![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-08-2013
Model: Focus MK2 FL
Silnik: TDCi 1.8
Rocznik: 2010
|
Zgodnie ze schematem strona 85 w pdf ie jaki otrzymałem od tedi_k jest napisane ze kabelek idzie od pinu 28 przy zegarach do pinu 18 w C111. Zaś wtyczka c79 to ta nad zbiornikiem płynu. Wnioskuję że ford coś pozmieniał skoro mieliście podłączenie z pominięciem wtyczki c111.
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Nikt nie powiedział, że z pominięciem C111. Jak kabel był przy zbiorniczku (jak napisałem wcześniej - sytuacja normalna), to nikt nie analizował czy idzie przez C111 czy nie - bo i po co...
|
|
|
|
#43 |
|
![]() Zarejestrowany: 14-08-2013
Silnik: TDCi 1.8
Rocznik: 2010
|
No tak słuszna uwaga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Focus MK IV Vignale
Silnik: 1.5L Dragon
Rocznik: 2019
|
Witam.Czujnik zawitał również i u mnie. Czas prac około 1,5 h( bez pospiechu). Instalacja była fabrycznie pociagnięta do kostki. Info dla innych potencjalnych "zakładaczy". Otwór wiercic wiertłem 20mm , czujnik kupić oplowski , nowy to koszt około 35 PLN ( pasuje idealnie).
|
|
|
|
|
|
#45 | ||
|
![]() Imię: Hubert
Model: Ford Focus II FL
Silnik: 1,6 TDCI ECOnetic
Rocznik: 2008
|
No to odświeżamy.
Cytat:
Cytat:
Dodatkowo zakup zbiornika z czujnikiem (mój jest nieszczelny więc i tak muszę go albo naprawić albo wymienić) I teraz pytanie. Jakich użyć konektorów by to pospinać? Ktoś ma jakieś nr katalogowe lub inne informacje które pomogą w zdobyciu brakujących części? |
||
|
|
|
|
|
#46 |
|
![]() Imię: Hubert
Model: Ford Focus II FL
Silnik: 1,6 TDCI ECOnetic
Rocznik: 2008
|
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Artur
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2009
|
Trochę odgrzeję temat bo jestem na etapie kompletowania gadżetów potrzebnych do uruchomienia tego czujnika, mam już zbiornik wraz z całym oprzyrządowaniem, brakuje mi tylko kawałka instalacji która się kończy w moim przypadku na złączu C111 (podobnie jak ta od halogenów które też chce założyc) a że chce to zrobić prawie jak fabryka zostało mi tylko wybrać się na wolumen w celu zakupu konektorków (mam powyciągane z obciętych instalacji na wzór), przewodów w odpowiednich kolorach i peszli. Temat odgrzewam po to żeby wrzucić kilka fotek jak wyglądają zarówno piny męskie jak i żeńskie w kostce łączącej instalację zbiornika płynu do spryskiwaczy z wiązką. Dodatkowo jak dobiorę konektory to wrzucę tutaj dokładne symbole i foty może się to komuś kiedyś przyda.
|
|
|
|
#48 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2009
|