Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-11-2017, 00:24   #1531
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Wersja soft Convers+

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szkoda ,że nie przyjmuje softu międzylifta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
A tego to nie jestem pewien. Tyle, że wtedy będzie międzyliftem i w przedlifcie nie będzie działać.

Stary 26-11-2017, 01:05   #1532
orion512
FCP member

Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szkoda ,że nie przyjmuje softu międzylifta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

BTW dzięki za wyjaśnienie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Być może za jakiś czas będę miał modyfikacje do niego opartą na dedykowanym dla niego sofcie 1010

Bump:
Cytat:
Niestety licznika nie ma co podnosić do wyższej wersji bo wskazówki staną dęba
A przecież ostrzegałem już wcześniej
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
żeby nie ogrywać.
Ale nie ma to jak nauczyć się na własnej skórze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

sprzedam: Licznik Convers+ | chwilowo Grabarka |

Ostatnio edytowane przez orion512 ; 26-11-2017 o 01:22
orion512 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-11-2017, 10:50   #1533
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał orion512 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A przecież ostrzegałem już wcześniej
dobrze dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bardzo dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał orion512 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale nie ma to jak nauczyć się na własnej skórze
Ja wiedziałem ,że nie można ot tak sobie ograć tego licznika i tego nie ruszałem przecież Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 29-11-2017, 20:42   #1534
artur1970
ford::expert

Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019

Cytat:

Ale w międzyczasie powstał nowy bardzo fajny mod do przedlifta/miedzylifta
- Wyłączanie radia dopiero po otwarciu drzwi kierowcy
Sławku, to jest super mod Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nareszcie spokojnie mogę wyłączyć silnik i słuchać nadal radia, bez konieczności ponownego włączania. Soft działa idealnie, żadnych zawieszeń.

Po wyłączeniu silnika, radio zostaje wyłączone po otwarciu drzwi kierowcy. Otwarcie drzwi pasażera nie powoduje wyłączenia radia.
artur1970 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2017, 12:15   #1535
kayne
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI DW10C

Ciekawe, bo u mnie otwarcie drzwi pasażera powoduje wyłączenie radia. Nie pamiętam jaki mam soft, tylko tyle, że „polski” od @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] .
kayne jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2017, 12:16   #1536
totek2
FCP member

Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018

No jak masz polski to masz soft Oriona, tylko jeszcze nie było tego moda jak miałeś wgrywane.
Stary 30-11-2017, 12:17   #1537
Parch

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE

Czyli najprawdopodobniej masz oryginalny soft do polifta.
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2017, 12:37   #1538
orion512
FCP member

Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM

Patch do drzwi musiał być napisamy tylko do przedlifta i międzylifta. W poliftowych 1412 oraz 1507 ford wprowadził to już fabrycznie.
Z tym że w jednych samochodach działają tylko drzwi kierowcy a w innych również pasażera.
Na razie nie bardzo wiadomo od czego to zależy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W patchu jak pisałem sam to mam nad tym kontrolę. Mogę wyłączać nawet kalpą bagażnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

sprzedam: Licznik Convers+ | chwilowo Grabarka |
orion512 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2017, 12:54   #1539
Parch

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE

Cytat:
Na razie nie bardzo wiadomo od czego to zależy
Przecież my chyba już ustalyly, że od "rosyjskiego" softu, który pasożytowi nie pozwala się rządzić. Czy się mylę?
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-12-2017, 19:18   #1540
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Fix ACC i cyfrowa prędkość (32-36s filmu)i wszystko chodzi jak trzeba bez nakładania się prędkości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania