Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2006-2015] Radio 2 Din Android

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12]

Antej
29-10-2022, 12:05
Jakość dźwięku u chińczyka...nie trzeba pisac, ale funkcjonalność większa.
Kamera cofania, OBD, android i jego możliwości.

czyli wydając 2k
straciłeś/nie polepszyłeś
jakość dźwięku
jakość odbioru stacji radiowych
jakość dźwięku rozmów tel.
zakres komunikacji C+ z radiem

nie przybyło
jakości obsługi BT Audio, USB, fabryczna była niezła

przybyła
obsługa kamery (którą i tak trzeba była dołożyć), są fabryczne wersje z kamerą
funkcje dostępne w telefonach, przy czym o wątpliwej optymalizacji działania

Pajka
03-11-2022, 21:14
Mam problem z radiem Boissen. Co jakiś czas pobiera prąd i przez to rozładowuje akumulator. Czy jest na to jakiś patent? Wszystko w radiu działa prawidłowo.

Dostałem odpowiedź od producenta, należy rozłączyć ACC jak jest podłączony Canbus.

yaris1
13-11-2022, 21:13
Mam problem z radiem Boissen. Co jakiś czas pobiera prąd i przez to rozładowuje akumulator. Czy jest na to jakiś patent? Wszystko w radiu działa prawidłowo.

Dostałem odpowiedź od producenta, należy rozłączyć ACC jak jest podłączony Canbus.
I ma rację producent, temat też był tu na forum jeśli radio ma w zestawie canbus i ten jest podłączony to ACC i ILL muszą być rozłączone.
ACC i ILL muszą być połączone między radiem a canbusem.

jaqubik
25-11-2022, 14:53
Gdyby ktoś miał jeszcze problem z logowaniem do konta google to dajcie znać bo ja u siebie znalazłem rozwiązanie problemu.

cześć
kilka miesięcy czy nawet z rok temu pisałem tutaj o problemach z poprzednim radiem. Sprzedawca samochodu dołożył mi do nowego radia 8 stówek i stałem się posiadaczem nowego modelu, który miał obsługiwać conversa itd.
Nastąpiła zmiana, bo zaczęły pikac czujniki (na ekranie wyświetlała się nawet wizualizacja wskazująca konkretny czujnik). Wszystko super convers działał... ALE
... no właśnie nie mogłem zalogowac się do konta google. Sprzedawca radia przesłał mi aktualizację od chińczyka, która miała to uzdrowić i rzeczywiście do konta google już się zalogowałem, ale jednocześnie ograniczyła się komunikacja z conversem i nie mogę klikać wszystkiego na kierownicy.

Zastanawiam się co robić. Mogę zwrócić to radio i kupić inne, ale widzę, że chyba nie ma pewnych modeli na rynku.
Sprzedawca mojego radia przyznaje mi rację i chce mi zwrócić pieniądze, bo nie ma już siły gadać z chińczykiem, który twierdzi że "nie da się"..
Myślałem, czy by może nie odinstalować jakoś tej aktualizacji (może powrót do ustawień fabrycznych pomoże) i wtedy nie próbowac jeszcze raz rozwiązać problemu z kontem google. Kolego Adam_19841 podziel się swoim rozwiązaniem

Dżepetto
28-11-2022, 21:25
odkopuję temat bo trochę wody upłynęło
Kupiłem focusa 2009 rok
Radyjko fabryczne, chciał bym wymienić na androida, nie wydając milionów
Nie jestem Audiofilem, zależy mi jedynie by posłuchać muzy z neta, wpakować yanosika, i mapy google. Na YT widziałem sporo dość pozytywnych opinii na temat chińczyków. wiem że są lepsze itp
Ja chciał bym zapytać o konkretne modele
1. https://pl.aliexpress.com/item/1005003638844253.html?gatewayAdapt=glo2pol
lub
2. https://allegro.pl/oferta/radio-2-din-android-ford-focus-2-mk2-2004-2011-10873157602

ma ktoś porównanie, by się podzielić spostrzeżeniami ?

Adam_19841
29-11-2022, 12:37
cześć
kilka miesięcy czy nawet z rok temu pisałem tutaj o problemach z poprzednim radiem. Sprzedawca samochodu dołożył mi do nowego radia 8 stówek i stałem się posiadaczem nowego modelu, który miał obsługiwać conversa itd.
Nastąpiła zmiana, bo zaczęły pikac czujniki (na ekranie wyświetlała się nawet wizualizacja wskazująca konkretny czujnik). Wszystko super convers działał... ALE
... no właśnie nie mogłem zalogowac się do konta google. Sprzedawca radia przesłał mi aktualizację od chińczyka, która miała to uzdrowić i rzeczywiście do konta google już się zalogowałem, ale jednocześnie ograniczyła się komunikacja z conversem i nie mogę klikać wszystkiego na kierownicy.

Zastanawiam się co robić. Mogę zwrócić to radio i kupić inne, ale widzę, że chyba nie ma pewnych modeli na rynku.
Sprzedawca mojego radia przyznaje mi rację i chce mi zwrócić pieniądze, bo nie ma już siły gadać z chińczykiem, który twierdzi że "nie da się"..
Myślałem, czy by może nie odinstalować jakoś tej aktualizacji (może powrót do ustawień fabrycznych pomoże) i wtedy nie próbowac jeszcze raz rozwiązać problemu z kontem google. Kolego Adam_19841 podziel się swoim rozwiązaniem
Ja u siebie zalogowałem się przez przeglądarkę internetową do konta google i zainstalowałem aplikacje, które miałem powiązane z kontem. Od tego momentu radio jest już powiązane z kontem i nie ma problemu.
Co do przycisków na kierownicy to też mi część nie działa po rzekomym ulepszonym sofcie(teoretycznie naprawiającym błąd logowania - ale to nic nie naprawiło tylko wręcz przeciwnie a po tej aktualizacji nie mogę chyba wrócić do ustawień fabrycznych z jakimi kupiłem radio) przesłanym od chińczyka.

Labis
06-12-2022, 22:19
WItajcie
Czy ktoś rozwiązał problem z brakiem mocy zalogowania na google play? przy wpisaniu loginu wywala do menu początkowego...
Wersja androida
8.1.0
hardware
8-core AllWinner -rom 32gb - ddr3 2gb - 1024x600

Kernel version
Linux 4.4.89

os Version
KC1D01h1-036-3.0.4.3.5- IVT - 20190311 -701F

MCU Version
STM8-20190111-1KC2-16

Dajcie znac, jezeli ktos juz rozwiazal owy problem, bylbym na prawde wdzieczny !
PS. Nazwy radia nie pamietam, na owym radiu nie ma nazwy producenta wiec obstawiam na jakis chińczyk bo z takim juz auto kupiłem...

Pozdrawiam!

Lightman
08-12-2022, 12:10
Cześć!
NA szybko kto ma zamontowane radio z androidem i jakie polecacie do converse +.
Wrzucam do siebie licznik po lifcie converse + , jak sie wyrobie szybko od razu chciałbym wrzucić radioodtwarzacz (mam teraz starego szrota 6000 cd czy tam cdc)
Macie coś sprawdzonego ? minimum pewnie to 2gb ramu. I jak to działa z conversem+
Na początek taka przymiarka
https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-gps-ford-s-max-2006-2015-android-11912443400
Jak macie fotki jak to siedzi to też bym był wdzieczny

raq_u
09-01-2023, 21:54
Witam,
po tym jak padł digitizer NX w moim Galaxiaku, zdecydowałem się na wymianę na chińczyka z Androidem 10. Po podłączeniu muszę przyznać, że radio jak za te pieniądze, wliczając podmianę panelu z klimą działa bardzo dobrze i spełnia większość oczekiwań.
Parametry radia z systemu:
CPU version: Octa-UIS8581(8 core CortexTM A55, main Frequency 1,6ghz)
GPU version: PoverVR Fentale GE8322 up to 550MHz
Działają przyciski multimedialne na kierownicy, ekran przyciemnia się, ładnie zbiera FM na oryginalnej antenie (na przejściówkach i separatorze), Bluetooth nie rwie, wykrywa wsteczny, można zalogować się na Googla. Żeby to osiągnąć konieczna była wymiana akumulatora i zmiana w konfiguracji auta radia na "low". Radio zeżarło go do tego stopnia, że nawet ABS nie działał.
Z opisów które są dostępne w internecie, wymienione funkcje działają bezpośrednio przez połączenia na pinach kostki. Choć radio ma dołączony Canbus dekoder, czy jak to zwał, niestety nie daje możliwości sterowania panelem klimatyzacji, dodatkowymi przyciskami na kierownicy, ani Converse+. Oczywiście kontakt ze sprzedawcą skutkuje wnioskami rodzaju "maj frend nagraj i pokaż co nie działa", opis nie wystarcza.
Dołączony dekoder to :Hiworld FD01.11 (MeiHua), Vcan-Ford-D, 130709, 0363020121 _2041519582
Niestety wszystko wskazuje, że nie jest najwyższych lotów. Sprawdziłem kilka możliwych konfiguracji (S-Max, Mondeo do 2013r, Focus, Edge itp.) i nic to nie dało.
Tu pojawia się moje pytanie. Czy ktoś posiada dane zestawienia przydatności takich dekoderów do Forda?
Sprzedawca nie chce mi doradzić na jakiego mógłbym go wymienić, a radio w ustawieniach ma ich multum. Dlatego doszedłem do wniosku, że sprawa nie jest przegrana i da się coś na podmianę znaleźć.
Może Ci u których rzeczone funkcje działają, pochwalą się jaki Canbus dekoder posiadają u siebie. Takie zestawienie mogłoby się okazać bardzo pożyteczne.

Antej
09-01-2023, 22:04
Ile chcesz za tego uszkodzonego NXa?

genap
26-01-2023, 23:03
U mnie ten sam problem. Nie mogę się zalogować, żaden restart/reset nie pomógł.
Ktoś już wie o co z tym chodzi?

Update
zrobiłem jeszcze raz reset do fabrycznych - nie pomogło.
Ręcznie wgrałem nowe wersje Google Play Store i Google Play Services- tez nie pomogło.

Update 08.06.2021
Dostałem od sprzedawcy nowe wersje OS i MCU, wgrałem i pomogło. Moje radio było i jest z Android 10.

Wersje przed instalacją:
OS Version: KC1C0121-036-1.0.4.3.1-IVT-20191212
MCU Version: STM8-20190919-1-KC2-64

Wersje po instalacji
OS Version: KC1C0107-O01-1.0.4.9.1-IVT-20201209
MCU Version: STM8-20200728-1-KC1-66

Jeśli ktoś chciałby spróbować na moich plikach to oczywiście, że się podzielę :D

Mam dokładnie ten sam problem, przywracanie ustawień, reset MCU, instalowanie z usb Google services i najnowszej aplikacji Google. Nic nie pomaga please firmware.

Bump: Mam dokładnie ten sam problem, przywracanie ustawień, reset MCU, instalowanie z usb Google services i najnowszej aplikacji Google. Nic nie pomaga please firmware

slawo1991
07-02-2023, 22:07
Witam, Panowie a stosując takie radio wszystko bedzie grało czy to zła inwestycja? Instalował ktos takie?

