Zobacz pełną wersję : [Ogólne] Sync 3 - podłączenie i działanie Android Auto

Strony : 1 2 3 4 [5] 6

maciej_b
10-11-2019, 19:51
Witam,
możecie mi wyjaśnić co to za wersja Sync'a? 2.5 czy 3?

leszcz
10-11-2019, 19:54
2.5
jak już :)

maciej_b
10-11-2019, 19:58
OK.
Czyli języka polskiego w obsłudze głosowej nie powinienem uświadczyć. Jednak komunikaty z synca mam po polsku (np "nie rozpoznałem polecenia")
W jaki sposób połączyć telefon z radiem aby uruchomić applink lub Android auto? Próbowałem na różne sposoby i bez efektu.

YANOOSH-69
15-11-2019, 09:51
Cześć
dużo się ostatnio pisze, że na flagowcach Samsunga (S8,9,10, Note 8,9,19) można podłączyć ANDROID AUTO do Forda bezprzewodowo. Mam "Nota" ale nigdzie nie mogę znaleźć opisu jak tego dokonać.
Czy ktoś mnie i moż innych zainteresowanych oświeci?
Z góry dzięki
Yan

Mondek16
15-11-2019, 10:17
Cześć
dużo się ostatnio pisze, że na flagowcach Samsunga (S8,9,10, Note 8,9,19) można podłączyć ANDROID AUTO do Forda bezprzewodowo. Mam "Nota" ale nigdzie nie mogę znaleźć opisu jak tego dokonać.
Czy ktoś mnie i moż innych zainteresowanych oświeci?
Z góry dzięki
Yan

Cofnij się 3-4 strony wcześniej (str 89) tam były rozważania na ten temat.

przemo_1981
15-11-2019, 11:19
Hej ludziska,

Czy ostatnio coś się zmieniło w działaniu AA, Sync 3 i Spotify?
Posiadam Sync 3.0 komp. 19149, mapy F8, AA 4.7.593814 i mimo wciskania play w Spotify na ekranie Sync'a nie mam dźwięku utworu w aucie (prędzej hulało wszystko ok).

Edit:
Sam odpowiem: Spotify ograniczyło możliwość korzystania z programu przy braku premium

Koras1916
20-11-2019, 09:00
Dzisiaj rano powrócił asystent do AA.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

miroos
20-11-2019, 09:09
U mnie powrócił nawet wcześniej - już od kliku dni zdecydowanie lepiej wszystko zaczęło działać.

bolo202
20-11-2019, 13:30
Dzisiaj rano powrócił asystent do AA.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Faktycznie... Nareszcie :D

fido
03-12-2019, 15:52
Koledzy podpowie ktoś ja skorzystać z tego AA Mirror bo coś mi nie bardzo dział.

smiechu
03-12-2019, 15:59
https://forum.vw-passat.pl/topic/59925-android-auto-instrukcja-przyjemnego-korzystania-z-dodatkami-yanosik-youtube/

fido
03-12-2019, 16:50
No niby to wszystko wgrałem ale niestety nie działa mi AA Mirror. Po naciśnięciu tego kółeczka w Sync3 pojawia się tylko ikonka "Wróć do Sync"

mond007
04-12-2019, 21:56
No niby to wszystko wgrałem ale niestety nie działa mi AA Mirror. Po naciśnięciu tego kółeczka w Sync3 pojawia się tylko ikonka "Wróć do Sync"

Po pierwsze musisz mieć uprawnienia ROOT'a na telefonie, jak to zrobisz, to polecam zestaw programów z linku pod tym filmikiem:
https://www.youtube.com/watch?v=rewKZwDV1Fw

Testowałem to na starym telefonie Galaxy A3 2016, którego nie szkoda mi było zrootować, u mnie działa aplikacja AA Mirror po spatchowaniu aplikacją AA Phenotype Patcher

fido
04-12-2019, 22:03
Root już mam dawno. W międzyczasie znalazłem właśnie AA Phenotype Patcher i się udało uruchomić Carstream. AA Mirror podczas wyboru pojawia się czarny ekran na sync3 i po chwili wraca do ekranu z przyciskiem powróć do sync. Ale zobaczę jeszcze później czy na pewno wybrałem w AA Phenotype Patche AA Mirror.

fido
05-12-2019, 07:12
Ok działa udało się uruchomić.

Czy na telefonie bez root będzie coś z tego działało w ograniczonych możliwościach czy nie ma sensu tego instalować ?

Czy mając dwa telefony jeden podłączony do Sync3 przewodem USB mogę podłączyć drugi poprzez Bluetooth jeśli tak to w jaki sposób ?

meerec
13-12-2019, 11:09
Czy zauważył ktoś może problemy z odbieraniem połączeń w trakcie używania zestawu głośnomówiącego w aucie?
Ja często po odebraniu rozmowy przychodzącej nic nie słyszę. Jeżeli ja dzwonię to wszystko jest ok.
Problem występuje zarówno przy korzystaniu z Sync 3 jak i przy korzystaniu z Android Auto.
Tydzień temu zaktualizowałem Androida do 10. I wydaje mi się że problem zaczął występować od tego momentu. Galaxy S10.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

_fenix_
13-12-2019, 11:31
U mnie jest to samo HTC U12+
Pomaga przełaczenie na tel potem ponownie na bluetooth w telefonie.
Jest to podczas jazdy mało komfortowe, ale pomaga i chyba tylko występuje gdy kabel USB jest podoiety, tego nie mogę w 100% potwierdzić.

Wysłane z mojego HTC U12+ przy użyciu Tapatalka

Mondek16
13-12-2019, 12:15
U mnie jest tak:
Miałem OnePlus 3 - wszystko było super przez 2 lata do aktualizacji do Andka 9
Myslałem że fon padł. kupiłem nowy One Plus 7, okazało się że i przy andku 9 i 10 mam ten sam problem.
Problem polegał na tym że po po wybraniu komendy zadzwoń telefon raz dzwonił a raz nie i na wyświetlaczu samochodu miałem komunikat brak połączenia z telefonem. Rozkminiłem temat i zauważyłem że wystarczy że wybudze telefo, np dotknę wyświetlacz i wszystko jest ok.
Wkurzało mnie to strasznie bo jazda z telefonem w kieszeni i klikanie go żeby zadzwonić to masakra.
Kupiłmem zatem Galaxy S10 -z andkiem 9 - okazało sie że wszystko jest ok
wczoraj miałem aktualizację do andka 10. z tego co sprawdzałem też jest Ok.
Jesli ktoś chce mogę dokładnie napisać jakie miałem problemy i może meerc też dokładnie opisze problem.

Pozdrawiam
przy okazji mam OnePlus 7 z 24 października do sprzedaży :)

meerec
13-12-2019, 12:48
Właśnie sprawdziłem rozwiązanie fenixa i faktycznie po takim manewrze zaczynam słyszeć rozmówcę jednak podczas jazdy, szczególnie w momencie korzystania z mapy w trakcie jakichś manewrów będzie to mocno uperdliwe...

pike
13-12-2019, 12:51
Na moim Galaxy S10 i na antku 9 oraz 10 połączenia bez problemu. A przy okazji panowie działają Wam wyliczenia spalania w fordpass?

Brisco
13-12-2019, 16:21
Witam, pytanie odnośnie navi sygic. Czy ktoś spotkał się z czymś takim, że z żadnego fona (próbowałem z kilku różnych) nie mogę podłączyc sygic pod sync3...? Za każdym razem gdy podłączeę telefon pod usb pokazuje się ikonka sygic (że niby znalazł...) a gdy próbuję połączyć to zawiesza się na "CZEKANIE NA URZĄDZENIE" i na tym kończy się przygoda z tą navi... Może ktoś pomoże, bo wydaje mi sie, że próbowałem wszystkiego i nadal nic nie wskórałem.

meerec
13-12-2019, 19:03
Mały update. Usunąłem parowanie telefonu z autem, sparowałem ponownie i 3 połączenia w AA odebrałem i działa poprawnie.

mkur
13-12-2019, 20:02
A przy okazji panowie działają Wam wyliczenia spalania w fordpass?

Nie działa.
Jest ostrzeżenie że to funkcja beta i pokazuje jakieś bzdury.

jasiek010
19-12-2019, 12:54
Kupiłem rok temu Forda Kugę i od początku mam problemy z połączeniem AA. Czytałem na forach i : zmieniałem telefony Samsung od S7 do S 9+, huawei P9, Xcover 4 , zmieniałem kable stosowałem oryginalne , kupowałem z jakimiś specjalnymi końcówkami ( jak cokolwiek to brzmi) i dalej mi nie działa.:mad:
Przywracałem ustawienia fabryczne w Sync3. Czasami zadziała np na 30 sekund i rozłącza, a czasami nie ma reakcji wcale po podłączeniu telefonu. Podczas przeglądu w Fordzie ( październik) powiedzieli mi że mam najnowsze oprogramowanie i ford nie ma wsparcia dla AA i generalnie się wypieli....
Pisze bo skończyły mi się pomysły co mogę jeszcze zrobić ? Oprogramowanie w telefonach to android próbowałem od 7- do najnowszego. Gniazda USB sprawdzałem działają obydwa i nie ma przerwy prądu ( włączałem muzykę przez USB i gra bez problemu).

Mondek16
19-12-2019, 13:33
Kupiłem rok temu Forda Kugę i od początku mam problemy z połączeniem AA. Czytałem na forach i : zmieniałem telefony Samsung od S7 do S 9+, huawei P9, Xcover 4 , zmieniałem kable stosowałem oryginalne , kupowałem z jakimiś specjalnymi końcówkami ( jak cokolwiek to brzmi) i dalej mi nie działa.:mad:
Przywracałem ustawienia fabryczne w Sync3. Czasami zadziała np na 30 sekund i rozłącza, a czasami nie ma reakcji wcale po podłączeniu telefonu. Podczas przeglądu w Fordzie ( październik) powiedzieli mi że mam najnowsze oprogramowanie i ford nie ma wsparcia dla AA i generalnie się wypieli....
Pisze bo skończyły mi się pomysły co mogę jeszcze zrobić ? Oprogramowanie w telefonach to android próbowałem od 7- do najnowszego. Gniazda USB sprawdzałem działają obydwa i nie ma przerwy prądu ( włączałem muzykę przez USB i gra bez problemu).

Popytaj na forum czy jest ktoś z Twojego miasta co mu działa. Wtedy będziesz mógł sprawdzić na jego fonie a swój podpiąć do niego.
Czy na telefonie AA ci działa ? Tego nie napisałeś.

jasiek010
19-12-2019, 16:02
Tak na telefonie działa bez problemu. Wgrana mam najnowszą wersję AA ale próbowałem też na starszych. Jak się połączył wszystko działało rewelacyjnie google mapa, aplikacja rmffm, działało jednak tylko około minuty (raz tak mialem) . Sprawdzane było na 9 telefonach w sumie z różnych marek. Aa na telefonie smiga a na sync3 połączyła się i za chwilę rozlaczyla.

leszcz
19-12-2019, 16:13
Sprawdzane było na 9 telefonach w sumie z różnych marek. Aa na telefonie smiga a na sync3 połączyła się i za chwilę rozlaczyla.
no to jakieś jaja :( nigdy takiego czegoś nie doświadczyłem

Mondek16
20-12-2019, 08:07
Tak na telefonie działa bez problemu. Wgrana mam najnowszą wersję AA ale próbowałem też na starszych. Jak się połączył wszystko działało rewelacyjnie google mapa, aplikacja rmffm, działało jednak tylko około minuty (raz tak mialem) . Sprawdzane było na 9 telefonach w sumie z różnych marek. Aa na telefonie smiga a na sync3 połączyła się i za chwilę rozlaczyla.

Jasiek sprawdź jeszcze czy działa u Ciebie sync po podłączeniu telefonu kablem. Chodzi o to że jak naciśniesz komendy głosowe to czy odzywa się samochód czy asystent google.
Czy resetowałeś synca ? Kiedyś mi się coś takiego przydarzyło. Miałem tak że po podłączeniu fona po chwili robił się ciemny ekran. zmieniałem wtedy AA.
Jeśli próbujesz jak mówisz na różnych fonach to albo gdzieś nie dałeś jakiejś zgody w Sync albo w fonie.
Jak byś przejeżdżał przez Szczecin to zapraszam podłączymy mój fon.

jasiek010
20-12-2019, 16:33
Tak re startowałem Sync podłączałem również kable typu C i micro USB przywracałem również ustawienia fabryczne wszystkie zgody jakie tylko były akceptowalem z zestawem Bluetooth łączy się bez problemu rozmowy dzwonienie głosowe wybieranie wszystko działa bez zarzutu jedynie jak podłączę kabel i włączam w telefonie Android auto pojawia się na wyświetlaczu i gaśnie nie ma reguły ile to trwa czasami trzy sekundy czasami pół minuty czasami 15 sekund.
Od samego kupna tego samochodu cały czas jest problem z tym AA. Dziękuję za propozycję ale do Szczecina mam trochę za daleko przy okazji się nie wybieram. Ostatnio odbierałem nowy telefon zainstalowałem AA podłączyłem na oryginalnym kablu i aa działał ponad minutę i to był rekord. W ustawieniach sync też nic nie kombinowałem uważam że podłączenie takiego AA powinno być intuicyjne. Kuzyn ma s max i podłącza z iPhonem i działa mu rewelacyjnie nigdy nie miał problemów. Niestety mieszka w Toruniu i nie mam jak tego sprawdzić.

