Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-03-2018, 20:50   #4411
malysz86
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A rozwiniesz temat co się mogło porobić? W opcjach wyboru języka nadal jest polski, ale jak go wybieram to nie wchodzi.

No i wystarczy tylko wyjąć kartę i wsadzić nową? Będę próbował Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

malysz86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2018, 21:06   #4412
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał malysz86 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W opcjach wyboru języka nadal jest polski
włóż nową kartę i potem wybierz PL. Wskoczy
Stary 04-03-2018, 16:41   #4413
Smigiel
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI 180km
Rocznik: 2016

A ja mam pytanko dotyczące NX DVD. Czy ktoś próbował płytę z mapami odtworzyć w laptopie lub komputerze stacjonarnym ? Laptop powinien ją widzieć czy raczej nie ?

Pytam ponieważ od kupna auta nie działa mi nawigacja, NX krzyczy aby wrzucić nośnik z nawigacją, nie widzi go. Po wyciągnięciu płyty i ponownym umieszczeniu w czytniku trochę mieli mieli i nic z tego nie wychodzi, nadal cisza.

I teraz co dziwne, nagraną płytę z aktualizacją do 5.3 normalnie widzi i nawet zaktualizował się, natomiast płyty z mapą dalej nie widzi, zdziwiło mnie to, wziąłem zatem płytę do domu, próbuje na laptopie odtworzyć i też jej nie czyta. Zatem czy to płyta będzie uszkodzona, czy mimo wszystko NX ma defekt a płyta jest zabezpieczona dla odczytu na konkretnych urządzeniach ?
Smigiel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-03-2018, 19:53   #4414
Speedo
Junior Moderator

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008

płytę DVD z mapą spokojnie da się podejrzeć na domowym komputerze, z Twoją zatem pewno coś nie tak
Speedo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-03-2018, 20:30   #4415
Smigiel
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI 180km
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał Speedo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
płytę DVD z mapą spokojnie da się podejrzeć na domowym komputerze, z Twoją zatem pewno coś nie tak
Ok. Już pisałem w zachodniopomorskiej czy ktoś znajdzie chwilę na szybką podmiane. Póki co cisza zatem poczekam i zobaczę A w ostateczności szarpne się na nową płytę i bedzie wiadomo w 100%, moja jest 2011 wiec też już by nie posłużyła. Dzięki za info bo to oczywiście dość istotne. Lepiej wydać 3 stowki na nową płytę niż 500 za naprawę radia i 300 za płytęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Smigiel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-03-2018, 19:10   #4416
marcin8087
ford::average

Imię: Marcin
Model: Mondeo Mk4 Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 140 KM/ 174 KM i 406 nm

Mam pytanie odnośnie NX SD. Potrzebuję zamontować filtr przeciw zakłóceniom i mam do wyboru dwa. 7A i 20A. Czy ktoś się orientuje ile amper pobiera NX i który filtr wybrać? Z góry dzięki za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
marcin8087 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-03-2018, 16:33   #4417
Yoo!
ford::advanced

Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 145km

Witam, czy u Was po wyłączeniu i ponownym włączeniu silnika muzyka z płyty cd leci od nowa ?
Nie ma w radiu jakiejś pamięci, która za to odpowiada ?
Wcześniej mnie to nie denerwowało, ale ostatnio wrzucam płytkę gdzie jest ponad 100 utworów i za każdym razem szukać piosenki na której się skończyło to już lekka przesada
Yoo! jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2018, 00:00   #4418
orion512
FCP member

Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010

Nigdy nie testowałem z płytami ale przy słuchaniu mp3 z USB kontynuuje utwór na którym skończył.
Poza tym przy odpowiednim sofcie converse+ radio nie musi się wyłączać automatycznie po zgaszeniu silnika.
Może grać dalej do momentu otwarcia drzwi kierowcy.
Więc jeśli zatrzymujemy się na chwile i nie wysiadamy to wtedy problem przerwanego utworu w ogóle nie występuje

sprzedam: Licznik Convers+ | chwilowo Grabarka |
orion512 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2018, 06:27   #4419
Yoo!
ford::advanced

Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 145km

Orion,a miałem do Ciebie pisać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakie dokładnie zmiany możesz wprowadzić w navi travel oraz w covers+ masz jakąś listę modyfikacji i ich koszta?
Yoo! jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2018, 10:20   #4420
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał Yoo! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakie dokładnie zmiany możesz wprowadzić w navi travel
dokładnie żadnych prócz spolszczenia. Soft do NXa z ciemnym motywem oraz najnowsza aktualizacją ma @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] .
Napiszę Ci jedno po zmianie oprogramowania w C+ i dodaniu tam ciemnego motywu a nie zrobienie tego jednocześnie w NXie wygląda bardzo słabo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na zdjęciu masz jak to powinno wyglądać chyba ,że chcesz mieć PUZZLE ( na liczniku granat a na radiu jasny niebieski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg c_black_nx_DVD_BLACK.jpg (97.5 KB, 98 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez leszcz ; 12-03-2018 o 10:24
leszcz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio

Zasady postowania