Zobacz pełną wersję : [Ogólne] Sync 3 - podłączenie i działanie Android Auto

Strony : [1] 2 3 4 5 6

Wiktorr
04-01-2017, 16:08
Witam wszystkich.
Nie mogę połączyć aplikacji Android Auto z Sync 3.
Problem polega na tym, że po podłączeniu telefonu za pomocą bluetooth albo za pomocą kabla usb i wybraniu na ekranie samochodu Wyszukaj aplikacje mobilne, pojawia się komunikat: Wyszukuję aplikacje na G5... i po chwili wyskakuje komunikat: Brak aplikacji mobilnych. Próbowałem różnych ustawień telefonu i ciągle to samo...
Bardzo proszę o pomoc, może ktoś wie co robię nie tak, albo napisze, krok po kroku, jak podłączyć Android Auto.
Dodam, że sam telefon (przez bluetooth) paruje się bez problemu (rozmowy, sms-y, itp).
Samochód Ford Focus z Sync 3, telefon LG G5.
Pozdrawiam
Wiktor

bartulko
04-01-2017, 16:12
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW

Musisz na telefonie mieć aplikację android auto

Wiktorr
04-01-2017, 17:36
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW

Musisz na telefonie mieć aplikację android auto

Android Auto mam zainstalowane. Na telefonie działa bez problemu. Tylko nie łączy się z Sync 3 w samochodzie.
Pozdrawiam

tedi_k
04-01-2017, 18:25
... Tylko nie łączy się z Sync 3 w samochodzie.
...

Android Auto (analogicznie jak Apple CarPlay) działa tylko po połączniu telefonu kablem USB. Nigdy przez BT.

Wiktorr
04-01-2017, 18:40
Android Auto
działa tylko po połączniu telefonu kablem USB.

Połączenia kablem usb też próbowałem.
A może kabel nieodpowiedni... Używałem tego, który dodawany jest razem z ładowarką do telefonu.

krystianen
04-01-2017, 20:50
a jaka wasz wersje softy sync3? bo 1.0 na android auto nie dziala.
jaki masz mediahub? model?

bartulko
05-01-2017, 09:21
Połączenia kablem usb też próbowałem.
A może kabel nieodpowiedni... Używałem tego, który dodawany jest razem z ładowarką do telefonu.

To tak jak ja. Też podłączyłem kablem od ładowarki. Mi aplikacji też nie wyszukuje ale działa google MAPS

Wiktorr
05-01-2017, 12:46
Już mi się udało. Po prostu wciskalem nie ten przycisk na ekranie samochodu. Zamiast "szukaj aplikacji mobilnych" wybrałem "ustawienia" i po przesunięciu ekranu "android auto". Potem krótka konfiguracja i działa!
Pozdrawiam

bartulko
05-01-2017, 13:53
Już mi się udało. Po prostu wciskalem nie ten przycisk na ekranie samochodu. Zamiast "szukaj aplikacji mobilnych" wybrałem "ustawienia" i po przesunięciu ekranu "android auto". Potem krótka konfiguracja i działa!
Pozdrawiam

np. jakie masz te aplikacje ??

Wiktorr
07-01-2017, 17:30
np. jakie masz te aplikacje ??

Generalnie zależało mi na mapach Google. I te mi działają. Innych aplikacji nie sprawdzałem.
Teoretycznie Android Auto coś tam jeszcze obsługuje. Może później zainstaluję na smartfonie inne aplikacje i posprawdzam czy działają na wyświetlaczu samochodu...
Pozdrawiam
Wiktor

bartulko
07-01-2017, 20:39
Mi najbardziej zależałoby na youtube

tedi_k
08-01-2017, 10:17
...zależałoby na youtube

W czasie jazdy zamiast navi????:roll:
Oj kup sobie Teslę przy takich preferencjach...:569:

bartulko
08-01-2017, 18:47
Oj kup sobie Teslę przy takich preferencjach...:569:

Navi mam zewn. z Automapą EU z której jest zadowolony już od ...hm. pewnie 10 lat. Youtube niechby działało nawet na postoju. Ale najlepiej gdyby można było sobie jakiś film zapodać z tel.. Zawsze to w korkach człowiek by się nie nudził.

elucidate
08-01-2017, 19:05
Oj kup sobie Teslę przy takich preferencjach...:569:A czy coś działasz w kwestii sync 2 i odtwarzanie filmow podczas jazdy czemu nie działa? :568:

a4tech
08-01-2017, 19:57
A czy coś działasz w kwestii sync 2 i odtwarzanie filmow podczas jazdy czemu nie działa? :568:

Z tego co wiem to da się to zrobić. :one: :one:

tedi_k
08-01-2017, 20:14
da się to zrobić...

A ja nawet z ciekawości kupiłem od rosyjskiego kolegi licencję na ten jego odtwarzacz multimedialny. 80USD.
Zawracanie głowy o tyle, że filmy trzeba preparować aby sensownie się odtwarzały (konieczne przeskalowanie do rozmiaru 800 x 480, z dodatkowymi wymaganiami na bitrate, audio itp. - dla ciekawych tu jest https://yadi.sk/i/EFm-lrg-y5gQK "firmowa" instrukcja konwersji - po rosyjsku - dołączana do odtwarzacza wideo przez rosyjskiego kolegę). Już widzę zapał do konwersji każdego filmu w celu jego obejrzenia na Sync2... Tak więc można to sobie darować...

elucidate
08-01-2017, 20:42
Czy jeżeli nabyłbym ową licencję to musiałbym zapewne podjechać do lokalnego "magika"? Czy można link do "kupna"?

tedi_k
08-01-2017, 21:01
elucidate - proszę bardzo: https://www.ford-forum.de/threads/activating-motion-thread-sync-2-usb-or-a-v.154029/
Kolega ma na drive.ru ksywkę Boom666.
Cennikowo odtwarzacz na USB kosztuje u niego 100USD, ale dostałem rabat.

Instalacja instalatora (kolega opracował cały konkurencyjny do fabrycznego instalator aktualizacji...) robiona jest metodą podmiany tapety (tak jak NaviPatch.png).
Szczerze mówiąc, to kupiłem ten odtwarzacz, ale nie miałem kiedy go zainstalować i wypróbować... Jak wiadomo mój Sync2 jest w garażu a nie w aucie...

kaan1
09-01-2017, 07:20
Czy jeżeli nabyłbym ową licencję to musiałbym zapewne podjechać do lokalnego "magika"? Czy można link do "kupna"?

Za tą kwotę to kup tablet w biedronce - będzie miał wiekszy ekran i obsługiwał wszystkie formaty bez konieczności konwersji :razz:

jvc
19-01-2017, 08:00
Podpowie ktoś czy jest sens łączenie się z android auto bez kabla? Daje to coś?
Obecnie mam ustawione że łączy się przez BT po wykryciu Ford audio.
Myślę żeby to wyłączyć bo nic innego w telefonie wtedy nie mogę zrobić, muszę wyłączać android auto żeby coś zdziałać na telefonie.

foni
19-01-2017, 10:57
Ja się łącze z Android Auto (tylko po kablu) jedynie wtedy gdy potrzebuję włączyć google maps lub pograć sobie ze Spotyfy. Innych powodów u siebie nie znajduję.
Mi w 99% w zupełności wystarcza sparowanie telefonu z Sync3 po BT, celem wykorzystywania zestawu głośnomówiącego.

deejayslonio
19-01-2017, 15:23
U mnie niestety nie łączy się ani po BT ani po kablu!:/
Czy ktoś z Warszawy mógłby się spotkać w celu sprawdzenia działania sprzętu u mnie lub mojego telefonu w innym samochodzie?

jvc
19-01-2017, 15:30
Pewnie się łączy tylko musisz w sync3 poszukać w ustawieniach. Nie dajesz szukaj aplikacji mobilnych ,tylko dalej w ustawieniach przesuwasz w prawo i tam znajdziesz android auto.

jvc
25-01-2017, 07:11
U mnie jakoś dziwnie działa po kablu, zdarza się że rozłącza się z sync 3 ,trzeba ponownie wyjąc kabel i włożyć. Miał ktoś coś takiego ? Telefon Huawey P9 lite
Po BT działa idealnie ,ale wiadomo nie ma map wtedy

Mondek16
27-01-2017, 15:03
Witam
Kilka słów o SYNC 3.
Sync 3 ma dwie możliwości współpracy z telefonem komórkowym.
Jedna za pomocą aplikacji Android Auto po kablu, druga za pomocą bluetooth i applink.
Co nam daje jedna i druga funkcja.
1. Android Auto:
za pomocą android auto możemy korzystać z google maps, rozmawiać przez telefon (nawiązywać połączenie i odbierać, bez sms), możemy słuchać muzyki (nawet jednocześnie z uruchomiona nawigacją). Obsługa głosowa ograniczona jest do obsługi google
2. Applink:
za pomocą applink możemy obsługiwać telefon, pisać (wybierać typowe sms-y), odczytywać na głos SM-y, odbierać i nawiązywać połączenie, słuchać muzyki z telefonu przez bluetooth (uruchamianej ręcznie w telefonie, a później już za pomocą applink), korzystać z zainstalowanych aplikacji w telefonie zapisanych pod applink(obecnie spotify, Glympse.. i kilku pozostałych, na razie lista jest uboga)

Iphone zawsze podłącza się kablem.

Krótka instrukcja podłączenia Android Auto do SYNC 3 :

1.Telefon musi posiadać Android 5.0 lub wyższy
2.Pobieramy ze sklepy Play aplikację Droid Hardware Info
3.Uruchamianym ją, na zakładce system odczytujemy jaki mamy procesor.
np. arm64
4. W telefonie w ustawieniach włączamy opcję „Zezwól na instalację z nieznanych źródeł” (domyślnie jest wyłączona)
5.Wchodzimy z telefony na stronę:

http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-2-0-6427-release/

mamy do wyboru pliki instalacyjne pod konkrety procesor:
w moim wypadku architektura to arm64
6. Klikamy na link wg naszej architektury i naciskamy klawisz „Download APK” na następnej stronie.
Zacznie się pobieranie pliku. Po zakończeniu pobierania system zapyta czy zainstalować program. Potwierdzamy.
7.Po zakończeniu instalacji w telefonie w ustawieniach wyłączamy opcję „Zezwól na instalację z nieznanych źródeł” .
8.Po zainstalowaniu programu uruchamiamy go i przechodzimy przez kolejne zgody.
9.W samochodzie uruchamiamy Android Auto (drugi ekran w ustawieniach) i z uruchomionym Android Auto w telefonie, następnie podłączamy telefon do samochodu kablem USB.
10.Potwierdzamy zgody… i wszystko śmiga.
11.Jeśli chcemy mieć dodatkowo fajny odtwarzać muzyki czy radio internetowe to działają aplikacje:
Spotify - darmowa
Tuneln Radio – darmowa
jedAudio – darmowa

Można pobrać ze sklepu Play.

Parowanie telefonu i podłączanie aplikacji przez applink

W samochodzie w ustawieniach naciskamy bluetooth i wybieramy opcje wyszukaj.
W telefonie włączamy bluetooth i opcje "widoczny dla innych urządzeń" (w niektórych wersjach androida nie ma tej opcji więc trzeba pamiętać, żeby parowanie przeprowadzić nie później niż 120 sek. od włączenia bluetooth w telefonie)
w telefonie wybieramy "skanuj" lub "wyszukaj".
Po odszukaniu się urządzeń pojawi się kod w samochodzie który należy wpisać do telefonu (lub go potwierdzić).
Zapisujemy (dodajemy kolejne zgody) na ekranie telefonu i samochodu.
Zostaje pobrana książka telefoniczna, rejestr rozmów oraz sms-ów.
Od tej pory telefon jest "sparowany" i naciskając ikone telefony na ekranie samochodu możemy wykonywać połączenia.
Jesli w telefonie włączymy odtwarzacz muzyki to w samochodzie po naciśnięciu ikony media i bluetooth możemy słuchać muzyki z telefonu. Niestety jedyne opcje sterowania to start/stop.

Podłączenie aplikacji mobilnych.
Włącz w samochodzie w ustawieniach aplikacje mobilne.
Na telefonie zainstaluj aplikację zgodną z applink np Spotify lub Glympse.
Uruchom te aplikacje co najmniej raz na telefonie.
W samochodzie przejdź na aplikacje mobilne. powinny pojawić się ikony tych aplikacji.
naciśnięcie którejś ikony uruchamia aplikację, którą można sterować głosowo lub z ekranu (przynajmniej tak powinno być)

I tu pojawia się mój problem być może ktoś go rozwiązał.
Co prawda u mnie widać ikony aplikacji, naciśnięcie powoduje że widzę ekran z napisem np: "źródło Spotify", ekran jest pusty a w menu po prawej stronie jest tylko opcja "zamknij aplikację".

Gdyby komuś się udało rozwiązać ten problem będę wdzięczny za jakąkolwiek informację.

Mondek16
27-01-2017, 17:28
Szukam pomocy i pytam czy komuś się to udało. Jeśli taka to jak ?

Ford Mondeo produkcja 2016 (grudzień) SYNC 3, bez fabrycznej nawigacji

Telefon podłączony, sparowany, wszystko śmiga aż miło. Czyta sms-y, dzwoni... można słuchać muzyki przez bluetooth....