Palek_PL
20-12-2019, 19:29
Witam.Mam u siebie to samo.AA + SYNC potrafi ladnie działać przez pół trasy aż nagle rozłącza i padaka.Nie pomaga wyłączenie i włączenie na nowo.Nie wykrywa telefonu wogóle.Ponadto zauważyłem , że jak mam w fonie odpalone GM i Yanosika , to po rozłączeniu z SYNC nie słychać komend głosowych i ostrzeżeń bezpośrednio z fona.Nawet jak odepne kabel usb od fona to zero kominikacji glosowej.Trzeba sie wpatrywać w telefon aby nie przegapić manewru...Yanosik wyskakuje powiadomienie na ekranie telefomu ale zero podkladu glosowego.Tak mam z każda wersja AA...Spotify tez sie sypie z SYNC.Nie działa wyszukiwanie z poziomu komend glosowych.Wysylanie sms tez raz funken raz nie...Loteria...

jasiek010
21-12-2019, 12:16
Chociaż miałeś okazję testować przez pół trasy Ja nawet tak jak pisałem wcześniej nie miałem okazji nacieszyć się tym przez więcej niż minutę. A Jak kupowałem auto to miało to tak fajnie funkcjonować ale to tak jak zawsze jak kupujesz jest wszystko super a jak kupisz to już jest inna historia... Słyszałem że na iPhonach nie ma tego problemu ale absurdem jest zmieniać telefon ze względu na sync.

mm32
21-12-2019, 12:35
Jaką dokładnie wersje masz sync3 ?

jasiek010
21-12-2019, 15:02
Samochod był zamawiany pod koniec maja 2018, odebrany we wrześniu. W tym roku podczas przegladu zglaszalem że mam problem z AA i poprosiłem o update oprogramowania. Kierownik serwisu w tym czasie powiedział że mam najnowszą wersję i ford nie wspiera AA.

mm32
21-12-2019, 15:05
Wszystko rozumiem,ale jednak dalej prosiłbym Cie o odpowiedź na moje wcześniejsze pytanie ;)

jasiek010
21-12-2019, 15:24
Sync 3 Wersja oprogramowania 3.0 kompilacja 18025_PRODUCT
Wersja Gracenote; 1.1.1.1127 (EU-0010) wersja map nawigacji F7

Bump: Nadmienię jeszcze że po podłączeniu kabla na telefonie wyświetla się skrót AA i w informacji jest że Android auto poloczono z samochodem. Natomiast nie widzę w telefonie AA. Jak włączę drugi raz ikone to wtedy się wyświetla i działa aa ale tylko w telefonie w pasku u góry mam dwie ikony AA ( tel. S9+). W samochodzie natomiast mam kafelek ,,preferencje funkcji android auto" wersję AA 4.859. Co ciekawe jak usunąłem w telefonie całkiem AA to po podłączeniu telefonu w sync3 chce instalować AA klikam na dwie pierwsze zgody i rozlacza się z telefonem a do paska wskakuje ikona i że niby podłączony z AA. Wchodze w preferencje funkcji AA w sync3 wybieram usun, zostaje usunięta po czym znowu szybko wyskakuje ikona nic nie robię a za chwile znika i znowu to samo....

leszcz
21-12-2019, 15:55
bez problemu śmiga z tym AA
ściągnij sobie najnowszą wersję AA https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

mm32
21-12-2019, 16:02
Na tej wersji oprogramowania S3 i na starszych wersjach AA nie było żadnych problemów.

jasiek010
21-12-2019, 16:12
To ja już nie wiem czemu mi to nie działa a może Jest ktoś z okolic Śląska co by zerknął, może ja coś źle robię.

hass
21-12-2019, 20:46
Wersja Gracenote; 1.1.1.1127 (EU-0010) wersja map nawigacji F7

Bump: Nadmienię jeszcze że po podłączeniu kabla na telefonie wyświetla się skrót AA i w informacji jest że Android auto poloczono z samochodem. Natomiast nie widzę w telefonie AA. Jak włączę drugi raz ikone to wtedy się wyświetla i działa aa ale tylko w telefonie w pasku u góry mam dwie ikony AA ( tel. S9+). W samochodzie natomiast mam kafelek ,,preferencje funkcji android auto" wersję AA 4.859. Co ciekawe jak usunąłem w telefonie całkiem AA to po podłączeniu telefonu w sync3 chce instalować AA klikam na dwie pierwsze zgody i rozlacza się z telefonem a do paska wskakuje ikona i że niby podłączony z AA. Wchodze w preferencje funkcji AA w sync3 wybieram usun, zostaje usunięta po czym znowu szybko wyskakuje ikona nic nie robię a za chwile znika i znowu to samo....

Wejdź w ustawienia AA na telefonie zobacz w opcjach "Samochody z połączeniem" co tam masz i zobacz czy opcja "dodaj nowe samochody..." jest włączona. Dodatkowo sprawdź jakie uprawnienia ma AA na telefonie czy ma uprawnienia do uruchamiania w tle. Jeśli to nie pomoże wyczyść dane AA w telefonie.

Po podłączeniiu z sync AA nie odpala się na ekranie w telefonie tylko na sync-u a w telefonie pracuje w tle.

jasiek010
22-12-2019, 14:31
Bardzo dziękuję! Nie miałem tej opcji wlaczonej w AA. Po jej wlaczeniu android auto pojawił się na wyświetlaczu sync, i działa. Rmffon działa muzyka leci, Google mapa prowadzą :D. Tak jak pisałeś aa działa w tle.Polecenia głosowe AA również działają bez problemu. Muszę chyba jeszcze dopasowac odpowiedni kabel bo czasami rozlacza, wyciągam kabel podłączam ponownie i jest ok by po jakimś czasie znowu rozlaczyc. Przeinstalowalem aplikacje w telefonie ale nie pomogło więc chyba pozostaje kabel, chyba że jeszcze coś mogę zrobić.

endrius33
22-12-2019, 15:12
Kup porządny kabel bo pewno ten co używasz ma lekko luźne micro usb

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

jasiek010
22-12-2019, 16:25
Kup porządny kabel bo pewno ten co używasz ma lekko luźne micro usb

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Dokładnie tak zrobię, mam kilka kabli a ten co dziś testowałem był oryginalny samsunga.

TerMar
25-12-2019, 14:14
Witam!!
Zapytuję uprzejmie, co zrobić w ustawieniach AA i telefonie aby w sync3 (bez navi) pojawiały się same mapy do nawigacji bez wyświetlania AA. Nie korzystam z programu AA i potrzebna mi jest sama nawigacja. Dodam, że sync3 w samochodzie działa dobrze.

Mondek16
27-12-2019, 09:45
TerMar nie ma takiej opcji.
AA to własnie wsparcie dla nawigacji. Jak nie masz AA na telefonie to nie będziesz miał map na Sync3. Gdzieś był temat map Waze działających po bluetooth ale nie znam nikogo któremu by to chodziło.

TerMar
29-12-2019, 08:39
Witam!!
Dzięki za jednoznaczną odpowiedź.
Pozdrawiam!

sabaciontko
06-01-2020, 13:17
Czy ktoś ma taki objaw w Android Auto , że przy słuchaniu muzyki z USB , kiedy klikamy klawiszami w kierze - Przód lub Tył - przerzuca o 2 utwory ? Sync 3.4 oraz AA 4.9

mm32
06-01-2020, 13:18
Tak ja mam,ale tylko wtedy kiedy uruchomione jest AA

sabaciontko
10-01-2020, 17:59
Czyli jest nas dwóch :)

mm32
10-01-2020, 19:07
Czyli jest nas dwóch
Reszta jeszcze nie zatrybiła ,że tak jest ;)

pike
30-01-2020, 15:50
Panowie mam dziwny przypadek od jakiegoś czasu na moim sync w połączeniu z AA.

AA w wersji najnowszej telefon Samsung S10 na Android 10. Podczas jazdy wszystko działa poprawnie ale mam problem z połączeniami przychodzacymi. Połączenie widzę slysze odbieram.... I cisza.. Ani ja nie słyszę ani mój dzwoniący.

Jesli ja wykonam połączenie nawet z wyboru glosowego wszystko działa idealnie. Oczywiście po odłączeniu kabla i połączeniu BT wszystko poprawnie w obie strony. Uprawnienia aplikacji sprawdziłem i wszystko jest ok. Dzisiaj wyczyscilen dane aplikacji AA i bez zmian. Miał ktoś podobny objaw i znalazł rozwiązanie? Pozdrawiam serdecznie.

meerec
30-01-2020, 16:05
Panowie mam dziwny przypadek od jakiegoś czasu na moim sync w połączeniu z AA.

AA w wersji najnowszej telefon Samsung S10 na Android 10. Podczas jazdy wszystko działa poprawnie ale mam problem z połączeniami przychodzacymi. Połączenie widzę slysze odbieram.... I cisza.. Ani ja nie słyszę ani mój dzwoniący.

Jesli ja wykonam połączenie nawet z wyboru glosowego wszystko działa idealnie. Oczywiście po odłączeniu kabla i połączeniu BT wszystko poprawnie w obie strony. Uprawnienia aplikacji sprawdziłem i wszystko jest ok. Dzisiaj wyczyscilen dane aplikacji AA i bez zmian. Miał ktoś podobny objaw i znalazł rozwiązanie? Pozdrawiam serdecznie.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaUsuń sparowanie i sparuj ponownie. Miałem to samo po którejś aktualizacji Androida też na S10.

pike
30-01-2020, 16:14
Usuń sparowanie i sparuj ponownie. Miałem to samo po którejś aktualizacji Androida też na S10.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaDzięki. Tego nie testowałem. Jutro już rano sprawdzę.

Sprawdzone. Bardzo Ci dziękuję. Oczywiście pomogło.

marekiod
01-03-2020, 17:01
Tak czytam i czytam ...
Myślałem ze po połączeniu przez bluetoth apke AA z moim sync 3 , będę widział na ekranie radia np. mapy gogle , you tube czy coś innego , a tu nic .
Bez programu AA łączy mi się tel przez bluetooth , mam też radio internetowe i Yanosika
więc nie wiem po co ta apka AA
no chyba że ja coś źle robię .

Czy Yanosik działa na Sync 3? Czy trzeba mieć jakąś specjalną wersję?

leszcz
01-03-2020, 17:04
Czy Yanosik działa na Sync 3
chyba na Iphone + carplay

stew66
06-03-2020, 11:44
U mnie był problem z czytaniem SMS przez AA (v.5.0.500224), w języku mało zrozumiałym ;-), po wgraniu najnowszej wersji AA 5.1.500644, problem pozostał, macie jakieś pozytywne doświadczenia w ww kwestii, z tą wersją programu?

totek2
06-03-2020, 12:05
U mnie jest dokładnie to samo.

smiechu
06-03-2020, 12:55
To błąd w AA. Trzeba czekać na kolejną wersję.

Dzixon
10-03-2020, 14:27
A czy ktoś ma problem z działaniem AA z telefonem xiaomi mi9?
Mam najnowsze AA i niestety taki problem z xiaomi mi9, że nie mogę wybierać połączenia, ale odbierać już mogę bez problemu. Z samsungiem S10 wszystko działa jak należy.

Woytas
14-03-2020, 16:35
Czy Yanosik działa na Sync 3? Czy trzeba mieć jakąś specjalną wersję?

nie działa , jedynie po BT słychać przez Sync 3 komunikaty głosowe co jest wystarczające

ttom33k
15-03-2020, 07:25
A czy ktoś ma problem z działaniem AA z telefonem xiaomi mi9?
Mam najnowsze AA i niestety taki problem z xiaomi mi9, że nie mogę wybierać połączenia, ale odbierać już mogę bez problemu. Z samsungiem S10 wszystko działa jak należy.

Ja mam mi9 i wszystko działa, sprawdzałeś*czy masz odpowiednie uprawnienia dla aplikacji AA i czy masz wyłączone oszczędzanie energii ?

Dzixon
16-03-2020, 13:49
Ja mam mi9 i wszystko działa, sprawdzałeś*czy masz odpowiednie uprawnienia dla aplikacji AA i czy masz wyłączone oszczędzanie energii ?

Mam wszystkie uprawnienia. Na sync 3.0 działało bez problemu, a przy sync 3.4 mam problem. A Ty masz którą wersje sync?

ttom33k
16-03-2020, 14:19
Mam wszystkie uprawnienia. Na sync 3.0 działało bez problemu, a przy sync 3.4 mam problem. A Ty masz którą wersje sync?

3.4.19101_PRODUCT i wszystko działa. Próbowałeś usunąć telefon z Synca i dodać jeszcze raz ?