1*150,86 zł 44%OFF | 9.0 〞For Ford S Max S-MAX 2006-2015 samochodowy multimedialny odtwarzacz wideo radiowa nawigacja GPS Android 11 8 rdzeń 8 + 128G Carplay nr 2 Din DVD
https://a.aliexpress.com/_EGmKg6H

Dotyczy radia z wbudowanym panelem

piterek45
09-02-2023, 23:52
No mnie tez by interesowało czy ktoś montował takie i czy jest zadowolony

Lector
10-02-2023, 14:10
Jakby ktoś szukał to mam na sprzedaż nówkę Isudar Oval z Android 10, 4 rdzenie, PX6, 4GB RAM, 64GB, DSP.

Zmieniłem zdanie i zostaje przy poprzednim modelu z PX5 który użytkuje od lipca 2018.
Radio wystawione na OLX, dla forum będzie lepsza cena.

https://www.olx.pl/d/oferta/radio-isudar-ford-7-android-10-4-rdzenie-px6-4gb-ram-64gb-dsp-CID5-IDT5gJI.html?bs=olx_pro_listing

Do zestawu trzeba by dokupić CanBus - nie kupowałem bo już miałem.

DarekRz4
21-02-2023, 13:50
Witam .

Prośba o pomoc . Czy znajdzie się ktoś i zerknie na moje pliki ew. stwierdzi dlaczego radio ich nie widzi przy próbie aktualizacji OS i MCU . Mam radio android w Fordzie Mondeo MK4 Polift - radio z allegro dedykowane wzorniczo do tego auta . Działało 3 lata bezawaryjnie nagle zaczeło się bardzo długo ładować ( ludzik androida bez końca) . Udało mi się zrobic reset do ustawień fabrycznych . Radio teraz działa normalnie jednak tak jak kilka osób wyżej pisało nie moge zalogować się na konto google . Ponoć ratunkiem jest wgranie nowego oprogramowania . Dostałem je od sprzedawcy jednak za cholerę nie moge wgrać tego . Radio po włozeniu karty SD nie widzi plików systemowych tylko widzi kartę SD po prostu i tyle .Po wlożeniu jej radio gra tak jak grało przed włożeniem i po wejsciu do menu nie ma tam nic i nie można wybrać pliku . Dostałem od sprzedawcy pliki po sciągnięciu których mam plik duży OS zaczynający się od KC ...... i plik mały MCU . Mam tez tam filmik na którym chińczyk pokazuje jak wgrywać pliki używając programu SDDISC Tools ( nie wiem do czego ten program , ale mam go także wsród sciągniętych plików i roblem operację która robi chińczyk , jemu pliki wchodza mi nie choć mam watpliwości czy ten sposób jest właściwy . Kolega SnejX mówi że powinno się wgrywać na włączonym radiu i tez tak sądzę . Czy ktoś z kolegów znających się na rzeczy moze zerknać na zdjęcia które zrobiłem i odnieść sie do nich ? Wydaje mi się że ten plik OS po wgraniu na karte powinien miec inny format (nie plik obrazu dysku) i chyba dlatego radio go nie widzi.

To z mojego radia teraz :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef01d0978840.jpg (https://naforum.zapodaj.net/ef01d0978840.jpg.html)

To pliki po ściagnięciu : jednym z plików jest ten programik SDDISC Tools którego używa chińczyk na filmie z linku który wrzucam na samym dole :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6bc301b2d157.jpg (https://naforum.zapodaj.net/6bc301b2d157.jpg.html)

A to po wrzuceniu przez ten program na kartę SD :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65934d5ea315.jpg (https://naforum.zapodaj.net/65934d5ea315.jpg.html)
Czy na karcie nie powinien być tylko jeden plik ? Wgrywam plik na sformatowaną kartę oczywiście i po otwarciu mam tak jak na zdjęciu.

Mam nadzieję że dobrze wrzuciłem linki do zdjęć i prosze o pomoc .[/QUOTE][/QUOTE]

Tu filmik z wgrywania i jakiejś operacji programem SDDISC Tools wykonywana przez chińczyka .
https://youtu.be/uU1NzmTReaY

tomao
21-02-2023, 14:01
Na tym filmie odłącza zasilanie radia, czy to też było robione przez wypięcie bezpieczników np?

DarekRz4
21-02-2023, 20:53
Witam.
Przepraszam że nie dodałem tego od razu. Oczywiście robiłem to na różne sposoby. Przez wyłączenie radia przyciskiem i włożenie karty , przez pzrzekręcenie kluczyka z kartą w radiu, jednak że ani wyłączenie przez przycisk czy kluczyk nie odłącza podtrzymania pamięci , wkładałem kartę do radia przy odłączonym akumulatorze i to również nic nie zmieniło. Za każdym razem radio po prostu się włącza tak jakbym karty nie włożył. Nie widzi tego pliku KC....
Kolega SnejX twierdzi że robił to na włączonym radiu i wszystko poszło bez zastrzeżen , jednak jego plik miał format zip ( ma zresztą zapchaną skrzynkę więc nie mogę się zapytać co i jak) . Nie wiem jak z tego obrazu dysku zrobić zip bo ściągnąłem program zip7 i dalej nie wiem co zrobić bo tam jest wiele opcji niektóre włączałem to mi wywalało błąd. Kolego Tomao czy widziałeś tą operację robianą programem CDDisc tools ? Myślałem że to jest właśnie przygotowanie pliku do wgrywania, jednak poza zmianą nazwy dalej pozostaje on obrazem dysku. Którego nie widzi radio. Szlak mnie już trafia na to bo niby to prosta operacja , a pytałem już kilku komputerowców i żaden z nich nie był w stanie mi nic powiedzieć..........więc dalej proszę o pomoc.

tomao
21-02-2023, 21:06
7zip można spróbować po zainstalowaniu kliknąć prawym myszy na pliku i z menu 7zip dodaj do archiwum i ok.