W samochodzie włączone aplikacje mobilne, na ekranie aplikacji mobilnych widać ikonkę Spotify.

80477

Jeśli uruchomię spotify na telefonie (play) i nacisnę ikonę w samochodzie to głos słychać.
Na ekranie nie nie ma nic po za klawiszem źródło -> Spotify i menu w prawym rogu w którym jest tylko zamkniecie aplikacji. Nie ma ekranu z możliwością sterowania aplikacją.
80478

Włączenie Spotify w telefonie i dźwięk w samochodzie działa tak samo jak włączając w źródłach "bluetooth".

Czy ktoś uruchomił możliwość sterowania Spotify z ekrany samochodu aplikacji mobilnych ?

I dealer i Ford Polska nic nie są w stanie poradzić (nie wiedzą jak to działa :) )

Pozdrawiam

tedi_k
27-01-2017, 18:47
Mondek16 - moim zdaniem Spotify zintegrowane jest przez AppLink wg reguł dla Sync1 - tzn. realizuje sterowanie głosowe i sterowanie z klawiszy na kierownicy.
Raczej nie przygotowano wersji dedykowanej dla Sync3.
https://support.spotify.com/us/listen_everywhere/in_the_car/ford/

mayor
27-01-2017, 19:13
Też mi się wydaje, że jak już to zyskasz funkcje Spotify przy Android Auto, tam jest już optymalizacja i pewnie w tym kierunku będzie się to bardziej rozwijało. AppLink może zyska nowe możliwości w przyszłości.

A poradnik całkiem dobry, już Android Auto mam przygotowane na telefonie, teraz tylko czekam na samochód, to będzie można potestować jak to działa.

Mondek16
27-01-2017, 20:17
No jednak nie zgodzę się z kolegami bo otrzymałem od FP takie oto zdjęcie:
80492

Tak powinien wyglądać obraz Spotify w aplikacjach mobilnych

foni
27-01-2017, 20:45
Czy ktoś uruchomił możliwość sterowania Spotify z ekrany samochodu aplikacji mobilnych ?

Spoify działa u mnie bez problemu. Jednak ja łączę się kablem.
Żeby nie było różowo to można odtwarzać zapisaną muzykę, playlisty, czy też (chyba) ostatnio odtwarzane. Nie przeszukasz z poziomu Android Auto zasobów Spotify.

jvc
27-01-2017, 20:50
Tak powinien wyglądać obraz Spotify w aplikacjach mobilnych
I tak wygląda , bez kabla ;)
80494

Wejdź w playlistę swoją i coś odtwórz, później już u mnie działa normalnie.
Tyle że u mnie odtwarza ze spotify a połączenie dałem z telefonem.

Mondek16
28-01-2017, 11:49
Spoify działa u mnie bez problemu. Jednak ja łączę się kablem.
Żeby nie było różowo to można odtwarzać zapisaną muzykę, playlisty, czy też (chyba) ostatnio odtwarzane. Nie przeszukasz z poziomu Android Auto zasobów Spotify.

Nie chodzi mi o Android Auto bo to jest jasne tylko o Applink, połączenie przez bluetooth

Bump: I tak wygląda , bez kabla ;)
80494

Wejdź w playlistę swoją i coś odtwórz, później już u mnie działa normalnie.
Tyle że u mnie odtwarza ze spotify a połączenie dałem z telefonem.

To co pokazujesz to odtwarzanie przez bluetooth ale nie przez aplikacje mobilne i applink :(

jvc
28-01-2017, 12:23
Zgadza się ,ale będzie jakaś różnica w działaniu poza innym połączeniem?

Mondek16
28-01-2017, 12:58
Zgadza się ,ale będzie jakaś różnica w działaniu poza innym połączeniem?

Oczywiście. Przez Bluetooth masz obsługę start stop w przód w tył. Nie masz wyboru stacji. Po za tym zajmujesz kanał bluetooth na którym możesz mieć ustawione np odtwarzanie z jakiegoś odtwarzacza.

foni
28-01-2017, 14:06
po kablu jest istotnie lepsza jakość odtwarzanego materiału

Mondek16
28-01-2017, 14:51
po kablu jest istotnie lepsza jakość odtwarzanego materiału

TO nie jest kwestia jakości dźwięku. W aplikacjach mobilnych mogą być różne aplikacje. Spotify to tylko przykład. Może być Glympse. Niedługo będzie dstępna nawigacja OfLine Sygic.
Jak się ją kupi i zainstaluje na fonie to dzięki applink będzie można z niej korzystać nie wyciągając telefonu z kieszeni.

foni
28-01-2017, 15:12
Nie rozumiem co ma jedno z drugim?
W mojej ocenie (i nie tylko mojej) po kablu jakość grania z tych samych aplikacji jest ewidentnie lepsza. Funkcjonalność w odniesieniu do "kabel vs BT" to inna kwestia.

Oczywiście interfejs podczas korzystania z Android Auto wygląda zupełnie inaczej.

A więc poza sposobem podłączenia, w kwestii pytania kolegi JVC, ja widzę dwie różnice. Dla mnie obie dość istotne.

jvc
28-01-2017, 17:16
Żeby było tak jak na drugim zdjęciu to jak w końcu trzeba połączyć spotify z sync3?

foni
28-01-2017, 18:36
po kablu via Android Auto

jvc
28-01-2017, 20:23
Uff teraz dopiero doszedłem że trzeba dwa razy w słuchawkę nacisnąć żeby móc wybierać między programami 😀

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Mondek16
30-01-2017, 08:51
Panowie foni i jvc ja nie kwestionuje faktu czy po kablu jest lepiej czy nie.

Jeżeli możecie sprawdźcie proszę czy Spotify działa u was jako aplikacja mobilna. Tzn czy po połączeniu przez bluetooth i wejściu w samochodzie na aplikacje mobilne możecie uruchomić aplikację i nią sterować podobnie jak przez android auto.

Albo jeśli już to zainstalujcie u siebie Glympse i spróbujcie uruchomić ją przez samochód.

Dlaczego drążę ten temat.
Otóż niedługo pojawi się nawigacja Sygic i Tom Tom na applink czyli będzie ją można uruchomić jako aplikacje mobilną.
Zalety ? : mapy offline co za granicą jest super. Sterowanie głosem aplikacji i jednocześnie całego sync co pod android auto jest niemożliwe. i wiele innych zalet.

jvc
30-01-2017, 09:21
Tzn czy po połączeniu przez bluetooth i wejściu w samochodzie na aplikacje mobilne możecie uruchomić aplikację i nią sterować podobnie jak przez android auto.
U mnie nie działa jak po kablu. Jedynie przewijanie kolejnego utworu i pogłaśnianie działa po BT.

Mondek16
30-01-2017, 09:31
U mnie nie działa jak po kablu. Jedynie przewijanie kolejnego utworu i pogłaśnianie działa po BT.

No własnie. Szukam kogoś kto to rozkminił ale coś mi się wydaje, że takiego nie znajde bo to chyba w ogóle nie działa. Serwis nie potrafi, ford polska nie ma pojęcia - mówi że powinno działać i tyle :(

meerec
30-01-2017, 11:22
No własnie. Szukam kogoś kto to rozkminił ale coś mi się wydaje, że takiego nie znajde bo to chyba w ogóle nie działa. Serwis nie potrafi, ford polska nie ma pojęcia - mówi że powinno działać i tyle :(

Ostatnio się trochę bawiłem telefonami z IOS i Androidem w Syncu 3 i tak jak było pisane wcześniej, aplikacje typu mapy działają tylko przy połączeniu po kablu.
Swoją drogą dlaczego tak się upierasz przy połączeniu BT?
Nawigacja trochę żre więc, połączenie po kablu wyjdzie tylko na + ;)

Mondek16
30-01-2017, 13:56
Pozwól że wskaże ci różnice pomiędzy współpracą prze Android Auto a applink (jedno i drugie nie wyklucza podłączenia zasilania do fona):

W przypadku podłączenia przez android auto masz tylko dostęp do :
nawigacji
możliwości zadzwonienia lub odebrania rozmowy telefonicznej
słuchania muzyki za pośrednictwem programów przystosowanych do współpracy z android auto np. Spotify, tuneln i ja mam np jetAudio.

Nie możesz słuchać radia z samochodu, nie możesz wydawać komend typu zadzwoń do... ponieważ wszystkie komendy od razu kierowane sa do google.
Nie mozesz odczytać sms, odesłać odpowiedzi sms itp. Generalnie nie masz dostępu głosowego do SYNC

Korzystając z aplikacji mobilnych :
Masz dostęp do sterowania głosowego SYNC, czyli robisz wszystko to co działa jak masz nie uruchomione Android Auto
Możesz głosowo sterować aplikacjami które są napisane pod SYNC3 np Spotify.
Możesz słuchać lokalnego radia z samochodu i np robić szaring własnej pozycji za pomocą Glympse
Możesz (będziesz mógł) korzystać z nawigacji Sygic czy Tom Tom z mapami offline (ważne za granica jak nie masz taniego netu).
Będzie jeszcze dość sporo ciekawych aplikacji z których możesz korzystać.
Masz to wszystko nie wyciągając fona z kieszeni (oczywiście możesz go podłączyć żeby go podładować).

Oto zasadnicza różnica. Android auto (super że jest) to tylko namiastka możliwości jakie potrafi dać applink. Popatrz na strony w USA, UK...

Tylko czemu to nie działa :(

wincek
30-01-2017, 14:12
..

Tylko czemu to nie działa :([/QUOTE]

Bo Ford Polskę ma w d...e.

meerec
30-01-2017, 14:26
W przypadku podłączenia przez android auto masz tylko dostęp do :
...
Nie możesz słuchać radia z samochodu
- dziwne to co piszesz, bo zarówno przy testowaniu map od Apple'a czy Googla w tle cały czas działało włączone w aucie radio...
Może to kwestia wersji softu...? Ja próbowałem w nowej Kudze, która ledwo wjechała do salonu.

Korzystając z aplikacji mobilnych :
Masz dostęp do sterowania głosowego SYNC, czyli robisz wszystko to co działa jak masz nie uruchomione Android Auto
Możesz głosowo sterować aplikacjami które są napisane pod SYNC3 np Spotify.

Przecież aplikacje mobilne to "część" AndroidAuto lub Apple Car - bez podłączenia telefonu z usługą działać nie będą.

Oto zasadnicza różnica. Android auto (super że jest) to tylko namiastka możliwości jakie potrafi dać applink. Popatrz na strony w USA, UK...

Tylko czemu to nie działa :(
Możliwe że dlatego, że żyjemy gdzie żyjemy i póki co AA nie jest oficjalnie wspierane...

Z moich obserwacji wynika, że pod AppleCar jest chyba więcej dostępnych aplikacji - za to mapy tragedia w porównaniu z Google. Sam interfejs też jest znacznie ładniejszy niż pod AA.

Mondek16
30-01-2017, 14:41
- dziwne to co piszesz, bo zarówno przy testowaniu map od Apple'a czy Googla w tle cały czas działało włączone w aucie radio...
Może to kwestia wersji softu...? Ja próbowałem w nowej Kudze, która ledwo wjechała do salonu.

Przecież aplikacje mobilne to "część" AndroidAuto lub Apple Car - bez podłączenia telefonu z usługą działać nie będą.

Możliwe że dlatego, że żyjemy gdzie żyjemy i póki co AA nie jest oficjalnie wspierane...

Z moich obserwacji wynika, że pod AppleCar jest chyba więcej dostępnych aplikacji - za to mapy tragedia w porównaniu z Google. Sam interfejs też jest znacznie ładniejszy niż pod AA.

Sorry MEEREC, nie masz racji.
Aplikacje mobilne nie są częścią Android Auto. To dwie różne sprawy stąd większość osób to myli.
Android Auto to osobna aplikacja agregująca w sobie aplikacje z Twojego fona do muzyki i nawigacji oraz możliwości dzwonienia. Jest od google.
Jak nie wierzysz to sprawdź sam. Uruchom sobie Android Auto, naciśnij klawisz wybierania głosowego na kierownicy i powiedz cokolwiek. Odezwie się google ze nie rozpoznało głosu.
Jest osobny klawisz Android Auto w ustawieniach i osobny na aplikacje mobilne.

Aplikacje mobilne sa pod AppLink i moga pochodzić od różnych wydawców i robić rożne rzeczy (np wyszukiwac knajpy, parkingi itp).

meerec
30-01-2017, 14:46
Sorry MEEREC, nie masz racji.
Aplikacje mobilne nie są częścią Android Auto. To dwie różne sprawy stąd większość osób to myli.

Nie wiem, możliwe - nadal czekam na swoje auto z Sync3 żeby się bardziej "zdoktoryzować" ;).
Jednak bez podłączenia telefonu i tak z tych aplikacji mobilnych nie skorzystasz.

jvc
30-01-2017, 15:59
Uruchom sobie Android Auto, naciśnij klawisz wybierania głosowego na kierownicy i powiedz cokolwiek. Odezwie się google ze nie rozpoznało głosu.
Sam nie wiem czy się rozumiemy. Ja jeśli połączę się po kablu to mogę głosowo wybierać rozmówcę po naciśnięciu przycisku na kierownicy i łączy z nim. Tak samo mogę powiedzieć napisz sms ,później pyta do kogo ,jaka treść i wysyła.

foni
31-01-2017, 08:50
jak ze Spotify jest po kablu już pokazywałem wcześniej

via BT ekrany Sync3 i telefonu wyglądają jak w załączeniu

Mondek16
31-01-2017, 09:36
Sam nie wiem czy się rozumiemy. Ja jeśli połączę się po kablu to mogę głosowo wybierać rozmówcę po naciśnięciu przycisku na kierownicy i łączy z nim. Tak samo mogę powiedzieć napisz sms ,później pyta do kogo ,jaka treść i wysyła.

Tak dokładnie jest jak mówisz, tylko jest pewna różnica.
Otóż są dwa urządzenia odbierające głos.
Standardowo głos odbiera SYNC i steruje funkcjami SYNC.
Natomiast po podłączeniu Android auto wszystkie komendy głosowe są kierowane do google. Nie wydasz polecenia "FM" lub "USB" albo "odtwarzaj wykonawcę".
Możesz korzystać z google tzw "OK Google". Funkcja dostępna w telefonie. Dzięki OK Google możesz zadzwonić, wysłać sms, napisać email czy nawet zapytać o wzrost Baracka Obamy.
Jak nie wierzysz sprawdź. Powiedz "wzrost Barack Obama" OK Google odpowie ci "Barack Obama ma 185 cm wzrostu" :)
Możesz wydawac inne komendy np. "Korek do Wrocław" Poda ci jaka jest sytuacja na trasie i kiedy bys dojechał.

Rożnica polega na obsłudze SYNC i OK Google.

Pewnie.... możesz słuchać radia lokalnego z samochdu lub nawet zawartości USB ale musisz się ręcznie przełączyć na SYNC i ręcznie wybrać źródło dźwięku bo cały czas podczas podłączenia telefony po kablu i uruchomionym Android Auto w fonie głos przekazywany jest do OK Google.

Mam nadzieje że rozjaśniłem troszkę.

Bump: Oto część komend głosowych, które możesz podać do "ok google" podczas podłączonego android auto:

Adres (miejsce, obiekt) – podaje dokładny adres lokalizacji;
(Adres) do (Adres) – wyszukuje trasę dojazdu;
Dodaj notatkę (treść);
Dodaj przypomnienie (treść);
Droga do (adres) (pieszo/rower) – pokazuje trasę od naszej lokalizacji;
Gdzie jestem – podaje naszą lokalizację;
Gdzie jest (obiekt, miejsce) – podaje np stację paliwową blisko naszej lokalizacji;
Godzina – aktualna godzina;
Godzina (miasto) – aktualna godzina w podanym mieście;
Graj (autor, album, utwór, itp) – odtwarza w Google Play Music;
Jak daleko jest do (miejsce) (pieszo/rower) – pokazuje trasę od naszej lokalizacji;
Korki do (adres, miejsce) – podaje przybliżony czas dojazdu od naszej lokalizacji wraz z mapą, z opcją „natężenie ruchu”;
Kierunek (adres, miejsce) – pokazuje odległość i czas do wskazanego miejsca. Nie uruchamia nawigacji;
(Miejsce, obiekt) – blisko mnie – podaje lokalizację np. konkretnej restauracji;
Nagraj film – otwiera aplikację aparatu;
Napisz (SMS) do (nazwa kontaktu) – prowadzimy dialog w celu wysłania wiadomości;
Napisz maila (nazwa kontaktu) – jak wyżej;
Nastaw Budzik/Alarm na (godzina);
Nastaw Minutnik (czas)
Nawigacja (miejsca, adres) (pieszo/rower) – otwiera nawigację z wyznaczoną trasą;
Obudź mnie o (godzina);
Odtwórz (autor, album, utwór, itp) – poprzez Google Play Music;
Otwórz (nazwa aplikacji);
O której zachód/wschód słońca (lokalizacja) – pokazuje godzinę dla naszej lokalizacji;
Podgłośnij/Głośniej – włącza ustawienia dźwięku;
Pogoda (miejscowość) jutro/dzień tygodnia;
Pokaż Zdjęcia – otwiera aplikacje Zdjęcia;
Przypomnij mi (treść) – ustawia przypomnienie;
(Strona WWW) – np.: android.com.pl (bez kropki) wyświetla od razu stronę w domyślnej przeglądarce;
Stwórz notatkę (treść);
Stwórz przypomnienie (treść);
Ścisz telefon – włącza ustawienia dźwięku;
Uruchom (nazwa aplikacji);
Ustaw Budzik/Alarm na (godzina);
Ustaw Minutnik (czas);
Ustawienia (WiFi/Bluetooth/Dźwięk) – włącza odpowiedni panel ustawień;
Utwórz notatkę (treść);
Utwórz przypomnienie (treść);
Wartość energetyczna (produkt) – podaje kalorie produktu;
Włącz/wyłącz latarkę;
Włącz/wyłącz Wi-Fi;
Włącz/wyłącz Bluetooth;
Włącz/wyłącz Nawigacje – usługi lokalizacji;
Wybierz (nazwa kontaktu) – zadzwoń do podanego kontaktu;
Wyślij (SMS) do (nazwa kontaktu) – dialog w celu wysłania wiadomości;
Wyślij maila (nazwa kontaktu) – jak wyżej;
Zacznij biegać – uruchamia aplikację typu SportTracker;
Zadzwoń (nazwa kontaktu, nr telefonu);
Zagraj (autor, album, utwór, itp) – ponownie Google Play Music;
Znajdź (obiekt, miejsce) – podaje np.: stację paliwową blisko twojej lokalizacji;
Zrób zdjęcie – otwiera aplikację aparatu;
Zrób Notatkę (treść);
Zrób Przypomnienie (treść).

Wszystkie komendy dotyczą telefonu (nie SYNC)

jvc
31-01-2017, 15:29
Super ta lista komend :one:

To co pokazał foni to chyba to o co koledze Mondek16 chodzi?
Czyli jeśli dobrze zrozumiałem te zdjęcia to połączenie przez BT bez kabla...

Mondek16
31-01-2017, 19:31

Dokładnie o to mi chodzi foni. Jak udało Ci się to zrobić?

Możesz podać jaka masz wersję Sync (znajdziesz ja w USTAWIENIA - OGÓLNE - INFORMACJE O SYNC) foni napisz coś więcej... Jaka masz wersję Spotify, czy w samochodzie musi być wyłączone android auto w ustawieniach...?

Zaczynam przypuszczać że to działa w autach z fabryczna nawigacja bo wszystkie zdjęcia jakie widziałem z działającym Spotify przez BT miały nawigację. Stąd pytanie o wersję SYNC

foni
01-02-2017, 09:09
Sync 3, wersja 2.0, kompilacja 16074
Nawigacja fabryczna obecna

Aplikacje mobilne włączone, Android Auto również.

Spotify 7.5.0.1076 armV7

jvc
01-02-2017, 09:37
Mam te same wersje Spotify i Sync3

Mondek16
01-02-2017, 09:46
Sync 3, wersja 2.0, kompilacja 16074
Nawigacja fabryczna obecna

Aplikacje mobilne włączone, Android Auto również.

Spotify 7.5.0.1076 armV7

Dzięki wielkie. U mnie dokładnie jest tak samo. Pozostaje jeszcze jedno.
Czy ty foni kupiłeś to auto w polskim salonie ? byc może jest to blokada regionalna :(
I jaki masz fon ?

Póki co jesteś jedyną osobą która znam która ma to uruchomione.
Jak ci się to udało uruchomić ?

jvc
01-02-2017, 09:49
Domyślam się że nic nie robił innego niż my bo by o tym napisał ;)

Mondek16
01-02-2017, 10:23
Domyślam się że nic nie robił innego niż my bo by o tym napisał ;)

TO co ? nasze auta sa popsute ? Gdzieś jest pies pogrzebany... Pytanie tylko gdzie i dlaczego. Kolega foni to póki co jedyny u którego to działa.

foni
01-02-2017, 10:25
oczywiście że auto z salonu PL

co więcej, ze względu na problemy ze sterowaniem foteli konturowych poprzez ekran, robiłem 5 dni temu reset całego systemu i bez problemu wszystko mi znów ruszyło...choć straciłem wszystkie Ulubione z nawigacji, to i tak problem z fotelami nie zniknął :(

telefon to SG 7 Edge (BTW, nie polecam nikomu!!)

jest czasem tak, że Spotify'a nie widzę na ekranie ze źródłami (nośnikami)
czasem jest tak, że przez Sync3 nie mogę sterować listami, albumami, wykonawcami które są w Spotify....choć sobie dziadostwo gra w najlepsze
i najczęściej biorę na przeczekanie....parę minut i sterowanie (samo) się pojawia

co na pewno musi być, to: w opcjach połączenia BT muszą być (w telefonie) włączone multimedia, powłączane muszą być opcje aplikacji mobilnych, Spotify odpalić wpierw należy na telefonie i jak już tam plumka, to wtedy spróbować zmienić źródło w Sync3

jvc
01-02-2017, 11:09
Ja mam chyba powłączane wszystko co tylko możliwe.

mayor
01-02-2017, 11:21
Jak za 2 tygodnie odbiorę wreszcie swojego Focusa to aż z ciekawości to wszystko posprawdzam, bo to dosyć dziwne, aby u jednych działało a u innych nie, na tej samej wersji systemu.

Mondek16
01-02-2017, 12:28
U mnie wszystko dokładnie tak jak u foni a i tak nie działa. Mam fona z 2016 roku One Plus 3.
Na różne sposoby sprawdzałem i nic. Jedno co mi w tej chwili przychodzi d głowy to tylko to że kolego mondek ma fabryczną nawigację a mój nie.
Piszcie koledzy czy wam się udało.

A u ciebie jvc ? tez się nie daje to uruchomić ?

Pozdrawiam

cattani75
01-02-2017, 12:51
ze względu na problemy ze sterowaniem foteli konturowych poprzez ekran
Co się działo/dzieje?

jvc
01-02-2017, 13:10
U mnie nie działa. Wypadało by podłączyć taki telefon jak ma foni ,albo on gdyby spróbował podłączyć inny.
Zapodam temat chłopakom w dziale mondeo bo tutaj za bardzo nie zaglądają.

Mondek16
01-02-2017, 13:37
U mnie nie działa. Wypadało by podłączyć taki telefon jak ma foni ,albo on gdyby spróbował podłączyć inny.
Zapodam temat chłopakom w dziale mondeo bo tutaj za bardzo nie zaglądają.

Byłoby miło z Twojej strony. Ja na forum nie mam takiego doświadczenia.
Daj znać jvc jak się coś dowiesz albo pokieruj.

foni
01-02-2017, 14:11
Co się działo/dzieje?

no to krótki offtop:
Przestało działać sterowanie ustawieniami fotela kierowcy poprzez przyciski z boku fotela (to uformowane w kółko) oraz poprzez ekran, czyli po wejściu w menu foteli konturowych. Ale nie do końca przestało, bo jakby całe sterowanie i poruszanie poszczególnymi elementami fotela nadal się odbywa, tyle że zupełnie bez graficznej wizualizacji co w danym momencie ustawiam i w jakim zakresie poszczególne ustawienia już są. To samo z masażem.

Czyli menu foteli konturowych sterowane przez ekran daje statyczny obraz (pomimo zmieniania ustawień, graficznie nic się nie zmienia), a po naciśnięciu przycisków na fotelu dokonują się zmiany ustawień ale nie mam pojęcia co zmieniam. Owszem idzie to wyczuć ale to jest zabawa, która chwilę trwa zanim się zorientuję który zakres fotela akurat zmieniam.

I teraz najlepsze:
1. w momencie ruszenia ustawień fotela pasażera, wszystkie funkcjonalności od ustawień fotela kierowcy zaczynają działać prawidłowo
2. raz działa wszystko ok, a raz nie działa zupełnie

Zanim udam się do serwisu to próbuję rozkminić problem głębiej. Znając życie nie będą nawet wiedzieli o czym do nich mówię.... :)

cattani75
01-02-2017, 14:35
Ok, to daj znać dla potomnych o efektach, gdybym zmienił Sync2 na 3 i spotkał się z tym tematem.
Koniec OT.

Mondek16
01-02-2017, 14:40
Znalazłem jeszcze jeden myk
jest stronka gdzie można sprawdzić kompatybilne telefony:
http://www.ford.co.uk/OwnerServices/SYNC-and-Bluetooth-Support/MobileCompatibility#/GEN3/GB/en/0/1
mój niby nie ma wszystkich opcji a mam One Plus 3. Sprawdź jvc swój. Może to wina fona.

mayor
01-02-2017, 14:46
A masz już na OP3 nowego Nougata? Ja też mam OP3 i trochę by to było dziwne jakby miał nie działać, mam tez służbowy Galaxy Note 3 to potestuje w razie "wpadki".

Mondek16
01-02-2017, 14:55
A masz już na OP3 nowego Nougata? Ja też mam OP3 i trochę by to było dziwne jakby miał nie działać, mam tez służbowy Galaxy Note 3 to potestuje w razie "wpadki".

Ja mam w swoim One plus 3 androida 7 nugat. i co dziwne na tej stronie co podałem nie ma wszystkich opcji zaznaczonych. Sprawdzę dziś po południu żony Galacy S III neo, niby ma wg tej strony wszystkie opcje.

jvc
01-02-2017, 15:11
mój niby nie ma wszystkich opcji a mam One Plus 3. Sprawdź @jvc swój. Może to wina fona.
Mój tez nie ma wszystkich , mam Huawei P9 lite. Nie ma np. Display media info (Display track title and artist information on the vehicle system) może to o to chodzi?

stefanb
01-02-2017, 17:53

Jak to zrobiłeś, że przy Spotify przez BT masz normalnie widoczną okładkę, przyciski, itp.? Bo ja uruchomiłem Spotify, ale musiałem włączyć odtwarzanie na telefonie, muzyka wprawdzie grała, ale na ekranie nie miałem nic, sterowanie z kierownicy też nie działało. Coś muszę jeszcze w telefonie zmienić?

jvc
01-02-2017, 18:35
stefanb przeczytaj dwie, trzy strony wstecz to się dowiesz

stefanb
01-02-2017, 19:31
No właśnie przeczytałem i się nie dowiedziałem. Wygląda jakby jednym to działało (np. u Ciebie), a innym nie. Mój telefon to Huawei P9, więc żadna egzotyka. Połączyłem telefon przez BT, odpaliłem na nim Spotify, pokazał się w aplikacjach mobilnych w samochodzie, ale po wejściu w aplikację mam pusty ekran. Włączam odtwarzanie na telefonie - muzyka gra w samochodzie, ale ekran czarny, sterowania nie ma, więc użyteczność tego jest taka, ja spłuczki w kiblu bez wody :)
Muszę jeszcze popróbować na spokojnie, może coś przeoczyłem...

jvc
01-02-2017, 19:55
Mnie właśnie nie działa, tylko po kablu :D Bez kabla działa koledze foni i tylko jemu .

stefanb
01-02-2017, 20:12
No a to?
http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2737254&postcount=31

Tu napisałeś, że tak wygląda bez kabla :)

jvc
01-02-2017, 20:41
Tak to jest połączenie bez kabla, jak wybierzesz zamiast Spotify połączenie z telefonem przez Bt . Nie jest to jednak to co po kablu bo nie ma całego menu Spotify. Jest tylko przewijanie i pogłasnianie.

Mondek16
02-02-2017, 08:58
Sprawdzałem wczoraj Spotify z innymi telefonami.
Podłączałem Galaxy SIII neo i Galagy Note II - w obu wypadkach bez zmian :(
stefanb czy ty masz sync 3 ? bo to jest podstawa i czy masz nawigacje fabryczną ?
Bo tak jak wspominałem wszystkie prawidłowo podpięte Spotify widziałem tylko na zdjęciach gdzie była firmowa navka. foni tez ma mondka z navką... Trzeba szukać gdzie jest pies pogrzebany. Czy to my czegoś nie wiemy czy FP daje ciała jak zwykle mając klientów w poważaniu i opowiadając niestworzone baje przed zakupem.

A... foni czy ty masz Spotify premium czy standard ? (kurde jeuż się wszystkiego czepiam :) )

jvc
02-02-2017, 09:16
Mondek16 jeszcze zapytam w kwestii google maps bo widzę że masz to opanowane wszystko.
Jam można wyszukać adres do nawigacji ,ale nie głosem, tylko chciałbym wpisać na ekranie. Za bardzo nie mam gdzie tego zrobić, są tylko opcje do wyboru ostatnie miejsca itp ,ale nie ma okna gdzie mogę wpisać adres...

stefanb
02-02-2017, 09:18
Dziś jeszcze próbowałem rano i nic - mam tak jak u kolegi Mondek16, czyli dźwięk gra, a ekran jest pusty. Mam Sync3, wersja 2.0, build 16074 (o ile dobrze zapamiętałem), samochód wyprodukowany w październiku 2016. Nie mam fabrycznej nawigacji. Spotify w wersji Premium, telefon Huawei P9.

Jak widać tu: http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2737254&postcount=31, jvc też nie ma fabrycznej nawigacji, a ma opcje do sterowania muzyką, ale zastanawiam się, czy to co widać na ekranie, to jest faktycznie Spotify, czy to muzyka, która jest zgrana po prostu do pamięci telefonu.

foni
02-02-2017, 09:31
Wersja abonamentu Spotify nie powinna mieć najmniejszego znaczenia. Co innego wersja softu, ale to już ustaliliśmy że mamy tę samą.
Jednakże odpowiadając - mam premium.

jvc
02-02-2017, 09:48
@jvc też nie ma fabrycznej nawigacji, a ma opcje do sterowania muzyką, ale zastanawiam się, czy to co widać na ekranie, to jest faktycznie Spotify, czy to muzyka, która jest zgrana po prostu do pamięci telefonu.

stefanb kolega Mondek16 opisał moje połączenie po którym się wyświetla to na ekranie.
To co pokazujesz to odtwarzanie przez bluetooth ale nie przez aplikacje mobilne i applink

stefanb
02-02-2017, 09:52
No właśnie, wątek ma już 9 stron i trochę trudno się w nim połapać :)
Czyli podsumowując, faktycznie jedynie kolega foni ma jak na razie ten "bajer" :)

Mondek16
02-02-2017, 10:04
Mondek16 jeszcze zapytam w kwestii google maps bo widzę że masz to opanowane wszystko.
Jam można wyszukać adres do nawigacji ,ale nie głosem, tylko chciałbym wpisać na ekranie. Za bardzo nie mam gdzie tego zrobić, są tylko opcje do wyboru ostatnie miejsca itp ,ale nie ma okna gdzie mogę wpisać adres...

jvc na ekranie nawigacji masz po prawej mikrofon a obok okienko z napisem Google. Dotknij to okienko a się powiększy i możesz tam wpisać adres. :)

Bump: Podsumowując : jeśli na ekranie telefonu nie masz tego co na zdjęciu @foni (spotify i ford) i możesz operować telefonem, to znaczy że muzyka idzie przez bluetooth bez sterowania z samochodu a jedynie z telefonu - i to jest źle.

Pytajcie znajomych co mają mondki z sync 3 czy im się udało. Ja czekam na odpowiedź znajomego co przez weekend ma to testować na aucie z navi firmową. Dam znać jak wyniki.

foni
02-02-2017, 10:33
Nie wiem czy Was to pocieszy ale ja (mając ten "bajer") i tak wolę słuchać Spotify przez kabel. Co jest kluczowe jak dla mnie, to przy połączeniu ze Spotify poprzez Android Auto, nie słychać powiadomień o przychodzących wiadomościach, czatach, mailach i innych zdarzeniach. Owszem, występuje dosłownie chwilowe przyciszenie muzyki ale powiadomienia dźwiękowego brak. Podczas rozmowy z kimś w aucie, idzie przeoczyć że coś się dzieje na telefonie. W mojej ocenie bardzo to ogranicza funkcjonalność i mam z tym dyskomfort.

stefanb
02-02-2017, 10:52
Mi w Android Auto przeszkadza to, że mam zablokowany telefon. Jeżdżąc za granicę korzystam od lat z Here Maps (kiedyś Nokia Maps) - są to mapy offline, mam zapisane kolekcje z odwiedzanymi miejscami, itp. Przy Android Auto nie jestem w stanie włączyć tej aplikacji - pozostaje podpięcie telefonu do gniazda zapalniczki (żeby tylko było ładowanie) i rezygnacja ze Spotify (co oczywiście nie jest jakimś wielkim dramatem :) ).
Natomiast jadąc w Polsce w trasie korzystam z AA i podoba mi się to, że mogę np. na szybko wybrać głosowo miejsce, do którego chcę dojechać - nie mam fabrycznej nawigacji i ta funkcjonalność jest bardzo przydatna. Jak chcę posłuchać radia czy USB, to przełączam na Sync i też mi działa. Także użyteczność samego Sync'a nie jest w żaden sposób ograniczona, ale telefon niestety jest wtedy nieczynny.

panerai_47
02-02-2017, 11:45
U mnie ok po bt

stefanb
02-02-2017, 11:52
Ale to nie jest Spotify. Odtwarzasz po prostu utwór (mp3), który masz zapisany w pamięci telefonu (widać, że jako źródło jest nazwa telefonu, a nie Spotify).

panerai_47
02-02-2017, 11:59
Ale to nie jest Spotify. Odtwarzasz po prostu utwór (mp3), który masz zapisany w pamięci telefonu (widać, że jako źródło jest nazwa telefonu, a nie Spotify).

No tak ale to z telefonu ze spotyfi w offline. Jak koniecznie chcesz aby wyswietlal Ci sie napis spotify to zmien nazwe swojego telefonu na spotify. Pewnie kolega ma tak wlasnie zrobione. Zuwaz jak dziala spotyfi, u mnie czy u niego. Najpierw aplikacja musi byc uruchomiona na telefonie, aby grala. Jesli nie jest, to jej nie uruchomisz poprzez ekran w samochodzie. Poniewaz laczy sie po BT z telefonem a nie ze spotify.

foni
02-02-2017, 13:07
Jak koniecznie chcesz aby wyswietlal Ci sie napis spotify to zmien nazwe swojego telefonu na spotify. Pewnie kolega ma tak wlasnie zrobione.

Nie do końca rozumiesz istotę problemu i różnicę pomiędzy graniem via BT (z każdego aplikacji w telefonie) a korzystaniem z Aplikacji Mobilnych (tu dla przykładu Spotify). Z kolegami walczymy o to aby było tak jak u mnie....

Mondek16
02-02-2017, 13:13
No tak ale to z telefonu ze spotyfi w offline. Jak koniecznie chcesz aby wyswietlal Ci sie napis spotify to zmien nazwe swojego telefonu na spotify. Pewnie kolega ma tak wlasnie zrobione. Zuwaz jak dziala spotyfi, u mnie czy u niego. Najpierw aplikacja musi byc uruchomiona na telefonie, aby grala. Jesli nie jest, to jej nie uruchomisz poprzez ekran w samochodzie. Poniewaz laczy sie po BT z telefonem a nie ze spotify.

Zmartwię Cię kolego panerai_47. Tak jak prawie wszyscy przed toba jesteś w wielkim błędzie.
Żeby spotify działało poprawnie musisz mieć na ekranie telefonu i radia takie obrazy jak foni w poście tutaj:
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=256329&page=6
inaczej poprostu odtwarzasz muzykę przez BT bez sterowania z samochodu.
Ne wierzysz ? spróbuj zmienić stację radiowa w Spotify korzystając z menu w samochodzie. - nie da się. A u foni się da bo u niego jest poprawnie.

EDIT:

No właśnie... foni ci napisał :)

panerai_47
02-02-2017, 13:57
Ok, rozumiem. U mnie problemem jest to, ze funkcja podlacz aplikacje mobilne nie dziala, telefon podlaczony po BT. Tzn jak naciskam przycisk to dostaje komunikat, ze musze podlaczyc urzadzenie po kablu usb. A jak podlacze to ikona podlacz apikacje mobilne jest nie aktywna.

Mondek16
02-02-2017, 14:04
Ok, rozumiem. U mnie problemem jest to, ze funkcja podlacz aplikacje mobilne nie dziala, telefon podlaczony po BT. Tzn jak naciskam przycisk to dostaje komunikat, ze musze podlaczyc urzadzenie po kablu usb. A jak podlacze to ikona podlacz apikacje mobilne jest nie aktywna.

A na pewno masz sync 3 ?

panerai_47
02-02-2017, 14:11
A na pewno masz sync 3 ?

Zartujesz czy powaznie pytasz?

A teraz kombinujcie :-)

foni
02-02-2017, 14:31
no to jest nas dwóch :)

Mondek16
02-02-2017, 14:33
Zartujesz czy powaznie pytasz?

A teraz kombinujcie :-)

Pytałem poważnie.

O..! udało ci się ?

Powiedz jak tego dokonałeś.

panerai_47
02-02-2017, 15:21
Przeczytalem instrukcje obslugi sync 3 :568::razz:
Kolega foni wprowadzil was w blad, oczywiscie ze jest to podlaczenie po usb. Warunek, musicie w telefonie wylaczyc funkcje android auto lub siri. Bt jest wlaczone, aby miec podlaczenie telefonu do zestawu w samochodzie. Nie sprawdzilem tylko jak to wyglada jesli bt jest wylaczone. A po BT jest granie ze spotify tak jak wkleilem zdjecie wczesniej. Takze sync3 nie jest takie cudowne, ma ograniczenia. Albo grasz ze spotify z pelnym sterowaniem albo masz nawigacje. Kolega foni ma navi, wiec nie uzywa aplikacji android auto w telefonie

stefanb
02-02-2017, 15:34
Czyli robiąc te zdjęcia miałeś podłączony telefon kablem USB, a nie tylko BT? Dobrze rozumiem?

panerai_47
02-02-2017, 15:40
Myślę że to Ty nas wprowadziłeś w błąd , kolega foni napisał wyraźnie że ma podłączenie przez BT tylko a nie po kablu.

Jest to niemozliwe, gdyz jesli masz podlaczony telefon po BT to aplikacje mobilne sa niedostepne.