Dzixon
16-03-2020, 23:09
3.4.19101_PRODUCT i wszystko działa. Próbowałeś usunąć telefon z Synca i dodać jeszcze raz ?
Próbowałem, 3.4 19101 nie mialem. Od razu zainstalowałem
3.4 19201, a teraz mam 20021. Może powinienem się cofnąć do 19101...

ttom33k
17-03-2020, 06:33
Próbowałem, 3.4 19101 nie mialem. Od razu zainstalowałem
3.4 19201, a teraz mam 20021. Może powinienem się cofnąć do 19101...

Masz najnowsze AA na Androidzie 10 ? Nie wiem czy downgrade coś tu zmieni

Dzixon
17-03-2020, 09:53
Masz najnowsze AA na Androidzie 10 ? Nie wiem czy downgrade coś tu zmieni

Tak, najnowsza aktualizacje AA mam (5.1.500644)

p.saw
29-04-2020, 13:29
Sorki za lamerskie pytanie. Jestem świeżym użytkownikiem sync3 i Spotify.
Wszystko działa pięknie po BT. Co prawda Spotify nie pojawia się w applink (nie wyszukuje) Ale po połączeniu BT przy wyborze źródła BT na ekranie można sterować dźwiękiem, widać pasek postępu ikonę wykonawcy itd.
Problem jest raczej taki, że przy połączeniach telefonicznych nie wycisza mi dźwięku ze Spotify i muzyka gra wraz z połączeniem. Czyli wykorzystuje ten sam kanał BT.
W ustawieniach ogólnych sync 3 jest "zaznaczone" wyciszenie multimediów podczas połączeń ale to nie działa. W ustawieniach Spotify nic w tym zakresie nie znalazłem.
Jeśli było to już wyjaśnione to sorry ale przekopywanie się przez tyle stron...
Jeśli to tylko moja gafa to proszę nie linczować ale pomóc. :)

Nie chce mi się łączyć telefonu (android 9) po kablu za każdym razem gdy wsiadam do samochodu. AA auto nie zainstalowałem i nie używam z powodu zbyt małej funkcjonalności.

Proszę o wyrozumiałość. :)

gregorb77
01-05-2020, 08:47
Witam,

Od kilku dni mam problem ze swoim AA, a dokładnie z połączeniami przychodzącymi. Gdy ktoś do mnie dzwoni i odbiorę to nic nie słychać, rozmówca również nie słyszy mnie. Muszę się rozłączyć i zadzwonić do niego, wtedy jest OK. Jeśli rozłączę kabel AA przed odebraniem i dopoiero odbiorę (czyli rozmawiam poza AA) to wszystko jest w porządku. Problem pojawił się nagle, nie wiem czy ma związek z jakąś aktualizacją systemu telefonu (Samsung S9+).

Moja wersja AA to: 5.2.501054

Proszę o rady.

pike
01-05-2020, 08:49
Witam,

Od kilku dni mam problem ze swoim AA, a dokładnie z połączeniami przychodzącymi. Gdy ktoś do mnie dzwoni i odbiorę to nic nie słychać, rozmówca również nie słyszy mnie. Muszę się rozłączyć i zadzwonić do niego, wtedy jest OK. Jeśli rozłączę kabel AA przed odebraniem i dopoiero odbiorę (czyli rozmawiam poza AA) to wszystko jest w porządku. Problem pojawił się nagle, nie wiem czy ma związek z jakąś aktualizacją systemu telefonu (Samsung S9+).

Moja wersja AA to: 5.2.501054

Proszę o rady.Jeden ze wspaniałych kolegów pomógł mi z tym problemem. Teraz może ja pomogę tobie. Rozparuj telefon i połącz go jeszcze raz z sync. U mnie pomogło. Pozdrawiam

gregorb77
01-05-2020, 17:35
Jeden ze wspaniałych kolegów pomógł mi z tym problemem. Teraz może ja pomogę tobie. Rozparuj telefon i połącz go jeszcze raz z sync. U mnie pomogło. Pozdrawiam

Rozparować z BT auta i AA czy tylko z AA ?

Fiesta Mk8 ST Line
18-06-2020, 09:54
Czy istnieje jakaś przystawka/urządzenie aby stabilnie połączyć AA z Sync3 bezprzewodowo? W sensie że ten dinx jest wpięty w USB w samochodzie, a nasz telefon łączy się z nim bezprzewodowo? Coś kojarzę że chyba kiedyś Pertyn wspominał o takim urządzeniu...

BrudnyHenryk
18-06-2020, 12:35
Usunięty

kris1978
19-06-2020, 01:18
Witam od jakiegoś czasu mam problem z AA a mianowicie że by wpisać powiedzmy nowy cel , oczywiście telefon podłączony do sync3, muszę wybudzić telefon wtedy mogę wpisać nowy cel w radiu bo inaczej nie reaguje na dotyk ale AA działa bo jak mam "stary cel"to normalnie kieruje

BrudnyHenryk
19-06-2020, 05:32
Masz Xiaomi? Wyłącz w ustawieniach oszczędzanie energii dla aplikacji.

meerec
19-06-2020, 07:32
A mi od niedawna nie działa obsługa połączeń z kierownicy podczas korzystania z aa. Po samym bt działa. Ktos coś?

przemo_1981
19-06-2020, 09:28
Miałem pisać już jakiś czas temu, ale zawsze znajdą się ważniejsze sprawy.
Także mam problem z AA i Sync3.0 (połączenie przewodem USB): gdy odbieram połączenie przychodzące to nie słyszę rozmówcy. Muszę zakończyć rozmowę i to ja muszę oddzwonić by słyszeć rozmówcę. Przy połączeniu telefonu przez bluetooth nie ma takiego problemu. AA w miarę na bieżąco aktualizowany, tel. galaxy S9 także na bieżąco aktualizowany. Nie pamiętam kiedy pierwszy raz miał miejsce ten problem, ale nie wystąpił on od razu po jakiejś aktualizacji.
Macie też taki problem?

cezarg1410
19-06-2020, 09:51
Ja z innym problemem:
- Sync 3.0 19205.
- Huawei p20 lite EMIUI 10. Wczoraj wgrany Android Auto 5.4

Jak to się laguje... Jak już włączę AA i ustawię mapy, spotify i tego absolutnie nie dotykam - w miarę działa. Jak tylko potrzebuję po cokolwiek dotknąć telefonu - w 50% przypadków kończy się to kompletnym lagiem AA. Muszę odpiąć kabel i wpiąć raz jeszcze...
Czy Wy też tak macie? Ogólnie moje doświadczenia z użytkowania tego rozwiązania są kiepskie. Do tego stopnia, że zacząłem używać fabrycznej nawigacji zamiast GMaps...

meerec
19-06-2020, 10:39
Miałem pisać już jakiś czas temu, ale zawsze znajdą się ważniejsze sprawy.

Także mam problem z AA i Sync3.0 (połączenie przewodem USB): gdy odbieram połączenie przychodzące to nie słyszę rozmówcy. Muszę zakończyć rozmowę i to ja muszę oddzwonić by słyszeć rozmówcę. Przy połączeniu telefonu przez bluetooth nie ma takiego problemu. AA w miarę na bieżąco aktualizowany, tel. galaxy S9 także na bieżąco aktualizowany. Nie pamiętam kiedy pierwszy raz miał miejsce ten problem, ale nie wystąpił on od razu po jakiejś aktualizacji.

Macie też taki problem?Na Twój problem powinno pomóc usunięcie i ponowne sparowanie telefonu z autem. Też tak miałem po jakiejś aktualizacji i pomogło

kris1978
19-06-2020, 12:56
Masz Xiaomi? Wyłącz w ustawieniach oszczędzanie energii dla aplikacji.
Nie oneplus 6

Mondek16
19-06-2020, 13:09
Nie oneplus 6

Czy przypadkiem nie miałeś ostatnio jakieś aktualizacji OP ?

przemo_1981
19-06-2020, 15:01
Na Twój problem powinno pomóc usunięcie i ponowne sparowanie telefonu z autem. Też tak miałem po jakiejś aktualizacji i pomogło

Dzięki za info, wdrożę je i dam znać czy i u mnie pomogło.

kris1978
19-06-2020, 16:08
Czy przypadkiem nie miałeś ostatnio jakieś aktualizacji OP ?
Tak było ale to już mam od dość dawna w tym czasie było już parę aktualizacji

totek2
24-06-2020, 09:03
dzisiaj pierwszy raz zaktualizowało mi się android auto przez sklep play, nie musialem pobierać apki. Czyli XXI wiek wkracza do Polski.
huawei p20Pro, android 10

stew66
24-06-2020, 09:29
dzisiaj pierwszy raz zaktualizowało mi się android auto przez sklep play, nie musialem pobierać apki. Czyli XXI wiek wkracza do Polski.
huawei p20Pro, android 10
Dziwne, nie widze w sklepie play aplikacji AA, tylko jakąś podobną, więc to wg mnie nie oryginalne AA.

totek2
24-06-2020, 09:39
instalowałem z apkmirror i tak też do tej pory aktualizowałem, dzisiaj zaktualizowała się przez sklep. Normalna apka AA
zaktualizowala sie do 5.4.502264

miroos
24-06-2020, 11:02
W android 10 AA jest wbudowane. Ale przy wyszukiwaniu w Google Play nie pokazuje tej aplikacji ;) Aplikację widać w Menu/Aplikacje - aktualizuje się automatycznie.
Taka dziwna konstrukcja od Google :)

bigtomi
23-07-2020, 21:21
Czy komuś działa AA przez BT czy tylko na kablu
https://www.youtube.com/watch?v=gpXHBZr6MeI

marekiod
24-07-2020, 19:48
Mój problem nie dotyczy samego połączenia z Sync 3, ale docelowo ma służyć do Sync 3, a może ktoś przerabiał taki problem z AA. Xiaomi Mi 9SE, sprawdziłem architekturę, zezwoliłem na instalowanie z innych źródeł, a po pobraniu pliku AA i próbie instalowania pisze, że nie zainstalowano i nie ma AA na telefonie. Pobrałem jakieś stare wersje AA i niby się zainstalowało, to nie było to widoczne na tapecie i nie było możliwości uruchomienia, jedynie w spisie aplikacji było, że jest zainstalowane. Ktoś miał coś podobnego, jakieś sugestie?

sabaciontko
27-07-2020, 20:38
Czy komuś działa AA przez BT czy tylko na kablu
https://www.youtube.com/watch?v=gpXHBZr6MeI
Nie ma szans na wireless AA w Sync 3. Brak AP wifi wbudowanego w Synca.

xMaraSSx
28-07-2020, 06:56
Wydaje mi się, że 3.3 w górę już mają AP wifi, przynajmniej jest to w mojej Fieście. Przez chwilę nawet wykupiłem pakiet w Plusie i na wakacjach w zeszłym roku miałem internet w Bułgarii i Chorwacji i łączyłem się do samochodu przez hotspot.

Koras1916
28-07-2020, 06:59
Mój problem nie dotyczy samego połączenia z Sync 3, ale docelowo ma służyć do Sync 3, a może ktoś przerabiał taki problem z AA. Xiaomi Mi 9SE, sprawdziłem architekturę, zezwoliłem na instalowanie z innych źródeł, a po pobraniu pliku AA i próbie instalowania pisze, że nie zainstalowano i nie ma AA na telefonie. Pobrałem jakieś stare wersje AA i niby się zainstalowało, to nie było to widoczne na tapecie i nie było możliwości uruchomienia, jedynie w spisie aplikacji było, że jest zainstalowane. Ktoś miał coś podobnego, jakieś sugestie?

Jeżeli masz Androida 10 to AA nie będzie widoczne jako aplikacja, ale pojawi się po podłączeniu do samochodu. Możesz też ściągnąć oddzielną aplikację, która będzie widoczna na telefonie i będzie też się na nim odpalała bez podłączenia do samochodu. Jeżeli masz niższego Androida to nie mam pomysłu dlaczego tak się dzieje.

E: ogólnie jak masz dziesiątkę, to AA powinno być wbudowane w system i nie trzeba nic instalować.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

p.saw
28-07-2020, 20:13
Potwierdzam. Mam Androida 10 i AA jest wbudowany. Ale od samego początku jest ikona jako apka na "pulpicie"

YANOOSH-69
28-07-2020, 20:26
To się zgadza. Jedno nie wyklucza drugiego. Kłopot, czy raczej niedogodność polega tylko na tym, że np. w apkmirror można pobrać aktualizację AA natychmiast po jej wypuszczeniu zaś aktualizację wersji preinstalowanej na android 10 mają miejsce z około miesięcznym opóźnieniem. (Przynajmniej tak było do tej pory)

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

krolikPL
17-10-2020, 22:09
Dzięki za info, wdrożę je i dam znać czy i u mnie pomogło.

I pomogło? Mam to samo ale jak przełączę głos na telefon i wrócę na bluetooth to działa

przemo_1981
21-10-2020, 11:46
Usunięcie i ponowne sparowanie telefonu pomogło, dosłownie zapomniałem o temacie i o problemie.

krolikPL
21-10-2020, 20:13
Usunięcie i ponowne sparowanie telefonu pomogło, dosłownie zapomniałem o temacie i o problemie.

Dzięki. Potwierdzam, że pomaga.

OldSeb
06-11-2020, 17:02
Sync 3 w Mondku mk5 z 2018r. AA na ***majweju P20 light. Zarówno Sync jak i AA w najnowszych dostępnych wersjach. Wszystko działa ale po odebraniu połączenia telefonicznego brak dźwięku - nie słyszę rozmówcy ani on mnie.
Ktoś coś poradzi ?

Norb.81
07-11-2020, 00:07
W Sync 3 w ustawieniach Android Auto jest opcja "Pokaż w połączeniu" do czego to służy?

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

przemo_1981
08-11-2020, 00:36
Sync 3 w Mondku mk5 z 2018r. AA na ***majweju P20 light. Zarówno Sync jak i AA w najnowszych dostępnych wersjach. Wszystko działa ale po odebraniu połączenia telefonicznego brak dźwięku - nie słyszę rozmówcy ani on mnie.
Ktoś coś poradzi ?

W poście nad Twoim potwierdzałem, ze usunięcie i ponowne sparowanie pomagało...

skitomek
09-11-2020, 07:33
To się zgadza. Jedno nie wyklucza drugiego. Kłopot, czy raczej niedogodność polega tylko na tym, że np. w apkmirror można pobrać aktualizację AA natychmiast po jej wypuszczeniu zaś aktualizację wersji preinstalowanej na android 10 mają miejsce z około miesięcznym opóźnieniem. (Przynajmniej tak było do tej pory)

Nadal możesz aktualizować wbudowanego AA w Android 10 przez .apk z apkmirror. Nic nie stoi na przeszkodzie.

Tylko co z tego jak nawet na najbardziej aktualnej wersji AA powiadomienia czyta po niby angielsku, co jest w większości wypadków jest niezrozumiałe ;-(

CHARONSKI
09-11-2020, 18:41
U mnie każde połączenie telefonu wyłącza głos w apce z radiem -czas utworu idzie dalej, cisza w głośnikach .Nic nie pomaga tylko wyjęcie kabla przywraca głos.Czy macie jakąś rade?

majuDJ
01-12-2020, 19:51
FORD FOCUS MK4 2019

Nie wiem czemu, ale podpowiedzi i wskazania jak skręcić na komputerze między zegarami z google maps na android auto czasami są, a czasem ich nie ma.

Jeśli nie ma wskazań na zegarach to widnieje tylko napis "Android Auto"

Jeśli już są to wydaje mi się, że nazwy ulic w podpowiedziach są w wbudowanych map a nie z map google. Czy to możliwe?

Android Auto najnowszy, Sync 3,6 najnowszy, Google maps najnowsze.

Co robię źle, że czasem podpowiedzi miedzy zegarami są a czasem nie? Może mam najpierw odpalić auto a później podłączyć telefon kabelkiem lub na odwrót?

djanek
01-12-2020, 20:56
Nadal możesz aktualizować wbudowanego AA w Android 10 przez .apk z apkmirror. Nic nie stoi na przeszkodzie.

No właśnie dzisiaj pojawiła się nowa wersja
5.9.604624

YANOOSH-69
01-12-2020, 21:31
A czy sprawdzaliście czy ta nowa naprawia błędy. Ja od jakiegoś czasu żeby odebrać tel. na głośnym, muszę wyjść z AA. Nie czyta po polsku sms, ani wiadomości z WhatsApp. Dlaczego? (Galaxy note 10+). Wszystko aktualizowane na bieżąco, pamięć aplikacji czyszczona... I nic.

djanek
01-12-2020, 21:36
A czy sprawdzaliście czy ta nowa naprawia błędy. Ja od jakiegoś czasu żeby odebrać tel. na głośnym, muszę wyjść z AA. Nie czyta po polsku sms, ani wiadomości z WhatsApp. Dlaczego? (Galaxy note 10+). Wszystko aktualizowane na bieżąco, pamięć aplikacji czyszczona... I nic.

Co do odbierania tel to we wcześniejszych wersjach faktyczni był problem (do końca sierpni br.). Tej wersji jeszcze nie testowałem, natomiast na poprzedniej było OK.
Co do czytania SMS itp to faktycznie jest problem od dłuższego czasu, ale z tego co czytałem to chyba jest wina GOOGLE asystenta - ma problem z ustawieniem strefy językowej.
Natomiast jak mam tel tylko po BT to normalnie czytał mi SMSy

YANOOSH-69
01-12-2020, 21:53
Zgadza się, jak włączę AA to działa odbieranie tel. na kierownicy, czyta sms po polsku ale już whatsApp'a nie widzi.

zenon21
02-12-2020, 08:05
Od wersji 5.7 chyba działa ponownie odbieranie z kierownicy. Co do czytania SMS to jaką YANOOSH-69 masz wersję? Bo z tego co mi się wydawało, to nie czyta SMS i innych powiadomień po polsku, bo AA nie jest jeszcze oficjalnie w PL dostępny, dlatego asystent czyta domyślnie po angielsku.

YANOOSH-69
02-12-2020, 10:02
Wracamy do wątku "AndroidAuto wersja PL". Paradoksem jest, że AA nie występuje jako aplikacja w playgoogle ale już chyba od dwu lat można ją pobrać z apk mirror i wówczas działa nawet po polsku (i na pewno przez pewien czas odczytywała po polsku SMS i wiadomości z whatsapp). Od wersji Android 10, AA stał się integralną częścią systemu i działa. Nie widać go jako aplikacja w zasobniku z aplikacjami aleee ... , jak zajrzysz do ustawienia>aplikacje to okaże się, że aplikacja jest i to po polsku. Jak wspominałem wszystko było ok jeszcze około rok temu aż przyszła kolejna aktualizacja i (przynajmniej u mnie) wszystko szlak trafił. Sms i whatsapp po angielsku i brak odbierania rozmów z kierownicy iz ekranu dotykowego. Czytałem o różnych czarach "wyczyść cash", przeinstaluj, odśwież etc ... nic nie działa." A taki był piękny amerykański." Może ktoś coś w tej materii wie więcej i pomoże?

tom4sz
23-01-2021, 18:54
Witam telefon MI10 5G Lite z androidem 11 , sync 3.4.20282 . Po podłączeniu kablem i bluetooth pomyślnie sparowane , potwierdzone zgody.
Niestety android auto łączy i się nie włącza i na tym koniec.
Podłączam Mi8tpro z android 10 i łączy od razu .
Miał ktoś taki problem , może ktoś wie jak sobie z tym poradzić. Mi10 jest nowy , ma zaledwie kilka dni.

yaris1
24-01-2021, 09:45
Spróbuj wejdź w ustawienia telefonu/aplikacje/znajdź AA i wejdź dalej.
Obok ikony AA będzie koło zębate wejdź tam
Na samym dole ustawień będzie wersja AA
10 razy kliknij w nią i potwierdź ustawienia deweloperskie .
Potem w ustawieniach AA na samej górze będą trzy kroki wejdź tam i włącz serwer.

String
29-01-2021, 08:24
Tak informacyjnie. Miałem sytuację z SYNC3 zarówno w służbowym Customie (2019) jak i w prywatnym S-maxie (2018), że często zrywało mi połączenie z AA (doprowadzając mnie czasami do furii). W akcie desperacji zakupiłem kolejny, tym razem oryginalny kabel Samsunga (USB - USB-C) oraz (z racji że nowy telefon Galaxy A71) włączyłem debugowanie USB w telefonie. Od tego momentu moje problemy z rozłączaniem telefonu z SYNC3 się skończyły. Może komuś to pomoże ;)

Rafi22
24-02-2021, 12:42

Ja mam wersję Android Auto 6.0.615334 na telefonie Samsung S9+ z Android 10 i aby odebrać telefon mogę zrobić tylko z przycisku na kierownicy, wtedy jest rozmowa na głośnomówiącym zestawie w Fordzie. Natomiast jak odbiorę na wyświetlaczu, zestaw nie działa, tylko jest rozmowa przez telefon. Sms-y mi czyta po polsku, WhatsApp nie (wersja 2.21.3.19).

trawu
24-02-2021, 13:31
U mnie odebranie polaczenia przez AA konczylo sie tym, ze ja nie slyszalem nic a rozmowca wszystko. Wykonywanie polaczen bylo ok.
Rozwiazaniem okazalo sie przywrocenie AA w telefonie do stanu domyslnego przez usuniecie pamieci aplikacji.

https://imgur.com/D3nZIwG

Szmati
02-03-2021, 06:42
Witam, aktualnie posiadam sync 3 w wersji 2.3. Nie aktualizowalem go po zakupie auta w obawie, ze cos nie bedzie hulac. Do jakiej wersji na chwile obecna najbardziej oplaca sie zaktualizowac sync 3 i co nowego ona wnosi? Mozna to zrobic samemu czy lepiej poszukac jakiegos speca w okolicy? Pozdrawiam, mati.

Under
11-03-2021, 18:02
Czy ktoś ma zrobione połączenie AndroidAuto lub CarPlay bezprzewodowo? W sieci pojawiają się zarówno moduły do tego, ale są też komentarze, że można w ASO poprosić o odblokowanie połączenia bezprzewodowego dla AA i CP.
Próbował ktoś w ASO lub użytkuje moduł?

tedi_k
11-03-2021, 20:21
.... W sieci pojawiają się zarówno moduły do tego, ale są też komentarze, że można w ASO poprosić o odblokowanie połączenia bezprzewodowego dla AA i CP. Próbował ktoś w ASO...

NA PEWNO nie chodziło o ASO Forda... W Sync3 "nic nie jest zablokowane" - po prostu sprzęt i oprogramowanie wewnętrzne Sync3 NIE MAJĄ MOŻLIWOŚCI OBSŁUŻYĆ ani AA ani CP bezprzewodowo.:569::569:

TEN STAN SIĘ NIE ZMIENI!!!:569:

Dopiero Sync4 będzie miał bezprzewodowe AA i CP. Trzeba więc "stanąć w kolejce" po Mustanga Mach-e...:one:

Under
11-03-2021, 21:02
NA PEWNO nie chodziło o ASO Forda... W Sync3 "nic nie jest zablokowane" - po prostu sprzęt i oprogramowanie wewnętrzne Sync3 NIE MAJĄ MOŻLIWOŚCI OBSŁUŻYĆ ani AA ani CP bezprzewodowo.:569::569:

TEN STAN SIĘ NIE ZMIENI!!!:569:

Dopiero Sync4 będzie miał bezprzewodowe AA i CP. Trzeba więc "stanąć w kolejce" po Mustanga Mach-e...:one:

https://android.com.pl/news/390898-bezprzewodowe-android-auto-aawireless-adapter/

W załączeniu screen z komentarzem o ASO.

tedi_k
11-03-2021, 21:25
https://android.com.pl/news/390898-bezprzewodowe-android-auto-aawireless-adapter/
....

AAWireless - TO JEST PRZYSTAWKA PRZEWODOWA. Podłącza ją się kablem do np. Sync3 i dopiero do niej bezprzewodowo telefon. Z punktu widzenia Sync3 AA JEST NADAL PODŁACZONE PRZEWODOWO.

Wystarczy ze zrozumieniem przeczytać opis rozwiązania.

A co do "screena" - czy w rewanżu mam zaserwować jakieś barwne wypowiedzi "płaskoziemców"???:569: Nie widzę problemu...:one:
Bzdur nawet mi się nie chce komentować...

mkur
11-03-2021, 22:05
A jakie modele / roczniki wspierają wifi 5Ghz ?

Oficjalnie według Google każde auto które ma wifi 5Ghz
powinno wspierać wireless (oczywiście gdy telefon ma androida 11 i też wspiera wifi 5Ghz).
Dodają tylko "tajemniczo" że na rynku Europejskim jest jeszcze jakaś opcja warunkowa
zgodności z regulacjami lokalnymi EU ;-)

Oczywiście - AAWireless - to "hack", być może działa czasem.

tedi_k
11-03-2021, 22:14
...Oczywiście - AAWireless - to "hack", być może działa czasem.

JESZCZE RAZ - to żaden "hack". To jest po prostu "zmyślne urządzenie", które podłączone PO KABLU do jednostki multimedialnej w aucie "udaje telefon", choć właściwy telefon podpięty jest do "pudełka AAWireless" po WiFi...

mkur
11-03-2021, 22:19
JESZCZE RAZ - to żaden "hack". To jest po prostu "zmyślne urządzenie", które podłączone PO KABLU do jednostki multimedialnej w aucie "udaje telefon", choć właściwy telefon podpięty jest do "pudełka AAWireless" po WiFi...

To jest zupełnie jasne.

Tylko sync 4 ma / będzie miał wsparcie wifi 5 Ghz ?

Under
12-03-2021, 08:25

No i dobrze, nie wnikam jak działa i co imituje. Efektem końcowym dla użytkownika jest połączenie bezprzewodowe i takiego rozwiązania myślę że wielu szuka. Dlatego spytałem czy może ktoś już tego używał.
Komentarze jak wiodomo są różne, może czasem zmyślone, ale skoro ktoś twierdzi że ma to zrobione, to dla mnie punkt zaczepienia żeby drążyć temat i spróbować to potwierdzić - po to m.in. innymi pytam na forum tematycznym.

blablawla
12-03-2021, 08:56
Odnośnie oprogramowania się nie wypowiem, ale czego niby brakuje sprzętowego w sync 3 do bezprzewodowego AA?
Bluetooth jest
WIFI 5 Ghz jest

Może jednak to tylko kwestia oprogramowania?

miroos
12-03-2021, 09:02
W sync3 - przynajmniej rocznik 2020 w Mondeo jest wifi 5GHz - widzi u mnie w garażu sieć 5GHz - poprzedni mondek z sync3 z 2017 nie widział jej.

