał fachowym okiem i powiedział czy wszystko jest ok. Plus martwi mnie trochę tylne zawieszenie (korozja) i potrzebuję kogoś do oceny stanu pacjenta.
Oraz sprawdzony blacharz, który nie zażąda miliona monet za naprawę progów i drobnych (na razie) ognisk korozji na tylnej klapie (koło zamka i wycieraczki) (pewnie trzeba będzie całą malować)
jak ci pasuje ursus wpadaj zobaczę ocenię ...[694715600]
janekmichas 22-10-2021, 13:07 Witam, pacjent Grand C-MAX 2.0tdci 2013
Auto jeździ w trybie "awaryjnym"
Błąd: P244C opisany w delphi jako "Zbyt niska temperatura katalizatora podczas regeneracji"
Po wymuszonym wypalaniu po tygodniu ten sam błąd.
Szukam kogoś (Wwa/okolice), kto mógłby się tematem zająć
Dzwoniłem w jedno miejsce i przez telefon wycena: czyszczenie dpf 850, demontaz ukladu regeneracji filtra 150 + jego zakup minimum 1000 o ile będzie dostępny.
Z wątku https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=265853 wynika, że (optymistycznie) wystarczy tylko zająć się świecą żarową, dlatego szukam kogoś kto podejdzie do tematu punktowo, a nie "wymieniamy wszystko".
faraon31 22-10-2021, 15:03 jak ci pasuje ursus wpadaj [694715600]
Badylosan 28-10-2021, 19:35 Witam,
Mondeo MK4 2008r. 2.5T Convers+
Szukam skrupulatnego i dobrego elektryka który poradzi sobie z (jak podejrzewam) szwankującą wiązką elektryczną sterownika komputera.
Objaw, wyskakujący komunikat "immobilajzer aktywny", "nie rozpoznano kluczyka". Obecnie auto odpala, ale to daje do myslenia, że coś zaczyna się dziać i wolę uniknąć unieruchomienia auta, lub co gorsza odcięcia go podczas jazdy.
Warszawa-Ursus i okolice.
paoloWawa 31-10-2021, 07:38 Badylosan Jeśli to rzeczywiście wiązka to dobrze robisz, działaj z wyprzedzeniem, mi przez wiązkę Mondek nie odpalił akurat w garażu podziemnym pod kasynem w Monte Carlo :) Co sprawiło że auto musiałem reperować w ASO we Francji a wskutek zatorów w serwisie odebrałem je po prawie dwóch miesiącach...Ale u mnie nie było wcześniej żadnych objawów, więc było to dla mnie całkowite zaskoczenie
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Obydwaj na Regulskiej są dobrzy.
Witam,
Mondeo MK4 2008r. 2.5T Convers+
Szukam skrupulatnego i dobrego elektryka który poradzi sobie z (jak podejrzewam) szwankującą wiązką elektryczną sterownika komputera.
Objaw, wyskakujący komunikat "immobilajzer aktywny", "nie rozpoznano kluczyka". Obecnie auto odpala, ale to daje do myslenia, że coś zaczyna się dziać i wolę uniknąć unieruchomienia auta, lub co gorsza odcięcia go podczas jazdy.
Ja polecam Solid Garage - po raz kolejny pokazali z dobrej strony. :) Nie spotkałem tak fachowego serwisu.
Badylosan 02-11-2021, 12:46 Obydwaj na Regulskiej są dobrzy.
Znaczy kogo masz na myśli? Bo nie bardzo rozumiem ^^'
Lord_Fordemort 03-11-2021, 10:17 Ja polecę ABSCar. Na pewno jeśli chodzi o problemy z elektroniką.
W internecie można w sumie znaleźć sporo różnych opinii, dobrych, złych i takich, że jadą na dawnych rekomendacjach. Ja opiszę moją przygodę z nimi.
Na forum S-Max i tutaj opisywałem problem jaki miałem z uruchamianiem przyciskiem Ford Power. Wcześniej byłem w ABSCar na pierwszym przeglądzie olejowym po zakupie samochodu i z drobną usterką elektroniczną (wymiana części na nową i programowanie) i miałem bardzo mieszane uczucia, na co pewnie miała wpływ wysokość rachunku jaki mi wystawili za całość - doszło dużo rzeczy eksploatacyjnych co do których nie byłem przekonany.
W każdym razie byłem u dwóch elektryków, dzwoniłem do innych serwisów specjalizujących się w Fordach i po opisie usterki generalnie odbijałem się od ściany bo sam wiedziałem że to paskudna robota - prawdopodobnie przetarta wiązka. Poza tym wiele warsztatów zajmuje się tylko mechaniką.
Mimo wszystko pojechałem do ABSCar ponownie, nawet dwa razy, ponieważ ze względu na pandemię czasowo rozłożyło się to dość długi okres, ale nie spieszyło mi się.
Dziś odebrałem naprawiony samochód. Moja amatorska diagnoza okazała się nietrafiona. Okazało się, że rzeczywiście jest uszkodzona wiązka, ale w dość specyficzny sposób. Sądząc po opisie i jej umiejscowieniu, czasie jaki był potrzebny na znalezienie tego i całą resztę to jestem nawet zadowolony z tego ile za to zapłaciłem tym razem. Wymiana pompki sprzęgła z czujnikiem na zamiennik wraz z robocizną, którą podejrzewałem sam wyceniona podobnie.Chciałem się przed chwilą umówić, ale pan jak usłyszał, że auto ma gaz, od razu odmówił -
dziwi mnie to niezmiernie, bo mam problem z elektroniką i/lub dopływem powietrza,
i nie ma szans, żeby gaz był w to zamieszany, ale mimo to z automatu - nie.
Szuiram76 05-11-2021, 23:14 Potrzebuje dobrego i solidnego punktu w którym ktoś mi ogarnie drobne ryski na przedniej szybie; nie mam maszyny polerskiej żeby samemu poprawić, a robota ręczna to chyba ze 2 dni trwa. Najchętniej okolice Piastów lub Praga Południe.
Gdyby ktoś szukał to bardzo dobrą robotę wykonuje Car Glass na ul. Jugosłowiańskiej, 2-3h i ryski usunięte (240zł)
Nie pisz jak długo tylko ile...
Mondeo Mk4 po gazowaniu przechodzi w tryb awaryjny. Nie zawsze ale w mało przyjemnych momentach się to zdarza.
Poczytałem już na forum +- co to może być. Czy ktoś tutaj ma doświadczenie i może się zająć tym problemem?
Warszawa oczywiście
Lord_Fordemort 13-12-2021, 21:19 Mondeo Mk4 po gazowaniu przechodzi w tryb awaryjny. Nie zawsze ale w mało przyjemnych momentach się to zdarza.
Poczytałem już na forum +- co to może być. Czy ktoś tutaj ma doświadczenie i może się zająć tym problemem?