Bump: Jeszcze raz
Podlaczenie tylko po bt

jvc
02-02-2017, 15:43
OK, czyli wystarczy wyłączyć android auto, zaraz sprawdzę. :)

panerai_47
02-02-2017, 15:45
Czyli robiąc te zdjęcia miałeś podłączony telefon kablem USB, a nie tylko BT? Dobrze rozumiem?

Te 3 zdjciea co zamiescilem wczesniej, telefon byl podlaczony po bt i kablem usb. Konieczne jest wylaczenie funkcji siri lub android auto w telefonie

jvc
02-02-2017, 16:02
Jak połączę kablem to czy z android auto czy bez spotify działa pełną wersją na ekranie.
U kolegi foni to wszystko działa bez kabla czyli bez podłączenie usb

panerai_47
02-02-2017, 16:31
z iPhone jest tak nie inaczej i jest to napisane w instrukcji. Przy wlaczonym siri, nie mam dostepu do aplikacji mobilnych po kablu usb. Po bt nie mam wogole dostepu do aplikacji mobilnych, jak probuje, to kaze mi podlaczyc kabel usb. a spotify gra po bt tak jak pokazalem wczesniej.

Edit
Musi byc podlaczenie po bt i kablu usb.
Spotify nie musi byc uruchomione na telefonie, mozna uruchomic z ekranu samochodu. Wtedy nawet sie nie pokazuje na telefonie, ze aplikacja jest uruchomiona.
Dla uscislenia, wszystko co napisalem, dotyczy podloczonego iphone.

Mondek16
02-02-2017, 17:37
z iPhone jest tak nie inaczej i jest to napisane w instrukcji. Przy wlaczonym siri, nie mam dostepu do aplikacji mobilnych po kablu usb. Po bt nie mam wogole dostepu do aplikacji mobilnych, jak probuje, to kaze mi podlaczyc kabel usb. a spotify gra po bt tak jak pokazalem wczesniej.

Edit
Musi byc podlaczenie po bt i kablu usb.
Spotify nie musi byc uruchomione na telefonie, mozna uruchomic z ekranu samochodu. Wtedy nawet sie nie pokazuje na telefonie, ze aplikacja jest uruchomiona.
Dla uscislenia, wszystko co napisalem, dotyczy podloczonego iphone.

Trzeba było obrazu napisać że masz iPhone.

jvc a u ciebie działa bo nie zrozumiałem.
U mnie na trzech różnych fonach z andkiem nie działa. Jest jak było. :(

panerai_47
02-02-2017, 17:55
Ale mimo wszystko uwazam ze nie mozna polaczyc zadnego telefonu tylko po bt i miec dostep do aplikacji mobilnych.
Kolega foni, niech pokaze na zdjeciu gdzie widac telefon bez kabla, ekran ze spotify i gniazdo usb. Wtedy uwierze, ze mozna tak podlaczyc:razz:

jvc
02-02-2017, 18:02
Nie u mnie nie działa bez kabla.

Żeby rozjaśnić dla potomnych

Połączenie spotify bez kabla poprzez BT wybierając w sync3 źródło telefon ( huawei P9 lite)
80669

Połączenie spotify bez kabla poprzez BT wybierając w sync3 żródło Spotify
80670

panerai_47
02-02-2017, 18:39
Przepraszam kolege foni, faktycznie dziala bez kabla :one:
Nie wgrywalem android auto na telefon

jvc
02-02-2017, 19:20
Wychodzi na to że zależy to od modelu telefonu. Odinstalowałem android auto i nadal bez zmian.

panerai_47
02-02-2017, 19:25
Huawei p8 tez działa bez kabla

Mondek16
02-02-2017, 19:28
Przepraszam kolege foni, faktycznie dziala bez kabla :one:
Nie wgrywalem android auto na telefon

Powiedz kolego dokładnie jaki masz fon i jak to ustawiłeś.
Cy masz włączone w aucie android auto, czy zaraz po sparowaniu miałeś aplikacje mobilne widoczne? Czy w opcjach bluetooth na fonie masz coś ustawione ? co najpierw włączałeś ? czy odrazu pojawił ci sie ten ekran czy tez nie ?

Kurcze właśnie o to mi chodzi a mam jak kolega jvc :(

Bump: Huawei p8 tez działa bez kabla

to teraz jestem w ciężkim szoku.

Nic. Jeśli kolega @panerai_47 snalazł by zz 15 min czasu to chętnie bym podjechał z dobrym piwem i sprawdził na swoim aucie. Też jestem ze Szczecina.

bartulko
02-02-2017, 19:43
Potwierdzam, że Huawei p8 Lite tez działa bez kabla

jvc
02-02-2017, 19:44
No to jak na starym P8 chodzi to wymiękam....

panerai_47
02-02-2017, 19:48
Powiedz kolego dokładnie jaki masz fon i jak to ustawiłeś.
Cy masz włączone w aucie android auto, czy zaraz po sparowaniu miałeś aplikacje mobilne widoczne? Czy w opcjach bluetooth na fonie masz coś ustawione ? co najpierw włączałeś ? czy odrazu pojawił ci sie ten ekran czy tez nie ?

Kurcze właśnie o to mi chodzi a mam jak kolega jvc :(

Bump:

to teraz jestem w ciężkim szoku.

Nic. Jeśli kolega @panerai_47 snalazł by zz 15 min czasu to chętnie bym podjechał z dobrym piwem i sprawdził na swoim aucie. Też jestem ze Szczecina.

Zapraszam, podam telefon na priw. Jutro ok 19 tej jestem wolny.
Samsung galaxy grand 2 drugi to huawei P8

Mondek16
02-02-2017, 19:49
jutro sprawdzę na nowym Samsungu Gslaxy A3 i dam znac.
bartulko a ty masz zainstalowane Android Auto czy też na pustym fonie sprawdzałeś ?

Bump: Zapraszam, podam telefon na priw. Jutro ok 19 tej jestem wolny.
Samsung galaxy grand 2 drugi to huawei P8

Dzięki. Wysalałem ci wiadomość prywatną.

panerai_47
02-02-2017, 20:05
jutro sprawdzę na nowym Samsungu Gslaxy A3 i dam znac.
bartulko a ty masz zainstalowane Android Auto czy też na pustym fonie sprawdzałeś ?

Bump:

Dzięki. Wysalałem ci wiadomość prywatną.

Spoko, wyslalem nr tel.
Na zadnym z tych telefonow nic nie instalowalem.
W sumie to nawet nie wiem jaka to aplikacja jest potrzebna.

Bump: Ale nie mam nawigacji. Nawet po kablu

stefanb
02-02-2017, 20:16
Ja się poddałem. Mam dokładnie tak samo jak kolega jvc - czyli Spotify działa sensownie wyłącznie po kablu z Android Auto.
Jak coś ustalicie jutro, to dajcie znać :)

foni
02-02-2017, 20:44
Przepraszam kolege foni, faktycznie dziala bez kabla

Ciesz się kurdę, że nie włączałem kompa do tej chwili.
Już byś słyszał pukanie do drzwi... ;-)

jvc
02-02-2017, 20:59
Może wersja spotify?
foni ma premium a panerai 47?

panerai_47
02-02-2017, 21:11
Może wersja spotify?
foni ma premium a panerai 47?

Na samsungu bylo premium, na huawei darmowa.
Jakich uzywacie kabli usb? Oryginalnych od telefonu czy innych, np od przejsciowek do roznych typow telefonow, te sa tylko do ladowania

Bump: Ciesz się kurdę, że nie włączałem kompa do tej chwili.
Już byś słyszał pukanie do drzwi... ;-)
No fakt z Poznania blisko :one:

jvc
03-02-2017, 07:51
Jakich uzywacie kabli usb?
A jakie to ma znaczenie jak po kablu jest OK.
Ja przełożyłem oryginalny bo mi rozłączało czasem google maps.

Mondek16
03-02-2017, 11:58
Sprawdziłem dzisiaj kolejny telefon. Tym razem nowy Samsung Galaxy A3 i lipa:(
Tak więc przetestowałem już na 4 telefonach:
One Plus 3, Galaxy Note II, S III neo i SG A3 - na wszystkich to samo.
jvc robiłeś może przywrócenie ustawień fabrycznych w radiu ? Dziś jadę do kolegi ze szczecina co mu to działa. Zobaczymy. Mam nadzieje że to coś rozjaśni. Dam znać kolegom.

jvc
03-02-2017, 12:24
Nie nie robiłem przywróceń fabrycznych, jedynie android auto odinstalowałem w telefonie.

Mondek16
03-02-2017, 12:48
Nie nie robiłem przywróceń fabrycznych, jedynie android auto odinstalowałem w telefonie.

Jak mi dzisiaj nie zadziała to zrobię reset do ustawień fabrycznych. Wymiękłem na całej linii. Cała nadzieje że dziś coś się wyjaśni.

edit:
tu znalazłem jeszcze listę fonów:
https://www.ford.com.au/owners/technology/sync-support/sync1/phone-compatibility-applink/

panerai_47
03-02-2017, 19:48
:569::one:

jvc
03-02-2017, 20:02
No i...?

bartulko
03-02-2017, 20:33
Mój tez nie ma wszystkich , mam Huawei P9 lite. Nie ma np. Display media info (Display track title and artist information on the vehicle system) może to o to chodzi?

Ja mam p8 Lite i w opisie jest na +

Mondek16
03-02-2017, 20:53
Uf....
Właśnie dopiero co wszedłem i już pisze.
Na początku to Naprawdę wielkie dzięki dla kolegi panerai_47 za poświęcenie czasu i pomoc.

A teraz do tematu dla wszystkich:
Wyniki działania widać na zdjęciach:
80749 80748 80747

Najpierw spróbujcie odłączyć USB (peny czy co tam macie podłączone) jesli to nie zadziała to zróbcie tak jak ja:

Menu ogólne -> reset systemu (przywrócenie do ustawień fabrycznych)
Następnie sparowanie telefonu.
Teraz chwila trzeba poczekać aż pobierze książkę itd.
Wchodzimy w aplikacje mobilne i jeśli są widoczne to wybieramy i jest pytanie o akceptacje. Oczywiście trzeba zaakceptować.

W telefonie One Plus 3 (który nie jest na listach niby kompatybilnych fonów) mam zainstalowane android auto ale nie było uruchomione. Tylko odpalony bluetooth.

Po uruchomieniu spotify w telefonie normalnie mogę robić wszystko czyli u mnie nie ma tego ekranu co u foni ze spotify i ford.

Wszystko działa jak na zdjęciach łącznie z GLympse (jest menu jak na zdjęciach)

Po włączeniu android auto w samochodzie nic się nie zmieniło czyli jest tak że jak mam podłączenie tylko bluetooth to mam Spotify i Glympse a jak podłącze po kablu to działa mi android auto. Odłączenie kabla powoduje że ponownie powracają aplikacje mobilne. Czasami trzeba poczekać kilka min na Spotify (jakaś mało rozgarnięta apka :) ).

Tak więc polecam zrobić reset do ustawień fabrycznych.

Koledzy liczę że wam się uda. Dajcie znać, będę czekał na info. Jak coś mogę pomóc to pytajcie.

POWODZENIA !!!

panerai_47
03-02-2017, 21:00
Nie ma sprawy milo bylo poznac :razz:
Z tym penem to istotna sprawa, jak uruchamiacie polaczenie telefonu z samochodem to koniecznie musi byc wyjety z gniazda usb. Inaczej jest problem z polaczeniem ze spotify. Tak nam wyszlo, byc moze tez jest istotne ile mb muzyki jest na nim wgrane.

jvc
03-02-2017, 21:20
No dobra... idę do samochodu

panerai_47
03-02-2017, 21:21
I zanim sie pojawi spotify, mija kilka minut

stefanb
03-02-2017, 21:29
Mi się już nie chce schodzić do garażu, ale jutro sprawdzę. Mam pendrive'e podłączonego do USB, może faktycznie to jest przyczyna, ale nawet jeśli, to jest to trochę kulawe... Odłączać pendrive'a, po to żeby posłuchać Spotify przez Bluetooth. Dobrze, że jeszcze nie trzeba trzymać się lewą ręką za prawe ucho gryząc jednocześnie palec u nogi...

panerai_47
03-02-2017, 21:37
Nie, nie. Po polaczeniu ze spotify, mozna wpiac pendrive

jvc
03-02-2017, 22:29
Po przywróceniu ustawień fabrycznych i wypięciu pena działa :D
Brawo Wy :one:

Ale żeby nie było tak różowo to jak wepnę pena to później mimo jego wypięcia nie działa aż do resetu ,chyba że trzeba dłużej czekać.

Natomiast dla mnie lipa bo rejestrator traktuje tak samo jak pena i nie mam zamiaru go wypinać i wpinać

panerai_47
03-02-2017, 22:32
No niestety, sync3 nie lubi pena.

Mondek16
03-02-2017, 22:43
Po przywróceniu ustawień fabrycznych i wypięciu pena działa :D
Brawo Wy :one:

Ale żeby nie było tak różowo to jak wepnę pena to później mimo jego wypięcia nie działa aż do resetu ,chyba że trzeba dłużej czekać.

Natomiast dla mnie lipa bo rejestrator traktuje tak samo jak pena i nie mam zamiaru go wypinać i wpinać

Jak zadziała to wapnij pena i poczekaj. Indeksacja trwa długo. U mnie działa wszystko z penem a mam ponad 29tys utworów.
Brawo 👏

jvc
03-02-2017, 23:02
Bez pena się obejdę ,ale bez rejestratora już nie.
Nie chciałem już dłużej męczyć akumulator choć miałem przez chwilę tak że bez rozpinania rejestratora działało mimo włączania i wyłączania radia, wpiąłem pena z muzyką i się skichało.
Jutro się pobawię dłużej.

stefanb
04-02-2017, 09:31
Ja spróbowałem dziś z wyjęciem pendrive'a i nic. Chyba jednak reset systemu jest potrzebny, a nie chcę mi się przywracać ustawień fabrycznych. Cóż - to trochę Fordowi nie wyszło.
Chociaż - obyśmy mieli tylko takie problemy z tymi autami :)

jvc
04-02-2017, 09:37
U mnie reset był konieczny. Ja nie miałem za wiele ustawień swoich a stacje radiowe zapamiętał

Mondek16
04-02-2017, 10:51
U mnie reset był konieczny. Ja nie miałem za wiele ustawień swoich a stacje radiowe zapamiętał

O co chodzi z tym rejestratorów? Jak sądzę on tylko do zasilania jest włączony?
Zainstaluj sobie Glympse bo Spotify często dłużej się pojawia. Będziesz wiedział czy aplikacje mobilne działają. Jak pojawi ci się Glympse to po czasie i Spotify wejdzie.

Daj znać jak jest.

jvc
04-02-2017, 13:15
No rejestrator jest w zasilaniu z przejściówką na usb , nie powinno to mieć znaczenia ,ale jednak miało.
Miało bo dziś rejestrator wpięty jak zawsze i spotify działa, więc póki co ogłaszam sukces :)
Oczywiście pen wyjęty.
Spróbuję z tym Glympse.
Mondek16 a Tobie z penem działa?

I taki ładny ekran mam w telefonie ;)

80761

Mondek16
04-02-2017, 13:29
U mnie działa z wpietym penem. Trzeba zaczekać aż radio zaindrksuje pena. Dlatego jak masz dwie apki Spotify i Glympse to widzisz czy chociaż któraś się pojawia. Mówię, na Spotify trzeba czasami zaczekać.
Edit
Sprawdziłem jeszcze przed chwilą. Wszystko działa. Telefon mogę normalnie obsługiwać bo Spotify jest na pasku. Jak wchoxze na telefonie w Spotify to pojawia mi się na fonie taki sam ekran jak u wszystkich czyli Spotify i Ford.
Ok. Brawo @jvc (http://forum.fordclubpolska.org/member.php?u=28488) jesteś czwarty w Polsce. No mnie się udało stanąć na pudle

jvc
04-02-2017, 13:35
Ten Glypmse do czego się przydaje?

OK, poczytałem ,tylko ,który ten glympse bo są trzy
Glympse - Share gps location
Glympse - for auto
Glympse express

Ok. Brawo @jvc jesteś czwarty w Polsce. No mnie się udało stanąć na pudle
A kto jest trzeci? :D

Mondek16
04-02-2017, 14:14
No ja jestem trzeci.
Zainstaluj Glympse - Share gps lokator. Program jest spoko. Umawiasz się z kimś w jakimś miejscu. Za pomocą Glympse wysyłasz mu SMS w którym jest adres strony. Ktoś odbiera SMS wchodzi na stronę i tam ba mapie widzi gdzie jesteś, z jaką prędkością jedziesz. Poprstu wysyłasz mu swoją pozycję. Określasz też czas przez jaki będzie mógł oglądać pozycje od kilku min do 4 godzin.

wincek
04-02-2017, 20:16
Ja to normalnie współczuję ,wywala człowiek tyle kasy na auto a nie można uruchomić takich najprostszych aplikacji.
Ja dzisiaj z ciekawości podłączyłem tel.z androidem do China radio za 900 zł z wince przez MIRRORLINK uruchomienie zajęło mi 5min wszystko chodzi pięknie.80788

jvc
05-02-2017, 18:29
Ja dzisiaj z ciekawości podłączyłem tel.z androidem do China radio za 900 zł z wince przez MIRRORLINK uruchomienie zajęło mi 5min wszystko chodzi pięknie
Cieszymy się z Twojego szczęścia :)

Wracając do tematu, dziś mała trasa na której mogłem posprawdzać jak to wszystko chodzi.
No więc wszystko gra, po wpięciu pena faktycznie trzeba trochę poczekać na spotify , u mnie około 10 minut. Zauważyłem również że trzeba poczekać lub wyłączyć i włączyć radio żeby móc wybierać w menu spotify.
Czyli niby wszystko się wyświetla ale po naciśnięciu w menu wykonawcy lub playlista nic się nie działo.

foni
05-02-2017, 19:57
kupcie sobie szybkie pendrivy - poważnie, to rozwiązuje problem z opóźnionym włączaniem się Spotify

aby korzystać z menu Spotify poprzez Sync 3 trzeba faktycznie poczekać - może być że nawet i z 5 minut, ale ostatecznie wszystko działa

Mondek16
05-02-2017, 20:15
Potwierdzam to co mówi foni.
Najważniejsze że wszystko działa :)

Proponuje ... podawajcie jak znajdziecie ciekawe apki pod applink.

mayor
05-02-2017, 20:45
A co wy na tych pendrive'ach trzymacie, że musicie je mieć cały czas wpięte? Imho cały sens używania Spotify to właśnie wyeliminowanie innych źródeł muzyki ;) przynajmniej w moim wypadku, jak znam życie i moje dziecko, to będzie tylko Spotify, nawet radio mi nie będzie potrzebne :P

foni
05-02-2017, 21:01
Na pendrivie mam 64GB muzyki we FLACach plus oczywiście audiobooki.

Nie chce mi się jego wypinać i wpinać za każdym razem jak gdzieś jadę...a dopiero po ruszeniu wybieram muzykę, na którą mam ochotę :)

Mondek16
09-02-2017, 20:19
Dla zainteresowanych jest już nową wersją android auto 2.1.7 z lutego tego roku. Jest po polsku.

jvc
09-02-2017, 21:15
Dobra wiadomość ciekawe czy jest coś nowego.

Tak przy okazji co daje połączony android auto przez BT ?

Mondek16
10-02-2017, 09:37
Dobra wiadomość ciekawe czy jest coś nowego.

Tak przy okazji co daje połączony android auto przez BT ?

Nie zauważyłem zmian po za językiem a bluetooth? Nie wiem. Ja włączam bo od razu włącza mi się yanosik, a po wypiciu wchodzą aplikacje mobilne.
Trzeba by było sprawdzić jak działa aa przy wylaczonym bluetooth.

jvc
10-02-2017, 09:42
Można ustawić żeby android auto włączało się po uruchomieniu bluetooth w samochodzie, tylko zastawiam się po co , jak w zasadzie program działa tylko po podłączeniu do usb.

Mondek16
10-02-2017, 11:13
Można ustawić żeby android auto włączało się po uruchomieniu bluetooth w samochodzie, tylko zastawiam się po co , jak w zasadzie program działa tylko po podłączeniu do usb.

Tego nie mam włączone. Mam włączone opcje: włączaj bluetooth po uruchomieniu android auto. I to miałem na myśli.

foni
12-02-2017, 15:14
pytanie ciut z boku tematu ale może mi ktoś podpowie.....
Otóż po zmianie telefonu, nie działa mi wyszukiwanie adresów via Android Auto w Google Maps. Mam jedynie komunikat: "brak połączenia z internetem". Oczywiście zasięg jest, jak również włączony mam transfer danych. Podobnie zresztą stało mi się ze smartwatchem, który konwertował mowę na tekst, a obecnie działa prawidłowo gdy jestem pod wi-fi, a przy połączeniu z netem jedynie przez GSM dostaję komunikat o braku połączenie z Google Clouds.
Ma ktoś pomysł co należy (i gdzie) ustawić aby zaczęło wszystko działać jak należy? Obecnie Samsung, poprzednio LG.

Grabarzek
12-02-2017, 16:32
Też to miałem, nie działało wyszukiwanie, natężenie ruchu na mapie itp.
Ogólnie wszystko co potrzebowało trochę neta do działania bezpośredniego.
Zainstalowałem inną wersję Android Auto i działa już poprawnie.

jvc
24-02-2017, 09:59
Wysypał mi się android auto dziś. Okazało się że wyszła nowa wersja i pewnie program sprawdzał aktualizację a przy jej próbie nie da się zainstalować aktualizacji i android auto nie działa.
Odinstalowałem starą i zainstalowałem nową z 15.02.2017r i działa, różnic nie widzę.

Mondek16
24-02-2017, 19:44
Dokładnie taki sam zong dziś zaliczyłem. Wyjeżdżam w trasę, włączam android auto a tu kurna komunikat że program nie jest dostępny w twoim kraju.
No po czasie znalazłem aktualizacje i chodzi.
Różnica jest taka że jak zgubi GPS to się apka wyłącza. Tyle zauważyłem.

jvc
24-02-2017, 20:49
U mnie ostatnio często przy korzystania z Google maps wychodzi z mapy do menu głównego i muszę z powrotem wchodzić strzałką w nawigację. Tyle że nawiguje cały czas bo komunikaty w głośnikach słychać.

Mondek16
26-02-2017, 12:39
Mam tak samo. Czasami samo wraca a czasami muszę odpiac i podłączyć tel ponownie. Wydawało mi się że to się dzieje w momencie jak tel traci sieć ale muszę to dokładnie sprawdzić.

jvc
26-02-2017, 12:45
Ja mam podejrzenia że janosik coś miesza ,ale musiałbym przetestować bez niego.

Mondek16
27-02-2017, 09:39
Wczoraj wracałem z Wrocka z Yanosikiem i android auto. Nic mi się nie wysypało przez całą drogę. Co do aktualizacji Android Auto to zauważyłem jeszcze jedną rzecz. A mianowicie przy klawiszu nawigacji pojawiła się strzałeczka w dół tak jak przy klawiszu muzyka. Jak się ją naciśnie to mamy do wyboru mapy (tak jak przy muzyce jest wybór np. Spotify, Tuneln, JedAudio,...). Ponieważ ja mam tylko mapę google to na liście widzę tylko tą mapę. Sądzę, że ta wersja obsługuje tez inne mapy zgodne z Android Auto. Tylko trzeba je zainstalować i będzie można korzystać z innych map.
To byłoby rewelacyjnie bo np można by było zainstalować np Sygic i śmigać bez netu po europie.
A może Yanosik będzie dostępny wtedy byłoby też super.
Jak ktoś ma inne mapy na fonie to niech sprawdzi tą opcję i coś napisze.

bpawl
28-02-2017, 12:59
(...)Jak ktoś ma inne mapy na fonie to niech sprawdzi tą opcję i coś napisze.

Udało mi się w końcu uruchomić AA na Galaxy J3, oprócz oczywistych Map Google mam w telefonie też Sygic i Waze.
Strzałka w dół owszem jest, ale po rozwinięciu pokazuje się tylko Google.

Mondek16
28-02-2017, 13:07
Czytałem na stronie Sygic, że są chętni do napisania mapy na AA ale google nie dało im na razie narzędzi niezbędnych do napisania programu pod AA.

ferolo22
02-03-2017, 20:00
Panowie mam problem mam p9 lite i po ściągnięciu android auto wywala mi że nie obsługiwane jest to w moim kraju już aktualizowałem oprogramowanie w fonie i dalej nic ktoś spotkał się z takim czymś i to rozwiązał

Mondek16
02-03-2017, 21:44
Ściągnij najnowszą wersję z 15.02.2017

bpawl
03-03-2017, 06:16
Miałem też taki komunikat o niedostępności najnowszej wersji
AA w Polsce. Pomógł reset fona do ustawień fabrycznych (galaxy J3)

ferolo22
03-03-2017, 16:43
Pobralem wersje.polecił ja kolega i smiga podziękował

meerec
03-03-2017, 17:35
Wczoraj wracałem z Wrocka z Yanosikiem i android auto.
Pytanko, jak to technicznie rozegrałeś?
Mapa na wyświetlaczu auta a Yanosik na wyświetlaczu tel?

jvc
03-03-2017, 17:45
Yanosik to w głośnikach raczej tylko

Mondek16
03-03-2017, 21:03
Włączam Janosika i chodzi w tle podłączam Android auto na wyświetlaczu mam mapę słucham muzyki z pendriva lub Spotify a komunikaty Janosika i mapy ściszają mi muzykę Jedyny problem to potwierdzenie komunikatów Janosika ale zazwyczaj jeżdżę z kimś kto robi to za mnie

meerec
03-03-2017, 21:25
Thx Mondek, czyli rozumiem, że ekran fona jest aktywny i można właśnie potwierdzić komunikaty/ wbić coś w yanosika?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

jvc
03-03-2017, 22:17
To już zależy od modelu telefonu i jaki ma kaprys, generalnie moim zdaniem korzystanie po kablu z Google maps wyklucza inne programy, może oprócz Spotify bo nie sprawdzałem. Jechałem ostatnio 500 km z Google maps i wywaliło mi z 30 razy, z tym że głos navi działał, jedynie do map trzeba było ręcznie wracać. Raz tylko wywaliło całkiem.

meerec
04-03-2017, 11:36
To trochę taka kiszka... A z IOS ma ktoś doświadczenie? Bardziej stabilnie i powtarzalnie to wszystko działa?

bpawl
04-03-2017, 14:44
Wątek niby o AA ale iphone 5s działa u mnie tylko "jednozadaniowo": jak włączę yanosika to nie mam po włączeniu Apple Maps nawet głosu z yanosika :(
Na galaxy J3 nie sprawdzałem a mam ten fon właściwie tylko dla Google Maps.
Żeby mieć to i to to stosuję taką kombinację: Google Maps z J3 podpiętego przez USB, yanosik z iphone'a w uchwycie przy desce rozdzielczej.
Czyli czyste wariactwo - dwa fony naraz by mieć te dwie aplikacje jednocześnie...
Jeszcze jedno: iOS działa (na razie) całkiem stabilnie, nie zdarzyło się by mapy się zawiesiły czy coś takiego. No, ale ich jakość :(

meerec
04-03-2017, 15:24
Wątek niby o AA
Ale związany z Sync 3 więc nie chciałem zakładać nowego :)

Czyli czyste wariactwo - dwa fony naraz by mieć te dwie aplikacje jednocześnie...
Dokładnie - nadal czekam na auto ale w międzyczasie kombinuję, co by tu wybrać i jakby tu uniknąć takich manewrów z dwoma fonami... stabilność iphone'a bije andka na łeb na szyję, za to jego multizadaniowość w porównaniu z andkiem nie istnieje wcale...

