![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#211 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
a wiesz jaki kształt ma zbiornik paliwa? Potrafisz przeliczyć wskazania z czujnika poziomu na litry?
|
|
|
#212 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
Wskaźnik dostaje info o ilości paliwa ? W kompie masz info ile kilometrów możesz przejechać do następnego tankowania ? Jak wszystko oczywiście w przybliżeniu - to ma być tylko orientacyjna liczba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] się wypowie i będziemy mogli dyskutować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#213 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2011
|
procenty czy litry więcej miejsca będą zabierać i może być mało "przejrzyste".... ja bym przystał na pomniejszeniu aktualnych oznaczeń Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-04-2013
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010
|
No i nadeszła ta wiekopomna chwila ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wersja beta została ograna i się testuje. Na razie jeszcze bez jednostki, ale to szczegół. Przy okazji testowania zauważyłem tez ciekawe zachowanie regulatora napięcia. Bezpośrednio po odpaleniu silnika napięcie rośnie do 14.2V celem podładowania akumulatora. To jest oczywiste. Jednak jakie było moje zdziwienie kiedy po kilku minutach napięcie spadło do 12,7V Widocznie po stwierdzeniu, że akumulator jest już w pełni naładowany (mam u siebie nówkę sztukę) napięcie zostaje obniżone (być może aby obniżyć spalanie). Po zapaleniu świateł (choćby postojowych) napięcie powoli podnosi się do ok 13,4V
|
|
|
#215 | |
|
FCP member
![]() Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#216 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#217 | |
|
FCP member
![]() Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
FCP member
|
Tak potwierdzam to. Taki jest też fabryczny aku.
A co do wysokiego napięcia to też masz racje. Przed wymianą jak był padnięty to napięcie ładowania wynosiło 15,2V Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#219 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: Galaxy '14
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
Ford ma taką technologie. np.w nowych Transitach w wersji econetic jest tzw. inteligentne ładowanie akumulatora - jest doładowywany gdy ni wcisjamy pedału przyśpieszenia, aby nie obciążąć alternatorem silnika. do tego auto-start-stop i mamy ekologiczniejsze auto.
podobnie w Rangerze zrezygnowano z hydraulicznego wspomagania na rzecz elektrycznego. Swoją drogą działa to bosko, koła 18 cal a można kręcić kierownicą w miejscu najmnieszym palcem |
|
|
|
|
|
#220 |
|
FCP member
|
No i znowu kolejny krok do przodu. Jest już kropeczka i jednostka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz jeszcze trzeba solidnie potestować, potem ewentualnie drobne poprawki i będzie gotowe. A tak przy okazji to rozpocząłem analizę moich zgromadzonych logów w kierunku poszukiwania czegoś związanego z DPFem. Mam kilka takich logów złapanych podczas wypalania mojego DW10C. Zobaczymy co uda się znaleźć.
|
![]() |
|
| Tagi |
| 1507 , converse , converse+ , modyfikacje , pdc |
|
|