DarekRz4
22-02-2023, 08:56
Witam.
Zejde na zawał ....
Zrobiłem tak jak radziłeś , plik teraz ma format WinZip File . Niestety tak jak go nie widziało wcześniej tak nie widzi pliku teraz . Nic się nie zmieniło . No masakra jakaś . 3 lata temu w tym radiu aktualizowałem androida z 8 na 9 i robiłem to na włączonym radiu . Proces przeszedł bez problemu na plikach od sprzedawcy. Teraz pliki od tego samego gościa i porażka . Czy to że na przykład były by one niewłaściwe może być powodem że radio ich nie widzi wcale ?
Zastanawia mnie róznica w ciągu cyfr i liter w tych plikach OS pomiędzy tym co siedzi w radiu a tym co dostałem , ale może tak ma być .

pawcio98
22-02-2023, 14:15
Witam.

Widzę ze są osoby które się wahają w kwestii zakupu radia do forda.

Posiadam takie radio w focusie od listopada 2019 do chwili obecnej.
Nie jest to jakaś wypasiona wersja dzwięk jest akceptowalny mam głośniki w standardzie
więc żadne radio już wiele nie zmieni, głośność delikatnie narasta wraz z głośnością dźwięk
nie jest przesterowany ładnie wypełnia kabinę. W połowie zeszłego roku dokupiłem moduł do uruchomienia AA i wszystko ładnie śmiga.
Mam podłączoną kamerę cofania, w zasadzie to był powód kupna takiego radia.

Gdyby się zepsuło szukałbym następnego, teraz można kupić urządzenia z lepszymi wyświetlaczami nie wiem na ile to prawda a na ile haczyk na klienta.
Nie pamiętam jakiej firmy jest to sprzęt mój ma 2/16G i daje radę. Działa jako wyświetlacz dla AA
Spróbuję dodać jakieś zdjątko:

Pozdrawiam i życzę udanych zakupów.

127804
127805
127806

Antej
22-02-2023, 14:21
dzwięk jest akceptowalny mam głośniki w standardzie
więc żadne radio już wiele nie zmieni
tzn. że nie próbowałeś fabrycznego radia sony

pawcio98
22-02-2023, 14:28
Chińczyk gra podobnie i bardziej się sprawdza pod kamerę cofania:one:

DarekRz4
23-02-2023, 19:48
Witam.
Walczę dalej z niemozliwością zalogowania się na konto google. Dokopałem się do plików w komputerze z przed 3 lat które to dostałem od sprzedawcy radia były to pliki androida 9 bo w radiu była 8 ka i nie mogłem wtedy zainstalować yanosika. Wrzuciłem je dzisiaj po kolei do radia. Najpierw plik APP potem MCU i na koniec Config. Wszystko przeszło bez problemu. W radiu wykasowało się wszystko co było moje .Wykasowało się więcej niż reset do ustawień fabrycznych. Po włączeniu android ładuje się 2x szybciej niż wcześniej czyli tak jak na początku życia radia. Niestety problem znikania okna logowania do google pozostał ........
Wszystko w radiu śmiga elegancko, internet, zestaw głośnomówiący, radio i cała reszta. Niestety to cholerne konto uniemożliwia korzystanie z google maps i yanosika bo nic nie można ściągnąć co ma powiązanie z google. Myślę że nie jest to uszkodzenie samego radia bo reszta a tak naprawdę 99% urządzenia funkcjonuje naprawdę dobrze. Czegoś brakuje, coś się wykasowało . Pytaanie co i czy ktoś z kolegów jest wstanie cos jeszcze podpowiedzieć ? Ktoś pisał że logował się z innej przeglądarki. Pytam jak i z jakiej skoro każda próba zalogowania wyświetla to samo okno które znika po kilku sekundach. Gdzieś znalazłem też info że należy wejść w sklep play i zaktualizować wszystkie aplikacje. Pisało o tym parę osob które nie mogły się zalogować na konto google. Albo ja jestem tępy albo oni bo jak można zaktualizować aplikacje w sklepie skoro wejscie do niego od razu generuje okno logowania a zalogować się nie można. Echhhh.

Problem rozwiązany. Ściągnąlem aplikacje apkpure i z niej sklep play aktualizacje sklepu play , aktualizacje google i przeglądarkę chrom przy okazji. Potem to zainstalowałem na urządzeniu. Kliknąlem sklep play i wyświetliło okno logowania i wyrzuciło mnie z niego jak poprzednio. Druga próba jednak się powiodła i zalogowałem się na konto. Na telefon poszło powiadomienie że ktoś się logowal na nowym urządzeniu czy to ty. Potwierdziłem i tyle. Jestem zalogowany wreszcie. Można korzystać z google maps .Są po angielsku, ale to sobie powinienem ustawić.

yaris1
01-03-2023, 20:56

Update
Ręcznie wgrałem nowe wersje Google Play Store i Google Play Services- tez nie pomogło.

Update 08.06.2021
Dostałem od sprzedawcy nowe wersje OS i MCU, wgrałem i pomogło. Moje radio było i jest z Android 10.

Wersje przed instalacją:

Wersje po instalacji

Jeśli ktoś chciałby spróbować na moich plikach to oczywiście, że się podzielę :D
Cześć masz jeszcze te pliki?
Byłbym wdzięczny za nie

Skrzynkę wiadomości prywatnych masz pełną 😜

SnejX
01-03-2023, 21:46
Hej
skrzynka przeczyszczona :)
pliki mam, daj znać czy pomogło

https://gofile.me/5pDYU/NQUJn6cwd

yaris1
02-03-2023, 21:17
Hej
skrzynka przeczyszczona :)
pliki mam, daj znać czy pomogło

https://gofile.me/5pDYU/NQUJn6cwd

Dzięki za pliki, dalej to samo nie działa radio FM klikając w ikonę nie uruchamia się. Chyba muszę wymienić moduł 😭😭 4 tygodnie zanim dojdzie.

DarekRz4
03-03-2023, 06:18
Myśle że jest to sprawa systemowa, nie jakaś usterka podzespołu.. A reszta stacji funkcjonuje prawidłowo ?

yaris1
03-03-2023, 06:50
Myśle że jest to sprawa systemowa, nie jakaś usterka podzespołu.. A reszta stacji funkcjonuje prawidłowo ?
Radio jauo urządzenie działa poprawnie. Problemem jest RADIO FM próba kliknięcia by się otworzyła aplikacja nic nie daje , nie uruchamia się aplikacja . W ustawieniach ukrytych ustawiony jest region EUROPA

DarekRz4
03-03-2023, 17:43
O tym właśnie piszę. Radio to dla mnie odbiornik radiowy w tym przypadku tuner FM. Nie wiązał bym tego co się dzieje z uszkodzeniem tunera. To jest problem logiczny ( systemowy) , a nie usterka podzespołu. Zwróć uwagę na to że masz totalny brak reakcji na wciśnięcie przycisku Radio - to jest problem logiczny. Gdyby nawet wylutować cały tuner i położyć obok , po wciśnięciu przycisku Radio powinieneś mieć jakąś reakcje. Choćby komunikat że procesor nie widzi układów tunera na magistrali cyfrowej czy coś podobnego. Tu nie ma żadnej reakcji dlatego sądzę że czepianie się bloku tunera na tym etapie nie jest dobrym pomysłem. Sprawdził bym też wszystkie ustawienia radia w menu urządzenia także w menu ukrytym.

pandomu
30-03-2023, 11:28
Witam, Panowie a stosując takie radio wszystko bedzie grało czy to zła inwestycja? Instalował ktos takie?

1*150,86 zł 44%OFF | 9.0 〞For Ford S Max S-MAX 2006-2015 samochodowy multimedialny odtwarzacz wideo radiowa nawigacja GPS Android 11 8 rdzeń 8 + 128G Carplay nr 2 Din DVD
https://a.aliexpress.com/_EGmKg6H

Dotyczy radia z wbudowanym panelem

zaryzykowałem, zamówiłem, otrzymałem przesyłkę.

ogólnie radio działa, co najważniejsze sterowanie klimą i nawiewami też działa, nawet jest dodatkowy przycisk OFF wyłączający nawiew/klimatyzację jednym kliknięciem.

samo radio zaskakująco dobrzej jakości, aluminiowy tył radia, sztywny dobry plastik z przodu. UWAGA: przedni panel wykończony jest matowym czarnym plastikiem, który nie jest piano black. Dodatkowo spasowanie na rogach, przy dekorach minimalnie odstaje.

sama przesyłka przyszła przyszła dość szybko, nieco ponad 2 tygodnie.
miałem trudności podczas instalacji radia (wynikające z mojej niewiedzy i braku doświadczenia) i sprzedawca dość szybko odpowiadał na pytania techniczne i udzielał porad. Nie zmienia to faktu, że jest jestem w trakcie dyskusji ze względu na niezgodność dostarczonego towaru z opisem (wersja systemu Android) i tu już kontakt w sprawie reklamacji jest utrudniony.

radio moim zdaniem gra lepiej dla ucha niż Blaupunkt, wybrałem model PRO H9.

narzekać mogę na źle działający włącznik / wyłącznik w gałce głośności, szybkie kliknięcie daje efekt podwójnego kliknięcia, a sama funkcja tego przycisku to wyciszenia (mute) a nie "włącz/wyłącz".

na tą chwilę zakup uważam za udany, z zaznaczeniem, że radio posiadam dość krótko i jestem w trakcie dyskusji z dostawcą.

kilka zdjęć poglądowych poniżej w załącznikach

tomao
30-03-2023, 11:43
a sama funkcja tego przycisku to wyciszenia (mute) a nie "włącz/wyłącz"
Może wyłącza się po dłuższym przytrzymaniu?

pandomu
30-03-2023, 12:50
nie, nie wyłącza.

wg sprzedawcy ten przycisk "nie ma funkcji", a włączanie i wyłączanie radia odbywa się za pomocą kluczyka w stacyjce.

da radę z tym żyć, chociaż ikona na gałce wprowadza w błąd.

BobMF
14-04-2023, 23:50
Witam.
Kupiłem te radio: model t 300 https://pl.aliexpress.com/item/4000465123386.html?srcSns=sns_Messenger&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60104237499&aff_fcid=602c82bd11a24b37b6a711cf8821c7ca-1634398727756-03359-_uwKE7m&tt=MG&fbclid=IwAR2f_wS4tgarY_ESREvm7L6Rj9niVrRcvsNUtFONb nSNiThUC5LSmCiUTHQ&aff_fsk=_uwKE7m&aff_platform=default&sk=_uwKE7m&aff_trace_key=602c82bd11a24b37b6a711cf8821c7ca-1634398727756-03359-_uwKE7m&shareId=60104237499&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=bee3cf41772344f2a73369feaa9dbf16

panel klimy z dwoma pokrętłami które mi zablokowało
kabel elm 327 i nie łączy mi się z samochodem https://allegro.pl/oferta/kabel-interfejs-elm327-obd2-can-usb-program-pl-fv-10225042827

Pacjent S max 2.5 t rok 2006
Jak to ogarnąć?
Bump: Może jakiś program sprawdzony do tego auta?

