![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-07-2012
Model: S-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2018
|
Tak. Kupilem używana czesc. Zapinka trzyma sie fotela na srubie torx 50. Niestety jest tak ulokowan że bez odkrecenia calego fotela bedzie ciezko. Fotel to kolejne 4 sruby torx 50. W sumie kilkanascie minut roboty i nastal błogi spokój.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Ostatnio edytowane przez klikklak ; 29-06-2018 o 17:50 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() Imię: Damian
Model: Ford C-Max
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2008
|
przeważnie Angole mają takie problemy pewnie masz przekładkę
Bump: przeważnie Angole mają takie problemy pewnie masz przekładkę |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-05-2010
Model: Ford Grand C-max
Silnik: 1.6 EcoBoost 150 KM
Rocznik: 2011
|
No ja raczej wiem gdzie zostało kupione moje auto, a uszkodzenie raczej mechaniczne, taki life
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro |
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-07-2012
Model: S-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2018
|
Chyba jednak nie tylko Angole tak mają bo mój też na 100% do nich się nie zalicza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotrek
Model: c max
Silnik: 1.6L Duratorq CR TC (115PS) - DV
Rocznik: 2010
|
Napiszę dla ludzi szukających rozwiązania tego problemu.
Opisany tutaj sposób przez m_gal nie działał w moim aucie bo po wyłączeniu zapłonu ustawienia znikały. Szukałem dość długo wyłączenia kontrolki pasów "disable the seat belt minder" za pomocą forscan i obd2 i nie wiem jak to zrobić. Jeśli ktoś wie jak to zrobić to niech tutaj napisze. Rozwiązałem problem demontując obudowę zapinki pasów tak jak na tym filmie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Styki od zapinki fotela kierowcy były ok. Styki w zapince fotela pasażera były cały czas zwarte nawet jeśli klamra od pasa była wpięta. Ktoś po prostu nieudolnie złożył styki które były cały czas zwarte a powinny się rozwierać po włożeniu klamry. Nie wykręcałem zapinki pasów, płaskim śrubokrętem rozerwałem obudowę jak na filmie, po jednej stronie wyrwałem zatrzask ale to i tak do sklejenia. Mam nadzieję że pomogę tym wpisem komuś w przyszłości. |
|
|
|