Warszawa oczywiścieGazowaniu w sensie but w podłogę, czy podtlenek gazotu? Jeśli opcja #2, to napisz, jakiej firmy masz instalację
slawomirro 16-12-2021, 00:07 Jakby ktoś szukał dobrego tapicera samochodowego, to ostatnio korzystałem i polecam gościa z ul. Osady ojców w Warszawie (okolice węzła Marsa), sam gość ma Forda Fiestę.
Mi za naprawdę gąbki siedziska (ogrzewanego) i poprawę gąbki bocznego trzymania oparcia wziął 360zł i zajęło mu to niecałe 24h.
Przy cenach foteli od 150pln aż tak bardzo bym się nie cieszył przy zapłacie...
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
slawomirro 16-12-2021, 09:50 Przy cenach foteli od 150pln aż tak bardzo bym się nie cieszył przy zapłacie...
Kupowanie używek ma tę wadę, że nie wie się co się kupuje.
Znajdź mi za 150zł fotel kierowcy z fabrycznym ogrzewaniem :D
Wysiedziany fotel to nie pobita przednia szyba
Można pół roku jeździć i szukać okazji czy na szrocie czy portalu z odbiorem w okolicy.
I znaleźć za 100pln.
Ale zaznaczam: jeśli dla ciebie 360 PLN za gąbkę jest ok to przecież nie moja sprawa ;-)
P.s. przyznam że nie pomyślałem: to fotel a nie klamka czy lusterko. Akurat z tapicerka może być problem.
Witam
Gdzie w Warszawie (Wawer lub Praga Południe) znajdę warsztat lub specjalistę, który wymieni moduł VC/BT by komendy głosowe były w jez. polskim a nie niemieckim.
Ford Focus MK3 2012 - radio sony bez nawigacji
+ ewentualnie odblokuje co można w aucie (wersja titanium)
lukaszooo 18-02-2022, 15:47 Mińsk mazowiecki, ogarniemy co potrzeba.
Cześć, jaki serwis dobry i sprawdzony polecacie na Białołęce w Warszawie. Zależy mi aby był rzetelny i robił dobrze swoją robotę bo za dobrze zdiagnozowane problemy oraz naprawy cena jest drugorzędnym kryterium byle był sprawdzony warsztat. Dzięki z góry!
Jak Białołęka, no to do najbardziej znanych zalicza się chyba ABSCAR przy ulicy Powałów 17. Napisano już wszędzie i wszystko co się dało o tym warsztacie na tym i innych forach. Możesz sprawdzić moją opinię z kwietnia zeszłego roku.
Jeśli cena jest drugorzędnym kryterium to ja polecam, byle z głową. Mi naprawili usterkę, której po tej stronie Wisły nikt nie chciał się zająć albo wprost mówił, że nie da rady (nie byłem w ASO). Inne rzeczy też zrobili, chociaż nie ze wszystkiego byłem zadowolony i musieli poprawiać. Gdybym miał bliżej pewnie pojechał bym znowu na przegląd.
Lord_Fordemort 18-03-2022, 10:21 Jak Białołęka, no to do najbardziej znanych zalicza się chyba ABSCAR przy ulicy Powałów 17. Napisano już wszędzie i wszystko co się dało o tym warsztacie na tym i innych forach. Możesz sprawdzić moją opinię z kwietnia zeszłego roku.
Jeśli cena jest drugorzędnym kryterium to ja polecam, byle z głową. Mi naprawili usterkę, której po tej stronie Wisły nikt nie chciał się zająć albo wprost mówił, że nie da rady (nie byłem w ASO). Inne rzeczy też zrobili, chociaż nie ze wszystkiego byłem zadowolony i musieli poprawiać. Gdybym miał bliżej pewnie pojechał bym znowu na przegląd.Oprócz tego, że boją się LPG jak ruski czołg cyganów.
Nawet nie umówią na wizytę.
actchris 23-03-2022, 10:51 Ja polecam Solid Garage - po raz kolejny pokazali z dobrej strony. :) Nie spotkałem tak fachowego serwisu.
W sumie złych słów nie powiem ale ostatnio odebrałem auto i miałem parę zastrzeżeń, po powrocie do garażu w domu od razu na ścianie widać było że jednen reflektor śiwcie w kosmos, po wymianie żarówki nic nie ustawili a tylko zwalili.
Droga sprawa to oddałem przy okazji innych robów na przegląd klimatyzacji i po kosztach +1500 zł bo wymienili skraplacz, nabicie itd.. klimatyzacja na LOW dmucha na maxa ale żeby leciało zimno to nie powiem, teraz czeka aż będę miał czas żeby to posprawdzali bo będzie cieplej i nie mam zamiaru się gotować w aucie.
Poza tym polecam, nigdy nie mieli problemów z poprawkami, szybko robią, mila obsługa, jedynie ceny mają jak w ASO :)
Lord_Fordemort 23-03-2022, 11:10 W sumie złych słów nie powiem ale ostatnio odebrałem auto i miałem parę zastrzeżeń, po powrocie do garażu w domu od razu na ścianie widać było że jednen reflektor śiwcie w kosmos, po wymianie żarówki nic nie ustawili a tylko zwalili.
Droga sprawa to oddałem przy okazji innych robów na przegląd klimatyzacji i po kosztach +1500 zł bo wymienili skraplacz, nabicie itd.. klimatyzacja na LOW dmucha na maxa ale żeby leciało zimno to nie powiem, teraz czeka aż będę miał czas żeby to posprawdzali bo będzie cieplej i nie mam zamiaru się gotować w aucie.
Poza tym polecam, nigdy nie mieli problemów z poprawkami, szybko robią, mila obsługa, jedynie ceny mają jak w ASO :)Ja nieco ponad rok temu robiłem u nich (Solid) jakieś przewody olejowe w skrzyni (Powershift), bo zrobił się nagle spory wyciek.
Kosztowało to razem z zalaniem nowym olejem (mogłem oszczędzić i tylko dolać tyle, ile ubyło, ale uznałem, że nie warto) ok. 1400 zł.
Po niecałym roku... skrzynia umarła totalnie - opiłki w środku, sprzęgło i w zasadzie wszystko w środku do wymiany. Koszt ponad 10 tys. [emoji15]
Co istotne - gość, który ją teraz robi, miał komunikat, że... poprzednia adaptacja (którą robił Solid, a przynajmniej powinien był zrobić) zakończyła się niepowodzeniem -
a to mogło albo doprowadzić (a na pewno przyspieszyć) do takiej degradacji skrzyni.
A przede wszystkim, Solid widząc, że adaptacja się nie udaje (o ile to zrobili) powinien mnie poinformować i drążyć temat dalej.
Więc niestety, nie jestem z nich zadowolony - gdyby prawidłowo zdiagnozowali skrzynię rok temu, kiedy auto u nich było, nie ponosiłbym dzisiaj kosztów 1/3 auta (pewnie coś by było wtedy do zrobienia, ale nie aż na taką kwotę)
Wisienka na torcie -
Dziwnym trafem po odebraniu auta akumulator okazał się totalnie martwy - zwarta cela (a osobiście wkładałem po zakupie nowy, Autopart Gold).
Nie przyznali się do winy, ale po dłuższej kłótni wzięli na siebie rozmowę z producentem i go wymienili. Oczywiście nie ma dowodu na to, że to oni zrobili mu zwarcie, ale szansa, że wada fabryczna ujawniła się akurat idealnie w dniu, w którym auto stało u nich... No sami przyznacie, to by był pech level 10.000.000.000
Więc niestety, nie jestem z nich zadowolony - gdyby prawidłowo zdiagnozowali skrzynię rok temu, kiedy auto u nich było, nie ponosiłbym dzisiaj kosztów 1/3 auta (pewnie coś by było wtedy do zrobienia, ale nie aż na taką kwotę)
Byłeś u nich z tą sprawą?
Lord_Fordemort 23-03-2022, 15:15 Byłeś u nich z tą sprawą?Oczywiście.
Stwierdzili, że nie ma związku z naprawą, którą wykonywali.
I co miałem zrobić? Wytoczyć im pozew, który może się ciągnąć latami, w tym czasie auto będzie rdzewiało na parkingu sądowym, a wynik i tak będzie zależał od tego, kto lepiej zna biegłego?
kami.kadze 24-03-2022, 08:35 Cześć,
FORD MONDEO V KOMBI 1.5 ECOBOOST 160KM 2017R 140tyś km - ubywa płynu chłodzącego, prawdopodobnie uszczelka pod głowicą, ABSCAR sugerują remont silnika, z wymianą tuleii cylindórów, ogólnie drogi temat.
Polećcie proszę jaki warsztat w warszawie lub okolicach, gdzie możnaby tę diagnozę zweryfkować i ewentualnie wykonać taką naprawę.
Pozdrawiam
Polećcie proszę jaki warsztat w warszawie lub okolicach, gdzie możnaby tę diagnozę zweryfkować i ewentualnie wykonać taką naprawę.
Pozdrawiam
https://www.fordserwis.com.pl/wycena
Na pewno warto do nich pojechać po diagnozę, porozmawiać. Nie daj sie wkręcić w tuleje, remont. Trzeba zlokalizowac co to jest. Myślę, że w najgorszym razie czeka Cię naprawa lub tylko planowanie gowicy i wymiana uszczelki.
Jak można zdiagnozować remont silnika bez jego rozbierania ? Absurd.
actchris 24-03-2022, 13:15 Cześć,
FORD MONDEO V KOMBI 1.5 ECOBOOST 160KM 2017R 140tyś km - ubywa płynu chłodzącego, prawdopodobnie uszczelka pod głowicą, ABSCAR sugerują remont silnika, z wymianą tuleii cylindórów, ogólnie drogi temat.
Pozdrawiam
Akurat śledziłem temat 1.5 EB https://www.carcomplaints.com/news/2021/ford-ecoboost-engine-problems-class-action-lawsuit.shtml
To jest zamiatane pod dywan przez Forda ale widać problem istnieje.
Jeśli chodzi o naprawy typowo mechaniczne w okolicy silnika to widziałem sporo dobrych opinii i poleceń tu na forum dotyczących tego warsztatu (chociaż zdjęcia i filmy przerażają :D ):
https://pl-pl.facebook.com/BlueTruskawka/
Osobiście nigdy nawet z nimi nie rozmawiałem, widziałem tylko polecenia.
Inny warsztat na Pradze, który wiem że robi remonty i był parę razy polecany i w którym robi przeglądy mój sąsiad to:
http://www.zbicar.pl/
Na razie jedyne co mogę powiedzieć o nich to, że nie naciągają, ale ta opinia bazuje na fakcie że już dwa razy pytałem o wymianę lekko cieknącej chłodnicy (raz byłem na oględzinach) i dwa razy dostałem odpowiedź że nie warto przy czymś takim, chyba że się uprę.
Właściciel jest bardzo spoko jeśli chodzi o rozmowę i zawsze mówi, żeby przyjechać na koniec dnia to obejrzy niezobowiązująco na szybko i powie co dalej.
Ja mam akurat tam blisko i jak będę miał coś do zrobienia to wypróbuję ten serwis, ale znowu - póki co nie miałem okazji ich wypróbować.
Na pewno nie robią elektryki, to mi powiedział od razu jak miałem problem.
Lord_Fordemort 25-03-2022, 09:57 Inny warsztat na Pradze, który wiem że robi remonty i był parę razy polecany i w którym robi przeglądy mój sąsiad to:
http://www.zbicar.pl/
Na razie jedyne co mogę powiedzieć o nich to, że nie naciągają, ale ta opinia bazuje na fakcie że już dwa razy pytałem o wymianę lekko cieknącej chłodnicy (raz byłem na oględzinach) i dwa razy dostałem odpowiedź że nie warto przy czymś takim, chyba że się uprę.
Właściciel jest bardzo spoko jeśli chodzi o rozmowę i zawsze mówi, żeby przyjechać na koniec dnia to obejrzy niezobowiązująco na szybko i powie co dalej.
Ja mam akurat tam blisko i jak będę miał coś do zrobienia to wypróbuję ten serwis, ale znowu - póki co nie miałem okazji ich wypróbować.
Na pewno nie robią elektryki, to mi powiedział od razu jak miałem problem.
Potwierdzam wszystko powyższe (byłem wiele razy)
Witam wszystkich,
poszukuje warsztatu który byłby w stanie uszczelnić wtrysk i dodatkowo usunąć "zapocenia" kolektora dolotowego (wycieki oleju). Warszawa i okolice. Dodam od siebie, że wtryski były już uszczelniane przez "polecany" na forum warsztat, reklamacji nie uwzględniają twierdząc, że to jest nowa usterka i trzeba ponownie uszczelnić wtrysk.
Z góry dziękuje!
faraon31 19-04-2022, 13:23 jak ci pasuje ursus wpadaj [694715600]
bombonik 07-05-2022, 12:52 A ja szukam kogoś, kto wie wszystko o Fordzie. Taki spec ostatniej szansy - jak już inni zawiedli i nikt nie wie o co chodzi. Najlepiej Warszawa i okolice, ale jestem zdesperowany i jeśli trzeba będzie gdzieś indziej podjechać to pojadę.
Auto po wymianie silnika i turbiny (1.8 tdci), nie ma mocy, bardziej toczy się niż jedzie, wyjazd z garażu pod górkę to wyzwanie. Nie wiadomo, czy przyczyna jest mechaniczna, czy elektroniczna, czy jakieś inne złe moce auto dopadły.
Fachowcy którzy mieli ogarnąć temat nie wiedzą co jest grane, poddają się.
"Fachowcy" wymienili silnik i turbine? Słupek czy całość z osprzętem?
Co jeszcze?
drewniak9 31-05-2022, 12:43 Czy jest ktoś na forum, kto mógłby mi aktywować wyłącznik poduszki powietrznej pasażera? Wszystko podłączone, trzeba tylko do kompa podpiąć. Jestem z Marek, koło Warszawy.
slawomirro 15-06-2022, 13:18 Polecam bardzo bardzo serwis detalingowy i lakierniczy
Auto Kazana na ul. Drewny 19 w Warszawie (wylotówka na Konstancin)
Ktoś mi porysował na parkingu bok auta:
https://forum.fordclubpolska.org/attachment.php?attachmentid=125110&stc=1&d=1655295363
Naprawa im zajęła ok 6h, kosztowała mnie 450zł. I śladu nie ma, jakby nie było porysowania.
za to samo ASO Forda (Auto Plaza na Popularnej) chciałaby 2500zł za lakierowanie 1 elementu, czyli 5000zł za oba + koszty robocizny + 1800zł za nową lakierowaną listwę....
.
Hej, szukam warsztatu który podejmie się uszczelnieniem pompy CR w silniku 2.0 TDCI.
Macie kogoś kogo możecie polecić?
Z góry dziękuję.
camel1313 14-07-2022, 14:50 Witam poszukuje warsztatu w warszawie, który wymieni cukierki na samochodzie.
faraon31 14-07-2022, 15:52 jak ci pasuje ursus?to tel [694715600]
Quadrifoglio 25-08-2022, 10:16 Ja nieco ponad rok temu robiłem u nich (Solid) jakieś przewody olejowe w skrzyni (Powershift), bo zrobił się nagle spory wyciek.
Kosztowało to razem z zalaniem nowym olejem (mogłem oszczędzić i tylko dolać tyle, ile ubyło, ale uznałem, że nie warto) ok. 1400 zł.
Po niecałym roku... skrzynia umarła totalnie - opiłki w środku, sprzęgło i w zasadzie wszystko w środku do wymiany. Koszt ponad 10 tys. [emoji15]
Co istotne - gość, który ją teraz robi, miał komunikat, że... poprzednia adaptacja (którą robił Solid, a przynajmniej powinien był zrobić) zakończyła się niepowodzeniem -
a to mogło albo doprowadzić (a na pewno przyspieszyć) do takiej degradacji skrzyni.
A przede wszystkim, Solid widząc, że adaptacja się nie udaje (o ile to zrobili) powinien mnie poinformować i drążyć temat dalej.
Cześć, dasz jakiś namiar na tego magika który ci finalnie pomógł?
Mondeo Mk5 1.5 ecoboost skrzyniamanualna
Cześć gdzie zrobię rozrząd w 1.6 tdci grand c max 2011r. Nie za miliony monet a solidnie.
Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
faraon31 18-09-2022, 07:01 jak ci pasuje ursus to zapeszam [694715600]
Cześć,
poszukuje dobry serwis blacharski w W-wie do usuniecia szkody z OC.
z gory dzieki.
donald7000 17-10-2022, 06:29 Przejrzałem trochę forum, zdzwoniłem też kilka miejsc w temacie wymiany oleju w skrzyni biegów PS w fordzie, okazuje się że większość chce, zaleca jak producent każe, czyli grawitacyjną.
Tylko jeden warsztat wymienia metodą dynamiczną w przysłowiowych dobrych pieniądzach, ale czy robi to właściwie ? Czy ktoś z koleżanek, kolegów korzystał z wymiany dynamicznej w Warszawie na ulicy Widocznej 41 i na jakim poziomie jest świadczona ta usługa ?
slawomirro 24-10-2022, 10:49 NIE POLECAM
Serwis Autokluczyk w Warszawie, ul. Wilanowska 228
Kiedyś polecałem, ale zeszli na psy, totalne naciągactwo.
Kupiłem porządną obudowę kluczyka, stara mi pękła. W nowej obudowie potrzeba jest dociąć grot, więc sam tego nie przełożę.
Właściciel obejrzał nowy kluczyk przez torebkę foliową w której go przywiozłem. Od razu orzekł, że chińszczyzna i za kilka miesięcy mi się rozpadnie, "kupują za 5zł sprzedają za 20".
I zaproponował jego kluczyki, super hiper wytrzymałe, za jedyne 100zł (!!!!) (za samą obudowę z grotem)
A te co przywiozłem, to może ostatecznie przełożyć, ale to na pewno będzie szajs i żadnej gwarancji nie da.
A tak w ogóle to nie da się przełożyć na poczekaniu (a pusto, żadnego auta i klienta) i trzeba auto zostawić na 2h. Przełożenie wnętrza 100zł sobie zaśpiewał, docięcie grota drugą stówkę. A jeśli bym się zdecydował na jego produkt, to 50% taniej za usługę. Tylko aktualnie nie miał do Forda, trzeba by poczekać parę tygodni...
g:galy g:galy g:galy
Sventevith 02-11-2022, 10:21 Czy ktoś może polecić dobry warsztat w Wawie zajmujący się autami z USA (Ford Edge - 2.7). Dzięki!
Ja z czystym sumieniem mogę polecić serwis Forda "Auto Michałowski"
https://www.auto-michalowski.pl/
Robiłem tam w kwietniu szkodę z AC i zrobili wszystko bardzo profesjonalnie.
Świetny kontakt z Panem Arturem (Artur Sławiński +48515088215) i pomoc na każdym etapie realizacji szkody. Dzięki niemu mój Maxio nie poszedł w szkodę całkowitą (bo mam pakiet serwisowy AC w PZU) i na szrot, tylko udało się dopasować części i robociznę na styk.
Cześć,
Możecie polecić lub odpowiedzieć ma tą wiadomość jeżeli znacie kogoś z Warszawy lub okolicy kto ogarnia programowanie converse+ w mk4 Mondeo. Oczywiście odpłatnie.
Wyświetlacz w liczniku oraz wszystkie wskazania przestały działać podczas zapisywania backup przez forscan.
Polecam ASO FORD*Auto Michałowski*Radzymińska 158*W-wa.* Indywidualne podejście uchroniło mnie od szkody całkowitej. Także mogę polecić warsztat, który naprawia auta wszystkich marek. Naprawa wykonana solidnie + dodatkowe poprawki, które sami zauważyli i wykonali gratis. Polecam !!!
Faraon przy mondeo ST220, też dasz radę coś pogrzebać czy tylko foki?
znam te auto.....
Chodzi o uszczelnienie silnika przy rozrządzie, da radę coś takiego ogarnąć?
Szukam warsztat który zamontuje mi Hak. Możecie coś polecić?
faraon31 03-02-2023, 05:08 masz instalacje i moduł haka ?
Nie wiem. Może wiesz jak to sprawdzić, kuga 2 2013r
Solid Garage.
Zrobiłem u nich przegląd przy przebiegu 210 tyś. Była to pierwsza wizyta, mimo, że znam ten serwis, ale nigdy nie było mi do nich po drodze. Na początku byłem zadowolony. Wydawało mi się, że usługa wykonana była właściwie i serwis przekazał mi rzetelną informacje o stanie technicznym auta.
Niestety, tuż po przeglądzie sam stwierdziłem, że przewody przy filtrze oleju skrzyni Powershift są mokre. Trudno tego nie zauważyć jak się jest pod samochodem. Telefonicznie usłyszałem, że widocznie mechanik stwierdził, że to nic poważnego. Ciekawe, bo o stanie tulei zawieszenia pomimo, że jeszcze nie są do wymiany to poinformowali, żebym „obserwował”. A wiadomo, że w przypadku tej skrzyni właściwy poziom oleju to podstawa.
Druga sprawa, chciałem dostarczyć na montaż komplet tarcz i klocków firmy ATE. Niestety serwis nie daje gwarancji na usługę przy częściach klienta. Ja nie żądam od nich gwarancji na części , tylko na wykonaną usługę. Ich zdaniem produkty ATE nie są rekomendowane do Forda. Jasne, tak jakby proponowane przez nich Motorcraft i TRW były lepsze.
No i na koniec sytuacja z wczoraj. Skoro podczas serwisu wymienili filtr kabinowy, póki świeży postanowiłem wyozonować wnętrze. Po wyjęciu, okazało się, że włożyli jakieś badziewie „no name”. Zgodnie z fakturą powinien być Filtron (na to się zgodziłem). Znowu telefon, a pani z biura mi tłumaczy, że zdarza się, że zamiast Filtrona wkładają „niemiecki” zamiennik. Pytam się więc jakiej firmy to jest, bo nie ma na nim oznaczenia? Pani nie zna odpowiedzi. Oszukano mnie wiec wkładając jakieś chińskie badziewie.
Podsumowując nie polecam Solid Garage.
Panowie, czy ktoś z Was mógłby napisać jakąś opinię o FOREX Warsztat samochodowy
Sosnkowskiego 4?
Pod tym adresem jest m.in. czysty-dpf.pl
Jeśli o to chodzi to ma same dobre opinie
To nie to. Pod tym adresem jest baza MPO, dlatego ten sam adres, tam tam może być wiele różnych warsztatów. Ktoś mi polecał ten warsztat
Ale w sieci widzę tylko profil na Facebooku z ostatnimi wpisami sprzed 10 lat, głównie reklama.
Krismarzyk 02-03-2023, 21:27 Chciałbym uzyskać alternatywną propozycję cenową potencjalnej naprawy mojego Edga - lub ewentualnie inną diagnozę/inną technologię weryfikacji.
Mam wypadanie zapłonu. ABSCar stwierdził, że pod świecą zbiera się bodajże płyn chłodniczy. Więc trzeba zrobić remont silinika - w najlepszym układzie uszczelki, w najgorszym blok silnika. ABSCar wysyła silnika do jakiegoś gościa.
Zastanawiam się czy jest ktoś w Wawie kto bez problemu takie naprawy ogarnia, jest uczciwy, ma sensowne ceny i sam wszystko diagnozuje (nie wysyła gdzieś do kogoś do weryfikacji).
Śmignęło mi gdzieś tu ZIBCAR i BS Service.
Zbyszek czyli Zbicar ogarnia trudne tematy mechanicznie. Lokalizacja to ul. Naddnieprzańska (rejon ul. Marsa/Grochowskiej).
PS. ABSCar coś ostatnio unika trudnych tematów mechanicznych i odsyła do „podwykonawców”. U mnie nawet nie podjęliby się wymiany uszczelniacza wału. Bo mam skrzynię Powershift. Jasne wielka różnica w robocie.
Łatwo złapać dobre opinie, za standardowy przegląd czy wymianę hamulców, amortyzatorów, etc.
Panowie, gdzie wymienie cukierki tylnego zawieszenia w s maxie- tarchomin i okolice? Jest jakiś polecany zakład?
faraon31 16-04-2023, 15:29 a ursus pasuje robię to na samochodzie [694715600]
bukakalke 24-04-2023, 08:40 Wymiana chłodnicy klimatyzacji focus mk3 2013 1.6 tdci w Warszawie jesteście w stanie kogoś polecić?
faraon31 24-04-2023, 10:59 jak pasuje ci ursus zapraszam ...
cezarg1410 05-05-2023, 15:16 Wymiana (ale najpierw określenie stanu) łańcucha rozrządu w 2.0 TDCI - jak myślicie gdzie się udać?
Przy wymianie oleju zauważyłem, że jest chyba zbyt luźny - dobrze gdyby ktoś z głową na to popatrzył i ewentualnie wymienił.
Witam kto z Warszawy może zrobić kluczyk? Imobilajzer.. kiedyś już był ktoś kto przyjechał i zrobił zakodowal.. tylko kontakty mi uciekły . Krzysiek czy jakoś tak [emoji16] podaje namiary jak by co proszę o kontakt. 692369684. Pozdrawiam
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Autheable 05-05-2023, 15:48 Wymiana (ale najpierw określenie stanu) łańcucha rozrządu w 2.0 TDCI - jak myślicie gdzie się udać?
Przy wymianie oleju zauważyłem, że jest chyba zbyt luźny - dobrze gdyby ktoś z głową na to popatrzył i ewentualnie wymienił.
Uderzaj prosto do BS Service, Czardasza 8, 02-169 Warszawa. Właściciel to Paolo znany m.in. z forum MondeoKlubPolska.
Serwisuję u niego swojego FF MK3 FL i złego słowa nie mogę powiedzieć. :)
cezarg1410 05-05-2023, 16:51 O, jakoś wcześniej nie trafiłem na nich.
I blisko mnie.
Będe się umawiał :) Dzięki :)
Hej, montował ktoś ostatnio hak w swoim bolidzie?
Polecicie kogoś?
Z góry dziękuję :)
Pacjent: Ford Focus MK2 2009 po lifcie 2l benzyna z fabrycznym gazem, przejechane 175k.
Co mu dolega: falujace obroty na zimnym i cieplym (znikaja po chwili), uciekający płyn z chłodnicy (prawdopodobnie coś przy zbiorniczku), zapocenia na silniku, wymiana oleju/filtrów, wymiana filtrów gazowych i co tam potrzeba (nie ogarniam gazu...).
Co potrzeba: jakis uczciwy mechanik, który się tego podejmie - wskaże co jest do roboty oczywiście nie za milion monet (no chyba, że bedzie trzeba bez naciągania) w Warszawie.
Wszelkie propozycje mile widziane
Solid Garage.
... okazało się, że włożyli jakieś badziewie „no name”. Zgodnie z fakturą powinien być Filtron (na to się zgodziłem). Znowu telefon, a pani z biura mi tłumaczy, że zdarza się, że zamiast Filtrona wkładają „niemiecki” zamiennik. ... Oszukano mnie wiec wkładając jakieś chińskie badziewie.
No to mnie zmartwiłeś. Jakiś czas temu wymieniałem tam piastę tył. Poprosiłem o SKF i dostałem potwierdzenie, że zostało zomontowane SKF, na fakturze też SKF. Niestety raczej tego nie zweryfikuję, chyba że na części są gdzieś wybite numery. Parę lat temu miałem w ręcę taką piastę, ale nie pamiętam, czy coś na niej było.
Swoją drogą wpisywanie na fakturze nieprawdy to nie jest już .... fałszerstwo lub poświadczenie nieprawdy?
Blackwater145 21-07-2023, 14:49 Witam - popsuł mi się Ford Galaxy (2006, 2.0 benzyna bez gazu, 260k km przebiegu). Wygląda na poważniejszy problem z silnikiem.