Hej,
mam podobne radio i ten sam problem z pokrętłami temperatury, trzeba szlifować dół otworów żeby lepiej się kręciły.
Do radia nie podłączałem przez USB, ale mam elm327 na BT i używam CarBit, rzadziej FordSys Lite lub inCarDoc.
S-Max 2006

ALE!
u mnie jest problem z zasilaniem, jest na stałe, w dwa dni rozładowuje akumulator.
Zamykanie z pilota nie reaguje, otwieranie za to działa.

Przeczytałem cały wątek i przed chwilą trafiłem na info, że:
"jeśli radio ma w zestawie canbus i ten jest podłączony to ACC i ILL muszą być rozłączone.
ACC i ILL muszą być połączone między radiem a canbusem."
Czy to pomoże na obydwie bolączki ?

S-Max 2006

karolek814
16-04-2023, 19:39
Jak podłączyc sterowanie z kierownicy do radia ford focus mk2 radio android z chin

BobMF
17-04-2023, 12:01
karolek814 nie czytałeś pewnie ani jednego wpisu w tym temacie, idziesz na łatwiznę to pomogę, użyj kabelków.

Co do mojego pytania, to po korespondencji i zasugerowaniu odłączenia ACC, serwis od myfirendsa stwierdził, że to dobry pomysł i żebym spróbował...

...ACC przecięte i wszystko działa jak powinno, a nawet więcej niż się spodziewałem. Zostało mi tylko kamerę podłączyć z tyłu.

pikon7
14-07-2023, 12:42
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

S-max 2010 FL titanium z fabrycznymi ledami z przodu do jazdy dziennej i oryginalne radio forda - takie srebrne z niewielkim kolorowym wyświetlaczem. Piszę o ledach bo mam w moim Fordziku taki problem z radiem, a właściwie dwa:

1.Przy włączonych ledach dużo szumów i innych zakłóceń z migaczy itp (włącznik świateł na 0), Po przełączeniu włącznika na światła mijania wszystko jest super (ledy wyłączone)

2. Czasami (głównie latem) radio - chodzi mi o urządzenie a nie funkcję, nie wydaje żadnych dźwięków bez względu na to czy przełącze funkcję na CD, radio czy inne. Totalna cisza. Nie pomaga wyłączenie i włączenie urządzenia ani regulacja głośności. Po upływie jakiegoś czasu wszystko wraca do normy.

Trochę czasu już spędziłem przekopując google i fora internetowe w tej tematyce i proszę o poradę czy jest sens bawienia się w naprawianie tego oryginalnego radia, dokupywanie jakichś filtrów przeciwzakłóceniowych czy lepiej zainwestować w jakieś fajne radio Android? Jeśli tak to jakie. Nie potrzebuję grać na radiu w gry :) wystarczy żeby dobrze odbierało fale i jakaś google mapa pobierająca internet z telefonu w miarę płynnie chodziła. I od razu sorki że nie przeczytałem wszystkich 279 stron tematu. Z góry dziękuję za konkretne i kulturalne odpowiedzi.

jozaf
26-07-2023, 15:49
Hej, odświeżając temat oryginalny, czy ktoś może polecić radio android zastępujące S-Maxa MK1 w wersji oryginalne NX, czyli tego dotykowego ?

Np. ta oferta wydaje się pasować: https://pl.aliexpress.com/item/1005004721772158.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60264725935&aff_fcid=b112d180b55f4999b03fea4cd77a594a-1690379118326-04523-_EGmKg6H&tt=MG&aff_fsk=_EGmKg6H&aff_platform=default&sk=_EGmKg6H&aff_trace_key=b112d180b55f4999b03fea4cd77a594a-1690379118326-04523-_EGmKg6H&shareId=60264725935&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=b416c4a6e0aa41e6b4c9edffafefeaa6&afSmartRedirect=y

Z góry dzięki za info!

chelek04
28-07-2023, 22:16
Cześć,

Kupiłem radio android https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-gps-ford-s-max-2006-2015-android-12547258656.

Problem w tym, że się nie włącza. Okazało się, że wtyczki nie są kompatybilne, inny układ pinów radio-samochód.

Dodatkowo nie ma 12V po stacyjce, ani podświetlenia, tylko 12V z akumulatora. Z tego co wyczytałem na forum w moim przypadku sygnał o załaczęniu zasilania ze stacyjki idzie po CAN. Czy ktoś miał taki problem i go rozwiązał?

Zdjęcie wtyczek
https://drive.google.com/file/d/1ItZbHKq0mR9nD7z16KzwAtmcegRaU2Op/view

Bump:
Poradziłem sobie sam, wertując inne wątki.

AlfredMAX
19-08-2023, 18:19
Gdzie ściągnę odpowiednia aktualizacje do Bosion PX6 4GB + 6

Doczu
20-08-2023, 08:48
Słyszałem że aktualizacje w tych chińskich stacjach multimedialnych nie są wskazane bo zazwyczaj uceglają urządzenie.