Under
14-03-2021, 16:19
https://www.youtube.com/watch?v=HkBTIEu4_SA&

Na tym nagraniu jeszcze prototyp. Podobno jest już w sprzedaży. Trzeba będzie rozważyć zakup jeśli to jedyna opcja.

zenon21
19-03-2021, 15:01
https://www.youtube.com/watch?v=HkBTIEu4_SA&

Na tym nagraniu jeszcze prototyp. Podobno jest już w sprzedaży. Trzeba będzie rozważyć zakup jeśli to jedyna opcja.

Ja już dostałem swój egzemplarz. Dzisiaj jadę kilkadziesiąt km to dam znać jak to działa.

Andrzej_K
22-03-2021, 14:39
Nie wiem co u mnie dzieje się z AA. Po zainstalowaniu w ubiegłym roku tak miałem - mapy google są 'bez map'. Tak było dłuższy czas i samo się naprawiło. :razz:
Było dobrze (oprócz tego, że gadała po angielsku) do teraz. Znowu nie mam map w mapach. Czy to się gdzieś ustawia? I co zrobić aby zaczęła mówić po polsku?

muaddib
23-03-2021, 19:21
Nie wiem co u mnie dzieje się z AA. Po zainstalowaniu w ubiegłym roku tak miałem - mapy google są 'bez map'. Tak było dłuższy czas i samo się naprawiło. :razz:
Było dobrze (oprócz tego, że gadała po angielsku) do teraz. Znowu nie mam map w mapach. Czy to się gdzieś ustawia? I co zrobić aby zaczęła mówić po polsku?

Sorry za pytanie :) a masz włączone dane komórkowe na telefonie ? Przed ikonką zasięgu telefonu na screenie nie ma symbolu transmisji danych. Wtedy efekt będzie taki jak na ekranie, bo GoogleMaps nie załaduje map z Internetu.

Draculescu
23-03-2021, 19:38
Ja już dostałem swój egzemplarz. Dzisiaj jadę kilkadziesiąt km to dam znać jak to działa.I jak wrazenia z użytkowania modułu?

Andrzej_K
24-03-2021, 05:24
Sorry za pytanie :) a masz włączone dane komórkowe na telefonie ? (...)

Nic tu nie "sorryuj" g;) Mi smartfon służy prawie wyłącznie jako telefon. Bardzo rzadko korzystam z innych funkcji. Nie skojarzyłem braku transferu danych z brakiem mapy w mapie. Dzięki.

A gdzie i co ustawić żeby mapa 'gadała' po polsku? W asystencie google ma zaznaczone PL , a mimo to jet angielski.

sawoj
24-03-2021, 05:58
Nic tu nie "sorryuj" g;) Mi smartfon służy prawie wyłącznie jako telefon. Bardzo rzadko korzystam z innych funkcji. Nie skojarzyłem braku transferu danych z brakiem mapy w mapie. Dzięki.

A gdzie i co ustawić żeby mapa 'gadała' po polsku? W asystencie google ma zaznaczone PL , a mimo to jet angielski.
Wyczyść pamięć AA zaktualizuj do najnowszej wersji i powinno być po polsku

Andrzej_K
24-03-2021, 09:50
Wyczyść pamięć AA zaktualizuj do najnowszej wersji i powinno być po polsku

Mam aktualną najnowszą wersję. Wyczyściłem pamięć i 'zagadała po polsku'. Dzięki.

zenon21
25-03-2021, 09:58
I jak wrazenia z użytkowania modułu?

Pozytywne :) Niestety mam dość stary telefon i bateria już lekko niedomaga. Ale nie mam żadnych zastrzeżeń. Bardzo szybko się łączy, zero zacięć czy opóźnień. Zarówno na Waze i Gmaps. Gdybym miał ładowanie indukcyjne w telefonie i ładowarkę w samochodzie to by było idealnie - ale to kwestia czasu :)

sabaciontko
25-03-2021, 21:51
Domniemam że ładowarka indukcyjna nie podoła temu zestawowi .

djanek
25-03-2021, 22:00
Pozytywne :)

A może kolega uchyli rąbek tajemnicy ile to kosztowało i gdzie można nabyć ?

zenon21
26-03-2021, 08:34
A może kolega uchyli rąbek tajemnicy ile to kosztowało i gdzie można nabyć ?
https://www.indiegogo.com/projects/aawireless#/
Niestety ceny poszły mocno do góry. Ja preorder w zeszłym roku robiłem i wyszło mi 70 USD - 55 urządzenie, 15 przesyłka. Teraz cena samego urządzenia to 75 USD.

Andrzej_K
14-04-2021, 12:03
Niestety ceny poszły mocno do góry. (...)

90$ to też nie są jakieś straszne pieniądze (jeśli to faktycznie działa), a jednak nie widać jakiś zachwytów, ochów, achów, po Twoim wpisie. Może ja to kupię gdy nie uda mi się uzyskać połączenia telefonu z SYNC 3 po kablu. Będzie taniej niż kupować nowy telefon za 1000 PLN

Ja jednak w innej sprawie czyli Android Auto.
Telefony to Huawei P30 Lite:

1. Model - MAR-LX1A
Nr kompilacji - 10.0.0435 (C431E13R2P7)
EMUI - 10.0.0
Android 10

2. Model MAR-LX3Am
Kompilacja 9.1.0367 (C605E2R3P1)
EMUI 9.1.0
Android 9

Pierwszy (mój) przy zakupie miał Android'a 9, ale aktualizował się w teraz ma 10. Z nim jest wszystko OK - Android Auto hula aż miło i na telefonie i na SYNC 3

Drugi (żony) jak miał Android'a 9 tak ma nadal. Brak aktualizacji do tej wersji/modelu - MAR-LX3Am.
Android Auto na telefonie uruchamia się 'normalnie', mapy 'chodzą' i prowadzą do celu. Lektor PL jest.
Problem jest z połączeniem telefonu z SYNC 3. Nie da rady się połączyć. Po podłączeniu kabla na górej belce SYNC'a pokazuje się (na dwie - trzy sekundy) informacja - 'Wykryto MAR-LX3Am', na dolnej belce pojawiają się klawisze 'Mapy i Android Auto', ale to tylko na chwilę i dalej nic się nie dzieje.

W moim telefonie po uruchomieniu Android Auto (bez podłączenia kabla) w powiadomieniach mam - 'Tryb samochodowy włączony'. Mam tak też w starym Huawei P8 Lite.
W żony telefonie tego brak.

Nie mam już pomysłu co z tym zrobić. Może ktoś miał/zna taki przypadek i wie jak ten problem rozwiązać?

mayak
14-04-2021, 12:44
AndroidAuto jest integralną częścią systemu Android10, natomiast nie ma go dostępnego nawet w Google Play na Polskę w Android9, więc w przypadku tel. żony trzeba pobrać AA z jakiegoś apkmirror i zainstalować 'z boku'

djanek
14-04-2021, 12:46
trzeba pobrać AA z jakiegoś apkmirror i zainstalować 'z boku'

Ja pobieram z
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

Andrzej_K
14-04-2021, 12:53
(...) więc w przypadku tel. żony trzeba pobrać AA z jakiegoś apkmirror i zainstalować 'z boku'

Tak zrobiłem. Nawet wybrałem odpowiednią architekturę (arm64-v8a) z:
https://tinyurl.com/2dyxrvad

Zainstalowałem i na telefonie chodzi:

(...) Android Auto na telefonie uruchamia się 'normalnie', mapy 'chodzą' i prowadzą do celu. Lektor PL jest. (...)

On 'tylko' nie łączy się/nie wyświetla na wyświetlaczu SYNC 3

dawel
14-04-2021, 12:54
Dzień dobry. Proszę o pomoc.
1. Po zaktualizowaniu Sync 3 do wersji 3.4 nie mogę przenieść Google Maps ze smartfona na ekran samochodu. Proszę o odpowiedź co mam zrobić w telefonie i samochodzie by to zadziałało?
2. W poprzedniej wersji Sync przy kontaktach pobranych z telefonu wyświetlały się zdjęcia - teraz tego nie ma.
3. W zakładce pojazd mam tylko opcję ustawienia kamery.
Z góry dziękuję za pomoc

qualin
14-04-2021, 13:25
Włączyć android auto w sync. W telefonie wyczyścić dane w aplikacji Android auto. Podłączyć telefon kablem do auta i postępować zgodnie z poleceniami.

Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka

dawel
14-04-2021, 14:08
Dziękuję. Oczywiście włączyłem Androida Auto w samochodzie przy każdej próbie. W telefonie mam zainstalowany Android Auto lecz nie mogę znaleźć żadnej ikony by wejść w aplikację i wyczyścić dane.

qualin
14-04-2021, 14:15
Wejdź w ustawienia telefonu > aplikację i tam znajdź android auto ;)

dawel
14-04-2021, 14:16
Telefon: Redmi Note 8T, Android wersja 10. Łączy się z Sync bez problemu. Można rozmawiać. Jest informacja o połączeniu z Android Auto. Przewód USB podłączony. Na ekranie nie widać Androida dalej - niestety.

Bump: Telefon: Redmi Note 8T, Android wersja 10. Łączy się z Sync bez problemu. Można rozmawiać. Jest informacja o połączeniu z Android Auto. Przewód USB podłączony. Na ekranie nie widać Androida dalej - niestety.

Orzel75
14-04-2021, 14:48
Wymienić przewód USB na lepszej jakości? Ja trochę tych przewodów przetrenowałem zanim doszedłem do wniosku że właściwy musi kosztować ;)

Wysłane z mojego SM-N970F przy użyciu Tapatalka

qualin
14-04-2021, 15:10
Wyczyściłes te dane aplikacji AA w telefonie? Rozumiem, że przed aktualizacją sync działało wszystko ok?
W sync nie ma informacji "połączono z android auto" jest jak już info o połączeniu telefonu przez BT. Jeżeli wykasowałes dane, masz dobry kabel to po podłączeniu w telefonie wyskoczy konfiguracja AA.

dawel
14-04-2021, 16:48
Znalazłem AA i wyczyściłem dane. Sync próbuje zainicjować AA w telefonie. Ostatecznie nic z tego nie wynika. Przewód USB zmieniłem i też nic!

qualin
14-04-2021, 18:41
Kup dobry kabel do transmisji danych. Ja np używam kabla Baseus i działa elegancko.

zenon21
15-04-2021, 10:17
90$ to też nie są jakieś straszne pieniądze (jeśli to faktycznie działa), a jednak nie widać jakiś zachwytów, ochów, achów, po Twoim wpisie.

Ochy i achy... To po prostu funkcjonalność dodatkowa, której mi brakowało. Teraz wsiadam z telefonem w kieszeni i się nie przejmuję kablem, czy łączy (a czasem zdarzyło mi się, że kabel wypadł z gniazda telefonu i się rozłączało). Ja jestem z zakupu zadowolony.

Andrzej_K
15-04-2021, 11:05
Ochy i achy... To po prostu funkcjonalność dodatkowa, której mi brakowało. (...)

Źle mnie zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że były rozmowy aby wreszcie zrobić to bez kabla i gdy Ty podałeś "news'a", że jest to coś do kupienia, nie było żadnej reakcji. Nie było zachwytów typu - 'Och, nareszcie jest, muszę to kupić. Lub - Ach jak się cieszę, zaraz kupuję. itp, itd. :)

zenon21
15-04-2021, 11:15
Źle mnie zrozumiałeś(...)
Teraz rozumiem :) Mnie do pełni szczęścia brakuje ładowarki indukcyjnej i nowego telefonu :D

Arturos-msx
15-04-2021, 18:53
Witam, czy może miał ktoś podobny problem z android auto w fordzie posiadam sync 3.4 niestety nie działa android auto. Po podłączeniu kabla USB po kilku senundach połączenie telefonu zoasaje zerwane, próbowałem już na trzech różnych kablach wciąż są takie same objawy ikona od android auto pojawia się na dosłownie senundę. Dodam że z innym samochodem wyposażonym w AA mój telefon się łączy. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

kln1920
16-04-2021, 06:30
Aktualizowałeś sam SyncUpdaterem czy oficjalna aktualizacja?

String
16-04-2021, 07:01
Po podłączeniu kabla USB po kilku senundach połączenie telefonu zoasaje zerwane, próbowałem już na trzech różnych kablach wciąż są takie same objawy ikona od android auto pojawia się na dosłownie senundę. Pozdrawiam

Miałem podobnie, tylko u mnie łączył się, pracował w połączeniu jakiś czas i się rozłączał. Doprowadzało mnie to do szewskiej pasji.
W końcu zrobiłem 2 rzeczy: kupiłem oryginalny, kabel to telefonu (obsługujący QuickCharge3.0) oraz włączyłem debugowanie USB. Stawiam, że bardziej niż debugowanie - pomogła wymiana na porządny, "szybki" kabel. Od tamtego czasu problem zniknął. Dodam że w międzyczasie przerobiłem kilka kabli (łącznie z takimi po 80PLN z MediaExpert - i była kupa). Reasumując: zainwestuj w oryginalny dobry kabel i zobacz czy problem się skończy.

Andrzej_K
16-04-2021, 11:35
(...) Problem jest z połączeniem telefonu z SYNC 3. Nie da rady się połączyć. Po podłączeniu kabla na górej belce SYNC'a pokazuje się (na dwie - trzy sekundy) informacja - 'Wykryto MAR-LX3Am', na dolnej belce pojawiają się klawisze 'Mapy i Android Auto', ale to tylko na chwilę i dalej nic się nie dzieje. (...)

U mnie problemem okazały się moje wcześniejsze 'działania' na telefonie. Po zakupie telefonu wku****ł mnie trzeci googlowski pulpit (załącznik) Szukałem sposobu aby go wyłączyć i niestety nic nie znalazłem. Wyłączyłem więc aplikację 'Google' - pulpit zniknął i zapomniałem o sprawie. Żadnych negatywnych skutków nie było. Aż do teraz czyli do Android auto (chociaż z miesiąc temu raz zadziałał normalnie)
Włączyłem aplikację 'Google' i wszystko działa tak jak trzeba. (Dzisiaj znalazłem magiczny włącznik/wyłącznik tego pulpitu)

Arturos-msx
16-04-2021, 17:28
Aktualizowałeś sam SyncUpdaterem czy oficjalna aktualizacja?

Aktualizację robiłem sam ale przed aktualizacja też nie działało dzisiaj testowałem na czwartym USB 3.0 i to samo połączy się na sekundę na ekranie sync pojawi się mapa Google i znika a na telefonie przełącza się z trybu transmisji danych na ladowanie

Bump: Aktualizowałeś sam SyncUpdaterem czy oficjalna aktualizacja?

Aktualizację robiłem sam ale przed aktualizacja też nie działało dzisiaj testowałem na czwartym USB 3.0 i to samo połączy się na sekundę na ekranie sync pojawi się mapa Google i znika a na telefonie przełącza się z trybu transmisji danych na ladowanie

foni
16-04-2021, 20:01
Po podłączeniu kabla USB po kilku senundach połączenie telefonu zoasaje zerwane
Jaki telefon? Jaki OS?

Arturos-msx
16-04-2021, 20:18
Jaki telefon? Jaki OS?

Telefon Huawei mate20pro oraz samsung s8 na jednym i drugim identyczny problem

foni
16-04-2021, 22:05
Na moje w obu zainstalowałeś złą wersję AA

Andrzej_K
17-04-2021, 06:50
(...) a na telefonie przełącza się z trybu transmisji danych na ladowanie

Tak jest chyba u każdego. Ja u siebie naciskam 'anuluj' i łączy się normalnie. Może spróbuj wyczyścić dane i pamięć podręczną. Usuń też telefon z ustawień Android Auto w SYNC'u.
Gdy to zrobisz podłącz kablem do SYNC'a i uruchom Android Auto na telefonie. Będzie to jak pierwsze uruchomienie po instalacji apki i rób wszystko wg wyświetlanych informacji - może 'zaskoczy'? (Googli nie masz wyłączonych?)

Bump: Na moje w obu zainstalowałeś złą wersję AA

Jest to jakiś trop. Najpierw trzeba zainstalować 'Droid Hardware Info' -
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inkwired.droidinfo&hl=en_GB&gl=US

Odczytać jaką architekturę ma telefon i wybrać z 'apkmirror' odpowiedni plik Android Auto.

https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-6-3-6113-release/

Arturos-msx
18-04-2021, 19:55
Zrobiłem według instrukcji zainstalowałem odpowiednią wersję AA wyczyściłem dane w sync oraz telefonie połączyłem od nowa telefon z sync i bez zmian za pierwszym połączeniem pojawiła się mapa Google na sync na kilka senundę i zniknęła ale na telefonie była informacja ze jest połączony z AA za drugą próba już nawet mapy się nie pojawił tylko na chwilkę pojawiła się ikona AA na sync próbę robiłem na mate20 pro oraz samsung s8 miałem możliwość sprawdzenia AA w skodzie i połączyłem się za pierwszym razem bez żadnego problemu i połączenie nie zerwało. Jest to już czwarty kabel USB i na każdym takie same objawy skoda połączyła się każdym kablem. Nie mam pojęcia co jest przyczyną że mój Ford zrywa polaczenie

tedi_k
18-04-2021, 20:27
...Nie mam pojęcia co jest przyczyną że mój Ford zrywa polaczenie

Takie zachowanie spowodowane jest w 95% złym kablem.
Niezależnie od tego ile kabli było dotychczas użytych. Trzeba użyć oryginalnego kabla z pudełka telefonu - to zwykle załatwia sprawę.
Oczywiście na allegro też da się kupić sensowne kable - tylko nie po 3 złote proszę...:569:
Proponuję sobie szukać po haśle "USB w oplocie"...

Arturos-msx
18-04-2021, 20:48
Takie zachowanie spowodowane jest w 95% złym kablem.
Niezależnie od tego ile kabli było dotychczas użytych. Trzeba użyć oryginalnego kabla z pudełka telefonu - to zwykle załatwia sprawę.
Oczywiście na allegro też da się kupić sensowne kable - tylko nie po 3 złote proszę...:569:
Proponuję sobie szukać po haśle "USB w oplocie"...

Na oryginalnym od telefonu są takie same objawy mam kabel który jest na allegro jako dedykowany do AA za 68 zł następny Baseus Golden Belt wytrzymały pleciony kabel przewód USB 3.0 USB Type-C 3A

tedi_k
18-04-2021, 23:30
...dedykowany do AA za 68 zł następny Baseus Golden Belt wytrzymały pleciony kabel przewód USB 3.0 USB Type-C 3A

No to się Kolega "załapał" do 5%...:roll:
Czyli - "coś się popsuło"...:568:
Niestety takich rzeczy "nie zgaduję" na odległość...

foni
19-04-2021, 09:42
Nie mam pojęcia co jest przyczyną że mój Ford zrywa polaczenie

Znajdź kogoś w pobliżu, komu działa AA i niech się podepnie swoim kablem w Twoim aucie. Wiele niewiadomych przestanie istnieć. Możesz też swoim tel podpiąć się w innym aucie (np. w salonie) i spróbować odpalić AA.

Andrzej_K
19-04-2021, 11:14
https://www.indiegogo.com/projects/aawireless#/ (...)

Kilka razy zacząłem wypełniać formularz i zawsze zatrzymywałem się na 'Secure Payment' - czy podanie wszystkich danych karty naprawdę jest bezpieczne? Dotychczas płatności dokonywałem przez jakieś wyspecjalizowane firmy (np. Paypal, Payu) a tu na 'zwykłej' stronce www mam podać te dane?

stew66
19-04-2021, 11:19
Rozwiązaniem calkiem dobrym, jest posiadanie wirtualnej karty w banku, wtedy wplacasz na nia tyljo tyle ile potrzebujesz kasy i mozna spokojnie nia placic w internecie, ja tak robie zakupy na ali..

Andrzej_K
19-04-2021, 12:26
(...) jest posiadanie wirtualnej karty w banku,

Mam taką kartę i przez przedtem chwilę pomyślałem o niej. Teraz, zapłacę tą kartą.

wtedy wplacasz na nia tyljo tyle ile potrzebujesz kasy i mozna spokojnie nia placic w internecie, ja tak robie zakupy na ali..

Nie zawsze i nie do końca tak jest. Kiedyś kolega używał jakiegoś programu do łączenia się z kompami klientów (coś jak TeamViewer, ale płatne w $ dla profesjonalistów)

Co roku odnawiał licencję i co roku oni podnosili cenę. W którymś roku postanowił zakończyć "współpracę" i nie odnawiał licencji - karta pusta.
Pomimo, że na karcie nie było środków i tak karta została obciążona kwotą iluś tam set dolarów.
Robił awanturę w banku, ale i tak to nic nie zmieniło.

No i już po "ptokach" - kupiłem.

poshel
22-04-2021, 06:46
Nie mam pojęcia co jest przyczyną że mój Ford zrywa polaczenie
Jeszcze możesz sprawdzić kabel pomiędzy modułem Sync, a Hubem, ewentualnie posprawdzać czy wtyczki dobrze siedzą. W tunelu po stronie pasażera kabel ten jest łączony i może tam coś elektrycznie nie łączy.

Orzel75
22-04-2021, 08:01
Zrobiłem według instrukcji...

Napisałem Ci PW. Jesteś z kuj-pom, można się spotkać i przyłożyć inny zestaw kabel-telefon. Być może krążymy po tych samych drogach.

Arturos-msx
23-04-2021, 15:32
Dziękuję wszystkim za pomoc. Problem rozwiązany uszkodzone było złącze USB w samochodzie, co najdziwniejsze że telefon się ładował i przez to uszkodzone złącze zaktualizowałem soft radia i wgrałem nanjowsze mapy. A AA nie działało.

Draculescu
24-04-2021, 17:07
.... uszkodzone było złącze USB w samochodzie, ...

Możemy prosić o bardziej szczegółowy opis, na czym polegało to uszkodzenie?

Arturos-msx
24-04-2021, 19:44
Tak jak pisałem wcześniej połączenie android auto samoistnie rozłączało się po 1-3 senundach. Wszystkie inne opcje działały takie jak ładowanie telefonu czy aktualizacja sync.

qualin
30-05-2021, 19:58
Tak jak pisałem wcześniej połączenie android auto samoistnie rozłączało się po 1-3 senundach. Wszystkie inne opcje działały takie jak ładowanie telefonu czy aktualizacja sync.Myślę, że pytanie było o to co fizycznie było uszkodzone w złączu USB, a nie jakie były objawy ;)

Tomektychy
19-06-2021, 06:32
Witam wszystkich
Mam taki problem i pytanie: sparowalem telefon z Monedo 2017. Wszystko dziala jak nalezy ale co powinienem zrobic i jak by np nawigacja z telefonu wyświetlała sie na monitorze auta? Telefon musi byc połączony kablem? Gdy wychodzę w panel Aplikacje mobilne nie znajduje nic. Z góry dziękuję za instrukcje i wskazówki

Fiesta Mk8 ST Line
19-06-2021, 07:17
Sync3? Jeżeli tak to kabel i Andriod Auto.

Wysłane z mojego SM-G780F przy użyciu Tapatalka

SRS
19-06-2021, 11:03
Mam taki problem Proszę przeczytać temat od pierwszego postu , wszystko się wyjaśni

davids1987
27-06-2021, 18:33
Witam wszystkich
Mam taki problem i pytanie: sparowalem telefon z Monedo 2017. Wszystko dziala jak nalezy ale co powinienem zrobic i jak by np nawigacja z telefonu wyświetlała sie na monitorze auta? Telefon musi byc połączony kablem? Gdy wychodzę w panel Aplikacje mobilne nie znajduje nic. Z góry dziękuję za instrukcje i wskazówki
Zagraj Android Auto.

Bump: Witam,po aktualizacji softu na 3.4 , telefon nie zawsze łączy się poprzez Android Auto, wyświetla się komunikat nie można połączyć się z samochodem.Dopiero gdy wykasuje tel z auta po ponownej konfiguracji czasem się połączy.Problem w tym ,że gdy podłączam telefon żony od razu wyświetla się Android auto na ekranie samochodu. Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam

davids1987
29-06-2021, 15:15
Ja wchodzę w ustawienia w android auto w samochodzie i jest mój tel przypisany lecz gdy łącze kablem nic się nie pojawia , nie wiem czy może coś w telefonie.Pierwsza konfiguracja działa połączy się z telefonem wszystko ustawia i działa android auto.Po ponownym uruchomieniu samochodu już nie mogę się połączyć,może ktoś wie co jest nie tak.

Andrzej_K
09-07-2021, 05:57
(...)Ja preorder w zeszłym roku robiłem i wyszło mi 70 USD - 55 urządzenie, 15 przesyłka. (...)

Nie wiem czy o tym pisałem, ale także kupiłem (raczej zapłaciłem 19.04.2021) to urządzonko. Mieli przysłać w czerwcu, ale mejlowo zawiadamiają, że są jakieś opóźnienia i żeby cierpliwie czekać - z opcją zwrotu kasy.
Teraz dostałem dwa takie same mejle (załącznik) i nie wiem co mam robić. Czy naciskać na przycisk/link w tym mejlu i zakończyć jakąś 'kontrybucję'? 'Finish my contribution' O jaką kontrybucję/daninę może chodzić ? Nie wiem czy to naciśnięcie nie będzie oznaczało, że wycofuję się z zakupu?

zenon21
13-07-2021, 10:15
Czy naciskać na przycisk/link w tym mejlu i zakończyć jakąś 'kontrybucję'? 'Finish my contribution'

Hmmm. Ciężko mi powiedzieć, bo nie miałem takiego maila od nich. Może da się zobaczyć co jest dalej pod tym linkiem? Zakładam, że kliknięcie w niego spowoduje przeniesienia na jakąś stronę z dalszymi wyjaśnieniami o co chodzi, i tam dopiero będą zapadały decyzje.

