![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#4541 |
ford::amateur
![]() Imię: TW
Model: Mondeo MK4 kombi
Silnik: 2.0
Rocznik: 2010
|
![]()
Posiadam moduł 8M5T-19G488-AK + radio Sony. Mondeo MK4 2010 przedliftowe. Po podłączeniu wszystko działa, jednak mam problem z gniazdem AUX. Działa, jednak w jednym kanale dźwięk jest słabej jakości, w drugim wszystko jest poprawnie. Oczywiście podłączenie w tej dużej wtyczce jest zgodne z opisem na forum. Macie jakiś pomysł co może być powodem słabej jakości dźwięku w jednym z kanałów?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4542 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 13-07-2014
Model: Mondeo MK3/ mk4/ Jag XF
Silnik: 2.0, 2.0 Pb/ 4.2SC Pb+LPG
Rocznik: 2002 / 2008 / 2010
|
![]()
Radio. Miałem to to samo. Oczywiście sprawdź wszystkie polaczenia kabli wtyczek itp ale raczej problem w radiu. Objaw taki ze działa radio i cd bez problemów z jakością a aux i tel bt charczy i pewnie na lewym kanaleGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tak na chwile ja sobie radzilem z tym ze przestawialem balans lewy - prawy na prawy +3 wtedy dało się jako tako sluchac
Ostatnio edytowane przez peteypee ; 22-08-2018 o 21:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4543 |
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Ford C-MAX MK2
Silnik: 1.6L Duratorq CR TC (115PS) - DV6
Rocznik: 2011
|
![]()
Czy ma ktoś jakikolwiek papier Forda z listą komend modułu BT/VC dla języka polskiego?
Intrukcja C-MAXa 2011 PL opisuje wszystkie komendy po angielsku, natomiast pani narratorka po komendzie POMOC nie mówi mi wszystkiego. Natomiast polskie odpowiedniki są masakryczne. Jest parę komend skrótów, żeby nie przebijać się przez całe menu podczas jazdy, ale właśnie tych komend brakuje. CS7T-14D212 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4544 |
ford::professional
![]() Imię: Radek
Model: VOLVO V40
Silnik: 1.6EB
Rocznik: 2013
|
![]()
Obecnie posiadam moduł 8M5T-19C112-AR.
Czy aby mieć język polski wystarczy tylko podmiana modułu na CS7T-14D212-Ax? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4545 |
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Ford C-MAX MK2
Silnik: 1.6L Duratorq CR TC (115PS) - DV6
Rocznik: 2011
|
![]()
Najpierw odpowiedz sobie jaki masz w tym cel.
Jak widzisz powyżej brak jest dostępnych komend w języku Polskim w manualu Forda, a narratorka nie gada wszystkiego. O ile Cancel to każdy zamieni na Anuluj, to już MOBILE NAME przetłumaczone na nasze "Wybieranie głosowe numeru kontaktu", czy jakoś tak, już intuicyjne nie jest. Cztery słowa do wypowiedzenia zanim wybierzesz osobę z książki telefonu. Czasem jak chcę do żony zadzwonić to prędzej dojeżdżam do niej niż się dogaduje z narratorką. Szukam kogoś kto mi zdradzi na co w PL zamienili komendę: DIAL NAME |
![]() |
![]() |
![]() |
#4546 |
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2007
|
![]()
Witam
Przy okazji aktualizacji c+ dowiedzialem się że mogę dołożyć modul bt z usb do swojego nx. Mam już modul tylko mam pytanie czy rozpiska pinow z kostki aux do modułu bt jest taka sama jak w radiu Sony? W radiu Sony każą uciąć wtyczkę aux i podłączyć pod piny 5.6.23 w module bt. Ma ktoś schemat jak nowy modul by podłączyć do nx? Mój nx i modul idzie po mono z tego co się zorientowałem Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#4547 |
|
![]()
I jeszcze jedno mam pytanie czy muszę przerabiać mikrofon i Manetka Voice która mam fabrycznie zainstalowana e module 488? Rozumiem z wątku że tylko 3 piny mam spiąć z modułu 122 a dwa piny że starego 488 Mam uciąć bo jest w mono
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#4548 |
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
![]()
To nie jest takie proste ☺ przewodów jest sporo wiecej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4549 |
|
![]()
Podobno wszytko ma pasować tylko trzeba 3 piny w radiu w aux kostkę inaczej spiąć. Ciekawe czy tak samo jest jak w Sony radiu bo mam schemat tylko czy w nx j3st tak samo kostka jak w Sony? No i czy fabryczny mikrofon będzie działał
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#4550 | |
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-04-2013
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010
|
![]() Cytat:
Tak by było gdybyś miał radio sony lub nawigację FX. Ale ponieważ masz NX to on nie korzysta z modułu tylko ma wbudowaną własną obsługę VC (a tam polskiego nie ma). Więc jak wymienisz moduł na 212 to jedyne co usłyszysz po polsku to "podaj pin" podczas parowania telefonu. Po sparowaniu obsługę VC przejmuje NX i tyle z polskiego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
![]() |
Tagi |
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|