Dariush82
07-10-2023, 15:57
Witam
Moje radio Sony MP3 w S-max 2008 zaczęło szwankować, podświetlenie bladło, albo nie było go wcale. kupiłem takiego chińczyka:
https://pl.aliexpress.com/item/1005005603848021.html?spm=a2g0o.order_list.order_l ist_main.5.f86f1c244iWcNn&gatewayAdapt=glo2pol
Naczytałem się jak to podłączyć, ale niestety radio nawet nie zaświeciło, żadnej reakcji. Co ciekawsze podłączając stare radio, ono również przestało współpracować, nie reaguje, jakby w ogóle prąd nie dochodził. Bezpieczniki sprawdziłem i wszystko jest ok. Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny??

Doczu
08-10-2023, 10:09
Podmień bezpiecznik. Mimo że wydaje się być ok.
Potem będziemy się zastanawiać.

Dariush82
09-10-2023, 16:53
Wymieniony od razu

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

sellermihai
26-10-2023, 06:40
Byłbym wdzięczny za nie

Byłbym wdzięczny za nie

Skrzynkę wiadomości prywatnych masz pełną 😜

Bump: czy możesz mi też wysłać to oprogramowanie? Dziękuję !

Update

Update 08.06.2021

Wersje przed instalacją:

Wersje po instalacji

Lector
07-11-2023, 22:23
Witam, mam problem od jakiegoś czasu - zamyka mi aplikację nawigacji, chrome (mimo ze nie uruchamiam, może chodzi w tle).

Radio Isudar z PX5.
https://photos.app.goo.gl/xfSc5LriV2GfCNSTA
https://photos.app.goo.gl/9nnjAL7cvUepfqNa6

Miałby ktoś pliki do aktualizacji?
Firmware jest na ich stronie Andek 9 ale jest jakieś nowsze MCU?
https://www.isudar.com/en-pl/blogs/download/download

marjanoos
10-11-2023, 17:41
Problem jest z aplikacją Android System WebView.

Modyfikowany Android od Hal9k zdaje się rozwiązał ten problem, możesz go pobrać tutaj:
https://xdaforums.com/t/rom-px5-px6-px30-q-10-hal9k-mod-v5-for-mtcx-hctx-head-units-with-android-10-9-8-6.4314163/

Tylko najpierw musisz wgrać Androida 10, żeby móc wgrać powyższą wersję. Tutaj jest instrukcja:
https://xdaforums.com/t/mtcd-e-android-10-upgrade-using-official-free-tools.4123933/

Lector
23-11-2023, 09:48
A MCU nie muszę aktualizować, stare mam.

pawson555
28-11-2023, 09:37
Witam wszystkich kupiłem używane radio prawdopodobnie Bosion lub Eunavi i mam problem z zalogowaniem do konta google może ktoś z was pomoże w zdobyciu aktualizacji czytałem że to powinno pomóc

Android 9.0.1
Sprzęt: 8-rdzeniowy AllWinner – ROM 32 GB – DDR3 2 GB – 1024x600 – d1
Wersja MCU: STM8-20190110-1-KC1-29
Wersja jądra: Linux 4.4.89 - Sat Aug 10 09:03:30 CST 2019
Wersja systemu operacyjnego: KC1D01H1-036-3.0.4.3.5-IVT-20190810-701F
Wersja BT: 3A03
CAN wersja V1.13.011BYPT

Doczu
28-11-2023, 09:45
mam problem z zalogowaniem do konta google
A czy od pierwszego razu nie mogłeś się zalogować, czy np. trachnąłeś się w haśle ?
Na kompie w ustawieniach konta google radio jest widoczne ?
Co do aktualizacji systemu - na dwoje babka wróżyła. Może się zdarzyć tak, że cześć funkcji przestanie działać, bo nowa wersja systemu nie będzie obsługiwać starszych wersji komponentów.

pawson555
28-11-2023, 12:17
Od samego początku brak możliwości zalogowania się po wejściu w konto google nie można nic wpisać i zaraz wraca poprzedniego ekranu. Nawet nie można zaktualizować sklepu play.

BobMF
28-11-2023, 15:19
A czy od pierwszego razu nie mogłeś się zalogować, czy np. trachnąłeś się w haśle ?
Na kompie w ustawieniach konta google radio jest widoczne ?
Co do aktualizacji systemu - na dwoje babka wróżyła. Może się zdarzyć tak, że cześć funkcji przestanie działać, bo nowa wersja systemu nie będzie obsługiwać starszych wersji komponentów.

Jak ja zaktualizowałem swojego chińczyka, to zaczął mi się resetować i przywieszać. Po resecie ustawień tylko skonfigurowałem wszystko raz jeszcze i nie aktualizuję.

Doczu
29-11-2023, 15:53
Od samego początku brak możliwości zalogowania się po wejściu w konto google nie można nic wpisać i zaraz wraca poprzedniego ekranu.
A na komputerze w ustawieniach konta google sprawdzałeś czy jest to urządzenie widoczne ?

wrzaskun17
16-01-2024, 18:15
Poleci ktoś sprawdzone radio w dobrej cenie myślę o przedziale 500-700zl ale jak trzeba dorzucę więcej jeśli warto

Antej
16-01-2024, 18:40
Nie, brakuje min. 1k do budżetu.

beribazoo
29-01-2024, 16:58
Koledzy,

Mam S-Max'a, 2013 rok z fabryczną nawigacją Blaupunkt NX (ta z piszczącymi cewkami). Kilka lat temu przymierzałem się do wymiany na Android od majfrendów, ale wtedy były cyrki z wymianą ramki i panelem klimatyzacji - odpuściłem.

Teraz widzę, że pojawiły się nowe wersje, dedykowane właśnie do wymiany fabrycznej navi razem z panelem od klimy.