Andrzej_K
13-07-2021, 10:21
Dzisiaj kliknąłem w ten link/kafelek i otworzyła sie strona.

zenon21
13-07-2021, 21:49
To chyba jedyne co Ci zostało to napisać prosto do autorów. Dość sprawnie odpisują na maile.

sosniks
11-09-2021, 07:28
Witam. Mam Samsung S20FE z Androidem 11. Od pewnego czasu nie słyszę rozmówcy rozmowy przychodzącej przez Android Auto. Po odebraniu rozmowy jest cisza. W przypadku rozmowy wychodzącej wszystko działa jak należy. Myślałem że po ostatnich poprawkach wszystko zadziała ale niestety nie. Próbowałem już wszystkiego m.in.:
Czyszczenie pamięci w aplikacji Android Auto, RepairApp i nic.
Ktoś ma jakiś pomysł?

Wysłane z mojego SM-P615 przy użyciu Tapatalka

Fiesta Mk8 ST Line
11-09-2021, 08:12
Tak, miałem to samo. Master reset sync i po sprawie.

djanek
11-09-2021, 08:57
Po wczorajszej aktualizacji AA jest już Yanosik.
Dzisiaj trasa ok 50km na Yanosik i wrażenia mieszane. Jeszcze trochę nie po drodze mu do Google maps. W trasie pokazuje np za 500m skręt w lewo a ja musiałem skręcać w prawo. Co do komunikatów ostrzegawczych jak na razie jest OK

sawoj
11-09-2021, 09:53
Po wczorajszej aktualizacji AA jest już Yanosik.
Dzisiaj trasa ok 50km na Yanosik i wrażenia mieszane. Jeszcze trochę nie po drodze mu do Google maps. W trasie pokazuje np za 500m skręt w lewo a ja musiałem skręcać w prawo. Co do komunikatów ostrzegawczych jak na razie jest OK
Szukam jak ustawić aby można było jechać na mapach Googla a Yanosik ostrzegał w tle o kontrolach i nie mogę tego ustawić na AA.

qualin
11-09-2021, 10:05
Raczej nie ustawisz bo może być włączona tylko jedna nawigacja.
Polecam używać Waze. Mapy aktualniejsze od GM i ma dodatkowo ostrzeżenia takie jak Yanosik. Jeżdżę na tym o lat i jest naprawdę ok.

sosniks
11-09-2021, 10:56
Tak, miałem to samo. Master reset sync i po sprawie.

Dzięki. Pomogło:)

djanek
11-09-2021, 19:09
Raczej nie ustawisz bo może być włączona tylko jedna nawigacja.

CD obserwacji, powrót do stolicy. Po uruchomieniu samochodu, oczywiście wcześniej na kablu podłączony telefon (AA) automatycznie uruchomił się Yanosik (w takiej opcji został wcześniej rozłączony). Przełączyłem na syncu na google maps i jechałem. Jaki efekt ? przed fotoradarem usłyszałem komunikat z Yanosika o fotoradarze i ograniczeniu do 60km....
Czyli w tle dalej Yanosik działał a ja jechałem na google maps....

kln1920
12-09-2021, 08:40
Przy uruchomieniu AA uruchomicie yanosika, następnie mapy googla. Wtedy w tle bedziecie słyszeć komendy głosowe z Yanosika. Niestety brak okienka ostrzegawczego, do zgłaszania i tak dalej

lostdesper
12-09-2021, 20:42
Chłopaki mam kłopot, bawiłem się wczoraj radiem, bo kupiłem upragnionego Mondeo i tak instalowałem AA, że wywaliłem z SYNC w ogóle ikonę Android Auto i teraz za cholerę nie wiem, jak to przywrócić w radiu?

Pomocy

djanek
12-09-2021, 21:08
jak to przywrócić w radiu?
Pomocy

Najlepiej od początku, Sync - pełen reset do fabrycznych ustawień,
W telefonie - Aplikacje -> AA->Pamięć ->Wyczyść dane
Podłącz telefon i dalej standardowo

sawoj
22-09-2021, 12:32
Witam Mam pytanie dotyczące AA. W moim Sync3 zmieniłem Forscanem motyw na ciemny Lincoln ponieważ taki jest dla mnie bardziej przyjemny :). Po podłączeniu AA ikona wyłączenia AA zmieniła się i wyświetla się jako Lincoln. Czy jest możliwość zmiany ikony albo samej nazwy ikony na Ford?

tedi_k
22-09-2021, 12:43
...Czy jest możliwość zmiany ikony...

W Sync3 "zmodowanym" ("włoskimi" modami...) - tak.
Przy "robocie samemu" - tak mniej więcej po pół roku "walki z ikonami"...:568::569:
Jeśli by to robił np. Kolega Greg Poznań - to myślę, że dałby radę spokojnie tego samego dnia... Jak to w życiu - "praktyka czyni mistrza"...8)

sawoj
22-09-2021, 14:13
Dziękuję bardzo za jak zawsze konkretną odpowiedź. Instalacja "modów" raczej mnie nie interesuje. Może będzie okazja odwiedzić Poznań :)

djanek
22-09-2021, 15:28
Może będzie okazja odwiedzić Poznań :)

Może z innej beczki. Napisz jaka obecnie nasz wersję oprogramowania na Sync3 itp

sawoj
22-09-2021, 15:31
Sync3 wersja 3.4.21194, co jeszcze mam podać?

tedi_k
22-09-2021, 15:44
...jaka obecnie nasz wersję oprogramowania na Sync3 itp
To jest bez znaczenia. Jeśli się chce "grzebać" w motywach to niezbędne jest posiadanie zainstalowanych modów albo odwiedzanie kogoś, kto wgrywa "dowolne modyfikacje z USB"...

ronczka94
23-09-2021, 09:50
może ktoś kogoś polecić w okolicach Piotrkowa Trybunalskiego i nawet dalsze okolice jak Łódź, kto pogrzebie komputerkiem w aucie i zmieni parę rzeczy w Fusionie jak np zmiana fal radiowych, spolszczenie menu?

domekrap
23-09-2021, 15:42
Nie wiem czy w dobrym temacie ale mam prośbę. Może ktoś z was posiada instalkę car tube na android auto? Niestety nigdzie nie mogę znależć.

sawoj
23-09-2021, 15:54
Nie wiem czy w dobrym temacie ale mam prośbę. Może ktoś z was posiada instalkę car tube na android auto? Niestety nigdzie nie mogę znależć.
Poszukaj sobie AAStore i zainstalujesz CarTube

domekrap
23-09-2021, 15:56
Poszukaj sobie AAStore i zainstalujesz CarTube
Na komórce wywala stale błąd

Palek_PL
08-10-2021, 19:54
Witam. Czy ktoś może polecić sprawdzony kabel do połączenia telefonu z Sync3? Przerabiam kolejny kabelek i dalej zrywa połączenie z AA. U mnie galaxy S8. Ładowanie działa bez zarzutu ale AA już nie...
Pzdr!

cattani75
08-10-2021, 19:59
Chyba najlepiej fabryczny.

luka_g
15-10-2021, 09:14
Pomóżcie proszę.
zdobyłem telefon z android 11

mam S-max z 2017r z Sync 3.
czy wogóle jest możliwe żeby połączyć AA bezprzewodowo na tym zestawie? Dodam że na kablu działa bez zarzutu.

tedi_k
15-10-2021, 09:21
Pomóżcie proszę.
...

Kolega nie dodał kluczowej części zdania "...bo czytanie BARDZO NIE BOLI"...:?:<

Po raz NIE WIADOMO KTÓRY:
- Sync3 NIE MIAŁ, NIE MA i MIEĆ NIE BĘDZIE możliwości podłączenia AA bezprzewodowo (bez użycia przewodowych przystawek opisanych wyżej i dostępnych osobno i za spore pieniądze "dla entuzjastów")...

djanek
15-10-2021, 09:22
mam S-max z 2017r z Sync 3.
czy wogóle jest możliwe żeby połączyć AA bezprzewodowo na tym zestawie?

Temat był wiele razy poruszany, z Sync3 nie podłączysz bezpośrednio po WiFi.
Możesz zastosować AA Wireless, kolega ma w Toyocie i jest zadowolony

Andrzej_K
15-10-2021, 12:45
(...)AA Wireless, kolega ma w Toyocie i jest zadowolony

Mam i ja. Dzisiaj przysłali (po 6 m-cach) i jeszcze nie zdążyłem wypróbować. Wrażenia podam później. (nie używane, a porysowane!)

(...) za spore pieniądze "dla entuzjastów"

Nie nazwałbym siebie entuzjastą AA Wireless. Po prostu jestem ciekawy(ski) i chcę zobaczyć jak to działa.

pawel182
15-10-2021, 15:34
Wrażenia podam później.

Czekamy ;)

PanToster
18-10-2021, 16:12
Czy komuś działają normalnie powiadomienia z messengera na AA? Widzę ikonkę Messengera ale żadne powiadomienie się nie pojawia, wszystko teoretycznie zaktualizowane. Szukałem na necie, ale nie znalazłem sensownych wyjaśnień

djanek
18-10-2021, 16:39
Czy komuś działają normalnie powiadomienia z messengera na AA?

Niestety nie, pomimo że powinny pojawiać się od momentu uruchomienia AA
Natomiast WhatsApp działa

Andrzej_K
22-10-2021, 11:06
Czekamy ;)

... więc, nawet nie wiem od czego mam zacząć pisać? Prawdopodobnie zrobię jeszcze jedno podejście celem dokładniejszego sprawdzenia "co i jak". Nie wiem czy coś robię nie tak, czy po prostu ten typ tak ma?

W SYNC2 miałem mirroring i włączało się go włączając specjalną apkę i po jej wyłączeniu mirroring przestawał działać. Tu apka działa cały czas w tle. Gdy wsiadam do samochodu i (urządzenie AAWireless podłączone leży w podłokietniku) i mam włączony BT w telefonie (dla głośnomówiącego) za chwilę telefon szuka Android Auto i telefon cały czas jest bombardowany komunikatami - Brak WiFi. Ja akurat w tej chwili nie potrzebuję map, ale one chcą się włączyć i tyle. Samo zatrzymanie apki (w aplikacjach - zatrzymaj/odinstaluj) nic nie daje. Wyłączenie BT też chyba nic nie daje (chyba, nie pamiętam), ale na pewno nadal szuka Android Auto. Skuteczne jest odłączenie urządzenia AAWireless. Wtedy telefon uspokaja się.

Gdy chcę włączyć AA bezprzewodowo to muszę mieć włączone w telefonie:
WiFi
BT
Transmisję danych
GPS

Łączy się fajnie i szybko z małym ale... nie ma komend głosowych (na kablu wszystko jest) Po podaniu komendy 'prowadź do' - otrzymuję odpowiedź, że internet jest za słaby (coś w tym rodzaju) Na kablu jest ten sam internet i wszystko jest OK - słucha komend.

Może coś w ustawieniach jest źle ustawione, nie wiem. Spróbuję jeszcze raz i ewentualnie spakuję do pudełka i wrzucę do szuflady.

p.saw
26-10-2021, 10:21
Pojawiła mi się dziwna przypadłość podczas odsłuch muzyki ze Spotify przez BT.
Odtwarzanie jest ok ale etykiety z opisem wykonawcy i utworu nie przewijają się. To znaczy zaczyna odtwarzać kolejny utwór a opis zostaje bez zmian. Dopiero przeskok w przód lub tył powoduje pojawienie się etykiety adekwatnej do utworu. Robiłem reset do ustawień fabrycznych, włączałem BT i wyłączałem zarówno w Sync jak i w telefonie i nic nie pomaga.
Pojawiło się to około tygodnia temu i coraz bardziej się nasila.
Po kablu przez Android jest ok. Może ktoś ma jakiś pomysł ?
Moja wersja to: 3.4 kompilacja 20351, Gracenot 1.1.1.1319, Mapy F9.
Może aktualizacja Sync (którą mam przygotowaną na pendrive) coś pomoże?

Edit:
Zaktualizowałem sync do najnowszej wersji dostępnej u Forda czyli 21.... coś tam :)
Niestety problem nie zniknął. Etykiety utworów nadal się zawieszają i nie przeskakują na kolejny odtwarzany utwór.