Ciekawi mnie wypowiedź Mondka16 - jak to jest z tym janosikiem - w jaki sposób potwierdza te komunikaty z yanosika...

mayor
05-03-2017, 13:05
W piątek odebrałem auto, zrobiłem już 1000km i trochę potestowałem Android Autu, można pogodzić Google Maps z Yanosikiem, a tym, że najpierw włączasz Yanosika, ustawiasz trase i dopiero wtedy podpinasz pod USB w samochodzie. Komunikaty głosowe są i z Google Maps i z Yanosika. U mnie na OP3 jak odblokuje telefon to jest niby tylko napis Android Auto, ale można otworzyć listę otwartych aplikacji i przejść z niej do Yanosika i masz na telefonie Yanosika. Na Android Auto poza Spotify działa jeszcze np. Smart Audiobook player, i działa to bardzo dobrze wyciszając dźwięk na czas komunikatów z nawigacji/yanosika.

meerec
05-03-2017, 14:30
Ooo, ciekawe info. Thx.
Punkt dla Androida.

Mondek16
05-03-2017, 17:49
mayor też mam OP3 i dokładnie tak samo korzystam.

stefanb
06-03-2017, 16:46
W sobotę zaktualizowałem sobie telefon do wersji Androida 7.0 (sam tak chciał) i Android Auto oczywiście przestało działać - tzn. wymaga aktualizacji, która jest niedostępna w naszym kraju. Jakby ktoś miał jakiś sprawdzony link, z którego można pobrać najnowszą wersję, to będę wdzięczny.

jvc
06-03-2017, 17:48
Tutaj
http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

stefanb
06-03-2017, 18:01
Zainstalowałem, dzięki, jutro sprawdzę, czy działa w wozie...

emte3
06-03-2017, 19:18
Nie wiem czy coś robię źle, ale w Android Auto/GoogleMaps nie mogę ręcznie wprowadzić adresu, jedynie głosowo, a to powoduje "wybieranie" niewłaściwych miejsc docelowych.
Muszę rozłączyć AA, wpisać w Maps właściwy adres i dopiero połączyć USB.
Dodatkowo przy AA nie mam dostępu do poczty :(

jvc
06-03-2017, 19:41
Po prawej stronie u góry tam gdzie masz napis Google naciskasz i możesz wpisać co chcesz

emte3
06-03-2017, 19:53
Dzięki, sprawdzę jutro na postoju, podczas jazdy ciągle przechodziło mi w tryb komend głosowych.

_Darecki_
09-04-2017, 15:43
Hej. Zainstalowałem android auto, przy próbie uruchomienia aplikacji okazało się w moim kraju usługa jest niedostępna wie ściągnąłem najnowsza dostępna wersje i od tego momentu mój telefon nie wie jak ją otworzyć, zainstalować​.
Ma ktoś pomysł co z tym faktem temu zrobić?
Android 6.0.1
Telefon cat s60

jvc
09-04-2017, 18:14
Parę stron temu podałem skąd można ściągnąć dobre wersje. Zauważ że są do ściągnięcia chyba trzy rodzaje, może na urządzenie skopiowałem nie tą co ma być?

Mondek16
09-04-2017, 19:17
trzeba wybrać wersję w zależności od procesora. Jak nie wiesz jaki masz zainstaluj sobie najpierw DroidInfo i sprawdź a później wybierz odpowiednią wersję.

Właśnie sprawdziłem ze jest nowa wersja z 29.03.2017
zainstalowałem ale co zmienia nie mam pojęcia.

_Darecki_
10-04-2017, 05:03
Dzieki za odp.
Przestudiowałem temat dość, myślę, wnikliwie.

Zgodnie z instrukcją z początku tematu. Droidinfo, wersja app, raz się zainstalowała ale było info że nie tan kraj. Teraz ściąga ale nie instaluje. Mowa o wyżej wymienionej wersji z 29.03.2017
Na nawet nie jestem wstanie zainstalowac pierwszej ściągniętej wersji.
Za mądre te wszystkie ustrojstwa.

Mondek16
10-04-2017, 09:09
Dzieki za odp.
Przestudiowałem temat dość, myślę, wnikliwie.

Zgodnie z instrukcją z początku tematu. Droidinfo, wersja app, raz się zainstalowała ale było info że nie tan kraj. Teraz ściąga ale nie instaluje. Mowa o wyżej wymienionej wersji z 29.03.2017
Na nawet nie jestem wstanie zainstalowac pierwszej ściągniętej wersji.
Za mądre te wszystkie ustrojstwa.

Spokojnie. Zainstaluj Droid Info i sprawdź jaki masz procek. arm, arm64 ...itd.
dalej : w ustawieniach telefony włącz instalacje z nieznanych źródeł
dalej: wejdź z telefonu na stronę :
http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-2-2-7108-release/
i pobierz wersję dla twojego procka. pobierz,uruchom i zainstaluj. i musi działać.
No.... chyba że instalujesz na fonie co nie ma androida 5.0 lub wyższego to się nie da.

Piotroo85
19-04-2017, 14:53
Witam,

Mam problem z działaniem Android Auto a mianowicie - nie działa :)
Sync 3 ma aktualny soft, telefon wgrany aktualny Android Auto (na telefonie działa normalnie), próbowałem już trzech różnych kabli i dwóch telefonów - Samsunga S6 i Huawei P8 i za każdym razem na wyswietlaczu jest komunikat o nie możności połączenia sie z telefonem, a na telefonie, że telefon jest nie kompatybilny... Ma może ktoś jakiś pomysł co może być problemem??

jvc
19-04-2017, 15:01
Reset Sync3 robiłeś? Jeśli nie to przywróć do ustawień fabrycznych

Piotroo85
19-04-2017, 16:29
Reset Sync3 robiłeś? Jeśli nie to przywróć do ustawień fabrycznych

Dzieki za odp. zobacze czy coś to da..

_fenix_
19-04-2017, 21:29
Android Auto mam zainstalowane. Na telefonie działa bez problemu. Tylko nie łączy się z Sync 3 w samochodzie.
Pozdrawiam

Jak to zrobiłeś , mi krzyczy że w moim kraju nie będzie działać !!
Mi na telefonie HTC 10 wywala że nie moze działać w tym kraju"

jvc
19-04-2017, 21:35
Przeczytaj kilka stron wstecz a najlepiej cały temat

emte3
27-04-2017, 12:19
Dla narzekających na Android Auto ;)
https://www.youtube.com/watch?v=jeESbGPl_Dw

meerec
27-04-2017, 17:08
Dla narzekających na Android Auto ;)

No coś w tym jest, Siri słabo sobie radzi. A biorąc pod uwagę fakt, że po polsku wcale + mapy od googla to Android Auto wypada zdecydowanie lepiej.
Czas porzucić ajfona :)

vme
27-04-2017, 19:36
A zdarza Wam się czasem, że przy słuchaniu muzy albo audiobooka samoczynnie uaktywnia się pani z Google i po chwili mówi 'nie rozumiem co mówisz'. Tak jakby cały czas słuchała, a nie tylko po tapnieciu na mikrofon na ekranie...

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

emte3
27-04-2017, 20:15
A zdarza Wam się czasem, że przy słuchaniu muzy albo audiobooka samoczynnie uaktywnia się pani z Google i po chwili mówi 'nie rozumiem co mówisz'. Tak jakby cały czas słuchała, a nie tylko po tapnieciu na mikrofon na ekranie...
Zdarza,
hmm....myślałem, że to może coś z połączeniem telefonu przez USB...

miroos
27-04-2017, 21:41

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Bo gugiel cały czas "podsłuc***e" i czeka na komendę "ok google" - tylko czasami mu się coś popie... i rozpoznaje jakiś przypadkowy głos jako tą komendę :)
Polecam spróbować powiedzieć "ok google" - tak samo mam w zegarku na android wear - permanentna inwigilacja :)

vme
27-04-2017, 23:55
Bo gugiel cały czas "podsłuc***e" i czeka na komendę "ok google" - tylko czasami mu się coś popie... i rozpoznaje jakiś przypadkowy głos jako tą komendę :)
Polecam spróbować powiedzieć "ok google" - tak samo mam w zegarku na android wear - permanentna inwigilacja :)

Poszukałem w ustawieniach Android Auto no i wygląda na to, że da się to wyłączyć w sekcji "Wykrywanie OK Google"... co nie znaczy, że nadal nie nasłu***uje :027:

Touch'n'go
08-05-2017, 10:12
Takie czasy... Jeśli nie chcemy inwigilacji to polecam nokię 3310 :) choć i tak nie wyklucza to inwigilacji, tylko co najwyżej ogranicza :) ta pani z google rozwala mnie mówiąc "szołing rezalts" po wyszukiwaniu głosowym! To ta sama babka co po polsku mowi "dostępna jest szybsza trasa, zaoszczędzisz...". Bardzo przyjemny głos, ale angiesli akcent ma zabawny :)

Odkryłem też przypadkiem możliwość zostawienia yanosika w tle podczas polaczenia usb z AA, ale muszę przetestować wspomniane dogrzebanie się do ekranu yanosika na telefonie! Widać za szybko pogodziłem się z tym że AA blokuje ekran i używanie w tym czasie innych funcji telefonu:)

Mam służbowego iphona i dla testu sprawdziłem apple car play, apple maps to taka padaka, że choc wydawałoby się to nie mozliwe, to jednak niektóre wbudowane w radio nawigacje są lepsze od map apple w trybie car play. Też rozważałem AA z google maps a yanosika na służbowym w uchwycie na apple ale yanosik na iphonie wygląda fatalnie nieczytelnie i komunikaty są nie wyraźne, użyto innego syntezatora z damskim głosem.

Google maps jak na razie wciąż mnie zaskakują na plus. Jedynie wskazówki manewrów podczas nawigacji są jakby przesterowane i czasem zacharczą kiedy waldek (jakiś męski głos) mówi "w pRRRawo". I to tylko na tym R i nie zawsze, tak z 80% przypadków, niezależnie od głośności. Zaczęło mnie to wkurzać i wyłączyłem wskazówki głosowe, też fajnie że można wyciszyć same wskazówki!

meerec
08-05-2017, 18:26
Mam służbowego iphona i dla testu sprawdziłem apple car play, apple maps to taka padaka, że choc wydawałoby się to nie mozliwe, to jednak niektóre wbudowane w radio nawigacje są lepsze od map apple w trybie car play. Też rozważałem AA z google maps a yanosika na służbowym w uchwycie na apple ale yanosik na iphonie wygląda fatalnie nieczytelnie i komunikaty są nie wyraźne, użyto innego syntezatora z damskim głosem.

Bez przesady, ja póki co posiłkuję się mapami apple'a i jakoś dają radę ale co do yanosika masz 100% racji - na ajfonie to straszne goowno.
Ja czekam na najbliższą okazję i wracam do androida :)

mayor
08-05-2017, 18:38
Android Auto nie całkiem blokuje ekran, działa np. przycisk "pokaż wszystkie otwarte aplikacje" i można się przełączyć, podczas gdy AA sobie chodzi w tle. Nie jest to specjalnie wygodne, ale możliwe i tak, Yanosik sobie wtedy działa w tle z komunikatami głosowymi.

emte3
08-05-2017, 18:49
Szkoda, że nie jest to na zasadzie mirror link z prawdziwego zdarzenia...