Silnik po długim kręceniu odpalał bardzo słabo, pracował jakby na jednym cylindrze i zaraz potem gasł, brak mocy zupełny, nie dało się jechać.
Jeden mechanik sprawdził kompresję i stwierdził że pracuje tylko jeden cylinder, w pozostałych jest jakiś płyn. Podejrzenia to uszkodzenia głowicy bądź uszczelki, ale ciężko cokolwiek powiedzieć.
Szukam dobrego mechanika z Warszawy lub okolic, który kompleksowo to zdiagnozuje i ewentualnie podejmie się naprawy (nie ASO). Polecicie kogoś?
esik_az_eso 24-07-2023, 11:17 Witam - popsuł mi się Ford Galaxy (2006, 2.0 benzyna bez gazu, 260k km przebiegu).
Szukam dobrego mechanika z Warszawy lub okolic, który kompleksowo to zdiagnozuje i ewentualnie podejmie się naprawy (nie ASO). Polecicie kogoś?
Paweł - BS Service, Czardasza 8 - 791 744 660
https://www.facebook.com/BlueTruskawka
złoty człowiek
Cześć,
Chcę porządnie przed zakupowo przejrzeć mondeo Mk 5 2.0 diesel. Kiedyś pojechałbym na Szczotkarską. Gdzie teraz taką diagnostykę fest zrobię w Warszawie i nie wtopię?
esik_az_eso 03-08-2023, 20:40 ja nieustająco polecam Paweł - BS Service, Czardasza 8 - 791 744 660
Grzegorz MX 11-08-2023, 17:02 No to mnie zmartwiłeś. Jakiś czas temu wymieniałem tam piastę tył. Poprosiłem o SKF i dostałem potwierdzenie, że zostało zomontowane SKF, na fakturze też SKF. Niestety raczej tego nie zweryfikuję, chyba że na części są gdzieś wybite numery. Parę lat temu miałem w ręcę taką piastę, ale nie pamiętam, czy coś na niej było.
Swoją drogą wpisywanie na fakturze nieprawdy to nie jest już .... fałszerstwo lub poświadczenie nieprawdy?
BTW: Ta Pani ma straszny interfejs. Ziemniaki sprzedawać a nie Fordy przyjmować w SG. Niestety nikt nie nauczył szacunku do klienta.
MikiMałs 15-08-2023, 11:05 ja nieustająco polecam Paweł - BS Service, Czardasza 8 - 791 744 660
Podpisuję się, polecam jak najbardziej. W tym roku zostawiłem na wymianę rozrządu, tarcze i klocki plus to co wyszło podczas oględzin. I dopóki fordeo będzie u mnie na coroczny serwis i wszelkie inne robótki (oby tych było tak mało jak dotychczas) oddaję tylko do p. Pawła.
Cześć.
Jetem właśnie po dynamicznej wymianie oleju w skrzyni hydrokinetycznej 8F35, 8 biegowy automat, Ford Mondeo mk.5 2.0 EcoBlue 2019, 60 kkm.
Całość ca 2,5 godziny. Ponieważ stan oleju po standardowej wymianie ok 10 l nadal nie był satysfakcjonujący, skończyło się na 16 litrach oleju i fakturą na 1,5 tys...
Jakość usługi oraz cena są bardzo konkurencyjne, a obsługa i kontakt bez najmniejszych zastrzeżeń.
Autoservice Wojciech Grabowiecki w Izabelinie, bo o nich piszę, to na prawdę dobry serwis.
Polecam i bez dwóch zdań, wrócę tam na kolejną wymianę.
luka2017 02-10-2023, 22:46 Cześć, czy możecie polecić jakiś warsztat w Warszawie (najchetniej Ursynów ale to tylko preferancja) gdzie móglbym porządnie sprawdzić i usunąć przyczynę błedów P0430 i 0420, czyli temat dotyczy niskiej wydajności katalizatora. Chyba trzeba by było dobrze zdiagnozować, bo naczytałem się, że to wcale nie musi być wina samego katalizatora, więc nie chciałbym wywalać kasy bez sensu.
faraon31 03-10-2023, 05:13 jaki przebieg i ile bierze ci oleju ?[694715600]
slawomirro 11-10-2023, 16:21 (najchetniej Ursynów .
Spróbuj LOMA Serwis na Braci Wagów.
Cześć, szukam warsztatu w Warszawie który uszczelni mi pompę CR w 2.0tdci dw10f. Podkreślam słowo uszczelni, a nie wymieni na nową. Niestety dzwoniłem po polecanych tu serwisach i każdy chce wymienić całą pompę co wg mnie jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto :(
klocolus 08-11-2023, 19:53 Podkreślam słowo uszczelni, a nie wymieni na nową.
Bo tak łatwiej w warsztatowi z gwarancją plus więcej zarobią. Niestety też nie w 100% przypadków udaje sie uszczelnić w pełni pompę, jeśli jest za duży luz na wałku to może być różnie. Jaki przebieg?
Doskonale rozumiem kwestię gwarancji, szkoda mi jednak wywalać 4k na pompę która jakby nie patrzeć jest w pełni sprawna a po wymianie na nową za 2lata będzie znowu nieszczelna. Przebieg 240kkm
Motocars ul. Surowieckiego 12, Ursynów - ktoś ma jakieś doświadczenia, opinie?
Czesc,
kompenium wiedzy spoko, ale dla włascicieli TRANSITÓW byłoby przydatne, jakiej wielkości maja wjazd/ brame garażową w danym warsztacie.
Jestem szczęśliwie pierwszym właścicielem auta FORD TRANSIT 2,0 TDDI kontener 8 palet. wysokość od ziemi 3,10 m .
I cały czas mam problem z warsztatami:bus za duży , za długi.
Ci, co maja duży wjazd narzekaja , ze podnośnik zajmuje i problem.
Ostatnio w jednym warsztacie/ na Woli/ przywiozłem auto na 8.00 rano , licząc na szybka akcję, a do 15.30 nawet nie wjechał na halę./ bo nie było wolnego podnosnika, a hala ma ze 20m dł/
Kiedyś byłem w takim warsztacie z niebieskimi bramami. waski wjazd przy płocie na duzy plac. Właściciel sympatyczny, duży chłop.
Może ktoś kojarzy? /oczywiście Warszawa i nie Kobiałka 28/
Pozdrawiam.
MarekWas 11-02-2024, 18:42 Panowie, gdzie wymienie cukierki tylnego zawieszenia w s maxie- tarchomin i okolice? Jest jakiś polecany zakład?
Witam
I gdzie robiłes cukierki ? Polecisz miejsce?
pozdr
M
Przegląd forda tzn. wymiana olejów i filtrów. Gdzie polecacie?
Do tej pory stołowałem się w Solid Garage, ale ostatnio krucho z terminami, więc szukam innej miejscówki, najlepiej bielany, bemowo.
faraon31 14-03-2024, 17:39 a ursus pasuje?[694715600]
Krzycho77 16-03-2024, 17:32 Cześć. Szukam warsztatu który dobrze się zaopiekuje moim niedawno kupionym focusem. Zależy mi na kimś kto ma doświadczenie z tą marką. Solid Garage ma tu dobre opinie ale terminy odległe więc może inny? Mieszkam na wschodnich obrzeżach.
Witajcie, szukam warsztatu, który ogarnie założenie kamer i czujników parkowania/przód tył z podłączeniem pod sync3 i pod przycisk (u mnie tylko zaślepka). Mam s-max mk2, najchętniej Praga-Południe/Wawer.
mateuszstce 31-03-2024, 10:48 Cześć, szukam serwisu (warsztatu) w Warszawie, w którym mógłbym wymienić rozrząd (łańcuch) w Mondeo mk IV 2.0 duratec 145 km 2011 rok. Z góry dziękuję!
Ps. Czytałem o SolidGarage, Zibicar. Czy nadal są godni polecenia?
slawomirro 06-04-2024, 22:45 Witajcie, szukam warsztatu, który ogarnie założenie kamer i czujników parkowania/przód tył.
Ostatnio szukałem by ojcu czujniki parkowania w jego aucie założyć. Zakłada Bosh w swoich serwisach, ale tylko swoje części, nie bierze części klienta. Obdzwaniałem kilka innych i nic, więc finalnie jest niewielki serwis na Mokotowie - https://www.autoalarmy.net/ w poniedziałek rano przetestuję ten serwis. Umówiłem się na 300zł za montaż (nowe czujniki - pikacze, kupiłem na Allegro za 100zł, polakierowane już pod kolor auta)
EDYCJA:
czujniki założone, działają doskonale, mogę serwis polecić
Czy serwis na Szczotkarskiej 62a to już na amen zamknięty, bo takie info google pokazuje. Może Ktoś wie czy Panowie się gdzieś przenieśli? Może jakiś namiar na nich??
Kompendium super pomysł! Gorsza wiadomość jest taka, że wszystkie polecane warsztaty daleko od Tarchomina... Jedyny warsztat z polecanych, do którego łatwo dojechać (obok ul Modlińskiej) to ABSCar. Zawaleni chyba robotą bo dodzwonić się ciężko. Bywają u Nich koledzy?!Kiedyś na TRCH słyszałem opinie, że cenowo bliżej ASO, ale jakościowo dość solidnie. Kupiłem niedawno Maxa i potrzebuje zrobić serwis po zakupie. Jakieś filtry, oleje, ogólny przegląd itp. Zastanawiam się nad wymiana rozrządu, bo poprzedni właściciel nie był w stanie powiedzieć kiedy mógł być wymieniony. Macie jakieś sugestie na temat uczciwego mechanika bliżej Nowodworów/Tarchomina?
Ps. Kiedyś korzystałem z usług Tomar Serwis obok ratusza Białołęka i nigdy nic nie zepsuli, tylko że to był fiat.
Co do ABSCar i ich cen to można znaleźć opinie, że pierwszy raz boli. Że trzeba zapłacić wkupne. I potem już jakoś idzie :) I z mojej strony mogę to potwierdzić.
Co do jakości to się nie mogę wypowiedzieć, mam mieszane uczucia - robiłem tylko dwie rzeczy. Z jednej strony mam poczucie że mnie naciągnięto na niepotrzebne rzeczy, z drugiej byli ostatnią deską ratunku przy diagnozie usterki elektrycznej podczas drugiej wizyty.
Ja właśnie tam pojechałem po zakupie samochodu, kupiłem go świadomie z niewielką usterką, która jednak uniemożliwiała przejście przeglądu (urwana taśma kierownicy, nie działający ESP i żółta kontrolka). Poza tym nastawiałem się na wymianę płynów i ewentualnie klocków z tyłu. Zostawiłem tam dość dużą kwotę wynikającą z zawieszenia ale też wymiany maglownicy. Nie znam się, więc wymienili, ale jak poczytasz to zobaczysz że maglownica w S-Max to dość popularny temat w warsztatach, szczególnie po zakupie jak jesteś nowy. Już po paru dniach musiałem wracać na jej regulację, a z Grochowa nie jest mi tam specjalnie po drodze. Wtedy się wkurzyłem i powiedziałem że już tam nie pojadę.
No i potem przytrafiła mi się usterka wiązki, której diagnozy nikt nie chciał się podjąć, albo proponowane ceny były kosmiczne. Wróciłem pokornie do ABSCar, samochód stał u nich długo, dwa razy po niego jeździłem z powodu pandemii (samochód był na chodzie, tylko się nie uruchamiał :) ), ale zrobili. I cena jaką za to zapłaciłem wydawała mi się śmieszna, bo wiem że czasu zajęło to dużo i wymagało zaangażowania człowieka z zewnątrz.
Podsumowując zależy co masz do zrobienia. Na pewno są w stanie zrobić wszystko i znają się na Fordach. Wymienić rozrząd pewnie każdy warsztat umie, niezależnie czy to Fiat czy Ford. Jeśli masz zaufany warsztat i nic się z samochodem nie dzieje, to bym nie jechał tak daleko. Ostatnio jeździłem do polecanego warsztatu Forda w mojej okolicy (wtedy go nie znałem) i może jest szybko, może i nie najdrożej, ale na kolejny przegląd i ogólne naprawy pojadę raczej do znajomego do Wawra, który robi VW :)
Z Wawra jest blisko do Zbicar na Naddniepszańskiej
Tanderer 09-07-2024, 14:10 Co do ABSCar i ich cen to można znaleźć opinie, że pierwszy raz boli. Że trzeba zapłacić wkupne. I potem już jakoś idzie :) I z mojej strony mogę to potwierdzić.
Co do jakości to się nie mogę wypowiedzieć, mam mieszane uczucia - robiłem tylko dwie rzeczy. Z jednej strony mam poczucie że mnie naciągnięto na niepotrzebne rzeczy, z drugiej byli ostatnią deską ratunku przy diagnozie usterki elektrycznej podczas drugiej wizyty.
Ja właśnie tam pojechałem po zakupie samochodu, kupiłem go świadomie z niewielką usterką, która jednak uniemożliwiała przejście przeglądu (urwana taśma kierownicy, nie działający ESP i żółta kontrolka). Poza tym nastawiałem się na wymianę płynów i ewentualnie klocków z tyłu. Zostawiłem tam dość dużą kwotę wynikającą z zawieszenia ale też wymiany maglownicy. Nie znam się, więc wymienili, ale jak poczytasz to zobaczysz że maglownica w S-Max to dość popularny temat w warsztatach, szczególnie po zakupie jak jesteś nowy. Już po paru dniach musiałem wracać na jej regulację, a z Grochowa nie jest mi tam specjalnie po drodze. Wtedy się wkurzyłem i powiedziałem że już tam nie pojadę.
