Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-06-2020, 16:49   #11
fenrir86
ford::beginner

Model: S-Max mk1
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Wymiana zestawu startowego

Cytat:
Napisał lsulima Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po takiej zachęcie, to jakoś mi się odechciało.
Trzeba było to zrobić w pierwszym poście.

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja tu widzę właściwy sterownik silnika za 300zł... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
A tu prawdopodobnie właściwa wiązka silnika za 100zł - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

No to gdzie kolega zamierza znaleźć ów "zestaw startowy" za 40zł???

BTW - mechanika trzeba zmienić NATYCHMIAST - licznik nie wchodzi do "zestawu startowego" - za to ABS wchodzi... Więc bez wymiany pompy ABS i tak nie odpali...

Doprogramowanie samego sterownika silnika (bez wymiany owego mitycznego "zestawu startowego") to koszt zwykle na poziomie 200-300zł.
Więc ekscytowanie się "zestawem startowym" to czyste wyrzucanie pieniędzy...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W Bemo Motors dostałem numer katalogowy dedykowany do mojego auta. Podałeś w linku sterownik o początki 6G91... natomiast według katalogu Forda to 7G91... Dodatkowo są sterowniki Forda, Delphi i Continentala do tego samego modelu. I bądź tu mądry. Poza tym nie wszystkie modele komputerów są programowalne. Wiązka, którą pokazałeś też jest zła, bo jest to silnika 16 zaworowego. Według osoby odpowiedzialnej za części w Bemo Motors Ford lubił sobie pozamieniać na przestrzeni lat produkcji kolejność pinów w kostkach i auto może nie odpalić w ogóle. Poza tym numery nadwozia są porozsiewane po wielu modułach auta (ABS, poduszki powietrzne etc). Niczym się nie ekscytuje, jedynie pytam czy jest tu ktoś, kto miał z tym do czynienia.

Ostatnio edytowane przez fenrir86 ; 21-06-2020 o 16:51
fenrir86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-06-2020, 16:53   #12
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025

nie podales nawet vin auta.. to jak maja dobrac? .. mechanika zmień..
zreszta przy takim "pyskatym" zachowaniu to nie wiem czy pomoc dostaniesz..
slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-06-2020, 17:00   #13
fenrir86

Cytat:
Napisał slawek-kali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie podales nawet vin auta.. to jak maja dobrac? .. mechanika zmień..
zreszta przy takim "pyskatym" zachowaniu to nie wiem czy pomoc dostaniesz..
Pomocnym nie "pyskuję". A "zmień mechanika" to żadna pomoc. Pytanie jakie zadałem w pierwszym poście nadal jest bez odpowiedzi a to już jest druga strona dyskusji.
Stary 21-06-2020, 17:01   #14
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025

odpowiedz dostales w 1 odpowiedzi.. ale negujesz... vin dalej tajemniczy..
slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-06-2020, 17:02   #15
fenrir86

Cytat:
Napisał slawek-kali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
odpowiedz dostales w 1 odpowiedzi.. ale negujesz... vin dalej tajemniczy..
Zapytałem czy ktoś wymieniał zestaw startowy. Możesz mi zacytować odpowiedź na to pytanie ? VIN WF0SXXGBWS7M68676
Stary 21-06-2020, 17:13   #16
lsulima
FCP member

Imię: Łukasz
Model: S-Max
Rocznik: 2016

Ja wielokrotnie wymieniałem i na podstawie doświadczenia udzieliłem Ci porady, której Ty nie chcesz przyjąć lub nie rozumiesz.
lsulima jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-06-2020, 17:14   #17
Sokółłł
ford::advanced

Imię: Andrzej
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał fenrir86 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zapytałem czy ktoś wymieniał zestaw startowy. Możesz mi zacytować odpowiedź na to pytanie ? VIN WF0SXXGBWS7M68676
Proszę:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Sokółłł jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-06-2020, 17:18   #18
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał fenrir86 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Poza tym nie wszystkie modele komputerów są programowalne. ...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy takim poziomie wiedzy to faktycznie szkoda czasu na dyskusję. Polecam dalsze kontakty z BEMO. Jedno jest pewne - nie będzie tanio...
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-06-2020, 17:19   #19
fenrir86

Cytat:
Napisał lsulima Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja wielokrotnie wymieniałem i na podstawie doświadczenia udzieliłem Ci porady, której Ty nie chcesz przyjąć lub nie rozumiesz.
Nie napisałeś, że wymieniałeś. Przepraszam, jestem zdenerwowany moją sytuacją, bo auto mam 2 miesiące... Dziękuję za pomoc i przedyskutuję temat z mechanikiem.

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy takim poziomie wiedzy to faktycznie szkoda czasu na dyskusję. Polecam dalsze kontakty z BEMO. Jedno jest pewne - nie będzie tanio...
Takie info dostałem z Bemo. Nie mam zamiaru do nich auta odstawiać, chciałem dostać od nich jedynie informację. Za komputer plus wiązka silnika i wiązka komory silnika z przelotówką do kabiny krzyknęli mi ponad 15k.

Ostatnio edytowane przez fenrir86 ; 21-06-2020 o 17:22
Stary 21-06-2020, 17:22   #20
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Nie napisałeś, że wymieniałeś. ....
Każdy z nas kto tu pisze ma "na koncie" wiele takich aut "odratowanych". Przeważnie bez żadnego "zestawu startowego", bo to bzdura.
Naklejka na "spalonym" komputerze jest czytelna czy nie?
Zdjęcie naklejki mówi "szybciej" niż VIN.
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania