![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#121 | ||
|
ford::amateur
![]() Imię: Tom
Model: Mondeo
Silnik: 1,6 EB
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Cytat:
Z fabrycznej navi nie korzystam w ogóle, sugerujesz wyjęcie karty SD\nowy soft? |
||
|
|
|
|
|
#122 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-04-2013
Model: Ford S-MAX
Silnik: 2.0TDCI 140->163KM
Rocznik: 2010
|
Poliftowe zegary faktycznie zdecydowanie rzadziej się psuja w tym zakresie niż przedliftowe.
Najważniejsze pytanie jest takie. Czy po wejściu do samochodu (bez włączanie zapłonu) można włączyć radio? Powinno ono uruchomic się w trybie jedno-godzinnym. Jeśli wtedy się włączy to, czy pracuje poprawnie, czy też się restartuje? Bo jeśli tak to faktycznie problem jest z radiem.
|
|
|
#123 | ||
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
|
Cytat:
Cytat:
Wiele problemów z resetującymi się poliftowymi jednostkami Blaupunkt NX jest spowodowanych nieoryginalnymi kartami (samodzielne kopiowanie, zakup na portalach handlarskich, itp.). Już się spotkałem nawet z taką sytuacją, że była włożona karta mini SD w przejściówce na SD. No i po czasie zaczynają się restarty... ... Oczywiście sama jednostka też mogła ulec uszkodzeniu, ale zanim wykonasz jakikolwiek ruch warto jednak sprawdzić podstawy. |
||
|
|
|
|
|
#124 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Cytat:
Eh... wspomnienia i ten standard miniSD... HTC Wizard. |
|
|
|
|
|
|
#125 | ||
|
|
Cytat:
Bump: Cytat:
Sprawdziłem i w duchu liczyłem, że to ten przypadek... Niestety, karta jest oryginalna z TomToma, ale jej wyjęcie nic nie zmieniło... Można jeszcze Blaupunkta NX przywrócić do ustawień fabrycznych, ale czy to coś da? Ostatnio edytowane przez Pellatio ; 04-04-2025 o 17:05 |
||
|
|
|
|
|
#126 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
następny w kolejce moduł BT i dowolny licznik z polifta na podmianę
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
|
OK Antej, zamierzam w weekend dobrać się do tego modułu...
|
|
|
|
|
|
#128 | |
|
|
Cytat:
Teraz - w następnej kolejności - sprawdziłbym (zgodnie z sugestią @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ) moduł BT. |
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
|
Wybebeszyłem dziś schowek, wyciągnąłem moduł BT i go odłączyłem. Po włączeniu zapłonu restartowanie Blaupunkta NX ustało, klimatyzacja dała się wreszcie włączyć i wyłączyć. Wyłączyłem zapłon, podłączyłem moduł BT z powrotem i wszystko jest ok, tak jak było przed tą usterką. Dziękuję Wam za wskazówki i porady. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#130 | ||
|