Np.
https://pl.aliexpress.com/item/1005006421767095.html
https://pl.aliexpress.com/item/1005006451519039.html
https://pl.aliexpress.com/item/1005006012372609.html

Ktoś może robił taką operację i może się podzielić jak to działa? Nie mogę znaleźć żadnych nagrań ani informacji jak to się sprawuje.
Głównie chodzi mi o ten panel klimy - czy to gada z samochodem czy dali dla picu i wtopię 1.5k żeby nie mieć klimatyzacji...

Antej
29-01-2024, 17:17
1. Nie widzę problemu z wymianą panelu klimy, poza kosztami.

2. Za +1.5k to się kupuje dobry "owal", a tu masz jeszcze więcej komponentów.

Widziałem Mdo z takimi telewizorami, bardzo pokraczne.

beribazoo
29-01-2024, 17:19
1. Nie widzę problemu z wymianą panelu klimy, poza kosztami.

Tylko mi się nie podobają te "standardowe" panele klimy, wolę ten co mam :)

2. Za +1.5k to się kupuje dobry "owal", a tu masz jeszcze więcej komponentów.
W sensie, że drogo a słabe komponenty?

Antej
29-01-2024, 17:32
To zdecyduj się "były cyrki" , czy było "inaczej niż sobie wymyśliłeś".
Patrzyłeś jak tandetnie to wygląda?

Za darmo, większy ekran i dodatkowe funkcje w nieuniwersalnej obudowie nie będą dodane, więc coś, kosztem czegoś.

beribazoo
29-01-2024, 17:35
To zdecyduj się "były cyrki" , czy było "inaczej niż sobie wymyśliłeś".

Trzeba było kupić ramkę, co nie było takie proste jeśli chciałeś w idealnym stanie. + inny panel klimatyzacji. I robiło się kilkaset zł za same te 2 elementy. Dodatkowo trzeba było zmieniać ustawienia samochodu, że ma inny panel klimy.

Nie brzmi jak plug&play, prawda? Ale nie tego dotyczy pytanie - co było kiedyś. Tylko jak się sprawują te konkretne urządzenia.

Dariusz1982
02-04-2024, 22:09
witam mozesz pomoc z radiem? nie dzialaja przyciski kierownicy po podlaczeniu radia reszta smiga

Bump: witam mozesz pomoc z radiem? nie dzialaja przyciski kierownicy po podlaczeniu radia reszta smiga

Bump: help me. podlaczylem radio android ale niestety nie dzialaja przyciski kierownicy. gdzie podlaczyc key1key2 aby przyciski z kiery działały?

eclipse
10-04-2024, 07:15
https://www.olx.pl/d/oferta/radio-android-12-ford-s-max-smax-tesla-2gb-gps-wifi-bluetooth-CID5-IDYL5K3.html?reason=ip%7Ccool_rec_platform#8920719 94

Antej
10-04-2024, 08:57
2GB RAM.... Serio?

Ta sama puszka, inaczej opakowana.
https://allegrolokalnie.pl/oferta/radio-10-android-ford-fiesta-mk7

eclipse
10-04-2024, 10:29
Ok.rozumiem.

KamilB85
10-05-2024, 12:28
Witam.
Jestem świeżutki na forum i równie świeży co chodzi o Fordy.
Posiadam od kilku dni S-Maxa z 2006r. które posiada min. Radio Pioneer Avic - F40BT. Chciałbym je wymienić na coś prostszego z androidem np. do yt i takie tam.
Moje zapytanie jest następujące.... czy waszym zdaniem jest sens taka podmiana? Jeżeli tak to polecacie coś w rozsądnej cenie (600, 700zł)?

tomao
10-05-2024, 12:57
Rozsądna cena to coś w przedziale chyba 1500-2000. Te tańsze może dla ludzi o mocnych nerwach i bardzo niskich wymaganiach. Android musi mieć trochę mocy sprzętowej do poprawnego funkcjonowania.

sansai
03-04-2025, 18:48
Wiem że już dość start wątek, ale ja jestem po montażu chińczyka za 700PLN - 6/128GB+ kamera na przód i tył i działa bardzo spoko. Jak dla mnie ma wszystko co potrzeba.

galaxior
04-04-2025, 16:25
Pytanie - czy współpracuje z convers, jeśli tak to pochwal się jaki to model

r0ck
09-04-2025, 13:04
szczerze watpię

ziomex13
10-04-2025, 14:16
Witam
Mam pytanko....jakie radio android do s-maxa polecacie ? Chodzi mi o to by wszystko chodziło płynnie i wszystkie sterowania w kierownicy, czujniki parkowania itp...itd... były kompatybilne z radiem. Proszę o jakieś konkretne modele bądź linki

sansai
13-04-2025, 10:48
współpracuje, jednak w podstawowym zakresie czyli widać że gra radio FM ale pokazuje tylko częstotliwość bez danych z RDS

marjanoos
14-04-2025, 15:18
Witam
Mam pytanko....jakie radio android do s-maxa polecacie ? Chodzi mi o to by wszystko chodziło płynnie i wszystkie sterowania w kierownicy, czujniki parkowania itp...itd... były kompatybilne z radiem. Proszę o jakieś konkretne modele bądź linki

DUDU zobacz. Ale czujniki parkowania wyświetlają się w zależności od dekodera CAN.

pandomu
17-04-2025, 12:55
w moim przypadku DUDU nie pokazuje na ekranie czujników parkwoania, posiadam S-Max, ale w ustawieniach ze względu na brak modelu musiałem wybrać Mondeo.