rojass
09-07-2018, 08:38
P.S. Posiada ktoś modem działający z radiem ISUDAR i obsługujący sieć LTE ??
Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2006-2015] Radio 2 Din Android rojass 09-07-2018, 08:38 P.S. Posiada ktoś modem działający z radiem ISUDAR i obsługujący sieć LTE ?? Lector 11-07-2018, 16:18 W poniedziałek zakupiłem, dziś dostałem, jutro zakładam :P Zakupiłem nowszy model (chyba, wyższa numeracja radia - mniej sprzedaży) NA02A53FO0702MONA6 zamiast NA02A53FO0701FOCA6. https://www.aliexpress.com/item/Android-6-0-1-Two-Din-7-Inch-Car-DVD-Player-For-FORD-Focus-S-MAX/32791968386.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.68224c4d0Yu OmW Powiem ze prezentuje się super. bailaga 11-07-2018, 20:53 W poniedziałek zakupiłem, dziś dostałem, jutro zakładam :P Zakupiłem nowszy model (chyba, wyższa numeracja radia - mniej sprzedaży) NA02A53FO0702MONA6 zamiast NA02A53FO0701FOCA6. https://www.aliexpress.com/item/Android-6-0-1-Two-Din-7-Inch-Car-DVD-Player-For-FORD-Focus-S-MAX/32791968386.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.68224c4d0Yu OmW Powiem ze prezentuje się super. Czy wybrałeś model z DSP? Ciekawi mnie jak bardzo poprawia on jakość dźwięku. kolekszy 11-07-2018, 21:03 Mamy dokładnie te same radia Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka rojass 12-07-2018, 07:09 Czy wybrałeś model z DSP? Ciekawi mnie jak bardzo poprawia on jakość dźwięku. model z DSP jest niedostępny i nie wiadomo kiedy będzie w sprzedaży - pytałem o to zanim kupiłem swoje. Ja kupiłem 6 dni temu i nawet tracking nie działa - niby wysłane, mam nr przesyłki DHL, ale cały czasy jest on nieaktywny. Lector 12-07-2018, 08:33 Nie jest to radio z DSP, przeglądając jakiś czas temu widziałem ze było w Chinach - co mnie nie interesowało. Mój traking z DHL DE też był nieaktywny. Też nie było żadnej instrukcji? Czy podpinając CAN, trzeba rozłączyć jakiś kabelek? kolekszy 12-07-2018, 08:47 Traking nie działa. Ja miałem podany nr dla UPS, a paczkę dostałem Dhl'em z innej polskiej firmy. Jak sprawdzałem co to za firma, to zajmują się pośrednictwem w transporcie. Wysyłka była realizowana z Niemiec. Pewnie chinol ma podpisaną jakaś umowę. Tak że Panowie nie stresować się. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka jastu 12-07-2018, 09:08 DSP nie są dostępne, bo jest problem z utratą dźwięku po wybudzeniu (dłuższa nieaktywność, np po nocy). Nie ma na to lekarstwa jeszcze, prawdopodobnie problem sprzętowy, softowo tego nie rozwiążą - jest plotka, że wysyłają zainteresowanym układ DSP do wymiany. Inna plotka mówi, że jest to problem Androida8, ale nikt nie próbował instalować innej wersji. Jeśli ktoś z okolicy Poznania kupił bez DSP, to chętnie się spotkam i posłucham ja kto gra :) Jeszcze jedno przy okazji posta - przejściówka antenowa do chińczyka. W SONY wchodzą dwa przewody a w chinola jeden na bolec - jaką przejściówkę zastosować? rojass 12-07-2018, 09:11 No to jest szansa, że przyjdzie w najbliższym czasie. Uspokoiliście mnie trochę, bo czas nagli :) Bump: Jeszcze jedno przy okazji posta - przejściówka antenowa do chińczyka. W SONY wchodzą dwa przewody a w chinola jeden na bolec - jaką przejściówkę zastosować? podpinam się pod pytanie :) AJU 12-07-2018, 13:04 Co do przesyłki jak swoje zamawialem to co 3 dni zmieniał się numer przesyłki, w rezultacie przyszło po tygodniu, ale tez ze względu na to że zamowilem w święta a i okazało się że przyszło ze Słubice, polskim dhl-em. Więc nie ma co się stresować na pewno przyjdzie kolekszy 12-07-2018, 13:15 Chyba że różne były wyjścia w radiach sony. Jeśli już to zlacze fakra od GPS i przejściówka fakra- złącze antenowe... Ja u siebie mailem radio FX więc nic nie potrzebowałem Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka rojass 12-07-2018, 13:30 U mnie jest obecnie Sony 6CD i ciekaw jestem czy nie będę potrzebował jakiejś przejściówki do anteny radiowej. Okaże się pewnie jak dojdzie, niestety. Lector 12-07-2018, 13:36 Jakoś je upchnąłem do Galaxy :) Gra całkiem przyjemnie. Jak ustawiliście CAN BUS w ustawieniach? Bo u mnie na wyłączonym jest sterowanie z kiery, ale jak wybiorę coś to już nie. bailaga 12-07-2018, 15:06 DSP nie są dostępne, bo jest problem z utratą dźwięku po wybudzeniu (dłuższa nieaktywność, np po nocy). Nie ma na to lekarstwa jeszcze, prawdopodobnie problem sprzętowy, softowo tego nie rozwiążą - jest plotka, że wysyłają zainteresowanym układ DSP do wymiany. Inna plotka mówi, że jest to problem Androida8, ale nikt nie próbował instalować innej wersji. Jeśli ktoś z okolicy Poznania kupił bez DSP, to chętnie się spotkam i posłucham ja kto gra :) Jeszcze jedno przy okazji posta - przejściówka antenowa do chińczyka. W SONY wchodzą dwa przewody a w chinola jeden na bolec - jaką przejściówkę zastosować? A Ty masz wersję z DSP? Lector 12-07-2018, 17:36 Udało się komuś w Mapach Google włączyć udostępnianie lokalizacji? Oczywiście chodzi o mapy w radyjku. rojass 12-07-2018, 19:02 Ja też dzisiaj dostałem swoje, już podłączone - gra znośnie. Kwestia ustawień i powinno być już całkiem przyjemnie. Brakuje mi natomiast obrazu na youtube, jest audio, widzę miniaturki ale zamiast teledysku jest szary ekran. Jak się domyślam, zapewne chodzi o kwestie bezpieczeństwa, ktoś podpowie jakie kabelki połączyć ze sobą ? Lector 12-07-2018, 19:37 Wideo jest wyłączone w ustawieniach. Nie pamiętam dokładnie gdzie, ale jak będzie potrzeba to poszukam. Czekam dalej za info jak ustawić CANBUS i czy coś rozłączyć lub przepiąć w wiązce kabli . Bump: https://www.youtube.com/watch?v=R3Sbq3WPmzE Sorki za jakoś :P planeta58 12-07-2018, 21:36 U mnie jest obecnie Sony 6CD i Witam . Masz już plan na Twoje Sony ?:razz: rojass 12-07-2018, 21:56 Wielkie dzięki, działa tyle że teraz radio dziala caly czas mawet po wyjeciu kluczyka. Bump: Witam . Masz już plan na Twoje Sony ? leży w kartonie jako awaryjne :) Lector 12-07-2018, 22:20 U mnie radio jeszcze chwile jest włączone, nie gra - ale to pewnie przez to ze mam dwa wzmacniacze i odcina im zasilanie. Nie wiem czy też nie reaguje na otwarcie drzwi - ale może to złudzenie. rojass 12-07-2018, 22:28 U mnie było tak jak w oryginale, czyli po kluczyku. Po wyjęciu gasło, ale coś gdzieś chyba zmieniłem i gra tak długo aż go nie wyłączę z przycisku. Bardzo słabo odnajduje stacje radiowe, a jak już znajdzie to potrafi szumieć. Bardzo często zrywa połączenie hotspot z telefonem - ale może to akurat wina telefonu a nie radia - nie wiem. Póki co mam mieszane uczucia - jutro usiądę do ustawień i sprawdzę co da się z tym zrobić. kolekszy 12-07-2018, 22:59 moje radio uruchamia się po odpaleniu wyłącza się po otwarciu drzwi, pod warunkiem że kluczyk jest wyjęty. wzmacniacz podpięty pod remote, nie pod ant, i nic nie odcina wcześniej. Co do canbus, jakikolwiek ustawienie inne od none nie działa. Filmy i YT trzeba włączyć w ustawieniach, żeby była możliwość "oglądania "podczas jazdy. Powiem od siebie że do radia trzeba usiąść i poustawiać sobie troszkę. Menu serwisowe to 123m lub 126m jeśli dobrze pamiętam Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka rojass 13-07-2018, 08:30 A powiedzcie proszę czy wasze telefony połączyły z radiem po BT od razu i widoczna jest nazwa FORD AUDIO tak jak to miało miejsce z ori radiem czy trzeba odszukać nowe urządzenie i sparować je od nowa ? U mnie podłączyło się od razu ale w głośnikach cisza, stąd pytanie. Najbardziej irytująca jest kwestia słabego odbioru stacji radiowych, niby o tym wiedziałem ale nie myślałem, że będzie aż tak źle. Raptem 4 czy 5 stacji w mieście, które kilka km poza nim potrafią zniknąć. lolejko 13-07-2018, 11:25 Jak podłączyc to raadio by po wyłączeniu auta i ponownym odpaleniu nie odpalało androida od nowa tylko z jakiegos trybu uspienia ? Denerwujące jest odpalanie radia, które tak długo trwa. Nie ma możłiwości by radio od razu odpaliło? rojass 13-07-2018, 12:04 W andku 8.0 wpada w tryb uśpienia właśnie, nie wiem jak w innych, ale z tego co wiem to nic się z tym nie da zrobić raczej. Lector 13-07-2018, 15:21 U mnie łapie ładnie stacje radiowe, więcej niż może zapisać :P Radio również startuje z kopyta, bez uruchamiana andka. No właśnie co do CANBUS, NONE to chyba wyłączone. kolekzy możesz przypisać funkcje do klawiszy? Bo u mnie działają od głośności i poprzedni następny - domyślnie i nie można dać im innych funkcji. Idzie dodać obsługę od klawiszy z gałki - odbierz, rozłącz, wybieranie głosowe? Pokazuje Ci coś od klimy na ekranie - u mnie nic. W prosty sposób można sprawdzić działanie CANBUS, odłączyć go i sprawdzić czy działa jak działało :P Napisałem do Chińczyka, jak to ustawić. Pisałem wczoraj, jeszcze nie odpisał :( Jedyne co działa to jak wrzucę wsteczny to wycisza radio i czarny ekran - nie mam jeszcze kamery cofania. Lector 14-07-2018, 08:34 No to dostałem odpowiedź. Hi friend, Sorry,we missed your message because of time difference. Only Mondeo need the canbus,friend. You can disconnect it. Czyli tak jak pisałem nie działa CANBUS. Lector 15-07-2018, 21:49 Jeżeli ktoś jeszcze z forum kupował radio od ISUDAR Official Store (https://www.aliexpress.com/store/317945?spm=2114.12010608.0.0.14093750e4H8HU) i CANBUS. Może by również zadał pytanie jak ustawić to w konfiguracji. Piszą w ogłoszeniu: For Mondeo/S-MAX, they have to add canbus to support the steering wheel control, please click here Więc posiadacze radia w S-Max pisać pytania jak ustawić CANBUS, jeżeli w ustawieniach jest NONE mimo to ze działa sterowanie z kierownicy. Ja napisałem ze OK, ale Galaxy to pojazd taki sam jak Mondeo i S-Smax, dlatego proszę o instrukcje ustawienia CANBUS w konfiguracji radia. Nie wystawiłem im oceny jeszcze. Druga sprawa, przez weekend przejechałem jakieś 300km trasy i mam kilka spostrzeżeń. Przy włączaniu świateł widać ze podświetlenie radia maleje - na plus Radio ma wbudowany czujnik jasności otoczenia (lub wykorzystuje ten czujnik od włączania lamp w przedniej szybie), w ciągu dnia jak wjeżdżałem pod wiadukt mapa googla zmieniała tryb na nocny - kolejny plus. Fajnie jakby również samym czujnikiem można by sterować podświetleniem ekranu (nie znalazłem takiej opcji jeszcze). Podczas jazdy autostradą mało słyszalne komunikaty nawigacji, jak zwalniałem na bramkach było OK. Nie wiem jak za to się zabrać (znalazłem już jakąś konfiguracje), ale fajnie byłoby gdyby jak oryginalne radio sterowało głośnością zależnie od prędkości poruszania się. Bez zmiany ustawień raz komunikaty były miksowane z radiem (radio się wyciszało) a za chwile jak był komunikat to radio przestawało grać na czas komunikatu. Zdarzyło mi się ze radio przerywało grać, nie pamiętam czy jeszcze była nawigacja google uruchomiona, ale radio nie grało i komunikatów nie było słychać.. rojass 16-07-2018, 07:03 Mam podobne spostrzeżenia jeśli chodzi o komunikaty z google maps czy yanosika -jadąc wolno są dużo głośniejsze, jadąc autostradą prawie milkną. Zaraz zapytam o canbusa, sądzę jednak że niewiele pomogą. Też zamówiłem decoder canbus sugerując się opisem i koniecznością jego podłączenia w celu sterowania radiem z kierownicy, jak się okazuje jest zbyteczny. kriis 16-07-2018, 07:15 jeśli chodzi o zmianę map Googla na tryb nocny przy przejeżdżaniu pod wiaduktami czy mostami jest to funkcja samych map - na telefonie działa dokładnie tak samo Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Lector 16-07-2018, 08:31 Tak funkcja mapy google, ale aby działała musi korzystać z jakiegoś czujnika. Bo skąd by wiedziała mapa ze zrobiło się ciemno? Jechałem w ciągu dnia, więc nie zmieniło trybu w zależności od godziny (dzień/noc). Czyli jeżeli radio korzysta z czujnika to jest potencjał :) kriis 16-07-2018, 08:35 Tak funkcja mapy google, ale aby działała musi korzystać z jakiegoś czujnika. Bo skąd by wiedziała mapa ze zrobiło się ciemno? Jechałem w ciągu dnia, więc nie zmieniło trybu w zależności od godziny (dzień/noc). Czyli jeżeli radio korzysta z czujnika to jest potencjał :)nie korzysta z żadnego czujnika, mapy Googla wiedzą że są w tunelu, pod mostem (nie na moście - bo wtedy się nie przełączą) etc i same się przełączają. sprawdź na komórce, możesz nawet latarka świecić w czujnik światła na komórce a i tak mapy ci się przełączą na tryb nocny Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Lector 16-07-2018, 09:20 A to słabo :P rojass 16-07-2018, 11:30 Mi odpisał w ten sposób : "Hello.The function of canbus decoder is only for ACC. This car radio support steering wheel control without canbus." Czyli kupiłem canbus zupełnie niepotrzebnie, bo bez niego funkcjonalność jest dokładnie taka sama. W opisie jest jasno napisane, żeby go dokupić jeśli chcemy zachować sterowanie z kierownicy. Napisałem kolejne zapytanie w nieco innym tonie, zobaczymy co odpisze. Lector 16-07-2018, 21:04 Odpisali Ci choć szybko? Ja mam na każde pytanie jakieś 2 dni zwłoki, wkurzyć się idzie. Z innymi nie ma tego problemu. Jak rozwinąć skrót ACC? kriis 16-07-2018, 21:19 Odpisali Ci choć szybko? Ja mam na każde pytanie jakieś 2 dni zwłoki, wkurzyć się idzie. Z innymi nie ma tego problemu. Jak rozwinąć skrót ACC?accessories, 12v po przekręceniu kluczyka http://www.ycarlink.com/pd_14541_What-is-ACC-wire-what-is-12V-battery-wire-.htm Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka rojass 17-07-2018, 07:09 Odpisali Ci choć szybko? Ja mam na każde pytanie jakieś 2 dni zwłoki, wkurzyć się idzie. Przed zakupem odpowiadał od razu, po zakupie 2 dzień czekam i nadal cisza. Lector 17-07-2018, 07:28 Mi też napisał ze CANBUS jest tylko dla ACC. I pytał się czy jest jakiś problem. Wiec mu odpisałem: Tak mam problem, nie można zmienić przypisanych funkcji dla sterowania z kierownicy. Nawigacja google wydaja polecenia dobrze w mieście, na autostradzie mówi ciszej niż gra muzyka. Problem wystepuje nie tylko u mnie na tym radiu. Dodatkowo jest napisane w aukcji "For Mondeo/S-MAX, they have to add canbus to support the steering wheel control, please click here" i jest to po prostu naciąganiem na kasę. Bo u posiadaczy S-MAX jest dokładnie tak samo jak u mnie. Widzę ze dla Ciebie jest duzym problemem napisać co ustawić w konfiguracji radia dla zakupionego CANBUS. Lector 18-07-2018, 09:48 Ktoś ma jakiś patent na montaż przedniej kamery w okolicach lusterka, a może gdzie w obudowie tegoż lusterka? Kombinuje aby nie rzucała się w oczy. kolekszy 19-07-2018, 13:25 Głośność komunikatów można ustawić u factory setting, hasło 126m. Tak samo tam można odblokować oglądanie filmów,YT podczas jazdy. Niestety ale bez tego modułu canbus radio nie działa w ogóle( tak jest u mnie) Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Lector 19-07-2018, 14:29 A która opcja - systemowe? kolekszy 19-07-2018, 14:49 Piszę z głowy, nie mam jak w tej chwili podejść do radia. świta mi w głowie że te ustawienia też są w opcjach ustawienia- dźwięki - głośność. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Głośność nawigacji, ustawienia- car- navigation. Lector 19-07-2018, 21:50 Ok ma takie ustawienia jeśli chodzi o miksowanie nawigacja/muzyka (przynajmniej radio). Na pierwszym zdjęciu możemy wyłączyć mixowanie, czyli albo muzyka, albo nawigacja, mixowanie 0-10 i jeszcze nawigacja podczas rozmowy telefonicznej co 10%. Ustawień z drugiego zdjęcia jeszcze nie rozgryzłem. Na trzecim opcja włączenia YT podczas jazdy. rojass 20-07-2018, 06:54 kolekszy Ty montowałeś kamerę cofania z tego co widziałem, powiedz mi proszę czy te krótkie czerwone kabelki, które wychodzą spod chincz w kablu sygnałowym video podłączałeś pod zasilanie czy zostawiłeś wolne ? Podłączyłeś pod video in ? Walczyłem wczoraj z podłączeniem kamery i o ile od radia do klapy całość zajęła mi może 20 minut to przepuszczenie kabla do klapy i dalej do lampy trwało ponad 2 godziny. Ostatecznie poległem na zasilaniu, bo mój miernik przestał współpracować i nie wiedziałem, który kabel jest odpowiedzialny za lampę wsteczną. ScorpioPL 20-07-2018, 10:14 Witam, przymierzam się do zakupu, jak się po montażu ustawia zegar na liczniku skoro standardowo jest to robione za pomocą fabrycznego radia ? Czy słyszeliście żeby w Kudze to radio wystawało 5mm bo podobno za głębokie ? bailaga 20-07-2018, 10:24 A jak oceniacie jakość odtwarzanej muzyki? rojass 20-07-2018, 12:11 Miałem fabrycznie Sony 6CD z MP3 - pod względem jakości brzmienia było lepsze, nie dużo, ale lepsze. Bardziej dynamiczne, grało bardziej pod kierowcę. W chińczykach jest nieco inaczej, ale po odtworzeniu pliku w formacie wav (flac nie próbowałem jeszcze) jest bardzo dobrze, można podpiąć dodatkowy wzmacniacz, wymienić system przedni na coś konkretnego i będzie na pewno zadowalająco. kolekszy 20-07-2018, 19:42 Kabel do lampy przepuściłem przez oryginalna przelotkę. Wszystko wygląda jak fabryka zrobiła. Dla potomnych zamieszczam zdjęcie jak podłączyć kamerke. Co do dzwieku, na nie fabrycznych głośnikach i wygłuszeniu jest bardzo dobrze.;(pochwale się co mam). Zbieram się zbieram do założenia tematu o mondziaku ale ciężko mi to idzie....https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180720/7fa782c862f8667edc4059732d64ea2b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180720/67ba1f892e58f5682ddc11c69a2f98a2.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180720/ea4ac873661cd233b3604c6987b534cf.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180720/c30f179262c3d27685edc0cc04ad441f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180720/8d84d6b37cc45a52092e38a651d92cbf.jpg Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka rojass 20-07-2018, 19:53 Obserwuję temat na strefie car audio kiedyś też mialem tyle zapalu, dzisiaj juz brak na jakis konkretny system. bailaga 20-07-2018, 22:43 Dużo daje samo podpięcie subwoofera aktywnego (posiada wbudowany wzmacniacz) np. https://www.ceneo.pl/30195437 . Wystarczy tylko przeciągnąć kabelki do bagażnika - ja tak mam. Lector 21-07-2018, 08:55 U mnie też jest małe co nie co :P jeden pod fotelem pasażera, a drugi w schowku pod nogami w drugim rzędzie. Zmieniarka odłączona, tak i tak coś w niej nawaliło. Nie widziała płyt. ScorpioPL 21-07-2018, 10:54 To jest temat o androidzie nie kto jaki ma subwoofer! Lector 22-07-2018, 21:23 W ten weekend znowu stukłem 300km. Tym razem miałem muzykę w MP3 na karcie pamięci. Przy takim korzystaniu nawigacja Google działa poprawnie i w mieście i na autostradzie. Jadąc już do domu uruchomiłem radio, efekt jak poprzednio. Jadąc szybko komunikaty ledwo słyszalne. W dodatku przy MP3 musiałem głos nawigacji ustawić na normalny, a nie jak wcześniej na głośny. Nie wiem czy tu nie ma wpływu ekran z poprzedniego postu, może jak ustawię jednakową siłę to będzie ok. rojass 26-07-2018, 08:21 W moim przypadku podczas używania gogle maps i radia lektor obcina końcówki, tzn, zamiast : "skręć w lewo" słyszę "skręć w l.." albo "zjedź na rondzie drugi z..." Przy odtwarzaniu z USB tego nie ma, zapewne jakiś babol systemowy. ScorpioPL 26-07-2018, 09:05 Zamówiłem ISUDAR-a 8core 4/32GB w sobotę, paczka doszła wczoraj z rana, wieczorem montaż, w ruch pilnik do zeszlifowania dwóch wypustek górnych, radio jest wyższe, druga sprawa to blaszki mocujące są trochę za długie i również trzeba było szlifować plastik ale się udało, jak rozwiązać zasilanie? u mnie działa tylko na zapłonie, ustawienie delay na 10 30 lub nawet godzine nie daje efektu. Co dokładnie kupić do radia żeby polepszyć odbiór, jak stałem to ładnie wyszukało stacje ale jak ruszyłem to miałem 2 przerwy, może zgubił stacje ? nie wiem. Mam przednią szybę z IR i nie wiem gdzie w takim razie dać antenę GPS-u, jakieś podpowiedzi ? Co do moich poprzednich pytań to zegar ustawia się na manetce, a radio nie jest za głębokie. zosselp 26-07-2018, 13:49 Panowie, czy takie chińskie radio działa od razu po podłączeniu czy trzeba aktywować jeszcze ELMConfigiem czy coś w tym stylu ? Wybaczcie pytanie, ale nie znam się za bardzo na tym :) ScorpioPL 26-07-2018, 13:59 Działa od razu po włączeniu zapłonu, ewentualnie po otwarciu drzwi jak podłączysz ACC do zapalniczki. Akt. Niestety w Kudze zapalniczka jest na stałe do akumulatora podłączona. Lector 03-08-2018, 15:47 Dziś podłączyłem kamerę cofanie w klamce do otwierania klapy bagażnika w Galaxy MK3. Nie wiem jak to wygląda w przypadku S-MAXów, ale u u mnie widać tylny zderzak (tak wnioskuje). Troszkę było rozkręcania, a przy skręcaniu schowka, została mi się jedna śrubka :P Przy okazji sprawdziłem ze u mnie bez CANBUS radio nie startuje. Po przepięciu czarnej kostki też nie startowało. Jest jakiś adapter do gniazda USB Ford w schowku, które pozostało mi od modułu bluetooth? Tak aby podłączyć od środka kabelek od radia przez jakąś przejściówkę. Lector 06-08-2018, 14:10 Dostałem info aby działało bez CANBUS trzeba przepiąć plastikową kostkę i połączyć dwa przewody - jak na foto. jastu 06-08-2018, 19:30 Lector - którą masz wersję androida w tym radiu? Lector 06-08-2018, 22:27 No niby Android 8. Ale jutro sprawdzę, co dokładniej. Kupowałem dokładnie to https://www.aliexpress.com/item/Android-6-0-1-Two-Din-7-Inch-Car-DVD-Player-For-FORD-Focus-S-MAX/32791968386.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6bda4c4dyIs t1H Jak widać tylko 4 opinie w tym moja niezbyt pochlebna. A dopiero po niej, zaczęli normalnie gadać i odpowiadać. jastu 07-08-2018, 11:23 Lector - wgrałeś Mayaka czy na seryjnym jeszcze? mi brakuje wygaszacza (albo wygodnego wyłącznika ekranu) i zmieniacza głośności jak zmieniam prędkość kriis 07-08-2018, 11:27 Lector - wgrałeś Mayaka czy na seryjnym jeszcze? mi brakuje wygaszacza (albo wygodnego wyłącznika ekranu) i zmieniacza głośności jak zmieniam prędkośćco to jest mayaka? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka jastu 07-08-2018, 13:29 https://forum.xda-developers.com/android-auto/mtcd-software-development/rom-malaysk-roms-px5-2-4-gb-8-0-android-t3762724 Lector 07-08-2018, 17:40 Jadę jeszcze na oryginalnym. Tak wygląda u mnie widok z kamery. Co daje więcej mayaka? jastu 07-08-2018, 21:32 najważniejsze to swoboda w sofcie Malaysk - zrootowany, jest wygaszacz, własny equalizer, brakuje tylko "sound level by gps", ale to mozna wgrać Lector 08-08-2018, 14:49 jastu A masz podpięty CANBUS i działa Ci coś z Convers+, pokazuje stacje radiowe czy coś? shimmywtf 08-08-2018, 15:17 Czy ktoś ze szczęśliwych (lub nie :razz: ) posiadaczy radia z Androidem używa aplikacji Headunit Reloaded pod obsługę Android Auto? Jakieś opinie? kolekszy 08-08-2018, 15:34 Mayak jest na androida 8? Wiem że to fajna modyfikacja wnosząca dość sporo. Mając roota jesteśmy bardziej wolni programowo. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Speedo 08-08-2018, 15:47 czemu cały czas piszecie o Mayaku skoro chodzi o MALAYSKA? Lector 08-08-2018, 17:00 Ktoś podłączał przednią kamerę jako rejestrator? na czym nagrywacie karta SD czy Pendrive czy też może jaki dysk przenośny? jastu 09-08-2018, 10:26 nie mam convers+, celowo szukałem bez, sterowanie z kiery działa teraz w tej stacji z android 8 kombinuję z wygaszaczem żeby nie świeciło po oczach w nocy rejestratora nie mam kolekszy 11-08-2018, 10:06 Malayska, mayak wiadomo o jaką modyfikacje chodzi. Ja mam zaś inne pytanie, zainstalujecie sobie cpu-z i jaką macie temp na px5?? Ja wczoraj odnotowałem 71 stopni. ( Radio, navigation+33 na dworze;/. Zastanawiam się nad modernizacja chłodzenie. Ruscy mają to opatentowane, px5 rockchip cooler. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Ja zobaczyłem tak zrobiłem. Godzinka czasu, stary radiator z jakiejś karty ATI i temperatura spadła. Fabryczny radiator to zwykła blaszka. Pewnie będzie dużo komentarzy że nie potrzeba, proponuje poczytać xda z wątkami android auto. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180811/7e14dd9aa355b98259bb6c51d706f9c2.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180811/c0c9f78a8e34d4834fba9e6f8a87f45b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180811/92fa74ff7572e46076f58dfa81d356de.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180811/513c80e479dcffcf9b32d215a3666795.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180811/d7dd1c473be009e8dd8645c91a1502f4.jpg Rootowanie, mody nie są mi obce z telefonami. Tutaj jakoś nie mogę się zabrać za to.... shimmywtf 14-08-2018, 15:59 Ponieważ w temacie i tak pojawiają się właściciele innych modeli niż S-MAX pozwolę sobie podzielić się moimi pierwszymi doświadczeniami z Focusa :razz: Poleciałem w ciemno i kupiłem sobie radio nie wiedząc jak będzie śmigać z Headunit Reloaded :surprise: Kupiłem jednostkę ze sklepu Isudar, tę która przewijała się już tutaj kilkukrotnie. Zamówione w środę wieczorem, w czwartek rano wymiana lekko denerwujących maili. Pierwszy pytający o konkretny model samochodu celem potwierdzenia czy potrzebuję dekodera CANBUS czy nie, spoko. Natomiast drugie proszące o zdjęcie deski, nosz WYMODEROWANO. W piątek przyszła przesyłka - prędkość realizacji fantastyczna :razz: Potem instalacja, nieźle się zdziwiłem jak po spięciu jednostka nie chciała się włączyć. Trochę mi zajęło ogarnięcie, że wtyczka zasilana jest puszczona przez wtyczkę przygotowaną pod dekoder CANBUS. To samo ze sterowaniem z kierownicy, co również przyszło mi do głowy po kolejnej niekrótkiej chwili xD Dużych testów nie robiłem, głównie włączenie radia FM, zainstalowanie Android Auto (Headunit Reloaded) i testowanie jak to działa. Niestety w pierwszych dwóch przejazdach z AA coś się wywalało i traciłem AA. Raczej kwestia softu HR lub apka po stronie telefonu. Do przetestowania mam też wersję AA 3.5 - https://9to5google.com/2018/08/10/android-auto-update-fix-restart-bug/. Miejmy nadzieję, że pomoże :surprise: Czas włączenia dla mnie wystarczająco szybki - kilkanaście sekund, nie mierzyłem ze stoperem. Na "świeżo" oczywiście odpala się natychmiastowo. https://i.imgur.com/EQcYQM4.jpg https://i.imgur.com/URrL6CR.jpg Lector 14-08-2018, 16:36 Podpiąłem zasilanie kamery do lewej lampy - i + od cofania. Niestety obraz migota przy włączonych światłach. https://www.youtube.com/watch?v=wAiur4k1lno Będę zmieniać na plus od radia po kablu chinch, dam znać jaki efekt będzie. kolekszy 14-08-2018, 21:05 Ja mam + od lampy , masa że śruby przy lampie. Pod radiem podłączone pod wyjścia- zdjęcie . Jak miałem źle podłączone obraz też migotał. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180814/1422b8af3035717529099af57089d2e2.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180814/58e27bca937f7c3f3211bea0c40fae3a.jpg Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Lector 15-08-2018, 12:03 Ktoś użytkuje modem USB LTE w radyjku? Mam kartę Red Bull Mobile z darmowym netem w LTE we własnej sieci (jakieś 100 GB na miesiąc). A oprócz tego zgromadziło mi się troszkę kasy, więc nadało by się na podróży. Aktualnie używam mobilnego modemu Orange Airbox 2 Plus (HUAWEI E5372) ale za każdym razem muszę uruchamiać, bo inaczej bateryjka się rozładuje. A nie widzę opcji autostartu jak się poda zasilanie po USB. Więc szukam czegoś co by startowało razem z radiem podpięte pod USB radia (krótki kabel), alternatywnie myślałem nad Huawei E8372h-153 czyli modem USB ale mający WiFi. kolekszy 15-08-2018, 16:27 Z modemów USB działa tylko Huawei e1750 niestety brak LTE . Ja osobiście zamówiłem jeszcze na Ali modem E8372 E8372h-153 ok 120 zl ze względu na wifi zobaczymy który się lepiej spisze. W razie czego mam jeszcze jeden e1750 - oddam za 20 zł. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Lector 15-08-2018, 19:13 Widziałem na Ali E8372 E8372h-153, ale doczytałeś ze nie wysyłają losową dwóch różnych modeli? Są takie aukcje, zazwyczaj gdzie cena zadowalająca. Dla przykładu: Huawei E8372h-608 wsparcia: *LTE FDD: Band1 (2100 MHz)/Band3 (1800 MHz)/Band5 (850 MHz)/Band7 (2600 MHz)/Band28 (700 MHz) Huawei E8372h-153 wsparcia: * LTE FDD: Zespół 1 (2100 MHz)/Zespół 3 (1800 MHz)/Zespół 7 (2600 MHz)/Zespół 8 (900 MHz)/Zespół 20 (800 MHz) https://pl.aliexpress.com/item/Unlocked-Huawei-E8372-plus-a-pair-of-antenna-LTE-USB-Wingle-LTE-Universal-4G-USB-WiFi/32810772485.html?spm=a2g17.search0104.3.1.4d8162fa Pj01Ts&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10152_10 151_10065_10344_10068_10342_10343_5012915_10340_10 341_312_10696_10084_10083_10618_5013015_10304_1030 7_10820_10301_10821_5012815_10843_10059_100031_501 2715_10103_10624_10623_10622_10621_10620_528,searc hweb201603_54,ppcSwitch_5&algo_expid=7f7b9664-5157-4ed5-82ab-6b9b299692ff-0&algo_pvid=7f7b9664-5157-4ed5-82ab-6b9b299692ff&transAbTest=ae803_2&priceBeautifyAB=0 kolekszy 15-08-2018, 20:13 Ja kupiłem tutaj, Odblokowany Huawei E8372 E8372h-153 E8372h-608 z 2 sztuk Antena 150 m LTE USB Wingle LTE 4g WiFi USB Modem dongle wifi samochodu http://s.aliexpress.com/EjuiiQRf?fromSns=Copy to Clipboard losowo wysyłają z logiem operatora, co do modelu, najlepiej napisać w wiadomości co chcemy. Ja zanim kupię, zawsze zamieniam kilka wiadomości. Poprosiłem o wersję 153 i taka też została wysłana. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka dafior01 16-08-2018, 09:34 Co jakiś czas w postach pojawia się wzmianka o Android Auto. Po co, a właściwie to do czego tego używacie? Tyle lat już mam androida, a jakoś nigdy nie znalazłem powodu żeby się tym zainteresować nawet. Wszystko mi działa na samym radyjku. PS. Ale czad, tego posta założyłem w 2014 roku i mało kto wtedy w ogóle myślał o tych jednostkach. A tu proszę.... 84 strony teraz ... I jak sobie jeszcze przypomnę że kiedyś dałem ponad 400 zł za aktualizację map do oryginalnej Navi, która i tak do bani jest .... Lector 16-08-2018, 20:18 Jak wam gra radio FM? Mi coś przerywa, nie gubi fali ale zanika dźwięk. No i za cicho nawigacja przy słuchaniu radia. testowałem na mapach Google i Yanosiku. Przy MP3 nie mam zastrzeżeń. rojass 17-08-2018, 09:26 U mnie radia praktycznie brak, w centrum miasta coś tam gra, ale poza nim cisza. Ewentualnie Radio Maryja... Korzystam z TuneFM i odbieram radio z sieci - jedyna możliwość na tą chwilę dla mnie. kolekszy 17-08-2018, 13:13 Żadnych zastrzeżeń ,czy to Namysłów, Opole, Wrocław gra dobrze. Zobaczcie sobie w factory settings, radio jaka jest czułość radia. Na mam 20 db hasło 126 Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Lector 17-08-2018, 14:00 Tak znam hasło. U mna radio odbiera super, tylko co jakiś czas jakby się mute włączało. Pobawię się jeszcze troszkę, akurat będę zaczynał urlop. Może zrobię factory reset. rojass 17-08-2018, 14:26 Mieliście seryjnie dwa wtyki antenowe czy jeden ? Bo coś mi mówi, że Ci którzy mieli wcześniej dwa wtyki nie mają problemu z odbiorem stacji radiowych. Podepnę jeszcze separator ( muszę go najpierw kupić ) i sprawdzę czy to coś pomoże. Lector 18-08-2018, 14:55 U mnie też 20 db. shimmywtf 19-08-2018, 11:56 Co jakiś czas w postach pojawia się wzmianka o Android Auto. Po co, a właściwie to do czego tego używacie? Tyle lat już mam androida, a jakoś nigdy nie znalazłem powodu żeby się tym zainteresować nawet. Wszystko mi działa na samym radyjku. PS. Ale czad, tego posta założyłem w 2014 roku i mało kto wtedy w ogóle myślał o tych jednostkach. A tu proszę.... 84 strony teraz ... I jak sobie jeszcze przypomnę że kiedyś dałem ponad 400 zł za aktualizację map do oryginalnej Navi, która i tak do bani jest .... Dla mnie to przede wszystkim pogoń za prostym interfejsem zaprojektowanym do ekranów w samochodach i całkowity plug & play. W teorii wsiadam, podpinam telefon i nie muszę bawić się w udostępnianie hotspotu, odpalanie apki map, odpalanie muzyki czy noszenie jakichś pendrive'ów z mp3. Z interfejsu AA mam jedno kliknięcie do nawigacji do domu, pracy, następnego wydarzenia z kalendarza czy też ostatnio wyszukiwanych miejsc. Do tego jeśli słuchało się wcześniej czegoś na telefonie - muzyki ze Spotify, podcastów ze Stichera itd. - podłączając się do AA możesz bez problemu kontynuować w miejscu, w którym skończyłeś. W praktyce jako rozwiązanie które trzeba emulować na jednostkach nieoficjalnych - jest kilka mankamentów, ale społeczność Headunit Reloaded nad tym cały czas pracuje :razz: kolekszy 19-08-2018, 22:20 Ja mam jedno złącze antenowe. Z separatorem czy bez różnicy nie widze Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Niedzwiedz1976 21-08-2018, 08:05 Witam panowie mam pytanko,kupilem forda w ktorym jest juz radio z androidem 7.1.1 radio to BX-440 mam problem z wgrywaniem ze sklepu play ,wyskakuje napis sprzęt nie kompatybilny.Ściągnołem yanosika z innej pozycji ale nie zawsze słychać komunikaty głosowe.Jest może ktoś w zachodniopomorskim co potrafi to ogarnąć Lector 21-08-2018, 15:54 Komunikatów nie słychać jak słuchać radia, MP3, czy tylko nawigacja jest włączona? U mnie przy słuchaniu radia komunikaty są za cicho, a tak ok. Poleceń na trasy MP3 :P Niedzwiedz1976 21-08-2018, 20:09 Muszę sprawdzić ,jutro dam znać kolekszy 22-08-2018, 17:14 Dziś dotarł wspomniany wcześniej modem. Gotowy do działania po ok 15-20 s wifi śmiga jak szalone. Zasięg Play 4 kreski. Mimo że mam zajęte jedno USB na potrzeby zasilania, korzysta z internetu całe auto. Ps, poprosiłem chińczyka o wersję 153 i taka też dotarła. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180822/55d014b174a7d923fb9bb7c1be9d6140.jpg Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Lector 22-08-2018, 17:38 Też już zamówiłem ten modem. Z alledrogo zakupiłem taki kabel którym przedłużę trzecie krótkie USB do środkowego schowka w desce pod szybą. kolekszy 22-08-2018, 20:28 Jeśli u tego samego sprzedawcy to paczka będzie u ciebie za ok 10 dni, błyskawicznie wysyła paczki i szybko docierają. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka rojass 23-08-2018, 07:02 To i ja zamówię, dobrze wiedzieć że działa :) kolekszy 24-08-2018, 10:45 Nie zapomnijcie tylko w ustawieniach modemu skonfigurować swojego operatora. Pierwsza zakładka po odpaleniu modemu ( ja mam Play) nazwa - Play, reszta pusta, APN- internet. Każdy operator ma swoje ustawienia. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka GosuMask 24-08-2018, 15:49 Od poniedziałku na Aliexpress widzę wyprzedaże związane z tygodniem znanych marek. Kolejne kilka procent taniej w promocji będzie np. na Isudara :) wawrzyc 27-08-2018, 07:45 Głośność radia w porównaniu do aplikacji można regulować. Jest takie menu zabezpieczone hasłem "ustawienia fabryczne". W zależności jakiego producenta macie radio to hasło jest inne. Ja posiadam dwa takie radia. CUPS HASŁO: m12345 ERISIN HASŁO:3368 Apropo, zmieniał ktoś płytkę z procem w swoim radiu i została mu stara? Mam uszkodzone radio z PX3 i potrzebuję płytkę SOM. GosuMask 27-08-2018, 09:22 Zakupiłem ISUDARA w dzisiejszej promocji. Sprzedawca mnie prosił o zdjęcie kokpitu i potem napisał, że do S-Maxa potrzebuje CANBUS. Ten temat był tutaj przerabiany i zrozumiałem, że jednak nie jest to konieczne? Mógłby ktoś mi napisać konkretnie do czego ten Canbus byłby mi potrzebny? I czy bez niego radio będzie działać bez problemu? kriis 27-08-2018, 09:35 Zakupiłem ISUDARA w dzisiejszej promocji. Sprzedawca mnie prosił o zdjęcie kokpitu i potem napisał, że do S-Maxa potrzebuje CANBUS. Ten temat był tutaj przerabiany i zrozumiałem, że jednak nie jest to konieczne? Mógłby ktoś mi napisać konkretnie do czego ten Canbus byłby mi potrzebny? I czy bez niego radio będzie działać bez problemu?jaka promocja? ile mniej niż standardowa cena? i za link też dziękuję [emoji41] Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka GosuMask 27-08-2018, 09:39 Za wersję na Andku 8 z 4/32 RAM - bodajże 31,50$ mniej - z przesyłką DHL z Niemiec i zamówieniem z aplikacji (jeszcze ciut taniej) wyszło 942 PLN. sesser 27-08-2018, 09:53 Zakupiłem ISUDARA w dzisiejszej promocji. Sprzedawca mnie prosił o zdjęcie kokpitu i potem napisał, że do S-Maxa potrzebuje CANBUS. Ten temat był tutaj przerabiany i zrozumiałem, że jednak nie jest to konieczne? Mógłby ktoś mi napisać konkretnie do czego ten Canbus byłby mi potrzebny? I czy bez niego radio będzie działać bez problemu?Może chodziło mu o sterowanie przyciskami z kiery, do tego rzeczywiście jest potrzebny dodatkowy moduł. Jak przeglądalem kiedyś te oferty, to prawie wszystkie były już z gotowa dedykowana wtyczka, może tutaj jej nie ma w zestawie. Daj linka to sprawdzimy :) Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka sesser 27-08-2018, 09:55 Witam panowie mam pytanko,kupilem forda w ktorym jest juz radio z androidem 7.1.1 radio to BX-440 mam problem z wgrywaniem ze sklepu play ,wyskakuje napis sprzęt nie kompatybilny.Ściągnołem yanosika z innej pozycji ale nie zawsze słychać komunikaty głosowe.Jest może ktoś w zachodniopomorskim co potrafi to ogarnąćTo bx440 ma już 7.1.1? Jak to śmiga? Będę się musiał chyba zgłosić do sprzedawcy o upgrade, bo ja mam jeszcze 6.0.. Zawsze możesz instalować same Apk. U mnie janosik też nie daje komunikatów. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka GosuMask 27-08-2018, 10:32 Może chodziło mu o sterowanie przyciskami z kiery, do tego rzeczywiście jest potrzebny dodatkowy moduł. Jak przeglądalem kiedyś te oferty, to prawie wszystkie były już z gotowa dedykowana wtyczka, może tutaj jej nie ma w zestawie. Daj linka to sprawdzimy :) Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka https://pl.aliexpress.com/store/product/Android-6-0-2-Din-7-Inch-Car-DVD-Player-For-FORD-Focus-Mondeo-S-MAX/317945_32792116906.html?spm=a2g17 Z opisu wynika, że chodzi wyłącznie o sterowanie z kierownicy - pytanie tylko czy wszystkie przyciski będą wtedy działać? Bo jak ma działać tylko głośniej/ciszej - to mi to nie jest niezbędne. Przewijanie utworów może być zależne od aplikacji, tak samo niewiadome jest odbieranie/odrzucanie połączeń. Ponadto ktoś gdzieś pisał, że sterowanie podstawowe też działa bez canbusa - po złączeniu jakichś dwóch kabelków. Kilka stron wcześniej za to kolega tutaj miał problem z działaniem tego canbusa i uznał, że jest niepotrzebny :P Stąd moje dodatkowe pytania :) rojass 27-08-2018, 11:36 U mnie canbus jest wpięty ale w ustawieniach radia wyłączony i sterowanie z kiery działa, głośniej/ciszej, przewijanie i chyba odbieranie i kończenie rozmów telefonicznych. Mam wrażenie, że i bez niego sterowanie działało by tak jak w tej chwili wawrzyc 27-08-2018, 11:40 CANBUS potrzebny jest do włączenia radia(zapłon), sygnału cofania i sygnału zapalenia świateł mijania. Można dociągnąć te kabelki do radia i podłączyć albo zastosować moduł który wyciagnie te sygnały. W niektórych radiach np. Erisin canbus jest w środku i nie trzeba puszki z dekoderem. Sterowanie kierownicy podłączamy dwa przewody SWC i GND z oryginalnej wtyczki radia. Do radi które mają seryjnie android 6.0 bez problemu można wgrać 8.0. Polecam w tym celu forum XDA i MalayskRom. sesser 27-08-2018, 13:58 CANBUS potrzebny jest do włączenia radia(zapłon), sygnału cofania i sygnału zapalenia świateł mijania. Można dociągnąć te kabelki do radia i podłączyć albo zastosować moduł który wyciagnie te sygnały. W niektórych radiach np. Erisin canbus jest w środku i nie trzeba puszki z dekoderem. Sterowanie kierownicy podłączamy dwa przewody SWC i GND z oryginalnej wtyczki radia. Do radi które mają seryjnie android 6.0 bez