![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1661 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-01-2010
Model: Galaxy
Silnik: 1.9tdi 115 AUY
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Tutaj jest wszystko co się wiąże z dogrzewaczem wraz z miejscem i wyglądem czujnika temperatury na podszybiu. Jest on pod tą osłoną, obok silniczka od wycieraczek. Ps. ten translator trochę dziwnie tłumaczyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale sadzę, że dasz sobie radę. |
|
|
|
|
|
|
#1662 |
|
ford::advanced
![]() Imię: PIOTR
Model: galaxy
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 2003
|
dzięki SYLMAR idę poszukać ale muszę się przyznać ze już odkręcałem te plastyki gdzie są głowiczki sprykiwaczy i nie znalazłem a i niewiele jest miejsca żeby gdziekolwiek włożyć rękę. a może nie to co trzeba odkręciłem ??????
|
|
|
|
|
|
#1663 | |
|
![]() Zarejestrowany: 16-02-2009
Model: GALAXY [MK2]
Silnik: 1,9 TDI 115
Rocznik: 2001
|
Cytat:
Pozdrawiam Łukasz |
|
|
|
|
|
|
#1664 | |
|
![]() Zarejestrowany: 15-01-2011
Model: Seat Alhambra
Silnik: 1,9TDI
Rocznik: 1999
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1665 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-09-2008
Model: GALAXY MK1
Silnik: 1,9 TDI 90KM +chip
Rocznik: 1997
|
Kolego DENVER sprawdź czy pompka podaje paliwo do dogrzewacza. Ja ostatnio miałem taki sam objaw że dogrzewacz robił test i później nie odpalał i okazało się że padła pompka paliwa. Po wymianie odpalił za pierwszym razem i teraz brak problemów.
|
|
|
|
|
|
#1666 | |
|
![]() Imię: piotr
Model: Vw T4,Vw Sharan 2006
Silnik: 2,5tdi 1,9tdi
Rocznik: 01
|
Cytat:
Sprawdz czy pomka paliwa jest dobra,czy sa przewody na niej,moze ktorys spadl.U mnie zauwazylem (przy D3WZ) ze najpierw robi piec test,potem wlacza sie pomka paliwa i piec powoli wchodzi na obroty. |
|
|
|
|
|
|
#1667 | |
|
![]() Zarejestrowany: 17-10-2010
Model: audi
Silnik: 1,9 tdi
Rocznik: 94
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1668 |
|
![]() Imię: PIOTR
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 2003
|
witam wymieniłem świecę, sprawdziłem pompkę paliwową i piecyk odpalał na chwilę aż zgasł na dobre dzisiaj przy pomocy kolegów z forum odnalazłem czujnik na podszybiu zmostkowałem i dalej nic !!!!!!! a jeszcze w między czasie podłączałem do komputera i nie pokazywał żadnych błędów związanych z podgrzewaczem pomocy co jeszcze może być i jak to sprawdzić i ewentualnie naprawić
|
|
|
|
|
|
#1669 |
|
ford::average
![]() Imię: radek
Silnik: 1,9tdi AUY
Rocznik: 2000
|
jesli vag laczy sie z piecem zrob test wyjsc sprawdz elektryke przy kostce lubi podgnic pompa czynnika chlodzacego na podszybiu powinna pracowac najlepiej jak caly czas bedzie zworka na czujniku temp.pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#1670 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-12-2010
Model: sharan
Silnik: tdi
Rocznik: 2001
|
Cytat:
jak jest na HI - 0% jak jest na LO - 100% pozostałe silniczki działają, tak rury są ciepłe płyn jest czysty, i pęcherzyków powietrza nie zaobserwowałem |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| diagnostyka silnika , temperatura silnika , webasto |
|
|