![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#101 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotrek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci 179 ps
Rocznik: 2016
|
Może wadliwa manetka?Ale wybierałem też z literą B w SSCM to przestaje działać limiter i guziki radia..A może mógłbyś podrzucić mi nr mojego PCM ?Vin auta to WF0JXXGAHJJP64598.Dzięki
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Wszystkie info o modułach pokazuje bez problemu FORScan. Wystarczy popatrzeć jakie są zakładki w programie. Załączam screenshot sttanu modułów tego auta z UCDSa. Tempomat nie został zakodowany w direct (as built) PCM - więc nie działa. W silniku 1.5TDCi jest to niezbędne do działania tempomatu. Uprzedzając pytanie - nie używam FORScana do takich kodowań, więc trzeba sobie w necie poszukać "jak koduje się tempomat FORScanem w PCM 1.5TDCi w Fieście MK8". U UCDSie koduje się w 5 sekund.
|
|
|
|
|
#103 |
|
|
Bardzo dziękuję za podpowiedź.To bardzo ciekawe,że w dieslu trzeba to dodatkowo aktywować wPCM.W internecie jakiś hiszpan robił to w BdyCM,SSCM i w IPC.Twoja wiedza Tadeusz jest niezastąpiona.Teraz muszę popatrzeć w necie jak to zakodować w PCM lub zajechać do kogoś z UCDSem.Chyba,że ktoś podrzuci info jeśli robił to w dieslu.Jazda po autostradzie bez tempomatu jest męcząca.Wersja niby st line ledy,pakiety zimowe itp itd limiter dali a tempomatu pożałowali..Ciekawe jaka była dopłata ,że niemka od której nabyłem auto a dawała zamówienie do produkcji sobie pożałowała tempomatu.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Dla tego auta można więc posłużyć się kodowaniem as built PCM (koniecznie dotyczącym 1.5TDCi DV5F!!!) z Focusa MK3 poliftowego lub Kugi MK2 poliftowej (tylko 3 razy się upewnić, że to DV5F...).
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 14-11-2025 o 16:45 |
|
|
|
|
|
|
#105 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
|
Cytat:
Moja fiesta ma duży wyświetlacz a nie ma nawigacji ,ale na podstaeie tych modułów ,które mi wysłałeś w tabeli to moduł APIM który posiadam jest JK2T-14G371ADB i to niby moduł nawigacyjny.Czy moje radio też jest pod wersję z navi?Tak się zastanawiam,czy nie można bez zmiany sprzętu uruchomić navi? |
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Czyli nie będzie Navi fabrycznej, bez wymiany APIM. |
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
FCP member
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jest wyraźne zdjęcie metalowej "pokrywki" ze stosowną naklejką "MOD LIN NNAV 16GB EU". APIM do panela klawiszy z LIN, bez navi, 16GB. BTW - nie ma sensu czytać opisów, trzeba znaleźć (albo poprosić o zrobienie...) fotkę tylnej przykrywki. W nowszych urządzeniach praktycznie zawsze jest tam taka właśnie kompletna specyfikacja "co to za urządzenie".
|
|
|
![]() |
|
|
|