No i potem przytrafiła mi się usterka wiązki, której diagnozy nikt nie chciał się podjąć, albo proponowane ceny były kosmiczne. Wróciłem pokornie do ABSCar, samochód stał u nich długo, dwa razy po niego jeździłem z powodu pandemii (samochód był na chodzie, tylko się nie uruchamiał :) ), ale zrobili. I cena jaką za to zapłaciłem wydawała mi się śmieszna, bo wiem że czasu zajęło to dużo i wymagało zaangażowania człowieka z zewnątrz.
Podsumowując zależy co masz do zrobienia. Na pewno są w stanie zrobić wszystko i znają się na Fordach. Wymienić rozrząd pewnie każdy warsztat umie, niezależnie czy to Fiat czy Ford. Jeśli masz zaufany warsztat i nic się z samochodem nie dzieje, to bym nie jechał tak daleko. Ostatnio jeździłem do polecanego warsztatu Forda w mojej okolicy (wtedy go nie znałem) i może jest szybko, może i nie najdrożej, ale na kolejny przegląd i ogólne naprawy pojadę raczej do znajomego do Wawra, który robi VW :)
Ja z ABSCar mam fatalne doświadczenia. Naciągnęli mnie, a próbowali jeszcze bardziej. Co prawda odstawiłem do nich samochód też w pandemii więc to wszystko było utrudnione. Ale odstawiłem do nich na wymianę oleju i sprawdzenie przedniego zawieszenia. Ok, okazało się, że pęknięta sprężyna i tego się spodziewałem. Ale stwierdzili, że tylne zawieszenie też do roboty. Chciałem oryginalne części, ale podali jakieś ceny z dupy więc już machnąłem ręką, bo chyba mają doświadczenie w częściach do Forda. Jednak nie mają. Do tej pory nie wiem co za części mi wpakowali, ale samochód prowadził się fatalnie. W ciasnych zakrętach był masakrycznie podsterowny, a na długich szybkich zakrętach tył niestabilny. Masakra. Dodatkowo tył był podniesiony 5cm w stosunku do serii. Ale mało tego, po wyjeździe od nich zaczęły się dziać jaja z elektryką. Podczas jazdy zdarzało się, że wskaźniki i radio na kilka sekund się wyłączały. Samochód od razu do nich wrócił i mieli go diagnozować z "elektrykiem". Taaa, tak zdiagnozowali, że wyszło im, że alternator jest do wymiany. 3k za alternator regenerowany w fabryce. Oczywiście odmówiłem i zabrałem samochód, ale jeszcze chcieli 300zł za tą "diagnozę". Jak to usłyszałem to myślałem, że tego Toma Cruisa w biurze ABS wyślę w powietrze tylko bez F15! Z alternatorem pojechałem do Mar-Wach. Okazało się, że alternator ok, tylko w ABS uszkodzili klemę!!! Jeżeli Mar-Wach istnieje to ich polecam, bo nie chcieli ode mnie żadnych pieniędzy za diagnozę. Z zawieszeniem pojechałem do p.Piotra na Oświatowej (ale on chyba już zamknął warsztat, a szkoda bo był naprawdę dobry). Delikatnie mówiąc był bardzo krytyczny do tej "naprawy" i części. Pakowali chyba co mieli pod ręką, a wahacze w ogóle były wymienione niepotrzebnie. Więc wszystko poszło won i w efekcie wymieniłem całe zawieszenie na oryginał plus kilka części z hardrace. A jak to robiłem to i sprężyny eibacha, amortyzatory bilsteina, nowy układ hamulcowy. Abstrac***ąc to przez ABSCar mam nieziemsko prowadzącą się Fokę, tylko akurat nie jest w tym ich zasługa, bo oni akurat mnie naciągnęli na kilka tysi i straciłem masę czasu. Teoretycznie mógłbym się z nimi sądzić, ale na prawdę nie chciałem mieć z nimi już nic wspólnego!!! Więc ja raczej po moich doświadczeniach bym ich nie polecał!
Czy serwis na Szczotkarskiej 62a to już na amen zamknięty, bo takie info google pokazuje. Może Ktoś wie czy Panowie się gdzieś przenieśli? Może jakiś namiar na nich??
Przenieśli się na Oświatową 16a
Możecie mi polecić jakiś warsztat który wymieni mi cukierki w Galaxy Mk2 bez konieczności ściągania wahaczy i wszystkiego co się z tym wiąże (regulacja zbieżności gdzie najpewniej zapieczone śruby)? Okolice Warszawy albo Zachodniego Mazowsza?
faraon31 30-07-2024, 06:51 robię to jak ci pasuje ursus zapraszam[694715600]
w_krzysiek 12-09-2024, 14:44 Możecie polecić warsztat, który zdiagnozuje przyczynę częstego wypalania dpf ale tak, żeby nie wymieniać od razu połowy samochodu. Najlepiej południowe rejony wawy.
rychu.zychu 13-09-2024, 00:07 Solid Garage powinien ogarnąć.
faraon31 13-09-2024, 05:08 Możecie polecić warsztat, który zdiagnozuje przyczynę częstego wypalania dpf ale tak, żeby nie wymieniać od razu połowy samochodu. Najlepiej południowe rejony wawy.
pasuje ci ursus [694715600]
Cześć, w moim mondeo mk5 2.0 tdci 150 KM z 2015r. strzelił pasek rozrządu i silnik jest do kapitalnego remontu / wymiany. Zastanawiam się nad opłacalnością i czy nie lepiej go naprawiać czy sprzedać.
Czy ktoś w okolicach warszawy ma sprawdzonego mechanika który dobrze i w rozsądnej cenie robi kapitalne remonty lub przekładki silników i jaki to może być koszt?
Ewentualnie może wiecie ile może być warty z uszkodzonym silnikiem (wersja titanium dobrze wyposarzona z pakietem panorama) ?
Powinien wystarczyć remont głowicy, wtedy robić i jeździć.
...Czy ktoś w okolicach warszawy ma sprawdzonego mechanika który dobrze i w rozsądnej cenie robi kapitalne remonty lub przekładki silników i jaki to może być koszt?...
SolidGarage (https://www.fordserwis.com.pl/p1n0UdtZq) :?:
faraon31 24-10-2024, 05:08 pasuje ursus tel. [694715600]pomogę
Poszukuje dobrego elektronika w okolicach Bialoleki. Macie kogos godnego polecenia?
Lepiej napisz co chcesz osiągnąć naprawić
Lepiej napisz co chcesz osiągnąć naprawić
Generalnie objaw jest taki ze podczas jazdy lapie czasem kangura, swieci mi sie czerwone kolko zebate i check engine. Z mojego chinskiego czytnikla OBD wyszlo ze czujnik pedalu gazu. Robilem diagnostyke w BS Serwis i Pawel zasugerowal ze moze byc to licznik (w Focusie przez licznik przechodzi linia can ktora laczy pedal gazu, pcm i przepustnice) - i bylem pewien ze to jest przyczyna, bo kiedys juz licznik byl robiony i dostalem dozywotnia gwarancje. Wrocilem tam, sprawdzili i to nie to. Na dluzsza grzebanine nie zostawilem tam samochodu bo to prawie w Piasecznie.
|
|