Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-08-2014, 12:59   #441
-XXX-
ford::average

Model: MKIV GHIA
Silnik: 2.0 TDCI 175KM 415 Nm
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Program konfiguracji samochodu - ELMconfig

Cytat:
Napisał kolopeter Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ryzykowac 50 zl? szalenstwo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to nie tylko do ciebie xxx ,ale, do wszystkich... nie dziala, kup inny i tyle... ryzykowac- to tak od tysiaca w gore za kabelek....
W sumie masz rację ;P ale to lepiej dać komuś 50 zł - on zarobi a jak będę miał hak.

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to może oprócz haka skusisz się jeszcze na coś jeszcze? W strefie klubowej lubuskiej jest info o tym, że pojawiam się "na gościnnych występach" w okolicach Żar...
No chętnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ze 140km mam 175 KM i 415 Nm ale trzeba zaktualizować conversa bo mam durne "odległość" no i navi na PL też by się przydała. Robisz Tedi taki usługi?

Ps. dziś nie wiedząc czemu ELM zagadał aktywowałem hak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dodatkowo ryglowanie drzwi. Włączyłem taż trailer tow attachment - cokolwiek to oznacza.

-XXX- jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-08-2014, 20:41   #442
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał -XXX- Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
....ale trzeba zaktualizować conversa bo mam durne "odległość" no i navi na PL też by się przydała. Robisz Tedi taki usługi?
....
convers+ bez problemu (nawet na rosyjski z wizualizacją fabrycznych czujników parkowania), navi na PL to tylko poliftowego NX na karty SD. Te na DVD, to tylko ci, co "uczą auta polskiego".
Stary 19-08-2014, 20:26   #443
Gregonio
ford::advanced

Imię: Grzesiek
Model: Galaxy V-line
Silnik: 2.0 EcoBLUE 240KM
Rocznik: 2020

Może mi ktoś logicznie wytłumaczyć dlaczego w komputerze nie zapisują się błędy np. usterka silnika?
Po co w ogóle taki komunikat, skoro jak podjadę do serwisu to nic nie wiadomo, bo błędów nie widać....
Gregonio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-08-2014, 21:58   #444
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał Gregonio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może mi ktoś logicznie wytłumaczyć dlaczego ...
Bo "live is brutal and full of zasadzkas..."Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak by życie było logiczne i proste, to by w ogóle magistrów nie było potrzeba...
W pamięci sterownika pozostają jedynie "błędy trwałe" - cokolwiek miało by to oznaczać...
Stary 19-08-2014, 23:02   #445
Gregonio

Specjalnie to zrobili --> Dranie z nich! :-)

Albo powinien być konkretny komunikat z numerem błędu, a nie "Usterka silnika" albo zapisywać się w pamięci. Proszę, przecież to takie proste.....
Stary 19-08-2014, 23:18   #446
orion512
FCP member

Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010

Jak Ci wyskoczy następnym razem to zobacz od razu może w teście zegarów (o ile masz converse+) w pozycji DTC coś będzie.
Chociaż z drugiej strony aby wejść w test trzeba na chwilę zapłon wyłączyć a wtedy pewnie błąd się skasuje.
Ale spróbować zawsze można, to nic nie kosztuje.

sprzedam: Licznik Convers+ | chwilowo Grabarka |
orion512 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2014, 12:06   #447
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

Cytat:
Napisał orion512 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak Ci wyskoczy następnym razem to zobacz od razu może w teście zegarów (o ile masz converse+) w pozycji DTC coś będzie.
Chociaż z drugiej strony aby wejść w test trzeba na chwilę zapłon wyłączyć a wtedy pewnie błąd się skasuje.
Ale spróbować zawsze można, to nic nie kosztuje.
jedno ale: czy w teście zegarów pojawiają się kody błedów z IPC, BCM, PCM i np. ABSu?
Z ciekawości po robocie sprawdzę czy błędy antenek TPMSa z mojego BCMa są wyświetlane na Conversie, ale powątpiewam

no i kolega Gregonio ma już ELMa, więc może czytać bezpośrednio
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2014, 22:54   #448
mayak
FCP member

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale powątpiewam
w trybie diagn. mój Convers nie pokazał żadnych błedów, mimo że świeci się na nim żółta lampka usterki monitoringu opon - wniosek: zegary pokazują własne DTC a nie innych modułów, więc odczyt czegokolwiek z nich jest mało użyteczny
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
Stary 20-08-2014, 23:43   #449
Gregonio

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jedno ale: czy w teście zegarów pojawiają się kody błedów z IPC, BCM, PCM i np. ABSu?
Z ciekawości po robocie sprawdzę czy błędy antenek TPMSa z mojego BCMa są wyświetlane na Conversie, ale powątpiewam

no i kolega Gregonio ma już ELMa, więc może czytać bezpośrednio
Co więcej nawet w ELM ten błąd znika po restarcie samochodu :-(

Najważniejsze że w końcu go namierzyłem :-). W piątek udaję się do ASO ze zdjęciami i biuletynem serwisowym. Ciekawe, czy to im wystarczy, czy będą sami musieli wykryć ten błąd.
Stary 21-08-2014, 00:05   #450
mayak
FCP member

piszemy trochę niezrozumiale dla postronnych osób, a sprawa jest (niestety) poważna, więc wyjaśniam aby było na przyszłość:

chodzi o błąd P269

opis z Forscana:
===PCM DTC P269F:00-AC===
Kod: P269F - Otwarty obwód świecy żarowej układu dopalania spalin

silniki 2.0tdci Euro5 (czyli te na sterownku Delphi) mają dodatkową świecę żarową w układzie wydechowym do wypalania DPFa i ona niestety szwankuje

opisy:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Odpowiedz

Tagi
światła dzienne , światła mijania

Zasady postowania