problemu można wgrać 8.0. Polecam w tym celu forum XDA i MalayskRom. Do Bosion BX-440 na Allwinner T3 niestety nie ma tam rom-ów :/ a wolałbym nie eksperymentować, szczegółnie, ze wszystko działa. ktoś może testował taki wynalazek? https://pl.aliexpress.com/store/product/Ownice-C500-G10-Android-8-1-32G-2G-Car-DVD-Player-GPS-Navigation-Radio-2-5D/203819_32853160714.html Mój szwagier ma Ownice C500 u siebie i działa (Rockchip) to i wygląda (IPS) to dużo lepiej niż u mnie, a 10" to zawsze więcej niż 7 ;) Do tego wspiera TMPS-y i modemy 4G (chyba ma nawet wbudowany) GosuMask 27-08-2018, 16:32 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Napisałem do sprzedawcy dla upewnienia się - czy z tym canbusem będą działały wszystkie przyciski do sterowania - volume, next/prev track, odbieranie/odrzucanie połączeń. I czy bez canbus radio będzie działało prawidłowo za wyjątkiem tych dodatkowych przycisków i czy nie będzie problemów z podłączeniem radia. Czekam na odpowiedź od nich :P GosuMask 28-08-2018, 12:38 Zamówiłem również Canbusa, bo nie chcę potem kombinować. Sprzedawca napisał, że bez tego radio może nie działać w S-Maxie i mogę zamówić bez, a jak nie zadziała to zamówię sam canbus... Taaa, i będę czekał kolejny miesiąc lub dwa... Jak komplet przyjdzie i okaże się, że ten Canbus niepotrzebny to dostanie odpowiednie 3 słowa za wyłudzanie kasy :P bombonik 28-08-2018, 13:07 ktoś może testował taki wynalazek? https://pl.aliexpress.com/store/product/Ownice-C500-G10-Android-8-1-32G-2G-Car-DVD-Player-GPS-Navigation-Radio-2-5D/203819_32853160714.html Mój szwagier ma Ownice C500 u siebie i działa (Rockchip) to i wygląda (IPS) to dużo lepiej niż u mnie, a 10" to zawsze więcej niż 7 ;) Do tego wspiera TMPS-y i modemy 4G (chyba ma nawet wbudowany) Ja taki mam (C500+). Wspiera TPMS, ma wbudowany modem, ekran faktycznie robi lepszą robotę, niż 7" ;) Za to długo się uruchamia - jakieś 25s. Lector 28-08-2018, 14:17 Ja pisałem o tym canbus, niestety wypadł mi dysk i nie sprawdziłem jeszcze działania bez canbus przepinając wtyczkę i łącząc dodatkowy przewód. I tak będę musiał rozbierać by podłączyć przedłużacz USB do modemu. Sterownie działa wszystko oprócz klawisza komunikatów głosowych - szkoda. Oczywiście nie sprawdzałem na każdej aplikacji z marketu :P Ostatnio zainstalowałem Spotify, niestety wylogowało mnie a na ekranie widzę tylko "zarejestruj się" i "logowanie przez FB". Nie ma pola "zaloguj się" i nie idzie przewinąć ekranu. Zna może ktoś rozwiązanie? sesser 28-08-2018, 14:30 Ja taki mam (C500+). Wspiera TPMS, ma wbudowany modem, ekran faktycznie robi lepszą robotę, niż 7" ;) Za to długo się uruchamia - jakieś 25s.A miałeś może wcześniej ta 7" Czy od razu poszedłes w 10? A jak z płynnością działania? Da się nowa wersje Google maps zainstalować? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka jarek33 28-08-2018, 16:08 klawisza komunikatów głosowych - szkoda. jak ma działać ja został odpięty kabel od oryginalnego mikrofonu Lector 28-08-2018, 16:34 Może i został odłączony, ale klawisz nie reaguje - radio go nie widzi. tomekkrak 29-08-2018, 07:12 a co sądzicie o tym sprzęcie? https://pl.aliexpress.com/item/Pumpkin-2-Din-Android-8-0-Car-DVD-Player-GPS-Navigation-Bluetooth-Car-Stereo-For-Ford/32880974863.html?spm=a2g17.search0104.3.55.4f025f5 71qJG1h&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_3_10065_ 10068_10843_10059_312_10696_100031_10084_10083_572 5015_10103_10618_5724315_10304_10307_10820_10301_1 0821_5724215_5724115_528%2Csearchweb201603_1%2Cppc Switch_5&algo_expid=04c40045-6f75-464e-bd49-67f1d0be6467-12&algo_pvid=04c40045-6f75-464e-bd49-67f1d0be6467&transAbTest=ae803_1&priceBeautifyAB=0 rojass 29-08-2018, 07:17 To samo co Isudar tylko droższy - nie widzę w niż praktycznie żadnych różnic. Niedzwiedz1976 29-08-2018, 22:28 Panowie mam pytanko jaką kamerkę mozna podłączyć do przodu w tych radiach sesser 29-08-2018, 22:30 To samo co Isudar tylko droższy - nie widzę w niż praktycznie żadnych różnic.Jest jedna różnica, chinol pisze ze ten model bootuje się w 1s :) Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka rojass 30-08-2018, 07:37 Jest jedna różnica, chinol pisze ze ten model bootuje się w 1s Piszą to oni dużo, co nie zawsze okazuje się prawdą. Mój Isudar startuje praktycznie od razu, max 5sek i gotowe. Lector 30-08-2018, 10:30 Start między Isudar a fabrycznym FX moim zdaniem bez różnicy :) GosuMask 03-09-2018, 07:07 Radio zamówione w poniedziałek, we wtorek jeszcze wymiana wiadomości ze sprzedającym odnośnie canbusa, a w piątek kurier dzwoni do drzwi :D Nieźle :P Wczoraj "na szybko" podłączyłem radio - działa, sterowanie z canbusem również działa, GPS także, nie sprawdziłem tylko jakości rozmów. Nie dałem rady zamontować radia, bo zaskoczyło mnie, że całe mocowanie radia mam inne - wcześniej miałem duże radio Denso/Visteon z nawigacją. Wcześniej zakupiłem panel klimatronica, odpowiednią ramkę do owalnego radia, a teraz jeszcze muszę ogarnąć wewnętrzne bebechy :P Przeoczyłem także, że w komplecie z radiem nie ma zewnętrznego mikrofonu, a z poprzedniego radia wtyczka nie pasuje. Macie dodatkowe zewnętrzne mikrofony? Warto zakładać? rojass 03-09-2018, 07:47 Ja mam oryginalny, rozmawiałem póki co tylko 2 razy i jest ok. sesser 03-09-2018, 08:08 Ja mam oryginalny, rozmawiałem póki co tylko 2 razy i jest ok.Ja mam wpiety taki za 3$ i jakość jest taka sama jak tego wbudowanego, chyba że źle podpiale... Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka GosuMask 03-09-2018, 08:40 To zanim zakupię dodatkowy jednak sprawdzę jak działa :P Chociaż radio i tak będę potem jeszcze wyjmował do malowania/oklejana konsoli :) Lector 07-09-2018, 12:38 Też już doszedł mi modemik, działa super. Jeszcze z powodów zdrowotnych nie jest założony docelowo. GosuMask 07-09-2018, 17:39 A ja poskładałem wszystko do kupy i klimatronik nie odpala się :[ Dowiedziałem się już, że trzeba w konfiguracji auta przestawić wyposażenie/rodzaj radia. Jak samemu nie ogarnę to w poniedziałek być może ogarnie mi to lokalny elektronik, ale pewnie tanio nie będzie :/ Auto od 1,5 tygodnia rozbebeszone stoi :o GosuMask 08-09-2018, 16:30 Czy ma ktoś jakąś instrukcję obsługi od tego Isudara? Ja w kartonie nic nie znalazłem, a pewnie przydałoby się kilka informacji nt. obsługi :) Napisałem do chińczyka, zobaczymy czy coś odpisze. EDIT: Przede wszystkim - jak ściszyć albo nawet wyłączyć dzwonek przy połączeniu przez BT? Podczas połączenia można regulować głośność, ale chyba jest jedna dla dzwonka i rozmowy. Żeby w miarę coś słyszeć to robię głośność prawie na maxa, za to jak przy kolejnym połączeniu zawyje dzwonek to słychać to osiedle dalej... zmarłego by obudziło. Udało się wejść w Factory Settings (hasło 126), ale tam nie znalazłem rozwiązania tego problemu. Z innej beczki: Jakie aplikacje macie zainstalowane dodatkowo na swoich stacjach? Lector 09-09-2018, 18:00 Też nie miałem instrukcji. Z dodatkowych aplikacji mam Yanosika, Waze i Spotify. Oprócz tego aplikacje Huawei do zarządzania ruterem USB. rojass 10-09-2018, 08:35 TuneFM - bardzo fajna aplikacja ze stacjami radiowymi z całego świata :) GosuMask 15-09-2018, 10:28 Zauważyłem kilka problemów z radiem: - wspomniana kiepska jakość rozmów przez BT - czasami bardzo ciężko mnie zrozumieć, jakby wyciszał końcówki, urywał, - przy nawigacji z Google - lektor także obcina końcówki - np. "Za dwie... skręć w ..." - irytujące, bo trzeba patrzeć na ekran. - Radio odbiera słabo - chwilami jakby uciekały fale, wtedy się wycisza jakby, trochę lipa. Czy ktoś z Was ma jakąś receptę na poprawę działania tych funkcji? :P rojass 17-09-2018, 07:02 Z BT raczej nie mam problemów, reszta działa tak samo jak u Ciebie, po chińsku, jako tako ;) P.S. W końcu udało mi się uruchomić kamerę cofania, zamontowałem tą zintegrowaną z przyciskiem otwierania klapy, widoczność całkiem spoko, przydatna rzecz :) kriis 17-09-2018, 12:50 Z BT raczej nie mam problemów, reszta działa tak samo jak u Ciebie, po chińsku, jako tako ;) P.S. W końcu udało mi się uruchomić kamerę cofania, zamontowałem tą zintegrowaną z przyciskiem otwierania klapy, widoczność całkiem spoko, przydatna rzecz :)pochwalisz się zdjęciami? [emoji41] Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka rojass 18-09-2018, 09:57 Kamera kupiona na aliexpress : https://www.aliexpress.com/item/CCD-car-Rear-View-Camera-For-Ford-Trunk-Handle-Camera-For-Ford-Mondeo-Fiesta-S-Max/32809466335.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.55974c4dk8b o9O przycisk działa poprawnie, pasuje idealnie w oryginalne miejsca, za te pieniądze rewelacja :) GosuMask 18-09-2018, 22:29 Kamera kupiona na aliexpress : https://www.aliexpress.com/item/CCD-car-Rear-View-Camera-For-Ford-Trunk-Handle-Camera-For-Ford-Mondeo-Fiesta-S-Max/32809466335.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.55974c4dk8b o9O przycisk działa poprawnie, pasuje idealnie w oryginalne miejsca, za te pieniądze rewelacja :) Ohhh, gdzie zdobyłeś czarny panel klimatronica? :P Oryginalnie był srebrny, prawda? rojass 19-09-2018, 07:15 Ohhh, gdzie zdobyłeś czarny panel klimatronica? Oryginalnie był srebrny, prawda? na OLX, długo go szukałem :) Elektronika ze starego przełożona do nowego, działa i w końcu nie straszy łuszczącą się farbą na przyciskach. Ramki będą polakierowane PlastiDipem, bo w tej chwili nie wygląda to zbyt dobrze. jerzy164 19-09-2018, 09:19 Witam,Może ktoś pomoże? Chcę podłączyć stację dedykowaną do fabrycznej kamery cofania, Jakim napięciem zasilana jest fabryczna kamera cofania w fordzie focus z sync2 i do których pinów jest podłączone + i - sygnał do pin 14 i 15? Proszę o poradę. GosuMask 19-09-2018, 15:52 na OLX, długo go szukałem :) Elektronika ze starego przełożona do nowego, działa i w końcu nie straszy łuszczącą się farbą na przyciskach. Ramki będą polakierowane PlastiDipem, bo w tej chwili nie wygląda to zbyt dobrze. Ja też szukałem czarnego, ale był tylko jeden, do tego miał trochę inaczej przyciski. Zanabyłem srebrny, ale plastyki konsoli wymyśliłem sobie, żeby zrobić ciemne - zostały pomalowane na półmat, nawet to jakoś wygląda, przy okazji fotę wrzucę :) sesser 21-09-2018, 22:19 Zauważyłem kilka problemów z radiem: - wspomniana kiepska jakość rozmów przez BT - czasami bardzo ciężko mnie zrozumieć, jakby wyciszał końcówki, urywał, - przy nawigacji z Google - lektor także obcina końcówki - np. "Za dwie... skręć w ..." - irytujące, bo trzeba patrzeć na ekran. - Radio odbiera słabo - chwilami jakby uciekały fale, wtedy się wycisza jakby, trochę lipa. Czy ktoś z Was ma jakąś receptę na poprawę działania tych funkcji? :P - Proponuje dołożyć zewnętrzny mikrofon, nawet za 2$ zdecydowanie lepiej się sprawuje niż ten wbudowany, tylko musi być mono oraz na mini-jacka - Do problemów z odbiorem radia polecam dołożyc taki uniwersalny wzmacniacz, jest nawet w radiu wyjście do zasilania go. U mnie rozwiązało to problem ze słabym sygnałem. rojass 23-09-2018, 16:39 Do problemów z odbiorem radia polecam dołożyc taki uniwersalny wzmacniacz, jest nawet w radiu wyjście do zasilania go. U mnie rozwiązało to problem ze słabym sygnałem możesz przyblizyć temat ? Jakis link do tego wzmacniacza ? Które to wyjście na dodatkowy wzmacniacz do radia ? sesser 23-09-2018, 17:13 możesz przyblizyć temat ? Jakis link do tego wzmacniacza ? Które to wyjście na dodatkowy wzmacniacz do radia ?A to jak podpinales antenę do radia? Ja dostałem w zestawie taka standardowa wtyczkę, a w Mondeo antena jest na wejście na 2x FAKRA. Wziąłem od razu wersję że wzmocnieniem na 12V. W instrukcji do Navi było jakieś wyjście 12V, już nie pamiętam do czego.. To chyba była coś takiego: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7333455725 Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka rojass 23-09-2018, 18:51 Ja miałem 1x Fakra, może stąd u mnie praktycznie brak stacji radiowych poza wiekszymi miejscowościami :) sesser 23-09-2018, 19:00 Ja miałem 1x Fakra, może stąd u mnie praktycznie brak stacji radiowych poza wiekszymi miejscowościami :)To też tak miałem dopóki nie podpialem wzmacniacza, szału nie ma, ale coś jest lepiej, nie szumia tak niektóre stacje, przynajmniej w mieście. czy jest więcej to niewiem bo praktycznie nie słucham radia, nie po to się kupuje taki sprzęt żeby na nim radia słuchać, szczególnie że moduł radia nie jest zbyt dobrej jakości. Brałeś tego Bx440? Jaka masz wersję softu? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka GosuMask 25-09-2018, 22:41 - Proponuje dołożyć zewnętrzny mikrofon, nawet za 2$ zdecydowanie lepiej się sprawuje niż ten wbudowany, tylko musi być mono oraz na mini-jacka - Do problemów z odbiorem radia polecam dołożyc taki uniwersalny wzmacniacz, jest nawet w radiu wyjście do zasilania go. U mnie rozwiązało to problem ze słabym sygnałem. Mikrofony zewnętrzne testowałem już 3 - jakiś najtańszy z allegro, porządny od innego radia z BT i kolejny - odpięty od słuchawek Creative - na żadnym nie ma znaczących różnic. Chociaż nie jestem pewien, ale możliwe, że wszystkie były stereo... To faktycznie ma znaczenie? sesser 25-09-2018, 22:55 Mikrofony zewnętrzne testowałem już 3 - jakiś najtańszy z allegro, porządny od innego radia z BT i kolejny - odpięty od słuchawek Creative - na żadnym nie ma znaczących różnic. Chociaż nie jestem pewien, ale możliwe, że wszystkie były stereo... To faktycznie ma znaczenie?Jacka mono można poznac po tym, że ma 2 punkty styku, jedno czarne kółko na wtyczce. Ale problem może leżeć gdzieś indziej. Navi mogła nie wykryć podpiętego mikrofonu albo jest jakiś problem w sofcie lub module BT. Potestuj z jakąś aplikacja do nagrywania dźwięku czy rzeczywiście zbiera zewnętrzny mikrofon a nie ten wbudowany. Modele płyt PX5 miały np problem z pogłosem. Zapytaj u sprzedawcy czy nie ma może aktualizacji softu do twojego modelu. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka plonking 02-10-2018, 15:25 Witam Mam jestem zainteresowany zmianą swojego radia na np. coś takiego Isudar Car Multimedia player Android 8.0 (https://www.aliexpress.com/item/Android-6-0-2-Din-7-Inch-Car-DVD-Player-For-FORD-Focus-Mondeo-S-MAX/32792116906.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.18132e0enoF oOz) Na poniższym filmiku jest pokazane to samo radio ale w wersji dla skody. Radio w skodzie (https://youtu.be/8qT6pr-EKnk?t=58s) Czy w moim przypadku (Mondeo MK4) też by była możliwa taka integracja z samochodem jak na filmiku ? wiem że sterowanie z kierownicy będzie działać po dokupieniu CANBUSa, ale czy będzie możliwe też sterowanie/odczyt informacji o klimatyzacji czy czujnikach parkowania, czy to nie jest możliwe w mondeo ? Chyba, że jest to odczyt nie przez CANBUSa a np. przez OBDII. Pozdrawiam Bysiu35 02-10-2018, 18:52 A ja jeszcze utrudnie (chyba) pytanie i zapytam czy ktoś potrafi mi powiedzieć (najlepiej doradzić) czym różnią sie radia które udostępniam od siebie poza przyciskami i cena? Również mam zamiar kupić coś w tym stylu stąd moje pytanie do bardziej znających temat. 1. https://allegro.pl/nawigacja-radio-2din-ford-c-max-android-8-4-32gb-i7557964608.html 2. https://allegro.pl/radio-nawigacja-android-8-4gb-focus-mondeo-montaz-i7523818229.html maciejczek 03-10-2018, 16:29 Kupiłem chińskie radio, w prezencie dostałem uniwersalną kamerę cofania. Radio jest z can-bus i po wrzuceniu wstecznego mimo niepodłączonej jeszcze kamery od razu ładuje czarny obraz i linie. Kamera sama w sobie działa (sprawdziłem na TV). Podłączenie jest takie jak na zdjęciu poniżej (z tym że z tyłu zamiast do lampy testowo podłączam + i - do zapalniczki): http://napiety.pl/focus/kamera-cofania-1.jpg Problem jest taki, że brakuje mi w wiązce pojedynczego przewodu z napisem "reverse" lub "back" i nie wiem do czego mam podłączyć czerwony kabelek za radiem. Czy z wiązki mam któryś przewód odciąć, a jeśli tak to który? Efekt jest taki, że kamera świeci, ale na ekranie wciąż mam czarny obraz z liniami. jarek33 04-10-2018, 06:44 Efekt jest taki, że kamera świeci, ale na ekranie wciąż mam czarny obraz z liniami. A ile masz gniazd cincz w radiu czy aby na pewno wpiąłeś we właściwą wtyczkę u mnie jest kilka "gniazd" cincz pod kamerę przednią, wzmacniacz itp sprawdź inne wyjścia maciejczek 04-10-2018, 07:46 A ile masz gniazd cincz w radiu czy aby na pewno wpiąłeś we właściwą wtyczkę u mnie jest kilka "gniazd" cincz pod kamerę przednią, wzmacniacz itp sprawdź inne wyjścia Poza wiązką z przewodami audio, gdzie mam cincze typu auxy itp, mam osobne gniazdo do wpięcia pojedynczego przewodu do kamery nazywa się "cam vin": https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1K4nSrWmWBuNjy1Xaq6xCbXXae.jpg widok na dole - reverse camera interface. I tam podpiąłem długi kabel od kamery. Cały czas myślę, że brakuje mi pojedynczego przewodu "reverse" jak to jest w innych radiach, by spiąć go z czerwonym kabelkiem idącym razem z długim kablem. Lector 04-10-2018, 08:48 Efekt jest taki, że kamera świeci, ale na ekranie wciąż mam czarny obraz z liniami. Ja tych kabli od chinc nie podpiąłem i obraz jest, ważne by pod dobre wejście w radiu podłączyć. maciejczek 04-10-2018, 08:52 Ja tych kabli od chinc nie podpiąłem i obraz jest, ważne by pod dobre wejście w radiu podłączyć. Myślę, że podpiąłem dobrze bo zgodnie z oznaczeniem chińczyka (w moim poście wyżej) czyli przewód "cam vin" do gniazda reverse camera interface, no ale widzę ciemność... jarek33 04-10-2018, 08:59 spróbuj w inne Bump: u mnie są dwa wejścia pod kamerę przednia tylna Bump: aa i jeszcze jedno pod dodatkowy monitor rojass 04-10-2018, 13:19 U mnie zadzialala pod ccd av in czy jakoś tak. maciejczek 04-10-2018, 14:49 Działa! Podpięcie było dobre, zarówno gniazdo w radiu jak i cincz "cam vin", ale brakowało jak od początku pisałem przewodu, do którego mógłbym podpiąć czerwony wystający przewód (z długiego kabla) od strony radia. Brakowało w innych wiązkach etykiety reverse i stąd problem. Zazwyczaj Chińczycy to dobrze opisują i ten "reverse" wychodzi z wtyczki gniazda ISO. U mnie jak się okazuje wychodziły z tego samego cincza "cam vin" takie dwa krókie różowe kabelki, podpiąłem czerwony do jednego z nich i kamera zagadała :-) Bump: Kiedy metodą prób i błędów, zakładanych postów na forum, pytań bez odpowiedzi u chińskich geszefciarzy, tracąc nieodwracalnie czas, odkrywałem prawdy o tych kuszących androidowych cudach, nagle przypadkiem odkryłem (i to w ojczystym języku), że ktoś już wcześniej zadał sobie ten trud i odpowiedział na większość z nich ;-) Pewnie już gdzieś się to pojawiło, ale być może ułatwię komuś życie w tych kilku dniach po tym gdy kurier przywiezie długo wyczekiwaną przesyłkę z dalekiego wschodu ;) http://www.audioland84.pl/instrukcja-obslugi-stacji-android-hasla-factory-oraz-extra-settings/ (zakładka "pomoc techniczna" i jej rozwinięcia, hasła może nieaktualne, ale sporo przydatnej wiedzy). maciejczek 10-10-2018, 20:44 Panowie interesuje mnie kwestia sterowania głosem "ok google". Czy jeśli radio jest połączone przez bluetooth z telefonem to jest możliwość głosem zadzwonić do kogoś lub wysłać sms? U mnie np mogę włączyć radio, czy nawigację, ale po komendzie zadzwoń do "tutaj nazwa kontaktu" dostałem odpowiedź w stylu, że jeszcze nie mogę/nie umiem, czy coś w ten deseń. Ewentualnie czy jest jakieś inne oprogramowanie do tego? sesser 10-10-2018, 21:03 Działa! Podpięcie było dobre, zarówno gniazdo w radiu jak i cincz "cam vin", ale brakowało jak od początku pisałem przewodu, do którego mógłbym podpiąć czerwony wystający przewód (z długiego kabla) od strony radia. Brakowało w innych wiązkach etykiety reverse i stąd problem. Zazwyczaj Chińczycy to dobrze opisują i ten "reverse" wychodzi z wtyczki gniazda ISO. U mnie jak się okazuje wychodziły z tego samego cincza "cam vin" takie dwa krókie różowe kabelki, podpiąłem czerwony do jednego z nich i kamera zagadała :-) Bump: Kiedy metodą prób i błędów, zakładanych postów na forum, pytań bez odpowiedzi u chińskich geszefciarzy, tracąc nieodwracalnie czas, odkrywałem prawdy o tych kuszących androidowych cudach, nagle przypadkiem odkryłem (i to w ojczystym języku), że ktoś już wcześniej zadał sobie ten trud i odpowiedział na większość z nich ;-) Pewnie już gdzieś się to pojawiło, ale być może ułatwię komuś życie w tych kilku dniach po tym gdy kurier przywiezie długo wyczekiwaną przesyłkę z dalekiego wschodu ;) http://www.audioland84.pl/instrukcja-obslugi-stacji-android-hasla-factory-oraz-extra-settings/ (zakładka "pomoc techniczna" i jej rozwinięcia, hasła może nieaktualne, ale sporo przydatnej wiedzy).Nie dostałeś instrukcji do radia? Ja miałem taka książeczkę, dość pokaźna bo miała że 30 stron. W przypadku radia Ownice dołączany jest pdf z instrukcją. Opisem każdej przewodu i instalacja. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka maciejczek 10-10-2018, 21:12 Nie dostałeś instrukcji do radia? Ja miałem taka książeczkę, dość pokaźna bo miała że 30 stron. W przypadku radia Ownice dołączany jest pdf z instrukcją. Opisem każdej przewodu i instalacja. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Ja dostałem jedynie manual z obsługi radia, ale też bez opcji dostępnych po haśle (swoją drogą hasła też nie dostałem, ale już je znam). Teraz czyli z 2 tygodnie po otrzymaniu przesyłki i po wiadomości do mojego sprzedawcy, że może nie zasłużyć na pozytywną ocenę, wysłał mi zdjęcia np z tym jaki (nieoznaczony) przewód przeciąć by podłączyć kamerę lub do czego podłaczyć kabelki by działało podświetlenie awaryjnych.. sesser 10-10-2018, 21:19 Panowie interesuje mnie kwestia sterowania głosem "ok google". Czy jeśli radio jest połączone przez bluetooth z telefonem to jest możliwość głosem zadzwonić do kogoś lub wysłać sms? U mnie np mogę włączyć radio, czy nawigację, ale po komendzie zadzwoń do "tutaj nazwa kontaktu" dostałem odpowiedź w stylu, że jeszcze nie mogę/nie umiem, czy coś w ten deseń. Ewentualnie czy jest jakieś inne oprogramowanie do tego?Jaka masz wersję Androida? U mnie to też nie działa, oczywiście z pobranym językiem ang do obsługi, ale gdzieś czytałem że na Androidzie 8 komuś się udało uruchomić Google Voice. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka maciejczek 10-10-2018, 21:20 Mam andka 8 W ustawieniach głosowych w google mam włączone wsparcie dla BT ale to nic nie daje. Jeszcze jest coś takiego jak Google Asystent, ale to chyba na razie nie działa w PL w ogóle. plonking 12-10-2018, 11:54 Witam Zakupiłem takie RADIO (https://allegro.pl/nawigacja-focus-galaxy-mondeo-android-8-zpl-montaz-i7523819554.html). Samo radio działa poprawnie, wszystko co z samym androidem raczej działa poprawnie. Mam problem ze sterowaniem przyciskami z kierownicy. Na początku na 'ustawieniach kabli' jakie dostałem nic nie działało, zmiany typy CANBUSa w ustawieniach też nic nie zmieniały, już miałem odsyłać niedziałający decoder CANBUS. Poczytałem jednak trochę po internetach i zauważyłem że kable mam inaczej 'skonfigurowane' (połączone) niż inni, i znalazłem kabelek Key1 (chyba) i podłączyłem do kostki z takim samym oznaczeniem. Przyciski na zmapowaniu zaczęły działać (te 5 po lewej stronie). Jednak nadal nie ma połączenia na Convers+ ani innych danych. I teraz moje pytania: 1. Czy przyciski z kierownicy w Mondeo MK4 2008 idą po CANBUSie czy nie ? 2. Czy jak ktoś miał podłączone 'podobne radio' to na Conversie pojawiły się opcje "Radio" i "CD" (mi po odpięciu starego radia zostały tylko "Komputer" i "Ustawienia" 3. Czy działa u kogoś tak że pokazuje się cokolwiek na Conversie ? (stacja radiowa, utwór z CD, etc) 4. Czy jak zadziała takie radio (pewnie po CANBUSie) to pokazują/odczytuje informacje o czujnikach parkowania, klimatyzacji, czy otwartych drzwiach ? 5. Przeczesując chińskie aukcje w poszukiwaniu informacji o podłączeniu znalazłem takie info https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1jBHoXAOWBuNjSsppq6xPgpXai.jpg https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1jhPaCHSYBuNjSspfq6AZCpXaG.jpg_640x640q90.jpg https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1mpOQCH1YBuNjSszhq6AUsFXaV.jpg_640x640q90.jpg Aukcja ze zdjęciami, radio 'wygląda jak moje' (https://www.aliexpress.com/item/Android-8-1-Octa-8-core-car-dvd-for-ford-focus-2-mondeo-car-pc-head/32906301647.html) Jednak u mnie nie udało się stworzyć takiej konfiguracji, aby radio się uruchomiło BEZ CANBUSa, nie ważne jak podłączyłem kable to tylko w jednym połączeniu (z wpiętym CANBUSem) radio się uruchamiało. A chciałem odesłać tylko CANBUSa na reklamację. Czy takie radio powinno się uruchomić bez CANBUSa ? 6.Czy te wszystkie kabelki zakończone zaślepkami trzeba gdzieś podłączyć ? Na innej aukcji znalazłem ich opis i kabel nr 7 'brzmi nieźle', ale gdzie go podłączyć ? https://4.allegroimg.com/s1024/0107c9/d85c56f44e74a6d48c40fbf7adc4 Pozdrawiam maciejczek 12-10-2018, 13:47 4. Czy jak zadziała takie radio (pewnie po CANBUSie) to pokazują/odczytuje informacje o czujnikach parkowania, klimatyzacji, czy otwartych drzwiach ? Ja mam co prawda focusa mk3 i u mnie kierownica zadziałała od razu nawet bez ustawiania opcji przycisków, ale co do tego punktu to tak, jest wizualizacja czujników parkowania (bodaj 3 ustawienia do wyboru), klimatyzacje mam manualną ale i tak coś tam się w tej kwestii wyświetla, wiem że jak się ma automatyczną to jest wizualizacja, otwarte drzwi mam wizualizację. Skoro kupiłeś na allegro to pytaj sprzedawce o ten canbus, powinien wiedzieć. Tooopik 15-10-2018, 10:20 Witam, mam pytanie do wszystkich użytkowników stacji multimedialnych z androidem gdyż sam rozważam zakup, a mianowicie: - Jak z jakością dźwięku? - Jak z jakością wykonania? - Jakie są minusy tych stacji? - Czy google maps aktualizuje się i działa poprawnie? - Czy z perspektywy czasu warto zakupić taka stacje ? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam maciejczek 15-10-2018, 10:43 Witam, mam pytanie do wszystkich użytkowników stacji multimedialnych z androidem gdyż sam rozważam zakup, a mianowicie: - Jak z jakością dźwięku? - Jak z jakością wykonania? - Jakie są minusy tych stacji? - Czy google maps aktualizuje się i działa poprawnie? - Czy z perspektywy czasu warto zakupić taka stacje ? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Perspektywa 2-3 tygodni. - Jakość dźwięku porównywalna lub odrobinę lepsza niż w ori AHU radio (6 przycisków), - Wykonanie na prawdę daje radę tym bardziej że mam radio nie 2 dni ale cały panel z nawiewnikami itp., wszystko pasuje, - mapy google są aktualne w końcu łączą się z internetem by działać MINUSY: - włączanie/usypianie. Usypianie startuje w 2 sekundy ale stan ten na pewno może nadwyrężyć akumulator, natomiast wyłączenie powoduje uruchamianie (u mnie z 30 sekund), więc trzeba się do tego przyzwyczaić, - otwarcie drzwi gdy jesteś w środku przy zgaszonym silniku i radio się wyłącza, lipa dla pasażerów, - u mnie minus to brak możliwości zmiany koloru diod (mimo dostępnych ustawień) mam czerwony, podczas gdy focus świeci wszystkim w środku na niebiesko, - kamera cofania (dostałem gratis) - jakość dupy nie urywa. Ogólnie drugi raz kupiłbym na pewno. GPS, Wifi, BT, kamera cofania, możliwość instalowania apek ze sklepu play (choćby spotify, janosik itp), wizualizacje otwartych drzwi. Po prostu wygoda, a w korku można poczytać co się na świecie dzieje ;) Bump: u mnie kąt nachylenia ekranu jest za mało pionowy więc gdy słońce świeci słabo widać, gdybym kupował jeszcze raz wybrał bym takie, które oferuje lepszy kąt, a są takie. Ale to typowe dla Focusów mk3. GosuMask 15-10-2018, 21:03 Witam, mam pytanie do wszystkich użytkowników stacji multimedialnych z androidem gdyż sam rozważam zakup, a mianowicie: - Jak z jakością dźwięku? - Jak z jakością wykonania? - Jakie są minusy tych stacji? - Czy google maps aktualizuje się i działa poprawnie? - Czy z perspektywy czasu warto zakupić taka stacje ? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Jakość dźwięku - uważam, że zależy od marki radia, którą kupisz - wiem, że Xtrons, Isudar wypadają nieźle, Ownice chyba też przyzwoicie? Jakość wykonania od strony użytkownika - super. Bebechy z tego co czytałem na xda-developers to niestety w większości przypadków niemal jak garażowa produkcja, komponenty niezbyt dobrej jakości, ale samo serce - procek, ram jest niezłe, to i stacja śmiga przyzwoicie. Minusy z jakimi ja się borykam (Isudar) - fatalna jakość połączeń telefonicznych przez BT, poza miastem trochę gubi się w stacjach radiowych - poza tym przyzwoicie. Jeśli chcesz wydać 1000++ PLN na radio samochodowe to jak najbardziej jest to niezła opcja, tylko ten zje..ny BT... Grrr... sesser 15-10-2018, 22:02 Mam andka 8 W ustawieniach głosowych w google mam włączone wsparcie dla BT ale to nic nie daje. Jeszcze jest coś takiego jak Google Asystent, ale to chyba na razie nie działa w PL w ogóle. Bzdury napisałem wcześniej, u mnie działa Asystent Google i to nawet po polsku. Android 6.0, w sumie to nie pamiętam żebym coś robił, działał od początku. Witam ... 3. Czy działa u kogoś tak że pokazuje się cokolwiek na Conversie ? (stacja radiowa, utwór z CD, etc) Pozdrawiam Tak, u mnie działa :) kolega mottom podpowiedział, że do współpracy z Convers+ trzeba zmodyfikować wtyczkę od dekodera canbus. U mnie to zadziałało. Zajrzyj tutaj -> https://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2918375&postcount=4 maciejczek 15-10-2018, 22:11 Bzdury napisałem wcześniej, u mnie działa Asystent Google i to nawet po polsku, sprawdzałem tylko uruchamiania nawigacji . Android 6.0, w sumie to nie pamiętam żebym coś robił, działał od początku. Tak, u mnie działa :) kolega mottom podpowiedział, że do współpracy z Convers+ trzeba zmodyfikować wtyczkę od dekodera canbus. U mnie to zadziałało. Zajrzyj tutaj -> https://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2918375&postcount=4 Zgadza się, nawigacja, radio i jeszcze kilka rzeczy głosowo można uruchomić, mi jednak chodziło o to, czy jest szansa np wysłać głosowo sms, tak jak z telefonu, bo jak próbuje to wujek odpowiada, że jeszcze nie umie tego zrobić. rafni 17-10-2018, 00:26 ...fatalna jakość połączeń telefonicznych przez BT, poza miastem trochę gubi się w stacjach radiowych - poza tym przyzwoicie. Jeśli chcesz wydać 1000++ PLN na radio samochodowe to jak najbardziej jest to niezła opcja, tylko ten zje..ny BT... Grrr... Opisz jakie masz objawy, co cię drażni ? Ja używałem linku BT z oryginlanym radiem w Nissanie QQ i było słabo lub średnio (chyba że tel był tuż nad radiem w uchwycie choć i to czasem nie pomagało jak byłem w korkach w centrum - pewnie wpływ zakłóceń na BT)... sesser 17-10-2018, 12:20 Zgadza się, nawigacja, radio i jeszcze kilka rzeczy głosowo można uruchomić, mi jednak chodziło o to, czy jest szansa np wysłać głosowo sms, tak jak z telefonu, bo jak próbuje to wujek odpowiada, że jeszcze nie umie tego zrobić. Obawiam się, że moze wynikać to z faktu, że google jeszcze nie uruchomił całkowicie tej usługi w PL, gdzieś czytałem że to dopiero startuje u nas z jezykiem polskim. Btw. Czy ktoś może dostał aktualizację do swojego BOSION BX-440 ? Sprzedają je już z andkiem 7.1, ale żaden sprzedający chinol niechce udostępnić. Ten u którego kupiłem twierdzi, że jest jakiś błąd w softcie i też nie wyśle. GosuMask 20-10-2018, 15:25 Opisz jakie masz objawy, co cię drażni ? Ja używałem linku BT z oryginlanym radiem w Nissanie QQ i było słabo lub średnio (chyba że tel był tuż nad radiem w uchwycie choć i to czasem nie pomagało jak byłem w korkach w centrum - pewnie wpływ zakłóceń na BT)... Rozmówcy narzekają, że nie da się zrozumieć co mówię - jest po prostu niewyraźnie. Ja z kolei słyszę w miarę dobrze. sesser 20-10-2018, 15:52 Rozmówcy narzekają, że nie da się zrozumieć co mówię - jest po prostu niewyraźnie. Ja z kolei słyszę w miarę dobrze.Może mikrofon uszkodzony, ja testowałem 3 modele i wszystkie miały jakosc porównywalna albo lepsza niż na dedykowanych zestawach BT. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka sopelos 22-10-2018, 13:35 Panowie ten bosion pójdzie w s-maxie 2007 z convers+ ? Na Ali jest teraz w przedsprzedaży za mniej niż 700 i się zastanawiam. Ogólnie to mam podobnego chinola ale zmieniłem zegary na c+ i nie współgrają ze sobą. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka GosuMask 22-10-2018, 20:19 Może mikrofon uszkodzony, ja testowałem 3 modele i wszystkie miały jakosc porównywalna albo lepsza niż na dedykowanych zestawach BT. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Podłączałem 3 różne mikrofony - od najtańszego do bardzo dobrego - żadnej różnicy :( Na forum czytałem, że kto kwestia sprzętowa, że po rozebraniu takiego radia okazało się, że podłączenie zewnętrznego mikrofonu jest jakby przedłużeniem tego wewnętrznego - (wew. cały czas działa mimo podłączenia drugiego), a jest fatalnej jakości, do tego przewód nieekranowany, łapie straszne zakłócenia. Rozbebeszenie radia i fizyczna interwencja powinna pomóc. sesser 22-10-2018, 20:31 Podłączałem 3 różne mikrofony - od najtańszego do bardzo dobrego - żadnej różnicy :( Na forum czytałem, że kto kwestia sprzętowa, że po rozebraniu takiego radia okazało się, że podłączenie zewnętrznego mikrofonu jest jakby przedłużeniem tego wewnętrznego... To rzeczywiscie dziwna konstrukcja, może poprostu źle wykrywa ten zewnwtrzny, z reguły po podłączeniu zewnętrznego, wbudowany powinien się wyciszyć. Ja bym reklamowal u sprzedawcy. Pobierz jakas apke do nagrywania dźwięku i potestuj jak zbiera głos zrób porównanie np do mikrofonu w telefonie. Najlepiej było by to jeszcze nagrac. Myślę że do reklamacji powinno wystarczyć. A przynajmniej warto spróbować. Może to być tez problem z softem. Może jakaś aktualizacja. A zastanawiałem się nad Izudarem. To jest model 4GB? Dla mnie BT to chyba najważniejsza funkcja, u mnie na szczęście działa lepiej niż fabryczny. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka rojass 23-10-2018, 12:17 Panowie ten bosion pójdzie w s-maxie 2007 z convers+ ? Na Ali jest teraz w przedsprzedaży za mniej niż 700 i się zastanawiam. Ogólnie to mam podobnego chinola ale zmieniłem zegary na c+ i nie współgrają ze sobą. żaden Chińczyk nie współdziała z converse+ yaris1 23-10-2018, 14:08 żaden Chińczyk nie współdziała z converse+ mylisz się ograniczona współpraca jest poczytaj było już o tym. https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=270516 yaris1 25-10-2018, 09:35 Polecam z firmy Isudar z androidem 7.1.1. Radio jak i nawigacja odbiera bardzo dobrze i w Kudze mk1 gra o wiele lepiej niz oryginalne 6000cd. Dodatkowo wysylka z niemiec i po 3 dniach radio u Ciebie Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka I jak ci się sprawuje to radio? jakie funkcje masz pokazuje otwarte drzwi? Czy też info z klimatyzacji potrzebowałeś canbus dekoder? sesser 25-10-2018, 10:10 Na co Ci to w radiu jak już Convers takie rzeczy pokazuje Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka yaris1 25-10-2018, 10:19 Na co Ci to w radiu jak już Convers takie rzeczy pokazuje Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka A widziałeś w kudze MK1 Converse? Bump: Przepraszam to było złośliwe pytanie. Kuga MK1 nie ma Convers dlatego zadaje te pytania zamówiłem isiudar android 8 4gb tam i 32 pamięci. Dojdzie w środę więc pytam czego można się spodziewać. VoSooler 30-10-2018, 13:56 Witam! Myślę nad czymś takim: https://allegro.pl/nawigacja-ford-mondeo-2007-2014-radio-gps-android-i7520863437.html Czy ktoś to miał, ma i wypowie się na temat tego? sesser 30-10-2018, 13:59 Witam! Myślę nad czymś takim: https://allegro.pl/nawigacja-ford-mondeo-2007-2014-radio-gps-android-i7520863437.html Czy ktoś to miał, ma i wypowie się na temat tego?10.4" to jakiś nowy model jest. Sprzętów wygląda ok. Do tej pory były tylko modele 12" Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka VoSooler 30-10-2018, 14:00 Ja już od miesiąca to widziałem. Współpraca z Convers, 2GB RAM, 10,4 calowy wyświetlacz, ciekawy jestem jak audio na tym gra, żeby nie było gorzej od Ford 6000CD jak teraz mam :lol: sesser 30-10-2018, 14:06 Ja już od miesiąca to widziałem. Współpraca z Convers, 2GB RAM, 10,4 calowy wyświetlacz, ciekawy jestem jak audio na tym gra, żeby nie było gorzej od Ford 6000CD jak teraz mam [emoji38]Nowe, pisałem w kontekście ostatnich paru lat :) pisze ze audio Philipsa, więc raczej napewno będzie lepiej grało. Nie spotkałem się jeszcze z niczym co grało by gorzej niż Ford 6000 Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka rojass 30-10-2018, 14:07 Ciekawe na czym polega ta współpraca z converse+. 2Gb RAM to raczej mało jak na taki TV :lol: sesser 30-10-2018, 14:09 Ciekawe na czym polega ta współpraca z converse+. 2Gb RAM to raczej mało jak na taki TV [emoji38]Wielkość ekranu nie ma w zasadzie znaczenia, jeśli rozdzielczość jest ta sama. Współpraca z Convers pewnie taka sama jak wszędzie, czyli pokazuje info z radia i CD, może czasem z Playera mp3 Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka VoSooler 30-10-2018, 14:18 Pewnie tak, a 2GB RAM mi sie wydaje, że starczy, tak jak pisze sesser. Nie spotkałem się jeszcze z takim radiem android do Forda co ma więcej, niż 2GB, jak ktoś widział, to może podesłać. plonking 30-10-2018, 14:23 Witam, są są, sam mam 4GB I 32 GB pamięci wewnętrznej [emoji4] VoSooler 30-10-2018, 15:53 A jaki to model? Możesz podsunąć i pstryknąć fotkę jak to wygląda w aucie? Pozdro :) sesser 30-10-2018, 15:54 Poszukaj na Ali, jest tego pełno, np modele PX5 Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka VoSooler 30-10-2018, 15:58 A opłaca się brać z ali taki sprzęt? Jak sie rozpierniczy, to co, będę odsyłać do chin? Znalazłem coś takiego: https://pl.aliexpress.com/item/Eight-Core-RAM-2G-ROM-64G-2-Din-Android-6-0-Car-Audio-Stereo-Radio-With/32793688798.html?spm=a2g17.search0103.3.1.45d71242 XQtXEL&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10 068_318_319_317_10696_5731317_5731217_10084_10083_ 10618_452_10304_10307_10820_532_10301_10821_573051 7_5731417_5731117_204_10843_328_5731517_10059_1088 4_5731617_323_5729420_10887_5732915_100031_5728820 _320_321_322_10103_5731717,searchweb201603_1,ppcSw itch_0&algo_expid=b9d82325-544c-4e8b-93b0-f7e785273ab5-0&algo_pvid=b9d82325-544c-4e8b-93b0-f7e785273ab5&transAbTest=ae803_5 lub to: https://pl.aliexpress.com/item/Dyni-2-Din-7-Android-8-0-Radio-Samochodowe-Uniwersalne-Nie-Odtwarzacz-DVD-Nawigacja-GPS-Bluetooth/32853310272.html?spm=a2g17.search0103.3.9.45d71242 XQtXEL&transAbTest=ae803_5&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_3_10065_ 10068_318_319_317_10696_5731317_5731217_10084_1008 3_10618_452_10304_10307_10820_532_10301_10821_5730 517_5731417_5731117_204_10843_328_5731517_10059_10 884_5731617_323_5729420_10887_5732915_100031_57288 20_320_321_322_10103_5731717%2Csearchweb201603_1%2 CppcSwitch_0&algo_pvid=b9d82325-544c-4e8b-93b0-f7e785273ab5&algo_expid=b9d82325-544c-4e8b-93b0-f7e785273ab5-1 To są 2 din, czyli bym musiał kupić taką ramkę https://allegro.pl/ramka-radiowa-2din-kostka-iso-ford-mondeo-mk4-iv-i7582527292.html?reco_id=dcef9cb7-dc5d-11e8-80fb-246e9680cb48 Ale ciekawe czy będzie to chodzić z conversem, by trzeba było ich się zapytać, a na wygląd bardzo mi się podoba, 4GB RAMu, 8 rdzeniowy procek lub to, specjalne do forda: https://pl.aliexpress.com/item/Android-6-0-2-Din-7-Inch-Car-DVD-Player-For-FORD-Focus-Mondeo-S-MAX/32792116906.html?spm=a2g17.search0103.3.49.45d7124 2XQtXEL&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10 068_318_319_317_10696_5731317_5731217_10084_10083_ 10618_452_10304_10307_10820_532_10301_10821_573051 7_5731417_5731117_204_10843_328_5731517_10059_1088 4_5731617_323_5729420_10887_5732915_100031_5728820 _320_321_322_10103_5731717,searchweb201603_1,ppcSw itch_0&algo_expid=b9d82325-544c-4e8b-93b0-f7e785273ab5-6&algo_pvid=b9d82325-544c-4e8b-93b0-f7e785273ab5&transAbTest=ae803_5 Bysiu35 30-10-2018, 18:53 Ja od miesiąca posiadam takie radio https://allegro.pl/radio-nawigacja-android-8-4gb-focus-mondeo-montaz-i7523818229.html?reco_id=8585907f-dc74-11e8-b00b-246e9677fa08 i myśle że jestem zadowolony. Ale jeśli już ktoś planuje kupić takie radio to koniecznie z 4GB RAM i procesorem 8 rdzeni. Osobiście bardziej do gustu (choć o tym sie nie mówi) mi sie podobają te tzw dedykowane niż te prostokątne. sopelos 30-10-2018, 19:17 Ja od miesiąca posiadam takie radio https://allegro.pl/radio-nawigacja-android-8-4gb-focus-mondeo-montaz-i7523818229.html?reco_id=8585907f-dc74-11e8-b00b-246e9677fa08 i myśle że jestem zadowolony. Ale jeśli już ktoś planuje kupić takie radio to koniecznie z 4GB RAM i procesorem 8 rdzeni. Osobiście bardziej do gustu (choć o tym sie nie mówi) mi sie podobają te tzw dedykowane niż te prostokątne.Dogaduje się to radyjko z Conversem? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Bysiu35 30-10-2018, 19:28 Ja akurat nie mam Conversa ale z tego co czytałem to nie pojawiło sie jeszcze takie radio na rynku które by w pełni współpracowało z conversem (mam na myśli te które sprowadzamy z Chin itp) bo być może jest takie radio ale to by ktoś napewno o tym wspomniał. Pytanie co komu potrzebne. Niektóre modele wysyłają info na convers z numerem piosenki czy stacja radiową typu 95.4 ale nie wyświetli nazwy stacji. sopelos 30-10-2018, 20:03 No właśnie wiem, że takie takie radio (nieoryginalne) które w pełni współpracuje z Conversem, jeszcze nie powstało. Dla tego pytam każdego przy każdej okazji jak dane radyjko się wówczas zachowuje, może kiedyś uda się znaleźć jakieś, które w zadowalający sposób będzie się zachowywać. Póki co trzeba używać oryginał :) Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka rojass 31-10-2018, 06:51 Isudar też ma 4Gb RAM i 32Gb pamięci wbudowanej, dodatkowo Android 8.0. P.S. Mi brak współpracy z converse+ jakoś zbytnio nie przeszkadza. Działa sterowanie z kierownicy i to jest najważniejsze, a to że nie wyświetla mi nazwy utworu czy stacji radiowej...mało ważny szczegół. sesser 31-10-2018, 09:34 Ja pytałem Ownica czemu mają tkiego starego Androida - odpisali, że pracują nad 7 i 8, ale te dwie wersje mają niby problemy ze stabilnością (?) Ostatecznie i tak zamówiłem Ownica, bo po pierwsze primo wszyscy go chwalą, po drugie primo ma pasywne chłodzenie, po trzecie primo wbudowany modem 3g (doliczcie sobie jego cenę do tych tańszych, bo trzeba będzie dokupić do nich dongla) i w związku z tym też 2 anteny gsm. Po czwarte primo Ownice robi radio w wersji 9" (jak tak teraz myślę, to nie wiem, czy nie lepiej było szukać czegoś markowego i wsadzać w ramkę 2 din - ale już za późno na takie dylematy). No a po piąte primo - ultimo - za dodatkowe wysyłają tak, że podobno nie ma zagrożenia Vatem. A ponieważ VAT od to ponad , więc wolałem dopłacić i mieć święty spokój. Summa summarum, drogo wyszło. Ale wydaje mi się, że albo trzeba brać najtańsze, albo najlepsze. Planuje zamowic model 10" od Ownice, z tego co widze to nie dają gotowej wktyczki ISO, tylko trzeba sobie samemu kable dopasować. Montowałeś to sam może? Czy dostałeś gotową wtyczke w miejsce oryginalnej ? Bysiu35 31-10-2018, 09:44 Panowie a zakładał ktoś z Was bądź z Waszych znajomych kamere cofania do Galaxy 2008? Niby jej nie chciałem ale skoro mi ja dali gratis to może bym ją założył. Aczkolwiek raczej nie bede płacił komuś ok 300 zł za założenie jej bo mam inne wydatki. Musze popytać wśród znajomych może któryś bedzie miał czas w którąś sobote i przy flaszeczce byśmy to pomału zmordowali :D i z flaszeczką do domu ..a niech ma :D bo samemu raczej nie podołam z tym montażem. rojass 31-10-2018, 10:03 Dasz radę sam, to nic trudnego. Zakładałem do S-Maxa całkiem niedawno, jak masz pytania to śmiało. Kable sygnałowe puściłem podsufitką pod uszczelką, całość zajęła może 10-15 minut, dalej z dachu do klapy - tu już trudniej, ja odciąłem wtyczkę żeby puścić kabel przez przelotkę i polutowałem. Zasilanie bierzesz z wiązki świateł, znajdujesz kabel od świateł wstecznych i się w niego podpinasz. Masę weźmiesz z wiązki lub śrubki - nie ma to znaczenia. W radiu wpinasz się w odpowiednie wejście, u mnie to ccd av in, a czerwony kabelek podpinasz do wiązki radiowej, u mnie kabel pomarańczowy opisany jako "back car" - i to wszystko. Całość powinna zająć jakieś 3h - o ile robi to ktoś pierwszy raz :) Bysiu35 31-10-2018, 16:27 Bardzo Ci dziekuje! No to mnie zachęciłeś i zaczne w piątek od rana. W razie problemów bede pisał i porade :) Lector 01-11-2018, 06:49 U mnie w Galaxy wtyczka przeszła przez przelotkę, na zasadzie przepychania jak dżdżownica :p Kabel puszczałem od tyłu, najpierw do otworu od pasów do środkowego fotela z drugiego rzędu, później do szklanego dachu, a później już nad drzwiami aż do przedniego słupka i przez schowek do radia. Założyłem tą wklamce ale widok obcięty przez zderzak, mam jeszcze inną ale jeszcze nie zmieniłem. yaris1 01-11-2018, 08:21 Witaj też kupiłem to radio mam do ciebie pytanie. Czy masz może u siebie zainstalowaną aplikacje vehicle? Lector 01-11-2018, 09:14 Ona się pojawia jak bawiłem się ustawieniami CanBus. Ja za to mam pytanie do osób z radiem i Convers+. Jak zmienić godzinę na Convers bo menu od godziny jest nieaktywne. Teraz mam plus jedną godzinę z związku z przesunięciem czasu. Bysiu35 01-11-2018, 12:07 A jakie masz ustawienia związane z tym canbusem? Tez mam galaxy ale akurat w tej zakładce są chyba wszystkie modele oprócz galaxy właśnie. Jeśli chodzi o conversa to chyba tego nie da sie ogarnąć. Ja nie mam conversa ale gdy zmieniam godzine na radiu to na wyświetlaczu między zegarami tez musze. Wcześniej miałem Mondeo z fabryczna dotykową nawigacją i conversem i gdy zmieniałem godzine na ekranie radia to w conversie automatycznie sie zmieniła. Yoo! 01-11-2018, 13:54 Gdy zmienisz w Covers godzinę to na radiu również się zmienia. Lector 01-11-2018, 16:45 W Convers jest menu ustaw godzinę, ale szare i nie można wejść. Radio z androidem samo ustawia godzinę. CanBus mam ustawione na none, bo inaczej nie działa sterowanie z kierownicy. rojass 02-11-2018, 07:55 Odłącz aku na jakiś czas, powinno pomóc. Miałem kiedyś podobny problem ale po którymś odpaleniu auta wszystko wróciło do normy. Bysiu35 02-11-2018, 15:13 Panowie mam problem z wyjęciem listwy w której znajduje sie oświetlenie tablicy rej. Ona jest tuz pod szybą. Mam Galaxy 2009 i chce tą listwe zdjąć by móc przepuścić kabel i przykręcić kamere. Odkręciłem dwie nakrędki od środka i powinno zejść a coś jednak ja trzyma choć sie rusza delikatnie. Wiecie jak to ogarnąć? VoSooler 04-11-2018, 10:17 Bysiu35, możesz strzelić fotkę jak wygląda u Ciebie to radyjko w samochodzie? I też jest opcja widziałem DSP i bez DSP, już nie mają w magazynie z DSP i czy to jest naprawde potrzebne? W czym to pomaga? Bysiu35 04-11-2018, 20:12 Zdjęcia robione już w nocy ale coś myśle widać. Jeśli chodzi o DSP to poczytaj sobie o tym bo różnie o tym mówią ale moje zdanie jest takie żeby nie robić z samochodu sali koncertowej czy jakiegoś studia. Ja osobiście pracuje tez "uszami" i dla mnie dźwięk ma znaczenie ale jak podpiąłem to radio do seryjnie montowanych głośników w moim aucie to uważam że naprawde fajnie radio gra ! Ponad to można sobie ustawić własne ustawienia i uzyskać lepszy efekt. No ale każdy ma swoje "widzi mi sie". rojass 05-11-2018, 08:44 I też jest opcja widziałem DSP i bez DSP, już nie mają w magazynie z DSP i czy to jest naprawde potrzebne? W czym to pomaga? Tego z DSP nie ma już chyba pół roku albo lepiej, ktoś pisał ze sprzedawcą w tej sprawie i ponoć wersje z DSP miały niestabilny soft. Gdzieś w tym temacie o tym również pisano. Lector 05-11-2018, 16:40 Jak u was wygląda Convers+ bez funkcji radia? Też nie ma szybkiej zmiany licznika spalania, kilometrów na baku itp, tak jak to było z fabrycznym radiem? Bo aby zmienić muszę wejść w opcje i wybrać co mnie interesuje. rojass 05-11-2018, 20:53 U mnie chyba nigdy nie było jakiejś szybkiej zmiany. Bysiu35 06-11-2018, 08:06 U mnie bedzie za to szybka zmiana ale radia chyba... Mam radio ok miesiąc. W miniony weekend tak jak by sie zwiesił i ekran zgasł ale podświetlenie przycisków zostało. Myślałem że coś nie łączy więc rozpiąłem kostki i niby zadziałało. Ale brak prądu chyba to nie był bo przyciski były podświetlone. Wczoraj ta sama sytuacja. Znów sie zwiesiło wkońcu zgasło ale przyciski dalej były podświetlone. I dziś radio odsyłam w ramach gwarancji. Dodam że radio kupiłem na allegro. I jest niby z tych mocnych...4GB RAM i procesor 8 rdzeni Android 8.0 rojass 06-11-2018, 08:23 Pewnie zmienią albo przeinstalują soft i będzie działać - nie ma co panikować :) VoSooler 06-11-2018, 16:18 Zdjęcia robione już w nocy ale coś myśle widać. Jeśli chodzi o DSP to poczytaj sobie o tym bo różnie o tym mówią ale moje zdanie jest takie żeby nie robić z samochodu sali koncertowej czy jakiegoś studia. Ja osobiście pracuje tez "uszami" i dla mnie dźwięk ma znaczenie ale jak podpiąłem to radio do seryjnie montowanych głośników w moim aucie to uważam że naprawde fajnie radio gra ! Ponad to można sobie ustawić własne ustawienia i uzyskać lepszy efekt. No ale każdy ma swoje "widzi mi sie". Bysiu35 to kupiłeś? https://www.aliexpress.com/item/Android-6-0-2-Din-7-Inch-Car-DVD-Player-For-FORD-Focus-Mondeo-S-MAX/32792116906.html?spm=2114.search0204.3.42.27bb263b xFXNmI&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10 068_319_317_10696_453_10084_454_10083_10618_10304_ 10307_10820_10301_10821_537_536_5733215_5733315_10 843_328_10059_10884_5729420_10887_5733115_100031_5 728820_5733415_321_322_5732920_10103_5730520_57335 15_5733615-5729420,searchweb201603_1,ppcSwitch_0_ppcChannel&algo_expid=4216357d-2d63-4620-b6a6-c43071f9e435-5&algo_pvid=4216357d-2d63-4620-b6a6-c43071f9e435 Jeśli tak, to masz wbudowany mikrofon, którym możesz się posługiwać w nawigacji, aby mówić, a on wklepuje miejscowość? Bysiu35 06-11-2018, 16:53 Ja kupiłem na tej aukcji takie radio tylko czarne https://allegro.pl/nawigacja-focus-galaxy-mondeo-android-8-zpl-montaz-i7523819554.html?reco_id=11be5734-e1e4-11e8-afa5-246e9677fd88 Natomiast nie sprawdzałem czy i jak działa ten wbudowany mikrofon jeszcze. yaris1 06-11-2018, 19:30 Ja kupiłem na tej aukcji takie radio tylko czarne https://allegro.pl/nawigacja-focus-galaxy-mondeo-android-8-zpl-montaz-i7523819554.html?reco_id=11be5734-e1e4-11e8-afa5-246e9677fd88 Natomiast nie sprawdzałem czy i jak działa ten wbudowany mikrofon jeszcze. Twoje radio to chyba Bosion ma kartę SD I USB na widoku A ISUDAR ma zakryte pod imitacją przycisków. Powiedz mi czy orginalny AUX ci działa czy musiałeś wyprowadzić kabel? Bysiu35 07-11-2018, 07:39 Nie sprawdzałem gniazda AUX ponieważ teraz nawet o nim nie myśle. Nie używam go poprostu. Jedynie co używam to USB które mam w popielniczce schowane albo przez bluetooth. sesser 07-11-2018, 07:44 Twoje radio to chyba Bosion ma kartę SD I USB na widoku A ISIUDAR ma zakryte pod imitacją przycisków. Powiedz mi czy orginalny AUX ci działa czy musiałeś wyprowadzić kabel?U mnie działało od kopa, tez Bosion, wpiete jest pewnie w wiazke ISO Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka yaris1 07-11-2018, 10:00 U mnie działało od kopa, tez Bosion, wpiete jest pewnie w wiazke ISO Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Ja mam Isudar i nie działa nawet aplikacji AUX nie ma rojass 07-11-2018, 12:29 Z innej beczki, kupiłem modem LTE do radia. Podpowiedzcie gdzie w tej chwili są najkorzystniejsze warunki jeśli chodzi o internet mobilny ? Play czy coś innego ? sesser 07-11-2018, 12:55 Z innej beczki, kupiłem modem LTE do radia. Podpowiedzcie gdzie w tej chwili są najkorzystniejsze warunki jeśli chodzi o internet mobilny ? Play czy coś innego ?Niewiem czy ta promo jeszcze jest, ale Mobile Viking miał rok ważności konto i 300MB miesięcznie za free, do Gmaps spokojnie mi wystarczało. Startery kupiłem po 1zl :) Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Czeslav21 11-11-2018, 18:27 Witam. Podłącze się pod temat ponieważ chciałbym zmienić swoje fabryczne radio z navi (która nie działa bo nie mam płyty) na nowe z 2din z wszystkimi bajerami. Poleci mi ktoś jakieś sprawdzone radio do Focusa MK2 2006r. Zależy mi na dobrym dźwięku i działaniu nawigacji. Najlepiej jakby obyo się bez przeróbek. Budżet około 1000zł. Pozdrawiam Bysiu35 12-11-2018, 07:58 Przede wszystkim parametry! Na ten czas to żadna nowość ani cuda mieć radio z procesorem 8 rdzeni i 4 GB RAM a na "pare" lat powinno wystarczyć. Większość oferowanych stacji na rynku ma po 2 GB RAM i pamięć 16 GB. Osobiście odradzam. Albo odrazu po zakupie wyłączyć automatyczna synchronizacje i wtedy na kilka lat można mieć w miare dobrze działające radio które nie będzie muliło. VoSooler 12-11-2018, 10:22 Zamawiał ktoś z Chin radio? Płaciliście cło? Jest jakiś sposób na ominięcie? Wiem, że do 150 Euro chyba się nie płaci. sesser 12-11-2018, 10:31 Zamawiał ktoś z Chin radio? Płaciliście cło? Jest jakiś sposób na ominięcie? Wiem, że do 150 Euro chyba się nie płaci.Do 45 euro jeśli jest jako gift, i nie cło, tylko VAT. Najlepiej zamawiać z magazynów w EU, nie którzy sprzedawcy wysyłają od razu np. z Niemiec. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka VoSooler 12-11-2018, 10:54 A jak jest ze zwrotami na Ali? Jak anuluje zamówienie teraz, bo jeszcze nie wysłali to kasa do mnie wróci? sesser 12-11-2018, 10:57 A jak jest ze zwrotami na Ali? Jak anuluje zamówienie teraz, bo jeszcze nie wysłali to kasa do mnie wróci?Zależy od sprzedawcy, napisz, zapytaj Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka maciejczek 12-11-2018, 11:22 Zamawiał ktoś z Chin radio? Płaciliście cło? Jest jakiś sposób na ominięcie? Wiem, że do 150 Euro chyba się nie płaci. Ja wybrałem darmową wysyłkę. Sprzedawca podpowiedział, że jak wybiorę UPS (około 100zł) to nie zapłacę podatków. Tak zrobiłem. Śledząc przesyłkę widziałem, że napirew została wysłana do Niemiec (, z2-3 tygodnie, pewnie z jakimś większym transportem) i dopiero z Niemiec do PL w dwa dni i żadnych opłat celno-skarbowych. Ale musisz popytać sprzedawcy. adamjoker 12-11-2018, 14:10 Z innej beczki, kupiłem modem LTE do radia. Podpowiedzcie gdzie w tej chwili są najkorzystniejsze warunki jeśli chodzi o internet mobilny ? Play czy coś innego ? Oprócz ceny pomyśl też o zasięgu. Miałem w play i w lasach tracilem zasieg. Wróciłem do plusa i jakby lepiej. Albo moze sam sobue wmawiam, zeby nie myslec ze źle zrobiłem. Ale faktycznie w plusie pokrycie chyba jest lepsze. Czeslav21 12-11-2018, 15:56 Przede wszystkim parametry! Na ten czas to żadna nowość ani cuda mieć radio z procesorem 8 rdzeni i 4 GB RAM a na "pare" lat powinno wystarczyć. Większość oferowanych stacji na rynku ma po 2 GB RAM i pamięć 16 GB. Osobiście odradzam. Albo odrazu po zakupie wyłączyć automatyczna synchronizacje i wtedy na kilka lat można mieć w miare dobrze działające radio które nie będzie muliło. No ok, ale możesz polecić jakiś dobry model, albo chociaż powiedzieć gdzie szukać,? Bysiu35 12-11-2018, 17:27 Kurde gdybym był pewny marki czy firmy sprzedającej to oczywiście, że bym powiedział. A tak nie chce tego robić ponieważ nie mam żadnej pewności. Mówią, że wszystkie te radia wychodzą z jednej "stajni". No z jakiegoś powodu te radia są stosunkowo tanie. Więc o jakości czy potem ew problemów z prawidłowym działaniem nie wspominajmy. Ja kupiłem na Allegro ponieważ stwierdziłem, że lepiej w razie czego odesłać gdzieś tu w kraju i mieć możliwość z kimś po polsku spokojnie pogadać niż wysyłać do Chin czekać tygodniami itd. No każdy robi jak uważa. Jeśli mam zaoszczędzić ok 300 zł to zdecydowanie wolę u nas kupić bo tyle wyniosła różnica miedzy Aliexpres a Allegro tego samego radia o tych samych parametrach. maciejczek 12-11-2018, 18:48 No ok, ale możesz polecić jakiś dobry model, albo chociaż powiedzieć gdzie szukać,? Zauważyłem, że wiele razy przewijają się firmy Isudar, Bosion, Joying. Ja natomiast kupiłem z innej firmy, bo wziąłem pod uwagę ilość kupionych i ocenionych stacji na ali. Użytkuję już 2 miesiące i jestem zadowolony, bo wszystko nadal działa :wink: VoSooler 13-11-2018, 14:42 No ok, ale możesz polecić jakiś dobry model, albo chociaż powiedzieć gdzie szukać,? https://pl.aliexpress.com/item/Android-6-0-2-Din-7-Inch-Car-DVD-Player-For-FORD-Focus-Mondeo-S-MAX/32792116906.html?spm=a2g17.search0104.3.27.383813c 3NMaFtH&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10 068_319_317_10696_5729415_10924_10084_453_454_1008 3_10618_10920_10921_10304_10307_10922_10820_10301_ 10821_537_536_5730515_10843_10059_10884_10887_1000 31_321_322_10103-5729415,searchweb201603_1,ppcSwitch_0&algo_expid=21a11501-9efb-4495-bf2d-d222552ab69a-3&algo_pvid=21a11501-9efb-4495-bf2d-d222552ab69a Polece Ci fajne radyjko z dobrymi parametrami, 4GB RAM, Andek 8.0, specjalne do Forda, wczoraj zamówiłem. Mogę dać znać gdzieś nie wiem, za tydzień jak się sprawuje, ale przecena z 350$ na 260$ na 4 dni i ja zamówiłem z Niemiec, nie bierz z Chin bo zapłacisz podatek, ja sie dogadałem z gościem i wysyła z Niemiec. Bump: Ja się zastanawiam, gdy np. wyjdzie Android 9.0 na te nasze nawigacje czy będę w stanie to zainstalować ;) kriis 13-11-2018, 16:01 https://pl.aliexpress.com/item/Android-6-0-2-Din-7-Inch-Car-DVD-Player-For-FORD-Focus-Mondeo-S-MAX/32792116906.html?spm=a2g17.search0104.3.27.383813c 3NMaFtH&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10 068_319_317_10696_5729415_10924_10084_453_454_1008 3_10618_10920_10921_10304_10307_10922_10820_10301_ 10821_537_536_5730515_10843_10059_10884_10887_1000 31_321_322_10103-5729415,searchweb201603_1,ppcSwitch_0&algo_expid=21a11501-9efb-4495-bf2d-d222552ab69a-3&algo_pvid=21a11501-9efb-4495-bf2d-d222552ab69a Polece Ci fajne radyjko z dobrymi parametrami, 4GB RAM, Andek 8.0, specjalne do Forda, wczoraj zamówiłem. Mogę dać znać gdzieś nie wiem, za tydzień jak się sprawuje, ale przecena z 350$ na 260$ na 4 dni i ja zamówiłem z Niemiec, nie bierz z Chin bo zapłacisz podatek, ja sie dogadałem z gościem i wysyła z Niemiec. Bump: Ja się zastanawiam, gdy np. wyjdzie Android 9.0 na te nasze nawigacje czy będę w stanie to zainstalować ;)daj znać jak bangla Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka sesser 13-11-2018, 16:27 https://pl.aliexpress.com/item/Android-6-0-2-Din-7-Inch-Car-DVD-Player-For-FORD-Focus-Mondeo-S-MAX/32792116906.html?spm=a2g17.search0104.3.27.383813c 3NMaFtH&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10 068_319_317_10696_5729415_10924_10084_453_454_1008 3_10618_10920_10921_10304_10307_10922_10820_10301_ 10821_537_536_5730515_10843_10059_10884_10887_1000 31_321_322_10103-5729415,searchweb201603_1,ppcSwitch_0&algo_expid=21a11501-9efb-4495-bf2d-d222552ab69a-3&algo_pvid=21a11501-9efb-4495-bf2d-d222552ab69a Polece Ci fajne radyjko z dobrymi parametrami, 4GB RAM, Andek 8.0, specjalne do Forda, wczoraj zamówiłem. Mogę dać znać gdzieś nie wiem, za tydzień jak się sprawuje, ale przecena z 350$ na 260$ na 4 dni i ja zamówiłem z Niemiec, nie bierz z Chin bo zapłacisz podatek, ja sie dogadałem z gościem i wysyła z Niemiec. Bump: Ja się zastanawiam, gdy np. wyjdzie Android 9.0 na te nasze nawigacje czy będę w stanie to zainstalować ;)Też jestem ciekaw czy naprawili już problem z echem w bluetooth w px5-tkach Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka VoSooler 13-11-2018, 16:41 Też jestem ciekaw czy naprawili już problem z echem w bluetooth w px5-tkach Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka O tym nie słyszałem. Sprawdzę. Lector 13-11-2018, 20:09 To radyjko z linku ma już kilka osób, również i ja :) CANBUS nie gada z Fordem przynajmniej z moim Galaxy. Nawigacja (google, janosik) przy słuchaniu radia na autostradach gada za cicho - nie rozwiązałem jeszcze problemu. Radio łapie fale OK i gra OK, ale z niewiadomych przyczyn potrafi wyciszyć się na chwile (bez włączonej nawigacji). Jakiś tam problemów z bluetooth i skażeniem rozmówcy nie narzekam. Tak myślałem aby kupić w celach testowych inne radio ze starszym adnkiem https://pl.aliexpress.com/item/2-din-Android-6-0-Quad-Core-Car-DVD-Player-GPS-Navi-for-Ford-Focus-Mondeo/32791885044.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.60452e0eX63 crs może wymiana samego CANBUS pomogła by - nie wiem. To radio co mam (link na tej stronie powyżej w poście kolegi) ma super start - zaleta Androida 8, jak dla mnie nie ma różnicy między tym a FX którego miałem (lezy w piwnicy jeszcze). kriis 13-11-2018, 20:18 ciekawe czy te isudary mają taki sam soft/wersję hardware, bo możliwe że chińczyki poprawili VoSooler planujesz zamontować do foki czy Edmunda? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Bysiu35 14-11-2018, 16:26 Szczerze mówiąc to ja Wam nie powiem jakiej marki mam radio bo nic na tym opakowaniu nie pisze poza jakimś numerem. Jednak radio odpala mi sie błyskawicznie po przekręceniu kluczyka. Radio z Antkiem 8.0 4GB RAM miszka88 14-11-2018, 20:44 Ja do swojego s-maxa zastanawiam sie na zakupem tego cuda od Ownice 9" Android 8.1 Octa 8 Core https://m.aliexpress.com/item/32853040455.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32853040455&productSubject=32853040455&tt=sns_none&aff_platform=default&cpt=1542232043302&sk=ciU2RN37&aff_trace_key=252cafbbbb824d43865f7b1f3a0b4579-1542232043302-09373-ciU2RN37&terminal_id=94bacc4aba9446b4b0f94a76f33310db Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka sesser 14-11-2018, 21:33 Ja do swojego s-maxa zastanawiam sie na zakupem tego cuda od Ownice 9" Android 8.1 Octa 8 Core https://s.click.aliexpress.com/e/ba7NRDzW Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaChyba zły link wysłałeś Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka miszka88 14-11-2018, 21:49 Dzieki, coś nie załapało ale juz poprawiłemChyba zły link wysłałeś Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka sesser 14-11-2018, 21:59 Dzieki, coś nie załapało ale juz poprawiłem Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaJa wlasnie takie zamówiłem, tylko C500, nie G10, ma dużo lepszy osprzęt w środku, do tego ekran IPS. G10 ma co prawda nowego androida, ale w środku szrot. C500 już testowałem i wiem, że się nie zawiode na tym sprzęcie :) Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka miszka88 14-11-2018, 22:03 Ja wlasnie takie zamówiłem, tylko C500, nie G10, ma dużo lepszy osprzęt w środku, do tego ekran IPS. G10 ma co prawda nowego androida, ale w środku szrot. C500 już testowałem i wiem, że się nie zawiode na tym sprzęcie :) Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu TapatalkaMoj wybór tez padł na c500 z ips [emoji4] poczytałem pooglądałem recenzje i całkiem nieźle się spisuje Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka sesser 14-11-2018, 22:06 Moj wybór tez padł na c500 z ips [emoji4] poczytałem pooglądałem recenzje i całkiem nieźle się spisuje Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaDlatego długo się nie zastanawiałem :) jeszcze z tydzień na paczuszkę pewnie poczekam :/ do Mondeo jest chyba model 10" albo 9.8... Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka miszka88 14-11-2018, 22:10 To jak przyjdzie i ogarniesz podłączenie to daj znać jak się spisuje[emoji4] a masz zwykły convers czy ten z, +? A kamere cofania zamawiałeś od nich. Ja zastanawiam sie nad https://m.aliexpress.com/item/32844617107.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32844617107&productSubject=32844617107&tt=sns_none&aff_platform=default&cpt=1542233393672&sk=boCjB9VR&aff_trace_key=5ac09622964c422388475ae96ecf8bad-1542233393672-00527-boCjB9VR&terminal_id=94bacc4aba9446b4b0f94a76f33310db Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka sesser 14-11-2018, 22:16 To jak przyjdzie i ogarniesz podłączenie to daj znać jak się spisuje[emoji4] a masz zwykły convers czy ten z, +? A kamere cofania zamawiałeś od nich. Ja zastanawiam sie nad https://m.aliexpress.com/item/32844617107.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32844617107&productSubject=32844617107&tt=sns_none&aff_platform=default&cpt=1542233393672&sk=boCjB9VR&aff_trace_key=5ac09622964c422388475ae96ecf8bad-1542233393672-00527-boCjB9VR&terminal_id=94bacc4aba9446b4b0f94a76f33310db Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaZ plusem i liczę, że będzie ładnie współpracować tak jak poprzednia :) sprzedawca zapewniał, że będzie śmigać ten model, dodaje decoder canbus w zestawie, i gotowa wtyczkę. Żeby tylko kabli nie pomylili. Kamerkę już mam, bardzo podobna, tylko bez trajektorii. Coś takiego https://s.click.aliexpress.com/e/7hemQiz Trochę obraz tak jakby klatkowal, 10-15fps jak dla mnie. Może to była wina poprzedniej nawi na Androidzie. Zobaczę jak się będzie w tej sprawowała. Jak padnie ta to się zastanowię nad zmianą na taką ze zmienymi liniami :) Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka miszka88 14-11-2018, 22:18 To czekam na relacje wspolpracy z c+[emoji4] Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Bysiu35 15-11-2018, 17:51 Panowie to radio o którym mówicie jeśli dobrze widze to ma 2 GB RAM i 16 Gb pamięci....zadowala Was to? Wiele osób tu pisze o tym że to troche za mało z perspektywy np dwóch lat. Mi natomiast sprzedawca sam sugerował żebym bardziej pomyślał o mocniejszym jeśli kupuje radio na więcej niż 2-3 lata. |