![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
| Zobacz wyniki ankiety: Którą wersję softu Converse+ PDC skończyć jako pierwszą | |||
| Przedliftową |
|
195 | 63.31% |
| Międzyliftową |
|
23 | 7.47% |
| Poliftową |
|
90 | 29.22% |
| Głosujących: 308. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#831 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
|
|
|
|
|
|
#832 | |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: Mondeo mk4 kombi
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010
|
Cytat:
|
|
|
|
#833 | |
|
ford::average
![]() Imię: Łukasz
Model: S-Max Vignale
Silnik: 2.0 BiTdci
Rocznik: 2018
|
Cytat:
Pomysł jak najbardziej przedni. Ale osobiście bym wolał np. D2 a nie D (do kwadratu) ;-) |
|
|
|
|
|
|
#834 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-04-2013
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
|
No i kolejny mod ukończony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety nie ma tam miejsca na cyfrę pełnej wielkości. Poza tym według mnie ten "kwadrat" wygląda całkiem atrakcyjnie. Mam już docelową czcionkę. Troszeczkę ją pogrubiłem aby była lepiej widoczna i bardziej się komponowała z literkami położenia drążka. Cyferki z biegami wyświetlane są tylko dla położeń D oraz S. Wszystkie pozostałe działają bez zmian. w tej chwili mam sprawdzoną i przetestowaną wersję dla poliftów z powershiftem. Teraz trzeba by chętnego z przedliftem ze skrzynią AWF21. Na obrazkach widać jak wyświetlają się poszczególne biegi.
|
|
|
#835 |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX ST / Focus Active, wnętrze Vignale
Silnik: 2.0 TwinTurbo/1.5 EB
Rocznik: 2020/2020
|
a ja uważam, że D powinno być małe a duże cyfry z numerem biegu.... albo zrezygnować z D Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#836 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
też tak uważam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Orion - a możesz dodać wyświetlanie CET (obliczonego przez PCM momentu obrotowego)?
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#837 | |
|
FCP member
|
Cytat:
A tak na poważnie to zastanawiałem się czy nie dac tylko dużych cyfr. Ale jednak stwierdziłem, że musi być jakieś rozróżnienie pomiędzy trybem sportowym, manualnym i zwykłym drivem. A wtedy wszystkie wyglądały by identycznie. Sensowny mógłby być ten pomysł z dużą cyfrą i małą literką S lub D na górze. Oczywiście jestem w stanie bez problemu przygotować dowolny wariant. Mi się najbardziej podoba ten który aktualnie zaimplementowałem bo najmniej różni się od oryginału.
|
|
|
|
#838 |
|
FCP member
|
nie mam automatu, ale z tego co widziałem, to rozróżnienie D czy S jest oczywiste (położenie lewarka), a poszczególnego biegu nie
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#839 | ||
|
FCP member
|
Cytat:
Należy pamiętać, że licznik ma dostęp tylko do magistrali MSCAN i raczej nie będzie w stanie odczytać pidów z pcma. No chyba, że Ci się Marcin uda odczytac jakieś PIDy z PCM za pomocą magistrali MSCAN. Inaczej sprawa by wyglądała gdybyśmy dopuścili rowiązanie polegające na wożeniu w gniazdo OBD małego dongilka. Wtedy to mógłbym wyświetlić dołownie wszystko (łącznie z rysowaniem wykresów). Tylko ekranu mogło by nie starczyć. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Cytat:
|
|
|
|
#840 | |
|
FCP member
|
Cytat:
S/D/bieg - tak jak pisałem, jestem teoretykiem (na razie) jeśli chodzi o PSa, ale po zastanowieniu: i w D i w S numer biegu jest nieważny dla kierowcy, bo po to ma automat aby on się o to troszczył, a staje ważny tylko w trybię ręcznej zmiany biegów +/- Jeśli dobrze kojarzę, to +/- jest 'sub-trybem' do S Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|