Touch'n'go
08-05-2017, 19:54
Sprawdziłem, działa tak jak mayor piszesz :) wszystko z tła dostępne na telefonie z AA na ekranie radia, bajka! Poniżej screeny z telefonu przy yanosiku w tle podczas pracy z AA:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170508/9f02ec09a6859c99586fb043b1dc3d1c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170508/45f9782cb09103d0883e378b4a7eedf0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170508/4279d79b138b95c214d8cd15c41c8b5b.jpg

meerec
08-05-2017, 20:47
Że ten górny screen jest niby z wyświetlacza Sync3???? czy może jednak z telefonu?

vme
08-05-2017, 21:16
Że ten górny screen jest niby z wyświetlacza Sync3???? czy może jednak z telefonu?
Pewnie ze z telefonu :) Ja odpalam Janosika zanim podłacze kabelek od sync3. Wydaje mi się że wszystko co uruchomione przed podłączeniem kabla będzie nadal działać. Na razie z powodzeniem testowałem na yanosiku i audiotece jednocześnie.

meerec
08-05-2017, 21:18
Też tak myślę, Touch'n'go trochę zagmatwał ale pewnie o telefon mu chodziło :)
Testowałem ten sposób na telefonie żony i też działa baaardzo ładnie :)

vme
08-05-2017, 21:19
A co do audiobooków to przesiadam się na Smart Audiobook Player. Na razie wygląda i działa rewelacyjnie. I najważniejsze: jest kompatybilność z AA i niejako z automatu odtwarza też ściągnięte na telefon booki z audioteki.

mayor
08-05-2017, 21:21
A co do audiobooków to przesiadam się na Smart Audiobook Player. Na razie wygląda i działa rewelacyjnie. I najważniejsze: jest kompatybilność z AA i niejako z automatu odtwarza też ściągnięte na telefon booki z audioteki.

Yup Smart Audiobook Player jest świetny, wart tych 10 PLN za pełną wersję, też na nim słucham audiobooków w trakcie jazdy i daje rade.

meerec
08-05-2017, 21:42
Ja z racji tego, że audiobooki słucham tylko w aucie, mam je na pendraku w gnieździe USB :D

Touch'n'go
08-05-2017, 22:16
Ee napisałem że poniżej screeny z tel. Do audiobooków jeszcze się nie przypasowałem... jak szukacie książek? To co dostępne w programach czy sami ściągacie jako mp3?

rexman1
09-05-2017, 11:55
U mnie yanosik działa w tle AA na telefonie, ale na sync3 już nie. Próbowałem różnych metod i nic z tego.

vme
09-05-2017, 15:55
U mnie yanosik działa w tle AA na telefonie, ale na sync3 już nie. Próbowałem różnych metod i nic z tego.
Yanosika nie zobaczysz na sync3 bo nie jest kompatybilny. Słychać tylko komunikaty głosowe... albo nie zrozumiałem Twojego problemu.

miroos
09-05-2017, 16:12
Widzę na APK mirror jest nowa wersja Android Auto z 8 maja - ale tylko wersja pod procki arm - ja mam u siebie arm64 więc nie mam jak odpalić

jvc
09-05-2017, 16:59
Yanosik działa bez AA , w sensie że na ekranie sync3 pojawiają się kratki... i jest dźwięk z yanosika w głośnikach.
Niestety denerwuje mnie trochę że wycisza dźwięk radia podczas nadawania komunikatów.

deejayslonio
09-05-2017, 17:29
i jest dźwięk z yanosika w głośnikach.
Niestety denerwuje mnie trochę że wycisza dźwięk radia podczas nadawania komunikatów.

To powód dlaczego przestałem używać apple car.
Do kompletu z brakiem map google.

rexman1
09-05-2017, 18:52
Yanosika nie zobaczysz na sync3 bo nie jest kompatybilny. Słychać tylko komunikaty głosowe... albo nie zrozumiałem Twojego problemu.

Nie mam problemu, wiem że nie będzie działał, odniosłem się do postów wyżej. Swoją drogą to navi fabryczna jest bardzo dobra, w niczym nie ustępuje mapom google, pokazuje nawet leśne drogi, wyszukiwanie tras też ok.

Bump: Yanosik działa bez AA , w sensie że na ekranie sync3 pojawiają się kratki... i jest dźwięk z yanosika w głośnikach.

Wyciszanie możesz ustawić w janosiku, gorzej że ucina komunikaty.

jvc
09-05-2017, 21:02
Wyciszanie możesz ustawić w janosiku, gorzej że ucina komunikaty.
Nie działa, a komunikaty ucina to fakt.

Z mapami może coś poprawili choć nie sądzę, w mk4 navi miała dosyć dobre pokrycie ,ale do google maps się nie umywała.

meerec
09-05-2017, 22:47
Ja na Sony Z3C nie zauważyłem ucinania komunikatów

tom@
10-05-2017, 21:39
Na ucinanie komunikatów pomoże ustawienie ich opóźnienia.
Ja ustawiłem sekundę i jest git.

Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka

jvc
10-05-2017, 21:42
A jakiś patent żeby nie wyciszało radia ?

Jest taka opcja w Yanosiku ,ale nie działa u mnie.

meerec
10-05-2017, 21:48
A u mnie nie wycisza radia i mnie właśnie TO wkurza... :D

jvc
10-05-2017, 21:53
Każdemu nie dogodzi ;)
Mnie wkurza jak podczas wiadomości ma kilku sekundowe przerwy.
W ustawieniach nawigacji w yanosiku jest żeby wyciszał tło podczas komend, tylko że to u mnie nie działa,albo to jest do yanosikowej nawigacji tylko.

meerec
11-05-2017, 07:40
A ja mam pytanko z innej beczki, próbował ktoś używać jakiegoś huba usb w Syncu3?
Jeszcze jedno gniazdo zdecydowanie by mi się przydało.

a4tech
11-05-2017, 12:38
A ja mam pytanko z innej beczki, próbował ktoś używać jakiegoś huba usb w Syncu3?
Jeszcze jedno gniazdo zdecydowanie by mi się przydało.

Możesz wymienić Huba na takiego z Mondeo.

meerec
11-05-2017, 12:39
chodziło mi o taki rozgałęźnik USB ze sklepu z komputerami ;)

miroos
11-05-2017, 14:05
Na APK mirror jest już wersja 2.3 Android Auto - więc jeśli ktoś używa to polecam zainstalować bo patrząc na wcześniejsze doświadczenie po wypuszczeniu nowej wersji mogą zacząć się problemy ze starszymi wersjami.

http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

GregorMUN
11-05-2017, 14:11
W Google sklepie wciąż 2.2.7

Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk

jvc
11-05-2017, 14:40
W Polsce nie ma w google play żadnej wersji.

GregorMUN
11-05-2017, 14:42
Ok to precyzuję : w niemieckim Google sklepie jest 2.2.7

Touch'n'go
12-05-2017, 05:26
Dzięki za newsa, zainstalowałem tą najnowszą wersję ze strony. Na pierwszy rzut oka różnic nie widać, dziś potestuję. Szukałem na stronie dziennika zmian dla nowych wersji ale znalazłem tylko ogólny opis funkcjonalności całej apki. Przy okazji, po włączeniu AA na ekranie telefonu bez podłączania do radia google maps mają jakby nieco więcej ustawień (albo wcześniej tego nie zauważyłem), np 3 poziomy głośności lektora w mapach.

Bump:
względem opcji działa tak samo, odtwarzacz muzyki google play rano raz zaskoczył i odtwarzał wszystkie piosenki z telefonu po kolei ale po krótkim postoju i ponownym uruchomieniu silnika wszystko wróciło do "normy", czyli przestało działać. Pasek postępu idzie ale w głosnikach jest cisza bez względu na skalę głośności.
Podczas nawigacji muzyka z aplikacji jest przyciszana na czas komunikatu i google maps i yanosika ale podczas przyciszania i zgłaśniania haczy się i robi mikro przerwy, trochę to wkurza. Wcześniej tego nie było. Wskazówki google maps męskim głosem po wybraniu poziomu głośności na "ciche" przestały charczeć na "R".

meerec
14-05-2017, 08:25
Wiem, żę wątek o AA ale obserwowany przez kilku użytkowników Iphonów.
Mam u siebie taką sytuację, że głośność dzwonka w Iphonie mam ustawioną np. na 50% wsiadam do auta, podłączam się przez BT i głośność w Iphonie robi się automatycznie na maxa.... ;-/ Ma ktoś tak? Miał, znalazł rozwiązanie?

Z góry dzięki za podpowiedzi.

prokop123
14-05-2017, 18:04
Dziś pierwszy raz uruchomiłem google mape na Sync3, w tle był yanosik,
Mapy super ale Yanosik był mega głośno, jak go przyciszyć ?

jvc
15-05-2017, 19:51
A pokrętłem głośności próbowałeś? Ja kiedyś miałem tak że mi sciszało komunikaty zamiast muzyki w radiu.

Touch'n'go
16-05-2017, 06:11
Może jest to kwestia na jakim kanale audio idą komunikaty yanosika, jesli jest na np alarmach a budzik masz na max to yanosik będzie się darł w ucho. Poniżej screen z ustawień. Po ostatniej aktualizacji AA mapa google przestała mieszać dwa języki i jest już po Polsku, rozcarowałem się gdy chciałem koledze pogazać Maryśki "szołing rezalts" a ona po polsku ciągnie...
W ciągu 3 dni wyszly dwie aktualizacje, widać jakiegoś babola jeszcze szybko poprawili, piza kwestiami językowymi róznic nie dostrzegłem. Po uruchomieniu AA zanim pojawiła się strona startowa na radiu minęło kilka sekund z czarnym ekranem, wcześnie to się nie zdażało ale wszystko wróciło do normy więc może musiał raz ściągnąć więcej danych po aktualizacji.

Co do Apple Car play przestałem nawet próbować podłączać, iphone pobrał jakąś aktualizację w której są rzekomo usprawnienia Car Play ale nie testowałem. Do czasu kiedy Siri nie zacznie poprawnie rozpoznawać polskich kontaktów z książki tel to nie mam biznesu w próbowaniu. AA radzi sobie z tym świetnie.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170516/0fea2ab992dfc7de69414dbeff2d87de.jpg

M57n
16-05-2017, 10:15
meerec: W ustawienia/dźwięki trzeba odznaczyć "zmieniaj przyciskami", u mnie przestał podgłaśniać.

meerec
16-05-2017, 11:53
meerec: W ustawienia/dźwięki trzeba odznaczyć "zmieniaj przyciskami", u mnie przestał podgłaśniać.

Dzięki, zaraz spróbuję :)

jacusslavus
16-05-2017, 12:59
Zapytanie: czy jest jakaś czarodziejska możliwość obejścia wymogu androida 5.0 na smartfonie aby skorzystać z możliwości sync3?

meerec
16-05-2017, 20:18

Sprawdziłem i u mnie nie działa ta metoda :-/
Wsiadając do auta miałem głośność jak zwykle na ok 3/4 a po wyjściu z auta full.

prokop123
17-05-2017, 05:27
Mi Yanosik zaczął normalnie mówić jak zmieniłem w aplikacji Yanosika dźwięk z kanału powiadomienia na muzyka i zgrywa się teraz głośnością z AA i mapą :)

Touch'n'go
23-05-2017, 00:15
Kompatybilny z AA deezer okazał się świetny tylko do końca nieświadomego okresu próbnego, teraz wersja darmowa po podłączeniu do radia w aucie stała się bezużyteczna, bez żadnych pozycji w menu w AndroidAuto. Tryb darmowy nie obsługuje pracy na AA. Muszę się przeprosić ze Spotify... pozostaje jeszcze niezawodne TuneIn Radio.

kuba1961, takie anteny to przeważnie anteny dywersyfikujące poprawiające sygnał radia w miejscach o słabym odbiorze np w tunelach czy w garażu. Tej w kudze nie widziałem, mówię na podstawie ogółnej wiedzy. Może ma to coś wspólnego z kompatybilnością z radiem cyfrowym DAB+... Spytaj na forum Kugi.

Grabarzek
26-05-2017, 11:21
Czy w Deezerze da się jakoś wybierać utwory/playlisty głosowo?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

kuba1961
26-05-2017, 11:24
Zapytałem na forum Kugi i tylko Tedi_k odezwał się z informacją że to antena GPS.

jurekmi
01-06-2017, 22:11
https://www.smartdroid.de/ford-2016er-modelle-mit-sync-3-erhalten-android-auto-via-update/
znalazłem w sieci może kogoś zainteresuje. Ford udostępnia update do modeli 2016 do wersji 2.2 poprzez wifi.Android Auto ma zostac w sync3 zintegrowany- informacje prasowa Ford US.

a4tech
02-06-2017, 08:24
Te akutalizacje są dostępne od Grudnia już :) Ford jak zwykle w EU wolno działa :one: :one: :one:

jurekmi
02-06-2017, 12:54
DEARBORN, Michigan, 19. Mai 2017 - Ford macht Android Auto und Apple CarPlay Software-Support verfügbar für Modell-Jahr 2016 Fahrzeuge mit SYNC 3. Kunden mit Modell-Jahr 2016 Ford Fahrzeuge können auf die neue SYNC 3 Version 2.2 von aktualisieren Das Herunterladen auf ein USB-Laufwerk, den Besuch eines Händlers oder automatisch über eine Wi-Fi-Verbindung.

Info jest z 19.05.2017

prokop123
02-06-2017, 13:40
Byłoby wyśmienicie gdyby wreszcie aktualizacje po WI-FI działały.
Słabe to że opcja jest, ale nie aktywna...