Cisek_PRO
31-10-2021, 14:54
Witajcie drodzy koledzy. Jestem nowy na forum. Mam na imię Szymon i jestem w posiadaniu S-Maxa z 2018 r. Mam problem z połączeniem się do sync przez Android auto. Opcje telefonu ustawione na przesyłanie danych, telefon z androidem auto, zaktualizowany system oraz aplikacja. Zaktualizowany Sync. Wyłączyłem nawet antywirusa, dalej nic. Ktoś coś? Jakieś pomysły? Aha i próbowałem 4 kabli USB. Fabrycznego z telefonu też, obydwiema stronami. Ja już nie mam pomysłu. Tak jakby telefon nie chciał się łączyć, bo cały czas przełącza na Tylko Ładowanie, a na ekranie samochodu wyskakuje komunikat który dodałem w zdjęciach. Pozdrawiam
https://uploadfile.pl/pokaz/2177631---eikj.html
https://uploadfile.pl/pokaz/2177632---qe2k.html
https://uploadfile.pl/pokaz/2177633---nthg.html

Bump:

PiotrX1
04-11-2021, 17:21
Czy ktoś też ma problem z zawieszaniem się map na AA? Czasem aplikacja na chwilę zgubi GPS i google maps potrafi się całkowicie zawiesić. Pomaga wtedy kilkukrotne dotkięcie ekranu, wtedy mapy sie restartują.

qualin
04-11-2021, 17:29
Witajcie drodzy koledzy. Jestem nowy na forum. Mam na imię Szymon i jestem w posiadaniu S-Maxa z 2018 r. Mam problem z połączeniem się do sync przez Android auto. Opcje telefonu ustawione na przesyłanie danych, telefon z androidem auto, zaktualizowany system oraz aplikacja. Zaktualizowany Sync. Wyłączyłem nawet antywirusa, dalej nic. Ktoś coś? Jakieś pomysły? Aha i próbowałem 4 kabli USB. Fabrycznego z telefonu też, obydwiema stronami. Ja już nie mam pomysłu. Tak jakby telefon nie chciał się łączyć, bo cały czas przełącza na Tylko Ładowanie, a na ekranie samochodu wyskakuje komunikat który dodałem w zdjęciach. Pozdrawiam

https://uploadfile.pl/pokaz/2177631---eikj.html

https://uploadfile.pl/pokaz/2177632---qe2k.html

https://uploadfile.pl/pokaz/2177633---nthg.html

Bump:W Sync włączyłeś obsługę android auto? Bo wygląda jakbyś miał wyłączone.

Cisek_PRO
05-11-2021, 19:58
Nigdzie nie mogę znaleźć czegokolwiek w ustawieniach Sync związanego z android auto

PiotrX1
05-11-2021, 20:59
Nigdzie nie mogę znaleźć czegokolwiek w ustawieniach Sync związanego z android auto

W tej wersji oprogramowania to ustawienie się pojawia chyba dopiero po podłączeniu telefonu. Przynajmniej ja tak miałem.

Fiesta Mk8 ST Line
26-11-2021, 16:35
Po co podbijasz? Przecież wyżej masz odpowiedź. Podłącz telefon i będziesz miał ustawienia dla AA.

klimczop
26-11-2021, 16:56
Wejdź w smartphonie z androidem w ustawienia/zaawansowane funkcje/android auto/
I tutaj w Automatycznie uruchamiaj android auto daj na zawsze

Rob66
28-04-2022, 12:36
Witam
Mam takie pytanie - mam Focusa z 2017 roku i chciałbym kupić rozgałęźnik-hub tak aby wetknąć go do gniazda USB oryginalnego i móc do niego następnie podłączyć telefon i kamerkę. Znacie producenta czy model takiego huba, który potrafi obsłużyć przesył danych dla telefonu na ekran radia a z 2-giego gniazda obsługiwać zasilanie kamerki ? Zwykłe huby po podłączeniu (sprawdzałem kilka) nie mają transmisji danych no i wtedy wiadomo AA nie działa na ekranie. Jak by ktoś miał sprawdzony taki Hub to poproszę o info, dzięki i pozdrawiam.

tedi_k
28-04-2022, 18:31
...model takiego huba, który potrafi obsłużyć przesył danych dla telefonu na ekran radia a z 2-giego gniazda obsługiwać zasilanie kamerki...

Łamaniec/kombinacja o jakiej dawno nie słyszałem...
Nie prościej (i duuuużo taniej...) kupi ładowarkę USB do gniazda zapalniczki i tam sobie wpiąć kamerę??? Pomijam już kwestię znalezienia działającego w ten sposób huba zewnętrznego - raczej wątpię czy możliwe...

Najlepiej dorobić sobie zasilanie kamery za podsufitką - jest kilka wątków na forum o sensownym zasilaniu kamery/rejestratora...

kln1920
28-04-2022, 18:37
Dokładnie, przeciągnięcie przewodu pod nogi pasażera to jakieś 5min roboty :) wtedy też można pomyśleć o trybie parkingowym. Osobiście nie spotkałem się z takim hubem

Andrzej_K
29-04-2022, 10:43
(...) chciałbym kupić rozgałęźnik-hub tak aby wetknąć go do gniazda USB oryginalnego i móc do niego następnie podłączyć telefon i kamerkę. (...)

Mam takiego hub'a - https://tinyurl.com/3wn4keks

Tu jest Hub USB Baseus CAHUB-AY01, a ja przez pomyłkę kupiłem CAHUB-BY01 różnią się wtyczką USB. USB A lub USB C. Ja kupiłem z USB C + musiałem kupić przejściówkę na USB A.
Dzisiaj celowo podłączyłem do tego hub'a telefon i Android Auto śmiga 'normalnie'. SYNC3 zgłasza, że hub nie jest obsługiwany, ale wszystko działa dobrze.

Rob66
29-04-2022, 11:14
Mam takiego hub'a - https://tinyurl.com/3wn4keks
Hub USB Baseus CAHUB-AY01, .

Czyli twój pomimo "dodatkowej" przejściówki obsługuje Android Auto :pomysl: a model o którym piszesz powinien też obsługiwać, bo różnią się tylko końcówką, wielkie dzięki za informację i szerokości ;) .

Hub USB Baseus CAHUB-AY01
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/akcesoria-komputerowe/huby/adapter-usb-4w1-baseus-square-round-hub-usb-3-0-do-1x-usb-3-0-3x-usb-2-0-1m-czarny

Andrzej_K
29-04-2022, 12:02
Jeśli masz "Smart'a" to na Allegro będzie taniej.

Rob66
29-04-2022, 12:45
"Gdy choć co drugi z Twoich pomysłów ....." i powiem ci że to jest ten "drugi pomysł" ;) , pozdrawiam

charzo
03-05-2022, 17:55
Witam Panowie wiecie może jak podłączyć nawigację SYGIC z SYNC3, po podłączeniu kabla USB ikona nawigacji zmienia się na ikonę SYGIC a na wyświetlaczu jest tylko komunikat oczekiwanie na urządzenie, co jeszcze trzeba ustawić ?

Arczisol
20-05-2022, 13:58
Witam, jakiej dokładnie aplikacji Android Auto używacie?

Andrzej_K
20-05-2022, 14:40
Jakie pytanie taka odpowiedź - aktualnej.

klimczop
20-05-2022, 19:39
Ja za to odpowiem rzeczowo

Android Auto: 7.5.621364-release

Samsung Galaxy Note 10+ z Androidem 12 z Polskiej dystrybucji

Pozdrawiam :)

djanek
20-05-2022, 19:52
Android Auto 7.7.12204-release

jagred
07-06-2022, 10:35
Nie znalazlem watku o CarPlayu to podepne sie tutaj.
Apple zaprezentowalo nowa wersje Car Playa, ktora integruje sie z wszystkimi ekranami w aucie.
Mozna zmieniac temp, ale rowniez wyswietla wlasne zegary na srodkowej konsoli.

https://www.youtube.com/watch?v=5g42dQ08W9U

Beta juz dostepna, ciekawe czy jakies z aktualnie istniejacych aut (z sync 4) obsluzy to ;) Niby logo Forda na koncu jest ;)

meerec
24-06-2022, 17:18
Od jakiegoś czasu, gdy jestem podłączony po kablu nie mogę odebrać rozmowy przychodzącej z poziomu kierownicy albo wyświetlacza auta. C-max 2017, Samsung Galaxy S10.
Gdy nie korzystam z AA wszystko działa jak należy.
Ktoś może miał podobny problem i zna rozwiązanie?

arturek
24-06-2022, 17:53
Witam
A dzwonią do Ciebie telefonem czy whatsapem?

U mnie - gdy ktoś dzwoni za pomoca whatsupa, to moge odebrać tylko z poziomu telefonu
i jest to związane z ograniczeniami Androida

pozdrawiam
Arturek

grande1970
25-06-2022, 08:42
Cześć, mam problem z łączeniem telefonu z AA a właściwie z rozłączaniem. POCO X3 łączy się z AA i za chwilę rozłącza. Parę razy nawet podziałał dłużej ale z reguły to kilka sekund. rozłączenie objawia się wyświetleniem na Sync; Audio wyłączone i brakiem dostępu do AA. Testowałem już kilka kabli i nic. Jedynie w miarę dobrze działało to na samsungu S20fe czyli nie rozłączał ale już na samsungu A71 dzieje się to samo co z POCO X3.

Sync 3 bez navi - soft 3.4 - USA

meerec
25-06-2022, 12:22
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW , A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!! , MASZ JESZCZE "CYT.SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego ) jeżeli już tak...

Przed chwilą to sprawdziłem i jak dzwoni do mnie what's up to połączenie wyświetla się tylko na telefonie ale mogę odebrać i wszystko jest ok.
Doprecyzowujac, jak dzwoni telefon to po próbie odebrania z kierownicy albo wyświetlacza AA to czas połączenia zaczyna być liczony ale ani ja nie słyszę rozmówcy ani rozmówca mnie...

mcteusz
27-06-2022, 11:08
Doprecyzowujac, jak dzwoni telefon to po próbie odebrania z kierownicy albo wyświetlacza AA to czas połączenia zaczyna być liczony ale ani ja nie słyszę rozmówcy ani rozmówca mnie...
Mam dokładnie to samo.
Obejście jest takie, że:
1. Dzwoni telefon.
2. Odpinam przewód łączący Smartfon (w moim przypadku S21) z autem.
3. Odbieram połączenie.
4. Podpinam przewód kontynuując rozmowę.

Też się z tym męczę, ale nie znalazłem rozwiązania...

king1000
28-06-2022, 10:58
Witam,

Mam takie pytanko. Czy na sync3 można odpalić Spotify z poziomu AA, czy muszę mieć wcześniej odpalone na telefonie. Wszystkie programy nawigacyjne Waze, GM, Yanosik mogę tak odpalić, a Spotify nie mogę, czy to głosowo czy przez kliknięcie w ekran. Sync3 wer. 3.4, telefon Xiaomi Mi9T.

przemo_1981
29-06-2022, 21:25
Czy na sync3 można odpalić Spotify z poziomu AA, czy muszę mieć wcześniej odpalone na telefonie...

Potwierdzam, z poziomu AA można uruchomić Spotify, przeglądać utwory czy playlisty oraz uruchomić odtwarzanie.

Rafi22
07-09-2022, 11:28
Czy jest możliwość połączenia bezprzewodowego w focusie na Sync 2.5? Pytam się tylko o bezprzewodowe połączenie bezpośrednie (android czy iOS) a nie przez żadne "dodatki".

mayak
07-09-2022, 13:03
Tak, ale tylko muzyka przez bluetooth bezprzewodowo ;)

Rafi22
07-09-2022, 13:18
Tak, ale tylko muzyka przez bluetooth bezprzewodowo ;)

Ale mi chodziło o android auto, czy jest możliwość bezprzewodowego połączenia. Będę zmieniał na nowszy telefon i się zastanawiam czy będzie możliwość. Obiło mi się o uszy, że na androidzie nie będzie takiej możliwości o tyle na IOS podobno tak. Prawda to?

kln1920
07-09-2022, 13:20
Nie

mayak
07-09-2022, 13:51
Ale mi chodziło o android auto, czy jest możliwość bezprzewodowego połączenia.
to nie kwestia Androida, ani modelu telefonu, tylko urządzenia z którym się łączysz - Sync3 tylko przewodowo AA, a w nowym Sync4 da się bezprzewodowo

andrewww@interia.pl
11-10-2022, 14:05
Witam,

Mam problem z uruchomieniem Android Auto na Sync III.
Na wyświetlaczu radia pojawia się komunikat "SYNC próbuje inicjalizować Android Auto. Sprawdź urządzenie". Natomiast na telefonie mam w sekcji USB kontrolowane przez wybrane "To urządzenie". Z kolejnej sekcji Użycie USB do nie mogę nic wybrać. Co robię źle? W załączniku screen z telefonu oraz zdjęcia z radia. Sprawdzałem dwa kable USB.

Rafi22
12-10-2022, 11:15
Mam pytanie, czy u Was też połączenia przewodowe z android auto jest często przerywane - w kółko się włącza i wyłącza. Użytkuje już od wielu miesięcy android auto, ten sam telefon (Samsung S9plus), ten sam kabel (oryginał od Samsunga z zestawu). Na tej samej wersji android auto (obecnie 8.2.623904) był okres gdzie wszystko bez problemu działało a teraz są problemy. Na wcześniejszej wersji androi auto 8.1 to samo, przed dłuższy czas wszystko ok, później problemy. Co może być jeszcze powodem przerywania połączenia? Co zrobić aby było bez problemu?

djanek
12-10-2022, 11:27
Wykałaczka i oczyść gniazdo usb w telefonie

Rafi22
12-10-2022, 12:08
Wykałaczka i oczyść gniazdo usb w telefonie

Ok, spróbuje tego. Nie wpadłem na to.